מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל המעבר ובריחת סידןאורה19/04/2009
אני בת 53 ובהמלצת מכר שהוא רופא עברתי בדיקה והתברר שאני חולה באוסטאופורוזיס
הומלץ לי על שינוי בתזונה (עשירה בסידן) תוספי תזונה ואקטונל,
רציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות כדי לשפר את הסיכוי לא לסבול משברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר ובריחת סידן
פרופ` יונה תדיר19/04/2009בניסוח תשובה זו לקחה חלק הנטורופתית, גב' שירלי תידהר: בנוסף לתזונה שהיא מאד משמעותית יש גם לפעילות הגופנית חשיבות מיוחדת בתקופת גיל המעבר הן מהבחינה הגופנית והן מהבחינה הנפשית., נשים הסובלות מאוסטיאופורוזיס זקוקות לפעילות המפעילה משקל על העצמות כמו: הרמת משקולות, ג'וגינג נמרץ, צעידה מהירה בעליה וכד'. למעלה מ-100 מחקרים הראו כי ניתן למנוע שברים באמצעות אימונים מסוג זה וכי לפעילות הגופנית חלק מכריע בהעלאת מסת העצם. משך הפעילות חשובה יותר מעוצמתה ולכן יש להקפיד על פעילות למשך 45 דק' לפחות 3-5 פעמים בשבוע. תוכנית האימונים חייבת להיות מתונה ומותאמת למצבה הגופני וגילה של האישה.
מעבר לפעילות הגופנית חשוב גם לצמצם צריכה של אלכוהול, עישון, בישול בכלי אלומניום או צריכה של מזונות שהיו באלומניום כמו פחיות משקה, קופסאות אלומניום וכיו"ב, כל אילו הוכחו כמפריעים לספיגת הסידן בעצמות ומגבירים אוסיטיאופורוזיס.
כמו כן להמנע משימוש בסותרי חומצה ובסטרואידים שגם הם נחשבים למגבירים מצבי אוסטיאופורוזיס.
אחד הגורמים לאוסטיאופורוזיס הוא מתח נפשי ממושך שפוגע הן במערך החיסון הכללי של הגוף והן ביכולת הגוף לעכל ולספוג רכיבי תזונה באופן תקין., לכן מומלץ לאמץ טכניקות הרפייה ולהביא את הגוף למצב של שקט נפשי שיביא לירידה בהתקדמות המחלה ולהקלה על ההרגשה האישית.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך דוקטור
אורה20/04/2009ההסבר שלך היה נפלא ונהנתי לקרוא, חייבת לציין שקבלתי המון מידע שרציתי אודות המחלה והטיפול בה בדרכים שונות.
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני משתמשת גם באקטונל,ממליצה לך על
דני מור19/04/2009פעילות בונה עצם, נהדרת למצבים של אוסטאופורוזיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעלה
אורה20/04/2009ראשית מהי פעילות בונה עצם? האם כדאי לקחת אקטונל לפני ההתעמלות או לאחר מכן? האם ישנה חשיבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
איציק24/06/2009רופא המליץ לי על וונדר מומיו
טבעי ובלי תופעות לוואי ואני כבר מתחיל להרגיש תוצאות
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה חמה
אריק30/06/2009ממליץ לך מאד על מומיו והכי מומלץ זה וונדר מומיו. הוא מחזק את העצמות ועוצר בריחת סידן. ניתן להשיג בבתי מרקחת וטבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לגלי חוםאילנה ב18/04/2009
שלום ד"ר
אני בת 54 סובלת מגלי חום וכיוון שעברתי ארוע מוחי בעבר רופאי המישפחה נויירולוג וגניקולוגית מסרבים לאפשר לי לקיחת הורמונים, במקביל לדבריהם אני עלולה ללקות בארוע נוסף עקב גלי החום,
מה לעשות במצב אבסורד שכזה מה גם שאני ממש מתענה עם גלי החום המתגברים בעיקר בלילות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לגלי חום,
פרופ` יונה תדיר18/04/2009אילנה
אכן, את מייצגת מקרה אשר הטיפול בו חייב לקחת בחשבון גורמי סיכון של ממש. קיימות חלופות שאינן הורמונליות אולם יעילותן פחותה. מקרה חריג כמו שלך ראוי שיטופל דרך רופא/ה מומחה/ית לנושאים ההורמונליים של גיל המעבר ולא באמצעות האינטרנט אשר נועד למענה על שאלות כלליות. כדאי לברר מיקומה של מרפאה כזו באזור מגוריך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים במחזור החודשיאירית18/04/2009
אני בת 28 ונוטלת למעלה מ- 7 שנים ברציפות גלולות למניעת הריון.
בשנה האחרונה חלו שינויים במחזור החודשי שלי: הצבע הפך מאדום לחום, כמות הההפרשות בזמן המחזור ירדה מאוד וכן גם מס' ימי המחזור.
רציתי לדעת ממה נובע הדבר, האם זה נורמלי ולא יזיק לי בעתיד כאשר ארצה להכנס להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים במחזור החדשי
פרופ` יונה תדיר18/04/2009אירית,
מספר הסיבות אשר יכולות לגרום לשינויים במחזור יכול להיות רב, או מועט, ובמילים אחרות בין הכל לשום דבר. הדבר יכול להיות קשור לגלולות, ויתכן שלא קשור לגלולות, הוא יכול להיות קשור לרירית הרחם, או לרחם עצמו, או למיומה ברחם, או לשינויים תזונתיים, וכיוב'. על סמך המידע שמסרת לא ניתן לתת מענה ענייני. כדאי להוועץ ברופא/ה ולהבדק על מנת לקבל מענה רלוונטי לבעייתך.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר-תזונה נכונהליאן16/04/2009
שלום רב
אשמח לקבל תפריט מאוזן לגיל המעבר
תפריט אשר יעזור להפחית את גלי החום
כמו כן מה יכול לעזור לשינה איכותית יותר
אני גם סובלת מירידה בחשק המיני ויובש בנרתיק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה וגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר19/04/2009לצורך מענה לשאלה זו נועצתי גם בנטורופתית, גב' שירלי תדהר, אשר ניסחה תשובה זו:
לא ברור האם את נוטלת טיפול הורמונלי חלופי לגיל המעבר?
יש לברר יותר לעומק את בעיות השינה האם נובעות מגורמים פיזיולוגיים או שמדאגות וטרדות. ואולי שילוב של השניים,
בכל מקרה בירור וטיפול טוב יוכל להתאים לה נטורופת מוסמך. אפשר לנסות לשתות כשעה לפני השינה חליטה של פסיפלורה שנחשב לצמח משרה שינה ומרגיע וגם כמוסה של מגנזיום 250 מ"ג ישפר את השינה.
לגבי יובש וגינלי וגלי חום למי שלא נוטלת הורמונים יש טיפול חלופי בצמחי מרפא המכילים פיטואסטרוגנים שמשפרים את מאזן האסטרוגן בגוף ומסייעים להקלה על תסמיני גיל המעבר כולל חשק מיני ירוד, גלי חום, דיכאון וכו'. בנוסף לטיפול הבליעתי ניתן להמליץ על מריחה של משחה מקומית או נרות וגינליים העשויים גם הם מצמחי מרפא. יש הממליצים בגיל המעבר לאכול מזונות המכילים פיטואסטרוגנים שמעלים את רמות האסטרוגן בגוף כמו: סויה ומוצריה, זרעי פשתן טחון, נבטי אלפלפא, קטניות, שומשום מלא ועוד.
בהצלחה, פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן מרגישיםשרלי07/04/2009
שלום רב למומחים
אני נוטל מזה כמה ימים הורמונים מסוג אנג'ליקה ואין שום הטבה
בנוסף אני חשה בכאבי בטן ונפיחות קלה
האם זה טבעי?
תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש הקלה בגלי החום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים חליפיים
ד''ר חגית כהנא30/04/2009מרגישים הקלה אחרי כחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן מירנה ללא אסטרוגן בנוסףלאה01/04/2009
שלום
אני לאחר ניתוח הוצאת שחלות. הוספתי התקן מירנה (בכדי להגן על צוואר הרחם מפני אסטרוגן), אולם, לא לוקחת את מדבקות האסטרוגן שהרופא רשם לי (כי מעדיפה להשתמש בחלופות טבעיות, ותופעות גיל המעבר עוד לא התחילו, טפו טפו).
האם יש סיכון משימוש רק בפרוגסטרון (ההתקן מירנה) ללא אסטרוגן בנוסף? או שההתקן יכול להשאר שם בנחת בחמש השנים הקרובות? אני בת 33.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלות בגיל צעיר
פרופ` יונה תדיר02/04/2009כריתת שחלות בגיל 33 בוודאי נעשתה מסיבה טובה של גורמי סיכון וכיוב'. מצב דברים זה מחייב המך מעקב רפואי ע"י מומחה ךבעיות גיל המעבר ולא להסתפק במידע אינטרנטי. זאת ממספר סיבות: א. לטיפול הורמונלי חליפי זה או אחר יש מה שמוגדר כ "חלון הזדמנויות" לטיפול יעיל אשר מעבר אליו הטיפול אינו יעיל. ב. במקרים רבים הופעת תופעות גיל המעבר מאוחרות מכדי לאבד את חלון ההזדמנויות. ג. אותן סיבות אשר בגינן נכרתו השחלות עלולה/עשויה להוות סיבה מדוע אין לעשות שימוש שגרתי בהורמונים מסויימים, אולם אין הכרח בכך. ד. מה שנראה לך כרלוונטי כדי להשלים את התמונה עלול להיות לא חשוב, ומה שנראה לך בלתי רלוונטי אולי הוא הדבר המרכזי. לפיכך, עצתי הבלתי מתפשרת: הוועצי במומחה/ית לנושאי גיל המעבר ואל תתפשרי על פחות מזה. את צעירה עדיין, וחבל...
בהצלחה,
פרופ/ תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בדימומים ????דנה01/04/2009
אני בת 47 וחצי. ישנם שינויים בחודשים האחרונים בזמן קבלת המחזור.והנה הפירוט של שלושת החודשים האחרונים:
21 בפברואר- הגיע מחזור אחרי 50 יום
11 במרץ- הגיע אחרי 19 יום
1 באפריל- הגיע היום אחרי 22 יום
מה עושים? מה דעתך בעניין?
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוייפ בדימומים
פרופ` יונה תדיר02/04/2009נראה כי את מתקרבת אל גיל המעבר. כדאי לבחון את הדברים ע"י בדיקות דם ולתכנן את השלב הבא על פי מצבך הבריאותי ו/או גורמי סיכון, אם יש כאלה. לטיפול הורמונלי חליפי יש חלון הזדמנויות של זמן מוגבל וחבל להמתין לסגירתו.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסלן ותופעות הלוואי - דחוף!!חני01/04/2009
שלום
מודאגת מאד!!
אני נוטלת פםוסלן מזה שנה
קראתי כתבה המדברת על תופעות לוואי של הטווח הארוך כגון פרפור פרוזדורים, דלקות בושט ואולי סיכון לסרטן הושט
האם זה נכון????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
אורה07/04/2009הודעתך מפחידה, רציתי להתעניין היכן שמעת/קראת על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה והורמונים המשךמור30/03/2009
גורם ההתלבטות היחיד הוא אמא עם סטן רחם ושחלות. אין ממצא גנטי. אני סובלת מאד מכל תופעות הלואי שהזכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורמי סיכון?
פרופ` יונה תדיר30/03/2009בנוכחות גורמי סיכון יש להוועץ ברופא/ה על בסיס אישי לבחינה מדוקדקת יותר של הנושא ולא בפורום אינטרנט אשר נועד למטרות כלליות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה והורמוניםרינה29/03/2009
לא מצליחה להרדם כלל מאז שהפסקתי עם ההורמונים. האם יש קשר? בת 58. לקחתי הורמונים כ - 5 שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה והורמונים
פרופ` יונה תדיר30/03/2009בהחלט יתכן קשר. במידה ויש גם תסמינים אחרים (כגון גלי חום) ובמידה והדבר גורר פגיעה באיכות החיים, ניתן לשקול המשך הטיפול ההורמונלי. יש להוועץ ברופא/ה , לשלול גורמי סיכון אישיים, ולהתייחס בחיוב להמשך הטיפול ההורמונלי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ובריחת סידןחגית25/03/2009
שלום רב,
רציתי לדעת האם בריחת סידן מאפיינת רק את גיל המעבר או גם גילאים צעירים יותר?
ומה קורה בגיל המעבר שפתאום יש דרישה לבדיקה פעם בשנה לאוסטאופורוזיס? בעיקר אצל נשים דווקא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת סידן
פרופ` יונה תדיר26/03/2009הפסקת פעילות השחלות בכל הקשור להפרשת האסטרוגן היא הסיבה לבריחת הסידן, לדילדול העצם, ולשברים עם הזמן. מאחר וניתן למנוע את בריחת הסידן, אך לא ניתן להחזיר אל העצם סידן שיצא ממנה, יש נטיה להמליץ על טיפולים הורמונליים חליפיים בהעדר גורמי סיכון אישיים.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אביבה01/04/2009ומאיזה גיל מומלץ לעבור בדיקה? האם כל הנשים הן בסיכון לבריחת סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה בגיל מוקדם
דליה08/04/2009בעקרון הבדיקה נמצאת בסל לנשים מגיל 60 ומעלה למרות שזה די אבסורד כי מרבית החולות מאובחנות כבר בגילאים מוקדמים יותר. למי שנמצאת בקבוצת סיכון רצוי לעבור את הבדיקה כבר בגיל 50 ומעלה. אני חולת אוסטיאופורוזיס ומטופלת באקטונל אחרי שאובחנתי בגיל 52 למרות שלא הייתי בקבוצת סיכון.. חשוב להיבדק וחשוב עוד יותר הגילוי המוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה איתך
רעות12/04/2009אכן אבסורד שהבדיקה לא בסל עד גיל 60
חברה טובה גילתה שיש לה אוסטאופורוזיס רק אחרי השבר הראשון בגלל שחושבים שאם הבדיקה לא בסל עד גיל מסוים אז אין סכנה וזה חבל כי אפשר למנוע את השבר הראשון ע"י טיפול נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת ארוכהדינה24/03/2009
דוקטור שלום אני בת 45.לא לוקחת גלולות.בשנה וחצי האחרונות המחזור שלי לא מסודר. לפעמים מאחר בשבוע ,שבועיים ואפילו פעם אחר לי בחודש. בפעם האחרונה המחזור אחר לי במשך 3 שבועות אבל כשקבלתי המחזור לא הפסיק לי עד עכשו כבר 3 שבועות. מהי התופעה הזו ?האם היא תקינה לגילי? תודה רבה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזורים לא סדירים וממושכים
ד''ר חגית כהנא25/03/2009בגיל 45 יש לא פעם דימומים לא סדירים ממושכים או קצרים זוהי תופעה נורמלית.
בכל מקרה עליך להבדק באופן שגרתי - לפחות אחת לשנה, אצל רופא/ה נשים
אפשרות לפתור את הבעיה ע"י גלולות אם אינך מעשנת או התקן מסוג מירנה שנועד להפחתת דימום וסתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקנה בגיל מעברציפי23/03/2009
אני בת 55 ומשתמשת 3 שנים בלויאל. מזה שנתיים יש לי אדמומית קשה בפנים ופצעי בגרות . רופא העור נתן לי רואקטאן (משחה) ו כדורים שסבלתי מהם , כמו כן השתמשתי בראט אוויט, כלום לא עזר, הפצעים החריפו. קניתי משחת קלנדולה שגם היא לא עוזרת.. מה ניתן לעשות אני מיואשת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקנה
ד''ר חגית כהנא25/03/2009הייתי מנסה להפסיק את ההורמונים בהדרגה למשך חודש ולראות אם יש שיפור או לחילופין לנסות תכשיר אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגליםשלגיה22/03/2009
לאחרונה אני מתעוררת במהלך הלילה מכאבים של שרירים תפוסים ברגלים, זה קורה אחת לכמה לילות ועובר עוד במהלך הלילה. האם כדי לי להתיעץ אם רופא או שקימת תרופא לבעיה (אני מעדיפה לא לפנות לרופאים אם אין צורך), אתם מכירים את התופעה? יש לכם פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכר ביותר
גביראלה23/03/2009שלגיה היקרה, גם אני סבלתי מהתופעה הזו לפני כמה חודשים, הרופא שלי הסביר לי שכנראה מדובר בחוסר מגנזיום, ולא ניתן לראות את זה בבדיקות דם. לאחר התייעצות החלטנו שאני אקח תוסף מגנזיום ואם זה יעביר את הכאבים כנראה שבאמת היה מדובר בחוסר מגנזיום, וכך היה התחלתי לקחת תוסף בשם anti leg cramps שעזר באופן מידי וכבר בלילה הראשון העביר את הכאב ולתמיד. נראה לי שיש לך את אותה הבעיה. מקווה שעזרתי שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירים תפוסים
ד''ר חגית כהנא25/03/2009אינני יודעת בת כמה את והאם יש לך מחלות רקע.
המלצתי לפנות לרופא משפחה לבצע בדיקות שיגרה ולספר לו על הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריזאזיס בגיל המעברמיקה21/03/2009
שלום, האם פסוריאזיס היא מחלה אשר סיכויים גדולים יותר להתפרצות בגיל המעבר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר חגית כהנא25/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)