מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיוסי24/01/2008
האם ניתן הכניס אבוקדו בטוסט ולחממו?
האם האבוקדו מתקלקל בחימום והאם הוא מאבד בערכיו התזונתיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חימום לאבוקדו
ד''ר רני פולק24/01/2008יוסי שלום
תודה על שאלתך
חלק מהערכים התזונתיים "נהרסים" בבישול. לעומת זאת אחרים דווקא משתפרים
ניתן לחמם אבוקדו בטוסטר או בכל דרך אחרת
יש אף מאכלים (ם כי לא רבים) בהם אוכלים אבוקדו חם
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הצליאקדליה22/01/2008
שלום, יש חשש שבני חולה בצליאק, אנחנו מאד במתח לגבי עניין התזונה שלו. האם זה אומר כי נצטרך לשנות את כל המזון הקיים בבית? כיצד ניתן להקל על העובדה שהוא לא יוכל לאכול הרבה מאכלים בסיסיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה מתאימה לצליאק
ד''ר רני פולק22/01/2008דליה שלום
תודה על השאלה.
חששך מובן, מכיוון שבשלב הזה רב הלא נודע על הנודע.
אם תציצי באתר עמותת הצליאק תצפי בכותרת מוזרה "מזל טוב, אובחנת בחולה צליאק" ואכן רוב החולים מרגישים הרבה יותר טוב אחרי שהם מאובחנים ושהם משנים את תזונתם.
כן יש סיכוי שתחליטו לעשות שינוי תזונתי בבית
בתור אחד שמנהל מרכז בו נערכות סדנאות בישול לחולי צליאק באופן שוטף אני יכול לאמר כי האוכל פשוט מדהים וכי יש תרבויות שלמות שכולנו מאוד אוהבים לאכול את תוצרתם (דרום מזרח אסיה, מרכז ודרום אמריקה) שאוכלים מזונות נטולי גלוטן
אשמח להיות לעזר במתכונים
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל לצליאקים
נועה קוסמטיקה06/02/2008אני מתארת לעצמי שהבלבול גדול ובהתחלה לא יודעים איך להתארגן, במיוחד עם ילדים.
זה לא פשוט אך אפשרי (וגם אין ברירה אלא לשנות תזונה).
את מוזמנת להתייעץ איתי - אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמוניםנופר20/01/2008
שלום, האם בעמונים יש ערכים תזונתיים טובים והאם מומלץ לאכלם או לא לאכלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונים
ד''ר רני פולק20/01/2008שלום נופר
בערמונים יש סיבים רבים, מינרלים וויטמינים ואפילו שומנים טובים
מצד שני הם עשירים בקלוריות
הייתי ממליץ לאכול , אבל לא מדי
בברכה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין18/01/2008
היי..
ראיתי באיזו תכנית בטלויזיה על משפחה שלא מכניסה לביתה שום דבר שקשור למזון מעובד..
כלומר את הכל הם אוכלים חי ונא..
למשל, הם אוכלים חזה עוף נא לגמרי והם אומרים שזה הכי בריא ושככה הם אוכלים כבר כמה שנים והם הרבה יותר בריאים ממה שהיו קודם.
ממה שאני יודעת אסור בתכלית האיסור לאכול בשר נא כי יש בו חיידקים..אז השאלה שלי היא האם נמצא במחקרים קשר מוכח בין אכילת בשר נא לבין קבלת מחלות כתוצאה מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל מעובד
ד''ר רני פולק18/01/2008שני שלום
תודה על שאלתך
מזון מעובד הינו מזון שיצא ממפעל והוכנסו אליו כל מיני חומרים המשנים את תכונותיו כמו חומרים משפרי טעם, חומרים משמרים ועוד
הרצון לצרוך כמה שפחות מזון מעובד, הינו רעיון בריא וחכם מאוד
מזון לא מעובד יכול להיות מבושל בבית ואין צורך לאכול אותו נא. קיימים המון מחקרים המראים כי צריכת מזון מעובד אינה תורמת לבריאות
קיימים אנשים האוכלים רק מזון נא, אני לא מכיר מחקרים התומכים בכך בריאותית
לגבי אכילת בשר נא. יש תרבויות האוכלות בשר נא מכל מיני סוגים. בכל מקרה מדובר אך ורק בבשר בקר (הקרפטצ'ו הים תיכוני לדוגמא) או דגים (סשימי היפני). אני לא מכיר שום תרבות בעולם האוכלת בשר עוף לא מבושל וזה נתמך מדעית בנוכחות האפשרית של הסלמונלה.
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא לאכול פחמימות בערבמיכל16/01/2008
היי ד"ר פולק,
האם זה נכון שאחרי השעה חמש בערב עדיף לא לאכל פחמימות, כי זה משמין? אני צמחונית, בת ארבעים פלוס, ומשתדלת לרזות, ולא ממש הולך לי. יש ימים שאני נכנסת למכנסיים והם פשוט לא נסגרים, עולה על המשקל והוא מראה עלייה של כמעט שני קילו, שזה ממש לא הגיוני. אני אוכלת בבוקר שתי פרוסות לחם קל פלוס גבינה רזה, ביצה ושני סוגי ירקות, ביניים כוס חלב סויה, צהריים - טוסט מגבינה צהובה עם לחם קל או מג'דרה בתוספת ירק אחד או דגני בוקר עם יוגורט אחד. ביניים פרי או
חלב סויה. ערב - כעשרים שקדים + 2 ירקות או קצת גבינה לבנה וירקות או חביתת ירק, העשויה משתי ביצים במעט שמן. לילה - כוס חלב סויה.
אשמח לשמוע את חוות דעתך המלומדת. תודה על הפורום המקסים.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
ד''ר רני פולק16/01/2008מיכל שלום
אכן קשה לרדת במשקל...
אבל מנסיוננו זה אפשרי.
תפריט קשה לבנות דרך פורום באינטרנט. הוא דורש יעוץ אישי עם דיאטנית (ממליץ בחום!) והוא גם תלוי מאוד ברמת הפעילות הגופנית שלך עליה לא כתבת.
אבל לא נשאירך בלי כלום אז:
בביצים יש לא מעט שומן - 3 בייצים ביום נשמע הרבה. גם בשקדים יש לא מעט שומן ו20 כל לילה נשמע לי גם לא מעט וגם לא כל כך משביע.
בהחלט רצוי לא לאכול ארוחות כבדות לפני השינה, אבל אני לא מכיר המלצה שטוענת כי עדיף לא לאכול פחמימות טחרי השעה 17.00.
המלצה נוספת לי אליך אם לא מתחשק לך לאכול פחות, את יכולה להיות פעילה יותר. (גם לעלות במדרגות זה נחשב...)
בהצלחה
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, יופי של עצות
מיכל17/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו, נודבתי להכין עוגה בצורת 3עינת16/01/2008
למחר בבוקר לבת של חברה טובה.
איך מכינים עוגה בצורה 3?
אפשר סדנא מזורזת?
יש לי שתי ידיים שמאליות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוגה בצורת 3
ד''ר רני פולק16/01/2008עינת שלום
יש שתי דרכים לעשות עוגה בצורת 3:
1. להכין עוגה מלבנית גדולה - לחתוך מתוכה 3 לבת של חברתך ואת השוליים לשמור לעצמך
2. להכין מספר עוגות קטנות שיוצרות את הסיפרה 3.
ואם אופים לילדים, אז כדאי מחומרים בריאים. הנה מתכון של עוגה של הקונדיטורית שלנו שני מדור:
עוגת גזר וסלק
3 כוסות קמח מלא
2 כפיות סודה לשתיה
2 כפיות קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית ג'ינג'ר
2 כפיות אבקת סטיביה
6 ביצים מופרדות
3/4 כוס שמן
3/4 כוס יוגורט/ תחליף חלב אורז/ סויס/ שקדים+ טיפת לימון
3 כוסות גזר מגורר
1.5 כוסות סלק מגורר
1 כוס אגוזים קצוצים
לערבב יבשים ולהוסיף את הרטובים.
להקציף חלבונים ולקפל פנימה.
חום בינוני 1/2 שעה.
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגיל 3 אגוזים קצוצים?
יעל06/02/2009איני בטוחה שזה מתכון בריאות. הם עלולים להחנק. במיוחד ביום הולדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבהיובל14/01/2008
לגביי ההודעה הקודמת.
ברצוני לדעת האם יש בנבטי אלפלא גלוטן? והאם אפשר לשלב את זה בפשטידות(הכוונה לאפות)
אני מחפשת מתכון של קיש עם בצק למעלה ולמטה שהמילוי מורכב טופו+עדשים חומים ומעל את הנבטים ולמעלה כמובן עוד בצק. תודה רבה
מתכון לבצק כבר יש לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבטי אלפלפה
rani polak15/01/2008נועה שלום
למיטב ידיעתי נבטי אלפלפה הם נבטים ללא גלוטן
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתן לאפות איתם דברים?
רעות15/01/2008כי ידוע לי למשל שלבשל אותם לא ניתן?
אגב איזה ויטמינים הם מכילים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבטי אלפלפה
ד"ר רני פולק15/01/2008שלום
אני ממליץ על שימוש קר ו/או הקפצה קלה בלבד של נבטי אלפלפה. עוד דרך שימוש טובה בנבטים אלו הם אידוי בתוך דיםסם .
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגוז ברזילורד14/01/2008
כמה טיפים על אגוז ברזיל-מרכיביו ותועלתו.
אם אפשר גם מתכון או שניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגוזי ברזיל
ד"ר רני פולק15/01/2008שלוןם ותודה על האלה
אגוזי ברזיל הם טעמים ומכילים כמות רבה של סיבים, שומנים טובים ומינרלים
אני מצרף מתכון של מאכל קדירה עם אגוזי ברזיל
קדירת הודו אדום ודואט של שעועית בשני צבעים בבירה ופירות יבשים
מצרכים: (8 מנות)
- 800 גר' הודו אדום (נקבה)
- 200 גר' שעועית ירוקה
- 200 גר' שעועית צהובה
- 200 גר' בצל (= 1 בצל גדול)
- 3 שיני שום מפורק לשיניים שלמות
- 6 שזיפים מיובשים מגולענים
- חופן אגוזי ברזיל
- 50 גר' חרדל (= 1 כף גדושה)
- 330 גר' בירה כהה (גינס)
- 1 כף שמן קנולה
- 1 כף סילאן
אופן ההכנה:
- חממו בסיר גדול את השמן וטגנו את הבצל והשום עד לשקיפות.
- תבלו את ההודו במלח ופלפל וטגנו אותם עד להשחמה.
- הוסיפו את כל שאר המרכיבים.
- הוסיפו עוד מים לכיסוי כל המרכיבים.
- הביאו לרתיחה ובשלו כשעה.
- סדרו את הקינואה על ידי בתוך טבעת
- צקו את תוכן הקדירה, קשטו עם עשב תיבול והגישו עם הרוטב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרננה13/01/2008
בזמן האחרון אני נוהגת לאכול הרבה מאכלים של טבעול - בעיקר את השקיות שלהם שמכילות אורז ואטריות ונתחים דמוי בשר. רציתי לדעת ממה עשויים הנתחים הללו ונאם הם יותר דיאטטים מנתחים באותו גודל של עוף?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתחי מזון קפוא
ד"ר רני פולק14/01/2008שלום ותודה על השאלה
איני יודע בדיוק איזו מנה קפואה את צורכת ולכן קשה לי לדעת ממה זה מורכב, אבל את יכולה להציץ ברכיבים שכתובים על פי חוק על השקית. אם השקית מכליה ירקות ו"דברים דמויי בשר" הרי כל שאר הרכיבים מרכיבים את המנה
הערכים התזונתיים של מזון דמוי בשר/עוף/דגים הם הרבה פחות מזינים ממזון אמיתי, ללא קשר לכמות הקלוריות שהם מכילים.
אני ממליץ בחום על עוף דגים ולא על תחליפים מתועשים
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3שרה10/01/2008
איפה אפשר לקנות שמן דגים אורגינלי. כזה שהיו נותנים לי כשהייתי בבית ספר בילדותי. היו נותנים לכל תלמיד כף של שמן דגים בתחילת כל יום. אני יודעת שאפשר לצרוך קפסולות של אומגה 3 או לצרוך אצות ים, זרעי פשתן וכד' כמקור לאומגה 3, אך אני מעוניינת לדעת אייך אני יכולה להשיג שמן דגים אורגינלי. ממש בקבוק עם שמן דגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן דגים
ד"ר רני פולק14/01/2008מנסיוני ניתן למצוא שמן דגים בחנויות טבע
תנסי למצוא כזה עם הרכב שומנים על הבקבוק על מנת שתדעי מה כמות האומגה 3 האמיתית שאת צורכת.
אני אישית ממליץ על דגים כמזון מלא ולא רק על השמן שלהם
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסת קינואהיובל09/01/2008
מחפשת מתכון למנה אחת של דיסת קינואה ודיסת דוחן. בלי תוספות של פירות יבישים וכו', הייתי שמחה שבנוסף יהיה רשום כמה קלוריות למנה זו.
באהבה ואור
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסת קינואה
ד''ר רני פולק09/01/2008הי נועה
תודה על שאלתך. שמח לדעת שיש אנשים שמודעים לאפשרות לעשות דייסות מפחמימות שונות כולל קיואה ודוחן. אני מצרף מתכון של דייסת קינואה. אני אוהב זאת עם פירות יבשים. אם לא מתאים לך פשוט אל תוסיפי. בתיאבון
דייסת קינואה באגוזים ופירות יבשים
חומרים (8 מנות)
- 1/2 1 כוסות קינואה
- 2 כוסות מים רותחים
- 1/2 1 כוסות חלב אורז
- 2 כפות דבש
- 1/2 כוס פירות יבשים קצוצים (מכל סוג)
- קורט קינמון
- 1/4 כפית ג'ינג'ר קצוץ טרי או מסוכר
- חופן אגוזים קצוצים (לא חובה)
הכנה:
- לבשל את הקינואה עם חלב אורז והמים עד שהמרקם הינו של דייסה סמיכה, להוסיף את הפירות היבשים והדבש ולהוריד מהאש. לטבל בקינמון וג'ינג'ר, לצקת לצלחות ולפזר אגוזים מעל.
ערך תזונתי
- 150 קלוריות
- 4 גרם חלבון
- 1.9 גרם שומן
- 30 פחמימות
- 2.5 סיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל,
יובל09/01/2008אם אני רוצה בלי פירות יבשים{?}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע שניה
יובל09/01/2008למי שסובל מעצירות, עדיף לא חלב אורז נכון?(או שהקינואה מכפה)?
ולכל ה 8 מנות 150 קק"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לנועה
ד"ר רני פולק14/01/2008הי נועה
אין בעיה עם חלב אורז, גם לסובלים מעצירות. לגבי הקלוריות הם לכל מנה
אם לא בא לך פירות יבשים, פשוט על תשימי אותם בתבשיל
בתיאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב אורז ניתן להמירו בחלב רגיל ?
מירב09/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמרת חלב אורז בחלב רגיל
ד''ר רני פולק10/02/2008מירב שלום
תודה על השאלה
ניתן להמיר חלב אורז בחלב רגיל. קחי רק בחשבון כי הטעם מעט שונה וגם הסמיכות שונה, שייתכן ותצטרכי להשתמש בכמות שונה של חלב
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר אדוםשירי08/01/2008
שלום, האם מומלץ לאכול מדי פעם בשר אדום, ומה לגבי כבד עוף? האם עדיף לוותר גם אם מאד אוהבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר אדום
ד''ר רני פולק09/01/2008שירי שלום
תודה על שאלתך
בשר אדום הוא מוצר שנוי במחלוקת בעולם הרפואה. הנתחים המומלצים הם הנתחים הרזים כמו סינטה ופילה היקרים או כתף וצוואר היותר עממיים.
בכל מיקרה אני לא ממליץ לוותרלגמרי על דברים שאוהבים, פשוט לצרוך אותם במידה.
אני מצרף מתכון בשרי לחורף:
סינייה מנגולד ורימון.
מצרכים (ל 6 מנות)
- 500 גר' בשר בקר טחון משובח
- 1 בצל קצוץ
- 1 שן שום
- 1 זר פטרוזליה
- חבילת עלי מנגולד - קצוצה
- 2 כפות טחינה גולמית
- 1 לימון סחוט
- 2 כפות רכז רימון
- חצי כוס פטרוזילה וכוסברה קצוצים
- 1 שן שום
- מעט מלח ופלפל
- חופן רימונים
- 1 כף שמן זית
אופן ההכנה
- הברישו תבנית בשמן הזית ושיטחו עליה את הבשר – אפו כמחצית השעה
- בינתיים חממו את שמן הזית וטגנו את הבצל עד לשקיפות
- הוסיפו את זר עלי המנגולד ואדו
- ערבבו את הטחינה והלימון עם כוס מים ועם עשבי התיבול.
- הוסיפו את עלי המנגולד מעל הבשר, צקו את נוזל הטחינה ואפו בתנור ב 180 מעלות כ 10 דקות
- קשטו בגרגירי הרימון והגישו
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעועיתלין06/01/2008
שלום, אולי תוכל לעזור לי, אני רוצה להכין מרק שעועית ויש הרבה סוגים, לבנה, שחורה, אדומה, יש גם קפואות ויש בקופסאות שימורים. מה הכי טוב לבשל והכי טוב לעיכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללין
ד''ר רני פולק06/01/2008לין שלום
ניתן לעשות מרק גם מכל סוגי השעועית
לגבי שעועית קפואה - היא מצויינת לשימוש והיא מהווה פיתרון למי שרוצה להשתמש בשעועית ואין לו זמן להשרות
לגבי שעועית משימורים, צריך לבדוק איזו שעועית בדיוק את צורכת. זאת עם הרטבים למיניהם פחות מומלצת
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קטניותיעל שטופלמן03/01/2008
שלום
קטניות נחשבות לאוכל בריא וכתחליף לחלבון (בתוספת דגנים להשלמת החלבון)
ברצוני לבסס את הארוחות העיקריות באמצע השבוע על קטניות (לאכול רק פעם בשבוע בשר)
1. האם ניתן מבחינה בריאותית (אבות מזון)
2. מה הכמויות המותרות לארוחה - ערך קלורי - לשמירת משקל
3. היכן ניתן למצוא מתכונים לכל סוגי הקטניות ואפילו מתכון לבישול ארוחה המכילה את מיטב הקטניות
תודה רבה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטניות
ד''ר רני פולק03/01/2008שלום יעל ותודה על שאלתך
1. מבחינת אבות המזון - יש אנשים צמחונים שלא אוכלים בשר כלל והם בריאים להפליא. לעומת זאת יש כאלה האוכלים יותר ממנה שבועית וסובלים מחסרים תזונתיים. ההרכב תלוי באורח החיים שלך ובעוד גורמים רבים. את יכולה לנסות ולראות איך זה מתקדם.
2. לגבי הכמויות שוב אני נאלץ לענות לך תשובה לא מדוייקת - תלוי בארוח החיים שלך בכלל ובפעילות שלך בכלל. יעוץ לגבי כמויות ניתן לקבל מתזונאית ביעוץ אישי
3. מתכונים את יכולה ללמוד אצלנו. לדוגמא אני מצרף מתכון פשוט יחסית וזמין ביום יום:
קחי עדשים כתומים ושימי בסיר. מלאי מיים עד כ 1 ס"מ מעל העדשים עם מעט מלח וחממי. ברגע שהמים רותחים הורידי מהאש, סנני ושטפי.
הוסיפי מיץ לימון ועשבי תיבול לפי הטעם
ניתן גם להוסיף גבינת פטה 5%
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטניות
ד''ר רני פולק03/01/2008שלום יעל ותודה על שאלתך
1. מבחינת אבות המזון - יש אנשים צמחונים שלא אוכלים בשר כלל והם בריאים להפליא. לעומת זאת יש כאלה האוכלים יותר ממנה שבועית וסובלים מחסרים תזונתיים. ההרכב תלוי באורח החיים שלך ובעוד גורמים רבים. את יכולה לנסות ולראות איך זה מתקדם.
2. לגבי הכמויות שוב אני נאלץ לענות לך תשובה לא מדוייקת - תלוי בארוח החיים שלך בכלל ובפעילות שלך בכלל. יעוץ לגבי כמויות ניתן לקבל מתזונאית ביעוץ אישי
3. מתכונים את יכולה ללמוד אצלנו. לדוגמא אני מצרף מתכון פשוט יחסית וזמין ביום יום:
קחי עדשים כתומים ושימי בסיר. מלאי מיים עד כ 1 ס"מ מעל העדשים עם מעט מלח וחממי. ברגע שהמים רותחים הורידי מהאש, סנני ושטפי.
הוסיפי מיץ לימון ועשבי תיבול לפי הטעם
ניתן גם להוסיף גבינת פטה 5%
בתיאבון
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםאיריס01/01/2008
שלום רב,
לאחרונה כל מה שאני אוכלת גורם לי גזים, המזון שלי מורכב מלחם, תפו"א ועוד. יש מזון שיכול לעזור לי למנוע זאת? כלומר מה עלי לשתות או לשלב כדי למנוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים מרובים
ד''ר רני פולק06/01/2008שלום ותודה על השאלה
לרח לי קצת זמן לענות מכיוון שחיפשתי דרך לענות לך בפורום, אך אין מנוס מלהיבדק על ידי דיאטנית
גזים יכולים להיות בעקבות עצירות, יכולים להיות גם בעקבות סבילות נמוכה למוצר זה או אחר וגזים גם יכולים להיות סימן למחלת מעי רגיז
אני ממליץ להתיעץ עם דיאטנית קלינית
רני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)