מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר ניתוח כריתת רחם ושחלותנאוה30/12/2012
שלום,לפני חודשיים עברתי כריתה של הרחם והשחלות בלפרסקופיה.זאת,עקב מימצא של טיפיה ברירית הרחם.
יש לציין שלפני כן לא קיבלתי מחזור במשך כ-10 חודשים ובסמוך לניתוח הופיע המחזור פעמיים (אבל מעט יחסית).
כעת אני עם גלי חום,דיכדוך ושאר תסמינים שכמו שהבנתי מאפיינים את גיל המעבר.
אני בת 52 ושאלתי לגבי טיפול הורמונלי האם מומלץ? ואם כן איזה?
בתודה נאוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח כריתת רחם ושחלות - תגובה
ד``ר איתן פאר31/12/2012ממש חובה
היות ואין לך רחם- אסטרוגן בלבד- וכך גם תפחיתי הסיכוי לסרטן שד ולסרטן קולון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקבות דם בהירא29/12/2012
אני בת 58, ללא מחזור, לפני כשלושה שבועות עברתי בדיקת ct בטן עם חומר ניגוד לבירור ממצא בבטן שלא קשור למערכת הנשית. במהלך הבדיקה הרגשתי זרם של חום קיצוני בכל אברי הגוף, וגם באברי המין, ממש הרגשתי את הרחם והאברים הפנימיים נצרבים מחום! ארבעה ימים אחרי ה-ct החל להופיע מעט דם בהיר על הנייר לאחר מתן שתן. עשיתי בדיקת שתן כללית ותרבית שיצאה תקינה. האם יכול להיות שבדיקת ה-ct עם חומר ניגוד גרמה לדימום וגינלי קל? עקבות הדם הבהיר נראים פעם פעמיים ביום בלבד ולא כל יום. האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקבות דם בהיר - תגובה
ד``ר איתן פאר31/12/2012תגובת החום , במיוחד באזור אברי המין, מאד אופיינית ליוד הניתן כחומר הדמייה בבדיקת CT
לגבי הדימום- יש מקום לבצע בדיקת אולטראסאונד - עובי רירית הרחם- היות וגם כאשר היא דקה מדי ( פחות מ 2 מ'מ) וגם כאשר הרירית עבה מדי יהיה דימום ולכל סוג כזה של דימום יש פתרון טיפולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקבות דם בהיר - המשך
א01/01/2013תודה על התשובה, האם אני מבינה נכון שהדם הבהיר המופיע פעם -פעמיים ביום (ולא כל יום) על נייר הטואלט הוא אכן תוצאה אפשרית של בדיקת ה-ct עם חומר ניגוד שעברתי? והאם תופעה זו יכולה גם לחלוף ללא טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקבות דם בהיר - המשך - תגובה
ד``ר איתן פאר02/01/2013לא זאת התובנה
יש לבצע בדיקת עובי רירית הרחם וסדירות הרירית באולטראסאונד נרתיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור מתי לוקחיםדנה29/12/2012
שלום רב אני בת 50 עם שינויים בהופעת הוסת, כל חודש וחצי בערך. רופא הנשים אמר לי לקחת כל חודשיים 3 , לקחת פרימולט נור. רק ממתי סופרים, מרגע שחודשיים שלושה אני לא מקבלת וסת .? איזה הורמונים מכיל פרימולט נור רק פרוגרסטרון? מה מעיד עודף אסטרוגן? בכל אופן למעט חוסר שינה אין לי גלי חום ולא יובש בנרתיק ולא חוסר רצון מיני?. אז אולי אני צריכה הורמון פרוגסטרון בלבד? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור מתי לוקחים - תגובה
ד``ר איתן פאר31/12/2012למה לקחת פרימולוט נור אם את מקבלת מחזורים? האם היתה רירית מעובה?
אני לא יורד לסוף דעתו של הרופא שהמליץ לך על כך, יתכן ובבדיקה הוא התרשם מעיבוי רירית הרחם, אבל יש לבדוק עובי הרירית אחרי מחזור ולא באקראי.
תחדדי את השאלות הללו עם הרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים אוורל סקווירותי28/12/2012
לצוות שלום ותודה מראש על על ההתיחסות,
מחודש ינואר 2010 עד יוני 2011 קבלתי הורמונים בשם טריסקוונס..מאחר והרגשתי תחושת דכדוך וחוסר מצב רוח הפסקתי את הכדורים,
מאוגוסט 2011 עד נובמבר 2012 השתמשתי במדבקות אוורל קונטי הייתי במעקב של רירית הרחם כל חצי שנה היום היא 8 ס"מ
כחודשים החליפו לי את המדבקות לאוורל סקווי , מאז שהתחלתי להשתמש בהרמונים אני מרגישה שינוי לרעה בשנתיים האחרונות
בשנה שהתחלתי במדבקות הבטן מאוד נפוחה דבר שלא היה קודם ,האם זה מהמדבקות ?
בנוסף מרגישה אני שהזדקנתי מאוד בפנים פתאומי ,מודעת אני לשינוים שנגרמים עם הגיל , ומודעת אני שהצוות הרפואי עונה על שאלות בריאות ולא יופי,אך מאחר ויש מעורבות של הורמונים אשמח לקבל תשובה האם יש מצב שהנפיחות בבטן הדכדוך וההזדקנות הפתאומית בפנים הם מההורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים אוורל סקווי - תגובה
ד``ר איתן פאר31/12/2012פשוט להפליא. או שהמינון, או שהספיגה , או שהסוג של ההורמונמים שאת מקבלת כבר לא מתאימים לך היות והתגובה של הגוף היא תגובה של חסר הורמונים.
ולכן, גשי לרופא המתמצא בתחום והחליפי מיד את סוג ומינון הטיפול ותחזרי לעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלות -מחזור גושילילי28/12/2012
שלום
בהמשך לשאלתי לגבי המחזור הגושי,הלכתי שוב למוקד ושם נתן לי הרופא אחרי בדיקת אולטרסאונד:(רירית בעובי 8 מ"מ בשחלה הימנית זקיק22 מ"מ) תרופות בשם:דןפסטון
והקסאפרון.
ההקספרון שלוש פעמים ביום 2 כדורים כל פעם.
אני לקחת כבר פעמיים וישנם שילשולים ממש רציניים,הדימום ללא שינוי.
את הכדור השני עדיין לא לקחתי כי אמרו לי שזה אסטרוגן,ויש לי ביום א רופא נשים..
מה לעשות?..האם להמשיך את הכדורים נגד הדימום??
האם התקן מירנה יעזור במקום כדורי אסטרוגן?
בבקשה עזרהההה הצילו
בנוסף:בעבר היתה לי טרומבוצטופניה,האם מותר לקחת כדורים אלו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגב
לילי29/12/2012יש סיכוי שזה אנדו מטריואוזיס??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות -מחזור גושי - תגובה
ד``ר איתן פאר31/12/2012צודק הרופא במוקד וטועה את, ובגדול.
דופסטון הוא פרוגסטרון ולא אסטרוגן והיית חייבת לקחת אותו בכדי לגרום לקילוף רירית הרחם והפסקת הדימום.
היות ובינתיים היית אצל רופאך, אני מקווה שהוא הבהיר לך את טעותך ויעץ לך נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן צודק,איתכם הסליחה
לילי31/12/2012הרופאה אמרה לקחת 10 ימים דופסטון,ל10 ימים(לא 20 כמו במוקד)
מתי צריך להגיע דימום??כי אני צריכה לעשות אולטסאונד נוסף אחרי נטילת דופסטון ואחרי מחזור.
מתי המחזור מגיע בדרך כלל??
תודה על כל העזרה המקצועית אתם מסייעים המון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן צודק,איתכם הסליחה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/12/2012הדימום יפסק, ותוך ימים ספורים מגמר הדופסטון יופיע דימום וכאשר הוא יפסק יש צורך לבצע בדיקת עובי רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבשרה27/12/2012
שלום אני בת 56 5שנים ללא מחזור לפני 4חודשים מחזור של חצי יום ולאחר מכן כמה ימים בניגוב של השתן צבע חום נעשו כל הבדיקות הכל הכל והכל תקין מזה שנים בלי קשר למה שהיה אני חשה מדי פעם כאבי מחזור גם לזה לא נימצאה תשובה רפואית אבל ההרגשה לא נעימה רתיתי לישאול מדוע זה קורה והאם חייבת להיות סיבה גם בדיקות הדם תקינות חוץ מיתת פעילות רצינית ביותר של בלוטת מגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
רוני29/12/2012מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב - תגובה
ד``ר איתן פאר31/12/2012חסר איזון של בלוטת התריס יכולה לבוא לידי ביטוי בדימומים.
התכווצויות וכאבים כמו של מחזור יהיו בעקבות התכווצויות של הרחם וזאת כאשר יש בחלל הרחם מעט דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך על תשובתך המרגיעה
שרה31/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאהרוני26/12/2012
אני בת 55 5שנים ללא מחזור כשיש לי יציאה ואני לוחצת לא תמיד אבל מידי פעם כשאני מנגבת אחרי מתן שתן יחד עם יציאה יש מן הפרשה שקופה האם זה מהלחיצה זה לא תמיד אבל זה קורה ועוד שאלה בהיתאפקות לעשית שתן גם יש לי הפרשה על הנייר ולאחר מיכן זה חולף שאלתי העם זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה - תגובה
ד``ר איתן פאר26/12/2012כל גניגולוג יכול לבדוק אותך, בלחץ וללא לחץ, ולאתר האם קיימת בעיה ואיך לטפל בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה
רוני26/12/2012אבל זה לא לחוץ עם זה לא מפריע אפשר להירגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה - תגובה
ד``ר איתן פאר26/12/2012נכון, אבל לפעמים דברים פשוטים, כגון פרוביוטיקה , יכולים לפתור את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך נירגעתי
רוני26/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעימות לב חזקותנירית25/12/2012
שלום רב לד"ר פאר,
כמה שאלות לגבי הנושא:
1.האם התופעה של פעימות לב מוגברות וחזקות בגיל המעבר היא תופעה חולפת?
2.אם כן האם ידוע תוך כמה זמן תחלוף או שזו תופעה שצריך לחיות איתה???
3.האם נטילת הורמונים עשויה להפסיק את דפיקות הלב החזקות?
האם התופעה של הפעימות המוגברות מסוכנת ?
כמו כן האם מומלץ לפנות לקרדיולוג ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעימות לב חזקות - תגובה
ד``ר איתן פאר26/12/2012התופעה מאד שכיחה ובד'כ מלווה כל גל חום, אפילו יהיה חלש ולא משמעותי קליני
התופעה חולפת - בצורה אינדיבידואלית- יש יותר מהר ויש שנמשך יותר זמן
אין נזק לשריר הלב עקב כך
הדבר היחידי שיש לבדוק זה רק תפקודי טיירואיד שגם הפרעה בהם יכולה לתת ביטוי קליני כנ'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור גושילילי25/12/2012
שלום
אני בת 43 אוטוטו,כל המחזורים עד היום סדירים(כל 25-26 יום)
אני בלי אמצעי מניעה,לא התקן ולא גלולות.
משהו משונה קורה,כי התחילו כתמים חומים בהירים,עם כמו חוטי של דם.
זה לא המחזור הרגיל שלי,אני מאוד דואגת ,כי יש כאבי מחזור,וזה לא מחזור.
לאחר יום התחילו ממש גושי דם,ללא דימום בנוסף,ולאחר מכן הפסקה של כמה שעות ושוב גושים.
אחרי בדיקת רופא,ובדיקת הריון שלילית,הרופא אמר שיש ציסטה בגודל 2.3,אבל זה לא המקור.
הוא לא ראה משהו חריג לדבריו.
אחרי יממה הדימום והגושים הפסיקו,אבל לא כאבי הבטן.
מה עלי לעשות?האם זה מחזור או לא??
בבקשה תשובה אני מודאגת מאוד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור גושי - תגובה
ד``ר איתן פאר26/12/2012מה שאת מתארת זה פשוט שיבוש, בד'כ חד פעמי ועפי'ר קשור בגיל, של הביוץ.ולכן ציסטה בשחלה , ולכן קילוף רירית הרחם בצורה של גושים ולא בצורה נוזלית, ולכן כאבי הבטן המתלווים תמיד לסוג זה של דימום עקב הקושי בפתיחת צואר הרחם בפני אותם גושים.
זה לא קשור להריון ובד'כ אין לתופעה חשיבות קלינית.
זה גם יכול לחזור על עצמו עם הגיל, ככל שמתקרבים למנופאוזה כך תופעות מסוג זה הופכות ליותר ויותר שכיחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
לילי26/12/2012תודה על התשובה המהירה והמרגיעה:)
האם במצב כזה ניתן להתקין התקן תוך רחמי?
האם ההתקן גינרה יכול להועיל למצב זה?(קרישת הדם)
מודה לך מאוד על תשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך - תגובה
ד``ר איתן פאר26/12/2012גינרה זו גלולוה
להתקן קוראים מירנה
ניתן בהחלט להתקינו ולהשתמש בו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם חודשי - אפשרי?יהל24/12/2012
שלום רב,
אני בת 51 , 3 שנים לאחר הפסקת המחזור. שנה ראשונה הרופאה נתנה אוורול סקאווי וקיבלתי דמם חודשי (והייתי מרוצה), לאחר כשנה התחלתי עם אוורול קוונטי 50 ללא דמם חודשי. שאלתי - האם ניתן לאחר 3 שנים להחליף למדבקות אשר יגרמו לדמם חודשי מלאכותי? העיקר שיתן את ההרגשה של "מחזור" (ומן הסתם יוריד במעט את הנפיחות בבטן...) בדיעבד - לא ברור לי למה הוחלפו לי המדבקות אם הייתי מרוצה והן עשו לי טוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם חודשי - אפשרי? - תגובה
ד``ר איתן פאר26/12/2012התשובה חד משמעית כן
תחזרי לאוורל סקווי ללא חשש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור להתייחסותך ושאלה נוספסת
יהל26/12/2012האם אוורול סקאווי אכן יגרום לי לדמם חודשי?
ואם כן יש צורך לעשות הפסקה בזמן "המחזור" משך כמה ימים?
ובאיזה מינון יש צורך לקחת את המדבקות סקווי?
מודה לך מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור להתייחסותך ושאלה נוספסת - תגובה
ד``ר איתן פאר27/12/2012המינון אחיד ואין מינונים שונים
אכן הסקווי אמור לגרום לדימום כל חודש, אבל מנסיון,לאורך זמן, הדימום פוחת ולא תמיד מופיע, וגם זה תקין לחלוטין
אין כל צורך להפסקה בין חפיסה לחפיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטטור וכדי לחדד את השאלה...
יהל27/12/2012אם הסקאווי יגרום לדימום - הרווחתי "מחזור" כול חודש .
אם לא יגרום לדימום כלל ו/או אם ייחלש וייפסק בהמשך - רצוי לחזור לקוונטי?או להישאר עם הסקאווי?
תודה לך דוקטור פאר וערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטטור וכדי לחדד את השאלה... - תגובה
ד``ר איתן פאר31/12/2012כל עוד את מעונינת במחזור -תשארי על סקוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוטסטרון לנשיםענת24/12/2012
ד'ר פאר שלום רב, רציתי לדעת את דעתך לגבי טוטסטרון לנשים,אני בת 50 נוטלת טריסקוונס כשנה ומאוד מרוצה,יש לי בעיה גדולה,אני בזוגיות חדשה ואין לי חשק מיני,אפילו עם הטריסקוונס,אני יודעת שיש רופאים שממליצים על הורמון הטוטסטרון במינון נמוך לנשים עם בעיה של חוסר תשוקה מינית,רציתי לשמוע את דעתך,אם תוכל להתייחס גם לתופעות הלוואי של הטוטסטרון,שיעור יתר(הרסוטיזים) השמנה ועוד סממנים גבריים,מודה לך מאוד מאוד,ענת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוטסטרון לנשים - תגובה
ד``ר איתן פאר26/12/2012גשיתי חיובית ביותר לתוספת טסטוסטרון במצבים של ירידה בליבידו
במינון נמוך נכון ובדרך נטילה נכונה לא מהווה סכנה ולא אמור לגרום לתופעות לואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה בבקשהאלה24/12/2012
אני אישה בת 55 , מחזור אחרון היה בגיל 51 , חוץ ממעט מאוד גלי חום שהיו , הכל עבר בסדר גמור ללא שום תופעות מיוחדות .
לפני כשנה וחצי לאחר שהחלו הפרעות קצב , בבדיקת דם התגלתה פעילות יתר של בלוטת התריס ולאחר כחודשיים לפתע הבלוטה התאזנה לבד ומאז כל בדיקות הדם יוצאות בסדר .
הבעייה היא שלמרות שהבדיקות בסדר , קורה לי משהו בגוף שפשוט הורס את חיי .
אני אוכלת בצורה אובססיבית חסרת כל שליטה , כאילו שאין לי שובע בכלל , השמנתי מאוד , יש לי גודש וכאבים בחזה , ובבדיקת חזה יצא הכל כשורה .
מזה כחודש יש לי בלילות למרות שהם לילות קרים , חום כמו שריפה בכל הגוף .
אני עצבנית מאוד וחסרת סבלנות לכל דבר , אין לי שום שמחת חיים מכלום .
יש לי כאבים כמעט בכל הפרקים בגוף .
ההרגשה הגופנית והנפשית מתחת לכל ביקורת .
ולמרות שכל הבדיקות יוצאות תקינות אני מרגישה רע מאוד ומרגישה שקורה לי משהו בגוף .
ביקשתי לעשות בדיקת פרופיל הורמונלי וגם בבדיקה זו יצא הכל בסדר חוץ מ- progesterone שיצא 0.50 .
אנא עיזרו לי איך אפשר לאתר מה הבעייה שיש לי ואיך אפשר לפתור אותה בבקשה !
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה בבקשה - תגובה
ד``ר איתן פאר24/12/2012יש מיגוון סיבות לתלונותיך, בעיקר קשורות בחסר איזון בין נוירוטרנסמיטורים שבמוח
תנסי שילוב של מאזני סרוטונין ביחד עם מאזני נוראפינפרין ( בתכשיר הנקר VIEPAX ) שיכול לעזור לך
אבל את צריכה להיות במעקב רפואי ולהשלים מספר בדיקות שרופא מומחה בתחום רפואה מיגדרית יבצע לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד''ר פאר
אלה25/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין מקבלת מחזורזהבה23/12/2012
אני בת 55 ועדיין מקבלת מחזור כל חודש למרות שהוא משחק בין התאריכים ולפעמים גם נמשך 9 ימים מתי אמור להפסיק והאם יובש בנרתיק הינה חלק מהתהליך העכשווי ומה הטיפול תודה מראש על העזרה/תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מקבלת מחזור - תגובה
פרופ` יונה תדיר23/12/2012ממוצע הגיל הוא בסביבות גיל 53, אך נשים רובת נכנםות לגיל המעבר גם בגילאים 55-56 ויותר. סביר להניח לפי שאוריך שאת אכן "בדרך לשם". יובש בנרתיק הוא בהחלט אחד הסימנים וכדאי להועץ ברופא/ה אם עדיף במקרה שלך להתחיל בטיפול מקומי לנרתיק או אולי טיפול הורמונלי כללי. זאת ניתן להגדיר ע"י סדרת שאלות ממוקדת .
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםשרון23/12/2012
סובלת מגלי חום למרות שלוקחת טיפול של אוויאנה מה אפשר לעשות ( יש לי מנגיומה בכבד שאומרים שהוא מגיב לאסטרוגן) מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר24/12/2012כמה זמן את לוקחת אוויאנה?
וככלל- כאשר יש המנגיומה בכבד ישנה עדיפות לטיפול במדבקות אוורל קונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב+ כאבי בטןנירית23/12/2012
שלום רב לרופאים הנכבדים,
אם אין יותר ווסת האם:
1. אפשרי שיהיו עדיין כאבי בטן של לפני מחזור??
2. האם ייתכנו דפיקות לב מואצות ? אם יש דפיקות לב כתוצאה מהעלמות הווסת האם זה עניין שצריך לבדוק ולטפל .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב+ כאבי בטן - תגובה
ד``ר איתן פאר24/12/2012דפיקות לב מואצות הינן סימן מובהק של מנופאוזה
כאבי בטן שלפני מחזור יש לעתים במהלך השנה הראשונה של הפסקת הוסת, אבל מעבר לכך זה מחייב ברור רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מסוכן
נירית24/12/2012לד"ר פאר שלום רב,
תודה רבה לגבי תשובתך המהירה.
האם דפיקות לב כתוצאה מגיל המעבר הן מסוכנות ויש להתייעץ עם קרדיולוג ?
האם לקיחת הורמונים אמורה לעצור תופעה זו?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)