מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בבקשהזיוה24/12/2009
שלום רב
בת 53 וחצי, בקיץ סבלתי מאוד מגלי חום מלווים בהזעות יתר,
ולאחרונה אני מרגישה שזה החמיר, הזעת יתר פתאומית גם בשיא הקור,
אני מאוד סובלת מהמצב ויש לציין שאני עדיין מקבלת מחזור די סדיר,
האם תופעות אלה הן תופעות גיל המעבר או הבלות, מה ניתן לעשות כדי לשפר
את המצב הבלתי נסבל?
(נ.ב. אחרי שתי לידות רגילות)
בברכה ותודה מראש
זיוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
ד''ר חגית כהנא24/12/2009בגיל 53 רב הסיכויים שהתופעות נובעות משינויים הורמונליים
יחד עם זאת כדאי לבצע בדיקות כלליות של לחץ דם סכרת ועוד אצל רופא המשפחה
פני לרופא הנשים והחליטו ביחד על סוג הטיפול המתאים לך - טיפול הורמונלי ישפר את איכות חייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברכהן דליה23/12/2009
אני בת 50 והמחזור החודשי נפסק לפני שנה ופתאום קיבלתי כאבים חזקים בבטן וכשבדקתי נוחכתי שיש לי דימום בניגוב בנייר .האם אני צריכה ללכת להבדק אצל רופא נשים ?או שזו תופעה ידועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפסקת המחזור
ד''ר חגית כהנא24/12/2009ראשית עליך להבדק אחת לשנה
שנית דימום אחרי שנה יתכן אך יש לגשת לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים ולוסטרל לאחר כריתהאור19/12/2009
לפני חודשיים וחצי עברתי כריתת רחם,שחלות,חצוצרות ובלוטות עקב גילוי של סרטן צוואר רחם.למזלי אין צורך בטיפולים נוספים.
שבועיים אחרי הניתוח עברתי התקף חרדה קשה (בעברי יש נטייה לחרדות ואף טופלתיבלוסטרל 50). מאז, חיי אינם חיים. אני מטופלת במדבקות הורמונים אוורל 50 ובלוסטרל 50.איכות חיי ירדה ב-90%.אני מתעוררת עם בחילות נוראיות וכאבי ראש שאינם מרפים ממני כל היום אפילו עם לקיחת כדור.יש לי חולשות ברגליים ורעידות פנימיות וטעם נוראי בפה.
האם יש קשר ללקיחת ההורמונים? האם השילוב בין ההורמונים ללוסטרל הוא הגורם? ניסיתי להפסיק את הורמון אך החלו גלי חום בתדירות גבוהה והקאות.
מה עלי לעשות? אני אובדת עצות ולאיש אין פיתרון!!!
תודה אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסטרל והורמונים
ד''ר חגית כהנא22/12/2009ראשית אני שמחה שאין צורך בטיפול נוסף לניתוח.
שנית ההורמונים שאת נוטלת מכילים פרוגסטרון שאינך צריכה כיון שאין לך רחם - בקשי מהרופא תכשיר אסטרוגני בלבד
שלישית אני ממליצה לשוחח עם פסיכולוג ו/או פסיכיאטר על התחושות שלך והתקפי החרדה כדי להתגבר עליהם. עברת טראומה לא קלה ואת בהחלט צריכה תמיכה.
ניתן לקחת הורמונים ותרופות פסיכיאטריות ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
ההורמונלי01/01/2010איזה פרוגסטרון יש באוורל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקאסטל18/12/2009
שלום רב,
אני אישה בת 58 בגיל . אני מטופלת ב-vigfam בטבליות ליובש בנרתיק. המוצר עוזר אך עדין ישנה צריבה וגרד מעצבן. האם יש מוצרים חדשים בשוק?
בברכה
אסטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש נרתיקי
ד''ר חגית כהנא22/12/2009ואגיפם מטפל ביובש הנרתיקי
האם נבדקת? אולי יש פטריה?
האם יש לך סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואי כתוצאה מהפסקת הורמונים?יהודית17/12/2009
שלום.
לפני כשבועיים הפסקתי - בעצה אחת עם הרופא - לקחת אקטיבל,לאחר כ-12 שנים של נטילת הורמונים (אני כיום בת 59).
לאחרונה אני מרגישה תחושה מוזרה בנרתיק, של מעין נזילה, למרות שעל גבי הלבנים אין שום סימן לכך.
שאלתי היא האם זה קשור להפסקה בנטית ההורמון והאם זה תקין?
תודה,
יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הורמונים
ד''ר חגית כהנא22/12/2009הפסקת נטילת הורמונים צריכה להעשות בהדרגה
נזילה בד"כ אינה תופעה שכיחה אלא להיפך התיבשות של הנרתיק
האם את בריאה? סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםאור16/12/2009
שלום,
גילי 61 שנה. הנני לוקחת הורמונים מזה כ15 שנה. בעקבות כתבות ומחקרים ניסיתי להפסיק לגמרי, מה שגרם לי
להרגיש רע כולל כל התופעות "הנהדרות" ובקביל פניתי לרופא נשים שנתן לי לניסיון כדור
הנקרא אקטיבל. הכדור לא פטר את התופעות וחזרתי לכדור הישן והטוב קליאוגסט.
אודה לכם באם תחוו את דעתכם לגבי משך התקופה ועד מתי.אני מקפידה על ממוגרפיה.
חג שמח ותודה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן להמשיך עם ההורמונים
פרופ` יונה תדיר16/12/2009כפי שחווית, ההורמונים הם הטיפול היעיל לתופעות גיל המעבר, יותר מתחליפים למיניהם. בד" נהוג לטפל ב 5-10 שנים\ לעיתים פחות ולעיתים יותר. לא אחת נתקלים בנשים אשר נהנו מהעדר תופעות גיל המעבר במשך 10-15 שנה וכאשר הן מפסיקות הן חוות שוב את מה שכבר שכחו ממנו. במקרה כזה ניתן להמשיך תקופה נוספת אולם יש הצדקה להיות במעקב יותר צמוד עם רופא/ה המתמצא/ת במגוון הטיפולים ובדיקות המעקב אשר מתחייבים במצב זה, קרי, לוודא שלא מחלות לב וכלי דם אשר בהם עלול להווצר נזק בשימוש בהורמונים בגיל המתקדם יותר, ושאו גורמי סיכון נוספים. המאמץ מוצדק מבחינה רפוןאית ומבחינת איכות החיים.
פרופ' יונהתדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בנובופםיוליש15/12/2009
שלום רב,אני לוקחת נובופם במשך 3 שנים ,בחפיסה אחרונה נשארו לי בערך 7 כדורים לבנים ואיבדתי את החפיסה.עכשיו קניתי חפיסה חדשה והתחלתי לקחת מחדש,לקחתי יומיים כדורים אדומים ובלילה הרגשתי ממש רע עם גלי חום וכו'.אני לא יודעת איך אני אמורה להמשיך לקחת עכשיו את הכדורים כי ידועה לי שאסור לעשות הפסקה ואני לא זוכרת בדיוק כמה כדורים לבנים נשארו לי בחפיסה שנאבדה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם
ד''ר חגית כהנא22/12/2009חבל להתלבט תתחילי חפיסה חדשה תופעות הלואי יחלפו תוך מספר ימים כשרמת ההורמונים תשוב לעלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתי היא לגבי נשים שאינן יכולותאסתר14/12/2009
ליטול הורמונים. האם ניתן למנוע את הנזקים הצפויים להן? בהודעות קודמות המלצתם מאוד על נטילת הורמונים שהעדר סיכונים אישיים וטענתם שהעדם גורם לנזקים בתחומים רבים. באם יש רקע שאינו מאפשר את נטילתם, מה אפשר לעשות??
אשמח לתשובה מהירה,
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנשים שאינן יכולות ליטול הורמונים
פרופ` יונה תדיר14/12/2009אכן, ישנם מצבים בהם לא ניתן ליטול הורמונים. במקרים כאלה יש להוועץ ברופא/ה המטפל/ת ולבחון את הסיבות לאי היכולת, ולנסות טיפולים חליפיים אשר יעילותם בד"כ נמוכה יותר. הדבר מאד אישי. לפעמים הסימפטומים אינם חריפים וגם החלופות הטבעיות מספקות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר לא יודעת למי לפנותתמי11/12/2009
שלום רב
בת 38 נשאית brca1
לפני שנתיים עברתי זעזוע מוח קשה ct היה תקין,
עברתי כריתת שחלות לפני 10 חודשים עקב הנשאות וכריתת שדיים דוצ לפני שנה וחצי.
איני מקבלת הורמונים היות ועד 4 חודשים לאחר הניתוח לא היו שום תופעות מלבד מדי פעם גל חום קטן ונאמר לי גם שנמצא לאחרונה שההורמונים יותר מזיקים מאשר מועילים.
לפני 5 חודשים חליתי בדלקת ריאות ולאחר שהבראתי מאז ועד עכשיו תחושה כללית של עייפות נוראית
לפני 3 חודשים במשך כל יום מתנפחות לי אצבעות הידיים בשינה ,מתייבשת לי הלשון בלילה,
ובמשך היום זה משתנה בצורה קיצונית -יכול להיות לי יום טוב בו אני מסוגלת להתרכז ומתמלאת באנרגיה פתאום ויום לאחריו ממש נפילה של כל הגוף ובעיקר של המוח- אני לא מסוגלת להתרכז ולזכור דברים שרק לפני רגע חשבתי עליהם וכשאני הולכת/נוהגת יש תחושה של חוסר יציבות ולחץ בראש, זה מתסכל כי ממש קשה לי לתפקד. ואז מגיע שוב יום מצויין ואני כבר שמחה שדברים מסתדרים ועוד יום טוב ולאחריו שוב נפילה נוראית בגוף ובראש.
עברתי סידרה של בדיקות דם כלליות לפני חודשיים -הכל היה תקין מלבד תפקודי כבד got60 gpt132 אלקליין פוספטז 148 כולסטרול 210 מחלת נשיקה cmv הפטיטיס abc תקינים
לפני שבוע שוב עשיתי בדיקה לתפקודי כבד ויצא got58 gpt98 אלקליין פוספטז 148 כולסטרול 215
שאלותי הן:
האם יתכן שהתנפחות אצבעות הידיים בלילה ותופעות חוסר היציבות הריכוז והעייפות ואף תפקודי הכבד הגבוהים נגרמים מהמצב של חוסר ההורמונים?
האם יתכן ש3 חודשים לא היו שום תחושות כתוצאה מהוצאת השחלות ועכשיו כן?
האם לבדוק כיוונים אחרים?
אשמח כבר להרגיש טוב..
מודה מראש לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות
פרופ` יונה תדיר13/12/2009בתאור דברים מורכב כמו שלך, לאחר הניתוחים שעברת, דבר אחד צריך להיות לך ברור. לא פורום באינטרנט יפתור את בעיותיך. איני יודע למי פנת עד כה? אך נראה כי את פונה לכתובת הלא נכונה. פני תחילה לרופא/ת המשפחה ו/או למומחים אשר ליוו אותך בהמלצות עד כה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתאורית11/12/2009
שלום
האם התוצאות הבאות של בדיקות דם הם נורמליות לגיל 55? ברצוני לציין כי לקחתי ארימידקס 5 שנים וזולדקס שנתיים בעקבות סרטן שד לפני 5 שנים. סיימתי את הארימידקס לפני עשרה ימים ואז קיבלתי דימום דומה למחזור. מה קורה איתי????
תודה על תשובתך כי אני ממש מודאגת.
אסטרדיול קטן מ-200 ,
FSH - 6.1 ,LH -1.4 ,pmol/l
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה שלי
אורית11/12/2009עלי לציין שעשיתי לפני חודשיים בדיקות פאפ סמיר, אולטרה סאונד וגינלי ובדיקה גינקולוגית ידנית שהיו תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות
פרופ` יונה תדיר13/12/2009תוצאות בדיקות אלה קינות בנוכחות דימום כגון זה שאת מתארת. אבל האם יש צורך בבירור נוסף על בסיס סיפור העבר שלך? התשובה היא כן. את צריכה מעקב רפואי מסודר ולא מענה מסוג זה כתחליף.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר המשךהילי07/12/2009
אבל האם הסטטיסטיקה עדיין נכונה או שהמחקרים המאוחרים יותר מראים אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקרים
ד''ר חגית כהנא07/12/2009בוצעו בדיקות רבותכולל על מחקרים קודמים
מומלץ לקחת הורמונים אם יש סימפטומים מתאימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה נוסף לאותה שאלה
פרופ` יונה תדיר07/12/2009נדיר שמתקבל יותר ממענה אחד לאותה שאלה, אולם לאור חשיבות הנושא אני מוצא לנכון להוסיף על דבריה החשובים של ד"ר כהנא איתם אני מסכים במלואם. הסיבה לתוספת כפולה:
א. גיל קבוצת הנשים במחקר שאת מצטטת גבוה מגיל התחלת הטיפול. זו הסיבה שמומלץ כיום להתחיל טיפול בתסמיני גיל המעבר בשלב יותר מוקדם, עם הכניסה לגיל המעבר, מה שמוגדר כחלון הזדמנויות לטיפול נכון. יש לכך סיבות רבות אשר תקצר היריעה מלפרטן כאן.
ב. בנסיבות מסוימות היתה אמנם הגדלה מסויימת בשכיחות סרטן השד, אבל צריך להבין מה משמעותה. אם נאמר לדוגמא ששכיחות הופעה גדלה פי שניים (דוגמא כמובן). נשמע מפחיד? ובכן כלל וכלל לא. משמעות החישוב היא: מי שקנתה כרטיס הגרלה אחד בפיס סיכוייה להגריל הם X (נדיר) ומי שקנתה שני כרטיסים סיכוייה להגריל הם פי שניים (2X). האמנם? אולי כן, ועדיין הסיכוי נדיר ורק המאמינים/ות בניסים קונים/ות כרטיס הגרלה. כך הדברים גם כאן, אלא מה... כל מי שאינה נוטלת הורמונים מפסידה בגדול ולא רק אותו אחוז נדיר. תופעות כגון גלי חום, הפרעות שינה, עצבנות, שברים בעצמות, בעיות המתן שתן, הזדקנות העור, ויש הטוענים גם על עליה בשכיחות מחת אלצהיימר, וכיוב'. כל זה בהעדר גורמי סיכון אישיים כמובן.
ובכן, הפסיקו להסתכל על מספרים חסרי חשיבות, ואם כבר מביטים בהם, חשוב להבין מה משמעותם האמיתית ו...תחייו נכון וחכם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב הורמונלי בגיל המעבר
אורית10/12/2009פרופ תדיר שלום
האם התוצאות הבאות של בדיקות דם הם נורמליות לגיל 55? ברצוני לציין כי לקחתי ארימידקס 5 שנים וזולדקס שנתיים בעקבות סרטן שד לפני 5 שנים. סיימתי את הארימידקס לפני עשרה ימים ואז קיבלתי דימום דומה למחזור. מה קורה איתי????
תודה על תשובתך כי אני ממש מודאגת.
אסטרדיול קטן מ-200 ,
FSH - 6.1 ,LH -1.4 ,pmol/l* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בשדייםריקי02/12/2009
אחרי חודש וחצי של שימוש באקטיבל אני חשה גודש בשדיים מלווה בכאב קל במגע. ידוע לי שזו תופעת לוואי של ההורמונים, אך האם זו תופעה חולפת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש בשדיים
ד''ר חגית כהנא03/12/2009בד"כ תופעת הלואי הזו חולפת תוך כ 3 חודשים.
אם את מרגישה בתום התקופה שהדבר מציק לך פני לרופא לשינוי הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים ואמצעי מניעהאסנת01/12/2009
שלום רב,
לאחר שהתלוננתי על תופעות של גיל המעבר, הרופא ערך לי בדיקות שהראו שאני נמצאת בשלב המעבר.
הרופא רשם לי הורמונים על מנת להקל על התופעות.
שאלתי
האם בעקבות נטילת ההורמונים יש סיכוי שאכנס להיריון?
האם יחד עם נטילת הגלולות (פרוגליטון) יש להשתמש באמצעי מניעה (למרות שלפני השימוש פסק לי המחזור החודשי?)
אודה לכם על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
ד''ר חגית כהנא02/12/2009גיל המעבר הוא מעבר מפוריות להפסקתה.
כאשר נגמר המחזור אין אפשרות להכנס להריון
אינני יודעת בת כמה את אך אחרי גיל 45 גם אם יש מחזור הסיכוי להרות נמוך ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקר בנושא הורמוניםהילי01/12/2009
אולי זה מחקר שפורסם מזמן. זכור לי משהו. אבל היום קיבלתי אותו:
נערך בדנמרק על כ- 100.000 נשים. בגילאי 55-79. בשנים 1995-2005
סיכון גדול ב 38% לסרטן השד
סיכון גדול ב 44% לסרטן שחלות.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיושן
ד''ר חגית כהנא03/12/2009בוצעו מחקרים רבים מאז שממליצים לקחת טיפול לכל אישה שסובלת מתופעות גיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםיעל פ30/11/2009
אני בת 58. חולה בלופוס, מיאסטניה גראביס, תפליט פריקרדיאלי. ללא הורמונים. סובלת מגלי חום כבר 5 שנים. האם הסיוט זה צפוי להסתיים אי פעם??
האם יש משהו שיכול להקל בלי לסכן?
אני נוטלת אימורן, אספירין, צימבלטה וIVIG אחת ל5 שבועות
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול רפואי
פרופ` יונה תדיר30/11/2009מקרים מורכבים כגון אלה צריכים לקבל טיפול רפואי ומעקב צמוד ע"י הרופא/ה המטפל/ת שלך ולא טיפול אנונימי באינטרנט.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)