מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה דעתכם?ישראלה ישראלי21/01/2013
אני בת 49 רווקה ללא ילדים בריאה ואקטיבית מאוד !! בשנה האחרונה נהפכתי לסיעודית 100 אחוז בעקבות בעיות בעמוד וחוט שידרה ואף עברתי ניתוח חירום מחשש לשיתוק הרגליים .לפני הניתוח טופלתי ב15 סוגי תרופות נרקותיות ליום. והמחזור שלי איחר בחודש ,לאחר בדיקות מקיפות הבנתי שאני עדיין לא בגיל המעבר ואף יכולה להיכנס להריון והאיחור נבע ממצבי הנפשי הגופני וכל התרופות ..ולאחר שהחלמתי המחזור חזר לסידרו . לדאבוני הרב בחודשיים האחרונים שוב מצב בריאותי הידרדר ואני זקוקה לעוד ניתוח עמוד וחוט שידרה בפחות מ8 חודשים ושוב טופלתי בהרבה מאוד תרופות מיותר לציין שגם מצבי הנפשי גרוע .בשבוע האחרון היתי אמורה לקבל את המחזור ולמרות כאבי הבטן העזים שיש לי (כאבי בטן של מחזור ) אני לא מקבלת .
מה לדעתכם הסיבה ?ומה עלי לעשות ?
אנא התיחסותכם
בברכה ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה דעתכם? - תגובה
ד``ר איתן פאר23/01/2013כידוע מצב גופני מושפע מאד ממצב נפשי.
כמו כן מצוקה גופנית בריאותית, כמו גם טיפול תרופתי נרחב כמו שאת מקבלת, בפירוש משפיעים על המחזור ועלולי9ם לגרום לשיבושים ניכרים .
אז, קודם כל שתבריאי בריאות שלמה , ואז ניתן יהיה להתייחס להפרעות במחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר ?אירית21/01/2013
בת 45. סובלת מגלי חום וקור ונדודי שינה.להלן תוצאות בדיקות:
LH-5.4 ,FSH- 5.1, ESTRADOL- 387
רופא הנשים שלי אומר שהתוצאות הן כמו לנערה בת 15. האם למרות תוצאות אלו אני יכולה לסבול מהתופעות הנ"ל - האם זוהי תקופת טרום גיל המעבר? למרות שפרופיל ההורמונים תקין
בתודה אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר ? - תגובה
ד``ר איתן פאר23/01/20132 עובדות- האחת שאת סובלת מתסמינים שונים.
השניה- הפרופיל הורמונלי כפי שציין הרופא שלך- תקין
המסקנה- יש סיבות אחרות ( למשל תפקודי טייוראיד, הפרעות בסרוטונין ועוד..) היכולים להסביר את התופעות ולכן המשיכי לברר.
ואגב- יש לכל טיפולים, אז לא להתייאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות משונותריקי20/01/2013
בוקר טוב,
אני בת 51 ונמצאת בגיל המעבר ע"פ הבדיקות שעשיתי. התופעה שהכי מדאיגה אותי היא כאבי רגליים וכאבי שרירים, נשלחתי לדופלר ולאמג והכל תקין. האם אלו תופעות נורמליות?
האם יש לזה פתרון? הכאבים הם בעיקר בלילה , מן כאבים לא מוגדרים. מה עושים? לאן מכאן? הראש לא מפסיק לדאוג.
תודה על תשובתכם.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות משונות - תגובה
פרופ` יונה תדיר20/01/2013תופעות כגון אלה יכולות להיות קשורות לגיל המעבר, אך א בהכרח. לא ציינתאם תופעות אלה החלו רק מאז כניסתך לגיל המעבר? בכל מקרה, עליך להשלים סבב בדיקות כלליות בהקשר לתלונותיך אה ואף לשקול טיפול חליפי הורמונלי, בין היתר כדי לבחון אם יש קשר בין התופעות.
פרופ. י. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ריקי20/01/2013תודה על תגובתך דוקטור
בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוות דעת נוספתשרית17/01/2013
שלום,
אני בת 48 ולא קיבלתי מחזור חודשי כבר כמעט 3 חודשים, עשיתי בדיקת הורמונים ללא מחזור והתוצאות שיצאו הן:
אסטרדיול- 157
LH -97.8
FSH-117
פרוגסטרון 1.7
בבדיקה בנובמבר היתה לי רירית 9 מ"מ ועכשיו עם רירית 3 מ"מ סדירה ללא מחזור.
הרופא אמר שזה בגלל שאין פעילות הורמונלית.
פאפ סמיר עשיתי לפני כ3 חודשים והכל היה תקין.
מה שמטריד אותי זה שנמצאה מאז תחילת נובמבר ציסטה בגודל 22 מ"מ צלולה.
הרופא שלח אותי לעשות בדיקת דם CA-125 הוא אמר שזה ליתר בטחון.
אני מציינת שוב שעד לפני כמעט 3 חודשים היה לי עדיין מחזור כשבשנה האחרונה לא היה סדיר כל כך. (לאמי הפסיק המחזור בגיל 48)
אני מוטרדת מהבדיקה הזו?
רציתי לשמוע מה דעתכם? האם נראה לכם שיש לי סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת נוספת - תגובה
פרופ` יונה תדיר17/01/2013אין לך מה הליות מןודאגת מהבדיקה אלא לבצע אותה. סביר להניח שמדובר בציסטה פשוטה שתספג עם הזמן. מדובר בממצא שכיח. אך כחלק מהמעקב נקט הרופא בצעד נכון.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבר בשל שימוש בטמוקסיפליאת13/01/2013
שלום רב, בת 34 לאחר dcis בשד שמאל, עברתי ניתוח+ הקרנות ובשלוש שנים האחרונות מטופלת בטמוקסיפן של טבע 20 מ"ג, בחודשיים האחרונים קיבלתי יחד עם הטמוקסיפן גם לוקרין 3.75, זריקה אחת כל חודש (בשל ציסטה שחלתית גדולה שנגרמה מהטמוקסיפן), מהשימוש בטמוקסיפן ובמיוחד כשנוסף הלוקרין סובלת מתופעות גיל המעבר (עקב דיכוי הפעילות השחלתית) קשות ביותר, כגון: גלי חום עזים הגורמים להזעה חזקה במיוחד בלילה, ליובש נרתיקי חזק המלווה בכאבים ביחסי מין, בהשמנה, הפרעות שינה, ושינויים תכופים במצב הרוח- בקיצור פגיעה באיכות החיים!
-רציתי לשאול מה אפשר לקחת מהרפואה הטבעית/תוספי מזון ע"מ להקל בתופעות הלוואי ובעיקר בגלי החום, האם יש טיפול שעוזר במניעת גלי חום שהוא לא טיפול הורמונלי? לגבי היובש הנרתיקי והדלקות בשתן והקנדידות שבאות בעקבותיו, אני יודעת שאסור לי לקחת אובסטין בשל האסטרוגנים שיש בכך, אך האם יש משהו אחר שיוכל לעזור לעניין היובש? אודה לתשובותיך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר בשל שימוש בטמוקסיפ - תגובה
ד``ר איתן פאר14/01/2013מספר השגות לגבי התובנות שלך.
ראשית, הטיפול בגלי חום בהפרעות שינה ובהזעות לילה הנגרמים עקב טאמוקסיפן הוא ויאפקס 37.5. אבל יש לזכור שהמינון החלש יגרום לכך שלוקח 2-3 שבועות עד לקבלת האפקט הרצוי . במידה ותוך חודשיים לא מושגת רגיעה בתופעות ניתן להעלות מינון ל 75
לגבי השימוש באסטרוגן נרתיקי- אין כל מניעה לשימוש במקרי סרטן שד. הסיבה- אפיתל הנרתיק המתחדש מהר , תוך כשבועיים, מונע ספיגה של האסטרוגן המקומי למחזור הדם. יתרה מזו, יצא לשוק תכשיר חדש, ואגיפם 10 ( במקום ואגיפם 25) שנחשב ליותר בטוח בנשים אחרי סרטן שד.
בינתיים ניתן להשתמש בג'ל גינומונאל. זה יפתור את בעיות היובש, אבל לאורך זמן יש עדיפות לואגיפם 10 ( ולא לאובסטין)
את לא הבחורה היחידה עם סרטן שד בגיל צעיר והנסיון הטיפולי במקרים אלו גדול ומבוסס כך שאין כל סיבה לסבול ולפגיעה באיכות החיים עקב כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אקטיוולטובה13/01/2013
הפסקתי לקחת אקטיוול אותו לקחתי במשך 7 שנים, נאלצתי להפסיק בבת אחת בגלל דימום, מה תופעות הלוואי הצפויות לי וכמה זמן ימשכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אקטיוול - תגובה
ד``ר איתן פאר14/01/2013במידה ומופיע דימום תחת אקטיבל, אן כל טיפול הורמונלי אחר, יש להפסיק את הטיפול לאותם ימי הדימום ( בד'כ 3-4 ימים) ואז ניתן לחדש את הטיפול.
במקביל יש לבצע בדיקת אולטראסאונד לקביעת עובי רירית הרחם.
במרבית המקרים הסיבה היא רירית דקה מדי - פחות מ 2-3 מ'מ ואז כל מניעה להמשיך בטיפול
במידה והרירית מעובה מדי, מעל 5 מ'מ, יש לבצע בדיקת פייפל- ביופסיה של תאים מרירית הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםלילי07/01/2013
שלום
אני מדממת מעל שבועיים(בתחילה דימום מסיבי וכעת דימומים חומים מעט דמיים) אבל לא פוסקים.
קיבלתי דופסטון ל5 ימים,והדימום ללא שינוי,לא הפסיק ולא מתחיל.
בנוסף כאבי צלעות,חזה,וכאבי ראש.
האם זה אנדומטריוזיס? יש סיבות נוספות לגילי 44 שיהיה כזה דימום?
לא סובלת מגלי חום,אין לי חום אבל הכאבים איומים בצלעות והראש ממש מתפוצץ.
אנא סייעו לי לקבל כיוון,אני כבר התייאשתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים המשך
לילי08/01/2013הבוקר קיבלתי מחזור (6 ימים אחרי דופסטון)
המחזור נראה ומרגיש נורמלי כמו קודמיו,למעט הדימום האחרון שהיה לפני שבוע וחצי.
האם יש מקרים כאלה של דימומים עם גושים שלא קשורים לאדנומטריוזיס?
יכול להיות שזה יחזור?
אני אבצע אולטרסאונד נוסף לקראתסוף המחזור ונקווה שיהיה תקין.
בכל אופן מודה לכם על התמיכה ברגעים לא ברורים ומפחידים,תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימומים המשך - תגובה
ד``ר איתן פאר08/01/2013במידה ואת חושדת באנדומטריוזיס תבדקי לאחר סיום הדימום באופן מוחלט בדיקת דם ל CA-125
ערכים בתחום 35-100 מרמזים מאד על אנדומטריוזיס
אבל זה נשמע יותר כמו "סתם" דימום שלא על רקע ביוץ, כלומר שיבוש כלשהו בביוץ, כך שבמידה וזה חוזר על עצמו ראוי לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום כאן נסגר ?אלה07/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם הפורום כאן נסגר ? - תגובה
ד``ר איתן פאר07/01/2013?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורל איזה נזק יכול היה להיגרם לי?ד``ר איתן פאר03/01/2013
שלום.
לפני חודשיים קיבלתי מדבקות אוורל 25. בעקבות העדר שינוי בסימפטומים העלו את המינון ל-50. רק היום קראתי בהוראות שאין להדביק את המדבקות באותו המקום. איזה נזק יכול היה להיגרם לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל - תגובה
ד``ר איתן פאר07/01/2013לא יגרם נזק אבל לאורך זמן יש גם ירידה בספיגה במידה ומדבקים כל הזמן באותה נקודה , וגם יותר תגובה מקומית של העור, ולכן רצוי "לטייל" עם מיקום המדבקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולט נורמיכל03/01/2013
אני בת 49 עם מחזור לא סדיר ודימום די חזק במחזור
אני צריכה לדחות את המחזור כי יש לי נסיעה בעוד חודש בערך למשך שבועיים
הרופא נתן לי להתחיל פרימולט נור במשך 10 ימים על מנת לקבל מחזור לפני הנסיעה
בזמן הנסיעה לקחת שוב לדחות את המחזור הבא
האם הטיפול נכון (אני בספק אם הבנתי ) ?
שמתי לב שביומיים האחרונים מאז שהתחלתי לקחת יש לי גלי חום הרבה יותר מהרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולט נור - תגובה
ד``ר איתן פאר07/01/2013כעיקרון הטיפול נכון, אבל מותנה האם את לוקחת תרופות נוספות, איזה אמצעי מניעה ( התקן תוך רחמי?), מיומות ברחם, פרימנופאוזה וכו'
ולכן יש הבדל מובנה בין יעוץ אינטרנטי שבו אני כלל לא מכיר אותך , את הבעיות הרפואיות שלך ואת הבדיקה שלך ואמור לתת חוות דעת מבוססת על מידע חלקי בלבד, וגם הוא לא מנקודת המבט הרפואי אלא מותנה בתובנות שלך.
בכל מקרה- שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תרופתי הורמונליאלה03/01/2013
אני אישה בת 55 ובבדיקות פרופיל הורמונלי יצאו התוצאות הבאות :
lh - 25.2
fsh - 40.3
prolactin - 14
testosterone - total - 0.74
fstradiol ( e - 2 - 37.36
progesterone - 0.50
יש לי אכן את כל התופעות של גלי חום , עצבנות , כאבים בפרקים , השמנה וכ'ו .
הציעו לי לקחת טיפול תרופתי של eviana film - coated box of 28 t cf
1 כדור מידי ערב.
הייתי מבקשת לדעת האם הטיפול נכון וטוב וכמו כן מה ההבדל בין תרופה זו לתרופה
viepax
מה הסיכונים אם בכלל בכל אחת מהן ומה תופעות הלוואי של כל אחת מהן ואיזה מהן עדיפה ומומלצת יותר ?
אשמח ואודה מאוד לחוות דעת - תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר07/01/2013אוויאנה, שהוא הטיפול המומלץ לתסמיני גיל המעבר כפי שאת מתארת, הוא תכשיר הורמונלי.
ויאפקס - לא הורמונלי אלא שייך לקבוצת התרופות המאזנת סרוטונין ונוראפינפרין במוח ולכן יש לו השפעה מייטבית על מצבי רוח ומניעת דכדוך, דכאון וכד'
לעתים השילוב של שני התכשירים נותן ערך מוסף גבוה יותר מבחינת שיפור המצב הכללי בגיל המעבר, מאשר כל אחד לחוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל גינומונלשירה03/01/2013
שלום, האם ניתן להשתמש בג'ל גינומונל בעת קיום יחסי מין כג'ל חדירה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל גינומונל - תגובה
ד``ר איתן פאר07/01/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לתוצאות בדיקהלילי31/12/2012
מקבלת דופסון עקב דימומים(שכבר הפסיקו)
אנא אם אפשר להסביר לי את התוצאות
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | (
0.35 *
3.78 )
5.5
|
Prolactin | mIU/l | *
130
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
6.2
|
FSH | IU/l | *
6.7
|
Estradiol (E2) | pmol/l | *
326
|
Progesterone | nmol/L | *
47.5
|
HCG-B Quantitative (B) | | 2 IU/L -קטן מ
|
Testosterone Total | | 1.5 nmol/L -קטן מ
|* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר נוסף
לילי31/12/2012אלו תוצאות לפני נטילת דופסטון.
האם עלי לחזור לרופאה או להפסיק תרופה?? או להפחית ימים?
בבקשה הסברים אני מבולבלת מאוד:(((((* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר נוסף - תגובה
ד``ר איתן פאר02/01/2013עליך להפסיק לאלתר את הדופסטון
לאחר מכן תקבלי מחזור
לאחר סיום המחזור רצוי לבדוק בדיקת אולטראסאונד של עובי וסדירות רירית הרחם ופרופיל הורמונלי ללא כל טיפול
אבל הכל צריך להיות תחת השגחה של הרופא שלך ולא דרך הכוונה אינטרנטית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותשרה31/12/2012
אימי בת 53 6שנים ללא מחזור חשה בשנה וחצי האחרונות התכווצויות בבטן התחתונה כמו כאבי מחזור וגם כאבי גב בבדיקות של 3חודשים אחרונים נאמר לה שעם הזמן כשאין כבר מחזור תקופה ארוכה השחלות מיתכוצות ולכן היא חשה את הכאבים שאלתי האם יכול באמת להיות קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות - תגובה
ד``ר איתן פאר02/01/2013לא
אין כל קשר ביןכאבים באגן וניוון שחלות
תהליך ניוון השחלות אינו מלווה בכל כאב ולכן הנחה זו אין לה כל בסיס רפואי
כאבי בטן יש לברר אצל רופא שיפנה את אמא לברור מקיף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטוןלילי30/12/2012
התחלתי לקבל דופסטון עקב דימומים,וממצא מוזר ברחם.
פעמיים ביום למשך 10 ימים.
היום לאחר כדור ראשון כבר הרגשתי נפיחות בבטן,חוסר תאבון,אבל גם כאבים בצלעות
כאבים די חזקים.
השאלה אם זה קשור??
אני גם לא אוכלת חלב כי זה גורם לשילשולים,האם זה בסדר להמשיך לקחת כדור זה?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופסטון - תגובה
ד``ר איתן פאר31/12/2012היות ואינני יודע מה הממצא ברחם ומה היה שיקול דעתו של הרופא שנתן לך דופסטון ( ואגב המינון של דופסטון הוא רק כדור אחד, של 10 מג'ר, ליום) את השאלה לגבי המשך ומינון יש להפנות לרופא שלך.
במידה ויש תופעות לואי לתרופה, הרי שיש לה תחליפים מרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)