פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התחלה של סוף
    ציפ
    21/02/2011

בת 51 בכושר פיסי מעולה , עוסקת בספורט על בסיס קבוע. בחדשים האחרונים הוסת החלה לזפזפ עם הפסקות של מספר חדשים. לאחרונה חשה בעייפות לא אופינית עם ירידה במצב הרוח ללא סיבה אמיתית. כמו כן, חל שינוי משמעותי בחילוף החמרים עד כדי עצירויות של ספר ימים.
    1. האם יש קשר לכל הסימפטומים למעבר.
    2. אם כן מה עושים? הדיכאון מתחיל לנגוס ובגדול.
    תודה ציפ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התחלה של סוף

הוספת תגובה

• התחלה של סוף - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/02/2011

ברוכה הבאה בשערי גיל המעבר.
    את מתארת סימפטומים אופיניים, ואם היית עוקבת אחרי התשובות שכבר ניתנו בהרחבה בפורום מקצועי זה היית כבר עולה על העובדה שאי סדירות במחזור, עם שינויי מצבי רוח דכאוניים, עייפות וירידה בחיוניות מהווים נדבך חשוב ומרכזי בתסמיני גיל המעבר.
    פני ליעוץ רפואי הולם , ותחת טיפול נכון הסימפטומים הנ'ל יחלפו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום מחזור
    דניאלה
    21/02/2011

אני יודעת שיש מוצר חדש בשם מגן פלוס שזה בעצם תחתון שלא מעביר את הנוזלים לבגדים מה שגורם לאיש להרגישב בטוחה שלא תתלכלך האם אתם יודעים איכן ניתן להשיג את זה ואם זה מומלץ בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    סיום מחזור

הוספת תגובה

• סיום מחזור - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/02/2011

מצטער , אבל בפורום רפואי זה אנו עוסקים במתן אינפורמציה רפואית בלבד ולא נכנסים כלל לאספקטים מסחריים אלו ואחרים.
    תנסי לברר במקומות אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה וגירוד
    גיני
    20/02/2011

שלום רב אני בת 50 לפני שבועים עברתי בדיקה גינקולוגית אולטרסאונד נרתיקי .רחם בגודל ומירקם תקין,רירית בזמן מחזור 7 מ"מ שחלה שמאל בגודל ומירקם תקין.שחלה ימין ציסטה בגודל 2.5 כוכבית 3.5 ס"מ דופן דקה ונוזל צלול בתוכה.ללא נוזל באגן.

היו לי כאבים חזקים במחזור האם זה מהציסטה או מהמחזור.אמורה לחזור לרופא נשים

דעת הרופא היתה להוציא את הציסטה.האם היא מסוכנת כלומר חשד לממאירה.כי בבית החולים אמרו שהגודל לא גדול.כלומר יש ציסטות גדולות יותר .אני קצת לחוצה האם כל ציסטה בשחלה מורידים ?ושאלה שניה במידה והיא ממאירה האם צריכים לעשות הקרנות או הניתוח מספיק.האם נוזל עכור מצביע על גידול ממאיר.תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשחלה וגירוד

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה וגירוד - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/02/2011

עם ציסטה בגודל 2.5X3/5 Xס'מ ניתן לחיות ל החיים ללא כל דאגה.
    בכדי לברר ממאירות יש לבדוק סממני סרטן, כגון CA-125 שזו בדיקת דם פשוטה, וזרימות דם ( דופלר אולטאסאונד) בציסטה.
    במידה ותקינים אין כל צורך לגעת בציסטה.
    ציסטה כזו אינה המקור לכאבי מחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    אירית
    18/02/2011

אני בת 52 כשנתיים ללא מחזור,ללא תופעות מיוחדות של גיל המעבר.
    אולם אני סובלת כשנה מתכיפות קשה במתן שתן,עשיתי לפני כשבוע ציסטוסקופיה עם ביופסיות בהרדמה מלאה ועדיין לא קבלתי תשובה אך המנתח אמר שהוא לא חושב שיש גידול .
    בבדיקה עצמה לא ראו בעיה חריגה אך גם הפעם וגם בבדיקה האורודינמית שעשיתי היה לי גרוי מוגזם בנרתיק,צריבה פנימית וצורך תמידי במתן שתן אך לא היה חיידק בשתן.
    הייתי לפני מספר חודשים אצל רופא נשים והוא אמר שאין צניחה אך לא נעשו לי שום בדיקות.
    המה דעתך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• התיעצות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/02/2011

את מתארת תופעה מוכרת ברפואת גיל המעבר.
    אם, לאחר ברור אורולוגי מקיף, כולל ברור אורודינמי, לא מוצאים סיבה לתלונותיך, הרי שקרוב לודאי מדובר בתהליך של ניוון רקמות אלסטיות של השלפוחית על רקע העדר אסטרוגן. הטיפול המומלץ במקרה זה הוא טיפול ע'י כדורי אסטרוגן ישירות לנרתיק - 2-3 פעמים בשבוע, באופן קבוע.
    השיפור מובטח, אבל לוקח זמן ולכן סבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר וחיזוק הגוף
    ריקי
    18/02/2011

אני התחלתי את גיל המעבר ומאוד סובלת מגלי חום ותופעות נוספות, הגוף שלי חלש מאוד בתקופה האחרונה ובנוסף שאני אלך לרופא, חברה שלי המליצה לי לקחת מולטי ויטמין מינרל - מולטי female, רק שאלה מה המינון המומלץ כשהגוף ממש חלש?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר וחיזוק הגוף

הוספת תגובה

• גיל המעבר וחיזוק הגוף - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/02/2011

יש סיבות רבות לחולשה גופנית. גלי חום והפרעות בשינה מהווים נדבך חשוב , ולעתים דומיננטי, בין הסיבות לכך.
    לא ידוע לי שתוספת ויטמינים פותרת את הבעיה של תסמיני גיל המעבר. כן ידוע לי שטיפול הורמונלי מותאם אישית משפר מאד את החיוניות ( VITALITYׂ ) שהולכת לאיבוד בהעדר פעילות הורמונלית.
    אבל, אם בדיקות דם מצביעות על רמות ויטמינים נמוכות מדי ( ויטמין B12, ויטמין D, חומצהפולית ופריטין) הרי שתוספת שלהם תעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mild leukoplakia
    ETI
    17/02/2011

שלום
    בעקבות כאבים וגרד באזור בין הנרתיק לפי הטבעת מצאה הרופאה בבדיקה:
    mild leukoplakia באזור הפורשט. קרוב לודאי LSA.
    עברו ימים ונכנסתי לחרדה שאולי הכוונה היא שיש ממצא מדאיג.
    אודה על הסבר מפורט.
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    mild leukoplakia

הוספת תגובה

• mild leukoplakia - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/02/2011

בד'כ המלה שאת כותבת הינה מינוח רפואי לאזור בעור שאיבד את צבעו והפך לבהיר יותר.
    במרבית המקרים אין לכך חשיבות, אולם ישנן מספר מחלות עור ועריה שזה יכול להיות הביטוי שלהם.
    האבחנה תעשה ע'י ביופסיה קטנה מהאזור האמור בעור ולהמתין לתשובת הפוךוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• recall לתשוקה
    אורזית
    16/02/2011

בת 50 ללא מחזור מזה שנה וחצי. גלי החום והזעת הלילה חלפו מזמן ומה שנותר כעת, ומטריד אותי, הוא ירידה משמעותית בתשוקה ותחושת דכדוך כללית. האם ניתן לצפות לשינוי לטובה ללא טיפול ואם טיפול, מהו המומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    recall לתשוקה

הוספת תגובה

• recall לתשוקה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/02/2011

ירידה בחשק מיני, ואפילו העלמות חשק מיני , קשורים קשר הדוק להעדר פעילות הורמונלית
    הטיפול המומלץ הוא שימוש באסטרוגן לנרתיק ביחד עם שימוש בטסטוסטרון במינון ובאופן מותאם אישית שאותם רופא גיל המעבר ידע להסביר ולהתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור לי מה קורה
    מאירה'לה
    15/02/2011

שלום רב ,אני בת ארבעים וארבע ,עדיין ללא סמפטומים של גיל המעבר ,קיבלתי מחזור בפעם הראשונה בגיל שש עשרה וחצי ומאז המחזור סדיר ,יש לי ב''ה ילד -נער בן שבע עשרה וחצי ,ידוע לי במעופל [ אברר בהמשך] שלאימי היה מחזור עד גיל מאוחר מאוד יחסית ,כלומר אחרי גיל חמישים פלוס פלוס ,ולשאלה ,כמובן שעליי לגשת לרופאת הנשים שלי כדי לבדוק את הדברים באופן יסודי ,אבל לפני זה רציתי לשאול האם העובדה שזמני המחזור שלי התקצרו ,עברו ל21 יום במדויק וזה שהמחזור חלש יותר ,זה אומר שזה סוף הסיפור ,האם אפשר לעשות משהו ? אני לא יודעת לתאר את הרגשתי ,פשוט אני עוד לא מרגישה מוכנה להיפרד מהחלק הזה בחיי ,עוד חולמת ללדת עוד ילד [ אני גרושה] ובכלל ,עוד לא,,,, מה עושים? יש בכלל מה לעשות? סליחה על האורך ,תודה מראש ,בברכה וכל טוב ,מאירה

לקביעת תור
    סגירה
    לא ברור לי מה קורה

הוספת תגובה

• לא ברור לי מה קורה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    16/02/2011

2 סוגיות את מעלה:-
    הראשונה האם את עומדת לפני הפסקת מחזור - כרנראה שלא , אבל זה רק ניחוש שכן לא ניתן לדעת זאת על סמך הפחתה בימי דימום או קיצור טווח המחזורים.
    הסוגיה השניה- הריון. כאן את כבר יותר בבעיה שכן אין קשר בין יכולת השחלה ליצר הורמונים ולגרום למחזור ובין יכולת הביציות לעבור תהליך הפריה והריון. הגורם הדומיננטי הוא כמובן הגיל. בד'כ בגיל 44 אנו מפסיקים טיפולי פוריות ומפנים לתרומת ביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסת בגיל המעבר- היתכן?
    ZZZ
    14/02/2011

שלום,

אני בת 55 , הפסקתי לקבל ווסת לפני כשלוש שנים לערך ופתאום התחיל לי משהו שנראה כמו מחזור אבל בכמויות אדירות....האם זה נורמלי????

לקביעת תור
    סגירה
    וסת בגיל המעבר- היתכן?

הוספת תגובה

• וסת בגיל המעבר- היתכן? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    16/02/2011

לא. מחייב ברור. פני לרופא לבדיקת אולטראסאונד + בדיקות דם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום וגינלי וסרטן השד
    גלילי
    11/02/2011

שלום רב,
    לפני 3 שנים וחצי עברתי כריתת שד עקב גידולים ממאירים וכן ניתוח להסרת בלוטות לימפה נגועות בבית השחי, וכן טיפולים כימותרפיים. שנתיים וחצי נטלתי טמוקסיפן ומזה חודשיים ארומסטין. לאחרונה יש לי דימום וגינלי בהיר, שלא רציף אך הדימום חזר כמה פעמים.בשבועות האחרונים. האם הדימום יכול להיות קשור לארומסטין? האם יכול להיות קשר לאבנים בכיס המרה שנתגלו אצלי בבדיקת אולטראסאונד?
    תודה מראש
    גלילי

לקביעת תור
    סגירה
    דימום וגינלי וסרטן השד

הוספת תגובה

• דימום וגינלי וסרטן השד - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/02/2011

בד'כ דימום כזה יכול להיות קשור לצמיחת יתר של רירית הרחם על רקע הטאמוקסיפן הידוע בהשפעתו הלא רצויה על רירית הרחם.
    כל אישה המטופלת בטאמוקסיפן חייבת להיות במעקב חצי שנתי על עובי וסדירות רירית הרחם דרך אולטראסאונד נרתיקי.
    מתן מעכבי אורמאטאז גורם לקילוף רירית הרחם שנבנתה תחת הטאמוקסיפן ולכן הדימום.
    את חייבת לעבור איבחון מדויק ע'י לקיחת דגימת רירית הרחם לבדיקה- בדיקת פייפל.
    תגשי בבקשה, ללא עיכוב, לרופא הנשים שלך לצורך הבדיקה הנ'ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד ומנאופוזה
    אורכידיס
    10/02/2011

לצוות שלום!
    לפני כחמש שנים אובחן אצלי סרטן שד. נותחתי,טופלתי בכימוטראפיה, הקרנות וטמוקסיפן.
    הטיפול בטמוקסי גרם לי לדילול שיער, גלי חום והפרעות בשינה, תופעות שאני חווה עד היום
    (כיום בת 51). אני מנועה משמוש בהורמונים. האם בכל זאת יש תכשיר או תרופה כלשהי שיכולה להקל עלי תופעות אלו?
    מודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד ומנאופוזה

הוספת תגובה

• סרטן שד ומנאופוזה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    12/02/2011

בדיוק למצבים אלו יש מספר טיפולים יעילים למדי:-
    לנרתיק- למניעת יובש , כאבים ביחסי מין, ודלקות חוזרות בדרכי השתן- טבליות ואגיפם םעמיים בשבוע
    דרך הפה - תכשירים מאזני סרוטונין . תרופות אלו, הנמנצאות בשימוש נרחב בפסיכיאטריה כנוגדות דכאון וחרדות, נמצאו מאד יעילים , במינונין\ם מאד נמוכים- כך שכמעט ואין תופעות לואי, להקלה משמעותית בתסימני גיל המעבר, כולל גלי חום, הפרעות בשינה , ירידה בחיוניות ועוד.
    מבין התרופות המרובות שבקבוצת תרופות אלו ניתן להתאים את הטיפול ההולם והיעיל עבורך. כל רופא המתעסק בתחום ימליץ לך על התרופה המותאמת לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום חזרו ועוד
    כהן
    08/02/2011

שלום
    בגיל 53 הפסיק המחזור והתחילו גלי חום ומדי פעם כאבי בטן תחתונה כמו לפני מחזור.
    אחרי טיפול הומיאופטי הפסיקו גלי החום והכאבים והרגשתי טוב.
    בחודש האחרון חזרו שוב גלי חום והזעת לילה (לא באופן חזק אבל עדיין מפריע) ומדי פעם דקירות בבטן תחתונה.
    במקביל לשובם של התופעות הללו התחילו פעימות לב מוקדמות רבות וצפופות.
    לאורך השנים סובלת מפעימות מוקדמות בודדות פה ושם.
    בשבוע האחרון - המון פעימות, לפעמים כל דקה פעימה כזו. זה מלחיץ ומטריד.
    יתכן שגלי חום שחלפו - יחזרו?
    יש קשר בין ענין ההורמונים לבין הפרעות בדופק?
    תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום חזרו ועוד

הוספת תגובה

• גלי חום חזרו ועוד - תגובה

ד``ר איתן פאר
    09/02/2011

אכן יש קשר מובהק בין העדר פעילות אסטקוגנית, המווסתת והמונעת. או לחילופין מפחיתה משמעותי, והפרעות קצב. לעתים הטיפול ההורמונלי מספיק בכדי לאזן ולעתים חייבים תרופות ייחודיות לכך כגון חוסמי בטה. בכל מקרה כדאי ורצוי לפנות לקארדיולוג לברור.
    גלי חום חוזרים, לא בגלל שהההשפעה של הטיפול האלטרנטיבי פגה, אלא בגלל שהם מופיעים ונעלמים לסירוגין בתקופת הפרימנופאוזה- בחודשים של טרום הפסקה מוחלטת של יצירת אסטרוגן שחלתי - ולכן זו התקופה שכל טיפול שהוא, אלטרנטיבי , היפנוטי, הומאופאטי, אקופונקטורה, רייקי, צמחי באך ועוד מיני טיפולים שנבדקו, עוזרים. הטיפולים הללו מפסיקים לעזור כאשר ממש נכנסים לגיל המעבר. אבל גם אז, יש נשים שזה חולף להן יחסית מהר והן לא נזקקות לטיפולים. אחרות - כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעות לילה וגירודים
    אני
    07/02/2011

בת 55 וסת אחרונה לפני 4 חודשים ,לאחרונה סובלת מהזעות לילה וגירודים בכל מיני מקומות בגוף,כמו כן מיגרנות מידי יום וכאבים בברכיים(אני אישה רזה) האם אלו תופעות של גיל המעבר? האם הורמונים יכולים לשפר את ההרגשה?

תודה מראש
    אני

לקביעת תור
    סגירה
    הזעות לילה וגירודים

הוספת תגובה

• הזעות לילה וגירודים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    09/02/2011

כל הסימפטומים שהזכרת, למעט הגירודים, אכן יכולים להיות חלק מהתסמונת של העדר פעילות הורמונאלית.
    ספציפית לגבי הגירודים- יש להיוועץ ברופא עור בנידון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנג'ליק ותופעות דימום !!
    פפ
    05/02/2011

שלום ד"ר פאר,
    בת 38, נשואה מזה כ-18 שנה ללא ילדים. 4 נסיונותIVF ללא הצלחה.בעברי, אינדומטריוזיס. עברתי כריתת חצוצרה ב-2006. לאחר נסיון מבחנה אחרון ב-2004 החלו להופיע אצלי תסמיני גיל המעבר (כהגדרת הרופא המטפל דאז!).
    מזה שנתיים גלי חום. טיפול באנג'ליק. בחודשים האחרונים דימומים לסירוגין (לעיתים כהה, לעיתים בהיר. לעיתים מסיבי, לעיתים קל). לציין שהפסקתי את האנג'ליק הדימום הפסיק!
    בבדיקה הורמונלית לאחר הפסקת הדימום ב-21.12.2010 :
    fsh - 75.3
    progesterone - 0.4
    lh - 37.6
    estradiol - 82
    בעקבות גלי חום שהחלו לפני שבועיים שוב חזרתי לאנג'ליק והתופעה שכחה!
    כעת אין עדיין דימום.
    מדוע יש דימום?
    יש חלופה לאנג'ליק?
    יש עוד סיכוי להולדת ילדים?
    תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    אנג'ליק ותופעות דימום !!

הוספת תגובה

• אנג'ליק ותופעות דימום !! - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/02/2011

נתחיל מהעיקר- לגבי ילדים- הפרופיל ההורמונלי יותר תואם גיל מעבר מוקדם מאשר מצב של ביוצים. ניתן לבדוק AMH - הורמון אנטי מולריאני- שבמידה ומאד נמוך מעיד על העדר סיכוי של הבשלת בייציות. במקרה כזה על תוותרי אלא תמשיכי עם תרומת ביציות, ותהיי מאד מאושרת מכך.
    לגבי דימומים תחת אנג'ליק, הרי שלעתים המינון ההורמונלי אינו מספיק או לחילופין ישנה הפרשה של אסטרוגן - עדין- מהשחלה ולכן השילוב גורם לדימום. ללא אנג'ליק איו מספיק אסטרוגן ולכן אין דימום.
    במידה ואת עדין חושבת, חשיבה חיובית, על ילדים, הרי שרצוי שתקחי טיפול הורמונלי שגורם למחזור חודשי, כגון נובופם, ותשמרי כך את יכולת רירית הרחם לקלוט הריון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים אדומים באבר המין
    x1
    04/02/2011

שלום ד"ר.
    אני בן 61 ואשתי בת 52 ללא מחזור .שמתי לב בזמן האחרון שבכל פעם שאנחנו מקיימים יחסים אבר המין שלי עם כתמים אדומים כמו שפשוף חזק ולפעמים פגיעה בעור עד כדי דימום באזור השפשוף נקודתי , הכתמים בעור החיצוני מגרדים ולאחר מספר ימים עוברים .

מה דעתך ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים אדומים באבר המין

הוספת תגובה

• כתמים אדומים באבר המין - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    04/02/2011

קיימת אפשרות שמדובר בחיכוך עקב יובש נרתיק, אולם יש להוועץ ברופא/ה לצורך בדיקת הממצא והמלצות בהתאם.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה