מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב עיזיםרון27/02/2008
לד"ר פולק , שוב שלום רב!
שכחתי להוסיף בהודעה שכתבתי לפני מס' דקות את השאלה הבאה : מה דעתך על שתית חלב עיזים לחולי קרוהן, האם דבר זה אסור ולא מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב עיזים לחולי קרוהנס
ד''ר רני פולק27/02/2008שלום רון
כפי שאתה בוודאי יודע יש קושי לחלק מחולי הקרוהנס לעכל לקטוז ולפיכך הם חווים קושי עם חלב. קושי זה קיים בעיקר לחולים עם מחלה במעי הדק הסופי והוא קשה ככל שהמחלה באזור קשה יותר .
הלטקטוז שקיים בחלב העיזים מעט קל יותר לפירוק מאשר הלקטוז שבחלב הפרה ולכן חולים להם הקושי הוא גבולי, לעיתים לא מסתדרים עם חלב פרה אבל כן מסתדרים עם חלב עיזים.
אגב ככל שיש במוצר פחות לקטוז , כך הסיכוי להסתדר איתו טוב יותר. מוצרים שיש בהם פחות לקטוז הינם:
יוגורט, קוטג' וגבינות קשות
ועכשיו השאלה היא היכן אתה במגוון האפשרויות שהצגתי.
לעיתים הדרך היחידה היא לנסות. אם אתה בוחר לעשות כן הייתי מציע להתחיל עם מוצרים עם פחות לקטוז והייתי מנסה לאכול פריט בודד על מנת שתוכל לחוות בבירור את השפעתו. בכל מיקרה אני ממליץ לעשות תהליך זה עם דיאטנית קלינית מומחית למחלות מעיים
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכוניםאיילת24/02/2008
שלום!
אשמח לקבל מתכונים למאכלים מותרים לדיאטה המיועדת לסוכרתיים. אני מתקשה למצוא גיוונים טעימים שיאפשרו לשמור בצורה סבירה על הדיאטה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאיילת
ד''ר רני פולק25/02/2008הי איילת
ניתן להכין מוצרים טובים ומגוונים לסכרתיים
לדוגמא:
פילה מוסר על מצע מנגולד ברוטב טחינה ירוקה ורימון.
מצרכים (ל 6 מנות)
- 6 פילטים של אמנון
- 1 בצל קצוץ
- חבילת עלי מנגולד
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 לימון סחוט
- 2 כפות רכז רימונים
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים
- מעט מלח ופלפל
- 1 כף שמן זית
- מעט רימונים לקישוט
אופן ההכנה
- חממו את שמן הזית ואדו את עלי המנגולד
- ערבבו את הטחינה, רכז הרימונים והלימון עם כוס מים ועם עשבי התיבול הקצוצים
- סדרו את המנגולד בתבנית, עליהם הניחו את נתחי הפילה. תבלו במלח ופלפל
- צקו את נוזל הטחינה ואפו בתנור ב 180 מעלות כ 10 דקות, הוסיפו עוד דקה בגריל להשחמה
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרזיתרינת24/02/2008
שלום, האם בריא אפות עודגות מומתקות בסוכרזית במקום בסוכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בסוכרזית
ד''ר רני פולק25/02/2008שלום רינת
תודה על שאלתך
קצת קשה לתת תשובה כללית על שאלה כזו. אם אין לך העיית משקל ו/או סוכרת או כל מחלה אחרת ואת מכינה עוגות עם כמות סבירה של סוכר הייתי ממליץ להשתמש בסוכר טבעי ולא בחומר כימי.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה ופסוריאזיסרלי20/02/2008
בס"ד
שלום רב!
אני חולת פסוריאזיס כבר שנים לא מעטות והייתי מאוד שמחה לדעת מאלו מאכלים כדאי להימנע כוונתי אלו מאכלים יוצרים גירוי יתר בעור
ומאידך אילו מאכלים כדאי לצרוך יש לציין שאני מקפידה על תזונה בריאה קרי ירקות לחם מלא וקטניות מלאות בלבד!
את הקמח הלבן הורדתי מהתפריט כבר שלש שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה ופסוריאזיס
ד''ר רני פולק25/02/2008רלי שלום
רבים קושרים תזונה ופסוריאזיס
אני לא מכיר מחקרים מבוססים המדגימים זאת. רוב האנשים הגורסים שיש קשר מדברים על תזונה מאוזנת ובריאה.
אם את מוצאת מזון שהורדה שלו תורמת לך לפחות גרויים אז הרווחת
בהצלחה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספר מתכונים המתאימים לחולי קרוהנסרון20/02/2008
לד"ר רני פולק, שלום רב.
אשמח לדעת אם ישנם ספרים או חוברות הניתנים לרכישה, המכילים מתכונים המתאימים לחולי קרונס. (השמחה תהיה כפולה אם ישנם ספרים בהוצאתכם!). תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספר בישול לחולי קרוהנס
ד"ר רני פולק20/02/2008רון שלום
תודה על הפניה
אנו חושבים על להוציא ספר, בינתיים רק מתגבשים
אני לא מכיר ספר בישול אחר בתחום. בינתיים אשמח לעזור במתכונים על גבי הפורום
העזרה הכי קרובה לספר שאנו מסוגלים לתת כרגע היא שיחה אישית שבעקבותיה אתה תקבל חוברת מתכונים אישית המתאימה לצרכים ולאוכל שאתה אוהב
בברכה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפש 2 מתכוניםיובל19/02/2008
שיהיו כמה שיותר פשוטים להכנה. (עד כמה שאפשר)
מרק כרישה חמים עם קציצות חומוס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קציצות חומוס
ד''ר רני פולק19/02/2008הי יובל
תודה על שאלתך
אני מצרף לך מתכון של גונדי - המרק הפרסי האהוב עם קציצות חומוס
המתכון של הקונדיטורית שלנו שני מדור
גונדי
מצרכים (10 מנות)
לקציצות החומוס
• 400 גרם חזה עוף טחון
• 400 גרם חומוס קלויי טחון
• 6 בצלים מגוררים דק
• רבע כוס מים + רבע כוס שמן
• 2 כפיות של מלח,פלפל וכורכום
• 1 כפית הל טחון
למרק
• 10 ירכי עוף
• 400 גרם חומוס מושרה לילה\סנפרוסט מופשר
• 2ליטר מים
• 5 שיני שום
• 2כפות שמן צמחי
אופן ההכנה
למרק
• לסגור את העוף בשמן חם עם השום,ולתבל במלח,פלפל וכורכום
• לפי חטעם ,להוסיף את המים והחומוס ולבשל חצי שעה.
לכופתאות
• לערבב היטב את חומרי הכופתאות וליצור כדורים ישר לתוך המרק.
• לבשל את המרק חצי שעה נוספת על אש נמוכה ומגישים.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יובל20/02/2008תודה, אבל אני דווקא מחפשת מתכון צימחוני, של מרק כרישה בלבד ושל קציצות חומוס בלבד, אבל שהקציצות התבשלו במרק, במקום לאפות או לטגן. אשמח אם יש לך רעיון :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרק כרישה
ד"ר רני פולק20/02/2008מרק כרישה ותפוחי-אדמה (וישואז)
חומרים:
2 כפות שמן זית
2 כרישה חתוכה לקוביות
5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
2 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
מלח
ליטר ציר ירקות
הכנה:
מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרישה ותפוחי האדמה.
מוסיפים את ציר הירקותוהתבלינים ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים החלב ומבשלים עד רתיחה
טוחנים בבלנדר או במטחנה ידנית, מתקנים תיבול.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעועית לבנהרעות18/02/2008
כמה זמן צריך להשרות אותה, על מנת שלא תגרום בלאגן בבטן?
ואיך מבשלים אותה? . רק מכסים במים?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בישול שעועית לבנה
ד''ר רני פולק18/02/2008שלום
תודה על השאלה
אני ממליץ על השריה בת יממה של השעועית.
אכב ניתן לקנות שעועית מושרית ומבושלת קפואה באיכות טובה ביותר.
את הבישול אני עושה עם מי מלח, אם כי יש הטוענים כי זה גורם לשעועית להיות קשה. אני לא מוצא שזה נכון. ניתן להוסיף מעט סודה לשתייה לריכוך טוב יותר של השעועית.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהרעות15/02/2008
אשמח לדעת איזה סוגי סויה קימים.
יש כל כך הרבה סוגים. יש גם מן סויה דוגלי כאלו חתיכות שקונים בניצת הדובדבן נכון?
אני רוצה לעשות מן פוקצ'ה סויה.
במקום פוקצ'ה עם עגבניות זיתים וכו'.. קצת לגון
תודה.
בנוסף אם יש לך מתכון לבצק קליל שיוצא טוב וללא גלוטן.. אשמח לשמוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה
rani polak16/02/2008שלום ותודה על השאלה
קיימות דרכים רבות לצרוך את הסויה. פרט לרוטב הסויה הנפוץ שאנו מכירים יש גם את הטופו ואת המיזו. שניהם מוצרים נוספים שעושים מסויה.
לגבי סוית הבונזו שנמכרת בחנויות טבע. אני ממליץ לבשל אותה כ 10 דקות בנמים רותחים לפני השימוש ואז להשרות אותה זמן רב במרינדה. כך היא הופכת טוב וטעימה למאכל.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לגבי שתי התשובות, איזה רוטב
רעות16/02/2008כדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבישול סויה בונזו
ד''ר רני פולק18/02/2008תודה על השאלה
רבים מעוניינים לקבל תוצרת טובה משבבי הסויה
את השבבים יש להשרות ברוטב בו אתם מתכוונים לבשל את השבבים. לדוגמא מתכון לסויה בולונז
בולונז סויה
חומרים (10 מנות)
- 200 גר' שבבי סויה גדולים
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 8 עגבניות
- 1 גזר
- 1 כף שמן זית
ההכנה
- בשלו את שבבי הסויה במים כ 10 דקות, סננו
- קצצו את הבצל ואת השום.
- קלפו את העגבניות וחיתכו אותם ואת הגזר לקוביות
- השרו את שבבי הסויה ביחד עם העגבניות וחצי מכמות הבצל והשום למחצית השעה
- טגנו את הבצל והשום שנותרו עד לשקיפות, הוסיפו את הגזר ואת המשרה
- המשיכו לבשל עד שהרוטב מתייבש, תבלו במלח ופלפל
- צקו על הספגטי
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהרוני13/02/2008
שלום דר' רני, אבקש לדעת מה מותר לאכול במצב של כבד שומני, אני לאחר הוצאת גידול שפיר מהכבד ועד שאפנה לדיאטנית אשמח לקבל ממך עצות יעילות כפי שאתה נותן בפורום, בעיקר ארצה לדעת ממה להימנע וכן מה אפשר לנשנש מלבד ירקות, יש לציין שמחינת ערכי בדיקות אין לי בעיה מיוחדת, כמו כן אודה לך על המלצה לבישול קטניות או הפניה לאתר מסויים, תודה רבה לך!אי בת 37 ללא פעילות גופנית כלל, ממה אפשר להתחיל בהדרגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד
rani polak16/02/2008רוני שלום
אני שמח שהחלטת לעשות שינוי באורחות החיים שלך
ייתכן ולא יהיה לך פשוט כל כך לבצע שינוי זה אולם המאמץ שווה.
בחוכמה עשית שפנית לדיאטנית. כל השינוי יהה טוב יותר. אני ממליץ לך לחכות עוד כמה ימים עד שהתור יגיע. ימים אלה לא ישנו הרבה.
לגבי פעילות גופנית - יש היום תחום ברפואה שנקרא רפואת ספורט. אחד מהתחומים בהפ רופאים אלה מייעצים הוא כיצד להתאים פעילות גופנית למצב בריאותי - אני ממליץ לך לפנות לרופא כזה.
לגבי קטניות - יש שותפים רבים במשפחה. אני ממליץ לעשות את ההיכרות הראשונית עם העדשים. העדשים לא זקוקים להשריה ולכן השימוש בהם פשוט. לדוגמא מתכון:
סלט עדשים כתומים בלימון
חומרים עבור 4 סועדים.
- 180 גרם עדשים כתומות ונקיות
- מיץ מ- 2 לימונים
- 2 כפות שמן זית
- ½ שן שום קצוצה
- כף נענע קצוצה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח
- פלפל
למעוניינים ניתן להוסיף 30 גרם גבינת פטה 5%
אופן ההכנה
- שמים את העדשים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה.
- מסננים מיד, שוטפים את העדשים, מיבשים היטב,
- מערבבים עם כל שאר החומרים ומגישים.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צליאקתמר12/02/2008
שלום רני,
האם אתה עושה גם סדנאות לחולי צליאק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדנאות בישול לחולי צליאק
ד''ר רני פולק12/02/2008שלום תמר
תודה על ההתעניינות.
כן אנו עושים גם סדנאות לחולי צליאק
נשמח לראותך
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי מזוןרויטל10/02/2008
שלום רני יש לי 2 שאלות:
1. האם האורז הכי בריא הוא אורז מל או שיש סוג יות רבריא?
2. מה יותר בריא תפוח אדמה מבושל או בטטה?
תודה, רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורז מלא
ד''ר רני פולק10/02/2008שלום רויטל ותודה על שאלתך
אורז מלא הינו אורז מצויין. אואז בר גם (אם כי הוא לא אורז בוטאנית)
למעשה, כל הפחמימות המלאות הם מצויינות ואני חושב שלגוון בהם, הרבה יותר חשוב מלבחור את הטובה שמכולן. כל פחמימה מלאה מכילה פרט לפחמיה גם מגוון שונה של ויטמינים ומינרלים.
לגבי ההשוואה בין תפוח אדמה ובטטה. אנו מעדיפים את הבטטה.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך07/02/2008
שלום רב, אני שוקלת להיות צמחונית. קשה לי עם המחשבה שאני אוכלת חיות שחיו עד לא מזמן. אבל שמעתי שיהיה לי מחסור בויטמינים מסויימים ובברזל. רציתי לדעת האם ניתן לקבל את הויטמינים הללו שיש בבשר ממקורות אחרים? אם כן מאילו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לילך
ד''ר רני פולק07/02/2008תודה על שאלתך
ניתן לקבל את הויטמינים והמינרלים שיש בבשר גם ממקורות צמחיים. אם כי מנסיוננו, מי שחסר לו ברזל עם בשר מאוד קשה לו לספק את תצרוכת הברזל שלו ללא בשר.
ברזל לדוגמא ממקורות צמחיים יש בטחינה ובקטניות
ממליץ לך לפנות לדיאטנית שתלווה אותך בתהליך.
בהצלחה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי האורז השוניםמיכל03/02/2008
שלום, כחובבת אורז על סוגיו הייתי רוצה לדעת מספר הבדלים של אורז שאני רואה שנמכר בסופרים.
מהו האורז הכי בריא ומשביע? האם אורז בר בריא? אורז פראי, האם אורז אדום הוא נחשב מלא, או שהוא כמו לבן רק בצבע?
תודה מראש, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי אורזים
ד''ר רני פולק03/02/2008שלום מיכל
תודה על שאלתך
אורז בר הינו פחמימה מלאה.
אורז פרא הוא בדרך כלל כינוי לאריזה של אורזים בצבעים שונים. בדרך כלל כולם או רובם מלאים, אבל קשה להכליל.
אני ממליץ לגוון בין כל סוגי האורז ולא לחפש את הבריא מכולם. גיוון מוביל לצריכת ויטמינים ומינרלים שונים שכן כל אורז שונה מעט בהרכבו.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז בר
רעות15/02/2008שחור ודק, בישלתי לאחרונה יחד עם גרגרי חומוס ומלח. יצא מאוד נחמד, אפשר לדעת מה המרכיבים שלו? הויטמינים וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורז בר
rani polak16/02/2008שלום
אורז הבר הינו צמח דמוי אורז ולכן הוא נקרא כך, אולם הוא אינו אורז אלה קטניה.
המרכיב העיקרי בצמח הוא פחמימה.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקות טריים חתוכיםאנה29/01/2008
אני חותכת הרבה ירקות עם קליפתם ב8 בבוקר ומכסה הכל עם ניילון נצמד ושמה במקרר ומוציאה ב1 בצהרים-----הירקות נשארים ממש טריים ללא מיץ.השאלה היא האם כל הויטמינים נאבדים בדרך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירקות חתוכים
ד''ר רני פולק29/01/2008הי אנה
כן, לצערי חלק מהויטמינים אובדים בדרך...
אבל אם זה עוזר לך לאכול יותר ירקות, אז לכי על זה
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא
ארתור02/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פשטידות ומאפיםורד27/01/2008
שלום לבריאים! מחפשת נואשות ברשת מתכונים או עצות לאפפיה בלי קמח לבן, עם בורגול, קמח חומוס, קינואה וכו, קטניות ובכלל - גם טעים וגם בריא. מישהו יכול להפנות או לתת לי רעיונות. תודה ויום חמים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפיה בלי קמח לבן
rani polak28/01/2008ורד שלום
תודה על שאלתך
האפיה בלי קמח לבן אפשרי ומהנה. המגוון רחב ביותר. המלצה אחת לי אליך: חפשי מתכון טוב ממקום ו/או שף עליו את סומכת ואל תמירי פשוט קמח לבן בקמח מלא. אלה חומרים שונים עם תכונות שונות ואם אפיה הייתה עניין כל כך פשוט אז לא היו קונדיטורים בעולם...
אני מצרף מתכון נפלא של הקונדיטורית שלנו שני מדור עפ קמח מלא 50%. אני ממליץ להתחיל בקמח זה עד שמגיעים למיומנות גבוהה
קרקרים
חומרים כ – 100 קרקרים
- 4.5 כוסות קמח מלא 50%
- 1/2 כוס שומשום
- 1 כוס מים רותחים
- 3/4 כוס שמן (300גרם)
- 1 כף מלח שטוחה
- 1 ביצה להברשה
הכנה:
- לערבב את הקמח, המלח והשומשום.
- להוסיף את השמן – עד שלא נדבק לידיים.
- לחמם תנור -165 מעלות.
- לשמן גב תבנית .
- לרדד בצק דק ולהעביר לתבנית המשומנת ולרדד עוד קצת.
- להבריש בביצה ולחתוך.
כל קרקר מכיל
- 35 קלוריות
- 2 גר' שומן
- 3.5 גרם פחמימות
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)