מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקטיבל ועצירותריקי30/11/2009
אני נוטלת אקטיבל מזה חודשיים ומרגישה טוב, פרט לכך שדי בסמוך להתחלת נטילת התרופה התחלתי לסבול מעצירות. אני שותה מספיק, אוכלת ירקות, פירות, סיבים, פעילות גופנית וכל מה שצריך כדי שמערכת העיכול תפעל וכלום כמעט לא קורה. האם יתכן שזו תופעת לוואי של אקטיבל? מה עושים במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל ועצירות
פרופ` יונה תדיר30/11/2009אקטיבל אינה ידוע הכתרופה הגורמת לעצירות אף כי לעיתים תתכננה תופעות לואי גם אם אינן אפייניות. יש להוציא מחשבון סיבות אחרות ואולי אף להפסיק נטילת התרופה למס' ימים על מנת לשלול קשר אפשרי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כל הכבודהילי28/11/2009
לפרו' יונה תדיר. תשובותיו ישירות, החלטיות ולא מגמגמות בנוגע להורמונים. בד"כ הרופאים מבלבלים אותך לגמרי ובסוף שתחליטי בעצמך ועל אחריותך. סוף סוף יש כאן רופא ברור שנותן הרגשה אמינה ונכונה ואני ממש סומכת עליו ומחזקת אותו. גם בשאר הנושאים תשובותיו מצוינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
פרופ` יונה תדיר28/11/2009רונה,
תודה. מאחר ונראה כי את עוקבת אחרי תשובותי בפורום אני מוצא לנכון להצהיר, ובצורה פומבית זו ש... אין לי שום קשר, ישיר או עקיף, עם שום חברת תרופות או עם כל בעל עניין אחר, בשום צורה שהיא, בנושא ההורמונים בגיל המעבר. דעותי בנושא זה הן פועל יוצא של מעקב ממושך אחרי נושא זה. הערה זו שלי מועלית כאן, מאחר ופעמים רבות מוזכרות חברות תרופות כמשפיעות על קבלת החלטות בנושאים כגון אלה. התייחסותי לגורמי סיכון אישיים מוזכרת מידי פעם, אבל אין בינה לבין ההיסטריה הציבורית בנושא זה שום קשר. הנזק מאי נטילת הורמונים הן על בריאות האישה והן על איכות חיים, כאמור, רבה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמםנורית22/11/2009
שלום רב, אני בת 56, ללא גלי חום כבר כ-4 שנים, וללא מחזור זה כ- 5 שנים.
לאחרונה, לפני חודש , למשך מס' ימים וגם החודש - כששה שבועות אחרי, הופיע דמם בניגוב על הנייר. אני הולכת גם לבדיקה אצל פרוקטלוג מאחר ואיני יודעת מה מקור הדמם הטיפתי. עברתי בדיקה גניקולוגית לפני כששה שבועות לאחר הופעת שתן דמי חד-פעמי - שהיה תקין.
האם התופעה יכולה להיות ממקור גניקולוגי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
פרופ` יונה תדיר23/11/2009הדמם יכול להיות ממקור ואגינלי ויש לשלול זאת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור פמארל וגלי חוםרונה19/11/2009
שלום רב,
אני בת 53. וסת סדיר (האחרון לפני שבועיים.)
צורכת פריפול (טבלית 1 ביום מזה חודשיים ).
לא נוטלת תרופות או תוספי מזון אחרים.
בדיקות הורמונליות מלפני כ-5 חודשים תקינות.
מזה כשבוע מתעוררת בלילה בשל גלי חום הזעה בגב ובאיזור העורף.
מרגישה טוב במהלך היום ללא סימפטומים נוספים ומתפקדת בבית ובעבודה ללא שינוי.
אתמול בהמלצת הרוקח בסופרפארם התחלתי לקחת פמארל - 2 טבליות ביום.
1. האם גלי החום מבשרים את הפסקת המחזור ? אם תהליך הדרגתי - מה משכו?
2. תוך כמה ימים מקובל להרגיש את השפעת הפמארל להפסקת גלי חום?
3. האם יש צורך בבדיקות דם? בנטילת הורמונים?
תודה
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור פמארל וגלי חום
פרופ` יונה תדיר23/11/2009אכן, את מתארת תופעות הנקשרות לגיל המעבר. ניתן לברר זאת ע"י בדיקות דם. במידה ואין גורמי סיכון אישיים לנטילת הורמונים ממש לא ברור לי מדוע כל העקיפות והפתרונות ה "טבעיים" אשר יעילותם אינה דומה לאלה של הטיפולים ההורמונליים. אנו חיים בעולם מוזר בו אנשים אוכלים לא נכון ולא מפסיקים זאת בגלל השמנה ו/או סוכרת, וסכנה למחלות לב. אנשים מעשנים בידיעה ברורה שזה מוביל לסרטן ראות, ולעומת זאת, בהלה עולמית ללא כל הצדקה ... מנטילת הורמונים בגיל המעבר. בהעדר גורמי סיכון אישיים הסיכון לסרטן (שד?) זניח, לצד פגיעה וודאית במערכות גוף רבות אחרות ופגיעה של ממש באיכות החיים.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על טיפול הורמונלי חילופירותי19/11/2009
רציתי בבקשה לדעת אם התרופות הללו משווקת בארץ
פרמרין 1.25 מ"ג או 0.625 מ"ג
והאם התרופה פרימל (שיש בה תוספת של פרוגסטרון) משווקת בארץ?
בתודה רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לטיפול הורמונלי חליפי
פרופ` יונה תדיר23/11/2009למיטב ידיעתי, פרמרין אינו מששווק עוד בישראל (בשני המינונים)
התכוונת אולי לפרמריל - Conjugated estrogens 0.625 mg, medroxyprogesterone acetate 2.5 mg. אשר גם הוא אינו משווק עוד.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחת לשלושה-ארבעה חודשיםדרורה18/11/2009
אני בת 54 ומקבלת מחזור עם דימום קל למשך יומיים-שלושה כל שלושה-ארבעה חודשים.
מה ההשלכות לגבי הבריאות הכללית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין השלכות
פרופ` יונה תדיר23/11/2009אין השלכות. ממוצע הכניסה לגיל המעבר הוא 51 שנה אך יש נשים הנכנסות לשלב זה גם בגיל 54 ו-55 ו- 56
יש הצדקה למעקב רפואי מסודר ותו לא.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור וחזרתו אחרי חמש שניםשרה17/11/2009
אני בת 50, בריאה, אחרי שישה הריונות ולידות תקינים, לא מקבלת מחזור כבר חמש שנים, בלי תופעות לוואי, עשיתי אז בדיקות דם שהתאימו לגיל המעבר. לפני חצי שנה בעת ביקור חד שנתי אצל רופא הנשים הוא המליץ והוציא את ההתקן התוך רחמי שכבר נמצא מעל חמש שנים. כדי להחליט על אמצעי המניעה - אחרי כמה ימים עשיתי בדיקות דם ומהם עלה שאני בשיא הפוריות ואכן אחרי כמה ימים קבלתי מחזור רגיל... אחרי שבועיים הרופא התקין התקן חדש, התקן טי רגיל כמו שהיה קודם ומאז כבר חצי שנה שוב אין שום דימום או מחזור.
האם אני בגיל המעבר או בגיל הפוריות? האם עדיף להוציא את ההתקן כדי שהגוף יעבוד ברמת הפוריות המתאימה לו? האם יש קשר בין הוצאת ההתקן לתוצאות האחרות? הרופא שלי לא התרגש ולשאלה "איך אתה מסביר" התשובה הייתה "אני לא מסביר"... האם כדאי ללכת להתייעצות נוספת? מאחורי כל השאלות עולה השאלה האם טוב לגוף להמשיך להיות במצב של פוריות וקבלת מחזור ולא להקדים את גיל המעבר וההזדקנות או השם הנורא - הבלות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור מעניין ללא פרטים
פרופ` יונה תדיר18/11/2009פרט לסיפור מעניין אין בשאלתך מידע העשוי להתייחס. מה היו תוצאות הבדיקות? איזה בדיקות? וכיוב'. כדאי להוועץ ברופא/ה. פוריות בגיל 50 היא נושא גדול בעל השלכות רבות ולא ניתן לכסותו כבדרך אגד לתאור חלקי של מצבך.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מטריסיקוונס לאקטיבלדורית12/11/2009
שלום :)
סליחה על ההודעה הארוכה אבל יש הרבה פרטים :)
בת 50. סובלת כבר 6 שנים מREACTIVE HYPOGLYCEMIA (בלי סכרת) וגם מ"חוסר איזון במערכת אוטונומית" (יש לי רק כליה ואדרנל אחד ונוראפנפרין מופרש ספונטנית מעלה דופק וגם כנראה מוריד סוכר) - בדקו המון אבל לא מצאו פתרון לבעיות ולוקחת קלוריל נורמיטן קלונידין וכדורי שינה שמקלים מעט.
לוקחת טריסיקוונס כבר יותר משנתיים. הזעות ליליות ובעיות שינה לא הוקלו אך גלי חום במשך היום כן.
עכשיו הגניקולוג המליץ לעבור לאקטיבל. המחזור שמקבלת לא מפריע לי וגם הוא הולך ונעלם אבל בשבוע שלפני המחזור מרגישה לא טוב (כולל הזעות לילה מוגברות חום גוף שעולה ל37.5 כל ערב וגם ל"ד דופק וסוכר לא יציבים) ומרגע קבלת המחזור מרגישה הרבה יותר טוב (גם החום יורד וגם לפעמים אין הזעות לילה).
מאחר שכללית אני לא במצב בריאותי טוב ותפקוד נמוך לא הייתי רוצה לנסות משהו שירע את מצבי או ישגע סתם את המערכת אז :
* הרופא אמר שטריסיקוונס ואקטיבל הם באותו מינון של הורמונים וממה שאני רואה על הקופסה נראה לי שבאקטיבל יש פחות. האם זה נכון ? והאם יכול להחמיר את מצבי במקום להועיל ?
* אני יודעת שרצוי בהתחלה לנסות 3 חודשים אבל מאחר שאני מחליפה ולא מתחילה אז האם אחרי חודש כבר אוכל לדעת אם יש שינוי לטובה ואז להמשיך - ואם לא אז לחזור לטריסיקוונס (והאם אז צפוי שאקבל מחזור כרגיל או שסביר שיקח לגוף שוב כמה חודשים להתרגל לטריסיקוונס).
* האם סביר שתופעות הלוואי שנמשכו לפחות 3 חודשים בהתחלת הטריסיקוונס לא יחזרו עכשיו בנטילת האקטיבל או שזו אופטימיות דמיונית ?
* האם יש לצפות לדימומים כלשהם במהלך החודש הראשון של האקטיבל ואם כן אז האם להמשיך כרגיל בלקיחה ?
תודה מראש ויום נעים
דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדיון עם הרופא/ה
פרופ` יונה תדיר16/11/2009שאלתך ממש אינה מתאימה לפורום ציבורי. עליך לדום בנושא זה עם הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר-ייעוץruth1706/11/2009
שלום רב הנני בת 57 בעברי סרטן השד מלפני 7 שנים. עקב זאת ,נאסר עליי לקחת הורמונים. רציתי המלצה לתכשיר טבעי שעוזר בהפרעות גיל המעבר (בעיקר חוסר יכולת להירדם,יקיצות מוקדמות).ומידי פעם מצב רוח מדוכדך.. יש היום המון תכשירים לא זולים שאמורים לעזור לתופעות גיל המעבר. אני מעדיפה לקבל המלצה . בברכה ותודה רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות
פרופ` יונה תדיר06/11/2009במצבים בהם היה גידול סרטני בעבר מומלץ לקבל המלצות לטיפול המשכי בייעוץ רפואי ע"י האופא/ה המטפל/ת ולא דרך פורום כללי באינטרנט.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודעת אם זה הפורום הנכוןאימא מירי05/11/2009
אימא שלי אישה בת 60 לוקחת כבר כמה שנים כדור שינה אחד בשם ברוטיזולאם.
העניין הוא שהיא מתעוררת כל לילה ב-02.00 למרות השימוש בכדור.
היא ממש מתוסכלת מזה.
עייפה כל היום ולא מסוגלת לתפקד בעבודה.
יש לציין כי היא לוקחת את הכדור בסביבות 23.00.
האם יש מה לעשות בנדון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבר הנכון...
פרופ` יונה תדיר06/11/2009הדבר הנכון הוא לקבל ייעוץ רפואי ולא ייעוץ תרופתי דרך האינטרנט. תרופות לשינה נחשבות בד"כ לטוקסיקה (רעלים) ובכל מקרה יש לקבל מרשם רפואי מהרופא/ה המטפל/ת. יש אמנם גם תרופות לשינה הניתנות לרכישה ללא מרשם ואותן ניתן לנסות על בסיס אישי כמומלץ על דף ההסבר מאחר ותרופות אלה פועלות בטופן שונה על כל אדם ואדם.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקא03/11/2009
שלום
אני סובלת מתופעות של גיל המעבר ומקבלת אסטרופם. למרות ההורמונים אני סובלת מתופעה של יובש בנרתיק. יש לי שאלה: האם יש קרם או משהו אחר שהגבר יכול למרוח בזמן קיום יחסי מין כדי שלא אחוש ביובש או כאב? האם ניתן להשתמש בקרם גוף?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
פרופ` יונה תדיר06/11/2009קרם גוף אינו התכשיר המומלץ למטרה זו. האם את משתמשת בתכשירים הורמונליים שאינם מקומיים? הדבר תלוי בין היתר בתופעות אחרות של גיל העבר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה שוב לשאול כי לא קיבלתי תשובה במודאגת01/11/2009
ב"ה לאחר אולטראסאונד של שחלות הכל נמצא תקין. אבל אני עדיין שוקלת אולי להסיר את החלות להלן שאלותי
א. מנופואזה מוקדמת בגיל 39,כיום בת 43 לא נוטלת הורמונים,האם חלון ההזדמנויות נסגר מבחינתי?
ב. עברתי טיפולי פוריות ולא היו לידות לצערי,לאור זאת ולאור העובדה שיש לי דודה מצד אבי שהיה לה סרטן שחלות,האם העובדות הנ"ל מכניסות אותי לקבוצת סיכון ומתוך כך מעמידות אותי במצב של אפשרות להסרת שחלות? האם כדאי לשקול הסרה שלהן?
ג. מה הסיכונים של נטילת הורמונים לאור העובדות הנ"ל. ראיתי שאתם ממליצים ליטול הורמונים אבל מסייגים זאת לעניין קבוצות סיכון ,האם הנתונים שהכנסתי הכן שמים אותי בעמדת סיכון.
תודה רבה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוני הורמונים
פרופ` יונה תדיר06/11/2009לצד הסיפור המשפחתי יש בדיקות אשר עשויות להגדיר טוב יותר את מידת הסיכון. חלון ההזדמנויות שלך לא נסגר עדיין מאחר ולצד משך הזמן מתום הווסת יש גם חשיבות לגיל הכרונולוגי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפרפ' תדיר ושאלה נוספת-
מודאגת08/11/2009איזה בדיקות קיימות כדאי לברר רמת סיכון במצבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רצוף באסטרדרםשרה01/11/2009
התחלתי לפני חודשיים בטיפול במדבקות אסטרדרם 25 במשך 3 שבועות ואוטרוגסטן 200 מ"ג למשך 11 יום. יום אחרי הפסקת הטיפול הופיע דימום. החודש הרופא המליץ לי להמשיך את הטיפול באסטרוגן באופן רצוף. הפסקתי את הטיפול באוטרוגסטן אחרי 11 יום והמשכתי בטיפול במדבקות ודימום לא הופיע (חלפו 3 ימים).
כדאי להפסיק גם את הטיפול באסטרדרם? אם לא מה הסיבה? (אין אפשרות שאני בהריון).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד להמשיך טיפול
פרופ` יונה תדיר01/11/2009נסיבות כגון אלה מחייבות המשך טיפול ומעקב ע"י הרופא המטפל.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רצוף באסטרדרם
שרה01/11/2009סליחה על ההתעקשות אבל אי אפשר לקבוע פגישה כל כך מהר, בינתיים להמשיך עם המדבקות או להפסיק? יש סיכוי שהפסקת הטיפול באסטרוגן תביא לדימום או שאין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול רצוף באסטרדרם
שרה01/11/2009סליחה על ההתעקשות אבל אי אפשר לקבוע פגישה כל כך מהר, בינתיים להמשיך עם המדבקות או להפסיק? יש סיכוי שהפסקת הטיפול באסטרוגן תביא לדימום או שאין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםלימור30/10/2009
האם יש דרך לטפל בגלי חום ללא הורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום ללא הורמונים
פרופ` יונה תדיר01/11/2009מדוע לטפל בגלי חום ללא הורמונים?
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופא/רופאה..צליל27/10/2009
בגיל 50 עברתי כריתת רחם
מאז סבלתי מתופעות גיל המעבר. בעיקר גלי חום.
לקחתי הורמונים בהתאם במשך 8 שנים. והפסקתי. גלי החום נמשכו
וניסיתי מוצרים טבעיים -שלא הועילו .חזרתי להורמון קל יותר במדבקות
והמצב הוקל. עכשיו -בגיל 65 -איני לוקחת דבר אבל גלי החום נמשכים
מה העצה לקשישה כמוני?? זה די מכביד עלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינך קשישה
פרופ` יונה תדיר28/10/2009העובדה שאת עדיין סובלת מגלי חום מעידה על כך ש... אינך קשישה עדיין. תופעות גלי החום חולפות אמנם תוך 5-10 שנים אולם נשים רבות ("צעירות בגופן") מדווחות על גלי חום גם מאוחר יותר. עקרונית לא צריכה להיות בעיה עם המשכת השימוש במדבקות זמן רב יותר אך יש הצדקה להיות במעקב רפואי מסודר על מנת לשלול בעיות אחרות כגון תקינות מערכת הלב וכלי הדם.
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)