מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בצק שק"מ חלופיעדי31/03/2008
שלום רני ,
תהיתי אם יש לך מתכון להכנת חטיפי זיתים ( או מילויים שונים אחרים ) בו ניתן להשתמש במקום במרגרינה /חמאה ,בשמן
יום טוב,
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון חלופי לבצק
ד''ר רני פולק01/04/2008עדי שלום
לא בטוח שהבנתי את הטרה של הבצק אז אני שולח לך מתכון של בצק נחמד של הקונדיטורית של בית הספר - שני מדור.
אם האו לא מתאים למטרה אשמח אם תזבירי ביצתר פירוט למה את זקוקה לבצק
חומרים (24 מנות)
בצק
- 560 קמח מלא 50%
- 2 כפיות אבקת אפיה
- מעט מלח
- 60 מ"ל שמן זית איכותי
- 60 מ"ל שמן קנולה
- 120 מ"ל מיץ תפוזים טבעי.
- ביצה להברשה
אופן הכנה
בצק
- ערבבו את כל החומרים היבשים
- הוסיפו את הנוזלים ואת השמן. הקפידו לא ללוש יותר על המידה את הבצק.
- חלקו לשניים ורדדו כל מחצית למלבן
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליהי30/03/2008
אני מאוד אוהבת פופקורן. רציתי לדעת איזה פופקורן יותר בריא - במיקרוגל או בסיר?
ואם בסיר אז אפשר לשים שמן זית???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פופקורן
ד''ר רני פולק30/03/2008שלום
תודה על שאלתך
פופקורן המיועד למיקרו, הרבה פעמים מכיל חמאה או שומן רווי מסוג אחר. במידה וכך הוא אני ממליץ לנסות למצוא פופקרן אחר או לבשל בסיר. במידה ואת מכינה את הפופקרן שלך בסיר ניתן להשתמש בשמן זית מכיוון שהטמפ אליה מגיעים היא לא גבוהה מדי
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטהרוית27/03/2008
שלום האם פסטה היא הפחמימה הכי לא בריאה? כלומר אם עלי לאכול פחמימות עדיף להימנע מפסטה ולחם לבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות
ד''ר רני פולק30/03/2008שלום
תודה על שאלתך המעניינת רבים
אני ממליץ לחלק את הפחמימות לשני סוגים: פחמימות מלאות ופחמימות לבנות. הפחמימות המליאות באופן כללי בריאות הרבה יותר מהלא מלאות. אני ממליץ להימנע מלבדוק מי מהמלאות בריאה יותר מכיוון שאני ממליץ לגוון.
פסטה מקמח מלא היא פחמימה מצויינת ועדיפה על פסטה מקמח לבן. לחם מקמח מלא הוא בריא הרבה יותר מהלבן.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהחני23/03/2008
שלום,
בני אלרגי לחלב פרה, ומאוד קשה לי עם מאכלים בשבילו.
אולי יש לך כמה רעיונות מעניינים ובריאים למתכונים בשבילו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לחלב פרה
ד''ר רני פולק24/03/2008שלום חני
תודה על שאלתך
לא פרטת הרבה על האלרגיה של בנך
אני מצרף מתכון שאני מאוד אוהב של שמנת קשיו שעשוי מחלב סויה
פרוסות תותים בשמנת קשיו ונענע.
מצרכים (10 מנות)
- סלסלת תותים
- חופן אגוזי קשיו
- 4 כפות שמן אגוזים
- חצי כוס חלב סויה
- זר נענע
אופן הכנה
- פרסו את התותים לפרוסות
- קצצו את אגוזי הקשיו לחתיכות קטנות
- שימו את שמן האגוזים בבלנדר והוסיפו את אגוזי הקשיו ליצירת משחה שמנונית אחידה.
- הוסיפו מעט חלב סויה ליצירת מירקם מתאים.
- צקו על פרוסות התותים וקשטו עם הנענע
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום במיקרוגלרותם20/03/2008
שלום,
(אני לא יודעת אם השאלה מופנית לפורום הנכון, מקווה שכן)
אשמח לדעת באיזה כלים הכי פחות מזיק לחמם אוכל במיקרוגל (פלסטיק, זכוכית וכו') ואם יש למשהו מושג איפה אני יכולה למצוא קעריות מזכוכית או קרמיקה עם מכסה (באיזור ת"א).
רב תודות וחג שמח,
רותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום במיקרוגל
ד''ר רני פולק24/03/2008רותם שלום
תודה על שאלתך
יש כלים מיוחדים לחימום במיקרו. ניתן להשיגם בחנויות לכלי בית
אני ממליץ להשתמש בכלים אלו
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקולד - לכל אנשי המתכוניםכ.19/03/2008
יש איזה מתכון לקינוח שוקולדי, משוקולד מלא, שעדיין לא יהיה יותר מדי "מושחת"?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סירי בישולגליה דינור17/03/2008
בשוק נמצאים הרבה סוגים הטוענים ליכולות והגנות שונות. אפילו אנטי בקטריאלי. אני מאד מודעת לנושאי תזונה ובעיקר חרדה מהאוקסידנטים .
האם ניתן לקבל המלצה בנושא ? האם המחיר היקר הוא אינדיקציה לאיכויות או שניתן למצא מוצרים טובים במחירים סבירים.
בברכה ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סירים בריאים
ד''ר רני פולק24/03/2008גליה שלום
אכם קיימים סירים רבים הטוענים ליכולות אלו ואחרות. מחיר יקר הוא בוודאי לא ערובה לסיר איכותי אבל לעיתים הוא יכול לרמז
קשה לי לתת המלצות כלליות מבלי לדעת על איזה סיר את מדברת.
בכל מיקרה בבוחרך סיר אחד העקרונות עליהם הייתי מקפיד הוא לבחור סיר ממתכת כבדה, בעזרתו החום יעבור בצורה שווה לכל חלקי הסיר. בצורה זו תצטרכי להשתמש בפחות שמן והתוצרת תצא טובה יותר
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנעה16/03/2008
בני אוהב גם קבבים וגם שישליק. רציתי לדעת מה יותר בריא לילד לאכול מבין השניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבבים ושישליק
ד''ר רני פולק16/03/2008שלום ותודה על השאלה
אם הקבבים הם מוכנים הרי שהשאלה פשוטה מכייון שבשר מעובד ידוע כבשר מאיכות ירודה ביותר. אם השישליק מעוף הרי זה בשר בריא למדי
חשוב להוסיף כי העשן לא מוסיף בריאות לבשר (וגם לא טעם...) מומלץ מאוד לעשות על אש שהעשן נגמר והגחלים לוחשות
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מתכוןשני10/03/2008
אני רוצה בבקשה מתכון דיאטטי לאוזני המן,
שהמלית שלו זה ממרח תמרים שיש לי בבית
ככה שאני צריכה רק את הבצק ואם אפשר כמה קלוריות תכיל אוזן המן אחת בנוסף למלית שאמרתי,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון לאוזני המן
ד''ר רני פולק16/03/2008אוזני המן מלאים פירות יבשים
מצרכים
בצק
- 560 קמח (חצי מלא וחצי לבן)
- 2 כפיות אבקת אפיה
- מעט מלח
- 60 מ"ל שמן אגוזים
- 60 מ"ל שמן קנולה
- 240 מ"ל מיץ תפוזים
- חלמון להברשה
מלית
- כוס פירות יבשים מעורבים (תמרים מגולענים, אגוזי ברזיל, אגוזי מלך ועוד).
אופן הכנת המאפה:
בצק
- ערבבו את כלה החומרים היבשים
- הוסיפו את הנוזלים ואת השמן. הקפידו לא ללוש יותר על המידה את הבצק.
- חלקו לשניים ורדדו כל מחצית למלבן
- קרצו עיגולים מהבצק
לאוזן המן
- מלאו מעט מלית במרכז העיגול וסגרו ליצירת אוזן המן
- מירחו במעט חלבון
- אפו בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 10 דקות עד להשמת אוזן ההמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כשמוסיפים רכז תפו"ע ללא סוכרענת10/03/2008
יש למהול אותו במים?
תודה ענת אורנשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ברכז תפוחים
ד''ר רני פולק11/03/2008ענת שלום
מקווה ששלומך טוב
ניתן להשתמש ברכז תפוחים גם עם מים וגם ללא מים
זה לחלוטין תלוי במטרה לה את משתמשת ברכז
יום נעים
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסימי09/03/2008
לאחרונה אוכלים אצלי בבית הילדים כל יום שתיים-שלוש מנות חמות. האם זה מסוכן לבריאות. הם אומרים שהם אוהבים אותן. וגם לי זה קל כי אני לא צריכה לעובד קשה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנה חמה
ד''ר רני פולק11/03/2008סימי שלום
יש מגוון רב של מנות חמות. אני מציע לך לבדוק את ההרכב התזונתי על התוויות. בדרך כלל המוצרים הללו מכילים כמות רבה של מלח, הרבה מעבר למומלץ וזה לפי המידע שיש בידנו פוגע בבריאות.
אני מודע לכך כי זהו פיתרון קל ונוח
אם מבשלים נכון, בכמויות נכונות ומשתמשים במקפיא בצורה מושכלת אפשר להגיע לאוכל בריא ומזין יותר
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולהלו06/03/2008
האם בדיאט קולה יש סוכרזית, ואיך זה דיאט?בעלי אומר שיש בכל מוצרי דיאט סוכרזית ואם אין סוכרת אז אסור לשתות, יש אמת בדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולה
ד''ר רני פולק07/03/2008שלום
אכן בדיאט קולה יש סוכרזית
בברכה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לו07/03/2008מותר לשתות דיאט קולה למי שאין סוכר..או שזה יכול לגרום נזק..,המכרות לסוכרזית
עדיף לשתות קולה רגילה או דיאט, אני יודעת שזה לא בריא..אבל בכל זאת מה עדיף, אין לי בעיות עם המשקל....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה כוסמתרעות04/03/2008
אשמח בבקשה למתכון,
האם זה מכיל גלוטן?
או שתלוי באריזה?
והאם אפשר לאכול את זה בבוקר, ואם כן איזה ויטמינים זה מכיל?. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח גם למתכון אישי
רעות04/03/2008כי אני רוצה כל יום לעשות לעצמי בבוקר דייסת כוסמת אישית.
אשמח גם לערכים תזונתיים ומס' קל'.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוסמת לחולי צליאק
ד"ר רני פולק07/03/2008שלום
כוסמת היא פחמימה המתאימה לחולי צליאק
ניתן לאכול אותה בבוקר, בצהרים וגם בערב.
הכוסמת בעיקר עשירה בסיבים
אני לא הכנתי עדיין דייסה מכוסמת. אני שולח לך מתכון של דייסת קינואה. את מוזמנת לנסות להחליף ולספר בפורום על מסקנותיך
דייסת קינואה באגוזים ופירות יבשים
חומרים (8 מנות)
- 1/2 1 כוסות קינואה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 1 כוסות חלב אורז
- 2 כפות דבש
- 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (מכל סוג)
- קורט קינמון
- 1/4 כפית ג'ינג'ר קצוץ טרי או מסוכר
- חופן אגוזים קצוצים (לא חובה)
הכנה:
- לבשל את הקינואה עם חלב אורז והמים עד שהמרקם הינו של דייסה סמיכה, להוסיף את הפירות היבשים והדבש ולהוריד מהאש. לטבל בקינמון וג'ינג'ר, לצקת לצלחות ולפזר אגוזים מעל.
ערך תזונתי
- 150 קלוריות
- 4 גרם חלבון
- 1.9 גרם שומן
- 30 פחמימות
- 2.5 סיבים
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיאט קולה
ד"ר רני פולק07/03/2008שלום
אני לא מכיר תופעה של התמכרות לסוכרזית, רק התמכרות לטעם מתוק.
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכז רימוניםיובל03/03/2008
ראיתי כתבה שלך בלאשה. כפית ביום זה מספיק? האם אתה יודע כמה קלוריות יש ברכז כזה? בכפית למשל. טבעי (גם נטול. כן?)
דבר נוסף אטריות שעועית הם ללא גלוטן נכון?. מה הערך התזונתי שלהם(?)
ושלישי מה ניתן לשתותת שעושה טוב לנשמה ולא קפה וגם לא תה לא ממש אוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכז רימונים
ד''ר רני פולק03/03/2008יובל שלום
מיץ/רכז רימונים הוא אכן מוצר מומלץ
לגבי הקלוריות - תלוי במוצר. יש כאלב מרוכזים יותר ומרוכזים פחות ובהתאם לכך הערך הקלורי שלהם. הדרך הפשוטה ביותר תהיה להציץ בתווית המודבקת על הרכז.
לגבי אטריות שעועית - הם אכן ללא גלוטן. אבל אם אתה מעוניינת במוצר ללא גלוטן את צריכה לברר על האריזה שאין בו שאריות גלוטן
נסי לשתות סידר חם. זה יכול להיות נחמד בחודשי החורף הקרים
רני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל02/03/2008
יש לי שני ילדים בני 7 ו- 10 בבית. אפשר לקבל המלצות מה לבשל שיהיה במקרר כדי שלא אדאג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיטל
ד''ר רני פולק03/03/2008מיטל שלום
אני מצרף לך דוגמא של מתכון נחמד שיכול להיות במקפיא. המתכון עשוי מהודו אדום כך שהוא עשיר בברזל
קדירת הודו אדום ודואט של שעועית בשני צבעים בבירה ופירות יבשים
מצרכים: (8 מנות)
- 800 גר' הודו אדום (נקבה)
- 200 גר' שעועית ירוקה
- 200 גר' שעועית צהובה
- 200 גר' בצל (= 1 בצל גדול)
- 3 שיני שום מפורק לשיניים שלמות
- 6 שזיפים מיובשים מגולענים
- חופן אגוזי ברזיל
- 50 גר' חרדל (= 1 כף גדושה)
- 330 גר' בירה כהה (גינס)
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף סילאן
אופן ההכנה:
- חממו בסיר גדול את השמן וטגנו את הבצל והשום עד לשקיפות.
- תבלו את ההודו במלח ופלפל וטגנו אותם עד להשחמה.
- הוסיפו את כל שאר המרכיבים.
- הוסיפו עוד מים לכיסוי כל המרכיבים.
- הביאו לרתיחה ובשלו כשעה.
- סדרו את הקינואה על ידי בתוך טבעת
- צקו את תוכן הקדירה, קשטו עם עשב תיבול והגישו עם הרוטב
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)