מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם גיל המעבר?רחל04/10/2009
שלום. אני בת 35.6 אמא לשלושה , ביולי 2008 החלו לי גליי חום והפסקת מחזור , פרופיל הורמונלי הצביע על גיל המעבר FSH 54 .לאחר שטופלתי חודש בגלולות וערכתי מעקב זקיקים נכנסתי להריון, לפניי חודשיים ילדתי, כיום מניקה את התינוק וחשה בגליי חום,ביצעתי שוב פרופיל הורמונלי ללא מחזור:
אסטרדיול 60> FSH 53.7 LH 27.9 PROGESTERON 2.8 PROLECTIN 989.9 .
שאלתי היא האם התוצאות מצביעות שוב על גיל המעבר,או רמות הFSH LH הגבוהות נובעות מרמה גבוהה של הורמון הפרולקטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי
ד''ר חגית כהנא15/10/2009בדיקות הורמונליות צריך לקחת ביום 2-5 למחזור
אם ילדת הסיכוי שאת בגיל המעבר אפסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר בגיל 22?נטע03/10/2009
שלום רב,
אני בחורה בת 22, כבר מגיל 12 סובלת מנשירת שיער מוגברת, חוסר צמיחה של השיער, שיער שביר ודליל. הווסת שלי נמשכת רק כיום , יום וחצי, אני מזיעה המון- הזעה חזקה ומוגברת- יש לי שובלי זיעה בכל מיני מקומות בגוף לעיתים רק אחרי הליכה לא מאומצת של כמה דקות ולעיתים יש לי אף גלי חום ( בעיקר בזמן המחזור ), ולרוב פשוט חם לי מאד. כמו כן אני גם סובלת מדיכאון מסויים, וכן קשיים בשינה- אני מתעוררת כמה פעמים בלילה, ולעיתים לא מצליחה להרדם בחזרה.
יש לציין שאני לוקחת תרופות נוגדות דיכאון וחרדה- paxet 40 מיל' ואדרונקס - 4 מיל', כמו כן לפני כשנה הפסקתי את השימוש בכדורי טגרטול שהייתי לוקחת לאחר שאובחנה אצלי בגיל 14 וחצי אפילפסיה קלה
חיפשתי באינטרנט וראיתי שיש כזו תופעה גיל המעבר מוקדם, האם יכול להיות שאני סובלת מכך, והאם יש דרכים לטפל בזה? כמו כן, האם זה משפיע על הפוריות שלי?
אשמח אם תענו לי משום שאני מאד מבולבלת וחרדה מתופעות אלו שקורות לי כבר ביל 22 והתחילו כבר לפני שנים רבות בגיל 12, אך כעת הן מחמירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר בשלב מוקדם
פרופ` יונה תדיר16/10/2009כניסה לגיל המעבר בממוצע היא כ 52 שנה ועל פי הגדרות רפואיות, כניסה מוקדמת הינה לפני גיל 35 ויש כמובן גם מצבים צעירים יותר בהם חדלות השחלות מלתדפק. נראה כי את מתארת מצב שונה אשר מצדיק בירור רפואי ע"י מספר בדיקות דם אשר עשויות לתת תמונה אם אכן, זה הכוון אליו הצבעת והאם יש קשר לתרופות אותן את נוטלת. ספק אם בירור כזה יכול ו/או צריך להעשות בדרך האינרנט. יש להוועץ עם רופא/ה מומחה/ית.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, יש לי שאלה חשובה.הייהיי02/10/2009
אנית בת 16 וחצי.
קיבלתי מחזור בגיל 15 בערך.
המחזור לי שלי הלך טוב קיבלתי כל פעם פעם בחודש.
פתאום לא קיבלתי מחזור כבר חודשים וכמה ימים.
ולא יצרתי יחסי מין עם אף בן.
האם יש לך מושג למה?
אשמח לקבל את תשובתך.
תודה מראש וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
הייהיי04/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה פורום לגיל המעבר לא לבנות 16
ד''ר חגית כהנא15/10/2009שינויים יכולים לקרות אם נמשך פני לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בזמן יחסי מיןחנן01/10/2009
שלום ד"ר.
בזמן האחרון שורף לי מאוד בזמן קיום יחסי מין , גם בעלי טוען ששורף לו מאוד למרות שיש לי רטיבות .
הוספתי לאחרונה ג'יל K-U וזה רק החמיר את השרפה עד כדי כך שהיינו צריכים להפסיק .
מה לדעתך יכולות להיות הסיבות , אני בת 50 .מה ניתן לעשות על מנת למנוע את השרפה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
פרופ` יונה תדיר01/10/2009לא ידוע גילך ומצבך ההורמונלי. בכל מקרה, יש הצדקה לבדוק אם לא מדובר גם בתהליך דלקתי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים בפורום הזה לשאלות?שולמית29/09/2009
נכון שזה התנדבותי לגמרי, אבל אם הרופאים הנכבדים כאן אינם עומדים בזה מכל סיבה שלא תהיה
עדיף לתת את הבמה לרופאים אחרים שכן פנויים או יכולים או לסגור את הפורום.
יש נשים שהתשובות חשובות להן.
אנא קבלו את הביקורת בהבנה.
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ראויה
פרופ` יונה תדיר30/09/2009תשובתי זו נשלחת מ... קליפורניה.
בכל מקרה השאלה ראויה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליפורניה
פרופ` יונה תדיר30/09/2009ובהמשך לנ"ל, סיבת הגעתי לקליפורניה היא ... הכנס האמריקאי לגיל המעבר.
חג שמח,
פריפ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש נרתיקירונית23/09/2009
שלום רב,
אני בת 50, עם הפרעות הורמונאליות כבר מגיל 42. מקבלת nuvofem מזה כשנתיים (בלי זה כבר אין לי מחזור בכלל). הבעיה היחידה שבגינה פניתי לקבלת טיפול הורמונלי היתה יובש בנרתיק, ששום משחה או כדור המוחדר לנרתיק לא יכלו לו. רק ההורמונים הצילו את חיי המין שלי. לאחרונה יש שוב התחלה של צריבה למרות ההורמונים. מה עושים...?
תודה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק
פרופ` יונה תדיר30/09/2009במידה ואין לך גורמי סיכון מומלץ להמשיך טיפול הורמונלי. אין כמוהו מבחינת היעילות והחששות מטיפול זה אינם מוצדקים. הפחדים והחששות שהיו מנת חלקנו בעבר הוסרו ויש לראות זאת בברכה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא סדיר והריוןרונית23/09/2009
אני בת 48 ולאחרונה המחזור אינו סדיר קיבלתי מחזור לטחר שבועיים ולאחר אפסקה של שלושה חודשים שוב שב המחזור, בבדיקת דם הסתבר כי אני עדיין מבייצת אולם הרופא אמר כי מאחר והשחלה יורדת בתפקוד כמעט ואין סיכוי להכנס להריון.
באופיי אני חרדה לעניין הריון בכלל ולפיכך אני במתח לאחר קיום יחסי מין עם החבר שלי זאת מאחר והוסת גם כך לא סדירה. מה הסיכוי עבורי להכנס להריון ואיך אפשר למנוע חרדות אלו, בקיצור מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל 48
פרופ` יונה תדיר30/09/2009הסיכוי שלך להכנס להריון בגיל זה ובמצב שאת מתארת קיים, אך קלוש. במידה ויש לך חרדות ממצב זה תוכלי לעשות שימוש באמצעי מניעה שאינם הורמונליים ואולי אף להתחיל טיפול הורמונלי המתאים לגיל המעבר ואשר עשוי לסייע גם במניעת הריון בלתי רצוי. יש לכך יתרונות רבים, בין היתר גם למניעת תופעות בלתי רצויות של גיל המעבר בעתיד.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמצעי מניעה שאינם הורמוליים
רונית02/10/2009תודה על התשובה המפורטת והמרגיעה, בנתיים קיבלתי מחזור וכל חרדותי התפוגגו, אבקש גם לדעת איזה אמצעי מניעה שאינם הורמונליים באים בחשבון, תמיד השתמשתי בגלולות, האם הכוונה גם לקונדום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר?סיגל22/09/2009
שלום
אני בת 40 אני נוטלת גלולות קבוע ובפעם הראשונה בחיי לא קיבלתי מחזור בסיום חפיסת הגלולות.
מה זה אומר?האם זו תחילת גיל המעבר?
מה עלי לעשות? ללכת לרופא? לחכות?
אני מאוד מודאגת.
אודה על תשובתכם בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
פרופ` יונה תדיר30/09/2009תופעה של אי קבלת וסת בהפסקת גלולות היא שכיחה לכשעצמה ואינה בהכרח מעידה על כניסה לגיל המעבר.
בכל מקרה יש הצדקה לביצוע בדיקת דם על מנת להגדיר בברור את הסיבה לכך.
חג שמח,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינהאנונימית19/09/2009
אני בת 45, מזה כשנה לערך אני סובלת מהפרעות שינה המתבטאות: קושי להרדם, יקיצות מרובות, לעיתים השינה נגמרת בשעה 4 בבוקר, לעיתים לפנות בוקר אני מצליחה לישון מספר שעות.
האם זו בעיה היכולה להיות קשורה לגיל המעבר?
איזה טיפול מומלץ?
בעיות השינה מפריעות עד מאד לתפקוד היומיומי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
פרופ` יונה תדיר30/09/2009בעיות שינה הינן מהבולטות והמשמעותיות ביותר בגיל המעבר, אולם אין הכרח שבמקרה שלך זו הסיבה. קשה לעיתים להפריד בין הפרעות שינה אשר הן חלק מהשינויים ההורמונליים עצמם לבין כאלה אשר נלווים לגיל, להתבגרות, לנעורים הנעלמים, לילדים העוזבים את הקן, וכיוב'. על מנת לעשות סדר "בראש" כדאי לבדוק אם זה קשור לשינויים ההורמונליים תחילה ולהמשיך טיפול על בסיס ידע זה.
חג שמח,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעברלילך16/09/2009
לפרופ"תדיר,
אני בת 50 ומטופלת מזה שנים בתרופות אנטי דכאוניות כגון פרפנאן טגריטול ופבוקסיל,שאלתי היא :האם לטעמך יש מקום לטיפול הורמונלי לדיכוי כל תופעות גיל המעבר או שהדבר מתנגש אחד בשני?
אודה לתגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות חיוניות בהעדר גורמי סיכון
פרופ` יונה תדיר30/09/2009למצבים אלה יש טיפולים קלים וחבל לסבול. החששות מתרופות אינם מוצדקים . אנו חיים בעידן בו אכן, אנשים נוטלים כמויות גדולות של תרופות מיותרות כתוצאה מלחץ של חברות תרופות ופרסומות רבות בעניין. מאידך, בכל הקשור לגיל המעבר המצב הפוך. הפחד שהתעורר עקב גל פירסומים על תופעות לואי לפני מספר שנים עורר גל חרדות בלתי מוצדק והנזק לנשים הנמנעות מכך רב. מדובר בתופעות שליליות של "גיל המעבר" על מערכות גוף רבות ויש להן טיפול תרופתי אשר (בהעדר גורמי סיכון אישיים) רבים היתרונות על החסרונות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת שחלות בגיל צעירויקי15/09/2009
שלום,
אני נשאית של גן BRCA1 אם לשני ילדים בגיל 38.5
קיבלתי המלצה ממספר רופאים לבצע כריתת שחלות למניעה של מחלת סרטן (שחלות ושד).
אני מתלבטת בגלל כל התופעות של גיל המעבר המוקדם ופתאומי.
האם אתם מכירים נשים כמוני ותופעות שהן חשות לאחר ניתוח (גם לטווח קצר וגם לטווח ארוך) ?
מה הייתם ממליצים ?
מה דרכים התמודדות עם גיל המעבר עבורי ?
בתודה,
ויקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלות בגיל צעיר
פרופ` יונה תדיר30/09/2009המלצתי להשמע להמלצות הרופאים שלך. גילוי הגן BRCA מסמל פריצת דרך חשובה ברפואה. חישבי על המצבים ההפוכים. יש פתרונות ךמניעת תופעות לואי וחבל "לשחק" עם הגורל. הוועצי במומחה/ית לנושא זה ולכי עם לווי צמוד קדימה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה או אקטיבלחגית13/09/2009
אני לוקחת הורמונים אביאנה כבר חודש ואין שיפור לגלי חום. האם כדאי לעבור לאקטיבל שזה מינון יותר גבוהה או לחכות עוד קצת להשפעה של אביאנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה.
חגית01/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול
ד''ר חגית כהנא15/10/2009להמתין חודשיים אם לא מועיל להחליף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ודיכאוןאלונה10/09/2009
האם אישה שחווה את השינוים הפיזיולוגיים בגיל המעבר עלולה להגיע למצב דכאוני?
אם כן, כיצד ניתן לטפל בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר הוא גיל קשה לעצמו
מיכל20/09/2009וייתכן כי אישה המגיעה לגיל זה תסבול מדיכאון.
כדאי להתייעץ עם פסיכיאטר או עם רופא המשפחה שיכול לרשום תרופות למצבים של דיכאון קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק שימי לב
לילך22/09/2009לתרופות שאת לוקחת. לא הייתי רצה ולוקחת כל תרופה שהרופא רושם לי. תבררי קודם על תרופות SNRI ועל תופעות לוואי למיניהן.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין סיבה לסבול ואין סיבה לחרדות
פרופ` יונה תדיר30/09/2009למצבים אלה יש טיפולים קלים וחבל לסבול. החששות מתרופות אינם מוצדקים . אנו חיים בעידן בו אכן, אנשים נוטלים כמויות גדולות של תרופות מיותרות כתוצאה מלחץ של חברות תרופות ופרסומות רבות בעניין. מאידך, בכל הקשור לגיל המעבר המצב הפוך. הפחד שהתעורר עקב גל פירסומים על תופעות לואי לפני מספר שנים עורר גל חרדות בלתי מוצדק והנזק לנשים הנמנעות מכך רב. מדובר בתופעות שליליות של "גיל המעבר" על מערכות גוף רבות ויש להן טיפול תרופתי אשר (בהעדר גורמי סיכון אישיים) רבים היתרונות על החסרונות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת לוקריןטלי26/08/2009
שלום, בשל כאבים כרונים באגן/מפשעה הומלץ לי על זריקת לוקרין. אני חוששת שבגילי 41+ ללא ילדים, הזריקה יכולה לפגועה בפוטנציאל הפוריות שמימלא לא מזהיר בגיל זה ולא הייתי רוצה שיפגע יותר. האם יש בסיס לחשש זה, או שהשלכות הזריקה הפיכות והמערכת חוזרת לקדמותה גם בגיל זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת לוקרין
פרופ` יונה תדיר30/08/2009לוקרין הוא תכשיר הורמונלי אקטיבי אשר נועד לדכא פעילות הורמונלית בבלוטת יותרת המוח ובכך אכן גם לדכא פעילות שחלתית. פעולה זו אמנם יעילה למשם תקופת הטיפול (תלוי, בין היתר, אם לחודש אחד או יותר ניתן טיפול זה). בכל מקרה הטיפול ודאי לא ניתן ללא סיבה. אולי בגלל חשד למחלה הנקראת אנדומטריוזיס ואשר עלולה להיות הגורם לכאב זה. בכל מקרה יש הצדקה לביסוס האבחנה לפני טיפול מסוג זה. אין בכך כדי להטיל דופי בהחלטת הרופא/ה אשר וודאי מכיר/ה אותך טוב יותר ממי שעונה לשאלות בפורום זה או אחר. לפיכך אין לשנות טיפול על סמך מענה לפורום.
מה שברור הוא: אישה בגיל 41 ללא ילדים ואשר מעוניינת להרות הגיע הזמן להתמודד עם שאלת הילודה בגילו בו הפוריות הנמצאת בשלב ירידה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בקשר לזריקה
טלי30/08/2009תודה רבה על תשובתך, ואכן אחד הכיוונים הוא אנדומיטוריוזיס אם כי אין שום עדויות למעט כאבים סביב תנודות הורמונליות (לאו דווקא מחזור). אך עדיין לא ברור לי אם הלוקרין יכול לגרום לפגיעה בפוריות שממילא בירידה, בגילי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבראביבית24/08/2009
שלום רב,
אני בת 47 וסובלת לאחרונה מתופעה של גלי חום במהלך היום והלילה. לפני כחודשיים קיבלתי את הווסת האחרונה. עלי לציין שיש לי שחלה אחת מגיל 16 בשל ניתוח לכריתת צ'יסטה שחלתית במהלכו הסירו את הצ'יסטה יחד עם השחלה והחצוצרה.
בבדיקת דם שעשיתי היום נמצא כי האסטרדילול קטן מ-37, ו-hcg נמוך מ-2.
הרופא המליץ לי על נטילת גלולות כדי להתגבר על תופעת גיל המעבר.
רציתי לדעת האם ההפסקה הפתאומית בתפקודי השחלה ורמת ההורמונים הנמוכה יזרזו את תהליך ההזדקנות והופעת הקמטים? אני די מודאגת מכך ולא מפסיקה לחשוב על כך שהמראה הצעיר שלי על זמן שאול.
אודה לכם על התייחסותכם.
אביבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
פרופ` יונה תדיר25/08/2009עיון קצר בחלק מהשאלות והתשובות של הימים האחרונים יתן לך מענה ברור לשאלותיך. אין ספק שטיפול הורמונלי חליפי יסייע לשמור על מערכות גוף רבות (במידה ואין גורמי סיכון אישיים).
לידיעתך, בדיקת ה HCG נועדה לבדוק הריון ונראה כי אינה רלוונטית למצבך. מעט "שעורי בית" בקריאת תשובות פורום זה עשויה להבהרי שאלות נוטפות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)