מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ואגיפםליאורה12/03/2013
לוקחים את זה כל יום או פעמיים בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם - תגובה
ד``ר איתן פאר14/03/2013פעמיים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטיבותרותי12/03/2013
אני בת 62 10 שנים ללא מחזור ניבדקת ניוזמתי כל חצי שנה שנה אצל רופא נשים בשנה האחרונה אחרי יציאה וגם היתאפקות של שתן אחרי הטלת שתן בניגוב הנייר יש לי מעין רטיבות לבנה אני מרגישה כאילו שאני בת 20 מפני שאחרי שסימתי לקבל היה לי יובש של שנים בנרתיק ועכשיו כשנה יש לי רטיבות האם זה נורמלי אצל הגינקולוטג נאמר שהכל תקין רציתי את דעתך וזה קורה במיוחד כשאני לוחצת לעשית צואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו
רותי12/03/2013זה רטיבות לבנה שדומה גם להפרשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטיבות - תגובה
ד``ר איתן פאר14/03/2013בד'כ יכול לרמוז או על בעיית שליטה על שלפוחית השתן, או על שינוי פלורה נרתיקית. במקרה הזה טיפול ע'י פרוביוטיקה, כגון ביו-פימל לנרתיק ולא דרך הפה, במשך 12 יום, יכול לפתור את הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם ילדתי את ילדי בניתוחים קיסרים
רותי14/03/2013ג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם ילדתי את ילדי בניתוחים קיסרים - תגובה
ד``ר איתן פאר18/03/2013שינויים ברצפת האגן ובמבנה רקמות החיבור שסביב שלפוחית השתן והנרתיק מתרחשים על רקע שינויים הורמונליים ולכן מתקיימים גם אצל נשים שכלל לא עברו הריונות ולידות.
ההבדל , לגבי הנרתיק, מבחינת ניתוחים קיסריים לעומת לידות נרתיקיות תלוי האם הלידה הנרתיקית היתה טראומתית, מיכשור ( מלקחיים, ואקום) , קרעים וכד'.
במקרים אלו הטראומה לרקמות גורמת להחלשתם, אך לא לשינויים מבניים הנגרמים רק על רקע הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גינומונלליאורה09/03/2013
לעומת ואגיפם מה ההבדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גינומונל - תגובה
ד``ר איתן פאר11/03/2013ואגיפם זה כעדור אסטרוגן הפועל לאורך זמן ומונע ניוון של רקמות החיבור של רצפת האגן, מונע התייבשות הנרתיק ומונע דלקות חוזרות בדרכי השתן ובנרתיק. בקיצור, הטיפול היעיל ביותר לשמירה, ארוכת טווח ושנים, על בריאות הנרתיק.
גינומונאל הינו תכשיר טוב ויעיל למניעת יובש מקומי בלבד, בעיקר לצורך מניעת כאבים ביחסי מין. אין לו כל השפעה על אותם הרקמות והתופעות שהוזכרו לגבי ואגיפם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליתמי06/03/2013
אני בת 42 ועשיתיב בדיקת פרופיל הורמונלי
לרוב אני מקבלת וסת כל שלושה שבועות וחצי , והווסת האחרונה הגיע לי אחרי חודשים
הנה התוצאות:
פרולקטין=120
lH=15.6
fsh=29
estradiol=110
האם זה אומר שאני כבר בגיל המעבר?
האם זה אומר שלא אוכל יותר להכנס להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר07/03/2013ההגדרה של גיל המעבר - שנה ללא מחזור
שיבושים בתדירות מחזורים מאפיינים את התקופה של טרום גיל המעבר- פרימנופאוזה.
פרופיל הורמונלי לא קובע גיל מעבר אלא מרמז לסטטוס באותו יום בו הפרופיל נבדק.
בתקופת הפרימנופאוזה יש תקופות של איחורים במחזורים- ואז יש פרופיל הורמונלי המרמז לכיוון מנופאוזה, ומתחלף עם תקופות של מחזורים סדירים ואז הפרופיל ההורמונלי לחלוטין תקין. ואז גם ניתן למצוא עצמך בהריון במידה ולא תשתמשי באמצעי מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר07/03/2013ההגדרה של גיל המעבר - שנה ללא מחזור
שיבושים בתדירות מחזורים מאפיינים את התקופה של טרום גיל המעבר- פרימנופאוזה.
פרופיל הורמונלי לא קובע גיל מעבר אלא מרמז לסטטוס באותו יום בו הפרופיל נבדק.
בתקופת הפרימנופאוזה יש תקופות של איחורים במחזורים- ואז יש פרופיל הורמונלי המרמז לכיוון מנופאוזה, ומתחלף עם תקופות של מחזורים סדירים ואז הפרופיל ההורמונלי לחלוטין תקין. ואז גם ניתן למצוא עצמך בהריון במידה ולא תשתמשי באמצעי מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה רבה על תשובתך המהירה....
תמי07/03/2013לפי מה שאני מבינה מתשובתך , המצב של הערך של ההורמונים יכול להשתנות ממחזור למחזור?
כלומר עכשיו אכן היה לי איחור של חודשים , ויכול להיות שבגלל זה הערכים של הFSH כל כך גבוהים , ולמעשה אם בפעם הבאה המחזור יגיע בזמן הרגיל אז הערכים יהיו אולי נמוכים בגבול הנורמה? כלומר יש אופציה שכזו?
תודה מראש על תשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקיד השחלותליאורה05/03/2013
האם בכיל 62 כ 10, שנים ללא מחזור ,יש לשחלות איזה שהוא תפקיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקיד השחלות - תגובה
ד``ר איתן פאר06/03/2013בערך עד גיל 70 השחלות מפרישים אנדרוגנים אותם רקמות שונות בגוף הופכים לאסטרוגנים הפועלים מקומית
ולכן לנשים שכרתו להן שחלות יש תופעות גיל המעבר ביתר שאת כולל יותר אוסטאופורוזיס , גלי חום וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוורל קוונטילילך05/03/2013
בעקבות הפסקת המחזור אני משתמשת כבר מספר שנים במדבקות אוורל סקווי אשר גרמו לי למחזורים קשים ביותר.
לאחרונה רופאת הנשים שלי החליפה לי למדבקות אוורל קוונטי.
כעת אני סימתי את חפיסת הסקווי ואני במחזור . שאלתי מתי עלי להתחיל בהדבקת הקונטי מיד לאחר הסקווי או לחכות לסיום המחזור ורק אז להתחיל בשימוש בקוונטי?.
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באוורל קוונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר06/03/2013שאלות כאלו והסבר לכך היית חייבת לקבל מהרופאה שלך
אבל..
מיד עם סיום האוורל סקווי, ללא כל צורך בהפסקה, תתחילי עם האוורל קונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות לגבי מדבקותיעל04/03/2013
שלום רב!
הייתי מבקשת לשאול מספר שאלות לגבי מדבקות אוורל קונטי:
1. האם במדבקות כמו בגלולות שונות ניתן לשנות את המינון? האם במקרים מסויימים אפשר לשקול הדבקת שתי מדבקות במקום אחת?
2. האם ניתן לשחות יום יום בבריכה עם המדבקה מבלי להוריד את היעילות שלה? אולי רצוי להחליף לעיתים תדירות יותר בגלל השחייה?
3. האם טיפול אנטיהיסטמיני יחד עם המדבקה אינו גורם לאינטרקציה שלילית?
על תשובותיכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות לגבי מדבקות - תגובה
ד``ר איתן פאר04/03/2013המדבקות מגיעות במינון אחיד ולא ניתן לשנות אותו למרות שאני יודע על נשים שפשוט גוזרות חלק מהמדבקה. בודאי ובודאי לא שתי מדבקות יחד. גם החיתוך לא רצוי היות ואז גורמים למינונים משתנים בדם כל הזמן וגם זה לא רצוי.
הדבקה נכונה , קרי על עור יבש, 10 דקות לאחר מקלחת, וללא כפלים במדבקה ומבלי לגעת בצד הדבק, תמנע מהמדבקה ליפול בשחיה בג'קוזי וכד'. להדביק מתחת לקו בגד הים.
לא למרוח אנטיהיסטמינים על העור לפני הדבקת המדבקה. אסור. בכל אזור אחר אין כל בעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטיהיסטמינים
יעל05/03/2013אני בכלל לא התכוונתי לתכשירי אנטיהיסטמינים שמורחים על העור אלא טיפול פומי. כדורים כמו : אהיסטון, זילרג'י: האם יש אינטראקציה שלילית עם הטיפול ההורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהנדיה03/03/2013
הי
האם נכון שנים משמינות עם הפסקת המחזור? כולם?
אני אחרי דאיט ועדיין מקבלת מחזור (בת 50)
ולא רוצה להשמין מה עליי לעשות |? האם אפילו עם שמירה על תזונה נכונה משמינות גם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
פרופ` יונה תדיר03/03/2013יש לעיתים נטיה להשמנה לאחר כניסה לגיל המעבר, אבל הקפדה על דיאטה נכונה, פעילות גופנית נכונה, וטיפול הורמונלי תוך מעקב רפואי ניתן להנות מכניסה נכונה לגיל זה אשר יש בו הרבה יופי.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אמשיך ?נדיה03/03/2013
הי
אני בת 50 ומזה שנים מקבלת פרימולוט-נור..בגלל שהיו לי הפרשות דמיות שבוע לפני הווסת..
יש לי שרירן ברחם לכן הרופאה המליצה שאמשיך בכדי שלא יגרום לי דימומים.
.ומחוץ לימי מחזור אין לי דימומים..בכלל באמצע והמחזור נהיה דל יותר ופחות ימים לפעמים לא כל חודש..החודש היה שלולה ימים רק הפרשות אחרי פרימולוט-נור..שבועיים
והחודש לפני היה רגיל שישה ימים
בדיקת הרמונים שלי הראתה מתאימה לגיל המעבר..
מתי אדע שהמחזור עלול להפסיק? ועד מתי אקח פרימולוט-נור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אמשיך ? - תגובה
פרופ` יונה תדיר03/03/2013כאשר מדובר ברחם שרירני, על מנת להתייחס באופן ראוי יש לדעת במה מדובר. רחם שרירני זו הגדרה כללית מידי. יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד כדי להגדיר מיקום וגודל ורק אז לבחון אם, או מה, נכון לעשות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גבשרה24/02/2013
שלום לכם אימי בת 60 10 שנים ללא מחזור סובלת מסכרת סוג 1 ותת פעילות של בלוטת מגן כחודש היא עצבנית בצורה שאי אפשר לתאר רבה אם כולם ובוכה הרבה השבוע הופיע לה כאבי גב בכל איזור הגב האם יש קשר שחס ושלום יופיע מחזור או שאין שום קשר בבדיקה הגינקולוגית אמרה שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
ד``ר איתן פאר25/02/2013אמא זקוקה בדחיפות לטיפול ע'י תרופות מקבוצת מעכבי הסרוטונין (SSRI)- כגון אסטו, ויאפקס וכד עקב מצבה הנפשי, לפי התיאור שלך
כאבי גב מחייבים ברור- לא בכיוון חזרה של דימום, ואורטופד הוא הכתובת לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסעופרה23/02/2013
השמנתי בתקופה האחרונה,ואני עקב דיאטה יורדת באיטיות.
כנראה שזו השפעה של תת פעילות או פעילות איטית של בלוטת התריס.
האם יש טיפול להגברת פעילות בלוטת התריס? אשמח להמלצה גם ברפואה משלימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר איתן פאר25/02/2013אין טיפולים אלטרנטיביים לתת פעילות של בלוטת התריס
מאידך גיסא, למניעת טיפול חלופי, ע'י הורמוני הטיירויד ( אלטרוקסין, יוטירוקס, סינטרואיד) יש השלכות מטבולייות קשות ביותר לאורך זמן, במיוחד בכיוון השמנה ופגיעות מוחיות- דמנציה וכד.
למען בריאותך גשי לקבל טיפול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת לא נכון...בהחלט יש טיפולים
גיא04/03/2013שמגיעים למצב בו חייבים תרופה עדיף לשלב תרופה עם תזונה מתאימה ותוספי תזונה נכונים. אך בהחלט יש תוספי תזונה שעוזרים לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת לא נכון...בהחלט יש טיפולים - תגובה
ד``ר איתן פאר06/03/2013לא נכון לא נבוסס וללא כל בסוס רפואי
לגבי אמונות- כבר נאמר במקורות- " צדיק באמונתו יחיה"
אבל שופ אמנות לא מחליפות רפואה, או כפי שאמר פרופ' ישעיהו ליבוביץ, ואני מצטט-
"לא ראיתי שאמירת פרקי תהילים ותפילות המונים האריכו חייהם של מישהו"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסעופרה23/02/2013
התחלתי את המנופאוזה,וזה מתבטא אצלי בהשמנה.
איזה טיפולים אפשרי לעשות כשבלוטת התריס עובדת לאט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
ד``ר איתן פאר28/02/2013השמנה וגיל המעבר הולכים יד ביד ללא כל קשר לפעילות לא תקינה של בלוטת התריס אותה חובה בכל מקרה לאזן רפואית.
גשי לקבלת טיפול ואיזון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בחילהתמרה20/02/2013
שלום. לפני כשבועיים התחלתי לקחת אקטיבל. תוך כשבוע פסקו גלי החום כמעט לחלוטין.
אבל לפני כיומיים התחלתי לחוש בחילה אשר הולכת וגוברת. תחושה מאד לא נעימה.
מה עושים? האם להפסיק את הכדורים? להחליף למשהו אחר? או אולי יש משהו נוסף שניתן לקחת על מנת להרגיע את הבחילות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת בחילה - תגובה
ד``ר איתן פאר21/02/2013מספר אפשרויות-
הראשונה והעדיפה - להוריד מינון ולהשתמש בתכשיר הנקרא אוויאנה
2- לשנות מועד לקיחה - הורמונים מועגף לקחת דוקא בערב ולא בבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים מדבקותרותי19/02/2013
לצוות שלום
אני משתשת במדבקות אוורל סקווי 4 חודשים ,
הייתי אמורה לקבל מחזור כל חודש ואני לא מקבלת ,
אני בת 54
מה הסיבה שאני לא מקבלת מחזור
תודה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים מדבקות - תגובה
ד``ר איתן פאר21/02/2013דימום = קילוף רירית האחם
המידה ואין צמיחה של הרירית אזי אין מה שיתקלף ואין דימום
ובכלל למה בגילך מחזור?
עדיף, רפואית, אוורל קונטי ללא מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקבלת מחזור פעם בשבועיים בת 48נחמה18/02/2013
שלום
בקרוב אכנס לגיל 48 ולאחרונה התחיל המחזור לשחק מקבלת פעם בשבועיים או שלושה, תופעה חדשה האם אלו תסמינים ראשוניים של גיל המעבר, האם מצדיק בדיקה אצל הגינקולוג?
תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקבלת מחזור פעם בשבועיים בת 48 - תגובה
ד``ר איתן פאר21/02/2013מאפיין תקופת הפרימנופאוזה שבה יש תקופות של מחזורים לעתים מאד קרובות , המתחלפת בתקופה שבה יהיו איחורים במחזורים ושוב מחזורים סדירים.
בד'כ נמשך 2-6 שנים לפני כניסה למנופאוזה עצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)