פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמצעי מניעה
    נורית
    06/08/2009

אני בת 46 השתמשתי בגלולות יסמין עד לחודש האחרון וברצוני להפסיק. עשיתי בדיקת הורמונים והתוצאה 345.9 האם עלי להמשיך להשתמש באמצעי מניעה ובמה כי גלולות כבר אי אפשר.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמצעי מניעה

הוספת תגובה

• מה זה???

פרופ` יונה תדיר
    13/08/2009

מה זה הורמונים 345.9? אין חיה כזאת. אין בדיקה כללית לכל ההורמונים יחד...!!!
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאקטיבל
    הילי
    04/08/2009

מזה חודשיים אני לוקחת אקטיבל, לפי עצת רופא הנשים שלי.
    בת 55.5 אחרי הפסקת מחזור של שנה...+גלי חום+נדודי שינה.
    האקטיבל אכן עוזר מאד, תופעות הלוואי קרי גלי חום ונדודי שינה, חלפו ואינם
    אך מזה שבועיים שלושה יש לי דימומים.הרופא אמר לי, שאם זה לא נורא , להמשיך.
    כרגע, ההפרשות הדמיות, וממש מחזור הופיע שוב, ואני עם כאבי מחזור קשים מאד.
    יש לי בקורת רופא רק בעוד שבועיים, ונותרו לי כ 10 גלולות לסיים את החפיסה השנייה.
    האם ניתן וכדאי ומה יגרם אם אפסיק את האקטיבל.
    אבקש התייחסות מהירה
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי לאקטיבל

הוספת תגובה

• מנסיון אישי חצי כדור מספיק אולי רבע

אביגיל
    17/10/2011

לי היו תופעות של גודש בשדיים וכאבי בטן של מחזור. הרופא הציע לי לקחת חצי כדור והיה שיפור. באחרונה עברתי לרבע כדור פעם ביומיים וזה הכי מתאים לי. פתר את בעיות נדודי השינה, וגם מצב הרוח נהדר. כל אישה צריכה לבדוק עם עצמה מהו המינון הנכון לה. לא יתכן שאותו מינון יתאים לכולן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון אישי חצי כדור מספיק אולי רבע - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/10/2011

מאד מסוכן לתת עצות כגון אלו היות ולכל אשה מיתאם גנטי ותגובתי שונה.
    כמו כן לא נכון, פרמקולוגית, לחצות את הכדורים.
    עדיף להשתמש בכדורים במינון נמוך יותר , כגון אוויאנה למשל, ועל בסיס יומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאקטיבל - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/10/2011

יש מספר סיבות לדימום תחת רקטיבל, או כל תכשיר הורמונלי אחר.
    או שיש דיכוי יתר של רירית הרחם והיא מאד מאד דקה= עודף פעילות של פרוגסטרון- , או שיש גירוי יתר של רירית הרחם והיא מעובה מדי= עודף גירוי אסטרוגן.
    והטיפול מבוסס על בדיקת עובי רירית הרחם דק מדי יש לתת יותר אסטרוגן, מעובה מדי יש לתת יותר פרוגסטרון.
    כל עוד יש דימום יש כאבים ברחם היות והוא מתכווץ בכדי לאפשר לדימום לצאת. כל תכשיר נוגד כאבי עוזר.
    בינתיים, עד שתפגשח את האופא שלך, הפסיקי טיפול בכדי להפסיק את הדימום, ותחדשי אותו לאחר בדיקת האולטראסאונד.
    יש לאקטיבל אח קטן הנקרא אוויאנה לה יש 50% פחות אסטרון ו 80% פחות פרוגסטרון.
    תתייעצי עם רופאך לגבי האפשרות הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום מה עושים??
    כרמית
    26/07/2009

שלום רב,

אני בגיל 55 וסובלת מאוד ! מגלי חום בלתי נסבלים בתדירות גבוהה המשבשים לי את אורח החיים!

אני נמצאת בקבוצת סיכון במחלת הסרטן במשפחה ועל כן איני יכולה ליטול הורמונים כאלו ואחרים..

מחפשת פיתרון לתופעה המטירדה הזו !??!

מודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום מה עושים??

הוספת תגובה

• בנוכחות גורמי סיכון...

פרופ` יונה תדיר
    13/08/2009

בנוכחות גורמי סיכון...יש להוועץ עם הרופא/ה המטפל. יש אמנם תפרונות באמצעים אחרים שאינם הורמונליים, ויש דורות חדשים לתרופות אשר המומחים/ות מכירים ועשויים לסייע.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביאנה לעומת לויאל
    אמירה
    22/07/2009

שלום. אני בת 49 ולפני כחצי שנה עברתי ניתוח להסרת השחלות. מאז סובלת ממגוון תופעות גיל המעבר : גלי חום, כאבים קבועים במפרקים ובגידים, גרד,פריחות,כתמים ויובש בעור ובעיניים, עייפות, עליה במשקל.
    רופאת הנשים המליצה לי על אביאנה והיא אינה בעד לויאל. רציתי לדעת מה ההבדל בין שתי תרופות אלו, מבחינת יעילות הטיפול (לא רק בגלי החום) , תופעות הלוואי הנפוצות והסיכונים בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    אביאנה לעומת לויאל

הוספת תגובה

• השוואת תרופות

פרופ` יונה תדיר
    22/07/2009

"ליויאל" הינו הורמון סינטטי הפועל סלקטיבית ברקמות השונות. יעיל בשיפור תסמיני גיל המעבר (כולל ירידה בליבידו) ישנן עדויות כי יעיל גם במניעת ירידה בצפיפות העצם. "אביאנה" הינו תכשיר עם מינון נמוך של אסטורן ופרוגסטרון. התאמת תרופה מומלצת בייעוץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום בדרגה חמורה

לאה
    26/07/2009

שלום!
    אני בת 50 סובלת נואשות קבלתי טיפול של לויאל אבל הרופא הפסיק לי כי אני נמצאת בסיכון לקחתי כדורים טבעי אבל לא היה שינו מצב קשה ואיני יודעת מה לעשות האם אפשר לקבל המלצה על טיפול כל שהוא.האם יש הורמון שיכול לעזור לי למרות המצב בסיכון בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הסימנים בגיל המעבר ...המשך
    אמא
    14/07/2009

מה קורה אם לא רוצים לקחת הורמונים מכל סוג?
    האם התופעות יימשכו הרבה זמן האם ייהיו יותר תופעות
    מה עם בדיקת שד? האם זה גם בכוננות של הגיל המעבר?
    מה אם דכדוך חוסר שימחה נשי?
    ומה עם החשק לאישות ?

הוספת תגובה

• ,תסמיני גיל המעבר, טיפולים, וכיוב'

פרופ` יונה תדיר
    16/07/2009

דורית,
    שאלותיך מצויינות, מייצגות נשים רבות בנמצאות במצב דומה, והתשובה צריכה לעניין נשים רבות.
    תסמיני גיל המעבר מופיעים בצורה זו או אחרת זמן קצר לאחר חדלון הווסת. יתכנו גלי חום, יתכנו צמרמורות, חוסר שינה, ועם הזמן (מה שפחות חשים אך לא פחות בעייתי) אבדן סידן , דלדול עצמות, פגיעה באיכות העור הצעיר, וכיוב'.
    משום מה את מחפשת תחליפים לדבר האמיתי, קרי, לטיפול הורמונלי של ממש. קיים בציבור פחד בלתי נכון ובלתי מוצדק מנטילת הורמונים. הנזקים מאי נטילת ההורמונים (לנשים אשר אין להן גורמי סיכון אישיים) גדולים מאשר נטילתם. יתרה מזאת, קיים מצב המוגדר כיום כ "חלון הזדמנויות" להתחלת הטיפול ההורמונלי ונראה משאלתך כי את נמצאת בו. שים לאחר מכן נסגר החלון ולא ניתן לתקן נזקים הנגרמים היום. אי הבהירות והחששות אשר התפרסמו בציבור לפני מספר שנים התגלו כמטעות, וחבל שכך!!!
    חשוב להביו שבני אדם הינם היונקים היחידים החיים לאחר תום גיל הפריון. הטבע לא תיכנן זאת כך. העובדה שהרפואה האריכה את תוחלת החיים באופן בו שנות אי הפוריות ארוכות משנות הפריון מהווה בעיה למרבית מערכות הגוף. הרפואה המודרנית נותנת לזה פתרונות בצורה של תרופות חדשות, במינונים נמוכים, ומשום מה את מחפשת חלופות אשר אינן יותר בטוחות אך בוודאי פחות יעילות תוך החמצת "חלון ההזדמנויות" - (כאמור, בהעדר גורמי סיכון).
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת גיל המעבר תגובה לפרופסור יונה

אמא
    19/07/2009

שלום פרופ' יונה תדיר,
    תודה על סבלנות,ידע ובינה על תשובה מלאה ואכפתית.
    אבקש להפנים מהתשובה ולשאול:
    כדאי לקחת הורמונים כדי לשמור על מראה העור לעוד שנים "יפות ובריאות"
    ויטמינים שיש בהם סידן,אומגה 3 אסטרוגן טיבעי ותזונה נכונה לגיל המעבר הם
    לא תחלופה להורמונים רפואיים?
    גורמי סיכון ? עישון ?לפעמים ומדי פעם לפי החשק . ואו תורשה שלא ידוע לי על כך?
    לא מומלץ עם ההורמונים.
    ולי אישית יש תחושה שהגוף לא רוצה יותר הורמונים ואו מחזור הוא התעייף
    ואם אני בכל זאת אקח אותם זה כדי להיות עוד קצת צעירה האם זה טוב לי.

לידיעה רופא הנשים המליץ לתת "סטארטר לגוף" 2 כדורים ליום לחמישה ימים
    כדי להחזיר את המחזור ואם הוא לא יבוא לחזור אליו.
    לא נראה לו שאני רוצה ל"היזדקן עכשיו",
    עוד לא שתיתי כי מה הטעם? יבוא המחזור ואז שוב ייפסק ואני אדחה את ה"גלים"
    פרופ' מה עושים איך תבוא השמחה של הנשיות.
    והאם אפשר לדעת מה באמת ההורמונים האלו עושים (האם זה מדבקות)
    ומאחר ויש לפעמים עישון אולי בכלל אוריד את ההורמונים מחלון ההזדמנות וזהו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ` יונה תדיר
    20/07/2009

ניתן להוסיף עוד ועוד הסברים כלליים להסברי הקודם, ועדיין, לא יהיה בכך תחליף לייעוץ עם רופא/ה המומחה/ית בתחום זה ואשר יבחן/תבחן יתרונות וחסרונות אל מול עברך הרפואי ורצונותיך. לא מדובר רק "בהזדקנות יפה" (יש דבר כזה, פעילות גופנית, "וראש טוב" על כל המשתמע מכך) אלא גם בבריאותן של מערכות גוף אשר אין די ב"ראש טוב" עבורן.
    ועל כל אלה... עישון? זה להפסיק מיד.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר ותחושת חום בלתי נסבלת
    טליה
    09/07/2009

שלום רב,
    אני בת 54 וסובלת מאד מגלי חום, עד כה בתקופת הקיץ הספיק לנו שימוש במאוורר (אנו גרים בירושלים), אך לאחרונה המצב ממש נהיה עבורי קשה, ואני לא מצליחה לישון?
    בעלי חושב כי התקנת מזגן לא חיונית, ובטח זה עניין "תקופתי" של גלי חום שיעברו.
    אני כבר ממש אובדת עצות, מה לעשות?
    האם באמת זה עניין תקופתי?
    האם מזגן אכן יכול לעזור?

הוספת תגובה

• גיל המעבר, גלי חום, ו ... מזגן

פרופ` יונה תדיר
    12/07/2009

טליה,
    מזגן בימי הקיץ החמים בוודאי ישפר את תחושתך (אפילו בירושלים) אולם לא יהיה בכך כלי להמנע מטיפול של ממש בנוסף. במידה ואין לך גורמי סיכון יש הצדקה לטיפול הורמונלי. החשש בקרב ציבור הנשים מנטילת הורמונים (בהעדר גורמי סיכון אישיים) אינו מוצדק והפגיעה במערכות גוף ובאיכות החיים רבה יותר במצב של אי נטילת הורמונים.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטליה

תמר
    13/07/2009

היי טליה,
    גם אני נמצאת בדיוק במצב הזה, ובעלי לקח יוזמה והחליט מה שנקרא "למזגן" את כל הבית מחדש. ממש אתמול התקינו אצלנו את המזגן החדש של טורנדו- ותודה לאל הלילה כבר ישנתי יותר טוב.
    אין לי ספק ששינה, עכשיו, בחדר מקורר יותר עושה את העבודה בהתמודדות הבלתי נסבלת עם החום- ואני עוד גרה ברעננה- שממש ממש חם ולח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזגן וגיל המעבר

איריס
    16/07/2009

לטליה,
    אין מה לעשות לפעמים גברים לא יכולים להבין את התחושה שלנו בגיל המעבר, מה שכן זה שהיום למשל יש את מזגן טורנדו שממש שקט, וגם כשהולכים לישון את מכוונת אותו ככה לתוכנית לילה, ככה שגם הוא ירגיש בנוח ונעים במהלך השינה. וחוץ מזה היום ממש לא מרגישים את הפעולה של המזגן בגלל שהוא ממש שקט.
    ככה- לך יהיה נעים, תוכלי לישון טוב, והוא יהיה מבסוט כי לא תהיי עצבנית עליו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות ושחייה
    מיכל
    05/07/2009

נכבדי!!
    אני מטופלת במדבקות אוורל קונטי כמענה לסימפטומים המציקים של גיל המעבר.
    עכשיו קיץ ואני שוחה יום יום בבריכה.
    רציתי לשאול האם מי הכלור אינם מורידים מיעילות התרופה של המדבקה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מדבקות ושחייה

הוספת תגובה

• מדבקות

ד''ר חגית כהנא
    07/07/2009

לכי ותהני אין מניעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן
    קרן
    28/06/2009

מחכה לתשובתכם לגבי שילוב טמוקסיפן (אנטי אסטרוגן) והורמונים......

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן

הוספת תגובה

• שילוב תרופתי

פרופ` יונה תדיר
    29/06/2009

שאלתך אינה מונחת לפני. כללית ניתן לאמר שיטפול תרופתי זה או אחר, וודאי שילובי תרופות, חייבים להיות מותאמים לכל אישה בנפרד ומבוקרים ע"י הרופא/ה המטפל/ת. הדבר נכון במיוחד כאשר מדובר בטמוקסיפן (תכשיר דמוי אסטרוגן הפועל על אותם קולטנים - רצפטורים) ומהווה אחד הטיפולים המקובלים בגידולי שד.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק שרירי האגן
    נחמה
    27/06/2009

שלום,
    בת 47, בריאה. לעיתים סובלת מבריחת שתן בצחוק ומאמץ. אני מעוניינת לחזק את שריר האגן ולכן אבקש המלצה.
    לאחר קריאה באתרים שונים אני מתלבטת בין רכישת משקולות לבין רכישת מוצר דומה מסילקון. מכיוון שטרם הגעתי לגיל הבלות אולי לא כדאי לי להתחיל תרגול מייד עם המוצר החזק ביותר

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק שרירי האגן

הוספת תגובה

• חיזוק שרירי אגן

פרופ` יונה תדיר
    29/06/2009

הסיבות לבריחת שתן במאמץ יכולות להיות מגוונות. על מנת להגדיר את הטיפול המתאים ביותר מומלץ לבצע בדיקת פרופיל אורו-גינקולוגי המבוצע במרפאות המתמחות בתחום זה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות גיל המעבר
    יעל
    17/06/2009

אני בת 35 וסובלת מכל התסמינים של גיל המעבר. התחלתי להרגיש תופעות שונות עוד מוקדם יותר. בחודשים האחרונים התופעות התחזקו ומפריעות לתפקוד היום יומי שלי ולמצב רוחי. האם מומלץ לי לעבור בדיקות הורמונליות למרות גילי הצעיר יחסית ?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות גיל המעבר

הוספת תגובה

• ,תופעות גיל המעבר בנשים צעירות

פרופ` יונה תדיר
    21/06/2009

יעל, הופעת חלק מתסמיני גיל המעבר יכולה לעיתים להתרחש עוד לפני הפסקת הווסת. בכל מקרה יש הצדקה לבצע בירור הורמונלי מאחר ואם יש צורך להשלים טיפול חליפי-הורמונלי הרי שחלון ההזדמנויות לטיפול זה מומלץ בשלבים מוקדמים, בהם אין עדיין נזק לכלי דם וכיוב'.
    לפיכך, ייעוץ ובדיקות מומלץ מאד ע"י רופא/ה העוסק/ת בתחום גיל המעבר.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים זהים ביולוגית
    ליבי
    09/06/2009

מכיוון שאינני רוצה לקחת את הסיכון בהורמונים ואני לא חשה בטוב,התענינתי בתחליפים .האם מישהו שמע על הורמונים זהים ביולוגית(בטטה מקסיקנית)אני מחפשת רופא מהכללית שמכיר את הנושא ויכול לתת לי מרשם(עשיתי בדיקת דם/הורמונים)

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים זהים ביולוגית

הוספת תגובה

• האם יש סיכון?

פרופ` יונה תדיר
    11/06/2009

להערתך, באשר "ללקיחת סיכון" ...???. יש להבהיר כי הרבה ממה שנחשב בציבור להיות סיכון אינו מבוסס ואינו עומד במבחן העובדות . במקרים רבים הסיכון הכרוך ב...לא לקחת טיפול כרורך בסיכונים גדולים פי כמה וכמה, למערכות גוף רבות. כל זה תלוי בגיל, ברקע רפואי, ומחייב ייעוץ אישי . ניתן לפנות לגורמי ייעוץ בשרותי בריאות כללית לקבלת רשימת מומחים/יות בנושא,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות לגבי המשך לקיחת הורמונים
    אמילי
    06/06/2009

אני בת 55.5 לוקחת הורמונים(אקטיבל) כמעט 10 שנים.אני מרגישה טוב,אך אינני מצליחה לרזות למרות דיאטה ,הרבה ספורט האם יש קשר? האם ניתן להפסיק באופן חד למספר חודשים?

הוספת תגובה

• המשך נטילת הורמונים

פרופ` יונה תדיר
    06/06/2009

משך הזמן המומלץ לנטילת הורמונים בגיל זה שנוי במחלוקת. ניתן להבין מדבריך שנכנסת בגיול מוקדם לגיל המעבר וגם "לא נבהלת" מהפרסומים בעבר על הסכנו הטמונות בכך, וטוב שכך עשית. היום ברור שבהעדר גורמי סיכון אישיים רבים היתרונות על החסרונות, במיוחד כאשר מתחילים ליטול את ההורמונים בגיל הצעיר יחסית. עד מתי? זו שאלה טובה ואין לה מענה חד משמעי. במקרים רבים ההפסקה עלולה להחזיר תופעות כגון גלי חום וכיוב' וניתן להמשיך שנים נוספות בטיפול. לעניין המשקל? יתכן ויש קשר אך כדאי להוועץ בתזונאי/ת לגבי הרכב המזון, הפעילות הגופנית, וכיוב'.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד ברור קטן

אמילי
    06/06/2009

תודה !הן על מהירות התגובה והן על ההתייחסות הרצינית.מעיון בפורום אני מבינה שיש חידושים להורמונים במינון נמוך (אני לוקחת אקטיבל) כמו: אביאנה,פמרל האם לאור תשובתך שלא ידוע מתי להפסיק אולי כדאי לשנות?מה היתרונות של אלה שרשמתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לברור הנוסף והתאמה אישית

פרופ` יונה תדיר
    11/06/2009

לגבי התאמה אישית והפחתת מינון (אפשרות בהחלט סבירה) יש להוועץ עם הרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ', תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    דליה
    01/06/2009

האם ביופסיב שנלקחת מהרחם עקב דימום מהווה סיכון?
    האם יכול להיות זיהום כלשהוא עקב הלקיחה?
    מאז שלקחו לי ביופסיה יש לי כאבים בבטן התחתונה.
    תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גלי חום

דנה
    22/06/2009

לפני 6 שנים הפסקתי לקבל את המחזור החודשי ולא חוויתי גלי חום האם גלי החום עדיין עלולים להופיע ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה

פרופ` יונה תדיר
    29/06/2009

ביופסיה של רירית הרחם הינה פעולה פשוטה ושגרתית ואינה מלווה בסיכונים. זיהום עקב פעולה זו נדיר. בכל מקרה של כאב חריג יש להוועץ ברופא/ה המטפל/ת או המבצע/ת פעולה זו.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות הורמונליות
    דיאנה
    25/05/2009

שלום
    אני אישה בת 40
    שבמשך 3 שנים אחרונות יש לי תופעות שונות בכול פעם שפניתי לרופא המשפחה הוא טען שהבדיקות שלי תקינות וכנראה אני אוכלת יותר מידי.
    עליתי במשקל 23 קג ב 4 שנים אחרונות .
    יש לי מיגרנות תכופות
    נידודי שינה בשנה האחרונה
    יקיצה מספר פעמים בלילה ללא יכולת להירדם בשנית
    עייפות כללית
    נפיחות כללית גם בבטן וגם בחזה
    עליה בכולסטרול 202.3
    איבוד זיכרון בתווך הקצר
    כיבה ביליתי סדירה
    עור יבש ומגרד
    נשירת שיער קלה
    איבוד תחושה בידיים בזמן שינה
    כאבי בטן תחתונה וגב תחתון כמו התכווצות הרחם
    סובלת מקור כשלכולם חם

יש לציין שלפני 4 שנים בריאותי הייתה תקינה לחלוטין 2 הריונות שנקלטו מהר וטבעי .
    לידות טבעיות
    ללא שום הפלות.

החלטתי להפסיק גלולת ( מרסילון שלקחתי במשך 14 שנה בהפסקת)
    כשהמחזור לא הגיע פניתי לרופא נשים שעשה מספר בדיקות

ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    <4000- pmol/L 118 ESTRADIOL (E-2)

4.20- 0.35 mIU/L 1.91 TSH

- IU/L 38.80 LH

- IU/L 62.80 FSH

- IU/L <2 BETA-HCG

חזרתי לרופא הוא אמר לי כשניראה נכנסתי לגיל מעבר מוקדם וזהו
    שאלתי מה עושים והוא אמר כלום.

לא יכול להיות שאיכות חיי נפגעה כול כך ואין מה לעשות בקשר לזה.
    כמו כן לפחות הייתי רוצה לשמור על המצב הקיים ולא להידרדר במצבי הבריאותי.

עצתכם הדחופה תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הורמונליות

הוספת תגובה

• בלוטת תריס?

ד''ר חגית כהנא
    02/06/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתופעת גלי חום
    חנה
    20/05/2009

לקחתי במשך כ - 16 שנה תרופה נגד גלי חום בשם אקטיבל, שעזרה לי מאד.
    לפני כחצי שנה אולי קצת יותר, החלטתי להפסיק לקחתה, בגלל הזמן הרב שהייתי מטופלת בה,
    וגם בגלל שבחודש הבא אהיה בת 70. כללית, מצב בריאותי טוב, אבל גלי החום וההזעה שבו
    לפקוד אותי, ולכן אני מתלבטת אם לשוב ולטפל באקטיבל. (הרופא המטפל בי לא נתן לי תשובה
    מספקת. בחודש הבא אני נוסעת לחופשה של כשבועיים בחו"ל, והתלבטתי אם אפשר להתחיל עכשיו,
    לקחת אקטיבל, רק 3 פעמים בשבוע.
    שאלתי היא, האם אפשר לקחת תרופה זו לסירוגין, ע"מ להפחית את המינון, או שאני "משגעת"
    את הגוף. הייתי מעדיפה להפסיק, אבל איכות החיים שלי ירדה בעקבות גלי החום.
    שאלה נוספת, האם קיימת תרופה מקבילה במינון נמוך יותר?
    ( הערה, יש לי מיומה ברחם כבר שנים רבות שאינה מצריכה כל טיפול).

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בתופעת גלי חום

הוספת תגובה

• שלום חנה

ד''ר חגית כהנא
    02/06/2009

את בהחלט יכולה להמשיך לקחת אקטיבל אם את נוסעת לחו"ל התחילי עכשו ובמינון המלא כדי שישפיע עד הטיול
    יש טיפול חדש הקרוי אויאנה שהוא מחצית המינון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה