מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך קוראים לדלקת באזור הברך?ml10/11/2009
שלום, חזרתי מביקור אצל רופא כללי ואני לא זוכרת את השם של הבעיה
השם מורכב מ 2 שמות של חוקרים/רופאים כנראה "יאקים"
אולי תוכל לעזור?
הבעיה:
לאחר משחק כדורגל מאומץ (חד פעמי) במשך כמה שבועות כאבים ליד הברך, הרופא קבע שזו דלקת המאפיינת חתך גילאים צעיר והורה על מנוחה לכמה שבועות
האם ידוע לך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית ברך
ד''ר שמי שגיב11/11/2009מה זה משנה השם. מה שחשוב זה מה עושים, מה הטיפול הנחוץ
דלקת זה רק סימפטום והשם המתאר את הבעיה זה רק מינוח. לא הדלקת ולא השם אינם הבעיה שלך וסביר להניח שישנם גורמים אחרים הגורמים לדלקת. מרבית כאבי הברך נגרמים כתוצאה מליקויים בכפות הרגליים או מליקויים במערך האימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעניין אותי כי
ml11/11/2009לכן השם מעניין אותי כדי שאדע לקרוא ולהשכיל - איך לנהוג כדי שלא יחזור שוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רואקוטן - פגיעה בכושר הגופני ?דור שוקר08/11/2009
האם ראקוטן פוגע בכושר הגופני ?
לאחרונה התחלתי לעסוק בשיפוט כדורגל(פעילות גופנית קבועה), האם אפשרי לשלב זאת יחדיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בויראת מוחמד שופט כדורגל
בויראת מוחמד08/11/2009אל תשתמש אחי לא כדאי.
אני אומר לך את זה מתוך ידע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אצבעות לאחר מאמץ חריגי.פ.08/11/2009
נער בן 14 מתאמן בטיפוס (וגם מנגן בגיטרה) - לאחר מאמץ חריג בקיר טיפוס סובל מכאבים במפרק השני של האמה - בעת כיפוף האצבע והפעלת כח.
הכאב עמום ומתמשך כעשרה ימים ללא הטבה.
הפרק רגיש למגע (עיסוי)
אין נפיחות או שינוי צבע.
רעיונות?
מי יכול לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אצבעות לאחר מאמץ חריג
ד''ר שמי שגיב11/11/2009סביר להניח שכתוצאה משלילוב המאמצים טיפוס וגיטרה נוצרים עומסים על גידי ושרירי כפות הידיים
יש צורך בטיפול לשחרור העומסים על הרקמות הרכות ובמקביל לשקול הפחתת העומס על הידיים
רצוי לאחר אימוני טיפוס להשרות את הידיים בדלי עם מים וקוביות קרח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
י.פ.11/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במיפרק הירךמנחם08/11/2009
אני בין 61 עד לפני 3שנים שקלתי כ-82 קילו היום אני שוקל 63 קילו גובהי 163 ירדתי במישקל הודות הליכה 6 פעמים בשבוע כמו כן אני משחק בואלינג 3 פעמים בשבוע לאחרונה היתגלה אצלי בקע במיפסעה לא גדול הייתי אצל רופא חירוג והרופא אמר לי אם זה מפריע תעשה ניתוח אם לא אתה לא חייב .היום התחלתי להרגיש כאבים במיפרק הירך אשר ממשיך לכיון גב תחתון וגם שורף לי קצת לכיון צד השמאלי בבטן באותו גובה המיפרק ובצד הבקע וגם שורף לאורך הירך .אם תוכל לומר לי מה התופעה אודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הירך
ד''ר שמי שגיב11/11/2009לאור ההיסטוריה שלך יש סיכוי שבעיית המפסעה יכולה להקרין לאזור זה. יתכן גם שכתוצאה מהכאבים שיניתה את צורת ההליכה וכתוצאה יצרת עומסים שלהם לא היית מורגל. כאבים בירך יכולים גם לנבוע מבעיות כךף רגל גב ואגן.
כך שכדי שאוכל לתת לך תשובה מקצועית יש צורך בבדיקה יסודית של הגורמים שהוזכרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעת עמ"ש צווארי והתעמלות קרקעמישל06/11/2009
Cבתי בת 10 שנים, מתעמלת קרקע ומכשירים מזה 3 שנים. אני פיזיותרפיסטית בהתמחות התפתחותית.
היא נפצעה בבית הספר לפני שבועיים, כשילדה כבדה מאד נפלה על ראשה, ונגרמה החלקה של חוליות צוואר עליונות ללא שבר או פריקה בצילום ו-CT, עם טורטיקוליס חריף, הטיית צוואר ימינה ומגבלה בסבוב שמאלה. מצ"ב צילום עם אשפוזה מהמיון, וצילום עם השחרור.
ללא כל פחת נוירולוגי או מוטורי, תודה לאל! אושפזה ושכבה במתיחה צווארית 5 ימים, עד להטבה קלינית, שוחררה עם 80% מטווחי התנועה בצוואר, בצילום משופר. כעבור כיומיים לא נשארה כל תלונה, הטווחים מלאים לחלוטין. האורטופדים הכלליים וגם של עמ"ש המליצו שבועיים ללא פעילות גופנית, ואח"כ חזרה גם לאימונים.
בביקורת בביה"ח כעבור שבועיים, אורטופד ילדים היה מרוצה, לא ראה כל חשש שתשוב להתעמל.
אנו בכל זאת עדיין מאד מוטרדים, כיוון שבמסגרת האימונים בהתעמלות קרקע, כפי שוודאי ידעו לך מגדר היותך מומחה ברפואת ספורט, הילדה חשופה תדירות למצבים חוזרים של קומפרסיה בראש/צוואר בנפילות מפליקפלאקים, סלטות, גשרים ועמידות ידיים , עמידות ראש, עמידות נר וכדומה. שלא לדבר על הרבה דרישה לעבוד בסופי טווחים בעמ"ש צווארי ובעיקר אקסטנסיה בגשרים.
גם חברי למקצוע הביעו הסתייגות באשר לשובה לאימונים שבועיים לאחר הפציעה, ובכלל.
הייתי מוותרת על פעילות זו לו הומלץ כך, אפילו ברמיזה, על מנת שלא להתעורר בפציעה הבאה, שלא עלינו, עם פרזיה. אך מנגד התעמלות קרקע מאד חשובה לילדה, היא הצעירה מהמחזור שלה, ונמוכת קומה (..מתאים למתעמלות קרקע...) ופעילות זו מאד מחזקת את בטחונה עצמי ואהובה עליה. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מקצועית ממוחה ספורט, ובעיקר ממי שמבין בנבכי התעמלות הקרקע והמכשירים, לדעת באמת ובמאה אחוזים, אם אין סכון להחזירה לאימונים מן המניין - או לשנות קריירה.
אודה לכם על תגובתכם והמלצותיכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום צוואר בשחרור
מישל06/11/2009
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפציעת ע"ש צווארי
ד''ר שמי שגיב11/11/2009ראשית, שמחתי לשמוע שבתך יצאה מכלל סכנה
הצילום מראה שעדיין קיימת התיישרות של העמת הלורדוטית, מה שמעיד על טראומה לצוואר.
במצבה הייתי ממליץ על שיקום ניורולוגי במקביל לשיקום האורטופדי.
בשיקום ניורולוגי כוונתי לשחרר את מערכת העצבים מהטרואמה. בכל טראומה יש למעשה 2 טראומות, האחת פיזית והשניה עצביב. בטראומה מערכת העצבים מיד נכנסת למצב מגננתי וזאת כמובן כדי להגן על גופנו. מה שקורה שגם לאחר השיקום הפיזי מערכת העצבים נמצאת עדיין בניהול מגננתי, הגורמת להיתקשחות הגוף ויוצרת תחושה של חשש המלווה בחוסר ביטחון. שיקום נירולוגי אומר לשחרר את מערכת העצבים מהניהול המגננתי. ישנה גישה כירופרקטית די עדינה ובטוחה המתייחסת בדיוק למצב זה- NETWORK SPINAL ANALYSIS . אם תרצי אשמח לסייע
בנוגע להפסקת הפעילות, זה קצת קשה לענות. בתור אבא לילדים ספורטאים אני יודע מה זה למנוע מילד לעשות את מה שהוא אוהב.
בכל ספורט יש סיכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאיטיס פוביסמורן ג03/11/2009
שלום רב,
אובחנתי עם אוסטאיטיס פוביס, אני סובל מזה כבר 8 חודשים ,בעקבות היותי כדורגלן חובבן
ניסיתי הכל: תקופה של אתופן 10 ימים, זריקות דיפרוספן פעמיים,תקופה של ארקוקסיה 10 ימים ,דיקור שיאצו פיזיותרפיה, לא עזר כלום.
הניסוי הבא הולך להיות במרפאת כאב אצל ד"ר מרדכי דגן.
האם אתה יכול להמליץ לי מה עלי לעשות כדי להיפטר מהמחלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאיטיטיס פיוביס
ד''ר שמי שגיב11/11/2009כאבים אלו נגרמים כתוצאה משחיקה הנובעת מסובליקסציה במפרק. מפרק זה הינו המפרק הקדמי של יחדת האגן., ממש מעל אזור האשכים. יחידת האגן מורכבת מ-3 מפרקים , 2 מפרקי SCROILIAC המחברים את האגן אל עצם העצה ומפרק הפיוביס המחבר את עצמות האגן מלפנים. ליקוי תנועתי באחד משלוש המפרקים הנ"ל יכול לגרום לשחיקה וכתוצאה לדלקת וכאבים.
לרוב פציעות אלו קשורות בפציעות סקי, החלקה וכדומה.
כירופרקט טוב יכול די בקלות לפתור לך את הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניסיון להיתגבר על כאבי הגבארובן03/11/2009
שלום,
אני בן 25 יוצא שירות קרבי ממושך וספורטאי רוב חיי, במהלך שירותי הצבאי לא התלוננתי מעולם על כאבי גב אולם כעבור שנה מהשחרור חשתי כאב וזרמים ומשם התגלה שיש לי 2 פריצות דיסק בL3-L4 ובL5-S1.
עברתי 3 חודשים של פזיותרפיה, חודשיים כירופרקטיקה וללא הועיל.
שחיתי בבריכה פעמיים בשבוע כחצי שנה והלכתי לעיסויים ושוב ללא הועיל.
שנה מאז התחלתי לסבול הלכתי, בעצת רופאים מומחים, לעשות זריקות סטרואידים בגב ובתכנון לעשות גם FACET BLOCK, אבל ישר אחרי הזריקה האפידורלית התחלתי לחוש ברע. מסתבר שנוצר LEAK בגב ונאלצתי להיתאשפז כשבוע וחצי על מנת לייצב את הלחץ בראש.
כעת יצאתי מהאישפוז אבל כאבי הגב שלי הרבה יותר חזקים מקודם ואני באמת לא יודע לאיזה כיוון של טיפול כדאי לי לפנות ואיזה כיוונים לשקול. מתוך נסיונכם, הייתי רוצה השערה שלכם למה הגב כואב הרבה יותר כחודש לאחר הזריקה האפידוראלית ולהיעזר בכם בכדי לבחור לעצמי טיפולים נכונים שאתם ממליצים ובאיזה ספורט נכון שאתעסק כמה ולמה בכדי לשקם את הגב שלי ולשוב לתפקד כרגיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר שמי שגיב03/11/2009מפנה אותך לכתבה בנושא כאבי גב שהיתפרסמה באתר זה ובכלל זה גם בנושא של פעילות גופנית
כאב הינו תולדה של עומסים מצטברים הן מכניים, כימיים והן רגשיים\מנטאליים. הכאב מנסה להתריע אותך על כך שכרגע ובמשך תקופה די ארוכה גופך היה נתון לעומס. גם ברזל מתכופף בסוף.
התפיסות העכשוויות בנוגע לכאבי גב שזה בכלל לא פריצת דיסק אלה מתח על חוט השדרה הנוצר כתגובה לעומסים המצטברים.
נראה שגם בנואשותך להפיג את הכאב אתה עושה דברים שכבר יוצרים נזקים ולא מובילים אותך בכיוון הנכון.
הבעיה שאתה מתאר מוכרת לי היטב, ואשמח לעזור לך.
שמי שגיב 04-6291344* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ותרופותפןפן2202/11/2009
לאחרונה קבלתי תרופה מונעת לכאבי ראש- פרולול-10 .
היא משפיעה על קצב הלב.( כתוב בעלון)
איזה השלכות יש לה לגבי פעילות גופנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר שמי שגיב03/11/2009אם אתה לוקח כדו פעם בתקופה אולי זה לא נורא, אך אם אתה לוקח כדור זה על בסיס קבוע אז סביר להניח שעלולות להיות השלכות ארוכות טווח
הייתי ממליץ למצוא אלטרנטיבות חלופיות או משלימות לטיפול התרופתי, שכן טיפול זה אינו נותן מענה לשורש הבעיה ,אלה רק סימטומטי שאולי לפעמים נדרש. טיפול תזונתי, כירופרקטיקה או שילוב של השניים,יכולים די לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הפעילות
פןפן2203/11/2009השלכות ארוכות טווח אומר פגיעה ביכולת לעשות פעילות גופנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפשעהיעל28/10/2009
בתי בת 12 עוסקת רבות בספורט (כיתת ספורט) ובריקוד.
אתמול בבוקר היה אימון אתלטיקה (ריצות 600) מאומץ במיוחד.
בערב החלו כאבים חזקים באזור המפשעה.
מה יכול להיות מקור הכאב ומה הטיפול המומלץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפשעה
ד''ר שמי שגיב03/11/2009כאבי מפשעה יכולים להיגרם ממספר של גורמים: מתיחה בשריר המפשעה, סיבוב האגן, לחץ בחולייה, הרניה (בקע) אלו בעיקר.
על מנת לקבוע בוודאת יש צורך בבדיקה מקצועית בעיקר אם הכאבים מתמשכים או מופיעים גם ללא מאמץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
יוסף בן אבו06/11/2009שוב אני.
הכאבים חלפו אבל לפעמים בזמן מאמץ בתנועות מסוימות שכנראה מאמצות את המפשעה היא מרגישה קצת את המשפעה ושהיא עושה מתיחה למפשעה היא כאילו לא מרגישה את האיזור של המפשעות כמו כאב עמום כזה,איך אפשר להסביר את זה מזה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורתעידית26/10/2009
שלום רב, מזה זמן רב אני סובלת מסחרחורת רק כאשר אני עושה גילגול במסגרת פעילות ספורטיבית .התופעה מחמירה עם הזמן ,אני לא יכולה לפתוח את העיניים ואני מחזיקה את ראשי בן ידיי מספר שניות . מה יכולה להיות הסיבה ? תודה עידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות
ד''ר שמי שגיב26/10/2009סחרחורות יכולות להיגרם ממספר גורמים וזאת משום שמערכת שיווי המשקל שלנו נשלטת על ידי מספר מערכות. בגדול, סחרחורות יכולות להיגרם כתוצאה מבעיה באוזן התיכונה, לחץ וחוסר איזון בחוליות הצוואר, חולשה במערכת העצבית האטונומית ועוד. אך תמיד יש מעורבות של מערכת העצבית. כירופרקט טוב יכול להועיל לך. גם פיזיוטרפיסט המתמחה בסחרחורות ובאם זה סוג של סחרחורת בתחום התמחותו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מטבוליזם של השרירשושי25/10/2009
שלום רב,
סובלת מחולשות בעיקר פרוקסימליות ברגלים
בדיקה נוירולוגית-תקינה
בדיקת-EMG-תקינה
בבדיקת ISCHEMIC TEST -לקטט לפני מאמץ-6 אחרי מאמץ-51 ערכי ייחוס5-20
-אמוניה לפני מאמץ-43 אחרי מאמץ-59 ערכי ייחוס30-120
נאמר לי שהערכים צריכים לגדול אחרי מאמץ פי 3 אם כך בדיקת האמוניה לא תקינה .
שאלותי: הנאם זה נכון ? ואם כן מה עושים אם הבדיקה לא יצאה תקינה?
בברכה
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטבוליזם של השריר
ד''ר שמי שגיב26/10/2009זה לא יתכן שבעיה מטבולית תוקפת רק שריר מאוד ספציפי
בעיה מטבולית הינה מערכתית אך יכולה להטבטא במקום נקודתי. לרוב המקום ששם הבעיה מטבטאת היא במקום החלש במערכת. אז נכון שאם את עוסקת בפעילות גופנית שבעיקר מפעילה את הגפיים התחתונות אז אכן שרירים אלו יהיו תחת עומס מתמיד ושם הבעיה תבוא לידי ביטוי. בנוסף, פעילות של שרירים מסויימים תורמת להיצטברות מקומית של חומצות מטבלויות ובכללם חומצת חלב. חומצת חלב יכולה להיצטבר גם כתוצאה מאימון אינטנסיבי אך גם כתוצאה מתהליכים מצטברים. סביר להניח שכך הוא המצב אצלך. האם את עושה תרגילי שחרור והרפייה? האם את מקבלת עיסויים? האם את שותה מספיק? האם התזונה שלך חומצית או בסיסית? כל אלו יכולים לתרום להיצטברות של חומצות בשרירים ובכך לגרום לתחושת עייפות שתיארת.
במרפאתי אני עושה בדיקת דם יחודית LIVE BLOOD MIROSCOPY שבעזרתה ניתן לראות את מצבורי, מיקומם והשפעות החומצה בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אופנייםשלומי;;;25/10/2009
שלום,
אני גבר בריא בן 33 בעל משקל עודף משמעותי (100 ק"ג על 175 ס"מ). הכושר שלי ירוד מאוד, למרות שעד לפני מס' שנים הייתי רץ באופן קבוע. לאחרונה רכשתי אופניי הרים לצורך חזרה לכושר. אני רוכב מוקדם בבוקר. מהנסיונות הראשונים שביצעתי לא סחבתי בכלל בעליות (מתונות יחסית) גם מבחינת סיבולת לב ריאה וגם סיבולת השריר. לאחר כחצי שעה של אימון (שברובו לא עליות) הייתי נשבר. אשמח אם תענו לי על מס' שאלות:
1) האם לפי דעתכם זה נורמלי שאני בקושי סוחב בעליות?
2) מה סרגל המאמצים המומלץ לאדם במשקל ובכושר שלי? (מבחינת זמן אימון או מרחק ושיפוע)?
3) מה מומלץ לאכול לפני רכיבה (וכמה זמן לפני הרכיבה)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אופניים
ד''ר שמי שגיב26/10/2009אכן לאדם במשקלך זה יהיה אך קשה לסחוב בעליות עם אופניים. כל ק"ג בעלייה מצריך מאמץ מוגבר עוד יותר. ממליץ לך בהתחלה לרכב רק במישור ולאט לאט לשלב מאוצים קצרים 1-3 דק כדי להעלות דופק. בהמשך שכושרך ישתפר ומשקלך ירד נסה שוב עליות ונראה שאז תוכל להיתמודד עם זה ביתר קלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ ונימול בכף הרגלשירה23/10/2009
אני מתעמלת כ 5 פעמים בשבוע בחדר כושר שם אני עושה 40-60 דקות של אירובי על אליפטיקל.
הסיבה לאליפטי דווקא היא שיש לי רגלי X והיו לי בעבר דלקות וכאבים בברכיים מהליכה מרובה (דווקא בריצה פחות כואב ).
הפעילות היא בעצימות גבוהה למדי. בדר"כ אחרי כ 5 דקות של פעילות אני מרגישה שהכף רגל שלי התנפחה ואני עוצרת ומשחררת את השרוכים.
אחרי כ 20 דקות מתחיל מן נימול או לחץ לא נעים בכף הרגל.
הדבר קרה עם הנעליים הנוכחיות וגם עם הקודמות - משתי פירמות שונות. הנעל מספיק רחבה והקשירה רופפת עד שלעיתים העקב כמעט יוצא מהנעל.
הלחץ גבוה יותר על כף הרגל כאשר אני מעלה את השיפוע - ואז זה ממש כואב ולא נעים ומקשה מאוד להמשיך בפעילות. כאשר אני מעלה את ההתנגדות גם התופעה מתגברת אבל הרבה פחות מאשר בשינו השיפוע.
האם יש דרך להקל על התופעה? ממה היא נגרמת?
אולי חשוב לציין ש (1) אני סובלת מעודף משקל (1.72 ס"מ ו 90 ק"ג), אולם נמצאת בכושר מצוין (פעילות אירובית בעצימות גבוהה) ו (2) יש לי היפר לקסיטי שביום יום לא גורם לי לבעיות מלבד דלקת עקשנית וקרע חלקי בסופרספינטוס בכתף שמאל (נשלט ע"י תרגילים לחיזוק הרורטור קאף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ ונימול בכף הרגל
ד''ר שמי שגיב26/10/2009בזמן פעילות כף הרגל מתרחבת וזה כתוצאה מזרימת דם מוגברת לשרירי הרגליים. מרביתנו שורכים את הנעליים הדוק מדי ובכך מונעים את התרחבות הרגל מצב היוצר לחץ על עצמות המסרק וכתוצאה נלחצים העצבים. הרגל נוסף ובעיקר אצל נשים הוא רכישת נעליים קטנות למידת הרגל. אף אחת לא רוצה להיראות עם נעל גדולה. סביר להניח שכך גם המצב אצלך. אל תנסי להסתיר את גודל רגלך רכשי את הנעל המתאימה שהיא לפחות במספר או שתיים יותר גדולות מהמידה הרגילה.
די יתכן שאת גם זקוקה למדרס ביומכני(אשמח לעזור)
כשאת מדבשת השתדלי לא לעשות POINT, כלומר הטיית הרגל כלפי מטה זה יגרום להחלקת הרגל פנימה אל הנעל ויגרום ללחץ על קדמת כף הרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי רק המדרס....
שירה26/10/2009אני לא עושה פוינט, אלא להיפך (פלקס) ובתגובה השוקיים והגלוטאוס שלי נוטים לעבוד קשה.
אני מידה 42 בנעליים כבר מגיל 14 כך שאין סיכוי שאני אקנה מידה קטנה או צרה מדי.
מאז ומעולם נעלתי רק את מידתי ואני לא אוהבת לסבול בכפות הרגליים.
ציינתי גם שאני רוכסת את השרוכים מאוד רופף, בכל מיני שיטות שמפיעלות פחות לחץ על כף הרגל - ועדיין אין הטבה.
אולי הסבר היחידי שיעזור זה מדרס.... תודה על העצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצימות האימון ודופק מירבימשה23/10/2009
חזרתי לפני כשנה בהדרגה לפעילות גופנית בתדירות ובעצימות די גבוה אחרי שנים רבות של חוסר פעילות.
אני כבן 43.
גובה 175 ומשקל 86 קילו, לא שמן אלא מאד שרירי ואתלטי.
דופק מינימלי במנוחה 44-46.
לאחרונה נתגלה אצלי לחץ דם גבולי שמגיע ל 140 על 90.
אני רץ כ 4 פעמים בשבוע בין 3-5 ק"מ + כ 2 ק"מ הליכה מהירה מאד בעלייה (סה"כ כ - 7 ק"מ).
בנוסף שוחה שחיית חתירה בקצב של כ19-20 דקות לקילומטר כ2-3 פעמים בשבוע.
אני משתמש בשעון דופק במהלך אימון הריצה ומגיע לדפקים גבוהים ביותר.
בחלק מזמן האימון אני מגיע אף ל 182-189 פעימות לקה. האימון נמשך כ50-55 דקות וממוצע הדופק 155. רוב האימון בדופק שמעל 160.
האם אני עושה משהו מסוכן?
האם אני טועה?
יש לציין שאני מגיע לדופק של 160 בקלות רבה. ההתאוששות די מהירה עם הפסקת הריצה ומעבר להליכה.
ההגעה לדופק גבוה אינה קשה ואיני מרגיש שום קושי מיוחד. גם בדופק 160 אני יכול לשוחח תוך כדי אימון.
אם אני אכן טועה, אשמח להמלצה איך כן לבצע את האימון ע"מ לשפר כושר ויכולת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצימות האימון ודופק מירבי
ד''ר שמי שגיב26/10/2009על פניו נראה שהכל קשורה אצלך ושאתה מתאמן נכון
לחץ דם יכול להיגרם כתוצאה מהצטברות של חומצות מטבוליות בדם הפוצעות את דפנות כלי הדם. כתגובה, הגוף משנע למקום סידן על מנת לנטרל את נזקי החומציות דבר הגורם להיסתיידות העורקים ומה שעלול לתרום לעליה בלחץ הדם.
נסה לא להגיע למאמצים אן-ארוביים שבהם יצור חומצת החלב גבוה. וודא שאתה אוכל תזונה בסיסית ושאתה שותה מספיק מים.
ריכוז חומצות מטבוליות בדם או בגוף והשלכותיהם על מערכות הגוף ניתן לעשות בעזרת בדיקת דם ייחודית תמונת דם מיקרוסקופית שאותה אני עושה במרפאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע ב aclענת23/10/2009
לבני בן ה 20 נקרעה הרצועה הצולבת הקדמית. איבחון לאחר mri .
הוא לא מעוניין לעשות ניתוח בשלב זה.
בררנו בחנות אורטופדיה לגבי תומך ברך - לדבריהם יש תומך ברך שיכול להתאים ושהבן יוכל
להמשיך את הפעילות הרגילה שלו ללא מגבלות. האם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע ACL
ד''ר שמי שגיב26/10/2009תומך ברך איכותי יכול לעזור
יש לוודא לעשות תרגילים ספציפיים לחיזוקים דינאמיים של שרירי הברך
יש גם להימנע מפעילות הדורשת עצירה מהירה שינויי כיוון ניתורים וכו
פעילות מותרת: שחיה, אופניים ריצה (במישור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)