פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יובש נרתיקי וצריבה
    נעמה
    30/07/2010

אני סובלת מיובש בנרתיק אך לא חשה בו בעת קיום יחסי מין. בעת קיום יחסי מין מאוד שורף לי בתוך הנרתיק. בביקור אצל רופא נשים נכתב כי אני סובלת מיובש נרתיקי ללא יובש. ולא נמצא הסבר לכך ששורף לי. נכתב שאין סימני פטרת דלקת וללא רגישות לVVS(?) וכי אין סימני אטרופיה .
    ניתן לי טיפול הורמונלי של נרות אורטו גינסט שלא עזר והפסקתי אותו כי כששמתי אותו מאוד שרף לי. אח"כ כדי לנסות לטפל בכך ששורף לי ניתן לי טיפול אנטיביוטי עם נרות דאלאצין. מאוד שרף לי כששמתי את הנרות(3 נרות) והטיפול לא עזר.
    עכשיו הומלץ לי לשמן את נרתיק ואם זה לא יעזור אז לקחת טיפול הורמונלי ולראות אם זה עוזר.
    שאלותי:
    אילו עוד סיבות יכולות להיות לכך ששורף לי בנרתיק אם כתוב שאין יובש נרתיקי?
    מדוע לקחת טיפול הורמונלי אם אין יובש נרתיקי?
    ואם לקחת טיפול הורמונלי מה עדיף, כדור vagifem או משחת אווסטין?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יובש נרתיקי וצריבה

הוספת תגובה

• יש תשובה...

פרופ` יונה תדיר
    01/08/2010

לשאלה כמו זו שלך יש מענה בד"כ במפגש עם רופא/ה ולא דרך פורום באינטרנט. לא ניתן לאבחן בדך זו, וספק אם מבקשת הסבר כללי? את מבקשת ודאי פתרון, ובין היתר גם לא ציינת מה גילך. פרט חשוב לבעיה כגון זו, לצד טיפולי עבר וכיוב'.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש בנרתיק

נעמה
    06/08/2010

אני בת 53 ותודה רבה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים תוצאות
    דינה
    28/07/2010

שלום רב עברתי הוצאת פוליפ מצוואר הרחם- התקבלו קטע רקמה פוליפואידי בקוטר 0.5 סמ בצבע אפור 1.1
    .פוליפ מחלל הרחם התקבלו שני קטעי ריקמה אחד בלתי סדיר 0.9 סמ.קטע שני בצורת גוש 0.8 בצבע אפור גמיש.1.3.
    נאמר לי שהפוליפים הם שפירים. אמורה לקבל כדורי הורמון דופסטון ל4 חודשים.נאמר לי שזה הרבההרבה לפני טרום סרטן.שאלתי המ עושים במקרה זה האם צריבה ניתוח .תודה המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים תוצאות

הוספת תגובה

• הפוליפים הוצאו

פרופ` יונה תדיר
    29/07/2010

מאחר והפוליפים הוצאו וזו תשובת הבדיקה אין מה לחשוש אלא להמשיך לעקוב כפי שאת עושה. הטיפול שהומלץ לך הוא אחד הטיפולים המקובלים ונראה כי אין צורך לדבר נוסף בשלב זה.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום וקוהוש שחור
    נירית
    27/07/2010

שלום רב,
    בת 51 , ולאור המלצות שקיבלתי גם מרופא משפחה וגם מעיון בבפורום, אני לוקחת שתי טבליות קוהוש שחור בכל יום בכדי להקל על תסמינים של גלי חום והזעות לילה שמשבשים מאוד את שיגרת החיים ובעיקר שנת הלילה.. לאחר כחודש יש הקלה מסויימת בתסמינים אך לא הקלה ניכרת.
    שאלותי:
    1. האם יש סיכון בלקיחת התכשיר הזה
    2. האם יש צורך במעקב כלשהו אם נוטלים אותו? בדיקות דם, תפקודי כבד?
    3. במידה וכך, כל כמה זמן יש לעשות מעקב כזה?
    4. האם יש הגבלה על משך הזמן שניתן ליטול תכשיר זה?
    5. האם צפויה הקלה רבה יותר בתסמינים לאחר כחודש נוסף או יותר של שימוש בתכשיר?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום וקוהוש שחור

הוספת תגובה

• קוהוש שחור

ד``ר איתן פאר
    28/07/2010

קוהוש שחור מופק מבצל מאד רעיל. האינדיאנים בארה'ב השתמשו בו .
    יעילותו המדעית נבדקה אך רמת ההוכחה שבתועלת ממנו נמוכה .
    יש לו אפקט קרוב מאד לאפקט פלצבו ( =תרופת סרק).
    לעומת זאת תוארו נזקים חמורים בכבד, הרס של כבד, פגיעה בדרכי מרה, צהבת חסימתית ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לסיכוני קוהוש שחור

נירית
    28/07/2010

בהמשך למידע המאוד מאיים על קוהוש שחור, כיצד יתכן שרופא משפחה בקופ"ח כן המליץ על נטילת התוסף ובהתיחסויות אחרות שלכם בפורום לא צויינו הסיכונים הרבים שפרופסור פאר מציין בתשובתו?

שאלותי :
    1. מה הסימנים שעלולים להצביע על פגיעה בכבד שיש לשים להם לב לאחר חודש של שימוש?

2., לאחר כחודש של שימוש, האם לאור מה שצויין כסיכוני התכשיר האם להפסיק את השימוש בו?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי של קוהוש שחור

ד``ר איתן פאר
    28/07/2010

רצוי מאד לקרוא את הדף המצורף לתכשיר.
    יש שם הנחיות למעקב אחרי תפקודי כבד ואמירה לגבי צהבת בסגנון של - אם עורך הופך צהוב... וכו'
    אבל יש לשים דברים בפרופורציה שכן העובדה שתוארו מקרים אינה , מן הסתם, מעידה על כך שרוב אלו שיקחו את התכשיר אכן יחלו/ יסבלו /יפגעו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחוצה
    טלי
    27/07/2010

שלום, אני בת 42. בבדיקת אולטראסאונד שבצעתי ביום העשירי של מחזור (המחזור הפעם היה ארוך מתמיד והופיעו דימומים קלים עד היום התשיעי) עובי רירית הרחם היה 3.2 ובשחלה שמאלית לא נצפו זקיקים ובשחלה ימנית זקיקים קטנים. האם זה אומר שהשחלה השמאלית התנוונה לחלוטין? האם זה אומר שאין לי יותר סיכוי להרות? אני מאוד מאוד מוטרדת כי אני מעוניינת להכנס להריון. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לחוצה

הוספת תגובה

• עניין נוסף

טלי
    28/07/2010

ברצוני להוסיף כי בשבוביים האחרונים אני מתעוררת מוקדם בבוקר מזיעה ואז נרדמת שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדר זקיקים

ד``ר איתן פאר
    28/07/2010

בתקופה שלאחר המחזור גודל הזקיקים בשחלות מאד קטנים והעובדה שבדיקת אולטראסאונד לא זיהתה אותם אין לה , בשלב זה , כל משמעות שכן רק מעקב יכול לגלות התפתחות זקיקים.
    לגבי הרזרבה של הביציות הניתנות להפריה, בגיל שלך, הרי שיש לבדוק רמת הורמון הנקרא AMH (ANTI-MULLERIAN HORMONE) שרק הוא יכול לתת אינדיקציה לגבי הרזרבה השחלתית.
    לגבי התעוררות בבוקר מזיעה- יתכן והדבר קשור לתקופה הטרום מנופאוזלית ויתכן ולא. מבחינת גילך זו אפשרות שיש להתחשב בה. הברור הוא ע'י בדיקות הורמונליות ולא ע'י אולטראסאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טלי
    28/07/2010

תודהרבה על כל המידע שמסרת. חשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמי גיל
    אורה
    25/07/2010

שלום לכל המומחים והמומחות. כבר כמה שנים שאני מנסה להעלים את הכתמים החומים על הפנים, החזה וגב כפות הידיים. לאחרונה נחשפתי לפרסומת של קליניק למוצר שנקרא even better clinical לטיפול בכתמי שמש. בררתי בסופרפארם ואחת העובדות אמרה לי שאכן הקרם הזה מתאים לטיפול גם בכתמי גיל. רציתי לשאול לפני שאני קונה עוד תכשיר האם שמעתם עליו? האם הוא באמת עובד? תודה, אורה.

לקביעת תור
    סגירה
    כתמי גיל

הוספת תגובה

• כתמי גיל?

ד``ר איתן פאר
    27/07/2010

התופעות שאת מתארת אינן תופעות שכיחות הקשורות בשיונוי הורמונלי של גיל המעבר.
    התיעצי עם רופא עור מומחה לפני שתוציאי כספך על תכשירים מתכשירים שונים הנמכרים ללא מירשם רפואי והטוענים לחולל נסים ונפלאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מהיר
    רחל
    24/07/2010

בת 52 מחזור לא סדיר בטרום גיל המעבר. לפעמים כמה פעמים ביום למשך זמן קצר 1-2 דקות ואפילו פחות מכך יש לי דופק מהיר בין 95- 100 במנוחה. זה עובר ולפעמים חוזר. בדרך כלל זה מלווה בהרגשת חום בפנים והזעה. יש לי גם גלי חום בתקופות. אני מרגישה את דופק חזק וגם זה מלווה בהרגשה לא נעימה באיזור בסרעפת בין חיבורי הצלעות. אקו לב, הולטר קצב לב, ארגומטריה שבוצעו לאחרונה היו תקינות, כמו כן יש לחץ דם סיסטולי בלבד גבוה במקצת 142 ( ממוצע בהולטר לחץ דם). האם הדופק המהיר קשור לגיל המעבר?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מהיר

הוספת תגובה

• דופק מהיר

ד``ר איתן פאר
    24/07/2010

אכן את מאד מדייקת בתיאור ושמת לב לתופעה מקובלת וידועה . כאשר מופיעים גלי חום, בין עם הזעות ובין בתחושה בלבד, הם תמיד מלווים בהתקפים של דופק מהיר (מקצועית שמם- "פאלפיטציות = דופק מהיר שחשים אותו"). התופעה קשורה בהפרשת יתר של הורמון הנקרא נוראפינפרין הגורם לכך. כאשר גל החום חולף, חולפים גם פעימות הלב הנ'ל.
    התופעה לא קשורה כלל בהפרעות קרדיאליות ואין כל צורך בביצוע ארגומטריה , הולטר וכ'ו. היא איננה גורמת לנזק קרדיאלי אלא מהווה תגובה נאותה של הלב לשינוי ההורמונלי האמור.
    בכל מקרה מומלץ גם לשלול הפרעה בתפקודי בלוטת התריס שלעתים מלווה לתופעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משתפת אותך בתשובה

רחל
    25/07/2010

שאלתי את השאלה בפורום אחר והרי התשובה שהיא הפוכה הייתכן?
    דופק מהיר
    ד"ר שמעון גינת‏ (25.7.2010, 9:56)
    לא קשור.

את צריכה למצות את הברור הקרדיולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסכים

ד``ר איתן פאר
    27/07/2010

פעימות לב הנלווים לגלי חום אינם קשורים לבעיה קרדיאלית והסבר מפורט מדוע נתתי בתשובה הקודמת
    ולכן אינני מסכים להערה הנ'ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש באוורל קונטי
    מושית
    22/07/2010

קיבלתי מהגניקולוג מרשם למדבקות אוורל קונטי.
    מעלון התרופה ללא ממש הבנתי את ההוראות כל כמה ימים מחליפים את המדבקה?

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש באוורל קונטי

הוספת תגובה

• הוראות שימוש באאורל קונטי

ד``ר איתן פאר
    23/07/2010

יעילות המדבקות נמשכית עד 4 ימים
    נ יתן להחליפן כל 3.5 ימים ( למשל יום א בוקר ויום ד' ערב, או יום ב' בוקר ויום ה' ערב וכדומה), או לחילופין מדבקה אחת שלושה ימים והשניה 4 ימים.
    יש לזכור שאין לגעת באצבעות בדבק ( שהוא ההורמון) שכן אז אין הדבקה יעילה.
    כמו כן יש להדביק באזור יבש לחלוטין ( רצוי כעשר דקות לאחר מקלחת) , ללא שיע וללא כפלים - למשל על החלק העליון של הישבן, סביב הטבור, הירכיים וכד ולהחליף כל פעם מיקום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה עבור דר' פאר היקר
    חסויה
    22/07/2010

דר' פאר היקר האם הקליניקה שלך היא רק ברמת יישי?. אין לך כבר בחיפה??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה עבור דר' פאר היקר

הוספת תגובה

• למיכל

ד``ר איתן פאר
    23/07/2010

יש ויש גם בחיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' פאר...

חסויה
    26/07/2010

איפה המרפאה שלך בחיפה??
    איך קובעים תור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלפון

ד``ר איתן פאר
    27/07/2010

בטלפון 04-6543558

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום וסוכר גבוהה- יש קשר?
    דורית
    22/07/2010

אני בת 22 ולאחרונה אני חשה בגלי חום וזיעה במהלך היום והלילה, כמו כן אני חשה גם צמרמורות, והמחזור שלי לא סדיר כלל-אחת ל3-4 חודשים.
    אמא שלי חולת סוכרת ובערכת בדיקה ביתית בדקתי בבוקר אחרי צום לילה והסוכר עמד על 115, ובלי צום-130. אלו היו תוצאות הבדיקות במשך שבוע ברצף. האם יש קשר בין הדברים?
    תודה מראש-דורית

הוספת תגובה

• סוכרת וגלי חום

ד``ר איתן פאר
    23/07/2010

אין קשר בין הדברים.
    תשובה מפןרטת יותר ראי בתשובתי לשירלי בהקשר לגלי חום בלילה בגיל 39

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמה גבוהה של אסטרדיול
    רחלי
    22/07/2010

שלום לכם

קיבלתי תוצאות של בדיקה הורמונלית - האסטרדיול גבוה : 2898 .
    גילי: 47
    הופניתי לבדיקה עקב דימום מוגבר.
    מטרידה אותי התוצאה הגבוהה.

נא תגובתכם

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רמה גבוהה של אסטרדיול

הוספת תגובה

• אסטרוגן גבוה

ד``ר איתן פאר
    22/07/2010

האסטרוגן מיוצר בשחלות בתהליך הבשלת זקיקים. רמתו הולכת ועולה לקראת הביוץ.
    אסטרגון מיוצר גם משיליה בזמן הריון.
    תפקיד האסטרוגן הוא לבנות רירית רחם ולעבות אותה בכדי שתוכל לקלוט הריון.
    לאחר הביוץ מופרש הורמונן נוסף, הפרוגסטרון, שתפקידו להפסיק את הצמיחה וההתעבות של רירית הרחם.
    קילוף אותה רירית מעובה יוצא בצורת דימום הנקרא וסת, או דימום מחזורי.
    רמות אסטרוגן גבוהות יכולות להעיד, אצל אישה שלא נוטלת תרופות, על העדר ביוץ ( כלומר העדר פרוגסטרון) ולכן עיבוי יתר של רירית הרחם , ולכן דימום מוגבר.
    בדיקת אולטראסאונד לגבי עובי וסדירות רירית הרחם, מגובה ע'י בדיקת דם לפרופיל הורמונלי נותנת בידי רופא הנשים שלך את התשובה וגם את הפתרון ( כגון תוספת פרוגסטרון וכד')
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרוגן גבוה

רחלי
    22/07/2010

האם זה עלול להעיד על גידול? באןלטרסאונד שנעשה ראתה הרופאה ציסטה אך החליטה לחכות ולראות אולי מדובר בזקיק.
    קראתי שאסטרוגן גבוה עלול לגרום להתפתחות סרטן שחלות או רחם.
    שוב תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרוגן גבוה- שאלה נוספת

ד``ר איתן פאר
    27/07/2010

אסטרוגן גבוה אינו מעיד על גידול כלשהוא. האסטרוגן נוצר בזמן התפתחות זקיק (=ביצית) בשחלה ומטרתו הכנה של רירית הרחם לקליטה של הריון.
    נכונה העובדה שאסטרוגן בלבד , בזמן ממושך, קשור בהתעבות יתרה של רירית הרחם, ואף קשור בהתפתחות אפשרית של סרטן רירית הרחם, אך דבר זה אינו שכיח היות ובעקבות הביוץ נוצר הורמון הנקרא פרוגסטרון המנטרל את ההשפעה של האסטרוגן על רירית הרחם ומפסיק גדילתה. נסיגה בהורמונים אלו גורמת לקילוף רירית הרחם וזהו הדימום הווסתי. וכך חוזר מחדש התהליך מדי חודש בחודשו.
    אסטרוגן אינו גורם לסרטן שחלות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרוגן גבוה

רחלי
    27/07/2010

תודה רבה לך על התייחסותך וההסבר המפורט שצורף לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת החשק המיני
    הילי
    21/07/2010

האם יש לכך טיפול. בת 60. בריאה . לוקחת אויאנה כתחליף הורמונלי. החשק המיני נעלם לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת החשק המיני

הוספת תגובה

• העדר חשק מיני בגיל המעבר

ד``ר איתן פאר
    22/07/2010

התופעה מוכרת, ידועה ומאד מאד נפוצה.
    סיבותיה רבות, הן במישור האישי, הן בהעדר חידוש וגירוי והתפעלות מיחסי המין והן , ואולי בעיקר, במישור ההורמונלי. דוקא התאורים של התעוררות מינית מחודשת בנשים שנישאו בשנית בגיל זה ( וכאן יש אלמנט של חידוש , גיוון ומערך ציפיות מחודש) מעידים שלא הכל הורמונלי..
    באספקט ההורמונלי, התופעה מיוחסת בעיקר לירידה משמעותית ברמת הטסטוסטרון החופשי.
    אמנם טיפול הורמונלי מחזיר את הרטיבות לנרתיק ומונע את היובש הנרתיקי האופייני לגיל, אך מצד שני מפחית את רמת הטסטוסטרון החופשי וכך , התוצאה הסופית הינה ירידה בחשק מיני.
    הטיפול המקובל הוא תוספת טסטוסטרון (בצורת מדבקה- שלא קיימת עדין בארץ), או ג'ל ( שקיים באינדיקציה רשומה לשימוש בגברים בלבד, אך ניתן לשימוש גם בנשים), למריחה יעילה ולספיגה טובה באזור הדגדגן, עשוי לתרום ולהקל על התעוררות מינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה בלילה בת 39
    שירלי
    21/07/2010

שלום רב,

לאחרונה מזה כחודש אני סובלת מדי פעם מהזעת לילה, בעיקר באיזה החזה.
    אני בת 39, יש לי אנדומטריוזיס ואני נוטלת גלולות פמינט ברצף.

השאלות שלי:
    1. האם יתכן שאני סובלת מתופעות של גיל המעבר כבר בגיל 39?
    2. האם יתכן שהגלולה יכולה לגרום לתופעה של הזעה בלילה והאם יתכן שיש לי בעיה באיזון ההורמונלי על אף נטילת הגלולה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    הזעה בלילה בת 39

הוספת תגובה

• הזעות לילה

ד``ר איתן פאר
    22/07/2010

יש מכלול סיבות להזעות לילה, החל מהפרעות מטבוליות, הורמונליות ועד ומחלות זיהומיות ואפילו ממאירות, אך גם ידועה התופעה כתגובה פיזיולוגית לחלומות.. ולכן לא ניתן ליחס כל גלי חום או הזעה בלילה לגיל מעבר. מה עוד שתחת גלולות את מקבלת טיפול הורמונלי .
    ולכן את התופעה וסיבותיה המרובות יש לברר בצורה מקצועית ובבדיקות מקיפות.
    פני בבקשה לרופאך , ספרי לו על התופעות ובקשי ברור מלא בכיוון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קיום יחסים - נושא נדוש ומת
    מ.א.
    15/07/2010

מה עושים שהאשה כבר לא מעונינת בקיום יחסים האם זה בגלל הגיל ? אני יותר צעיר מאשתי ב 7 שנים ואני חם מזג שום דבר לא עוזר לשכנע אותה לעשות משהו בנידון גם אם היא כבר מסכימה ונהינת מאד זה לא משפיע מספיק לה פעם בחודש ואני רוצה כמעט כל יום נא עצתכם - תודה מ.א.

לקביעת תור
    סגירה
    קיום יחסים - נושא נדוש ומת

הוספת תגובה

• העדר חשק מיני

ד``ר איתן פאר
    16/07/2010

הסיבות לתופעה מרובות מאד. לא ציינת גיל שלכם, רקע רפואי, תרופות, מחזורים, טיפולים הורמונליים , בעיות גניקולוגיות, תלונות של יובש בנרתיק, הפרשות, והרשימה עוד ארוכה ארוכה.
    כפי שאתה יכול להבין, הטיפול מורכב. יש צורך באנמנזה מדויקת ומפורטת, הסטאטוס רפואי עדכני, בבדיקות דם מרובות ובבדיקה גניקולוגית קפדנית, ורק לאחר איסוף מכלול הנתונים הללו ניתן להתחיל להעלות אופציות טיפוליות. ויש כאלו, וניתן לטפל, וחבל שלא.
    כך שבשורה האחרונה עליכם לפנות למרפאה העוסקת בתחום בכדי להתחיל את הברור להגיע לפתרון הנאות והתואם עבורכם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה
    נועם
    15/07/2010

בת 52 המחזור האחרון היה לפני כ3 חודשים, כל הזמן יש לי תסמיני קדם מחזור: נפיחות כאבי בטן ,תאבון, נדודי שינה , עצבנות וכו
    בשנה וחצי האחרונים עליתי במשקל מאוד כ 8 קג , בעיקר באיזור הבטן, עושה הליכות , לא מצליחה לרדת כי זה מרגיש לי כמו משהו שלא קשור במה אני אוכלת ,גם כשאני שומרת זה כאילו לא עובד לי המערכת המטבולית שלי השתנתה לי , כך אני מרגישה, יש לי היסטוריה של שמירה על משקל ותחושה ששלטתי במשקל . תחןשה שאני מאבדת עד לפני כשנתיים הצלחתי לשמור על משקל יציב פחות או יותר של 68 קג על 172 .
    מיותר לציין שזה גורם לי מתח ועצבנות .
    האם זה קשור לגיל המעבר או שיש כאן עוד גורמים??
    תודה
    נועם

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה

הוספת תגובה

• שינויי משקל וגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    15/07/2010

ידוע העובדה ששינויי גיל המעבר כוללים גם עליה במשקל. ראשית עליך לבדוק מה רמות ההורמנים בכל הקשור לגיל המעבר. ובנוסף להוועץ בתזונאי/ת. גם אם היתה לך שליטה על הקשר שבין תזונה פעילות ומשקל הדברים משתנים בגיל זה ומצדיקים שינויי מינונים וסוגי מזון.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בגיל המעבר

ד``ר איתן פאר
    16/07/2010

עליה במשקל בגיל המעבר הינה תופעה אוניברסאלית אותה מרגישות כל הנשים בגיל זה.
    שתי סיבות עיקריות לכך- א- ירידה במסת שריר והחלפתה במסת שומן- זהו תהליך טבעי הנגרם בין היתר מהעדר פעילות הורמונלית. למסת שומן צריכה מטבולית בסיסית נמוכה ב 14% מזו של שריר ולכן, כל אישה הממשיכה לאכול בדיוק את מה שאכלה בעבר, תעלה במשקל היות ועתה הצריכה הקלורית היומים שלה יורדת באופן די משמעיותי.
    הגורם השני קשור בעובדה שהן השחלות והן האדרנל ( בלוטות יתרת הכליה) מפרישות אנדרוגנים- כלומר הורמונים זכריים. אך בגיל המעבר אין הם מנוטרלים ע'י אסטרוגן ( שכבר אינו מיוצר) ולכן האפקט של אנדרוגנים מתחיל להשתלט על גוף האישה . כתוצאה נראה עליה במסת שומן הבטן ( כמו אצל גברים), הופעת שיעור פנים, השתנות הקול, דלדול בשיער הקרקפת ועוד.
    אפקט זה מנוטרל אך בחלקו ע'י הטיפול ההורמונלי האסטרוגני.
    בנוסף מומלץ לרדת בצריכה הקלורית היומית ולהגביר שריפת קלוריות יזומה - ע'י פעילות גופנית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים הורמונלים..
    מזלי
    15/07/2010

שלום רב..אני בת 50 והמחזור פסק לי לפני שנה בערך יש לי מיזה כחודשיים פרפורים חזקים בין החזה..עשיתי מספר פעמים אקג שזה לא מראה משהוא חריג עים הלב..אני עצמי נפוחה מאוד ברגליים.. ושמנתי..נדודי שינה ואני מאמינה שאלו תופעות גיל המעבר..האים כדורים הומונלים יעזרו לי ..כי רופא נשים נתן לי לעשות בדיקות דם והוא אמר לי שאני אקח בחשבון שלאחר תשובת הבדיקות אני אתחיל עים טיפול הורמונלי..אשמח מאוד באים תגיד לי איזה סיכונים יש בכדורים הורמונלים...את המינוסים ואת הפלוסים....עשיתי גם בדיקת צפיפות העצם וזה מראה שזה בירידה משמעותית..אני פשוט חוששת מהכדורים לאור כל השמועות השליליות ששמעתי עליהן....בהמון המון תודה....על העזרה..

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים הורמונלים..

הוספת תגובה

• הורמונים לגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    15/07/2010

כיום ידוע שיתרונות ההורמונים למניעת סתמיני גיל המעבר חשובים מאד ויתרונותיהם גוברים באופן משמעותי על חסרונותיהם, במיוחד כאשר זה נלקח השלב הכניסה לגיל המעבר (בו את נמצאת). מאידך, יש לשלול אם לא מדובר במחלת לב ו/או כלי דם, וזאת עליך לשלול תחילה עם הרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי

ד``ר איתן פאר
    16/07/2010

את מתארת פגיעה משמעותית באיכות חייך. התקפי פעימות לב מואצות, הפרעות בשינה, השמנה ועוד.
    צודק מאד רופאך שהמליץ בפניך טיפול הורמונלי .
    לגבי הפחדים, לאור הפירסומים שהופיעו בעתונות, הרי שאותם פירסומים מדעים הצביעו על העובדה שהעליה בשכיחות סרטן שד , או העדר היעילות במניעת מחלות לב , נמצאה באותן נשים שהחלו את הטיפול ההורמונלי לפחות 10 שנים לאחר הפסקת המחזור. לעומת זאת, נשים במצבך, המתחילות את הטיפול ההורמונלי תוך פחות מחמש שנים מהפסקת המחזור נהנות מכל היתרונות של הטיפול ולא מגבירות סיכון. פרט "שולי" זה לא דווח בעתונות מסיבות השמורות לעורכי הכתבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיבדקי גם ויטמין D

ריבה
    17/07/2010

למחסור בויטמין הזה יש השלכות מאד משמעותיות על המצב מומלץ לבדוק ואם חסר
    תיכנסי לגוגל תיקראי מה המשמעות , יש המון חומר שמסביר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה