פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל המעבר
    מיכל
    13/07/2010

קיבלתי תשובות מעבדה של 42 = LHערך גבוה מהנורמה
    וכן 62.4FSH שהוא גבוה

מה ניתן לעשות וכיצד מטפלים
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר

הוספת תגובה

• רמות גבוהות של גונדוטרופינים

ד``ר איתן פאר
    14/07/2010

FSH ו LH הינם גונדוטרופינים (ההורמונים המפעילים את השחלות) העולים כאשר אין תגובה שחלתית נאותה. העליה בד'כ מסמלת כשלון השחלה להגיב, כמו בגיל המעבר או לעתים בתקופה של טרום גיל המעבר. הצורך לשקול התערבות טיפולית אינו מותנה ברמות של הורמונים אלו אלא בתסמינים קליניים, בהעדר או נוכחות מחזורים ועוד. ולכן חסרים פרטים קליניים מרובים בשאלתך בכדי לספק תשובה יותר פרטנית.
    אני משוכנע שרופא הנשים שלך כבר ידע מה לעשות ומה ליעץ לך בנידון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר גיל המעבר
    תוהה
    12/07/2010

האם תסמיני גיל המעבר שונים מאשה שלא עוסקת בספורט לספורטאית כל ימי חייה?

האם קיים מחקר שבדק זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    מחקר גיל המעבר

הוספת תגובה

• ספורט וגיל המעבר

ד``ר איתן פאר
    14/07/2010

תסימני גיל המעבר אינם מותנים בעיסוק קבוע, או המנעות, מפעילות ספורטיבית.
    אולם, איכות החיים, כמו גם זרימות דם ללב ולמוח, משקל גוף, שיפור בשינה ועוד הינם טובים לאין שיעור אצל העוסקים בפעילות גופנית על בסיס קבוע. תמשיכי בכך וישר כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ'/ ד"ר, שאלה לי אליכם
    מרים
    11/07/2010

האם רשמתם למטופליכם, או שמעתם, או אתם ממליצים על הכדור "אמביאן cr" לטיפול בנדודי שינה כחלק מתופעות גיל המעבר?

לקביעת תור
    סגירה
    פרופ'/ ד"ר, שאלה לי אליכם

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי לנדודי שינה

ד``ר איתן פאר
    12/07/2010

נדודי שינה הינה תופעה אוניברסאלית של גיל המעבר. בד'כ מלווים בהזעות לילה, אך לא תמיד.
    טיפול הורמונלי חלופי מהווה פתרון טוב ויעיל.
    בנוסף, יש כיום בשוק 2 תרופות חדשות המתייחסות ספציפית להפרעות שינה.
    הראשונה- AMBIEN של חברת סנופי-אוונטיס, עובדת על קולטן מסוים של GABA, , חומר המופרש במוח ומווסת שינה, והשני SIRCADIN של חברת טבע שהוא למעשה הורמון המלטונין האחראי על השינה.
    לשתי תרופות אלו יש פירסומים ועבודות קליניות המצביעות על יעלות ושיפור בשינה, אולם, לפי מיטב ידעתי, אין עבודות ספציפיות המתייחסות רק להפרעות שינה הקשורות לגיל המעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרדיול גבוה ממצאי FSH אינם תקפים
    טלי
    08/07/2010

בת 42, ללא ילדים מעוניינת בהריון. בפרופיל הורמונלי שבצעתי ביום החמישי למחזור ה FSH היה 6.5 אך האסטרדיול היה 464 pmol/l. אני חוששת שלמרות שהוא בגבול העליון של הנורמה הוא מצביע על ירידה בתפקוד השחלתי, האמנם? ועניין נוסף - דומני כי כאשר האסטרדיול גבוה ממצאי FSH אינם תקפים - האמנם? אודה על תשובתך כי אני מודאגת. ואם אכן הוא מעיד על מגמה זו מדוע הרופא אמר לי שאין בבדיקה עדות לכך??? תודה.

הוספת תגובה

• הרופא צודק

ד``ר איתן פאר
    08/07/2010

רמת ה FSH ורמת האסטרוגן תמיד הפוכים זה לזה. כאשר רמת אסטרוגן גבוהה, רמת ה FSH נמוכה, והפוך. ולכן תמיד יש תוקף ליחס בין אסטרוגן ו FSH. ולכן צדק רופאך.
    רזרבה שחלתית לנשים מעל גיל 40 המעונינות בהריון נמדדת ע'י הורמון AMH ( אנטי-מולריאן-הורמון). רמה מעל 5 מצביעה על רזרבה שחלתית תקינה. הבדיקה עדין לא בסל הבריאות אך ניתן לבצע אותה במספר מרכזים רפואיים בארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלת המשך.

טלי
    08/07/2010

תודה על תשובתך אך אני עדיין מבולבלת: מדוע אם כן נאמר לי כי רמת אסטרדיול הגבוהה ביום החמישי של המחזור כן יכולה להצביע על ירידה בתפקוד השחלתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרוגן גבוה ביום 5 למחזור

ד``ר איתן פאר
    10/07/2010

אחת התופעות המאפיינות את התקופה שלפני גיל המעבר (=פרימנופאוזה) היא קיצור הזמן בין מחזור למחזור. תופעה זו יכולה גם להתרחש באופן אקראי ללא קשר לפרימנופאוזה.
    במקרים אלו ישנה הבשלה מוקדמת של הביצית ( המקור להפרשה אסטרוגן מהשחלה), ואז תתכן התופעה האמורה. בכל מקרה רצוי לחזור על הבדיקה במחזור הבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנאים אצל גברים לגיל המעבר
    גלעד
    07/07/2010

סימנים לגיל המעבר אצל גברים, מה במיוחד כדאי לשים לב

הוספת תגובה

• גיל המעבר בגברים

ד``ר איתן פאר
    08/07/2010

להבדיל מנשים, בהן גיל המעבר מוגדר כשלב ברור בחיים בו פוסק המחזור החודשי (וכתוצאה מופיעות תופעות הנגרמות מחסר הורמונלי), הרי אצל גברים אין אקט כה ברור ומובנה. אולם אין זה אומר שאין גיל מעבר לגברים.
    לגברים יש תופעות מרובות הקשורות באבדן היכולת ליצר כמות מספקת של הורמונים, אך אין הם מודעים או לא נוטים לדבר על כך. למשל, כ-40% מהגברים יסבלו מגלי חום המגיעים בצורה של הזעות בלילה ( קמים בבוקר והכרית ממש רטובה..). אצל מרבית הגברים הירידה בפעילות ההורמונלית תתבטא בצורה של ירידה בזיקפה ובתפקוד מיני, בחולשת שרירים ודלדול מסת השריר ועוד ועוד. גם בגברים ניתן לטפל אך הם פחות מקבלים את גיל המעבר שלהם ופחות מגיעים עם התלונות (הבושה...), וחבל..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני בגיל המעבר?
    דניאל
    07/07/2010

שלום, אני בת 50. לפני כחצי שנה הוציאו לי שחלה אחת וציסטה מהשחלה השניה [עקב ציסטות של אנדומטריוזיס]. עד אז מחזור תקין ובדיקות הורמונליות תקינות לחלוטין.
    מאז , מחזור רק פעם אחת.
    הבדיקות שערכתי היום הן:
    estradiol 553
    LH 46-.10
    FSH 23.70
    progesterone 1.4
    האם תוצאת הבדיקות מלמדת על כך שאני כבר בשלב המנפאוזה?
    האם יכול להיות שכתוצאה מהניתוח זה קרה?
    האם עדיין ניתן לעשות משהו כדי להשיב את הגלגל אחורנית?
    בתודה,
    זהבה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני בגיל המעבר?

הוספת תגובה

• אכו, בדרך לגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    07/07/2010

אכן, בדיקות ההורמונים מעידות על כך שאת קרובה מאד לגיל המעבר, אם לא ממש כבר שם. הסיבות אינן נמצאות בבדיקות ומה לעשות? להוועץ ברופא/ה לטיפול הורמונלי חליפי. בהעדר הוראות נגד מאד מומלץ.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרום גיל המעבר

ד``ר איתן פאר
    08/07/2010

לפי רמות ההורמונים שלך את בשלב של טרום גיל המעבר (=פרימנופאוזה). עדין יש אסטרוגן מהשחלה שנותרה , אך בכדי שיופק אותו אסטרוגן יתר ההורמונים עולים ל"טורים" מאד גבוהים, וזה הסימן של פרימנופאוזה.
    לגבי כן או לא טיפול, זה מאד תלוי בתלונות שלך. עם אין תלונות- תמתיני. ומידה והתחלת עם תלונות של גיל המעבר (הפרעות שינה, שינויים במצבי רוח, גלי חום, הזעות לילה וכד') הרי כפי שהמליץ פרופ' תדיר, מומלץ ביותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תודה רבה ועוד שאלה

דניאל
    11/07/2010

ראשית, תודה רבה על תשובתך. עכשיו הדברים הרבה יותר ברורים לי.
    עוד שתי שאלות קטנות:
    א. האם לקחת טיפול של 5 ימים בפרוגסטרון [X3 ליום], האם זה יכול קצת להחזיר את הגלגל אחורה?
    ב. האם התופעות של גלי החום [אם הן אכן אמורות לקרות לי], ושאר הסימפטומים, אך בעיקר גלי החום, קורות רק עם הירידה באסטרוגן, ולכן אין לי עוד מה לשמוח על כך שאני לא סובלת, כי האסרוגן שלי עוד לא ירד במידה מספקת בכדי שזה יתרחש?
    או שאם זה צריך היה להתרחש אצלי, אז זה כבר היה קורה עם העליה בFSH וLH
    ג. כמה זמן עוד יכול להיות שיהיה לי אסרוגן בכמות נורמאלית יחסית כמו עכשיו [553]? חודשים? שנים? או אפילו פחות.
    בתודה רבה,
    זהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תודה רבה ועוד שאלה

דניאל
    11/07/2010

ראשית, תודה רבה על תשובתך. עכשיו הדברים הרבה יותר ברורים לי.
    עוד שתי שאלות קטנות:
    א. האם לקחת טיפול של 5 ימים בפרוגסטרון [X3 ליום], האם זה יכול קצת להחזיר את הגלגל אחורה?
    ב. האם התופעות של גלי החום [אם הן אכן אמורות לקרות לי], ושאר הסימפטומים, אך בעיקר גלי החום, קורות רק עם הירידה באסטרוגן, ולכן אין לי עוד מה לשמוח על כך שאני לא סובלת, כי האסרוגן שלי עוד לא ירד במידה מספקת בכדי שזה יתרחש?
    או שאם זה צריך היה להתרחש אצלי, אז זה כבר היה קורה עם העליה בFSH וLH
    ג. כמה זמן עוד יכול להיות שיהיה לי אסרוגן בכמות נורמאלית יחסית כמו עכשיו [553]? חודשים? שנים? או אפילו פחות.
    בתודה רבה,
    זהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון שאלות ומעט תשובות

ד``ר איתן פאר
    16/07/2010

העדר אסטרוגן נגרם כאשר אין יותר זקיקים בשחלות המסוגלים להגיב לרמות הולכות וגדלות של FSH ו LH.
    רק אז יופיעו גלי חום ויתר תסימני גיל המעבר.
    עוצמה, משך ותדירות תסמיני גיל המעבר, כולל גלי חום, הינה אינדיבידואלית, גנטית וכו'. כ 15% מהנשים כלל לא סובלות מתסימנים אלו, 5-12% ימשיכו לסבול מהתופעות כל חייהן, גם בגיל 90 +
    מתן פרוגסטרון הכרחי כאשר אין ביוץ, אבל יש יצירת אסטרוגן ( כמו במקרה שלך) בכד למנוע צמיחת יתר של רירית הרחם דבר היכול לגרום, במקרים מועטים, אפילו לשינויים סרטניים בו.
    מעבר לכך אין ביכולת הפרוגסטרון או כל תכשיר אחד להחזיר את הגלגל אחורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים מוגברים
    ג'ודי
    05/07/2010

לפני כחודשיים התחילו דימומים מוגברים שבהחלט לא היו אפייניים קודם אני בת 46
    לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת פאפ שהייתה תקינה,
    הדימומים לא פסקו הרופא נתן לי כדורים בשם פרו ורה שעצרו את הדימום לעשרה ימים וכאשר הפסקתי לאחר 10 ימים שוב חזר הדימום - לפי עצתו של הרופא נטלתי לאחר הפסקה של 11 יום שוב את הכדורים הדימום פסק לכמה ימים וחזר שוב הפעם גם כשאני עדיין עם הכדורים
    ערכתי בדיקת אולטראסאונד שבה היה הכל תקין וגם בדיקה לצואר הרחם והכל תקין
    הדימומים לא פסקו ואני מוטרדת בכל מקום כתוב שהדימומים בגיל המעבר הולכים ופוסקים וכאן זה הפוך ( יש לי התקן - מירנה ולפי הרופא הכל תקין)
    האם התופעה נורמלית האם יש אפשרות שהבדיקות לא משקפות או יכולות להטעות או יש נה אפשרות אחרת
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים מוגברים

הוספת תגובה

• דימומים

פרופ` יונה תדיר
    05/07/2010

קורה לא אחת שבגילים אלה יש דימומים לא סדירים, אולם יש הצדקה לברר את הסיבה. אחת הדרכים לברור זה היא ע"י דגימת רירית רחם בבדיקה מעבדתית.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני בגיל המעבר?
    אסנת
    04/07/2010

שלום, אני בת 50. לפני כחצי שנה הוציאו לי שחלה אחת וציסטה מהשחלה השניה [עקב ציסטות של אנדומטריוזיס]. עד אז מחזור תקין ובדיקות הורמונליות תקינות לחלוטין.
    מאז , מחזור רק פעם אחת.
    הבדיקות שערכתי היום הן:
    estradiol 553
    LH 46-.10
    FSH 23.70
    progesterone 1.4
    האם תוצאת הבדיקות מלמדת על כך שאני כבר בשלב המנפאוזה?
    האם יכול להיות שכתוצאה מהניתוח זה קרה?
    האם עדיין ניתן לעשות משהו כדי להשיב את הגלגל אחורנית?
    בתודה,
    זהבה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני בגיל המעבר?

הוספת תגובה

• מגנט

פרופ` יונה תדיר
    05/07/2010

אין לי דיעה או ידיעה בענין. אולי לד"ר פאר יש?
    את המלצת הרוקח הייתי מאמץ אם הדבר היה ניתן ב... מתנה. הלא כן? אין בכך כדי לחשוב בכשרים אלא רק להעלות מחשבה. האם יש לרוקח חומר מדעי תומך? אשמח לקרוא אותו.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגנט....

ד``ר איתן פאר
    07/07/2010

לפני כעשור פרח ועלה ענין השימוש במגנטים כמעט לכל בעיה רפואית, אורטופדית, כאבי פרקים, כאבי גב, כתפים ועוד. נעשה נסיון לתת הסבר "מדעי" מדוע מגנטים עשויים לעזור, בעיקר בכיוון שינויים בשדה מגנטי/חשמלי סביב שרירים. לאחר מכן התפשטה התופעה גם לכאבי מחזור, הפרעות בוסת ואפילו בעיות פוריות.
    נעשו מספר נסיונות של עבודות קליניות שלא הצליחו להוכיח ולו אחת מהטענות שהועלו ע'י המשווקים והמאמינים בכך, מעבר לאפקט פלסבו והענין הרפואי דעך. כמובן שנשאר הענין השיווקי/פירסומי/רווחי. צר לי אך לא ידוע לי על כל עבודה מדעית שהיא שהצליחה להוכיח את הטענות לתועלת שבשימוש במגנטים.
    אבל, המאמין הרי לא זקוק לשום הוכחה...
    (נ.ב גם החוט האדום הנקשר על פרק היד יעיל לפחות באותה מידה..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דעה נוספת

פרופ` יונה תדיר
    07/07/2010

אכן, כפי שחשבתי, דעת ד"ר פאר כדעתי, ולמיטב הכרתי שנינו לא נחשבים לרופאים שמרנים.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם מרגישה טוב - מצויין

פרופ` יונה תדיר
    08/07/2010

גם אם זה אפקט בלציבו, בערית "אין-בו" הרי שגם זה טוב, והאפקט ידוע. לכן בכל מחקר מסודר יש ביקורת של "אין-בו". מה שחשוב זה ההרגשה. האם זה גם מונע בריחת סידן מעצמות? וכיוב'? ספק, אבל מי יודע בהעדר מחקר מסודר.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת מחזור
    אני
    02/07/2010

שלום רב, בת 52 עד לפני 4 חודשים מחזור סדיר, מעשנת. כיום ללא תופעות כלל בריאות תקינה האם בכל זאת מומלץ ליטול הורמונים? תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת מחזור

הוספת תגובה

• הורמונים, עישון, וגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    02/07/2010

שאלתך צריכה לעורר דיון חשוב ומעניין (לטעמי לפחות).
    1. נטילת הורמונים בגיל המעבר, ובמיוחד בשלבי הכניסה לגיל המעבר (מה שמוגדר לאחרונה כ "חלון הזדמנויות") חשובה לא רק בגלל התסמנינים האפיניים כגון גלי חום, הזעות, הפרעות שינה, אלא גם בגלל תופעות מצטברות גכון בריחת סידן מהעצמות, שברים במהלך הזמן, והגנה על מערכות גוף רבות, כולל מוח, דחיית אלצהיימר במקרים מסויימים וכיוב'.
    2. הפחד הגדול שהתעורר בציבור מנטילת הורמונים בגיל המעבר בעקבות פרסום המחקר המפורסם (WHI) בשנת 2002 גרם נזק לנשים רבות אשר חדלו, או נמנו מליטול הורמונים. כיום יש לכך עובדות ברורות ומוצקות.
    3. מעניינת העובדה שנשים נבהלו (באותם ימים, ועדיין כיום) מההשלכות הבריאותיות השליליות (כביכול) של ההורמונים על בריאותן, אבל ממשיכות לעשן בידיעה ברורה, מוכחת ומוצקה, שהעישון גורם נזק לבריאותן (כולל סרטן ריאות וכיוב'). כאן לא מדובר בספקולציה מחקרית אשר הופרכה עם הזמן אלא בנזק ברור ומוכח. ובכל זאת, העישון נמשך וההורמונים נעלמו.
    4. מי יתן ואבין את הדברים ביום מן הימים.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי
    תוהה
    01/07/2010

ביצעתי בדיקות דם ביום השלישי למחזור - האם תקינות?

testorerone total - 0.9
    shbg-103.0
    free androgen index - 0.4
    estradiol- 60
    tsh - 0.59
    t4-free-12
    lh - 29/30
    fsh- 71.40
    prolactin - 204.1
    dhea sulphate - 0.53

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל הורמונלי

הוספת תגובה

• תוצאות של בדיקות הדם...

פרופ` יונה תדיר
    01/07/2010

תוצאות של בדיקות הדם... אינן מנותקות מבדיקות גופניות והיסטוריה רפואית. סביר להניח שבדיקות אלה הוזמנו ע"י הרופא/ה המטפל/ת ויש לחזור אליו/יה על מנת לדון בתשובות ומשמעותן. שהרי אם בדיקת דם זו זו או אחרת נמצאת בטווח הנורמה המעבדתית תוכלי לראות בעצמך, שהרי טווחי הנורמה לכל בדיקה רשומה על גליון התוצאות. הלא כן? לא לכך נועד פורום באינטרנט.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון והורמונים
    אלה
    30/06/2010

אני אישה בגיל המעבר ועומדת להתחיל טיפול הורמונלי. רציתי לשאול מדוע אסור לעשן בזמן נטילת הורמונים? מה עלול לקרות אם מעשנים? למה הצירוף הזה מסוכן מבחינה מדעית? אני מודעת שעישון זה דבר מאוד לא בריא באופן כללי, אך בינתיים אנני יכולה להפסיק לעשן. רופא הנשים אמר לי שאשתדל לרדת ל-5 סיגריות ליום, אבל אני מאוד רוצה לדעת מה בדיוק קורה בשילוב הזה. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    עישון והורמונים

הוספת תגובה

• עישון והורמונים

ד``ר איתן פאר
    01/07/2010

הנושא מורכב והתשובה תקפה גם לגבי עישון וגלולות למניעת הריון
    ניקוטין משפיע על המערכת הכבדית ( P450) שמתפקידה לפרק הורמונים, כתוצאה , פירוק כבדי של ההורמונים לא מתבצע בצורה תקינה. נוצרים חומרי פירוק לא "תקניים" ( כגון תרכובת הנקראית מטוקסי-אסטרון) המשפיעים על מערכת קרישה ( מעלים קרישיות וטרומבוזות), על הצרות כלי דם עורקים ( בעיקר עורקים קטנים המזינים את המוח, הלב והרחם ןעןד) ועוד תופעות היכולות לגרום לפגיעה רב מערכתית, לעתים בלתי הפיכה.
    היות וכמות הניקוטין המחושבת שהגוף מסוגל לפנות מהגוף היא בממוצע 4-5 סיגריות, , הרי שההמלצה היא ראשית לא לעשן עם הרומונים, ב- במידה וכן- לא לעבור 4 סיגריות ליום, ג- מתן הורמונים דרך העור נמצא כמפחית את הסיבוכים המתוארים.
    דר' איתן פאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום רב במשך יומיים, לגשת לרופא?
    גילה
    28/06/2010

אני בת 48, בשנה האחרונה היו לי דימומים כמה פעמים ובחודשים האחרונים כלום.
    מאז שלשום אני מדממת די הרבה. גם כשהייתי צעירה והיו לי דימומים מוגברים אני לא חושבת שזה היה כמו היום ואתמול.

השאלה שלי היא האם לגשת לרופא או לחכות עוד כמה ימים.

תודה

הוספת תגובה

• כבר שלושה ימים :(

גילה
    29/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים

ד``ר איתן פאר
    01/07/2010

אי סדירות במחזור הינה תופעה מאד אופיינית לגילך. בשנים שלקראת הפסקת המחזור ( פרי-מנופאוזה) יש לעתים קרובות דימומים עקב אי סדירות בביוצים, העדר יצירה מספקת של פרוגסטרון מהשחלות ועד דימומים על רקע גידולים כגון שרירנים , פוליפים ועוד.
    בדיקת רופא, כולל אולטראסאונד נרתיקי לאיבחון עובי וסדירות רירית הרחם וממצאים נוספים, ובדיקת דם ךפרופיל הורמונלי, יאפשרו איבחון מדויק והמלצה טיפולית נאותה
    דר' איתן פאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לשוהה בחו"ל
    ital
    27/06/2010

אני בת 53 בריאה רזה, פעילות ספורט 4-5 בשבוע, צפיפות עצם נורמאלית לקבוצת גילי עם נטייה גבולית.משתמשת בהורמונים חלופיים כבר הרבה שנים.
    לפני כחודש וחצי עברתי ממדבקות לכדור (אויינה) לאחר כ 5 ימים התחלתי להרגיש לא טוב, עייפות גדולה, קושי בעלייה במדרגות כאבים בירכיים קשיי נשימה וחולשה, כעבור 24 כדורים חזרתי למדבקות, התסמינים המשיכו עוד כשבועיים, בזמן זה עברתי בדיקות , אאג בדיקת דם ששללה המצאות דלקת
    בדיקת לב ובדיקת תסחיף ריאתי (הכל היה תקין).

לקחתי הומאופתיה, הרגשתי טוב ל כ 3-4 ימים ביום החמישי לקחתי לקחתי שוב 2 גלובולי כי הרגשתי שוב כאבי שרירים, בשוקיים וירכיים, ותחושת חול בגרון. ועייפות אמנם פחות קיצונית.

לא עסקתי בספורט כמה שבועות פרט ל 15 דק' יוגה כל בוקר
    ביומיים האחרונים ניסיתי לחזור לרכב במישור, לאחר כ 5-6 ק"מ של נסיעה במהירות נמוכה, שרירי הרגליים וקצת בזרועות מאד כואבים לי, ועליה במדרגות ממש קשה לי בשוקיים

אנא כוון אותי לבדיקה או טיפול המתאים

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לשוהה בחו"ל

הוספת תגובה

• לא תופעת לואי של ההורמונים

ד``ר איתן פאר
    08/07/2010

התלונות שלך, עייפות, כאבי שוקיים וכד' אינן מוכרות כתופעת לואי של ההורמונים אותם את נוטלת (בתבונה רבה..).
    תנסי ברור בכיוון אחר . דוגמאות ? רמת מגנזיום, רמת ויטמין D , רמת ויטמין B12, רמת סידן וכד'. כמו כן רצוי להיוועץ עם רופא ספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות חלופיות לאוורל קונטי
    אלקה
    27/06/2010

שלום .

אני בת 44 וללא וסת בעקבות השתלת מח עצם לפני שנה (לוקמיה). בעקבות תופעות גיל המעבר שנמשכות כשנה אך החמירו לאחרונה, קיבלתי מהרופאה שלי מדבקות אוורל קונטי. ביום הראשון הכל היה בסדר אך למחרת הרגשתי ממש רע. תחושת דכאון מוזרה, תחושת אפאתיה כללית, כאבים בחזה (כאבים נסבלים אבל בכל זאת מציקים), כאבי ראש, טעם מר בפה, בחילות, צורך עז לשתות כל הזמן ועוד. בכלל – הרגשתי ממש חולה ולא רק פיזית אלא גם מועקה נפשית.
    הצלחתי להחזיק מעמד בסך הכל כ40 שעות עד שנשברתי והוצאתי את המדבקה.
    שאלותי:
    א.האם טעיתי בכך שהפסקתי ואלו תופעות שחולפות?
    ב.אלו מדבקות חליפיות היית מציע לי לנסות? שאולי יתאימו לי יותר?

*אין בעיות בריאות אחרות פרט ללוקמיה שהיתה (כרגע מח העצם נקי).
    *נוטלת 50 מ"ג ציקלוספורין ביום
    *יש רק בעיה קטנה בכבד (שני אנזימי הכבד ברמה של 70) ולכן הרופאה המליצה משהו שלא מתפנה דרך הכבד כגון מדבקות).
    * כמו כן יש לי חסר ב G6PD

הוספת תגובה

• מדבקות ותופעות לואי

ד``ר איתן פאר
    08/07/2010

יש מספר סוגי מדבקות בעולם ובמינונים שונים, אך לצערי לא בארץ. היה פעם יבוא של מדבקה הנקראית אסטרודרם,
    ככלל, יש צורך לתת לגוף להסתגל לתרופה, וזה לוקח זמן.
    ניתן לנסות לגזור את המדבקה לחצי ולהשתמש בתחילה רק בחצי מדבקה , עד להעלמות תופעות הלואי ואז לנסות לעבר למדבקה השלמה ( בארה'ב יש כבר מדבקה עם חצי מינון הורמונלי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בהורמונים במקרה שישנה ציסטה
    ronit
    17/06/2010

שלום רב!
    התחלתי להשתמש באקטיבל לפני כשבוע , אני בת 47 וסובלת מגלי חום בלילה.
    עשיתי בדיקת US וגילו לי ציסטה בשחלה שמאלית בגודל 8*12 ממ עם גבולות לא סדירים.
    האם כדאי להמשיך עם ההורמונים?
    מה הסיכוי שהציסטה תעלם ( אין לי מחזור)? מה הטפול לזה?
    נוסף לכך אני צריכה לקחת כדור arcoxia עקב דלקת בגיד, האם ניתן לקחת כדור זה עם אקטיבל?
    בתודה מראש
    רונית

הוספת תגובה

• ציסטה והורמונים

פרופ` יונה תדיר
    20/06/2010

אין כל מניעה לקחת הורמונים בנוכחות ציסטה. נהפוך הוא. פעמים רבות הורמונים בצורת גלולות הם הטיפול לציסטה. מאידך, יש לברר מה טיבה של הציסטה ולהחליט מה סוג הטיפול המועדף בה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה