מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאמצליח להוציא זרע פתאוםעידו13/08/2010
אני בן 17 באוקטובר ובחודש חודש וחצי האחרונים אני פתאום לא מוציא זרע ...
ובגיל 15 בערך הגוף שלי ייצר זרע
מה זה יכול להיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה קרא בהדרגתיות
עידו13/08/2010זה קרא בהדרגתיות זאת אומרת שכל פעם יצא לי מעט יותר ועכשיו כמעט וכלום...
אולי זה בגלל פרולקטין? כי עשיתי בדיקת פרולקקטין זה יצא לי על 450ML אבל איך שקמתי עשיתי את הבדיקה הרופא אמר שצריך לפחות להיות ער שעתיים ואחראי שבועיים עשיתי בדיקקה חוזרת ויצא לי תקין 250ML* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קשור
פרופ` יונה תדיר13/08/2010שאלתך אינה קשורה לפורום גיל המעבר. אנא, פנה לפורום פוריות וטוב יותר ל... רופא/ה מומחה/ית.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת וגם תודהעדנה11/08/2010
תודה דוקטור יקר על תשובתך המלומדה מחר יש לי תור אצל הרופא.
אם חלילה יתגלה שזה אכן טרום סרטני האם נהוג להוציא את הרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם
ד``ר איתן פאר11/08/2010מטרת הרחם הביולוגית היא הריונות
לאחר גיל הפוריות אין לרחם כל תפקיד ביולוגי ( חוץ מלגרום צרות...)
במידה וישנה פתולוגיה, יחליט רופאך כיצד לנהוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריתעדנה10/08/2010
שכחתי להוסיף שאין לי דימום בכלל גם לא בזמן קיום יחסי מין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מעובה
ד``ר איתן פאר11/08/2010צדקה הבודקת שמסרה לך שרירית רחם אצל אישה במנופאוזה שאינה נוטלת הורמונים צריכה להיות דקה וסדירה.
עיבוי של הרירית יכול להגרם עקב עודף ייצור או עודף לקיחה של אסטרוגן, תגובה לתרופות ( כגון טאמוקסיפן) ואף ביטוי להיפרפלזיה וגידול טרום סרטני ברחם.
בד'כ אין דימום בעובי כזה של רירית אלא ברירית מעובה יותר.
חובה לבצע ביופסיה של הרירית- בעזרת בדיקת פייפל, או היסטרוסקופיה וגרידה.
בכל מקרה ממצא שכזה מחייב לגשת לרופא הנשים שלך וחזקה עליו שידע כבר איך להמשיך ולדאוג לבריאותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריריתעדנה10/08/2010
לדוקטור שלום
אני בת 59 מנפאוזה. עשיתי אולטרסאונד וגינלי אגן קטן והתשובה לגבי הרירית הייתה:
עובי 7.7 מ"מ, לא סדירה, מעובה.
עם מבנים ציסטים קטנטנים.
הבודקת שהיא לא רופאה אמרה שבגילי זה לא צריך להיות
אני מודאגת. מה אומרת הבדיקה הזאת?
תודה מראש
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתנה תשובה בהמשך לשאלה
ד``ר איתן פאר11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםעלמה09/08/2010
אני בת 55 מזה שנתיים ללא מחזור עם תופעות גיל מעבר -גלי חום נדודי שינה מצבי רוח קשים.לקחתי קמה חודשים ליוויאל שגרם להשמנה והפסקתי.ניסיתי אוויאנה שגורם לתופעות לוואי כמו לחצ וכאב ראש ועוד.רציתי לדעת על משחות הורמונליות שמורחים על הזרועות [עם אפשר גם שם של משחה[
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן הורמונים דרך העור
ד``ר איתן פאר11/08/2010יש מספר משחות ( כגון אסטרוג'ל) אך הם מחייבות גם לקיחה של פרוגסטרון להגנה על רירית הרחם ( וזאת אפשר להשיג גם דרך התקן מירנה).
עדיף אולי לנסות מדבקות עוריות המכילות גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון ( אוורל קונטי).
אולם, לזכור שצריך לאפשר לגוף זמן הסגלות נאות להורמונים ולא להתיאש מהר מדי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוורל קונטי
רחל23/08/2010התחלתי לפני כשבועיים לקחת אוורל קונטי כמדבקה בעור ואינני מרגישה שיפור. כמה זמן לוקח עד שמרגישים שיפור בתופעות של גלי חום הזעת לילה ונדודי שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך להתחיל ..או לאאיילת08/08/2010
ד"ר איתן פאר שלום
אני בת 47 ואני לא מקבלת מחזור בערך כשנתיים
אין לי לא גלי חום ,לא בעיות שינה או כל סימני ההכר של גיל המעבר
באם בכל זאת כדאי לקחת הורמונים . יש לציין שבמשקל עליתי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תמיד חובה לטפל
ד``ר איתן פאר09/08/2010ידוע שעד 18% מהנשים כמעט ואינן סובלות מתופעות של גיל המעבר ( כנראה גנטי, אך טרם הוכח..)
בו בזמן שהזרוע הטיפולית ברורה ומקובלת, קרי במידה ויש סימפטומים רצוי ביותר לטפל, הרי שהאספקט המניעתי של טיפול הורמונלי עדין לא הובהר בצורה נחרצת. אנו יודעים שטיפול הורמונלי מונע אוסטאופורוזיס, מפחית אלצהיימר ודמנצייה, מפחית התקפי לב, מוריד שומני דם ועוזר לשליטה טובה יותר על שלפוחית השתן, ועוד ועוד.
אולם, לכל אחד מהדברים שציינתי יש גם טיפולים לא הורמונליים, ביספוספנטים, סידן וויטמין D מונעים אוסטאופורוזיס, סטאטיניים מפחיתים שומני דם, ללב יש מיגוון רב של טיפולים וכד'.
אך לפני הכל, העדר מחזור עדין לא מוכיח העדר יצירה של אסטרוגן שחלתי ולכן רק בדיקות דם חוזרות יעידו על, וזה כן רצוי לבדוק, בכדי למנוע עיבוי יתר של רירית הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי08/08/2010
אני בת 40 כבר קרוב לשנתיים מנסה להכנס להריון...
לפני כי חצי שנה התחלתי לסבול מגלי חום ונדודי שינה.
דבר חולף אבל לצערי חוזר ומאוד מפריע .
השאלתי היא אם זה לא מוקדם מדי לתופעות גיל המעבר?
ואם עדיין יש צ'נס להריון?
בנוסף אם יש דרך אחרת חוץ מהורמונים לטיפול?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל 40 עם גלי חום
ד``ר איתן פאר09/08/2010כבר ניתנה תשובה מפורטת לכך בכעבר.
אין גיל צעיר מדי מכדי להתחיל את גיל המעבר והדבר תלוי ברזרבה של הבייציות הנוצרות בשחלות בתקופה העוברית.
כיום מקובל לבדוק רמות של הורמון AMH ( אנטי-מולריאן-הורמון) ולקבוע האם הרזרבה השחלתית הקיימת מצדיקה ומאפשרת טיפולים לכניסה להריון.
סימפטומים של מנופאוזה שאת מציינת, גלי חום והפרעות שינה, מופיעים כבר בעידן הפרימנופאוזלי ( טרום..) ונעלמים וחוזרים בהתאם לרמות האסטרוגן המיוצר באותו חודש
יש גם הריונות בגיל זה אך רובם ( והם לא רבים) תחת טיפולי פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםהיזל07/08/2010
אני בת 51 פלוס, מזה שנה וחצי ללא מחזור חודשי, עם תופעות גיל המעבר כגון -נדודי שינה, מצבי רוח קשים,גלי חום וכד'.
אני נמצאת בסיכון גבוה לסרטן השד בשל הסטוריה משפחתית, אימי עברה הסרת גידול לפני כ-11 שנים בהיותה כמעט בת 70 .
יחד עם זאת עשיתי בדיקה גנטית ואינני נשאית.
האם בכל זאת אוכל לקבל הורמונים להקלה בתופעות, ואם כן , האם עלי לפנות לרופא נשים או לרופא משפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי וסרטן שד משפחתי
ד``ר איתן פאר09/08/2010יש הרבה מאד אמונות לא מבוססות רפואית ומדעית לגבי סרטן שד והורמונים
סרטן שד אצל אמא בגיל 70 אינו על רקע גנטי ( שאז הוא מופיע בד'כ לפני גיל 50) ולכן אינו נחשב כגורם סיכון משמעותי לבנות של אותה אמא.
גורם הסיכון נחשב כאשר סרטן שד לאמא לפני גיל 40, לאחות לפני גיל 50 והכי גבוה כאשר גם לאמא וגם לאחות יש סרטן שד..
סבתא כלל לא "נחשבת" כגורם סיכון משמעותי.
לעומת זאת , הסימפטומים אותם את מתארת ומהן את סובלת פוגעים הן באיכות חיים נוכחית והן פגיעה רפואית ארוכת טווח ולכן קיימת הצדקה מלאה לקבלת טיפול הורמונלי במקרה שלך.
וכמו אצל גיל אשה עלי אדמות, שכיחות סרטו שד עולה עם הגיל (1/50 בגיל 50 ועד 1/10 בגיל 80 ואפילו 1/9 בגיל 85), ללא כל קשר להורמונים, ולכן יש להתמיד בביקורת תקופתית וממוגרפיה אחת לשנתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בגיל המעבר.יעלי ד07/08/2010
שלום, אני בת 51 עם מחזור מרובה עדיין יש לי לפעמיים שיבושים ,שזה אומר מפסיק ושוב חוזר נמשך, או מאחר בשבועיים .שאלתי היא למה אני פתאום העלתי 5 ק"ג בשנה הזאת במיוחד ,חשוב לציין שאני אישה בריאה לחלוטין עם המון קנאות לגופי הייתי שוקלת 55ק"ג גובה 1.65עם גוף טוב בטן שטוחה לאחר 4 הריונות והיום אני מגיעה ל60 והבטן כבר לא שטוחה אני לא אוכלת הרבה אם אני מורידה את מה שאני אוכלת אני פשוט מתה מתת תזונה.אני עושה הליכה פעמיים בשבוע וזה לא עוזר , מה מתעולל לי בגוף הייתי מאוד רוצה לדעת ועד לאיזה משקל אני יכולה להגיע אולי זה קשור לגיל כל זה קרה לי רק השנה הזאת מה זה? יש לי עוד שאלה ... האם בגיל המעבר כשהמחזור נגמר משמנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בגיל מעבר
ד``ר איתן פאר09/08/2010סוגיה כלל עולמית שכבר נדונה לא אחת בפורום זה וניתן למצוא את התשובה כאן.
אבל, מספר הבהרות:-
משקל גוף מהווה את התוצאה של צריכה קאלורית לעומת שריפה קאלורית.
שריפה קאלורית מתחלקת לשנים- 1-שריפה קאלורית בסיסית לצורך קיום ( המתרחשת ללא כל קשר לפעילות גופנית), ומווסתת ע'י הורמוני בלוטת התריס ( טיירואיד) ו 2- שריפה קאלורית יזומה התלויה בפעילות גופנית.
קיימת ירידה בסיסית בשריפה הקאלורית הבסיסית עם הגיל כך שבמידה ולא מודעים לה וממשכים לצרוך בדיוק את אותה כמות קאלוריות יומית, תמיד תהיה עליה במשקל ( בעיה אוניברסאלית אצל כל הנשים).
בנוסף, הורמון האסטרוגן מנטרל, בגוף האישה, את ההורמונים הזכריים המופרשים כל הזמן מהשחלות ומבלוטת יתרת הכיליה ( האדרנל).
עם הפסקת יצור אסטרוגן בגיל המעבר מתחיל ההורמון הזכרי להיות דומיננטי וכתוצאה אנו רואים עליה בהיקף מותניים ( כמו אצל גברים), עליה במסת הגוף בעיקר שומן בטני, ומאוחר יותר עודף שיעור פנים ודלדול שיער קרקפת.
דוקא מתן הורמונים עוזר להפחית את התופעה ולשמור על הגזרה.
אבל גם מחייב השקעה בפעילות גופנית, והפחתה בצריכה קאלורית.
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הסאגהטלי06/08/2010
שלום רב,
אני בת 42. ללא ילדים ומעוניינת בהריון. לפני כמה ימים שאלתי לגבי מחזור בו הדימום היה ארוך מן הרגיל (תשעה ימים) והעדר זיקיקים. מאז בצעתי מעקב זקיקים שהראה ביוץ תקין ורירירת תקינה אולם לתדהמתי ואפילו לתדהמת הרופא, בבדיקת הפרופיל ההורמונאלי שביצעתי ביום ה-16 למחזור ה FSH היה 17! למרות שהבדיקה נעשתה ביום ה-16 של המחזור הרופא התייחס אליה בהתאם לפרמטרים הרלוונטיים (כגון בהלימה לגובה - LH) כך שלצערי הרב הנתונים אינם מעודדים. עלי לציין שכבר לפני כשנתיים הFSH החל לזנק אך הוא היה עדיין בהחלט בטווח הנורמה (בבדיקה אחת היה 7.1 ותוך חודש קפץ ל-8.1) אולם לא העלתי בדעתי שהוא יקפוץ כל כך. הרופא סבר כי גם בדיקת AMH מן הסתם תיתן תמונה דומה. עם זאת, אחרי שניסיתי לבדוק עימו מה בכל זאת ניתן לעשות הוא אמר לי לא לטפח ציפיות אך הציע לי לחזור על הבדיקה ביום השלישי של המחזור ואמר שלפעמים לפעמים יתכן FSH נמוך יותר. הייתי רוצה לדעת האם מנסיונכם ידוע לכם על נשים שהצליחו להרות עם FSH כל כך גבוה בגילי (אני טרם ניסיתי להכנס להריון)? האם נתקלתם בנשים שכאשר חזרו על הבדיקה ביום השלישי של המחזור התוצאות היו מעודדות יותר? אודה על כל אינפורמציה בנושא כי העניין הזה פשוט שבר אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הצדקה, אבל...
פרופ` יונה תדיר07/08/2010יש הצדקה לחזור על הבדיקה ביום ה 3 למחזור ולראות מה תהיה התוצאה. קשה לנבא בדרך זו. כרופאים מנוסים כבר לאינו הרבה מצבים, צפויים או מפתיעים, ובכל מקרה ספק אם פורום באינטרנט הוא המקום לדיון פרטני במצבך. עליך להיות בקשר עם רופאשה מומחה/ית לברור יסודי של המצב, במיוחד במצבך ובגילך.
ובנוסף, אם כבר לפני שנתיים נאמר לך שה FSH מתחיל לטפס למה את מחכה? ניתן להבין את האכזבה אך בנסיבות אלה בהן את מודעת לקשר שבין עליית ה FSH לרזרבה השחלתית וכושר הפוריות לא ברור ...??? מה ההפתעה?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והסבר
טלי07/08/2010שבוע טוב ותודה על תשובתך. אכן ידעתי כעל הקשר בין ה-FSH לרזרבה השחלתית אך 1. לא שערתי כי הוא יזנק כל כך תוך שנתיים 2. על אף המודעות, בשל אילוצים שאינם תלויים בי כלל - חרף רצוני העז לקדם את עניין הפוריות - הדבר לא נסתייע. אחזור על הבדיקות אך הייתי רוצה לדעת האם ידוע לך מנסיונך על נשים שהצליחו להרות עם FSH כה גבוה (17). שוב תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרה מנופוז?מירה05/08/2010
בת 52, מחזור לא סדיר, , הגיעו תוצאות בדיקה הורמונלית והרופא בחופשה. אודה אם אקבל הסבר לגבי התוצאה. האם אני לקראת מנופוזה?
תוצאות הבדיקה
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 3.60 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
TSH 2.34 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (...*.....)
בתודה מראש, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת את ערכי הנורמה
פרופ` יונה תדיר07/08/2010העברת את ערכי הנורמה (הידועים לנו) ולא את תוצאות הבדיקות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כניסה למנאופזה מוקדמתטל04/08/2010
שלום רב,
אני בת 36, ממס' בדיקות של פרופיל הורמונלי עלה כשל שחלתי מוקדם (FSH 45 אח"כ 24 אח"כ 28).
אסטרודיול אחרון בבדיקה ביום 3 לוסת - 140 (גם ערכים אלו השתנו בבדיקות השונות).
וסת סדירה (למעט וסת אחרונה 28/6 - נשלל היריון, למרות סיכויים אפסיים גם כך).
אין לי אף סממן של התחלת מנאופזה.
שאלתי - מתוך הנחה שאכן אכנס לגיל מעבר מוקדם, האם ניתן להבין על סמך ערכי הבדיקה אם זה עניין של חודשים, שנים? או שלא ניתן לנבא דבר כזה?
האם למרות FSH ברמות של גיל מעבר אסטרודיול הוא שאחראי על "כניסה" למנאופזה?
תודה,
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופאוזה מוקדמת
ד``ר איתן פאר04/08/2010כשל שחלתי , המוביל למנופאוזה, נחשב כמוקדם במידה ומופיע לפני גיל 42.
תסימיני גיל המעבר תלויים ברמות אסטרוגן.
כאשר רמות FSH גבוהות אך השחלה עדין מייצרת אסטרוגן, ואפילו יש מחזורים, לא מופיעים תסמיני גיל המעבר.
יש המכנים תקופה זו כפרימנופאוזה ( הגדרה רפואית של מנופאוזה הינה שנה ללא מחזור, ללא תלות בתסימנים).
לא ניתן לנבא מתי בדיוק יפסיקו השחלות להבשיל בייציות וליצר הורמונים. לעתים זהו תהליך הנמשך שנים.
נסיון נבואי כביכול נעשה דרך בדיקות אנטי-מולריאן-הורמון (AMH)
ככל שרמתו נמוכה יותר כך את קרובה יותר למנופאוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעות צפויות ותופעות לאחר כריתת שחלותד``ר איתן פאר01/08/2010
מה ההשפעות הצפויות( קמטים ורפיון העור, משקל) וכיצד להתמודד? האם לקחת טיפול הורמונלי?או אולי תוספי מזון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלות
ד``ר איתן פאר02/08/2010חסרים נתונים כגון האם כריתת השחלות בוצעה כאשר עדין היה מחזור או שנים לאחר הפסקת המחזור.
באופן כללי, כריתת שחלות פירושה הפסקת יצור אסטרוגן בגוף האישה. הדבר זהה לחלוטין לכניסה לגיל המעבר, אלא שכאשר כריתת השחלות נעשית אצל אישה לה עדין יש מחזורים, הכניסה לגיל המעבר הינה פתאומית ומיידית ולא הדרגתית ולכן , אצל רוב הנשים, תופעות גיל המעבר תהיינה חריפות ומודגשות יותר.
פגיעה בעור ( קמטים, רפיון כפי שציינת נכונה), עליה במשקל וכד' מהווים רק חלק קטן ממיכלול התופעות המוכרות של העדר פעילות אסטרוגנית בגוף האישה, כאשר מקדימים אותם התסמינים המיידיים כגון גלי החום, הזעות לילךה , הפרעות בשינה, שינויי דכאוניים במצבי הרוח, ירידה בזכרון ועוד ועוד..
לגבי הטיפול- רופאי נשים יודעים ואמונים על מיגוון הטיפולים שניתן להציע לך, בהתאמה ספציפית לתלונותיך. פני ותעני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגם בשפתי הערבהיעלי ד30/07/2010
לביתי רווקה בת 25 יש לה בשפתי הערבה אחת צבע חום כהה והשניה בהירה הצבע הכהה הוא שטוח מיזה המון זמן וגם אחת משפתי הערבה קטנה יותר מהשניה ,האם זה נורמלי? הצבע החום מלחיץ אותי זה לא מגרד ולא כלום רק שינוי בצבע. ביתי בישנית מאוד שמרנית מאוד ואין מצב אצלה ללכת לרופא לדבר כזה לא מצליחה לשכנע אותה כלל .מה זה ומה ניתן לעשות ואולי זה מולד, כשהייתה קטנה לא הבחנתי בכלום. תודה רבה. האמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניעות וכיוב'
פרופ` יונה תדיר30/07/2010ניתן להבין את צניעותה וביישנותה של ביתך, אולם לא ניתן (ואולי לא סביר) להפנים בעייה ללא ייעוץ של ממש. שהרי גם אם ייאמר לך שלעיתים יש הבדלי גודל אין בכך כדיל לשלול את הצורך לייעוץ של ממש. יש כיום הרבה מאד רופאות נשים וזה אולי יקל עליה את המבוכה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המחזור שלי לפעמיים מפסיק ומתמשךיעלי ד30/07/2010
שלום לך, אני בת 51 הלכתי לרופא עשיתי בדיקת פאפ אולטרסנוד הכל תקין, רציתי לדעת למה המחזור שלי מרובה כמו של בחורה צעירה, כל חודש ונמשך 7 ימים וחוזר שוב ונמשך המחזור לעוד שבוע ויותר , לא תמיד חשוב שתדעי.כמה זמן עוד ימשיך לי המחזור אם אפשר לדעת אני יודעת שזה אנדיוידואלי, אין לי גלי חום או קלים מה שכן אני לפעמיים פרפר לילה מתעוררת סתם מוקדם מאוד.מה זה? שנית אני מרגישה שינויי בהרגשה של חשק משיכה לקיום יחסים יותר מתמיד האם זה נורמלי ובגלל לגיל,מה חזרתי להיות צעירה..חח הלואי בעלי קצת בורח כי הוא גדול ממני ב 10 שנים וכנראה שהחשק שלי מבהיל אותו למרות שאני רגועה יחסית. אז פעם בשבועיים אני משתדלת להתחשב בו. אבל כמה עוד אפשר ולוותר לפחות פעמיים בשבוע. הוא תמיד מכחיש זאת ולי נמאס להתחיל עם זה.לנסות תמיד לגרות רוצה להרגיש עדין מחוזרת וילדה לכל דבר. אשמח עם תעזרי לי המון שאלות תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר ושאר ירקות...
פרופ` יונה תדיר30/07/2010את מעלה מגוון נושאים אשר ספק אם ניתן או ראוי להתייחס אל כולם בדרך זו, מאחר ומגוון נושאים כמו זה ראוי להיות נדון מול הרופא/ה המטפל/ת ו/או אולי גם יועצים נוספים. בקצרה רק ייאמר כי את מתארת מצב אשר אינו נדיר לשלב זה של החיים אשר בו הגוף והנפש עוברים שינויים, אם לא זעזועים של ממש.
את מידת המרחק של מגיל המעבר ניתן לבדוק בבדיקות הורמונליות אשר מעידות על מידת הרזרבה השחלתית שלך, קרי, כמה זמן תתפקדנה השחלות כמו של אישה "צעירה" ("צעירה" זה גם, ואולי בעיקר, בראש, ולא רק בשחלות). על פי תשובות אותן בדיקות ניתן יהיה לא רק להגדיר את השלב בו את נמצאת אלא אולי גם להמליץ על טיפול הורמונלי חליפי אשר יעילותו רבה במיוחד בשלב בו את כנראה נמצאת.
בהצלחה, פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)