מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה קלוריות יש ב....נועה24/04/2008
עוגיית יין של פסח (נו זאתי עם החורים בצורת ריבוע או עיגול)
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגיות של פסח
ד''ר רני פולק27/04/2008הי נועה
סליחה על העיכוב בעקבות החג
ערך קלורי הוא נתון החייב להופיע על אריזת המוצר
במוצרים מוכנים קשה לתת תשובה מדוייקת מבלי לראות את האריזה מכיוון שחברות שונות מכינות את המוצרים מהרכב שונה.
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגת שוקולד בריאהחן23/04/2008
שלום, למישהו יש אולי מתכון לעוגת שוקולד בריאה ודיאטטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגת שוקולד בריאה
ד''ר רני פולק27/04/2008חן שלום
צורות רבות יש לשוקולד ולמאפים/קינוחים שניתן לעשות ממנו
נסי את המתכון הפשוט הבא:
קחי טופו ושוקולד מריר באותו משקל
הטופו חייב להיות טופו רק במיוחד, עדיף טופו מסוג סילקן. בחירה סבירה יכולה להיות "טופו ירושלים". קחי את הטופו והעבירי אותו במעבד מזון עד שיהפוך למשחה אחידה. בינתיים המיסי את השוקולד ב"ביי מרין" שהשוקולד רך העבירי אותו במהירות למעבד המזון והוסיפי אותו לטופו. נוצרת עישה חומה וחלקה.
מלאי קונוסי הגשה מנייר בכף מהמשחה. ניתן להוסיף לכל אחד שזיף מיובש, אותו השרית קודם לכן בוויסקי
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רן שלום מכיר אותך :)איתן15/04/2008
רן אהלן זה איתן עשיתי איתך את הקורס הראשון של חולי קרוהן כוליטיס לא יודע אם אתה זוכר...
אבל גם הופענו ביחד בחדשות הוט.. עוד תרם היית רופא.. <אני הקטן ההוא>
קיצור כיף לראות אותך פעיל ככה :)
תביא קצת מתכונים לחולי קרוהן לפסח אבל ללא קטניות :))
פסח כשר ושמח...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכונים לפסח לחולי קרוהנס
ד''ר רני פולק16/04/2008הי איתן
קשה לשכוח...
שמח שאתה ממשיך לבשל
אני מצרף לך כמה מתכונים, שלמיטב זיכרוני עדיין לא השתמשתי בהם שניפגשנו.
חג שמח
רני
סלמון מאודה ביין ברוטב תפוחים ורימונים.
חומרים עבור 8 סועדים.
עבור הדג
- 1 ק"ג פילה סלמון טרי.
- 2 כוסות יין לבן יבש.
- 1 כוס מים.
- 2 עלי דפנה.
עבור הרוטב
- 4 תפוחי גרנד.
- 4 כפות רכז רימונים.
- חצי כוס מים
- חצי כוס יין אדום יבש.
אופן ההכנה
דג
- חותכים את הדג לשמונה פרוסות שוות.
- יוצקים לסיר את היין והמים ומסדרים מעליו את המאדה.
- מאדים במשך כ 15 דקות או עד שהדג מוכן.
- יוצקים את הרוטב מעל ומגישים.
רוטב
- חיתכו את תפוח העץ לקוביות
- טגנו אותם במחבת עם רכז רימונים, המים והיין עד לצמצום הנוזל בחצי.
- הגישו את הדג עם הרוטב
הרכב תזונתי
- 220 קלוריות.
- 5.8 גר' חלבון
- 7.6 גר' שומן
המתכון מהווה מקור טוב לשומן מסוג אומגה 3
פסטרמה חמה ברוטב צאטני אגסים
מצרכים (עשר מנות)
מצרכים לפסטרמה
- 1 פרפר הודו גדול במשקל של 2 ק"ג
- 1 שקית אפיה
- מלח ופלפל
מצרכים לצאנטי
- 1/2 ק"ג אגסים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 קוביות ג'ינג'ר בגודל 2.5 ס"מ
- 2 כוסות חומץ בן יין לבן
- 2 כוסות סוכר
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית אבקת צ'ילי.
אופן הכנת הפסטראמה:
- קישרו את הבשר על מנת לקבל צורה יפה
- תבלו את חזה העוף במלח ופלפל והכניסו לשקית אפיה
- אפו בחום נמוך (כ 140 מעלות) כשעה וחצי (או עד לטמפ' של 70)
- הגישו עם הצ'אטני.
אופן הכנת הצ'אטני
- סחטו את קוביות הג'ינג'ר לקבלת נוזל
- הכניסו את כל החומרים לסיר והביאו לרתיחה.
- בשלו באש נמוכה כחצי שעה.
- את שארית הצ'אטני ניתן לאכסן בצנצנת נקייה.
הרכב תזונתי
הרכב למנה הכוללת ארבע פרוסות פסטראמה + 2 כפות רוטב הוא:
49 קלוריות
1.3 גר' חלבון
2.4 גר' שומן
273 מ"ג ברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרה , מתכונים צמחונים לפסח!איילה13/04/2008
אני ממש משתגעת, אין לי מושג מה לאכול בפסח אין לחם , קמח וכו' אולי יש לך מאכלים שהם צמחונים וכשרים לפסח שאני יכולה להכין לחג?
הודה לך.
איילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכונים צמחוניים לפסח
ד''ר רני פולק13/04/2008שלום איילה
תודה על פנייתך
אני מצרף מתכון מקמח פולנטה המתאים לאוכלי קטניות:
מיני מאפי פולנטה עם פטריות – 12 מנות (סידורי 7)
א.20 גרם פורציני יבש (פטריות מיובשות איטלקיות)
2/3 כוס בצל קצוץ (1 בצל גדול)
2 שיני שום קצוצות
1/4 כוס מרסלה או יין אדום מתוק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 פלפל קיין או צ'ילי
שמן זית
הכנה:
1. להשרות את הפטריות היבשות ב-2/3 כוס מים רותחים ל-10 דקות.
2. לטגן את הבצל במעט שמן זית, להוסיף את הפטריות ולטגן (מומלץ לסחוט מהמים).
3. להוסיף מלח , פלפל , צ'ילי ואת המרסלה.
4. להוסיף את הפטרוזיליה ו-1/3 מהמים של הפטריות.
5. לחכות עד שהנוזלים מתאדים ולהוסיף עוד 1/3 מהמים, להוריד מהאש כשאין יותר נוזלים.
ב. לפולנטה:
3 כוסות מים
¾ כפית מלח
¾ כוס פולנטה
2 גבעולי טימין
הכנה:
להרתיח את המים ולהוסיף בבת אחת את המלח, הפולנטה והטימין ולערבב כל הזמן עד להסמכה (בערך 5 דקות).
לצנן מעט.
ג ליצוק פולנטה לתוך תבניות אישיות משומנות ובמרכז להניח כפית פטריות, לאפות בחום הכי גבוה כ: 15-20 דקות.
הרכב למנה :
73 קלוריות
11 גרם חלבון
3.5 גרם שומן
9.7 גרם פחמימות
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר פולק, אני בשלנית מתחילהאחת13/04/2008
וגם צמחונית ותיקה. אני מנסה לבשל לי מיני דגנים שנחשבים כמומלצים לצמחונים (ולשוחרי בריאות בכלל) כגון כוסמת ואורז מלא, אבל התוצאה היא כמעט תמיד קטסטרופלית. אודה לך מאוד אם תוכל לתת לי מתכון מדוייק (זה חשוב לי מאוד לקבל הוראות מדוייקות היות ואני בשלנית מתחילה, כאמור) של כמה מהדגנים האלה, ואם אפשר - גם של קינואה (שמשום מה יוצאת אצלי קטנה וקצת קריספית ולא תפוחה ורכה כפי שאכלתי במקומות שונים). אפרופו צמחונות, האם אתה מעביר סדנאות בישול גם לצמחונים? אמנם צמחונות אינה מחלה, אבל גם לנו חשוב במיוחד לאכול תפריט בריא ומאוזן על מנת שלא יווצרו חוסרים בגוף. אשמח לשמוע אם קיימות סדנאות כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לבשלנית המתחילה
ד''ר רני פולק13/04/2008שלום ותודה על פנייתך
ראשית לבישול. אני אתן לך לדוגמא מתכון של אורז מלא.
את האורז המלא יש להשרות בין שלוש שעות לעשרים וארבע שעות. חשוב לציין שאורז מלא, אחרי שהוא הושרה, ניתן לסנן אותו ולשמור אותו בכלי יבש במקרר כ 4 ימים מבלי שהוא יתקלקל ובצורה כזו ניתן לעבוד עם האורז המלא בצורה יותר יעילה.
את האורז שהושרה אני שם בסיר ומכסה אותו בציר ירקות/מים עד לגובה של סנטימטר אחד מעל לפני האורז. אני מבשל את האורז כמחצית השעה או עד שנספגו כל המים.
סדנאות בישול אנו עורכים גם בתל אביב וגם בירושלים. במידה ויש לנו משתתפים צמחונים אנו דואגים לכך שלכל המתכונים המכילים בשר/דגים יתווספו מתכונים צמחוניים.
את מוזמנת
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אשמח להצטרף בקרוב לאחת
אחת14/04/2008הסדנאות הירושלמיות שלכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לאורז, קינואה ועוד
מיכל דיין29/04/2008שלום לך,
לגבי אורז מלא: אני לא משרה אותו אלא מבשלת אותו בדומה מאד לאורז לבן: מקפיצה קצת עם שמן זית מוסיפה 2 כוסות מים על כל כוס אורז ומלח ונותנת לרתוח עד שהמים יורדים לגובה האורז, מנמיכה אש, מכסה סיר, נותנת להתבשל עוד כרבע שעה על אש נמוכה ואז מכבה את האש ומחכה עוד כ10 דקות עם מכסה סגור. אז יש לך אורז מלא בסיסי. מכאן אפשר להתחיל לתת לו מעט טעם. אפשר ומומלץ להקפיץ גזר גרוס במחבת עם מעט שמן זית וכן להוסיף לאורז פטרוזיליה ובצל ירוק קצוצים. לפני שאוכלים להזליף מעט שמן זית איכותי (אין תבלין טוב ובריא ממנו כל עוד הוא באמת מעולה).
לגבי קינואה: אותו עקרון לגבי התוספות רק הבדל לגבי הבישול: הכי מומלץ לבשל אותה כמו פסטה - בהרבה מים עד שהיא מתרככת ואז לסנן ולאוורר, כך היא נותרת פלאפית . אבל צריך לתפוס אותה כשהיא כבר רכה דיה אבל לא דייסתית.
את מוזמנת לבקר באתר שלנו (גם אנחנו מציעות קורסי בישול בריא - צמחוני בלבד) וגם אפשרות למפגשי הדרכה צמודה בבית על מגוון חומרי גלם, איך בוחרים, מה עושים עם, ושיטות פשוטות לבישול בריא וטעים.
הנה הכתובת של האתר:
www.michalandyael.co.il
בהצלחה
מיכל דיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל..נועה11/04/2008
אתם מכירים מתכון ללחמניות כשרות לפסח?
ראיתי הרבה מתכונים שמשתמשים בקמח מצה ומרגרינה
אני מחפשת מתכון ללא מרגרינה ואולי עם קמח תפו"א או תירס (אם יש)
תודה וחג שמח לכולם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על המתכון
ד''ר רני פולק13/04/2008הי יערה
נראה מעניין וטעים
תודה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה! אני מאד נהנית מהפורום
יערה15/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי, תודה רבה
נועה17/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליערה
נועה17/04/2008עכשיו נכנסתי לאתר שלך וראיתי שאת דיאטנית!
נרשמתי למדעי התזונה באוניברסיטה העברית ואני מתחילה כנראה שנה הבאה (אבל אני עדיין לא בטוחה לגמרי אם אני אלמד את זה או פיזיותרפיה כי התקבלתי לשניהם).
רציתי לדעת אם את נהנית מהמקצוע, אם את עובדת במשרה מלאה (פשוט הבנתי שיש דיאטניות שעובדות ממש קצת שעות בשבוע), ובכלל אם כדאי...?
תודה רבה (גם על המתכון!!!)
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נועה, אשמח אם ...
יערה21/04/2008תכתבי לי את המייל שלך, על מנת שאוכל לכתוב לך בפירוט ובפרטיות..
סליחה על העיכוב בתשובה- חגים + עבודה חדשה..
חג שמח,
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטים לגבי קייטרינג בריאדפנה10/04/2008
שלום, בהמשך לכתבה שהתפרסמה בעיתון היום - אבקש לדעת אם אפשר לקבל פרטים לגבי הקיטרינג, היכן ניתן לברר סוגי המזון והמחירים והאם ניתן להזמין?
בתודה מראש, דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קייטרינג לפסח
ד''ר רני פולק13/04/2008דפנה שלום
תודה על פנייתך
פרטים והזמנות אפשר לעשות דרך יסמין במרכז לרפואה בריאה - הדסה אופטימל
1800 - 399388, או ב 050-5705105
שבוע נעים
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלוריותאברהם09/04/2008
כמה קלוריות יש בחפיסת שוקולד מריר 100 גרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלוריות בחפיסת שוקולד
ד''ר רני פולק09/04/2008אברהם שלום
מצטער, אך קשה לי לענות על השאלה
יש סוגים שונים של שוקולד מריר ולכל אחד ערך קלורי מעט שונה.
רובם יהיו בין 400 - 600 קלוריות וכמו שאתה רואה ההבדל הוא גדול
יש דרך פשוטה מאוד לבדוק זאת וזה על ידי חיפוש התוווית של הערכים התזונתיים שעל אריזת השוקולד.
המלצתי היא: בחר את השוקולד עם אחוז גבוהה ככל שניתן של מוצקי קקאו. שוקולדים אלו הם הטעימים יותר וגם הבריאים.
בתחאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סידןחגית08/04/2008
שלום, רציתי לדעת מהם המאכלים מהם ניתן לקבל סידן לילד שאינו אוהב מאכלי חחלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סידן ולא ממוצרי חלב
ד''ר רני פולק09/04/2008הי חגית
תודה על שאלתך
סידן ניתן למצוא בכמות רבה גם בסרדינים וגם בטופו.
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסרגיי06/04/2008
אני שומר על משקל, ואני אוהב לחם.
רציתי לדעת האם לחם רגיל משמין פחות כשאני שם אותו בטוסטר ועושה אותו צנים? או שהוא משמין אותו דבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוסט
ד''ר רני פולק06/04/2008סרגיי שלום
תודה על השאלה
טוסט כיל כמות קלוריות זהה ללחם
אם אתה אוהב לחם מקמח מלא אתה מוזמן לנסות.
זהו לחם טעים ביותר שניתן לשבוע ממנו בקלות
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלט מתוק- בדחיפותחני03/04/2008
שלום,
אולי יש לך איזשהו מתכון עם כל מיני סוגי חסה אגוזי מלך ופירות וגם רוטב מעניין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלט ירוק עם רוטב מעניין ואגוזי מלך
ד''ר רני פולק06/04/2008שלום חנה
תודה על השאלה
אכן רבים מפסיקים לאכול סלטים שנמאס להם מהטעם של הסלט הסטנדרטי עם רוטב ויניגרט
אני מצרף מתכון לסלט ירוק עם רוטב אגוזי מלך מעניין, ניתן להוסיף לו את כל פירות הקיץ ההולכים ומתקרבים
עלי בייבי בויניגרט אגוזים
חומרים (10 מנות)
- חסה סגולה
- מעט רוקט
- חבילת בייבי
- 3 כפות שמן אגוזים
- ¼ כוס חומץ אורז
- ½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- ½ כפית ווסאבי
- 1 כף אגוזי מלך גרוסים
- 1 כף מירין
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנה
- מערבבים את החומרים בצנצנת, במערבל או במטרפה. טועמים ומשפרים תיבול.
- באותו אופן אפשר להכין רוטב אגוזי לוז, קשיו או בוטנים.
מתקבלות 10 מנות כל מנה מכילה
75 קלוריות
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי כמה שאלות...אודל02/04/2008
שלום,התחלתי דיאטה שבה צריך לשלב מנת דג\עוף\בשר
אני משתמשת בדגי טלפיה וסלומון ובחזה עוף ושוקיים..
רציתי לדעת אם יש מתכונים טעימים ולא משמינים כי עכשיו זה די משעמם אני פשוט שולקת\מחממת בגריל..ומתחיל להימאס לי..
שנית יש לי שאלךה בקשר לאימי..
אימי סובלת מהמון חוסר ברזל,תמיד מרגישה חלשה ועייפה ומשילה במשקל,כמובן שהיא שותה כדורים לברזל אבל הם לא הכי עוזרים..
רציתי לדעת אם אתה ממליץ על איזשהם מאכלים שיכולים לעזור לה לצרוך ברזל ובכך לשפר את הרגשתה,והאם יש מאכלים שהיא צריכה להימנע מהם..
בתודה,אודליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלי עוף, ברזל ועוד
ד''ר רני פולק07/04/2008אודליה שלום
אני חושב שאני יכול לתת טיפים משותפים לך ולאימך.
הטיפ הוא הודו אדום - מצד אחד זהו ממשפחת המוצרים דלי השומן, מצד שני הוא ממשפחת המוצרים עתירי הברזל שיכולים להעלות את רמת הברזל של אימך.
אני שולח לכם מתכון לדוגמא עם הודו אדום:
קדירת הודו אדום ודואט של שעועית בשני צבעים בבירה ופירות יבשים
מצרכים: (8 מנות)
- 800 גר' הודו אדום (נקבה)
- 200 גר' שעועית ירוקה
- 200 גר' שעועית צהובה
- 200 גר' בצל (= 1 בצל גדול)
- 3 שיני שום מפורק לשיניים שלמות
- 6 שזיפים מיובשים מגולענים
- חופן אגוזי ברזיל
- 50 גר' חרדל (= 1 כף גדושה)
- 330 גר' בירה כהה (גינס)
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף סילאן
אופן ההכנה:
- חממו בסיר גדול את השמן וטגנו את הבצל והשום עד לשקיפות.
- תבלו את ההודו במלח ופלפל וטגנו אותם עד להשחמה.
- הוסיפו את כל שאר המרכיבים.
- הוסיפו עוד מים לכיסוי כל המרכיבים.
- הביאו לרתיחה ובשלו כשעה.
- סדרו את הקינואה על ידי בתוך טבעת
- צקו את תוכן הקדירה, קשטו עם עשב תיבול והגישו עם הרוטב
את המתכון ניתן גם להקפיא
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מגבילה - קרוהן+צליאקדניאלה01/04/2008
ובנוסף גם אי סבילות ללקטוז. אני מאוד בררנית באוכל. לא אוהבת אגוזים/שקדים/בוטנים, לא אוהבת בצל, חוץ מעוף אני לא נוגעת בבשר, בגלל הסטרואידים אני צריכה להפחית מלח, אוכל שמן מגעיל אותי ועושה לי כאבי בטן איומים, אני גם לא אוהבת אלכוהול וחריף. לסויה יש לי רגישות מסוימת, לא יודעת אם גם לטופו.
בקיצור, מצבי בכי רע, התפריט שלי מורכב בעיקר מאורז, פיתות מקמח חומוס, בטטות אפויות, תפוחי אדמה, פטריות, ביצים, טורטיות מתירס וסוכריות. ירקות נוספים: גזר וקישוא.
אין לי שום קינוח שאני יכולה לאכול, כי הכל מכיל קמח/ ים של סוכר/ אגוזים ויתר פיצוחים או עתיר שומן (מרגרינה וכו').
אני נורא מתוסכלת ונמאס לי לאכול אוכל לא טעים ומשעמם. חוץ מארוחת הבוקר (פיתה בטוסטר שאני מורחת עליה בטטה ואוכלת עם מעט חסה) אין לי עניין במה שאני אוכלת.
היו מוצרים רבים שבעבר יכולתי לקנות וכעת יש עליהם סימון "עלול להכיל גלוטן". בגלל זה אני נמנעת מארטיקים מסוימים, ממתקים שבעבר כן יכולתי לאכול וכו'.
אני יודעת שיש לך ידע בקרוהן (בצליאק פחות, כי זכור לי שנתת מתכון ללחם שיפון ויש בזה גלוטן). הייתי שמחה להצטרך לסדנאות, אבל אני לא יודעת אם זה יתאים לי בגלל הגבלת הגלוטן ובגלל ששמתי לב שאתה מוסיף לפעמים אלכוהול ומוצרים שאינני יודעת אם מכילים גם גלוטן.
מה עושים במצב הזה?
תודה וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהנס וצליאק
ד''ר רני פולק07/04/2008דנה שלום
אכן לא פשוט להתמודד עם תזונה המתאימה למצב הרפואי הזה
יש לנו ידע רב הן בתזונה ובישול לקרוהס והן בתזונה ובישול לצליאק
אני הייתי ממליץ להגיע דווקא לסדנה של הקרוהנס ולעשות בה התאמות קלות לצליאק
אם יש מתכון ספציפי בו את מעוניינת, אשמח לעזור
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות פחמימות ברכז תפו"ע ללא סוכרסיגל01/04/2008
שלום,
כמה גר' פחמימות יש ב- 100 גר' רכז תפוחי עץ ללא סוכר ובנבט חיטה?
תודה רבה,
סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות פחמימות ברכז תפוחי עץ
ד''ר רני פולק07/04/2008הי מיכל
כמות הפחמימות ברכז תפוחי עץ משתנה מיצרן ליצרן.
הרי כמות הפחמימה משתנית כתלות בריכוז
אני ממליץ להסתכל בתווית של הרכז אותו את מעוניינת לקנות, כנ"ל גם בנבט החיטה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאכלים מעוררי תאבוןטלי01/04/2008
בני בן השנתיים בקושי אוכל והייתי רוצה לדעת איזה מאכלים כדי לתת לו כדי לעורר תאבון באופן טבעי
ומאידך מהם המאכלים שבגללם שבעיים כדי לתת אותם פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטלי
ד''ר רני פולק07/04/2008שלום
המאכלים שגורמים לשובע הם מאכלים בריאים מאוד כמו ירקות וכמו פחמימות מלאות. לא היתי ממליץ להימנע מהם.
האם יש דברים אותם בנך אוהב יותר או פחות ?
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאכלים מעוררי תאבון
רונית גן24/10/2012אמא שלי מבוגרת ואבדה חשק לאכול. מיום ליום היא יורדת במשקל. הייתי רוצה לדעת מה אפשר לתת לה כדי לעורר תאבון. תודה רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאכלים מעוררי תאבון - תגובה
ליה שומרון פינדר24/10/2012זו סוגייה קצת יותר פסיכולוגית...
אבל מהכלים שלי אני יכולה להמליץ לך לתת מה מאכלים בריאים בעלי צפיפות קלורית גבוהה... למשל שייק פירות. דברים שיכולים לתת לה אנרגיה במינימום מאמץ לעיסה ואכילה.
מעבר לזה, חשוב לדבר איתה ולהסביר לה את החשיבות של האכילה...
אפשר למצוא צמחי מרפא שמסייעים להגברת התיאבון, כדאי לפנות למטפל בצמחי מרפא שיעזור לך עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)