פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות
    גל
    02/05/2013

שלום ד"ר,
    לאחרונה חשה בירידה בתפקוד הזיכרון, חוסר ריכוז, חוסר חדות מחשבה לעיתים.
    (לעומת זאת היצירתיות פורה).
    תופעות אלו מאוד מפריעות לי ואף מדאיגות מאוד.

בת 50, עברתי כריתת רחם מוצלחת לפני כשנה (בגלל מיומות)- ל ל א הוצאות שחלות.
    מרגישה טוב ונראית מעולה.

האם תופעות אלו שציינתי עשויות להיות קשורות לגיל?
    מה יש לעשות?
    אשמח מאוד לתשובה מפורטת ככל שתוכל. תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות

הוספת תגובה

• תופעות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/05/2013

ירידה בזכרון וחסר חדות מחשבה וריכוז יכולים להיות ביטוי למכלול רב של תופעות שתחום הנוירולוגיה עוסק בהם.
    "התרומה" של גיל המעבר קשורה לתהליך במספר אספקטים:-
    1)- גלי חום. בזמן גלי חום ישנה הפחתה ניכרת בזרימות דם לחלקים נרחבים של המוח, וככל שגלי החום תכופים יותר ורבים יותר כך הפגיעה המוחית עלולה להיות נרחבת יותר עם השלכות מרובות לכיוון דמנציה , אלצהיימר וכו'. ולכן אסור לזלזל בגלי החום ויש לטפל בהם.
    2)- העדר אסטרוגנים פוגע במיגוון פעולות של נוירוטרנסמיטורים - מוליכים עיצביים - במוח ותופעה זו גוררת מספר תופעות הקשורות לתלונות שלך אבל גם להפרעות שינה , נטייה לדכאון ועוד
    אבל- כריתת רחם ללא כריתת שחלות לא בהכרח מעיד שאין לך פעילות הורמונלית וכלל לא מובן שאת בכלל בגיל המעבר. ברור הורמונלי ע'י בדיקת דם פשוטה, תיתן מיידית את התשובה.

9-

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר והמשך

גל
    05/05/2013

מציינת כי לא הופיעו אצלי גלי חום. גם לא דיכאון, אם כי חשה ירידה במצב הרוח ובחיוניות לעיתים.
    חשוב לי לציין שברקע בעיית קרישה APLA וההמטולוגית אסרה עלי להשתמש בהורמונים.
    אם אכן יסתבר שאני בגיל המעבר, כיצד ניתן להקל על תופעות אלו? (חוסר ריכוז חוסר חדות וכן ירידה במצב הרוח)?
    ועל גלי חום אם יופיעו?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר והמשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/05/2013

במקרה כמו שלך תכשירים המאזנים סרוטונין ( SSRI) הנמצאים בשימוש רב אצל הפסיכיאטרים כטיפול אנטי חרדתי , מאד אפקטיביים אבל לא במינון הפסיכיאטרי שלהם אלא במינונים הרבה יותר נמוכים.
    למשל ציפראלקס 10 או ויאפקס 37.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה, ו...

גל
    08/05/2013

ד"ר קודם כל- תודה רבה מאוד על כל תשובותיך, שהן מחכימות ומרגיעות.

1.האם ניתן לקחת ציפרלאקס לאורך זמן או שיש התמכרות או תופעות לוואי?

2.האם SSRI יכול לעזור גם לחוסר ריכוז?..

3.חברה סיפרה לי על תכשיר בשם רמוטיב המבוסס על צמח ההיפרקום. האם לעניות דעתך הוא אפקטיבי ויכול לשמש תחליף לציפרלקס?

3.ושאלה שמאוד מציקה לי, אם יופיעו לי גלי חום, שעלולות להיות להם השלכות משמעותיות כפי שציינת - איזה טיפול אוכל לקבל שאינו הורמונלי? יש טיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה, ו... - תגובה

ד``ר איתן פאר
    08/05/2013

התמידי עם ציפראלקס
    גם עוזר לכל תלונותיך וגם ממצער גלי חום
    רמוטיב ותחליפים צמחיים אחרים קשורים באמונה ולא בהוכחה רפואית בדוקה ומוכחת לגבי התועלת שבהם לאורך זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

גל
    09/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה שונה בשדיים
    רונית
    02/05/2013

אני בת 50. עם התקן מירנה. בעת האחרונה אמי מרגישה גודש וזאמים בשדיים.
    עברתי מעקב בממוגרפיה ואולטרסאונד והכל תקין.
    האם אלו חלק מתופעות גיל המעבר?
    איזה בירור נוסף עלי לעבור?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה שונה בשדיים

הוספת תגובה

• תחושה שונה בשדיים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/05/2013

7% מנשאות מירנה חשות תחושות אלו, ועם הסרת המירנה התופעות תעלמנה לחלוטין.
    ככל, טוב שעשית ממוגרפיה בגיל 50 ( ומכאן ואילך כל שנתיים לפי הנחיות משרד הבריאות) אבל גידול בשד לא כואב ולא קשור כלל לגודש ורגישות של השד. זו תופעה הורמונלית גרידא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת שחלות והורמונים
    נועה
    01/05/2013

עברתי לפני מספר ימים כריתת שחלות מניעתית בשל נשאות של גן brca
    אני בת 40
    הרופא המנתח רשם לי תרופה הורמונלית בשם אנג׳ליק והורה לי ליטול אותה מיד לאחר הניתןח
    רופא המשפחה שלי מתנגד ואומר שכדאי לחכות לראות אם יש תסמינים וגם אז לבחור את התרופה המתאימה

איני יודעת בקולו של איזה רופא לשמוע והאם אנג׳ליק הכי מתאים לאישה במצבי
    אשמח לדעתך

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת שחלות והורמונים

הוספת תגובה

• כריתת שחלות והורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/05/2013

לא צודק רופא המשפחה שלך שהידע ההורמונלי שלו כנראה לא קיים במידה וכך הוא אמר לך.
    חסרה אינפורמציה חשובה- האם את רק נשאית של BRCA או גם חולת סרטן שד שאז ההמלצות שונות בתכלית..?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום בגיל 56
    יהודית
    30/04/2013

שלום רב.
    אני בת 56. לפני כשלושה חודשים היה לי דימום, אחרי הפסקה של כחצי שנה. הייתי אצל רופא שעשה לי ביאופסית רירית הרחם. הביאופסיה היתה תקינה. כעת לפני שבוע, היה לי דימום נוסף (חזק מאוד) למשך כ 4 ימים.
    אני רוצה לציין שלאמא היה סרטן של רירית הרחם.
    שאלתי, האם יכול להיות שזה עדיין מחזור חודשי?

תודה מראש
    יהודית

לקביעת תור
    סגירה
    דימום בגיל 56

הוספת תגובה

• דימום בגיל 56 - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/05/2013

כן, פרופיל הורמונלי יתן את הפתרון
    במידה ורירית הרחם דקה אין צורך לבצע כלל ביופסיות חוזרות של רירית הרחם
    אין תורשה מאמא לגבי סוג זה של סרטן, לבד מהפחד הברור והמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי

יהודית
    01/05/2013

תודה רבה על התשובה המהירה.
    עשיתי בירור הורמונלי כבר ב 10.12 לפני כחצי שנה
    התוצאות:
    LH - 20.4
    FSH - 40.9
    Estradiol - קטן מ 100 pmoi/l
    Progesterone - קטן מ 0.8nmol/L

תוכל לומר בבקשה מה אומרות התוצאות? האם זה מסתדר עם מזחור לא סדיר (פעם ב 3 חודשים)

תודה רבה
    יהודית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/05/2013

אכן הבדיקות תואמות פרימנופאוזה- FSH גבוה מעיד על כך והוא האחראי לעיכובים הגדולים במחזור
    כאשר גם ה LH יעלה מאד יפסק המחזור ואז יתכן שששחלות יתאוששו כעבור זמן והמחזור ישוב ויתכן ולא, המציאות תכתיב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוורל קונטי
    אריאלה
    30/04/2013

אני בת 53 , המחזור הפסיק סופית לפני כשנתיים.

בגלל תופעות גיל המעבר, קיבלתי אוורל קונטי שמתחילה להשתמש בהם בימים אלה. אמרתי לרופא שאני מעשנת, הוא אמר שזה לא בריא (ידוע), אבל בכל זאת נתן לי את המדבקות.

שאלתי היא האם יעילות המדבקות פוחתות בגלל העישון, או שהעישון עם המדבקות גורם לתופעות לוואי קשים או מעלה סיכונים?

לקביעת תור
    סגירה
    אוורל קונטי

הוספת תגובה

• אוורל קונטי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/05/2013

עישון והורמונים- סוגיה מורכבת ביותר שפשוט לא יודעים להסביר את המשמעות היות ומרבית הרופאים בעצמם לא מתעמקים ולא יודעים ולכן פשוט אומרים, כפי שאת כתבת- שברור שעישון מזיק.
    האמת, הרבה יותר גרועה מכפי שאת או רוב רובם של הרופאים יודעים.
    הורמונים צריכים להתפרק ויש צורך לפנותם מהגוף, וזה תפקיד הכבד שעושה זאת בעזרת מסלול אנזימטי ייחודי.
    ניקוטין מונע את פעילךות אותם האנזימים וכתוצאה גורם להפעלת אנזימים אחרים בכבד ( ההפעלה היא דרך הפעלה גנטית) ואז נוצר מצב שחומרי הפירוק שעכשיו נוצרים בכבדף על רקע העישון וההורמונים הינם חומרים הידועים בגרימת מוטציות ב DNA של התאים , שפירושו של דבר הופעת ממאירויות הן בכבד, הן בשד, בנוסף על הפעלה מוגברת של פקטורי קרישה.
    כל האמור לעיל מותנה בכמות של ניקוטין ויותר חמור, פי כמה , במעשנות הנוטלות גלולות נגד הריון וקצת פחות דרמטי במשתמשות במדבקות כדרך לספק את ההורמונים.
    עישון מעל 4 סיגריות ליום מספק כמות ניקוטין שכבר מפעילה את המנגנון האמור.
    ולכן , ככל, השילוב של הורמונים ועישון- אסור שיתקיים.
    במידה ותעשני עד 4 סיגריות ליממה, את יכולה לשלב.
    אולי קצת מסובך, אבל השתדלתי מאד לפשט סוגיה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מחזור ללא מחזור
    מיכל
    28/04/2013

שלום לך,
    אני כמעט בת 51 ובחדשים האחרונים הווסת לא סדירה. לפני כשבוע וחצי סיימתי דימום (לאחר אחור של שבועיים וחצי) ומאז הבטן ממשיכה להיות נפוחה עם כאבי מחזור וכאבים בגב תחתון (תופעות שאני מכירה מזה שנים לפני קבלת הווסת), לעתים לאחר ניגוב יש דימום קל ביותר על נייר הטואלט. זו פעם ראשונה שזה קורה לי.
    זהו סימפטום המאפיין את גיל מהעבר או שאני צריכה להיבדק? יש משהו שניתן לעשות?
    בברכה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מחזור ללא מחזור

הוספת תגובה

• כאבי מחזור ללא מחזור - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/04/2013

מאפיין את התקופה הפרימנופאוזלית ונגרם עקב חסר איזון הורמונלי על רקע העדר הבשלה תקינה של בייציות והעדר ביוציםפ תקינים.
    גשי להבדק ולקבל טיפול הולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מחזור ללא מחזור

מיכל
    29/04/2013

תודה רבה עבור התגובה המהירה והמכוונת.
    בברכה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל בגיל המעבר
    סוזי
    25/04/2013

שלום,

אני בת 50 והפסיק לי המחזור ומאז אני אוכלת יותר ומשמינה ומרגישה עם המצב כל כך נורא. אני הולכת פעמיים בשבוע 20 דק' לערך ומשתדלת לאוכל בריא ועדיין המשקל לא יורד.
    האם זו תופעה שכיחה בקרב נשים בגילי? מהן הפתרונות עבורי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    משקל בגיל המעבר

הוספת תגובה

• משקל בגיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/04/2013

יש כבר המון המון תשובות והסברים שלי על הנושא בפורום זה.
    בגדול, העדר מחזור פירושו העדר פעילות הורמונלית נשית, קרי אסטרוגן.
    אבל , מבלוטת יתרת הכליה , האדרנל, ממשיך להיות מופרש הורמון זכרי, טסטוסטרון, .
    אלא שעכשיו הוא אינו מנוטרל ע'י אסטרוגן שכאמור כבר לא מיוצר.
    להורמונים זכריים התכונה לגרום לאגירת שומן באזור הבטן ולעליה במשקל.
    ולכן , ככלל, נשים ללא פעילות הורמונלית, עצמונית , כלומר דרך מחזור, או חלופית, דרך מתן טיפול הורמונלי, יעלו במשקל. נקודה- תרתי משמע.
    לגבי פעילות גופנית, מאד מאד חיונית לשמר למזער את העליה במשקל , אבל אנו מדברים על 40 דקות הליכה יומית- מדי יום, ולא 20 דקות פעמיים בשבוע ( חסר משמעות).
    וזה חשוב גם למניעת אוסטאופורוזיס, לשימור עורקי הלב והמוח ולשריפת קלוריות.
    בהצלחה עם המאבק התמידי של נשים במשקל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבר הראשון שיכול לעזור לך

פרידה
    29/04/2013

זה לא להרגיש רע! תחושת אשמה אינה טובה בשום מצב. אני מזדהה עם התחושות והרגשות שלך גם אני עד לא מזמן הייתי במצבך (מבחינת המשקל והחוסר ירידה), ברור לי שמגיל מסוים קשה יותר לרדת במשקל (כפי שהד"ר כתב) אבל זה ממש לא בלתי אפשרי וברגע שהבנתי את זה החלטתי לשנות את אורח החיים שלי. התחלתי לאכול אוכל יותר בריא המבוסס בעיקר על ירקות, קטניות ודגנים מלאים וכמה שפחות אוכל מעובד, אני נוטלת על בסיס יומיומי גולד פייבר של סופהרב שאלו סיבים תזונתיים שעוזרים מאוד בחילוף החומרים ובכלל בדיאטה, אני שותה המון - בעיקר מים ואני עושה הליכות (בדר"כ שלוש פעמים בשבוע) למשך 45 דקות - אמנם הירידה היא מתונה ואיטית אבל ההרגשה הבריאה והעירנות שווים לי יותר מכל קילוגרם שהוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבר הראשון שיכול לעזור לך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/05/2013

נפלא ובעיקר נכון
    שיוני אורח חיים חשוב ביותר והידד לך
    אבל חסר לי בתזונה של חלבונים מהחי ( ביצים ובשר) שרק מהם מקבלים את קופלקס ויטמים מקבוצה B ואת הברזל הזמן- פריטין ( מוצרים אלו, החיוניים לבריאות ולמוח במיוחד, אומנם נמצאים גם בסוגי אוכל אחרים אך הגוף שלנו לא מסוגל בכלל לספוג אותם אלא מהמקורות שציינתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת שימוש באמצעי מניעה
    ערבה
    23/04/2013

שלום! אני בת 48 (וחצי).עד לפני שנתיים השתמשתי בדיינה, ואז עברתי לנובה רינג - בה אני משתמשת עד היום. אני רוצה להפסיק עם אמצעי המניעה מכל סוג שהוא. מה הסיכוי שלי להכנס להריון בגילי המופלג? חשוב לי לציין שאני ממש(!) לא מעוניינת להכנס להריון - השאלה באה מתוך החשש שזה עלול לקרות. מידע נוסף: הייתי 4 פעמים בהריון ללא בעיות, וזה קרה די מהר אחרי הפסקת נטילת הגלולות, וגם - אף-פעם לא קיבלתי מחזור ספונטני, שלא מכוון ע"י גלולת/טבעת (חוץ מלפני ההריונות, כמובן). האם אני יכולה לקיים יחסים ללא חשש?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת שימוש באמצעי מניעה

הוספת תגובה

• הפסקת שימוש באמצעי מניעה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/05/2013

נדיר להרות ספונטנית בגילך , למרות שזה כבר לא מפתיע אף גניקולוג מנוסה מספיק שכבר ראה מקרים , בודדים וספורים, של הריונות בגיל מתקדם.
    אסור להשתמש בדיאנה - בכלל ובמיוחד אחרי גיל 40 עקב הפעילות ההורמונלית העודפת - היות וזו גלולה במינון הגבוה הקיים, והשפעתה ארוכת הטווח על השד והכבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני
    רחל
    20/04/2013

אני סובלת מחוסר חשק מיני מאז הפסקת המחזור וזוהי בעייה רצינית בחיי, וכן מחוסר מצב רוח. הציעה לי רופאה תרופות נגד דכאון לוסטרל. מהו הפתרון להעלאת החשק המיני? ידוע לי שתרופות נוגדות דכאון מפחיתות את החשק עוד יותר. אני מרגישה כמו מאובן בזמן סקס וזה מתסכל מאד את שני הצדדים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר חשק מיני

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/04/2013

אכן את צודקת. תרופות אנטי דכאוניות אכן עלולות לגרום לדיכוי וירידה ניכרת של חשק מיני.
    הטיפול המומלץ הוא טסטוסוטרון, בג'ל, למריחה באזור הדגדגן
    אבל גם תרופה הורמונלית לגיל המעבר, הנקראת ליביאל, יכולה להיטיב במקרים מסוימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום לאחר הוצאת התקן מירנה שהיה 3.5 שנים
    ד``ר איתן פאר
    20/04/2013

שלום! אני בת 43, לפני 4 שנים ילדתי,ואז הושם לי התקן מירנה כך שהיה אצלי כ-3.5 שנים. לפני בערך שבועיים הוצאת את ההתקן, ולאחר 4 ימים התחיל לי דימום חזק ורצוף למעשה עד היום (יום שבת) ז"א 9 ימים ברצף,האם יש סיבה לדאגה,או שהדימום הנ"ל הוא כמו ווסת אחת ארוכה.

הוספת תגובה

• דימום לאחר הוצאת התקן מירנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/04/2013

לא נראה לי.
    יכולות להיות מספר אופציות לדימום הזה אבל רק בדיקת אולטראסאונד נרתיקי ופרופיל הורמונלי תיתן את האבחנה המדויקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים
    לירי
    15/04/2013

שלום.
    אני בת 38 ועשרה חודשיים.
    קיבלתי מחזור ב- 23/3. שהיה הפעם קצר מהרגיל ופחות מסיבי מבחינת דימום.
    מאז יש לי הפרשות דמויות ולעיתים דימום מועט. לאחרונה יש לי התכווציות בבטן תחתונה. ערכתי בדיקת הריון- שלילית. לפני כעשרה ימים הייתי אצל גניקולוג שאמר שהרירית שלי עבה ואני צריכה לקבל מחזור.
    איך זה ייתכן? רק סיימתי מחזור.
    ומה פשר הדימומים וכאבי הבטן?
    אני ממש מוטרדת. אני מעוניינת להיכנס להריון.

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים

הוספת תגובה

• דימומים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/04/2013

לא כל דימום = מחזור
    לעתים יש דימום קל ושונה דוקא בזמן ביוץ ואז , כעבור שבועיים, מקבלים ממש מחזור.
    כך שמה שקובע זו בדיקת האולטראסאונד , לא רק עובי רירית הרחם אלא גם גודל זקיקים בשחלות
    ניתן להשלים בדיקה זו ע'י בדיקת דם חרמות אסטרוגן ופרוגסטרון ואז מקבלים אבחנה לחלוטין מדויקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללא שיפור
    אריאלה
    11/04/2013

בת 53 סובלת מדיכאון, נדודי שינה ונשירת שיער. מטופלת במלטונין, מדבקות אוורל 75 ופקסט. ללא כל הועיל. סבל קיצוני. מה עושים? הצילו!!!!
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    ללא שיפור

הוספת תגובה

• ללא שיפור - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/04/2013

האם אין לך רחם שאת מטופלת רק ע'י אסטרוגן?
    במידה והטיפול לא אפקטיבי מסקנה שיש מקום להחלף את הטיפול מיידי במשהו שכן יעזור לך, למשל כדורי אסטרון ולא מדבקות, למשל ציפראלקס או ויאפקס ולא פאקסט, וכד'
    עליך לפנות לרופא המטפל להסדיר החלפת התרופות עד למציאת השילוב שיעזור ספציפית לך. כלומר - זה העיקרון של רפואה מותאמת אישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    טליה
    11/04/2013

דר נכבד!
    בת 55. מזה שנתיים מטופלת במדבקות אוורל קונטי לשביעות רצוני. בחודשים האחרונים הופיעו כאבי ראש. בדיקות שליליות בכל התחומים. הועלתה סברה שמא הטיפול ההורמונלי גורם לכאבי הראש. ואכן בהפסקת ההדבקה נעלמו כאבי הראש וחזרו בתוך פחות מיום כשחידשתי ההדבקה. בנוסף מופיעה נפיחות בשוקיים שלא היתה עד כדי סימנים של הגרב. גם נפיחות זו נעלמת עם הפסקת הטיפול. האם אלה תופעות ידועות? מה הקשר? האם זה מסוכן אם אבחר להמשיך את הטיפול למרות התופעות? מה עלי לעשות כדי להמשיך ליהנות מיתרונות הטיפול?
    מודה לך מראש על תשובותיך

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/04/2013

כל טיפול הורמונלי הגורם לתופעות לואי כפי שאת מתארת מחייב הפסקת הטיפול ונסיון לעבור לטיפול חלופי אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה בגיל המעבר....דחוף
    ליאור כהן
    10/04/2013

אני בת 52, היו לי מספר פעמם דימומים חזקים שטופלו בהורומונים לאחרונה התחלתי לסבול מנדודי שינה ממש קשים אני לא מצליחה להירדם או אם אני מתעוררת באמצע הלילה אני לא מצליחה להרדם שוב.
    ולא עוזרים כדוריי הרגעה שניסיתי (ובן).
    ממש קשה לי ואני צריכה תשובה דחוף!!!!!
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• הפרעות שינה בגיל המעבר....דחוף - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/04/2013

קיימת ירידה פיזיולוגית ברמת הורמון השינה, המלטונין, עם הגיל.
    ניתן להשיג אותו בצורת כדורים, כאשר בארה'ב הוא נמכר ללא צורך המירשם רםואי, תחת שמו- מלטונין, ואילו כאן בארץ משווק תחת השם סירקאדין של חברת טבע.
    אבל, היות ויש מיגוון רב של סיבות להפרעות שינה, והיות ויש רופאים שזה תחום ההתמחות שלהם, הרי שבמידה ומלטונין לא פותר את הבעייה רצוי לפנות לרופא מומחה בתחום ולהיוועץ בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בוסת
    לימור
    09/04/2013

שלום רב,

אני בת 47 בשנה האחרונה ישנם מחזורים לא סדירים.
    וסת אחרונה ב -6/2/13 ב- 24/3/13 ביצעתי בדיקת דם להריון שיצאה שלילית, שבוע לאחר מכן נבדקתי ע"י רופא נשים ששלל הריון.
    לפני יומיים לאחר קיום יחסי מין הופיע דימום קל (בהיר) שנראה רק על הנייר בזמן ניגוב ונמשך כבר יומיים, מלווה בכאבים קלים בבטן התחתונה ובגב תחושה של לפני קבלת הוסת.
    שאלתי- האם אני צריכה להיבדק שוב ע"י רופא נשים או שזה תהליך נורמלי של גיל המעבר?

לימור .

לקביעת תור
    סגירה
    איחור בוסת

הוספת תגובה

• איחור בוסת - תגובה

ד``ר איתן פאר
    10/04/2013

הסירי דאגות מליבך. התופעות הנ'ל מאפיינות את התקופה של טרום מנופאוזה ( = פרימנופאוזה), ואין כל צורך לפנות לרופא שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור בוסת

לימור
    10/04/2013

תודה רבה על התשובה המרגיעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה