מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוכרזיתאלינור09/12/2007
היי,
האם זה בריא להוסיף סוכרזית למזון מבושל, או עוגות על מנת לא להשתמש בסוכר? האם עדיף כבר להשתמש בסוכר חום למרות הערך הקלורי משיקול בריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר חום
ד''ר רני פולק09/12/2007אלינור שלום
תודה על שאלתך הנוגעת בשני מרכיבי מזון פופולריים ביותר.
1 סוכר חום - סוכר חום למרות התדמית, הוא לא בריא יותר מסוכר רגיל. הוא כן שונה בצבעו ובטעמו, מה שיכול לגוון מאוד את השימוש בסוכרים
2. סוכרזית - אם את מעוניינת להוריד במשקל, או שאת מוגבלת בפחמימות הרי סוכרזית הינה בחירה טובה. ניתן להשתמש בה גם בבישול ובאפיה. חשוב רק לבחור סוכרזית שאינה מתפרקת בחום.
בברכה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעופר05/12/2007
כשמבשלים ירקות כגון גזר, וכרוב, הערך התזונתי שלהם יורד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערך התזונתי של ירקות מבושלים
ד''ר רני פולק05/12/2007עופר שלום
תודה על שאלתך
ירקות מבושלים משנים את ערכם בעקבות הבישול. חלק מהויטמינים מתפרקים, לדוגמא ויטמין C בעוד חלק מהויטמינים הופכים זמינים יותר כדוגמת בטה-קרוטן בגזר
בכל מיקרה היית יממליץ לאכול יותר ירקות בכל צורה שהיא
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית03/12/2007
אני בת 30 ויש לי מנהג מוזר. אני כל ערב אוכל בשר. סטיקים,כבבים וכו'.
האם זה לא בריא, ומה המינון הבריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשרית
ד''ר רני פולק03/12/2007שלום שרית
קבבים ובשר מעובד הינם מאכלים אותם אנו ממליצים להפחית ככל שניתן
תנסי מאכלים לא מעובדים. הם טובים וטעימים יותר
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגיות תמרים ללא גלוטןרעות01/12/2007
מחפשת מתכון, ומבקשת שהבצק לא יכיל חמאה או ריבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי תמרים
ד''ר רני פולק02/12/2007הי נועה
אני יכול להציע לך כדורי תמרים נחמדים וקלילים ביותר, מתכון שילדים ומבוגרים אוהבים. המכון הוא פרי פיתוחו של גברת שני מדור - הקונדיטורית הראשית של בית סיפרנו
כדורי תמרים
מצרכים ל- 15 כדורים
- חבילת תמרים (250 גר'
- 1 כף טחינה גולמית
- 2 כפות אגוזי מלך טחונים
- פיצוחים שונים קלויים (פיסטוקים, שקדים, צימוקים)
אופן ההכנה:
- ערבבו את כל החומרים, וצפו כל כדור בציפוי שונה בהתאם לפיצוחים הקלויים.
בתיאבון רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי תמרים - ערך תזונתי ????
אלינור16/05/2011שלום רני,
הכנתי כדורי תמרים וזללתי 4 בהתלהבות, אתה יכול להעריך מה הערךף התזונתי והקלורי של 4 כדורי תמרים ? והאם זה מחליף עוגיות ליד הקפה/תה של הבוקר?
תודה מראש
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי תמרים - ערך תזונתי ???? - תגובה
ליה שומרון פינדר16/05/2011הי אלינור,
רני כבר לא מנהל את הפורום הזה, ההודעה שהגבת לה היא ישנה למדיי (משנת 2007).
כתשובה לשאלתך כמובן צריך לדעת מה גודל הכדורים שהכנת. באופן כללי, מדובר בקינוח בריא אך לא בהכרח דיאטטי. ולכן 4 כדורים נשמע לי די הרבה.
אם מדובר בכדור אחד או שניים במקום עוגייה או שתיים ליד הקפה בהחלט כדאי לבחור בתמרים!
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוק בבוקר
אלינור16/05/2011תודה רבה !!!
באמת לא שמתי לב שזה ישן... אופס :-) ותודה על המענה המהיר. כמו כן, ברור לי שתמרים זה בריא יותר, אבל בכל זאת אשמח לדעת כמה קלוריות אכלתי ומה הערך התזונתי של כדור קוקס ותמרים ואגוזים ללא שומן נוסף.. ולהמלצתך האישית, איך כדאי להתחיל את הבוקר אם אני בכל זאת אוהבת מתוק ליד התה שלי ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוק בבוקר - תגובה
ליה שומרון פינדר17/05/2011הי אלינור,
אני לא יודעת כמה קלוריות זה, שוב זה תלוי בגודל הכדול ובסוג הטחינה ובסוג האגוזים והכמות שלהם...
השיטה הקלורית היא לא שיטה שאני עובדת לפיה בכל מקרה.
ליד התה בבוקר את יכולה להנות מכדור אחד של מעדן תמרים כזה או יחידה או שתיים של פתיבר מקמח מלא, אפשר אולי למרוח אותו בממרח תמרים מעורבב עם טחינה...
מבלי לספור קלוריות תספרי יחידות... יחידה אחת או שתיים (קטנות) הן כמות מספקת של מתוק ליד התה בבוקר.
מקווה שעזרתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקיםטלי29/11/2007
האם מרקים הם דיאטטיים גם אם הם מבושלים עם עוף?
ויש בהם ירקות בלבד בנוסף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רני פולק29/11/2007הי טלי
מרק המכיל עוף וירקות הוא יחסית מכיל מעט קלוריות.
זה כמובן תלוי איזה חלקים של העוף ואיזה ירקות. אם את מעוניינת שהמרק יכיל מעט קלוריות את צריכה לבחור חלקים רזים של העוף בלי עור וירקות המכילות מעט פחמימות
אגב, מןמלץ מאוד להשתמש בציר בטבעי ולא באבקת מרק
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים27/11/2007
שלום,
אשמח לדעת, מהו הזמן המקסימלי (בשעות הערב) שניתן להשאיר בחוץ לקירור בשר שבושל, ללא חשש מקילקול.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רני פולק27/11/2007חיים שלום
קשה להגדיר זמן מקסימלי. זה תלוי בהמון גורמים כמו:
הטמפ. בחוץ
הטמפ בו שהה הבשר
כמה זמן הוא כבר עומד במקרר
ועוד הרבה גורמים אחרים
ככלל הזמן הזה אמור להיות קצר ביותר
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוגת גזר או בננהיוליה25/11/2007
היי,
אכלתי לא מזמן עוגה בחושה טעימה מבננה ותפוחים.
האם יש מתכון בריא לעוגת גזר או בננה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכון לעוגת גזר תפוז וג'ינג'ר
ד''ר רני פולק29/11/2007שלום
אני מצרף מתכון לעוגת גזר תפוז וג'ינג'ר
זהו מתכון של הקונדיטורית שלנו שני מדור המתאים גם לרגישים לגלוטן
עוגת גזר תפוז וג'ינג'ר
2 גזרים קלופים ומגוררים
1 תפוז נקי מגרעינים וקלוף
1/2 כוס של מיץ תפוזים
1 כפית אחת של ג'ינג'ר מגורד
5 ביצים
כוס אחת של סוכר חום בהיר
1/2 2 כוסות של שקדים טחונים / חצי כוס פרג
שקית אחת של אבקת אפייה
הכנה:
לטחון במעבד מזון את הגזרים, התפוז, הג'ינג'ר והמיץ
להקציף את הביצים והסוכר במהירות בינונית כעשר דקות, להוסיף פנימה את מחית הפרי ואת תערובת השקדים אבקת האפייה.
לחמם תנור ל- 180 מעלות, ליצוק את העוגה לתבנית משומנת עם חור באמצע ולאפות כשעה.
לצנן על רשת לפני ההגשה.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומץ בלסמי לסכרתיים? מותר או אסור<?אלמוג22/11/2007
דר יקר
נידרשתי לבשל ארוחה לחולי סכרת .ואני חושש שלמרות שאין אזהרה מפורשת
חומץ בלסמי עלול להעלות את רמת הסוכר
אנה השב לי בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומץ בלסמי
ד''ר רני פולק22/11/2007אלמוג שלום
תודה על שאלתך
ראשית אני ממליץ לך לקרוא את הרכיבים התזונתיים על בקבוק הרוטב. יש רטבי בלסמי מסוגים רבים השונים אחד מהשני בהרכבים התזונתיים שלהם.
חומץ הבלסמי שאני מחזיק אצלי במטבח מכיל 20 גרם פחמימות על כל 100 גר נוזל. ברוטב כזה ניתן להשתמש בכמות מדודה
בהצלחה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון שאכילה מרובה של דגיםקורל20/11/2007
עלולה לגרום לכויות עור ולאלרגיה?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
קורל20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
קורל20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
קורל20/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה מרובה של דגים
ד''ר רני פולק21/11/2007שלום
למיטב ידעתי אכילה מרובה של דגים אינה גורמת לאלרגיה או כוייות עור.
לגבי אכילת דגים יש להבדיל בין דגי ים לדגי בריכה. דגי ים חשופים לזיהומים כמו כספית ולכן מומלץ להגביר את צריכת הדגים אבל להסתפק בכשלוש מנות בשבוע
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהחיה19/11/2007
אני אנמית, למרות שאיני צמחונית חסר לי המוגלובין ו- b12
אני לוקחת ויטמינים, אבל בתקופה האחרונה אני שוכחת.
מה יכול לתת לי את הויטמינים בצורת מזון שאני יכולה לאכול על בסיס יומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ד''ר רני פולק19/11/2007מירב שלום
ויטמין B12 את יכולה לקבל ממוצרי בשר כמו בשר בקר (אנו ממליצים על חלקים דלים בשומן וטריים. בשום פנים ואופן לא בשר מעובד) או הודו אדום
אני שולח לך מתכון עם הודו אדום המתאים לימות החורף הקרים:
קדירת הודו אדום ודואט של שעועית בשני צבעים בבירה ופירות יבשים
מצרכים: (8 מנות)
- 800 גר' הודו אדום (נקבה)
- 400 גר' שעועית ירוקה
- 400 גר' שעועית צהובה
- 200 גר' בצל (= 1 בצל גדול)
- 3 שיני שום מפורק לשיניים שלמות
- 6 שזיפים מיובשים מגולענים
- 50 גר' חרדל (= 1 כף גדושה)
- 330 גר' בירה כהה (גינס)
- 1 כף שמן זית
- 50 גר' תמרים
- 50 גר' אגוזי ברזיל
אופן ההכנה:
- חממו בסיר גדול את השמן וטגנו את הבצל והשום עד לשקיפות.
- תבלו את ההודו במלח ופלפל וטגנו אותם עד להשחמה.
- הוסיפו את כל שאר המרכיבים.
- הוסיפו עוד מים לכיסוי כל המרכיבים.
- הביאו לרתיחה ובשלו כשעה.
- סדרו את הקינואה על ידי בתוך טבעת
- צקו את תוכן הקדירה, קשטו עם עשב תיבול והגישו עם הרוטב
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוק לסוכרתייםלילי18/11/2007
אמי מבוגרת וחולת סוכרת.
מידי פעם בא לה מתוק. אני רואה אותה מנשנשת בהיחבא עוגיות וממתקים.
לא עוזרות כל הפצרותיי שתפסיק. אני מבינה אותה: בא לה מתוק.
אילו תחליפים מתוקים יש לסוכרתיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר רני פולק19/11/2007שלום לך
שאלת שאלה המטרידה אנשים רבים
תחליפי המתוק של חולי סוכרת נחלקים באופן כללי לשניים:
1. תחליפי סוכר למיניהם כמו סוכרזית.
2. פירות המותרים לחויל סוכרת בהגבלה.
אני ממליץ בחום על האופציה השניה. להלן מתכון מעניין עם פירות
תאנים בפילו
חומרים למילוי (12 מנות)
- 12 תאנים טריות.
- 200 מ"ל יין אדום
- 100 מ"ל מים
- 1 מקל קינמון
- 1 כוכב אניס
- 1 פלפל אנגלי
- 1 כף דבש קל
הכנה:
- לסדר את התאנים בשלמותם בסיר ליצוק את היין, התבלינים והדבש ולבשל עד שהיין מסמיך ומצטמצם. לצנן
חומרים לכוסות הפילו
- 4 דפי פילו
- שמן אגוזים להברשה
- כוסות אלומיניום חד פעמיות
הכנה:
- בין כל שני דפים להבריש בשמן אגוזים
- לחתוך ל 6 ריבועים
- לרפד 12 תבניות אלומיניום, כל אחת בריבוע פילו כפול ולאפות ב 200 מעלות עד שמזהיב
- להניח כל תאנה בתוך כוסית פילו וליצוק את הרוטב מסביב.
הרכב תזונתי:
מתקבלות 12 מנות, כל מנה מכילה :
- 65 קלוריות.
- 15 גר' פחמימות.
- 1.3 גר' חלבונים
המנה מהווה תחליף למנת פרי/לחם
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מייל אישיאוסנת08/11/2007
דר' פולק שלום
בהמשך למייל הקודם. לאיזה מייל ליצור איתך קשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאסנת
ד''ר רני פולק09/11/2007אסנת שלום
נא ליצור קשר באימייל
[email protected]
תודה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחם ללא גלטןרינת08/11/2007
שלום
האם יש לך מתכון ללחם ללא גלוטן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגד
ד''ר רני פולק09/11/2007גד שלום
אכן אנחנו מפתחים גם מתוכנים נטולי גלוטן. המומחית שלנו לתחום היא שני מדור. המתכון שאני מצרף הינו מתכון שלה.
לפני שאתה ניגש להכינו רק הערה קטנה. בצקים בלי גלוטן הם בעייתיים מאוד ומנסיוני המפתח להצלחה הוא שיעור בישול בו אתה רואה במדוייק איך עושים את הבצק.
אני יודע כי מקובל לפרסם מתכונים אבל לעיתים זה כמו ללמד שחייה בהתכתבות...
בכל אופן חיפשתי לך את המתכון הקל מכולם:
לחם שיפון
מצרכים: (8 מנות)
- 500 גרם קמח שיפון.
- כ-2.5 כוסות מים פושרים
- 40 גרם שמרים יבשים
- 2 כפיות מלח
- חופן גרעיני חמניות
- חופן גרעיני קימל
- מעט שמן זית
- חופן סומסום לבן
אופן ההכנה:
- ערבבו את כל החומרים ולושו כמספר דקות
- התפיחו כשעה.
- חלקו את הבצק ל2 חלקים. צרו כיכרות והתפיחו כשעה נוספת
- הכניסו לתנור קערה עם מים חמים ושמים אותה על תחתית התנור. מחממים ל-220 מעלות.
- אפו כמחצית השעה.
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרני -תודה - אבל אסור לי קמח שיפון
רינת09/11/2007אולי יש לכם מתכון אחר עם הקמחים הבאים
חומוס,סויה,תירס,תפוחי אדמה ,שעועית, אורז ,אורז דביק,מרמולייט,טפיוקה,
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגד
ד"ר רני פולק11/11/2007גד שלום
נסה את המתכון הבא. מתכון נוסף של הקונדיטורית שלנו שני מדור
לחמניות חלה
1 קג קמח נטול גלוטן (מרמולייט)
150 גרם סוכר
2 שקיות שמרים יבשים
25 גרם מלח
850 מל מים חמימים
3 כפות שמן קנולה
3 ביצים טרופות
הכנה:לערבב בקערה את כול החומרים היבשים(מלח,קמח,סוכר,שמרים)
ליצור גומה ולהוסיף את הביצים והשמן ולבסוף את המים.
לערבב היטב עד שמתקבלת עיסה חלקה(לא בצק)
ליצוק לתבניות אישיות עד חצי מגובהן ולהתפיח כשעה.
לחמם תנור ל-180,בסוף ההתפחה להבריש בביצה ולאפות כ-20 דקות.
הלחם מוכן כאשר התחתית זהובה.לצנן על רשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם ללא גלוטן
נועה15/11/2007אפשר לקבל ממני מתכון קל ופשוט להכנת לחם בתבניות מאורכות (אינגליש), או להכנת לחמניות אישיות (עם מזלף כמו פחזניות) על בסיס של 1 קילו קמח מרמולייט.
מי שמעוניין- מוזמן לפנות אלי : נועה [email protected]
אני חולת צליאק משנת 94, ותאר לך שלפני זה הייתי קונדיטורית !!!
אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמח טפיוקהרינת08/11/2007
שלום
האם יש לך מתכונים עם קמח טפיוקה ביחד עם עוד קמחים ללא גלוטן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגד
ד''ר רני פולק09/11/2007גד שלום
תנסה את המתכון שנתתי לך בתשובה קודם הוא מצויין
לגבי קמח טפיוקה, הוא מאוד דומה בתכונותיו לקמח תירס ואתה יכול להחליפו
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!רותם07/11/2007
אני צריכה מתכונים או אתרים עם מתכונים לעוגות ועוגיות ושיהיו קצת מתוקות אבל עדיין דיאטטיות..
חשוב לזכור שהתוצאה תיהיה יפה בשביל אחותי הקטנה שתאכל את זה ושזה לא יראה לה מגעיל (:
תוודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרותם
ד''ר רני פולק09/11/2007הי רותם
נסי את המתכון הבא. הוא נכתב על ידי הקונדיטורית הרפואית שלנו שני מדור
עוגיות בננה ואגוזים (24 עוגיות)
3 בננות בינוניות ובשלות – מעוכות (בערך כוס)
½1כוס פירות יבשים קצוצים גס
1/3 כוס שמן אגוזים/בוטנים/קנולה
1 כפית תמצית וניל טבעית
קורט מלח
1/2 כוס אגוזים קצוצים
½1 כוס שיבולת שועל
1/2 כוס סובין
מחממים תנור ל-175 מעלות.
מועכים בננה, ומוסיפים מלח, שמן ווניל.
מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים.
בעזרת כף, מניחים על נייר אפייה משומן ואופים עד שמזהיב בשוליים ובתחתית.
מצננים ומאחסנים במקרר במיכל סגור.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה (:
רותם09/11/2007אמממ...
אוולי אתם יוודעים על אתרים עם מתכונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)