מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הומונלי ומחזורמג26/05/2013
שלום, בת 46 התחלתי בטיפול הורמונלי "אוויאנה" לפני כשלושה שבועות
לאחר חצי שנה ללא מחזור
האם אפשרי חידוש או הופעה של מחזור בזמן טיפול זה
האם זה דווקא צפוי? רצוי? או לא אפשרי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הומונלי ומחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר27/05/2013ההגדרה של גיל המעבר מציינת במפורש שנה ללא מחזוא.במידה והתחלת טיפול חצי שנה לאחר הפסקת המחזור יתכן, אך בד'כ אין, חשרה של דימומים.
אין להם חשיבות קלינית אבל הם תמיד "מפתיעים" היות וגיל המעבר מתקשר עם הפסקת המחזורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופםסיגלית25/05/2013
שלום רב
הנני בת 48. נוטלת נובופם מזה 5 חודשים . בימים האחרונים חשה מידי פעם כאב המזכיר דקירה באזור השחלה השמאלית. אני מספר ימים לאחר הדימום החודשי שהיה החודש ארוך מהרגיל. פעם אחרונה נעשה אולטרסנאוד וגינלי לפני כ 9 חודשים והיה תקין. ברצוני לציין כי גם אז לפני האולטרסאונד חויתי כאב מסוג זה.
האם נטילת הורמונים מחייבת אולטרנסאוד בתכיפות גבוהה יותר?
האם כאבים מעין אלו תחת הורמונים מוכרים ( היה לי גם לפני כן) ?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם - תגובה
ד``ר איתן פאר27/05/2013אין קשר בין הנובופם והכאבים אותם את חשה. כמו כן אין כלל צורך לבצע מעקב אולטראסאונד דחוף.
אבל יש לברר סיבת הכאבים שבמידה והשחלות תקינות יתכן ומקורם בדרכי השתן - במיוחד אם את לא שותה מספיק. כמו כן האם יש קשר בין הדימום שאת מקבלת לכאבים? במידה וכן ניתן לעבור לתכשיר הורמונלי שלא גורם לדימום .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ורמות FSHענבר23/05/2013
בבדיקת דם נמצא FSH 8.8 , מה שאומר עפ"י הגניקולוג שלי שאינני בגיל המעבר עדיין, ויחד עם זאת אני סובלת מאד בחצי השנה האחרונה (אני בת 48) ממחזורים מעט מאחרים, דימומים קשים מאד מאד, נדודי שינה, התעוררויות במרחץ זיעה, ומצב רוח ירוד מאד (מה שהיה הגיוני סתם בגלל המצב הפיזי שמחזורים כאלו גורמים).
חשוב לציין שבבדיקה גניקולוגית נמצא הכל תקין.
יש לך רעיון מה קורה כאן?
ערכים כאלו של FSH אכן לא מצדיקים תופעות כאלו? לא יתכן שהתופעות עולות רק מעצם שינוי בהורמונים גם אם לא הגיעו לסף ההגדרה של גיל המעבר ?
אודה לעזרתך מאד
ענבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר ורמות FSH - תגובה
ד``ר איתן פאר07/06/2013ושזוב אנו חוזרים לאותה הבעייה. במקום לפתור לך את תלונותיך את, וכנראה גם ואולי במיוחד הרופא שלך, מחפשים הגדרות. את מי זה בדיוק מענין מה רמות ה FSH שלך? מה זה מוסיף או גורע לתלונותיך? והרי כל עוד יש לך מחזור הרי שאין כל טעם הגיון או תובנה לבדוק רמות FSH. ועכשין, בדקת, אז מה? בגלל ערך כזה או אחר לא נותנים לך טיפול?
בקיצור אל תחפשי הגדרות אלא תפקידך לפנות בתלונות מיהן את סובלת ואשר גורמות לך לפגיעה באיכות החיים שלך, ומתפקידו של הרופא למצוא מזור ופתרון ל מכלול תלונותיך, ולא- תחליפי רופא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם אוורל קונטיאריאלה19/05/2013
אני משתמשת במדבקות כ 3 שבועות. לפני חמישה ימים התחילו כתמים שמהר מאוד התחלפו בדימום כמו מחזור. השאלה שלי היא האם להמתין או להפסיק מיד את השימוש בהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום עם אוורל קונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר20/05/2013תופעה מוכרת.
במיוחד עם המדבקות
כאשר חש דימום מומלץ להסיר את המדבקות למשך 3 ימים ואז הדימום יפסק וניתן לחזור ולהשתמש במדבקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורליהודית17/05/2013
לפני חמש שנים בהיתי בת 55 עברתי כריתת רחם ומיד הומלץ לי להשתמש במדבקות אוורל 25. מאז ועד היום עדיין משתמשת בהן. עליי לציין שאינני מסוגלת להפסיק ולו גם למספר שעות.עד מתי מותר להשתמש במדבקות? כיום אני בת 60. האם מומלץ לקחת משהו אחר אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל - תגובה
ד``ר איתן פאר20/05/2013אין כלל בעיה
הטיפ]ול באסטרוגן בלבד, ובמינון הנמוך שאת משתמשת אינו מוגבל לגיל.
היתרונות- מפחית הסיכון לסרטן שד בקרוב ל 30%, ומפחית הסיכון לסרטן קולון בלמעלה מ 60%, משמר עצם ומפחית ב 40% הסיכון להתקף לב, ועוד לא דיברנו על הפחתה משמעותית בסיכוי לחלות בדמנציה
על תפסיקי ותהני מהחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות אוורל
יהודית20/05/2013תודה רבה על תשובתך.
תודה על הנתונים המעודדים שמסרת בתשובתך. עתה איכות חיי השתפרה כפליים.
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריסטלים בראיה.eti11/05/2013
אני בת 53 ,אחת לכמה חודשים אני מרגישה בראיה כמו מין קשת קריסטל וזה מאוד לא נוח הראיה שלי טובה לרחוק מקרוב יש לי קוצר בראיה אני מרכיבה משקפיים לקריאה .ברצוני לדעת למה אני רואה חצי קשת קריסטלים ומה זה?תודה ואשמח אם תעזור לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריסטלים בראיה. - תגובה
ד``ר איתן פאר13/05/2013צר לי אך המומחיות שלי אינה קשורה ברפואת עיניים כך שכל אשר אני יכול ליעץ לך זה לגשת לרופא עיניים לבדיקת לחץ תוך עייני, הפרדות רשתית ו, קאטאראקט וכנראה עוד אפשרויות היכולות לגרום לתופעות שאת מתארת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציון לשבח פורום זהליאורה10/05/2013
כמשתתפת פעילה בפורומים השונים באתר זה אני יכולה לאמר שיש לא מעט פורומים עם רופאים שמשיבים באופן לקוי , משתמט, חסר סבלנות ובקוצר רוח. יש לא מעט שפשוט ממליצים שתיגש לרופא במקום לענות על השאלה כמיטב יכולתם.
יש גם פורומים מרובי רופאים שכלל לא עונים.
אולם פורום זה ,עם ד"ר פאר , הוא הטוב מכולם בכמה רמות. לכל שאלה מגיעה תשובה מהירה, מפורטת, מובנת ומלאת כבוד והתחשבות בשואלת. כולל כל החישודים והאפשרויות השונות. ניכר שהרופא רוצה באמת לעזור ומשתמש בפורום בצורה המתאימה ביותר ועל כך אני מברכת אותך, ד"ר פאר, יישר כוח ורוב תודות.
הלוואי שיירבו רופאים טובים ואנושיים כמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציון לשבח פורום זה - תגובה
ד``ר איתן פאר13/05/2013תודה. ריגשת אותי מאד. יישר כח על החיזוקים החיוביים והפרגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחת אסטיןטלי09/05/2013
מבקשת לדעת כמה זמן אפשר להשתמש במשחת אבסטין תוך נרתיקי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחת אסטין - תגובה
ד``ר איתן פאר09/05/2013ללא מיגבלות זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיתומיםענת07/05/2013
אני בת 58.5. אין לי מחזור מזה כ-5 שנים.
לפני כשבועיים הופיעו לי כיתומים חומים עם דימום דליל, שארכו כמה שעות + וכאבי בטן כמו במחזור ,שארכו 2 ימים.
יש לציין כי אני אשה בריאה, ועשיתי משטח + פלפל בסוף שנת 2010.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם התופעה מדאיגה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיתומים - תגובה
ד``ר איתן פאר08/05/2013הרבה מאד סיבות, רובם קשורות בתרופות , במידה ואת נוטלת, בהשמנה ( במידה ואת עם משקל עודף ) , יובש נרתיקי ועוד ולכן חובה להבדק.
במידה ואולטראסאונד נרתיקי מצביע על רירית רחם מעובה זה מחייב ביפסיית פייפל, ובמידה והרירית דקה מדי ניתן לשקול טיפול הורמונלי. וכל זאת רק לאחר ברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה מאד לתשובתך , מחזור והורמוניםמג07/05/2013
שלום אני בת 46. לפני כשנתיים המחזור שלי החל להיות לא סדיר והייתה לי אף תקופה בת חצי שנה ללא מחזור, לאחריה המחזור התחדש לפעמיים אך שוב נעלם.
כעת עברה שוב חצי שנה וביומיים האחרונים היה לי דימום מינימלי כמו הכתמה ,
אני סובלת מהתסמינים השונים של גיל המעבר , האם עלי לחכות לשנה ללא מחזור או שאני יכולה להתחיל טיפול הורמונלי כבר עכשיו ?
בנוסף , מה ההשפעה של טיפול הורמונלי על מצב בו יש "גימגומים" אחרונים של מחזור
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה מאד לתשובתך , מחזור והורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר08/05/2013ראי תשובתי למעלה לשאלה דומה וכמעט זהה.
ההגדרה של גיל המעבר היא שנה ללא מחזור
אבל טיפול רפואי ניתן על סמך תלונות של האישה ולא על פי הגדרות.
ולכן חובה עליך לקבל טיפול כפי שציינתי כבר בתשובה קודמת, או אחר, בהתאם לשיקולו של הרופא שלך ובלבד שתחום עיסוקו הוא גיל המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא הפרעות במחזורחליה06/05/2013
שלום ד"ר,
ברכות על הפורום הנפלא וכן לך על תשובות סבלניות ומלאות.
שאלותיי הן:
1.בת 50, בעת האחרונה חודשיים שלושה המחזור שלי לא סדיר
אפשר להגיד שאני לא יודעת מתי זה מחזור ומתי לפני מה שבטוח שהוא מגיע
לעיתים קרובות, ללא דימום רב, נמשך יומיים שלושה , הפסקה קטנה ומופיעים
הכתמות עד לדימום הבא. מאוד קשה, מאוד משפיע על המצב רוח,ממש עליות וירידות
חדות .
2.תחושת פיזיות לא נעימות, מעין בחילות, כאבי ראש כמו ורטיגו, ושנת הליהל שלי מלווה בהזעות רבות מאוד- יש לציין שזו תופעה המלווה אותי יותר מעשור, לא נמצא ממצא כלשהו לכך.
3.דימומים בעת קיום יחסים, ברוב הזמן, תופעה שמלווה אותי מזה זמן, אלא אם כן אני משתמשת בנובה רינג, וכרגע לא. נעשו לי בדיקות בייופסה מהצוואר - ללא ממצא, פאפ ופיפל - גם כן ללא ממצא.
4.נואשתי, אשמח לקבל המלצותיך.כולל האם סביר לק'חת הורמונים, האם לפנות למומחה גיל המעבר- לא ידעתי שניתן.
5.האם לעשות בדיקות נוספות לאור הנ"ל?.
6רופאת הנשים הפנתה אותי שוב למרפאת צוואר הרחם, האם חיוני לעשות שוב בדיקה כזו , הבידקה שעשתי לביופסיה היתה לפני כשנה וחצי. הפאפ והפיפל ממיש לאחרונה.
מצטערת על אורך ההודעה.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא הפרעות במחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר08/05/2013מה שאת מתארת מאפיין מאד את התקופה הפרימנופאוזלית
בתקופה זו יש אי סדירות ניכרת בהפרשה הורמונלית מהשחלות ולכן גם הדימומים הבלתי סדירים וגם תופעות הלואי אותם את מתארת.
הפתרון מאד מאד פשוט ( ורק צריך לדעת ולא להמציא את הגלגל מחדש..)- = איזון מחדש של ההורמונים.
קל לבצע.
תבקשי תכשיר נו\בופם ותתחילי לקחת אותו מהיום השני למחזור / דימום, כדורים אדומים תחילה ולאחריהם הלבנים. תסיימי, תקבלי מחזור וביום השני תתחילי שוב, וכך למשך חצי השנה הקרובה.
לגבי הדימומים אחרי יחסי מין- היות ולדבריך כבר עברת את כל הברור והביופסיות האפשריות, הרי יתכן והוא יפסיק בעקבות האיזון ההורמונלי החדש שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות ,
חליה08/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא הפרעות במחזורחליה06/05/2013
שלום ד"ר,
ברכות על הפורום הנפלא וכן לך על תשובות סבלניות ומלאות.
שאלותיי הן:
1.בת 50, בעת האחרונה חודשיים שלושה המחזור שלי לא סדיר
אפשר להגיד שאני לא יודעת מתי זה מחזור ומתי לפני מה שבטוח שהוא מגיע
לעיתים קרובות, ללא דימום רב, נמשך יומיים שלושה , הפסקה קטנה ומופיעים
הכתמות עד לדימום הבא. מאוד קשה, מאוד משפיע על המצב רוח,ממש עליות וירידות
חדות .
2.תחושת פיזיות לא נעימות, מעין בחילות, כאבי ראש כמו ורטיגו, ושנת הליהל שלי מלווה בהזעות רבות מאוד- יש לציין שזו תופעה המלווה אותי יותר מעשור, לא נמצא ממצא כלשהו לכך.
3.דימומים בעת קיום יחסים, ברוב הזמן, תופעה שמלווה אותי מזה זמן, אלא אם כן אני משתמשת בנובה רינג, וכרגע לא. נעשו לי בדיקות בייופסה מהצוואר - ללא ממצא, פאפ ופיפל - גם כן ללא ממצא.
4.נואשתי, אשמח לקבל המלצותיך.כולל האם סביר לק'חת הורמונים, האם לפנות למומחה גיל המעבר- לא ידעתי שניתן.
5.האם לעשות בדיקות נוספות לאור הנ"ל?.
6רופאת הנשים הפנתה אותי שוב למרפאת צוואר הרחם, האם חיוני לעשות שוב בדיקה כזו , הבידקה שעשתי לביופסיה היתה לפני כשנה וחצי. הפאפ והפיפל ממיש לאחרונה.
מצטערת על אורך ההודה.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנושא הפרעות במחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר08/05/2013שאלה חוזרת על עצמה. ראי תשובה מפורטת לשאלתך התאומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה ללא מחזור ?מג05/05/2013
שלום אני בת 46. לפני כשנתיים המחזור שלי החל להיות לא סדיר והייתה לי אף תקופה בת חצי שנה ללא מחזור, לאחריה המחזור התחדש לפעמיים אך שוב נעלם.
כעת עברה שוב חצי שנה וביומיים האחרונים היה לי דימום מינימלי כמו הכתמה ,
אני סובלת מהתסמינים השונים של גיל המעבר , האם עלי לחכות לשנה ללא מחזור או שאני יכולה להתחיל טיפול הורמונלי כבר עכשיו ? אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה ללא מחזור ? - תגובה
ד``ר איתן פאר08/05/2013התחילי, ויפה שעה אחת קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיפם וכאבים כמו במחזורד``ר איתן פאר05/05/2013
קודם כל המון תודה שיעצת לי לקחת וגיפם. זה ממש פתר לי את הרגישות והכאבים של שנים. מאז שאני משתמשת המצב השתפר פלאים.
אלא שיש לי יום למחרת השימוש אי נוחות, כאב כמו של מחזור ונפיחות בשיפולי הבטן שעוברים כשאני לא משתמשת. איך לפתור את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגיפם - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2013החל מתחילת חודש מאי שונה מינון הואגיפם , במקום 25 מג'ר המינון ירד ל 10 מג'ר והמינון הגבוה יוצא משימוש עקב אפשרות לתופעות הלואי כפי שציינת
תגשי לבית הרקחת ותבקשי את המינון החדש של ואגיפם 10 וכולי תקווה שתלונותיך יעלמו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגיפם המשך
ליאורה09/05/2013אם המינון יירד לפחות מחצי האם זה עדיין ישפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוגיפם המשך - תגובה
ד``ר איתן פאר09/05/2013בצורה מעולה ההשפעה מרוכזת לנרתיק , רצפת האגן ושלפוחית השתן
אבל לא נספג סיסטמית למחזור הדם ולכן לא משפיע על יתר רקמות הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליקשירה03/05/2013
ד'ר שלום רב,אני אישה בת 51 אחרי ניסיונות שונים לוקחת אנג'ליק,הסיבה, שנאמר לי שבאנג'ליק יש את אותו פרוגסטרון כמו שיש ביסמין,בעבר לקחתי המון שנים יסמין, כאשר הפסקתי לקחת את היסמין התחילה נשירת שיער מאוד מסיבית ומפחידה,לכן הרופא החליט להעביר אותי מאקטיבל לאנג'ליק, ובאמת נשירת השיער מאוד התמתנה,בעבר גם ניסיתי טריסקוונס, שאלותי: אני סובלת מכאבי פרקים עקב גיל המעבר(עברתי ברור מקיף,אין לי דלקת פרקים) ולכן הרופא העלה לי את המינון של האנג'ליק ל-2 כדורים ביום,ברצוני לדעת מה דעתך? והאם המינון הנ"ל יכול לעשות לי שיעור יתר בפנים ובשאר אזורים לא רצויים? והשמנה? בנוסף אני לוקחת מולטי ויטמין מיוחד לנשים,רציתי לדעת האם הוא יכול לעשות שיעור יתר? תבורך על תשובתך,שירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק - תגובה
ד``ר איתן פאר05/05/2013למרות שאני עוסק בתחום גיל המעבר מזה קרוב לארבעים שנים, לא מוכר לי הטיפול עם 2 כדורי אנג'ליק ליום.
הנטייה בכל העולם, וההוכחות המדעיות הן נגד מינון מוגבר כזה של הורמונים עקב גירוי יתר של רקמת השד בכיוון של אפשרות להשתנות ממארת, וכן עקב העחייה הניכרת של תופעות טרומבוזות במינון אסטרוגני גבוה.
לא מקובל לתת מינון גבוה כזה של אסטרוגן ואין כל הוכחה לגבי היעילות של מינון כזה גבוה לכאבי הפרקים מהם את סובלת.
מאד מעסיק אותך נושא השיער.
זה כבר נושא אחר לחלוטין ומחייב התייחסות שונה.
נשירת שיער מתרחשת כל החיים ויש תקופות בהם יש נשירה מאד מוגברת, במיוחד 3-7 חודשים לאחר לידה, וכל יולדת מתלוננת על נשירה מדאיגה של שיער , אבל העובדה היא שהכל צומח מחדש ואף אחת לא נשארת עם קרחות בעקבות כך.
עם הגיל יש שינוי באופי השיער- יותר דליל ויותר עדין.
חסר אסטרוגן עם הפסקת פעילות השחלות גורם לפעילות ביולוגית של ההורמונים הזכריים המופרשים מבלוטת האדרנל, יותרת הכילייה, שפעילותם כבר לא מנוטרלת עקב חסר האסטרוגן, ולכן השפעתם על השער דומה לזו של גברים - נשירת שיער ניכרת.
אבל אין , בפירוש אין, כל צמיחה של שיער במקומות אחרים. נהפוך הור, שיער המפשעות הולך ונעלם עם הגיל וגם שיעור בגוף.
ויטמינים למינהם לא גורמים לכל שיעור יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנג'ליק 2 ליום
שירה05/05/2013ד'ר המון תודה על תשובתך,את המירשם לקחת 2 אנג'ליק ביום נתן לי רופא שהוא מנהל אזור מאוד בכיר,לטענתו בשני אנג'ליק יש את אותו מינון אסטרוגן כמו שיש בטריסקוונס כדור שלקחתי בעבר והפסקתי כי לא רציתי להמשיך לקבל מחזור,לגבי השיעור יתר,(הרסוטיזים) מטריד אותי בעיקר שיער בפנים והשמנה,לגבי הנשירת שיער,באופן ברור לאחר שלושה שבועות שהפסקתי לקחת את היסמין התחילה נשירת שיער מטורפת אשר קשורה באופן ישיר להפסקת היסמין,לפני כן לא סבלתי מנשירת שיער כלל. הרופא אמר לי שבאנג'ליק יש את אותו פרוגסטרון כמו שיש ביסמין ולכן זה יכול לעזור לי, ואכן זה עוזר מה שאקטיבל לא עשה,מה עושים לגבי כאבי הפרקים? מודה לך מאוד אם תוכל להתייחס לדבריי אלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנג'ליק 2 ליום - תגובה
ד``ר איתן פאר05/05/2013בכיר ככל שיהיה, ואני מלא כבוד לו ולחברי הרופאים, אני עדין לא מקבל ולא מסכים לקבל את המינון של 2 אנג'ליק ביום.
העיסוק בגיל המעבר מחייב ידע הורמונלי עמוק , מקיף ורב שנים, ספציפית בתחום ולא קשור כלל לתואר זה או אחר , אלא רק למידת הנסיון בייחודי בתחום ייחודי זה.
גם טריסקוונס הוצא משימוש עקב היותו במינון גבוה מדי ולא מקובל, ויש עוד ועוד תרופות שנהגו לתת בעבר ועם התקדמות הידע והנסיון הוצאו משימוש.
ועדין לגבי נשירת השיער, עצם השינוי ההורמונלי שחל בגופך עם הפסקת היאסמין, ולא ההורמונים שביאסמין, הם הגורם המזרז נשירת שיער, בנוסף לגורמים רבים נוספים שיש לבדוק אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנג'ליק 2 ביום
שירה05/05/2013הרופא הבכיר הוא מומחה לגיל המעבר,זו התמחותו,להשיג אצלו תור לוקח חצי שנה(מראשון לציון), טריסקוונס קיבלתי מרופא נשים אחר ליפני 7 חודשיים,אז זה לא כל כך עתיק, הנשירת שיער היא כתוצאה מהפסקת היסמין ולכן האנג'ליק ממתן מאוד את הנשירה מה שאקטיבל וטריסקוונס לא עשו,אם תוצאות לא מתווכחים,עובדה שטריסקוונס ואקטיבל לא עצרו את נשירת השיער,50 יום לאחר הפסקת היסמין לאחר ברור הורמונלי נתנה לי הרופאה פרוגילוטון שעשה בי שמות, את היסמין לקחתי קרוב ל-20 שנה רצוף. מה עושים לדעתך עם הכאבי פרקים? המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)