מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורמוניםטל23/02/2009
שלום ד"ר האם תוכלי בבקשה לנקוב בשמות של הורמונים בטוחים (ללא סכנה לסרטן השד) לטיפול בגלי חום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים "בטוחים"
פרופ` יונה תדיר25/02/2009החשש מסרטן שד בעקבות נטילת הורמונים כטיפול תחליפי לתופעות גיל המעבר התגלה כבלתי מוצדק. השאלה אינה מה בטוח ומה לא, אלא האם יש גורמי סיכון או לא. מה שנכון לגבי אשה אחת אינו נכון לגבי אחרת. בהעדר גורמי סיכון אישיים/משפחתיים אין מה לחשוש מנטילת הורמונים בצורה מבוקרת, והסבל מתופעות הלוואי מסוכן יותר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקחנן22/02/2009
שלום. אני בת 50 ואני סובלת מיובש בנרתיק . הרופא רשם לי ג'יל מסוג K-Y JELLY ולמרות זאת אני מתיבשת מהר . התופעה קיימת באם המגע מפסיק למספר שניות או החלפת תנוחה הנרתיק מתייבש כאילו לא שמתי ג'יל . האם תוכלי לעזור לי להבין את התופעה , איך אני מתגברת עליה כי בעלי מתלונן קשות . האם יש משחה אחרת טובה יותר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק
ד''ר חגית כהנא23/02/2009הג'ל שקבלת אינו פתרון ליובש בנרתיק.
יש קרם הורמונלי מקומי שיועיל לך מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר חגית כהנאטל17/02/2009
השבתי לי כי יש טיפולים טובים ובטוחים לטיפול בגלי החום מהם אני סובלת כ 4 שנים. אגב אני בת 47. האם את מתכוונת להורמונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
ד''ר חגית כהנא23/02/2009יש טיפולים בתכשירים אלטרנטיביים שעוזרים מעט
ההורמונים מקלים מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שנעלם..............דנה17/02/2009
אני בת 47 וחצי.המחזור האחרון היה לפני ארבעים ושישה יום (בטוח לא בהריון). עדיין לא קיבלתי את המחזור. האם זה נורמלי לגילי? 2) לאחרונה אני סובלת מכאבי ראש רבים. הם מופיעים ונעלמים לסרוגין במשך היום- יש קשר לדעתך? 3) גלי החום - אני סובלת מדי פעם מגלי חום אבל ללא הזעה. האם חייבת להופיע הזעה? האם גלי החום מופיעים רק בראש או יכולים להופיע בכל הגוף? האם גל החום עצמו נמשך רק שניות מועטות או יכול לארוך זמן רב יותר? תודה על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור שנעלם
פרופ` יונה תדיר17/02/2009דנה,
לשאלותיך יש מענה משותף. בכל מקרה של ספק יש לבצע בדית דם הורמונלית המעידה על מצב תיפקוד השחלות. רמות הורמונים אלה עשויות לתת מענה לשאלותיך וגם החלטה על טיפול (אם צריך)?
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירנה ופרימנופאוזהדידי17/02/2009
הייתכן קשר בין התקן מירנה (ובעקבותיו הפסקת המחזור החדשי) לבין פרימנופאוזה בגיל צעיר יחסית, 43. הסטוריה נשית משפחתית מראה על גיל מבוגר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה ופרימנופאוזה
פרופ` יונה תדיר17/02/2009דידי,
מירנה היא התקן תוך רחמי המשחרר הורמון פרוגסטרון באופן איטי. היא ניתנת במקרה של דימומים על רקע של חוסר שווי משקל הורמונלי.
אין בה כדי לזרז כניסה לגיל המעבר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד" חגית כהנא
טל17/02/2009השבת לי שיש טיפולים טובים ובטוחים בגין גלי החום מהם אני סובלת כ 4 שנים האם את מדברת על הורמונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםטל15/02/2009
אני סובלת קרוב ל 4 שנים ( !!!) מגלי חום נוראיים , לא נוטלת הורמונים, אבל ניסיתי כל מיני חלופות כמוו פיטו פימייל, מגנזיום, טופו, אבל כלום לא עוזר ! מהו הזמן המקסימלי לתופעה הזאת ? האם זה עלול להימשך עוד כמה שנים נוספות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבל נוראי
ד''ר חגית כהנא16/02/2009טיפול חלופי בד"כ עוזר מעט אם בכלל.
85% מהנשים מפסיקות לסבול מתופעות אלו תוך 5 שנים יש הממשיכות לסבול שנים רבות.
אינני מבינה מדוע לסבול כשיש טיפולים טובים ובטוחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהם הטיפולים הטובים ?
טל16/02/2009שלום ד"ר, האם את מתכוונת להורמונים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים לסירוגיןמור13/02/2009
האם אפשר לקחת הורמונים יום כן יום לא כדי להפחית את הסיכונים המשוערים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים לסרוגין
פרופ` יונה תדיר15/02/2009דליה,
הפחד מסיכוני הורמונים מוגזם ויש להבין כי בהעדר גורמי סיכון אישיים, רבה התועלת מטיפול הורמונלי על הסיכונים - לעין שיעור.
באשר ללקיחה לסרוגין. יש להתאים מינון תרופה וכיום קיימים תכשירים הורמונליים במינונים נמוכים מבעבר. יש להבין כי לתרופה יש פרק זמן קבוע אשר במהלכו היא נעלמת ממחזור הדם ואינה פעילה עוד. טיפול נכון חייב לייצר רמה נמוכה אך סבירה על מנת לקבל אפקט נכון. אין צורך "לשגע" את הגוף, רק בגלל חרדות אשר לעיתים אין להן כל בסיס.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות משך המחזור החודשייעל12/02/2009
אני בת 44. לפני שבעה חודשים ילדתי, לאחר הריון ספונטני. לפני ההריון ואף אחרי הלידה המחזור החודשי היה סדיר, כל 28 יום. בחודשיים-שלושה האחרונים קיבלתי מחזור כל 24-25 יום. האם זו תופעה של תחילת גיל המעבר, בהנחה שהתופעה תהיה קבועה? אין לי סימנים אחרים היכולים להעיד על כך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקצרות המחזור
פרופ` יונה תדיר15/02/2009יעל,
שינויים באופי המחזור לאחר לידה הינם תופעה שכיחה ואין הכרח שמדובר בקירבה לגיל המעבר. במקרה של ספק לגבי מידת הפעילות השחלתית כמדד לכניסה לגיל המעבר ניתן לבצע בדיקת דם הורמונלית ולהסיר ספק.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קלציפי11/02/2009
שלום אני בת 48 וללא מחזור כבר כ3 שנים לאחרונה היה לי דימום קל, הלכתי להיבדק ובאולטרסאונד ראו רירית רחם מעובה כ7.7 ממ מה יכולות להיות הסיבות? אני גם סובלת מהשמנת יתר, האם יכול להיות קשר? אני נורא מודאגת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפסקת הוסת
ד''ר חגית כהנא11/02/2009הרירית מעובה ויש לקחת דגימה מחלל הרחם. ניתן לבצע זאת במרפאה הבדיקה קרויה פיפל.
יש לשלול בעיה ברירית הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבות לרירית רחם מעובה
ציפי13/02/2009ברצוני לדעת אם יכולות להיות עוד סיבות לרירית רחם מעובה חוץ מסרטן? קיבלתי הפניה ל היסטוסקופיה, מה ההבדל בעצם בין הבדיקה הזו לבין פיפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבות לרירית מעובה
פרופ` יונה תדיר15/02/2009ציפי,
תתכננה מספר סיבות לרירית מעובה אשר בסופו של דבר נגרמת עקב הפרשת ההורמון הנשי - אסטרוגן. יתכן קשר בין עודף משקל לרירית מעובה, מאחר ורקמות השומן מהוות מאגן לאיכסון אסטרוגן.
היסטרוסקופיה ופיפל הן בדיקות שונות.
באופן כללי ניתן להבחין בין ארבעה סוגי בדיקות רירית הרחם: 1. בדיקה בשיטת פיפל (ע"ש מפתח השיטה). היא הפחות פולשנית, ובה מוחדרת צינורית דקיקה אל חלל הרחם ובאמצעותה נשאבת כמות זעירה של רירית הרחם הנשלחת לבדיקה. 2. גרידה של ממש, המחייבת סוג מסויים של הרדמה או "טישטוש קל", מאחר ועובי המכשיר המוחדר להוצאת רירית לבדיקה גדול יותר. 3. היסטרוסקופיה אבחנתית, אשר בה מוחדרת מערכת אופטית לראית חלל הרחם 4. היסטרוסקופיה ניתוחית אשר בה מוחדר מכשיר אופטי + מכשירים להוצאת רירית, או פוליפ, או פעולות כירורגיות אחרות בחלל הרחם.
התאמת כל שיטה לכל מקרה נעשית על פי הממצא והחומר הנדרש לאיבחון או טיפול.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כאביםבחזה .ARUI09/02/2009
אני בת 47 האם הכאבים יכים לגיל המעבר .יש גם כאבים מתחת לבית השחי ובשד . אני לא מסוגלת ללכת בלי חזיה אפילו במיקלחת.רק אז היה לי כמו גוש קטן שאמרו שזה שומני ולא גידול אומנם לפני שנתיים עברתי ממוגרפיה והיה תקין . וגם US דש וגם היה תקין . הרופא כירוג בדק ונתן לי שוב הפניה ממוגרפיה ואולטרסאונד . אמר לי שעם אני שותה הרבה קפה אמרתי שכן נס קפה . האם זה נכון . אמר כדי להקל על הכאבים צריך פחות נס קפה .וחשב שאני אוכלת שוקולד מריר .ואמרתי שגם לו . ממה הכאבים האלה מישהו יודע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד''ר חגית כהנא11/02/2009בצעי את הבדיקות ותהיי חכמה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול ותחליפי הורמוניםריקי08/02/2009
שלום רב, אני בת 51, לפני קצת פחות מחודש התחלתי לקחת תחליף הורמונים- אקטימל. בבדיקת דם שערכתי לפני שבוע התקבלו התוצאות הבאות: CHOLESTEROL 232 HDL 55 LDL 157 מה המשמעות של התוצאות הנ"ל לגבי לקיחת אקטימל? האם יש לכך השפעה על הסיכונים שבלקיחת ההורמונים? אודה לכם כל תשובה ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי??
ריקי09/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
ד''ר חגית כהנא11/02/2009לדעתי את לוקחת אקטיבל
לגבי שומנים בדם גשי לרופא המשפחה שימליץ לך על דיאטה וספורט וכן מעקב לפני החלטה על טיפול תרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות לי אוסטאופורוזיס?דני מור08/02/2009
שלום בת 49 והפסיק לי מחזור לפני שנה לא סובלת מתסמיני גיל מעבר...בינתיים משיחה עם חבר שהוא רופא, הבנתי שכדאי לי לבצע בדיקת צפיפות עצם האם זה נכון בגילי? אני יודעת שזו מחלה של גיל מאוחר יותר.. כמה חשוב לעבור בדיקה זו במנהפוזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופורוזיס
ד''ר חגית כהנא09/02/2009חשוב לבצע צפיפות עצם בתחילת גיל המעבר ואח"כ אחת לשנתיים
כ"כ מומלץ לקחת תוספת סידן וויטמין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב לבדוק
מרים09/02/2009תראי, אני בגיל 52 סבלתי מהשבר הראשון באגן ואז אובחנתי כחולה באוסטיאופורוזיס. בהמשך, משיחות שקיימתי עם רופאים גיליתי שהבדיקה אמנם נמצאת בסל רק אחרי גיל 60 אבל להבדק חשוב עוד הרבה לפני זה, אפשר למנוע את השבר הראשון ולמנוע ירידה בצפיפות העצם. לדעתי, אין מספיק מודעות לחשיבות הבדיקה וחבל. ממליצה בחום ללכת ולהבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה וכאביםמור07/02/2009
היפסקתי לקחת הורמונים לפני חודשיים בערך. גיל 58. אני מרגישה חולשה ממשית בשרירים וכאבים בכל הגוף כאילו שהעצמות והפרקים עוברים איזה טראומה. יש קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת נטילת הורמונים
פרופ` יונה תדיר07/02/2009השלב, או הגיל, להפסקת טיפול הורמונלי הינו נושא מורכב והתשובה אינה חד משמעית. לעיתים יש הצדקה להמשיך לקחת הורמונים לפרק זמן ממושך יותר והשאלה והדבר תלוי שתופעות הנלוות, תוך מעקב בגורמי סיכון, אשר בהעדרם בודאי יש הצדקה להמשך טיפול מבוקר.
התלונות אותן את מתארת אינן בהכרח תועל יותא של הפסקת ההורמונים ושאלה חשובה היא: מה סמיוכת הארועים בין ההפסקה בהורמונים לתופעות הנ"ל. בכל מקרה יש להוציא מחשבון גם סיבות אחרות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין גיל המעבר למירנהקרין04/02/2009
אני בת 37 עם 2 ילדים IVF, אחרי כמה שנים נכנסתי להריון טיבעי ומאז אני כבר 6 שנים עם מירנה, לאחר שהתייעצתי עם רופא נשים הוא אמר שאני יכולה להישאר עם המירנה עוד שנה לפחות. כבר מעל לשנה שהתחלתי להזיע, בלילה בעיקר וגם ביום בבית השחי. האם יכול להיות שאני כבר בגיל המעבר? האם הפריה מלכותית מקדימה את גיל המעבר? האם למירנה יש השפעה כולשהיא על גיל המעבר? האם ניתן לדחות את גיל המעבר? והאם זה נכון שברגע שהמחזור מפסיק ההתבגרות מואצת. מה המלצתך אלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין גיל המעבר למירנה
פרופ` יונה תדיר05/02/2009קרין,
לא ברור מדבריך מדוע נעשה שימוש בהתקן המירנה ? מדובר בהתקן תוך-רחמי המשחרר הורמון באופן איטי אל חלל הרחם. אורך חיי המירנה הוא 5 שנים. ישנם מצבים בהם התקן תוך רחמי מושאר זמן רב יותר אולם זה נוגכד את הוראות היצרן.
אם את כן או לא בגיל המעבר? או לקראת גיל המעבר? ניתן לאשר או לשלול בד"כ בבדיקות דם. הפריה מלאכותית אינה נחשבת לזרז את גיל המעבר. נעשו מספר עבודות מחקר בנושא זה ואין לכך הוכחה ברורה.
את הכניסה לגיל המעבר לא ניתן לדחות. מדובר ברזרבה השחלתית ולא ניתן לשנותה. אם וכאשר ברור שגיל המעבר קרב יש דרכים נאותות להערך לכך, מה שמוגדר כחלון הזדמנויות לטיפול בתופעות לוואי למיניהן.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשידלית03/02/2009
שלום למומחים, אני בת 49, בריאה, ובשנים האחרונות המחזור מקדים בכל פעם במעט, במשך כמה שנים הקדים כמעט בכל חודש ליום ה-26, ועכשיו בשני המחזורים האחרונים הקדים ליום ה-25, לאיזה הורמון זה עשוי להיות קשור? והאם ניתן לטפל כדי לא לאבד דם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חדשי מקדים
פרופ` יונה תדיר03/02/2009דלית,
שינוי משך ימי המחזור החדשי בין דמם לדמם כפי שאת מתארת לא סביר שיגרום לבעית אנמיה, אלא אם כן יש הגברה במשך ימי הדימום עצמו ובכמות הדמת מידי יום. כדאי לבדוק את רמת ההמוגלובין, ךבצע מספר בדיקות הורמונליות כגון אסטרוגן, פרוטגסטרון, פרולקטין FSH ו LH, ולבצע בדיקת אולטרהסאונד.
סבב בדיקות זה עשוי להבהיר את התומנת המצב.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובתך המהירה
דלית03/02/2009אפנה להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)