מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולים אלטרנטיביים בגלי חוםתאיר17/02/2013
שלום רב,
אני בת 50 והתחלתי לסבול מגלי חום קשים מאד שמעירים אותי כמה פעמים כל לילה וקורים גם במשך היום. בדיקות דם העידו שאני כבר בגיל המעבר. רופאת הנשים שלי הציעה לי לקחת הורמונים ואינה מוכנה לשמוע על טיפולים אלטרנטיביים. מכיוון שמעולם לא ילדתי או נכנסתי להריון אני מעדיפה לא לקחת הורמונים. האם ידוע על טיפולים אלטרנטיביים ו/או תוספי תזונה/תרופות טבעיות שעשויות לעזור בעניין? באותה הזדמנות אני מחפשת להחליף את הרופאה שלי. אשמח להמלצות על רופאת נשים טובה הנוקטת בגישה הוליסטית ואינה פוסלת רפואה טבעית באיזור נתניה או ת"א, דרך קופ"ח לאומית.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים אלטרנטיביים בגלי חום - תגובה
פרופ` יונה תדיר17/02/2013הרופאה שלך צודקת, ואין הצדקה להחליף רופא/ה רק בגלל שהמלצתה (הנכונה) אינה תואמת לגישתך. חרדות הציבור מהורמונים אינן מוצדקות, וכל טיפול אחר אינו יעיל כמו טיפול הורמונלי, במינון נמוך, ובמעקב רפואי נכון. ניתן להרחיב על כך עוד ועוד, אבל בבסיס החרדות, במקרים בהם אין סיכון אישי / משפחתי, אינן מוצדקות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' תדיר
תאיר18/02/2013האם העובדה שמעולם לא ילדתי, לא נכנסתי להריון ולא לקחתי מעולם גלולות למניעת הריון לא מציבה אותי בקבוצת סיכון לצורך העניין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני נורמאלית?יערה12/02/2013
רבותי אני חווה דברים מאוד לא נורמאלים אני בוכה וכועסת , ואני מרגישה שאין לי שליטה בחיים שלי זה מכניס אותי לחרדות ואני מרגישה שאני משתגעת.
1 האם אתם מזהים?
2.נתון חשוב אני בת 49
3 מה ניתן לעשות? לאיזה רופא פונים?
אודה על כל עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני נורמאלית? - תגובה
ד``ר איתן פאר13/02/2013קלאסי, אופייני לחסר איזון הורמונלי - בעיקר סרוטונין.
ציפראלקס זו תרופת הפלא במצבים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורלינדה10/02/2013
אני בת 44 וחצי. עד עכשיו מחזורים סדירים. כעת איחור במחזור כבר שבוע וחצי. עשיתי בדיקת הריון והתוצאה שלילית. האם אני בגיל המעבר? האם הווסת יכולה להיעלם כך באופן פתאומי? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר11/02/2013גיל מעבר מוגדר שנה מהמחזור האחרון ולא איחור של 10 ימים.
כך שבגילך לאיחור זה אין כל משמעות שהיא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה בשפתיים ובעוראיילת06/02/2013
שלום רב
אני בת 45 מאחר לי המחזור כבר חודש וחצי, עשיתי פרופיל הורמונלי לא ביום השלישי כי אין מחזור
.54 .FSH 12
אסטרדיול 243.47
LH 4.90
פרוגסטרון 60.40
רציתי לשאול האם אני בגיל המעבר והאם היובש קשור לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה בשפתיים ובעור - תגובה
ד``ר איתן פאר07/02/2013תבדקי הריון !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצהשרה06/02/2013
שלום אני בת 62 12שנה ללא מחזור כשיש לי יציאה ואני לוחצת אחרי הניגוב של השתן יש רטיבות שקופה רק שאני לוחתת זה כבר שנים ככה האם זה יכול ליקרות כשלוחצים חזק ליציאה יכול להיות דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחיצה - תגובה
ד``ר איתן פאר07/02/2013התחום הנ'ל מטופל ע'י רופא מומחה לרצפת האגן
תפני לבדיקה אצלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליטול נובופם במקום טריסקוונסד``ר איתן פאר05/02/2013
שלום לדר פאר
בהמלצתך ולאחר ביקור אצל הרופא שלי התחלתי ליטול נובופם במקום טריסקוונס.
גילי 48.
בחודשיים בהם אני נוטלת נובפם אני שמה לב לתופעות שלא היו כשנטלתי טריסקוונס והן -
1. הפרשה דומה מאד להפרשות הביוציות שהיו לי ללא עזרת הורמונים בעברי.
2. ההפרשה מלווה בעצבנות , פצעון או כמה על הפנים, כאבי ראש - תופעות שחוויתי בעברי
לפני ביוץ , ובלי השפעת הורמונים.
3. כאבי ראש, עצבנות המלווים אותי לפני מחזור חודשי .
4. מחזור חודשי ארוך ומגמגם ...הולך חוזר - שוב כמו שחוויתי בעברי ללא הורמונים .
לעומת זאת , כשנטלתי טריסקוונס לא חויתי דבר מכל אלה. אמנם היובש הנרתיקי נעלם
אך לא הופיעה הפרשה כדוגמת אלו ...לא היו כל תופעות של כאבי ראש, עצבנות או פצעונים
והמחזור ( הדומה למחזור) הגיע לשלשה ימים בדומה לגלולות למניעת הריון וכל זאת בשקט
גמור וללא כל תופעה .
שני ההורמונים משלבים אסטרוגן ופרוגסטרון לפי ידיעתי. מהו פשר התופעה?
והאם כדי להקטין את התופעות או להעלימן עלי ליטול טריסקוונס?
מה ההבדל בין ההורמונים הנל
תודה מראש על תשובתך
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם - תגובה
ד``ר איתן פאר07/02/2013בדיוק אותם ההורמונים אך בצורה אחרת של חלוקה
במידה וגם לאחר 4 חודשי טיפול נובופם יש תופעות לואי שאינך מרוצה מהם ניתן לעבור לטריסקוונס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת שחלות?דורית02/02/2013
בת 60. אמי חלתה בסרטן השחלות בגיל 80 מסיבות שאינן קשורות בגנטיקה.הדוח חזר שלילי. ובכל זאת אני רוצה להסיר רחם ושחלות כדי לחסוך מעצמי את הסבל שהיא עוברת אם אפול בסטטיסטיקה. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלות? - תגובה
ד``ר איתן פאר04/02/2013רצונו של אדם כבודו.
אבל אין ניתוח ללא אפשרות של סיבוכים.
ולמה לא להוציא באותה הזדמנות גם את התוספתן? ואולי גם את כיס המרה? ואפשר לכרות גם חלק מהמעי הגס ששכיחות הסרטן בו גבוהה הרבה מעל לזו של השחלות?
כלומר דעתי היא שיש להוועץ בגנטיקאי וגניקואונקולג לפני קבלת החלטות מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהאתי30/01/2013
שלום רב,
אני בת 48.5 ובשלוש השנים האחרונות סובלת מאוד מבעיות שינה והזעה לילית. נוטלת כחצי שנה קליאוגסט. אני מתעוררת אחרי 4 שעות שינה ולא מצליחה להירדם שוב. בחלק המהקרים מתעוררת מהזעה. בכללי אני בחורה טמפרמנטית ומלאת מרץ ובשנים האחרונות אני פשוט שבר כלי ומרגישה שכרגע אני סף התמוטטות. עייפות כרונית ומנסה להמשיך באורח החיים הרגיל: עבודה, בית, זוגיות קצת ספורט כשיש כח וכו׳. היום רופא המשפחה ראה שאני במצב נפשי קשה וממש שבורה והחליף לי את ההורמונים להורמון אביאנה.
שאלתי: האם יכול להיות שהמעבר לכדור זה יפתור את הבעיה. אתמול גם התחלתי בדיקור סיני.
אשמח לחוות דעת דחופה.
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/01/2013המעבר לאוויאנה כלל לא אמור לפתור את הבעיה. בשום פנים.
אבל, בכדי למזער יקיצה עם הזעות לילה, חובה לקחת את ההורמונים בערב ולא בבוקר. זה חשוב ולא כל הרופאים יודעים להנחות בנידון.
ולגבי השינה, הבעיה העיקרית קשורה במלטונין ולכן הטיפול בבעיות אלו אפשרי בשתי דרכים.
או לטפל במלטונין = הורמון השינה, הנמכר בארה'ב ללא כל מירשם במינונים של 2,3,5 מג'ר ויעיל גם למניעת הפרעות שינה לאחר טיסות ארוכות.
כדור לפני השינה עושה פלאות ולא גורם לכל תופעות לואי.
בארץ משווק ע'י חברת טבע תחת השם צירקאדין ( במינון של 2 מג'ר בלבד- אבל בעלות כספית גבוהה בהרבה מהמלטונין הנמכר בארה'ב על המדפים ללא צורך במירשם רפואי).
יש תכשיר נוסף הנקרא אמביין, שלו יש שני שלבי פעולה, כך שאמור לפעול גם בשעות שלפנות בוקר, וגם הוא יעיל למדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךטובה29/01/2013
וואי! קראתי את תופעות הלואי והסכנות בוגיפם וזה נורא מבהיל. לכמה זמן לוקחים את זה אם אני סובלת כרונית מדלקות דרכי השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
ד``ר איתן פאר31/01/2013כבר מצאת חן בעיני. קריאה של הכתוב בתרופות הינה נחלתם של בודדים בלבד.
הבעיה היא שהיות והתכשיר מכיל אסטרוגן, הרי כל מה שמישהו כתב אי פעם על אסטרוגן חייב , לפי הנחיות משרד הבריאות להיות כתוב בעלון למטופל. ולרוב הדברים אין בכלל משמעות היות וזה לא אותו אסטרוגן, לא אותו מינון, לא אותה דרך נטילה, ולא אותה ספיגה ופירוק. ולכן העלון למטופל מהווה יותר כיסוי משפטי ולאו דוקא הסבר קצר פשוט וקולע של מתי, למה , למי ובאיזה צורה.
ועכשיו לענין עצמו- אין מגבלות זמן ללקיחה של ואגיפם, כך שניתן להשתמש בו, ואף רצוי להשתמש בו, לשנים רבות, ומה שיותר זמן יותר טוב מבחינת בריאות הנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלילימור28/01/2013
שלום רב,
אני בת 47 ולאחרונה עשיתי בדיקות הורמונליות את הבדיקות ביצעתי באמצע החודש ולא כפי שהבנתי כי מומלץ 3-4 ימים מקבלת הווסת.
estradiol > 37
6.progesterone 0
3. 63 FSH
.24 LH
776 PROLACTIN
האם יש משמעות לבדיקה זו, ואם כן האם יש סיכוי להריון?
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר31/01/2013לצורך מה את מבצעת בדיקות הורמונליות? מה את מצפה לדעת?
אם יש לך מחזורים- סימן שיש לך ביוצים. בגילך הסיכוי להפרות נמוך ביותר , אך רק במנופאוזה, כלומר ללא כל מחזורים את יכולה להיות לחלוטין בטוחה מפני הריון.
ואם אין לך מחזורים, הרי שהצורך בטיפול כלשהו אינו תלוי בבדיקות ההורמונליות אלא בסימפטומים מהם את סובלת, או לא, ואז אין כל צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים זהים המשך לד"ר פארטובה28/01/2013
תודה על תשובתך. תמיד אתה עוזר באופן ברור וקולע. עכשיו אני רואה שאתה גם יכול לעזור לי בנושא הדלקות. אז שוב רוב תודות. אפעול לפי עצתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים זהים המשך לד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר31/01/2013בכיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי לעומת סיקוואיאורלי28/01/2013
אני מבקשת לשאול מה ההבדל בין המדבקות. אני מקבלת מזה כשנתיים את האוורל קונטי. דווקא דיי בסדר. בזמנו לא הכרתי אלא את האוורל הרגיל ואת הסיקוונס. במה הסיקוואי עדיפות? והאם כדאי לעבור אליהן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל קונטי לעומת סיקוואי - תגובה
ד``ר איתן פאר31/01/2013ההבדל היחיד הוא בסידר של ההורמונים במדבקה, הקונטי לא אמורים לגרום לדימום וסקווי כן, למי שמתעקשת להמשיך ולקבל מחזורים מלאכותיים.
אל תשני את מה שאת לוקחת כבר זמן וטוב לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים לטיפול בדלקת בדרכי השתןד``ר איתן פאר27/01/2013
אני בת 60 ונוטלת הורמונים אביאנה מזה מס' שנים וזה פתר לי את בעית גלי החום ויובש בנרתיק. יש לי דלקות חריפות בדרכי השתן לאחר קיום יחסי מין באופן כרוני למרות טיפולים אנטיביוטיים חוזרים. קראתי שההורמונים הנ"ל יכולים לפתור את הבעיה. מה דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים זהים ביולוגית - תגובה
ד``ר איתן פאר28/01/2013איגוד גיל המעבר האמריקאי והעולמי פירסמו בולטין השולל מאד את השימוש במה שמכונה " הורמונים ביולוגיים" היות ואין להם שופ מחקרי בטיחות, יעילות או קביעת מינונים טיפוליים ואין כל אינפורמציה מהימנה לגבי תופעות לואי עתידיים שלהם.
כל מה שאת צריכה זה להמשיך עם האאויאנה, אבל להוסיף גם ואגיפם נרתיקי ותלונותיך יפתרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לא סדיריםשולה26/01/2013
בת 47. לאחר 3 קיסריים.
לאחר חודשיים של דימומים ברובם קלים החל דימום עז (שמעולם לא היה לי כמותו) כבר ארבעה ימים עם התכוצויות וקרישי דם.
לטענת הרופא מדובר בתסמיני גיל המעבר
בפרופיל ההורמנלי נמצא:: prolactin 152
LH 3.5
E2- 449
לאחר שבועיים:
FSH-7.1
E2-1951
PROGESTERON 2.47
LH 13
TESTOSTERON קטן מ1.5
CA-125- 16.1
CA15.3- 6.3
CA-19.9
כמו כן באולטרסאונד של אגן קטן נמצא:
רחם שרירני, רירית אקוגנית: מעובה
IUD במקום (בן ארבע שנים)
דוגלס: ללא נוזל
שרירן בגודל 39/46 מיקום: סב סרוזי, פונדוס
שחלה ימנית בגודל 39/44 הודגמה עם מבנה ציסטי בגודל 32/31
שחלה ימנית תקינה
האם לאור הממצאים נכונה אבחנת הרופא ומדובר על תסמיני גיל המעבר?
מה המלצותיכם עבורי?
תודה
שולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים לא סדירים - תגובה
ד``ר איתן פאר28/01/2013אינני מסכים עם אבחנת הרופא שלך כלל ועיקר.
מתסמיני גיל המעבר, המובהק הוא העדר דימום ולא דימום עז.
לפי הפירוט שלך גם מיומה ברחם, ובמיוחד תזוזה של התקן תוך רחמי הם האחראים על הדימום.
אז ניתן ורצוי להחליף התקן- הפעם תנסי מירנה היות ובגילך , ועוד עם מיומה, את צפויה לדימומים קשים בהמשך.
כמו כן ישנם טיפולים רבים להפסקת הדימום הנ'ל ורופאך אמור לדעת לטפל בהם.
וחץ מזה את עושה הרבה יותר מדי בדיקות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי.בתיה26/01/2013
שלום רב,
נכון להיום אני בת 46 וחודשיים, מחזור סדיר, מזה כחודשיים יש לי הרגשה מאד מוזרה לפני קבלת המחזור החודשי, אני לא יודעת איך להסביר את זה בדיוק אבל כאשר הייתי צעירה יותר זה לא היה, היו לי כאבי בטן וכד' אבל נכון להיום מלבד הכאבי בטן אני מרגישה מוזר מאד כמה ימים לפני, לא מצליחה להרדם בלילה והרגשה כללית מגעילה.
האם זה קשור לגיל ? ככל שמתבגרים התסמינים הופכים להיות יותר קשים ?
לתשובתכם אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי. - תגובה
ד``ר איתן פאר28/01/2013"הרגשה מוזרה" איננה תיאור רפואי שניתן על פיו לשער ממה בדיוק את סובלת או על מה את מתלוננת. תנסי לפרט יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)