מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעלמת משאלה שלי...מוריה14/10/2007
היי,
שאלתי לפני כמה ימים שאלה לגבי תחליפים לשוקולד ולקפה בגלל מיגרנות ולא קיבלתי תשובה.
אפשר לקבל תשובה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למוריה
ד''ר רני פולק14/10/2007מוריה שלום
לא שכחתי אותך, אני פשוט מעוניין לברר כמה דברים לפני שאני עונה
נשתמע בקרוב
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למוריה
ד''ר רני פולק16/10/2007שלום מוריה לגבי קפאין ושוקולד
ראשית הימנעות מקפאין ושוקולד אכן עוזרת לחלק מהמיגרנות אבל לא לכולם. אני ממליץ שתתני לזה נסיון של תקופה. אך אם זה לא עובד אז יכול להיות שזה לא מתאים לך.
אני לא כל כך מאמין בתחליפים
תנסי להרגיש איזה צורך מלאים אצלך הקפה והשוקולד ותנסי למצוא משהו שממלא את הצורך הזה. לדוגמא אם קפה נועד להעיר - אז יש כאלה שמתעוררים ממיץ תפוזים קר, יש כאלה שממים קרים ויש כאלה שדווקא מחליטת צמחים
עם הקפה הוא קינוח לארוחה אז תנסי למצוא מאכל שמהווה קינוח בשבילך
המשימה לא קלה, אני ידוע
בהצלחה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדרות מנהל הפורוםמערכת BeOK09/10/2007
ד"ר רני פולק יעדר עד ה-13.10. אנו מתנצלים על העיכוב במתן התשובות ומודים לכם על הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למערכת BEOK
לילי10/10/2007למה אתם לא מעדכנים מה קורה בפורום "אולטרא סאונד בהריון"? אנחנו לא זכאים לתשובות שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקהאני09/10/2007
באיזה ממתיק עדיף להשתמש- דבש, סוכר ענבים או טיפות למיניהן שיש בחנויות הטבע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתיקים
ד''ר רני פולק12/10/2007שלום
סוגי ממתיקים הינו נושא תזונתי וקולינרי סבוך
על מנת לענות על השאלה באופן משביע רצון אני זקוק לעוד פרטים.
מי צורך את הממתיק? אם לדוגמא הוא חולה סוכרת אז ההמלצה היא להמעיט בצריכה של ממתיקים עם כמות רבה של פחמימות
מה היעוד של הממתיק? אם לדוגמא הוא נועד לאפיה אז חשוב שהוא לא יתפרק בתהליך.
אשמח לענות לפרטים יותר מדוייקים
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
האני14/10/2007הכוונה היא ממתיק לדברים יומיומיים כמו קפה ותה. אני אישה בריאה ללא סוכרת, פשוט רוצה לאכול בריא.
תודה על התשובה הרצינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפי סוכר לקפה ולתה
ד''ר רני פולק16/10/2007תודה על שאלתך
לגבי תחליפי סוכר לקפה ולתה יש רבים.
כמעט כל תחליפי הסוכר מתאימים לכך. את צריכה לבחור את התחליפים שאת אוהבת את הטעם שלהם.
ברוב התחליפים יש חומרים סינטטיים ולכן המלצתנו היא לצרוך גיוון של המוצרים על מנת שלא לצרוך את אותו החומר יתר על המידה
תחליף טבעי שלא מכיל חומרים כאלה הוא הסטיביה. שאומנם קצת יקר אבל מומלץ לשימוש
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי מולסה?
ר25/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר רני פולק27/10/2007גם מולסה מכילה לא מעט פחמימות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה חלק בעוף כדאי להכין?רחל07/10/2007
איזה חלקים של העוף הם החלקים הכי בריאים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה חלקים של העוף להשתמש
ד''ר רני פולק12/10/2007שלום רחל
תודה על שאלתך לגבי חלקי העוף.
מחקרים רבים מראים כי העוף הוא אחד המקורות הבריאים ביותר של חלבון ורצוי להרבות בצריכתו כמקור לחלבון.
יש כמובן חלקים של העוף עם מעט יותר שומן וברזל (כמו שוקיים) וחלקים עם פחות (חזה) אך המלצתי היא:
אם מדובר בעוף אז ההתעסקות המומלצת היא: איזה חלק האוכלים על שולחנך אוהבים ואיזה לא. לבריאותם את תורמת בכל מיקרה
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני בן ה-12 החליט שלא לאכול בשררוני02/10/2007
מכיוון שאיני רוצה שיהיה לו מחסור,כמו למשל ב-B12 ועוד, ומנגד איני מתכוונת להילחם עם החלטתו, אשמח לקבל טיפים לסוגי מזון תחליפיים לבשר. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שלא אוכל בשר
ד''ר רני פולק12/10/2007מילי שלום
אכן ילדים יכולים להיות לפעמים בררניים מאוד באוכל
אם ילדך אינו אוכל בשר את יכולה לנסות את אחד התחליפים הבאים:
ראשית דגים - מקור נפלא לחלבון, ויטמינים ומינרלים. אם גם דגים לא מתאימים לו ניתן לנסות מוצרי סויה כמו מיסו, טופו ופתיתי סויה. גם עדשים יכולים להיות תחליף
לדוגמא דוגמא למתכון קלאסי שילדים אוהבים אך הפעם עם פתיתי סויה:
בולונז סויה
חומרים (10 מנות)
- 200 גר' שבבי סויה גדולים
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 8 עגבניות
- 1 גזר
- 1 כף שמן זית
ההכנה
- בשלו את שבבי הסויה במים כ 10 דקות, סננו
- קצצו את הבצל ואת השום.
- קלפו את העגבניות וחיתכו אותם ואת הגזר לקוביות
- השרו את שבבי הסויה ביחד עם העגבניות וחצי מכמות הבצל והשום למחצית השעה
- טגנו את הבצל והשום שנותרו עד לשקיפות, הוסיפו את הגזר ואת המשרה
- המשיכו לבשל עד שהרוטב מתייבש, תבלו במלח ופלפל
- צקו על הספגטי
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם הטעם הרע של האורז המלאמורן30/09/2007
לא משנה מה אני מוסיפה, נשאר הטעם הרע. יש רעיון או שאני צריכה לחזור ל"אורז הטעים"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למורן
ד''ר רני פולק12/10/2007מורן שלום
תודה על שאלתך
בתשובה לשאלה הקודמת הצגתי כיצד אני מכין אורז מלא. אני מציע שתנסי לבשל אותו באופן הזה. אם את לא אוהבת את הטעם את יכולה לנסות גם אורז מלא מסוג אחר כמו אורז אדום. הרגשתו בפה שונה.
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורז מלאמילי25/09/2007
ניסיתי להכין אורז מלא כמה פעמים ויצא לי ממש לא טעים.
איזה סוג אורז הכי טוב לקנות?
אפשר לקבל מתכון טוב לאורז מלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למילי
ד''ר רני פולק12/10/2007מילי שלום
תודה על השאלה. אורז מלא זה מוצר שרבים רוצים לדעת כיצד מכינים.
ראשית לגבי סוג האורז - אני משתמש באורז בסמטי עגול
שאני מכין אורז מלא, ראשית אני משרה את האורז במים. רצוי למשך 24 שעות, אבל גם 3 שעות הן זמן סביר בהחלט. (אגב אורז מושרה ניתן לסנן ולשמור במקרר כ 4-5 ימים כך שלא צריך להשרות יותר מפעם עד פעמיים בשבוע)
את האורז המושרה אני שם בסיר ומוסיף מים עד כסנטימטר מעל פני האורז. את האורז מבשלים עד לספיגת כל הנוזלים. אני נוהג להשאיר את הסיר סגור עוד כ 10-15 דקות.
בתום הבישול אני מוסיף מלח ופלפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבישול אורז מלא
למילי22/10/2007כדי להפיג את הטעם הנורא של אורז מלא אני מבשלת אותו עם ירקות. מאדים בצל, גזר, כרובית, פלפל או כל ירק אחר קצוץ מוסיפים את האורז, מים מלח ומעט רסק עגבניות, מבשלים על אש נמוכה עד לספיגה מליאה של הנוזלים(כ-40 דקות) מצננים מערבבים ובתיאבון!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממרח חלבהסמדר23/09/2007
שלום,
אפשר בבקשה לקבל מתכון לממרח חלבה מטחינה גולמית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
rani polak24/09/2007שלום
ממרח חלבה מטחינה גולמית עושים בצורה פשוטה מאוד
קחי טחינה גולמית והתחילי לערבב פנימה דבש. ברגע שהגעת למתיקות הרצויה יש לך ממרח חלבה נפלא
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדים טבעייםורד19/09/2007
שלום
שקדים טבעיים מושרים במים -עם הקליפה או בלי?
בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובה
ד''ר רני פולק20/09/2007הי ורק
אני מעדיף שקדים בלי קליפה
חתימה טובה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקדים???
ורד24/09/2007בלי???קל?יפה??מטעמי??בריאות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר הודויותם17/09/2007
שלום,
אני אבא לשני ילדים קטנים (בני 7 ו-4). שמעתי שבשר ההודו מאוד בריא, ואני אשמח למתכונים טעימים שאפשר להכין לילדים איתו.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליותם
rani polak24/09/2007שלום יותם
סליחה על התשובה המאוחרת אבל נראה שהייתה תקלה שמנעה מהתשובה לעלות ברשת.
בשר הודו הינו בשר עליו אנו ממליצים מאוד. מחד בשר זה עני בשומנים ומאידך זהו בשר עשיר במינרלים ובויטמינים.
על מנת לזכות ביתרונותיו הבריאותיים יש לזכור לצרוך את החלקים ה"אדומים" של ההודו או כפי שהם מכונים - הודו אדום
על מנת לשכות בטעם משובח אני ממליץ לרכוש בשר ממין נקבה.
בנוסף אני מצרף מתכון קלאסי אותו ילדים אוהבים. בתיאבון
ספגטי בולונז
חומרים (10 מנות)
- 400 גרם פסטה מלאה
- זר בזיליקום.
- חצי קילו בשר הודו אדום טחון
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 8 עגבניות
- 1 גזר
- 1 כף שמן זית
ההכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
- קצצו את הבצל ואת השום.
- קלפו את העגבניות וחיתכו אותם ואת הגזר לקוביות
- טגנו את הבצל והשום עד לשקיפות, הוסיפו את הגזר ואת ההודו
- המשיכו לבשל עד שהעוף מוציא את כל הנוזלים ומתייבש
- הוסיפו את העגבניות ובשלו עוד 10 דקות עם מעט מים. תבלו במלח, פלפל ובבזיליקום
- צקו על הספגטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטה, פסטה, פסטהעדן16/09/2007
אני ובעלי מתים על פסטה. אבל..... זה משמין ולא בריא, את זה אני יודעת. השאלה היא אם אוכלים את זה עם רטבים דיאטטיים יותר, האם זה נורא? כמו כן האם יש פסטה דיאטטית יותר?
תודה, עדן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעדן
ד''ר רני פולק16/09/2007עדן שלום
פסטה לא חייבת להיות שמנה ולא בריאה
ראשית אני רוצה להמליץ לכם על פסטה מלאה. מוצר מצויין שקל מאוד לבשל אותו. הקמח המלא עוזר לפסטה לצאת "אל דנטה"
לגבי רטבים נתתי רוטב שאני מאוד אוהב בפורום לפני כמה ימים. אתם מוזמנים להציץ.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על שמןבנימין10/09/2007
כמה מ"ל שמן יש בכפית\כף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
rani polak14/09/2007הי בנימין
בכף יש 10 מיליליטר. בכפית יש מחצית הכמות
שנה טובה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דגים לחגלילי05/09/2007
שלום, אזיה דגים הכי בריא להכין לארוחת ראש השנה? אני מחפשת משהו שיהיה גם טעים וגם בריא.
תודה, לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר רני פולק08/09/2007לילי שלום
ראש השנה היא אכן שעתם של הדגים. למעשה דג באשר הוא הינה בחירה טובה בכל מיקרה. אני הייתי בוחר בדג עשיר באומגה 3. חשוב לציין כי למרות הדעה הרווחת דגי בריכה (רק אלו הגדלים בישראל) עשירים באומגה 3 לעיתים אף יותר מדגי ים. אחד העשירים והטעימים ביותר לדעתי הינו הלברק.
אני מצרף מתכון למנה ראשונה קרה עם לברק:
סביצ'ה לברק
החומרים:
- 500 גרם פילה לברק טרי, מנוקה מהעור וחתוך לחתיכות קטנות
- 1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנטנות
- 3 עגבניות, מנוקות מהגרעינים וחתוכות לקוביות
- מיץ מ-4 ליים (או 3 לימונים)
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק
- 1/2 צרור כוסברה, שטופה וקצוצה
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מניחים את נתחי הדג בקערה מתאימה. מוסיפים את כל החומרים, מלבד העגבניות ומערבבים היטב. משהים במקרר למשך כשעתיים. לפני ההגשה מוסיפים את העגבניות.
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הדג במתכון נאכל ללא בישול?
זאב14/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לזאב
ד''ר רני פולק19/11/2007זאב שלום
הבישול של הדג נעשה במיץ לימון.
החומציות של הלימון כמו הבישול המסורתי בחום מרככים את המוצר ועושים אותו נעים לחך
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוח אדמה לחולי לבשמחה03/09/2007
האם מותר לחולה לב לאכול תפוח אדמה ובאיזו צורה (בתנור ,במיקרו, מבושל ברוטב ???) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
דר רני פולק08/09/2007שלום
התזונה המומלצת לחולי לב, כמו לכלל האוכלוסייה היא להעשיר את התזונה בפחמימות מלאות. תפוח האדמה הינו מהפחמימות הפחות מומלצות.
אם בוחרים לאכול תפוח אדמה אזי פירה היא האופציה הגרועה מכולן. קצב ספיגת הפירה בקיבה הוא מהיר מאוד ומשאיר את הסועד שבע לתקופה קצרה בלבד.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינואהורד03/09/2007
שלום
מבקשת לגוון את תבשילי הקינואה בביתי.
כיום אני מכינה קינואה בתוספת שלל ירקות חתוכים לקוביות.
זה טעים ואכיל מאד. גם סלט קר בתוספת הקינאה וזה הולך נהדר, ברצוני לגוון אולי קציצות? האם תוכל לעזור לי בנדון?
תודה רבה
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לורד
דר רני פולק08/09/2007הי ורד
אני מצרף מתכון של מנהלת השיווק במטבח שלנו בת חן יופה
קיש פורטבלו מנגולד סלמון מעושן וקינואה
3 בצל ירוק
1/2 בצל סגול
6 שיני שום קצוצות
1 חבילת פטריות פורטבלו
1/2 חבילת מנגולד
1 ביצה
1 גבינת סקי 5%
100 גר' קינואה לא מבושלת
50 גר' סלמון מעושן
אגוז מוסקט
מלח ופלפל גרוס
2 כפות שמן קנולה
מעט שמן זית לזילוף
מחממים מחבת גדולה מוסיפים שמן קנולה מאדים את הבצלים עד לשקיפות.
מוסיפים 3 שיני שום קצוצות ולאחר מכן את הפטריות פורטבלו.
מוסיפים את המנגולד ומתבלים באגוז מוסקט מלח ופלפל.
מאדים כחמש דקות ומצננים.
בינתיים שמים בקערה גדולה את הביצה, הגבינה, הסלמון המעושן ואת שלושת שיני השום הנותרות,מתבלים באגוז מוסקט מלח ופלפל.
מערבבים היטב.
מוציאים ארבע כפות מין העיסה ושומרים בצד.
מוסיפים את הקינואה לקערה הגדולה ומערבבים.
מוסיפים את הירקות לעיסה מערבבים ומעבירים לתבנית אפיה משומנת.
מעל למלית מוסיפים את ארבעת כפות המלית ששמרנו בצד ובעזרת מרית מיישרים את הקיש.
מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לתנור בחום בינוני ל40 דקות עד שהקיש שחום ויציב.
בתיאבון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)