מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי הירדמות וגלי חוםגלית10/04/2010
אני בת 39. בריאה. בחודשים האחרונים אני מתקשה להירדם בלילה. אם אני כבר נרדמת, זה לשעה-שעתיים מקסימום, אני מתעוררת ולא נרדמת עד הבוקר. מדי פעם תוקפים אותי גלי חום שאורכים מספר שניות. בדיקת בלוטת התריס ותפקודי כליות - תקינים. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום וקשיי שינה
ד''ר חגית כהנא13/04/2010האם המחזור שלך סדיר? האם בוצעו בדיקות הורמונליות ביום 2-5 למחזור?
האם יש קשיים ומתחים אחרים בחיים?
האם את נוטלת תרופות כלשהן?
את צעירה אך לעיתים סימני גיל המעבר מתחילים מוקדם מצד שני יש גורמים נוספים לתחושות אלו ועליהם צריך לשים לב בנוסף פני לרופא משפחה ואח"כ לרופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאנה 35יונית08/04/2010
אני בגיל המעבר והגניקולוג נתן לי גללות דיאנה כדי שלא יהיה לי שברית עצמות (אוסטאופורוזיס).
רציתי לדעת אם זה בסדר? (כי לפי מה שאני קוראת באינטרנט "אסטרופם" זה הטיפול המומלץ נגד שבירת עצמות).
אודה מאוד על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה בבקשה
יונית11/04/2010כי עדיין לא לקחתי (כי לא מצאתי מידע שדיאנה 35 היא לגיל המעבר).
יכול להיות שהגניקולוג טעה?
אודה אם מישהו מכם ייתחס אליי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאנה וגיל המעבר
ד''ר חגית כהנא13/04/2010לגיל המעבר יש טיפולים אחרים מגלולות יש תכשירים רבים שמותאמים לגיל זה - אנא התיעצי שנית עם רופא הנשים שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוון הנרתיקרבקה04/04/2010
שלום רב, אני בת 60 אך נמצאת במנופאוזה כבר מגיל 40. במשך שנים לקחתי הורמונים ולפני כ 6 שנים הפסקתי. הבעיה העיקרית שלי היא יובש קשה בנרתיק. לקחתי במשך תקופה משחות אסטרוגן וכן נובופם והשיפור היה מזערי אם בכלל. בדיקה אצל רופא נשים נאמר לי שהנרתיק כבר במצב נווני. בשנה האחרונה פשוט ויתרתי על יחסי מין למרות שאני נשואה באושר והייתי מאד מעוניינת. שמעתי על איזה מתכת שמצמידים לבטן. זה רציני ? אודה על תשובתכם רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכת שמצמידים לבטן...
פרופ` יונה תדיר13/04/2010מתכת שמצמידים לבטן... נשמע מעניין, אך ספק אם יש בכך כדי לשנות את המצב כפי שאת מתארת. לא ידוע לי על שום מידע רציני בנושא זה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בענין שרירןטובה25/03/2010
אני בגיל מעבר, עם רחם מוגדל שרירני עם שרירן צווארי בקוטר 6.5 ס"מ. שאר הבדיקות תקינות. מה הטיפול המומלץ במקרה זה? לא קיבלתי טיפול הורמונלי ולא לוקחת תרופות. האם עלי לשנות תזונה? האם אסור להרים דברים כבדים? האם השרירן יכול להתכווץ? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן בגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר01/04/2010שרירן בגיל המעבר נוטה להתכווץ עם הזמן. הטיפול המומלץ, אם בכלל, הינו פועל יוצא של הסימפטומים מהם את סובלת. לעניין התזונה תישלח תשובה נפרדת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולעניין תוספי המזון
פרופ` יונה תדיר03/04/2010שינויים לטובה במצבה של המיומה עשויים להתרחש גם בעקבות שילוב של שינוי
תזונתי יחד עם הטיפול הרפואי. מזונות שמשפיעים על מאזן ההורמונים בגוף כמו מוצרי חלב ובשר המכילים
כמויות לא קטנות של הורמונים, קפאין, סויה ומוצריה ועוד הינם מזונות שרצוי להפחית למינימום בצריכה התזונתית
היומיומית או לעבור למוצרי חלב ובשר אורגניים , גם רמות סוכר גבוהות בדם הוכחו כיכולות לגרום לגדילתן של המיומות לכן מומלץ לצרוך מזונות מלאים המסייעים בהפחתת רמות הסוכר בדם כגון: דגנים מלאים, קטניות, ירקות והרבה סיבים. ישנם כמובן עוד היבטים תזונתיים שצריך לשים עליהם את הדגש , להתאמה אישית של תזונה לסובלות ממיומות כדאי להתייעץ עם נטורופת מוסמך.
בשם גב' שירלי תידהר, נטורופתית מוסמכת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולעניין תוספי המזון
פרופ` יונה תדיר11/04/2010תוסף מרוכז של סויה וזרעי פשתן מצויין לאיזון סימפטומי גיל המעבר בכלל
וגלי החום בפרט, בנוסף לסויה ומוצריה ופשתן כדאי להוסיף לתזונה מזונות מלאים: לחם מלא, אורז מלא, קטניות והרבה ירקות. יש לצרוך כמות מינימלית של סוכרים וכן להימנע מקפאין, אלכוהול ומזון מהיר ומעובד. מומלץ לאכול מזונות המכילים פיטואסטרוגנים, כמו פולי סויה, קוואקר, נבטי אלפלפא, חיטה מלאה, שקדים ואגוזים.
ישנם צמחי מרפא שמהווים תחליף להורמונים הסינטטיים ואותם נוטלים או בכמוסות או בפורמולות נוזליות בהתאמה אישית על ידי נטורופת מוסמך.
בנוסף גם טיפול רפלקסולוגי משמש ככלי טיפולי מצויין לאיזון סימפטומי גיל המעבר, באמצעותו משפרים את האיזון ההורמונאלי הכללי, מייעלים את פעילות הכבד שגם היא חשובה מאד בהפחתת גלי החום ועובדים על בלוטת האדרנל, שבגיל המעבר ייצור ההורמונים יורד בשחלה ועולה בבלוטה זו. תוספת זו מובאת באדיבותה של גב' שירלי תדהר, נטורופתית מוסמכת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה על תסמיניםאילנה25/03/2010
האם הורמונים הן הטיפול היחיד בתסמינים של גיל המעבר כמו גלי חום איזה אפשרויות נוספות קיימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלב על תסמינים
פרופ` יונה תדיר01/04/2010מכל החלופות הקיימות אין כמו נטילת הורמונים ובהעדר סיבות אישיות של גורמי סיכון הדבר לא רק יעיל אלא גם בטוח. נשים אשר נמצאות עדיין בעידן החשש הבלתי מוצדק מנטילת הורמונים לא רק סובלות מתסמינים הפוגעים באיכות חייהן אלא גם פוגעות בבריאותן.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגלי חום
דורית07/04/2010אילנה שלום, למיטב ידיעתי נשים שלא יכולות לקחת הורמונים מסיבות בריאותיות יכולות לקחת נוגד דיכאון בשם ויפאקס XR למניעת גלי החום. נסי לברר על זה אצל הרופא שלך. בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה24/03/2010
שלום רב, בתקופה האחרונה אני מאוד מאוד סובלת מכל התסמינים לא פספסתי אחד: נדודי שינה, מצבי רוח איומים, עצבנות יתר, לחץ דם גבוה, גלי חום איומים, עיפות בקיצור מאוד קשה לי. בגלל מצבי הרוח שהתחילו אצלי לפני כשנתיים לאחר מותה של אמי בהמלצתו של רופא סיני אני לוקחת כדור רדיולה פעמים ביום אני רוצה להתחיל לקחת את מעברית האם האחד נוגד את השני או אפשר לקחת את שני הכדורים במקביל? אודה לכם על תשובתכם המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` יונה תדיר01/04/2010מכל החלופות הקיימות אין כמו נטילת הורמונים ובהעדר סיבות אישיות של גורמי סיכון הדבר לא רק יעיל אלא גם בטוח. נשים אשר נמצאות עדיין בעידן החשש הבלתי מוצדק מנטילת הורמונים לא רק סובלות מתסמינים הפוגעים באיכות חייהן אלא גם פוגעות בבריאותן.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור משובשsig24/03/2010
שלום וברכה
אני בת 44, לא משתמשת כלל באמצעי מניעה נשואה ואם לשלושה ילדים גדולים. כל השנים היה לי מחזור תקין וסדיר כל 28 ימים מחזור של שבוע.
בחודשים האחרונים המחזור משובש - מגיע פעם ב-28 יום ופעם ב-21 יום,
לפעמים הוא בן 6 ימים ולפעמים שבוע וחצי.
האם זה שייך לתופעות גיל המעבר או משהו אחר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה שייך לגיל המעבר?
פרופ` יונה תדיר01/04/2010קשה לאמר בדרך זו. ניתן לבצע בדיקת דם להורמונים (FSH-LH-E2) בהמלצת הרופא/ה המטפל/ת ולדעת מה קורה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנהאלוני ריקי21/03/2010
שלום
אני בת 57 .ולפי המלצת הגינקולוג שלי נוטלת אוורל 25 ובמקביל -מירנה.
זאת לאחר שטיפול משולב אוורל+ דופסטין גרם ל:8 ממ ברירית הרחם.שאלה: כמה זמן
מומלץ להמשיך בטיפול הנ"ל ?עלי לציין שסבלתי רק מגלי חום בעוצמה בינונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן להמשיך?
פרופ` יונה תדיר22/03/2010חוות דעת מסוג זה מן הראוי שתידון עם הרופא המטפל. פורום באינטרנט לא בא על מנת לבחון התאמה רפואית אישית אל מול הרופא/ה המכיר/ה אותך טוב יותר.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום נמוך בערך 37.2דליה20/03/2010
אני בת 50 ומקבלת מחזור סדיר.
מזה כשבוע יש לי חום נמוך במיוחד מהצהריים ובערב.
החום נע בין 37.1 - 37.4
חוץ מחולשה כללית ותחושות קור אני לא סובלת מסימנים של שפעת (ללא כאבי גרון, שיעול וכו).
על מה חום שכזה יכול להעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום נשים
פרופ` יונה תדיר20/03/2010העובדה שיש לך גם חולשה כללית מעידה על כך שהחום יכול להיות קשור לתופעה רפואית המצדיקה בירור. במידה ולא יחלוף תום מס' ימים כדאי לברר מה הסיבה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה להורמונים למרות העדר תסמיניםורד18/03/2010
אני בת 46, מזה חצי שנה בגיל המעבר. בדיקת צפיפות עצם תקינה. נטילת Femarelle ביטלה לחלוטין את תופעות הלוואי שהיו בהתחלה כמו גלי חום ונדודי שינה. אני מרגישה מצויין. למרות זאת הגינקולוג שלי ממליץ בכל תוקף על נטילת הורמונים.
מה דעתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגינקולוג שלך צודק
פרופ` יונה תדיר20/03/2010בהעדר גורמי סיכון ברור כיום שהגינקולוג שלך צודק. יש הצקדה לקחת הורמונים לא רק בגלל תופעות גיל המעבר אלה מסיבות רבות אחרות. נשים אשר עדיין חיות תחת הפחד השגוי מנטילת הורמונים יוצאות מופסדות ופוגעות בבריאותן ובאיכות חייהן.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות ....מזל15/03/2010
שלום !
אני בת 44 מגלה סימנ י גיל המעבר גלי חום מחזור הפסיק .
אני חולת סכרת סוג 2 מטופלת בג'נביה + גלוקופאג' ודיאטה
רופא הנשים שלי המליץ להתחיל לקחת הורמונים .
שאלתי האם בהיותי חולת סכרת יש סיכון שרמות הסוכר יעלו? והאם הורמונים גורמים להשמנה ?
אודה על תשובתכם
בברכה
מזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
ד''ר חגית כהנא16/03/2010חכמינו אמרו "חנוך לנער לפי דרכו"... אני אומרת שאם יש תופעות צריך להתאים להם טיפול. להורמונים אין השפעה על הסכרת ובד"כ גם לא על משקל הגוף. ההשפעה המרכזית היא על שיפור איכות החיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםחבצלת14/03/2010
שלום זקוקה לעזרה. לאחר שלקחתי הורמונים "אסטרופם" במשך 9 שנים, כירורג השד שאצלו אני בבדיקה המליץ להפסיק לאור הזמן הארוך שעבר. (עברתי ניתוח בגלל מיומה-הוסרו הרחם והשחלות כל זאת בגיל צעיר 45) כיום קיבלתי מרופא הנשים קלונידין. אני לוקחת כבר מעל לחודש וגלי החום לא עוברים! אני משתגעת מה עושים?
המון תודה על התגובה המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
חבצלת17/03/2010אנא אפשר לענות להודעה שלי בנושא? ראיתי תגובות להודעות שהגיעו אחרי, אולי בטעות דילגו על ההודעה שלי. תודה חבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמשיך...
פרופ` יונה תדיר20/03/2010יש הצדקה בתאור מקרה כזה להמשיך ליטול הורמונים גם מעבר לתקופה שאת מתארת , יחד עם זאת יש לעשות זאת תוך תיאום עם הרופא המטפל אשר מכיר אותך טוב יותר מפורום באינטנט.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום
חבצלת08/04/2010כעת רופא הנשים המליץ (מכייון שהשימוש ב CLONNIRIT) לא עזר,
להתחיל בלקיחת פרוזאק. מה ידוע על כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליך לפנות לייעוץ רפואי
פרופ` יונה תדיר08/04/2010עליך לפנות לייעוץ רפואי... לא לכך נועד פורום באינטרנט.
פרום יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום
חבצלת12/04/2010סליחה לא הבנתי את התשובה. ביקשתי לדעת האם יש ספרות-מאמרים בנושא?
מה ידוע על שימוש בכדור זה בעזרה עם גלי החום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום
ד''ר חגית כהנא13/04/2010קראתי את שאלתך ויש להדגיש שאם אין בעיה מיוחדת בשד אין סיבה לא להמשיך בנטילת הורמונים שנים רבות תוך מעקב שד קפדני.
כ"כ אם הפסקת את ההורמונים בבת אחת גלי החום תוקפים ביתר שאת.
כפי שאמר פרופ' תדיר יש להוועץ עם הכירורג לגבי מצב השד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום
חבצלת14/04/2010ד"ר כהנא תודה רבה על התגובה המהירה.
ובכן הכירורג הוא זה שהמליץ להפסיק נטילת ההורמונים גם מכיוון שיש לי שד פיברו.. ועברתי ביופסיות מספר פעמים-הכל תקין, וגם לאור העובדה שנטלתי 9 שנים הורמונים.
אני מבינה את ההסבר לגבי הפסקת ההורמונים וגלי החום המוגברים המופיעים כיום.
מה שביקשתי לדעת-האם יש לשימוש בפרוזאק השפעה על ענין גלי החום?
יש ידע לגבי מתי למען השם יגמר הענין הזה???!!!
אודה מאד על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליות.ענת14/03/2010
שלום,
אני בת 51 ומקבלת מחזור סדיר בדרך כלל, בחודשים האחרונים המחזור הקדים כל 20 יום והמחזור האחרון לאחר 47 יום ערכתי בדיקות הורמונליות ביום הרביעי למחזור.
מצ"ב תוצאות הבדיקות.:
TSH 2.43
ESTRADIOL 351.0
PROGESTERONE 0.3
FSH 13.9
LH 8.2
שאלתי,, מה להערכתך על פי התוצאות האם אני בגיל המעבר? האם המחזור עומד להגמר ואם לא האם אני צריכה להשתמש באמצעי מניעה?
תודה על הזמן שאתם מקדישים בפורום זה, ישר כח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדין לא הגעת לגיל
ד''ר חגית כהנא16/03/2010את לקראת גיל המעבר וזוהי תקופה שהמחזור משחק בצורה שונה אצל כל אישה.
אם יש תופעות מטרידות כמו גלי חום או מחזור שמשבש את החיים או הפרעות שינה פני לרופא הנשים שלך
את כמובן גם יכולה לבחור תחליף טבעי לגיל המעבר שנקנה ללא צורך במרשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות הורמונליות
ענת16/03/2010שלום,
תודה . אך לא ענית על שאלתי השנייה האם אני צריכה להשתמש באמצעי מניעה? והאם יש מצב של הריון בשלב שלקראת גיל המעבר כהערכתך?
יום נעים ומהנה לצוות הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה צלולה בגיל המעברהני10/03/2010
במשפחתנו גיל המעבר מגיע די מאוחר, אני בת 58 ועד לפני כשנה המחזור היה די סדיר, בשנה האחרונה המחזור לא סדיר, לאחרונה במהלך החודש יש ימים בהם יש הפרשה צלולה צמיגית, פרט לכך אין סימנים אחרים, עברתי בדיקת פפס לפני כחצי שנה, בלי קשר לתופעה שציינתי, התוצאה הייתה שלילית,
האם יש הסבר לתופעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד''ר חגית כהנא16/03/2010הנרתיק ממשיך להפריש גם בגיל המעבר בכמות פחותה מאשר קודם לכן. אם אין גרד או תופעות מטרידות אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלישרה10/03/2010
שלום רב,
אודה לכם באם תוכלו להשיב לשאלתי,
אני סובלת מסרטן שד ואמורה לקבל טיפול אנטי אסטרוגני במעכבי ארומטז.
בת 45 ללא ווסת מזה 7 שנים.
האונקולוג שלי טוען על פי הפרופיל ההורמונלי שלי אין פעילות שחלתית כלל ולכן אין צורך ב
קבלת זולדקס או לוקרין. לעומת זאת אונקולוג אחר טוען שהמצב גבולי.
אודה מאוד על מענה האם הפרופיל הבא מראה מצב גבולי של פעילות שחלתית או העדר כל פעילות שחלתית? הענין חשוב לי מאוד.
תודה רבה
להלן הערכים:
LH=23.6
FSH=32.7
Estradiol (E2ׁ
200 pmol/L - מ קטן
(days in cycle relative to
LH peak)
Follicular (-12) 40-253pmol/L
(-4 ) 231-606
Midcycle (-1) 536-1930
Luteal (+2) 121-551
(+6) 250-719
(+12) 132-488
Postmenopausal < 200
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
ד''ר חגית כהנא16/03/2010אינני מומחית לטיפולים אחרי סרטן שד
את ללא וסת 7 שנים וההורמונים הם של גיל המעבר
בחרי אונקולוג שאת סומכת עליו ופעלי לפי הנחיותיו
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)