פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי שרירים
    דוד
    30/11/2009

שלום רב,
    לפני כ- 3 חודשים התחלתי באימונים אינטנסיביים לקראת מירוף חצי מרתון. יש לציין כי לפני כן לא בצעתי כל פעילות גופנית וכיום לאחר 3 חודשים אני מבצע אימונים של 15 - 20 ק"מ ריצה. ברור לי ואני מודע לכך כי סרגל המאמצים אינו נכון או מומלץ. עם זאת, אני מתכנן לרוץ בריצת במיני מרתון בעוד שבוע וחצי ולאחר מכן להמשיך בתוכנית אימונים מסודרת ומאוזנת יותר.

בשבועות הראשונים סבלתי בסוף כל ריצה מכאבים עזים באזור הקרסוליים שעברו לאחר יומיים/ שלושה. אט אט כאבי "העצמות" פחתו ולאחרונה החלו לקראת סיום כל ריצה כאבים באחד משרירי התאומים, התכווצות שנמשכת 3 - 4 ימים.
    א. האם יכול להיות שההתכווצויות בשריר נובעות מחוסר בנוזלים/ מלחים? אם כן, מה אתה ממליץ לקחת?
    ב. אם ההתכווצויות נובעות מעומס על השריר, מה מומלץ לעשות בטווח המיידי להקל על ההתכווצות ולבצע עוד מספר אימונים עד התחרות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים

הוספת תגובה

• כאבי שרירים

ד''ר שמי שגיב
    05/12/2009

התשובות לשאלותיך, כן, כן וכן
    יש לשתות לפחות ליטר על כל 17 קג משקל גוף
    יש להמליח את השתייה במלח סלעים או הימלאיה
    וודא לעשות מתיחות
    רוץ פחות בכביש ויותר בדרכי עפר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקע בקרסול
    עדי
    29/11/2009

לפני חודש בערך נקעתי את הקרסול באימונים של ריצת מסוכות.
    מאז גילו שיש לי גם שבר ילדים והמפרק שלי מוגבל.
    אני מאוד רוצה לחזור להיתאמן אבל לא יכולה בינתיים כי התווח תנועה שלי מוגבל מאוד.
    מה אפשר לעשות בשביל לזרז את תהליך ההחלמה ולחזור להיתאמן?

לקביעת תור
    סגירה
    נקע בקרסול

הוספת תגובה

• נקע בקרסול

ד''ר שמי שגיב
    30/11/2009

מעבר לתרגילי גמישות וחיזוק יש להתחיל מיייידית! בשיקום הקרסול. כי ברגע שהבעיה מתקבעת יהיה בהמשך קשה ביותר לשחרר את המקום. עלייך להתחיל טיפולים שמטרתם שיקום המערכת העצבית , מוביליזציות לשיפור טווח התנועה ועיסויים רפואיים לשחרור הצלקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי שבר בקרסול-אשמח לתשובה במהרה!!
    גיא
    28/11/2009

שלום,כרגע אני לאחר שבר בקרסול,אני יושב בבית כבר כמעט 4 חודשים...והיה לי גבס חודשיים וחצי בערך...אחרי ההורדה של הגבס,שקרתה לפני כמעט מעל לחודש.אני מקבל טיפולי הידרותרפיה ופיזיותרפיה אבל לא באופן קבוע ומספק,בקרוב אני חוזר לצה"ל אבל אני לא בכושר שהייתי בו מן הסתם אחרי 4 חודשים של חוסר מעשה...נכון לעכשיו אני עדיין לא בשלב של לרוץ ולקפוץ ויש לי בעיה בללכת הרבה זמן או לעמוד במשך הרבה זמן..אם אפשר עצות על איך אפשר לחזק את הקרסול השבור,מה אני יכול לעשות עם המגבלה שיש לי שאני לא יכול לרוץ או לקפוץ בנוגע לחזרה לכושר,אני ממש להוט להיכנס לכושר,אני נמצא ביחידה קרבית ואני ממש ממש רוצה להיכנס לכושר...(סובל גם מהשמנת יתר..) כרגע אני במצב של חוסר אונים.
    אם תוכל לתת לי עצות אני אשמח...

הוספת תגובה

• אחרי שבר בקרסול-

ד''ר שמי שגיב
    28/11/2009

כדי לשמור על כושר גופני אתה יכול להתחיל לשחות, לרכב על אופניים (ספינינג) ולהרים משקולות או כל פעילות אחרת שלא מפעילה לחץ על הקרסול.
    מעבר לכך איני יודע על מצבך הקליני כך שקשה מכאן ליעץ בכול הנוגע לשיקום ספציפי.
    בשיקום הקרסול יש צורך בעבודה על פטריה- לחיזוק המערכת הפרופריוספטיבית, לשקם את טווח התנועה, לשחרר את הרקמות הרקות מהתדבקויות ולחזק באופן פונקציונאלי את שרירי הקרסול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס וריצה
    אמיר
    27/11/2009

ד"ר שלום מעוניין לדעת אם יש מגבלה להעלאת נפח ריצות להשתתפות במיני מרתון
    מטופל באלטרוקסין 100 מ"ג על בסיס יומי פעיל פעמיים בשבוע חדר כושר 45 דקות אנאיירובי+30 דקות ריצה על המסילה (5 ק"מ) וריצה חיצונית בשבת 60 דקות 10 ק"מ
    בדיקות מאוזנות למעט פריטין 11 שמטופל בכדור ברזל ל3 חודשים הקרובים ומפה כנראה קצב התאוששות איטי יחסית לאחר פעילות עצימה האינדוקרינולוגית לא מאפשרת פעילות יותר עצימה מהפעילות הנוכחית !! האם צודקת ?אפשרי העלאת עצימות? אשמח לחוות דעתך!!

הוספת תגובה

• תת פעילות בלוטת התריס וריצה

ד''ר שמי שגיב
    28/11/2009

ראשית יש להבין את המקור לתת פעילות בלוטת התריס. האם זה תזונה, מתח. נראה שאתה משלים עם הבעיה במקום לבדוק כיצד ניתן לאפשר את פעילותה התקינה של הבלוטה ובכך של הגוף. תת פעילות של הבלוטה לרוב מצביע על עומס יתר של מערכות הגוף, כך שבשלב זה להעמיס עוד יותר על הגוף לא נשמע כצעד נבון.
    הייתי מנסה דרכים חלופיות לבדוק את הגורמים ודרכי טיפול לא סימפטומאטיות, אלה כאלו המאפשרות את תפקודה הבריא של הבלוטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכה בצלעות
    רן
    27/11/2009

לפני שבוע קיבלתי מכה מאוד חזקה בצלעות במשחק כדורגל
    לאחר שבוע הכאבים חזקים במיוחד בבוקר כשאני מתעורר בסך הכל עובד ולומד אבל לא חל שיפור משמעותי בכאב
    שאלתי האם למכה כזו יש זמן החלמה ארוך?
    והאם זה בסדר שלא עשיתי צילום ולא הלכתי לקופח?

לקביעת תור
    סגירה
    מכה בצלעות

הוספת תגובה

• מכה בצלעות

ד''ר שמי שגיב
    28/11/2009

צלעות יכולות להינזק גם מהתעטשות. החלק שלרוב נפגע הוא החלק הסחוסי של הצלע. במקרה של שבר לצלע או סדק בסחוס דרך הטיפול זהה- כלום. כי לא ניתן לגבס או לקבע מקום זה. כתוצאה לפציעה זו נדרש זמן החלמה ממושך יותר וזאת משום שהצלעות נמצאות כל הזמן בתנועה כתוצאה מתנועת הנשימה. היה סבלני, זה כל מה שנדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בצלעות

בועז הלפמן
    02/12/2009

מעבר לפגיעה בסחוסי הצלעות קיימת גם תגובה של הגוף לכאב עצמו וכל עוד היא ממשיכה אז לאזור הפגוע קשה להחלים. סביר להניח שכדי להגן מפני תחושת הכאב יתכווצו במקביל שרירי הסרעפת והבטן העליונה, וכמו כן שרירי הגב באזור המקביל לפגיעה. במצב כזה הנשימה קשה עוד יותר ולאזור הפגועה נחסמת הזרימה המאפשרת את החלמתו. בתהליך של עיסוי השרירים הנ"ל והרפייתם תוך נשימה תתאפשר אותה זרימה שתאפשר לגוף להחלים את עצמו מהר יותר.

בועז הלפמן
    מדריך מוסמך בשיטת גרינברג, מתמחה בתהליכי החלמה ושיקום
    052-5116818

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית מיקוד ראייה אחרי שחייה
    חנן
    26/11/2009

שלום רב.

אני שחיין מתחיל (בן 42 ). לאחר אימון שחייה רציף של כ 40 דקות.

הראייה שלי לא ממוקדת (רואה כפול ) אם כי כאשר עוצם עין אחת, אני כן רואה בחדות הרגילה.

לאחר כשעה התופעה מסתדרת לי.

האם ישנה בעייה, או שפשוט לוקח לגוף זמן לסגל את קצב החמצן שנכנס.

ברצוני לציין שמלבד עיסוק זה אני גם רוכב אופניים ורץ למרחקים ארוכים, ואין לי שום
    בעיות פיזיולוגיות.

אודה לתשובה מהירה (הפחידו אותי בעניין זה)

הוספת תגובה

• בעיית מיקוד ראייה אחרי שחייה

ד''ר שמי שגיב
    28/11/2009

ראשית אם זו היתה בעיה פתלוגית אז זה היה מופיע בכול מצב ולא רק לאחר פעילות שחיה. כך שזה נשמע כבעיה תפקודית.
    יתכן ומדובר בבעיה צווארית הגורמת לחץ על חוליות הצוואר ומוחרפת כתוצאה ממנח הגוף והטייה והתרוממות הצוואר בזמן שחיה. יש צורך לבדוק זאת. יתכן וגם מדובר בתגובה, כמו מחלת ים, שבהם מרכזי שיווי המשקל מופרים ומשפיעים גם על הראיה. יש צורך לבדוק גם את זה. יתכן וגם רגישות לכלור יכולה אף היא להשפיע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב, כושר, ניתוח?
    רועי
    23/11/2009

שלום רב
    לאחר שנשללה כי קיימת אצלי דלקת פרקים, אובחנה אצלי פריצת דיסק המלווה בקולקציה ציסטית בגובה L2-3. הקולקציה לוחצת בצורה משמעותית יותר על האזור מאשר הבלט. כמו כן הופיעו אצלי כאבים עזים בברך שמאל לתקופה מסויימת, אך כרגע נעלמו. MRI הוכיח כי הברך תקינה לחלוטין.

התייעצתי עם מספר רופאים לגבי אפשרות לניתוח-כמעט כולם הסכימו(וייס, גפשטיין), בעיקר
    בעקבות העובדה שישנה פגיעה נוירולוגית קלה ברגל שמאל.
    פרופסור אחד-מיירבוסקי- החליט שלא להמליץ על ניתוח, אלא להמתין ולראות כיצד המצב
    מתפתח- לבצע MRI בעוד חצי שנה ולבדוק בשנית. בעיקר בתקווה שהקולקציה הציסטית
    תיספג בגוף ועקב העובדה שלפי הגדרתו הפגיעה הנוירולוגית הינה קלה (העדר רפלקסים בברך שמאל, כוח תקין, העדר תגובה למגע בירך).
    כמו כן כרגע אין אני בכאבים בכלל.
    אני מבולבל ורוצה לשאול אתכם לדעתכם לנוכח המצב.
    כמו כן אני משרת בצבא הקבע ורוצה לדעת אילו פעילויות ספורטיביות אוכל לבצע- ריצות, מתח וכו', שכן הדבר היווה חלק משמעותי מחיי.
    תודה רבה
    רועי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב, כושר, ניתוח?

הוספת תגובה

• כאבי גב, כושר, ניתוח?

ד''ר שמי שגיב
    25/11/2009

לפני שחותכים יש למצות את כל האופציות הטיפוליות השמרניות. כי ניתוח הוא לכ החיים. אם אין כרגע חסרים נירולוגיים משמעותיים עדיף לחכות ולעקוב אחתר התפתחות התהליך.
    אין שום מניעה שתחזור לעסוק בפעילות ספורט אך וודא שהיא לא יוצרת גירוי על עמוד השדרה.
    במצבך יש צורך בטיפול כל שהוא לשחרור המתח מחוט השדרה על מנת להקל על הלחץ העצבי. התובנות העכשוויות הם שזה לא דיסק הלוחץ אלה מתח לאורך חוט השדרה שיוצר את הלחץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רועי
    26/11/2009

תודה על התשובה המהירה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לשלב חדר כושר יחד....?
    אדם
    23/11/2009

שלום,
    שאלה קטנה שהייתי מעוניין לדעת על שילוב אימון בחדר כושר עם ריקוד.

אני רקדן בין 21, מתחום ההיפ-הופ, כבר כמעט 4 שנים, עם הפסקה של חצי שנה עקב בעיות גב,
    היום אני מתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע לפעמים 4 - מתיחות כוללות + אימון ריקוד - משך כל אימון
    נע בין שעה ו-45 דקות ל - 3 שעות.

בעבר הייתי סובל מכאבי גב תחתון, לא ברור בדיוק ממה התחיל, אך הממצאים מראים בלט דיסק ללא לחץ ובקע דיסק עם לחץ בינוני(או הפוך) בחוליות התחתונות - היום אחרי שחזרתי לכושר הכאבים פחתו וכמעט נעלמו.
    הייתי מעוניין לדעת אם זה אפשרי\כדאי לשלב אימוני חדר כושר (כולל אכילת תוספי מזון\חלבונים) לחיטוב הגוף ולחיזוק שרירים מייצבים?
    וכמה אפקטבי זה יהיה? - כמובן בלי לפגוע באימונים הקבועים של הריקוד.

תודה והמשך יום טוב.

הוספת תגובה

• לשלב חדר כושר יחד

ד''ר שמי שגיב
    25/11/2009

אין שום סיבה שלא כל עוד אתה עובד בצורה נכונה ועברתה בדיקה של עמוד השדרה לוודא שלא קיימים ליקויים תנועתיים תפקודיים בחוליות עמוד השדרה
    אם אין כאבים אין זה אומר שהבעיה עדיין לא שם כמו גם שכשיש כאבים אין זה אומר שהבעיה רק התחילה
    בדיקה אצל כירופרקט יכולה להועיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרניה
    שרית
    22/11/2009

אני בת 37 אחרי 4 לידות רגילות, האחרונה לפני 6 שנים, אובחן אצלי בקע טבורי בקוטר 3 ס"מ והרופא ממליץ על ניתוח. אני מתעמלת בחדר כושר באופן קבוע בחדר כושר כולל תרגילי בטן. האם התרגילים עשויים להגדיל את קוטר הבקע? האם יש קשר בין הבקע לבין העובדה שהבטן שלי בולטת רוב היום (בעיקר אחרי האוכל ) בגודל של אשה בחודש חמישי? האם חובה לנתח גם אם הבקע לא כואב?

לקביעת תור
    סגירה
    הרניה

הוספת תגובה

• הרניה

ד''ר שמי שגיב
    23/11/2009

זה קצת קשה מבלי לראות אותך להגיב על מצבך
    אך אם קיים בקע והוא מציק וגדל תחת מאמץ או לאחר ארוחה אז רצוי לנתח כי זה פשוט ימשיך ויגדל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לפרוסקופי לבע מפשעתי
    אבי
    21/11/2009

עברתי ניתוח לפרוסקופי לבקע מפשעתי לפני כחודש. הנני עוסק בספורט הכולל ריצות ורכיבת אופניים. עלי לבנות תוכנית אימונים לחזרה לפעילות. ברצוני לדעת מתי עלי להתחיל את האימונים, באיזו עצימות ואיזה סוג.
    האם שחיה יכולה להיות פתרון הולם במקרה שעלי להמנע מריצות ואופניים?
    ( הניתוח כלל הנחת הטמעת רשת באיזור הבקעים ימין ושמאל)

אשמח לתשובתכם המקצועית כרופאי ספורט

בתודה אבי

הוספת תגובה

• ניתוח לפרוסקופי לבע מפשעתי

ד''ר שמי שגיב
    23/11/2009

אני אישית עברתי ניתוח דומה וכעבור שבוע חזרתי לפעילות ריצה, אבל זה אני
    מציע בהדרגתיות לחזור לפעילות מתונה. שחיה יכולה להיות אלטרנטיבה טובה. לאט לאט שלב הליכה וגם אופניים, מבלי ללחוץ. אם אתה רואה שאין מיחושים בהדרגתיות המשך להגביר את העצימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בשני הקרסוליים אחרי אימונים
    אפרת
    18/11/2009

שלום!
    לפני כחודשיים ניסיתי להוריד במשקל עם תוסף תזונה שלא הרגשתי שעוזר (Apidexin) והפסקתי אחרי כשבועיים של שימוש בו.
    מעט אחר כך התחלתי להתאמן- הליכה של שעה בכל יום בחדר כושר, שבמהלכה גם רצתי קצת (משהו כמו שבע- עשר דקות לא רצופות) וקצת משקולות ותרגילי בטן. הלכתי לחדר כושר כל יום במשך כשבועיים, כשבערך אחרי שבוע (אולי פחות קה לי להגיד בדיוק מתי הז התחיל) הרגשתי כאב בקרסול השמאלי. זה לא היה ממש נורא אז המשכתי להתאמן- פחות לרוץ ויותר ללכת. באותו זמן הקפדתי גם על אכילה מועטה (אני חושבת שהיא גם היתה נכונה, רק שלא אכלתי ארוחות ערב בדרך כלל).
    שבוע שעבר יצאתי לטיול, במהלכו הלכתי הרבה מאוד, כמעט כל היום במשך כארבעה ימים, ושם אכלתי פחות מבדרך כלל וגם שתיתי פחות.. (לא בכוונה שמתי לב לזה רק אחר כך).

במשך כל הזמן הקרסול השמאלי שלי כאב, וקצת אחר כך גם הימני, שכנראה בגלל הלחץ שהופעל עליו כאב גם הוא.. הנקודה היא,
    שאתמול חזרתי מהטיול, וכשהתקלחתי ראיתי פתאום ששני הקרסוליים שלי נפוחות מאוד- השמאלי יותר מהימני, החיצוני יותר נפוח מהפנימי למרות שהקרסול הפנימי יותר כואב לי בתנועות (הקרסול החיצוני לא כאב במשך הטיול או הספורט).
    היום בבוקר נשקלתי, וראיתי שירדתי חמש קילו- מאז שהפסקתי את השימוש בתוסף התזונה (בעצם מאז שהתחלתי ם חדר הכושר והאכילה הפחותה)-
    השאלה שלי היא אם יכול להיות שהנפיחות בקרסול היא רק מover exercise ועודף משקל על הjoint או שיכול להיות משהו אחר, שבשילוב עם כל תמונת המצב שנתתי יכול להראות על סיבה אחרת שבגללה שני הקרסוליים נפוחות היום.. האם יש צורך ללכת לרופא או שמספיק לנוח כמה ימים? האם במהלך הימים האלה אנייכולה עדיין לעשות את שעת ההליכה או אפילו חצי שעה בהליכון או להפסיק לגמרי..?

יש לציין שאתמול ישנתי עם רגליים למעלה והנפיחות ירדה, היום שמתי תחבושות אלסטיות בשתי הרגליים אבל עדיין צלעתי בהליכה (כשרגל שמאל כואבת קצת יותר)

תודה רבה רבה, אני מאוד מעריכה את העזרה- אני פשוט נמצאת בחו"ל ולא ממש יודעת למי לפנות ואיך להגיע פה לרופא והעזרה שלכם מאוד מועילה לי,א ז תודה!

אפרת

הוספת תגובה

• נפיחות בשני הקרסוליים אחרי אימונים

ד''ר שמי שגיב
    23/11/2009

נראה שהבעיה קשורה לשילוב של מספר גורמים
    די יתכן שהעומס המכני כתוצאה מהעמסת יתר על הקרסול יצרה תגובה דלקתית בקרסול.
    אך גם יתכן שכתוצאה מהשינויים התזונתיים חלו שינויים במאזן המלחים, אלקטרוליטים שאף הם יכולים לגרום לנפיחות.
    מציע להפחית מעט מעומס האימונים, אופניים יכולים להתאים
    קרח- לטבול את הקרסול למשך 15 דקות במי קרח
    להוסיף מלחיםף אלקטרוליטם (ללא סוכר ) לשתייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שורף במפשעות
    יואב
    17/11/2009

שלום, אני שחקן כדורגל בן 18 והחלו לי לפני כשבוע כאבים בשתי המפשעות ובאזור הבטן התחתונה המתטבאים בעיקר בצריבה. בזמן האימון אני לא מרגיש את הכאבים אלא בזמן מנוחה.
    בנוסף לכך לפני כשלושה שבועות עברתי בדיקת אולטרסאונד באשכים כולל בבטן התחתונה עקב כאבים באזורים אלו והתגלה אצלי כמות של נוזל מינמלי באגן הקטן אך הרופא אמר שאני רשאי להמשיך להתאמן אך עלי לחזור על בדיקת האולטראסונד בעוד כחודש ימים.

ברצוני לדעת האם הממצא באגן הקטן קשור לכאבים במפשעות או שמא הכאבים נובעים מסיבה אחרת והאם עלי לנוח לאימונים לתקופה מסויימת?

יידעו אותי שהכאב יכול להיות נובע מבקע מפשעתי אך זה לא וודאי. אשמח לתשובה בהקדם ההאפשרי

לקביעת תור
    סגירה
    שורף במפשעות

הוספת תגובה

• ביצעתי בדיקת אולטראסאונד

יואב
    18/11/2009

היום ביצעתי בדיקת אולטראסאונד באזור והרופא שלל בקעים במפשעות אך עדיין שורף לי ב2 המפשעות ובנוסף הנוזל באגן נעלם.

ממה הכאב במשפעות נובע אם לא מבקעים והאם אני יכול להמשיך להתאמן באופן סדיר באימוני הכדורגל?

המקרה מאוד מדאיג אותי ואשמח לתשובה בהקדם האפשרי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימוד רפואת ספורט
    מיכל
    17/11/2009

שלום
    שמי מיכל, בוגרת וינגייט, הייתי רוצה ללמוד רפואת ספורט,
    האם זה אפשרי ? האם זה נחשב כתואר?
    היכן לומדים את המקצוע?
    אשמח מאוד לפרטים

יום טוב ותודה מראש
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    לימוד רפואת ספורט

הוספת תגובה

• שלום מיכל...!!!

בויראת
    19/11/2009

גם אני ברצוני ללמוד רפואת ספורט,אנא ממך אם תקבלי כל אינפורמציה בנושא שלחי לי במייל בבקשה כי זה נושא חשוב לי מאד מאד ואני לצערי לא מוצא מישהו שיעזור לי.
    בכבוד רב
    בויראת
    נ.ב גם אני יש לי תואר בחינוך גופני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר מרוסק בשוק ומיניסקוס קרוע
    נעמי פיינר
    16/11/2009

אני בת 48 ובמהלך משחק כדור סל שביתי את השוק וקרעתי את המיניסקוס. נאלצתי לעבור ניתוח בו שמו לי בשוק פלטינה ותפרו לי את המיניסקוס. היום עברו חודשיים מהניתוח, בעוד מספר ימים אני אוכל לדרוך בהדרגה. אני תמיד עסקתי בספורט והרבתי לטייל ומאוד מלחיצה אותי המחשבה שלא אוכל לחזור לפעולותי הקודמות. אני עושה פיזיוטרפיה והידרוטרפיה והדבר שהכי מדאיג אותי זה טווח הפעילות של הברך עד היום אני יכולה לכופף אותה עד 90 מעלות. (עבדתי עם c.p.m ). היום אני רוכבת עך אופניים סטטיות ומורידה בכל פעם את הכסא על מנת להגדיל את טווח התנועה ובכל זאת אני לא מרגישה בשיפור וכל יום אני צריכה כאילו להתחיל מחדש, זה מאוד מתסכל. מה עלי לעשות איך אוכל להגדיל את טווח הפעילות?. חוץ מזה אני מאוד מבולבלת כי יש לי המון יועצים יש כאלה שאומרים לי לא להתאמץ יתר על המידה ולנוח ואחרים שאומרים לי לעבוד ולהתאמץ עד כאב, איך יודעים מהיא הדרך המתאימה והיעילה ביותר עבורך? יש לי הרבה מוטיבציה ואני רוצה לחזור לפעילות מלאה ומצד שני אני לא רוצה להזיק לעצמי. אשמח לקבל עצות.
    תודה נעמי.

הוספת תגובה

• שבר מרוסק בשוק ומיניסקוס קרוע

ד''ר שמי שגיב
    23/11/2009

לכל פציעה יש חלון היזדמנות, שאני מקווה שעדיין לא פיספסת אותו, לאחר מכן הפציעה משתרשת ואז ההחלמה קשה יותר. כמובן לאחר ניתוח יש הצתלקויות והתדבקויות הגורמים לירידה בטווח התנועה. תרגילים חשובים אך לא פחות זה גם עיסוי רקמות עמוק על מנת לשבור את ההתדבקויות. הרבה עבודה על פטריה לגירוי המערכת העצבית (פרופריוספטורס)
    בכל פציעה יש פציעה פיזית ופציעה למערכת העצבית. הפציעה למערכת העצבית גורמת להתקשחות מגננתית של המקום הפגוע. הזיכרון העצבי עדיין גורם להתקשחות המקום וכל עוד לא תשתחרר המערכת העצבית מהטראומה המקום יהיה מקובע. בנוסף, לאחר פציעה וניתוח, מערכת העצבית יוצרת דפוס תנועה הסתגלותי, שאף הוא לטווח הרחוק ימנע את שיקומו המלה של הברך.
    יש צורך בגישה מולטי-מערכתית על מנת לשפר ולשקם את הברך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

נעמי פיינר
    24/11/2009

דר שמי, ראשית אני מודה לך על ההתיחסות הרצינית, שנית אני מבקשת אם אתה יכול לפרט קצת יותר למה הכוונה בגישה מולטי מערכתית, על אלו טיפולים ובאיזו תדירות היית ממליץ.
    שוב תודה נעמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום

ד''ר שמי שגיב
    25/11/2009

זו כבר שאלה יותר מדי ספציפית וללא בדיקה יהיה קשה לאמוד תדירות הטיפולים.
    אני אישית מתמחה בשיקום נירולוגי מוטורי ונעזר במיגוון שיטות טיפוליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, נעמי.

נעמי פיינר
    26/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 17, כאבים בין אכילס לתאומיםבריצה
    אור
    10/11/2009

אני בן 17, מתאמן לגיבוש..
    יש לי פלטפוס, היו לי נעליים שרק כשהתחלתי לרוץ היו לי כאביי תופת בכפות הרגליים, קניתי נעליי סוקוני, אני רץ ואין כמעט כאבים בכלל. עכשיו יש לי כאבים בין גיד אכילס לבין התאומים..
    רק כשאני רץ, בהליכה מהירה כמעט ולא.
    רציתי לדעת אם צריך פשוט לחזק את השריר, כי כבר 9 חודשים לא התאמנתי בכלל, או שאוליי באמת אני צריך מדרסים. המדרסים הקודמים שקניתי רק הציקו לי וגרמו לכאבים, אני יכול לנסות אבל סתם להרוס נעל ייקרה ואז אוליי המדרסים לא יהיו נוחים..?
    אשמח לקבל המלצות בעניין.

הוספת תגובה

• פלטפוס

ד''ר שמי שגיב
    11/11/2009

זה שרכשתה נעליים טובות זה צעד נכון, אך במצבך אין מנוס ואם תרצה להעלות עומסים אתה חייב מדרסים. המדרסים שאתה צריך זה לפי מידת גבס העסויים מחומרים חצי קשיחים עם מייצב עקב
    אשמח לעזור לך בנושא
    בנוסף נסה לבצע גם ריצות אחוריות והימנע מריצות בעליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה