מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות על תסמונת מדורעלום28/08/2009
שלום רב,
לפני כארבע שנים אובחן כי אני סובל מתסמונת מדור בשוק. (נמדד לי אז לחץ של 70 ממ' כספית במאמץ בשוק ימין). באוקטובר 2005 עברתי ניתוח לשחרור פציה ברגל ימין. אני עדיין סובל מכאבים חזקים מאוד, בשתי הרגליים, במאמץ - לאחר הליכה מהירה ארוכה, לאחר כמה דקות של ריצה, ובכל מאמץ דומה. אני מבין שניתן לנסות ולהמשיך לטפל בבעייה בפרוצדורות כירורגיות, אך אני מעוניין בעיקר לדעת כיצד עלי לנהוג בנוגע לבעיה מבחינת אימון גופני. אינני מצליח למצוא עיסוק ספורטיבי שלא גורם לי לכאבים - ריצה, הליכה, שחייה, אופניים, כל אלו גורמים לי לכאבים חזקים אחרי זמן קצר של אימון. בנוסף, הכאבים נמשכים שעות רבות לאחר המאמץ (ביום שבו אני רץ בבוקר כדי להספיק להגיע לרכבת בזמן, קשה לי להרדם בלילה מרוב כאבים). האם יש סיבה לכך שהכאבים נמשכים זמן רב לאחר המאמץ? האם יש מה לעשות בנוגע לכך? האם יש טעם להתאמן ולסבול את הכאב, או שכרוך בכך סיכון? האם משככי כאבים באים בחשבון? האם יש טעם לבצע אימון במטרה לחזק את שריר השוקה?
אשמח אם תוכלו לעזור לי,
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מדור
ד''ר שמי שגיב30/08/2009לפעמים ניתוח הוא הכרחי אך נראה שזה לא הפיתרון אצלך, כי אם ניתוח אחד לא עזר סביר שהשני גם לא ולניתוחים יש נזקים מצטברים ונזקים לטווח הארוך.
יש צורך להבין את שורש הבעיה
הבן! שריר מתכווץ, וכתוצאה גודל בנפח, רק כתוצאה מפקודה עצבית. ומערכת העצבים עושה זאת כתגובה לעליה בעומס המופעל על השריר.
אך נראה שאם גם מנוחה לא עוזרת ואף במאמצים כמו שחיה שלא מפעילים עומס על שרירי השוק אז מדובר במצב יותר מערכתי, דהיינו מתח במערכת העצבים המרכזית.
סביר להניח מבלי לראות אותך שאתה עם רמת מתח גבוהה בשרירים ולא עט נוקשיות.
טיפול להפחתח המתח העצבי יכול להועיל
בנוסף הרבה מתיחות לשרירי התאומים וסולאוס
קרח- השרה את השוק לפחות 15 דק (בדלי עם קרח)
ריצה אחורית יכולה מאוד להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור
תודה20/11/2009עזרת לי הרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בתסמונת מדור
שניאור09/02/2010ברצוני לציין כי כאבי השוקיים שלי התגברו אף בהליכה, שמח לשמוע על דרכי טיפול קונקרטיות
כמו כן באם אתה מטפל דרך קופת חולים כללית, אשמח לדעת זו אני עובד באזור תל אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומע טיקטוקים קלים מאוד מאחורי הראשאלמוני27/08/2009
שלום רב,
יש לי שאלה מעט מוזרה ואני לא בטוח שזה הפורום המתאים,
אני שחקן טניס חובבן,
בשלב החימום שאני קופץ במקום ,אני שומע טיקטוקים קלים מאוד מאחורי הראש קרוב לאוזניים בצד ימין, זה כמו שיש משהו משוחרר בצד הזה של הראש,
שאני הולך או רץ לכדורים לא מרגיש כלל מרגיש בצליל המוזר הזה,(ניסיתי גם לקפוץ ללא מישקפיים אבל עדיין הרעש הקל הזה נמשך)
בטניס לפני שהיריב חובט נהוג לקפוץ קפיצות קלות ,קצת מציק לי הצליל המוזר.
חשבתי שזה ניגרם כתוצאה מהתנועות חדות שיש בטניס שמניעים את הראש מצד לצד.
האם זה נורמלי?? או פשוט לחיות עם זה?
אשמח לחוות דעתכם.
אם זה לא הפורום המתאים לאיזה פורום אפשר לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיקטוקים בבסיס הגולגולת
ד''ר שמי שגיב30/08/2009סביר להניח שטיקטוקים אלו נובעים מחוליות הצוואר או ממפרק הגולגולת עם החוליה העליונה. במצב של נושות או ליקויים תנועתיים (סובליקסציה) נישמעים טיקטוקים המעידים על חריקה של המפרק.
כירופרקט טוב יכול להועיל לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך תשובה מפיזיולוג ספורטרועי26/08/2009
אמני משחק כדורגל באופן פעיל. אחרי מאמץ עצים(משחק,אימון) אני לא יכול לאכול שום דבר מלבד שתייה מתוקה וכך לא מחזיר לגוף את האנרגיה הדרושה .
רק אחרי כ-3 שעות מתחיל להיפתח לי התאבון.
האם זה תקין? ואם לא מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון לאחר אימון עצים
ד''ר שמי שגיב30/08/2009נשמע שיש כאן בעיה באיזון רמת הסוכרים בדם וזה לא תוצאה של פעילות בודדת אלה משהוא מצטבר. סביר להניח התזונה שלך לא הכי ו\או שאתה שרוי בהרבה מתח ואולי גם לא ישן מספיק ומגיע תשוש ומרוקן מאנרגיה למשחק.אכול כמו שצריך, שתה הרבה ווודא שאתה נח מספיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר שמי שגיב30/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
ד''ר שמי שגיב30/08/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגעה לכשל.לירון25/08/2009
היי,שלום,שמי לירון,אני מתאמן כרגע בתוכנית מאוד עצימה,תוכנית כוח,
בין היתר אחד התרגילים הוא לחיצת חזה במוט,ולפעמים אני לא מצליח לסיים את התנועה ואני קצת "מרמה" או שפשוט עוזרים לי להרים את המוט,הבנתי שתהליך הזה מתגייסיות הרבה יחידות מוטוריות,העם אימונים עצימים כאלו יכולים לגרום לנזק כל שהוא בגדילה וכדומה לכך כל עוד לא הגעתי לפציעה?
תודה.
אני בן 15 וגובהי 158 ושוקל 48.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון יתר
ד''ר שמי שגיב30/08/2009הי לירון
לא צריך להגיע לכשל או פציעה כדי לדעת מתי לעצור
במצבך ובגילך עדיף להיות על הצד הבטוח ולעשות מעט פחות מאשר קצת יותר מדי ובכך להשבית אותך מפעילות וזה חבל.
בתפיסות יותר מתקדמות אימון כוח זה לעשות לא יותר מ-1-3 חזרות FULL OUT או מה שנקרה TOTAL INTENSITY TRAINING . מרבית גיוס יחידות מוטוריות נוצר כשאתה ב-100% ועדיף לעשות פחות חזרות עם עצימות מקסימאלית.
מרבית האפקט הפיזיולוגי נוצר ב2-3 חזרות הראשונות מעבר לכך זה רק סבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,
לירון30/08/2009שלום ד"ר,
תודה על התגובה,התוכנית שאני עובד איתה היא עם 5חזרות בכל התרגילים,3תרגילים בכל אימון,3סטים של 5 חזרות,מלבד התרגיל דדליפט שהוא סט אחד של 5חזרות,לפני כל אימון נערך חימום עם המוט לעט לעט צריך להוסיף קצת משקל על המוט ואז לעבוד עם משקלי העבודה,
התרגיל היחיד שאני יכול להגיע איתו לפציעה זה לחיצת חזה במוט,אבל יש מאחורי ספוטר ככה שגם עם אני לא מסיים את החזרה הוא מעלה את המוט בחזרה לכלוב,השאלה שלי עם במצב שאני מתאמץ מאוד[ואני לא מתכוון שאני עושה את זה כי סתם החלטתי לשים משקל,אלה פשוט אולי אימון גרוע שאני לא מוכן אליו וכו',]ובמצב הזה כפי שהבנתי מתגייסות הרבה יחידות מוטוריות יכולות להביא מצב של פגיעה בגדילה?בכל מקרה שאר התרגילים בתוכנית הם סקוואט,דדליפט,מילטרי פרס[לחיצת כתפיים],מתח..
עוד אני רוצה להוסיף,שהרי התוכנית היא מאוד קצרה,3 תרגילים לכל אימון:
אימון א':
סקוואט שלוש סטים של 5 חזרות
לחיצת חזה במוט[בנצ' פרס] 3סטים 5 חזרות
דדליפט סט אחד 5 חזרות
אימון ב':
סקוואט 3סטים-5 חזרות
מילטרי פרס[לחיצת כתפיים] 3סטים-5חזרות
מתח 3סטים של מקסימום חזרות,אני עושה כ6-8[משקל גוף].
כאשר שבוע אחד זה:
אימון א',אימון ב',אימון א'
ושבוע שני:
אימון ב',אימון א',אימון ב'
שבוע שלישי:
וככה חוזר חלילה..
ולמרות שהתוכנית קצרה אני נח המון בין כל סט עקב האינטניסביות שבה 2-5 דקות בין כל סט,תלוי..בספפו של דבר האימון מגיע ל40-50 דקות לא יותר,אבל אני רוצה לשאול עם זה שאני נח הרבה בין כל סט יכול לפגוע בגדילה או משהו כזה.
מחכה לתגובתך,המון תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,
לירון30/08/2009שלום ד"ר,
תודה על התגובה,התוכנית שאני עובד איתה היא עם 5חזרות בכל התרגילים,3תרגילים בכל אימון,3סטים של 5 חזרות,מלבד התרגיל דדליפט שהוא סט אחד של 5חזרות,לפני כל אימון נערך חימום עם המוט לעט לעט צריך להוסיף קצת משקל על המוט ואז לעבוד עם משקלי העבודה,
התרגיל היחיד שאני יכול להגיע איתו לפציעה זה לחיצת חזה במוט,אבל יש מאחורי ספוטר ככה שגם עם אני לא מסיים את החזרה הוא מעלה את המוט בחזרה לכלוב,השאלה שלי עם במצב שאני מתאמץ מאוד[ואני לא מתכוון שאני עושה את זה כי סתם החלטתי לשים משקל,אלה פשוט אולי אימון גרוע שאני לא מוכן אליו וכו',]ובמצב הזה כפי שהבנתי מתגייסות הרבה יחידות מוטוריות יכולות להביא מצב של פגיעה בגדילה?בכל מקרה שאר התרגילים בתוכנית הם סקוואט,דדליפט,מילטרי פרס[לחיצת כתפיים],מתח..
עוד אני רוצה להוסיף,שהרי התוכנית היא מאוד קצרה,3 תרגילים לכל אימון:
אימון א':
סקוואט שלוש סטים של 5 חזרות
לחיצת חזה במוט[בנצ' פרס] 3סטים 5 חזרות
דדליפט סט אחד 5 חזרות
אימון ב':
סקוואט 3סטים-5 חזרות
מילטרי פרס[לחיצת כתפיים] 3סטים-5חזרות
מתח 3סטים של מקסימום חזרות,אני עושה כ6-8[משקל גוף].
כאשר שבוע אחד זה:
ושבוע שני:
אימון ב',אימון א',אימון ב'
שבוע שלישי:
וככה חוזר חלילה..
ולמרות שהתוכנית קצרה אני נח המון בין כל סט עקב האינטניסביות שבה 2-5 דקות בין כל סט,תלוי..בספפו של דבר האימון מגיע ל40-50 דקות לא יותר,אבל אני רוצה לשאול עם זה שאני נח הרבה בין כל סט יכול לפגוע בגדילה או משהו כזה.
מחכה לתגובתך,המון תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי ?:(
לירון02/09/2009למה לא עונים לי ?:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לירן
ד''ר שמי שגיב02/09/2009פורום זה לא נועד להיות תחליף למאמן האישי שלך, זה שמכיר אותך ואת יכולתך.
ואם אין לך אז בגילך רצוי שיהיה.
לציין תוכנית של אימון בודד ומזה להסיק ולתת המלצות , זה לא מקצועי.
אתה לא מגיע לכשל מפעולה אחת. כך ברזל, תכופף, תכופף ותכופף בסוף זה ישבר. האם זה נשבר מפעולה אחת? לרוב אנו חושבים שכך מתרחשות פציעות. כשל, ובמיוחד בסוג הפעילות שאתה מציין נוצר מעומסים מצטברים, עד שבסוף, טרח, השריר נקרע.
כך שגם בשאלה שהצגתה, האם פעולה מסויימת יכולה לגרום לכשל? זה תלוי בסך העומסים המצטברים, זה תלוי בכושרך וביכולתך וזאת לא ניתן לאמוד דרך פורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה,
לירון02/09/2009תראה,אני בסה"כ שואל עם "עבודה לכשל" אמורה לפגוע בגדילה שלי?זה הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפשעהטליה24/08/2009
הי שמי טליה ואני בת 19, אני מתאמנת כבר קרוב לשנה באופן כמעט יום יומי בחדר כושר פעילות שמשלבת גם אימוני כוח (3 בשבוע) וגם אירובי ( 3 ריצות בשבוע) לפני קצת יותר מחודש וחצי, לאחר ריצה של כ40 דקות היו לי כאבים קלים במפשעה, יום לאחר מכן רצתי שוב אך לאחר כ30 דקות בערך התחילו לי כאבים חזקים מאוד במפשעה מצד ימין, הכאבים היו מאוד חזקים וגרמו לי לצליעה וקושי בהליכה ובפעילות וליוו אותי גם בזמן מנוחה. הפסקתי עם הריצות לאחר אותו יום והכאבים החלו להחלש לאחר כשבועיים. עכשיו כבר אין לי כאבים בזמן הליכה ואין למקום הפרעה בתפקודים היום יומיים שלי אבל בתנועות מסוימות אני עדיין מרגישה את המקום ואני עדיין לא יכולה לחזור לרוץ כי זה ישר הופך לי את המקום לרגיש ומורגש יותר (ניסיתי השבוע להתחיל לרוץ אך הפסקתי לאחר כמה דקות משום שהתחלתי להרגיש שהמקום לא מגיב טוב), השאלה שלי היא מה יכול להיות הגורם לזה ומה לעשות בעניין?עברו כבר כמעט חודשיים ואני מעוניינת לחזור לפעילות סדירה. האם יכול להיות שיש לי איזשהו נזק חמור שמצריך בדיקה מקצועית? אם כן אז איפה אני יכולה למצוא רופא ספורט טוב באיזור ת"א? (לא יקר או שעובד דרך כללית). או שאולי אני צריכה לתת לזה עוד זמן וזה יעבור מעצמו?.. אשמח מאוד לתשובה, תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפשעה
ד''ר שמי שגיב24/08/2009כאבי מפשעה יכולים להיגרם ממגוון של גורמים
הגורם השכיח הינו פיתול, א-סימטריה, סובליקסציה של האגן. יתכן ואת רצה על מסלול משופע ובאותו כיוון מה שגורם להטיית האגן ובכך לחוסר סימטריה באגן ובכך לגרום לשינוי תפקודי באורכי הרגליים[/a]. בעיה זו מטופלת ביעילות על ידי כירופרקט.
יתכן גם שנוצרה מתיחה לשריר המותן - קסל ומצב זה דורש טיפולים ומתיחות ספציפיות.
כאבי מפשעה גם יכולים להיגרם מהקרנה מחוליות הגב התחתון ובמיקרים נדירים גם ממתיחה של מפרק ה-PUBIS SYMPHISIS (מפרק האגן בחזיתו).
בנוסף, יתכנו גם ליקויים בכפות הרגליים, בעיקר יתר-פרונציה, היכולים ליצור נוקשיות בשרירי האגן.
לכן, במצבך אמליץ על בדיקה מעמיקה וזאת כדי לשלול את כל הגורמים .
בכל מקרה שימי לב לא לרוץ על מסלול משופע ולא על אותו צד כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבת אופניים - בעיה בעצב אולינריגלית23/08/2009
אני בת 40, מזה כשנתיים עוסקת בפעילות גופנית מידי יום - מגוונת - ריצה , הליכה, שיעורי פילאטיס ולאחרונה נוסף תחום חדש - רכיבה על אופניים.
אני רוכבת קצת שטח ובעיקר כביש. התברר לי כי לאחר רכיבות שטח (כנראה בגלל יותר זעזועים) יש לי בעיה עם יד ימין - וההשערה שלי לפי הסימנים היא כי ישנה פגיעה בעצב האולינרי. כמה שבועות שלא רכבתי , לקחתי ויטמין בי שיפרו את המצב, לאחר רכיבת שטח לפני כיומיים - שוב היתה הרעה במצב.
שאלתי - מה עליי לעשות בכדי למנוע את הבעיה מתוך הנחה שאינני מעוניינת להפסיק רכיבת שטח?
עשיתי בדיקות - סי.טי - תקין, מוליכות חשמלית - תקין. גם אורטופד ונוירולוג בדקו ולא מצאו את הבעיה. הם לא ממש קיבלו את ההשערה שלי שמדובר בבעיה כתוצאה מהרכיבה. אני די משוכנעת שכן כי לאחר הפסקה ניכר שיפור, והרעה לאחר שרכבתי שעתיים בשטח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי יד בזמן רכיבה
ד''ר שמי שגיב24/08/2009בזמן רכיבה נוצר מתח על עצבי היד הן בגין הרכיבה הרכונה היוצרת מתח על חוט השדרה והן בגין כיפוף שורש כף היד לאחור המותח את עצבי שורש כף היד הגורם לתסמונת התעלה הקארפלית.
לכיוון האופניים יש משמעות להיווצרות מתח זה. יש לוודא ששרורש כף היד והאמה בקו ישר. להימנע מכיפפוף (פשיטת) שורש כף היד בזמן רכיבה.
לוודא שאינך רכונה בזמן רכיבה, אלה יושבת זקופה יותר
כפפות עם ריפוד יכולות להקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקעים חוזרים.דני18/08/2009
אני סובל מנקעים חוזרים, ובבדיקה אצל אורטופד קבע שאין בעיית יציבות אלא בעיה של קשת גבוהה, והמליץ על מדרסים.
במכון אמרו שמכיוון שאיני סובל מכאבים בגב או בברכיים, אין טעם לעשות מדרסים, והם עלולים אף לגרום ליותר נקעים, כיוון שתפקיד המדרס הוא להטות את כף הרגל החוצה.
אשמח מאוד לשמוע חוות דעתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקעים חוזרים
ד''ר שמי שגיב22/08/2009הבעיה בנקעים חוזרים היא בנזקים הצטברים למערכת העצבים ולקמות הרקות- גידים רצועות. הבעיה בנקע זה לא רק המתיחה והקרעים הנוצרים בגידים וברצועות אלה הנזק הנוצר לעצבי המפרק. תפקידם של עצבים אלו הם לזהות שינוי בתנועה או בעומס הנוצר על הפרק וכתגובה לשלוח תגובה לשרירי המפרק להתקשח על מנת למנוע תנועת יתר של המפרק. בנקע עלולים לההרס גם עצבים אלו ובכך מאבד המפרק מהיכולת ליצב ולמנוע תנועת יתר (נקע). נקעים חוזרים הם תולדה של אי שיקום נכון של המערכת הפרופריוספטיבית (עצבי חישה). תרגילי פטריה יכולים להועיל או עמידה על רגל אחת בעניים עצומות ייצרו גירוי לחיזוק מעכת זו.
בנקע נקרעים רצועות וגידים ורקמה המתאחה מותירה צלקת. צלקת זו יכולה לפגוע בתפקוד המפרק, לכן יש צורך בטיפול לריכוך הצלקת.
מדרסים יכולים לשפר את יציבות ותפקוד הרגל אך רק אם יש צורך, פתלוגיה במבנה ותפקוד הרגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח
דני03/09/2009אשמח לשמוע מהם תרגילי פטריה, בגוגל לא מצאתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילי פטריה
ד''ר שמי שגיב07/09/2009פשוט חפש בגוגל WOBBLE BOARD EXCERCISE
או עמוד על רגל אחת בעניים עצומות ונסה לאזן עצמך , דקה על כל רגל 5-7 חזרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היימתאמן15/08/2009
אז ככה.אני ספורטאי ומלפני שלשושה חודשים התחלתי להעמיס יותר מדי על הגוף שלי וכתוצאה מכך לפני חודש ויומיים בדיוק התחיל לי רגישות בשוק וקצת כאבים,מיד הפסקתי את המנוחה לשבועיים,לאחר שבועים שרצתי הרגשתי כאבי לוואי ברגליים שהולכים ובאים שעם הזמן נעלמו במהלך הריצה(עשיתי ריצה קלה),ניגשתי לאורטופד שבדק אותי על ידי מישוש הרגליים,העצמות,הברכיים,כפותה רגליים בקיצור הכל ואמר שזה כתוצאה ממעמס יתר חולשה בעצמות או משהו כזה נראה לי והמליץ לי גם שדרסים יהיו לי טובים,עם זאת הוא נתן לי וולטרן למרוח כל יום שלוש פעמים ונורופן לקחת פעם ביום במשך שבועיים ואמר לחזור לאימוני ריצה אחרי שבועים.
טיפלתי יום יום עם וולטרן ונורופן כמו שאמר ועשיתי אימוני שחייה_2-3 בשבוע) והיום לאחר שבועיים ויומיים בדיוק מאז הביקור אצל הרופא הלכתי לעשות ריצה בים(עם מדרסים ביו מכנים מותאמים שקניתי ) ועשיתי ריצה ממש בינונית מינוס אפילו ממש קלה עם חימום טוב והמון מתיחות כמו שצריך אבל בריצה הרגשתי מן חולשה בברך השמאלית ממש חולשה קטנה,אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה בכלל כאב.סייימתי את הריצה עם מתיחות והכל ואחרי ישיבה ממושכת באוטו שהתחלתי ללכת שוב הרגשתי את אותה חולשה בברך שמאל ואחרי זמן מה גם טיפה בברך ימין.
האם יכול להיות שזה פשוט בגלל אחרי חודש שלא הלכתי או רצתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת יתר
ד''ר שמי שגיב22/08/2009כאבים הם תגובת הגוף לעומס יתר. על מנת לאפשר את הסתגלות הגוף לעומסי האימון יש צורך לוודא שאינך מגביר את עומסי האימון מעבר למידה ומאפשר מנוחה והתאוששות נאותה. יש להגביר את נפח או מרחק האימון לא יותר מ- 5% בשבוע. דוגמה אם רצתה 30 ק"מ בשבוע בשבוע לאחר מכן רוץ לא יותר מ-35 ק"מ. כל 3 שבועות כך שבוע קל יותר. וודא גם לא לבצע אימון קשה יום אחרי יום ואפשר מנוחה וזמן היתאוששות נאות.
האם המדסים שרכשתה הותאמו לך אישית (מידת גבס) או מוצר מדף? יתכן שהמדרסים משנים מעט את זוית הדריכה וגורמים לשרירים לפעול באופן שונה וזו התחושה שלך.
כאב גם גורם לך להיות יותר עירני וזהיר מה שמוסיף למכלול הרגישיות שאתה חווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןיוסי14/08/2009
שלום,
אני בן 27 עוסק באופן קבוע בספורט מאז היותי ילד, בשנים עברו בכדורסל ובמשך 5 שנים אחרונות בריצות ואימוני חדר כושר. לפני חודש וחצי ספגתי בעיטה בברך במסגרת אימון קרב מגע ונחתי במשך שבועיים (נבדקתי גם ללא ממצאים). חזרתי להתאמן ובערך בריצה השלישית מאז החזרה, החלו כאבים באזור עצם הזנב או גב תחתון אני לא יודע, הכאב עצמו כואב באזור המרכזי של הישבן לכיוון שמאל, תחילה הכאב התבטא במצב שפיפה, ישיבה וכו' וגם בלחיצה על האזור. כאבים אלו היו בשבוע הראשון כאשר חל שיפור מסויים. ביקרתי אצל אורטופד שטען שישנו לחץ על עצב הסכיאטי משום שהתלוננתי בפניו שישנה הרגשת נימול קלה בכף הרגל, עם זאת עם שוב חזרתי לריצות באופן מתון הכאבים הראשונים שתיארתי החלו לחזור.
מה עליי לעשות? האורטופד לא מסתכל על הדברים כפי שאני רואה אותם בתור אדם שאוהב לרוץ ורוצה מאד לעסוק בספורט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב
ד''ר שמי שגיב22/08/2009טראומה חבלה גורמת למערכת העצבים לכווץ את שרירי הגוף מתוך תגובה מגננתית. נראה שמעבר לבעיטה שספגתה בעסוקך בקרב מגע חווית לא מעט חבלות שגרמו למערכת העצבים להקשיח עוד יותר את גופך. אט אט התקשחות זו משבשת את תפקודו היעיל של הגוף ויוצרת עומס על מערכת העצבים ובעיקר על חוט השדרה. עומס זה יכול ליצור מתח על חוט השדרה היכול לגרום למתח על עצבי עמוד השדרה היכול למתוח את העצבים היורדים אל הגפיים.
נראה לי שאתה צריך לדאוג לבצע תרגילי מתיחות ותרגילי הרפייה ורצוי לקבל טיפול המאפשר שיחרור המתח העצבי. זכור כששריר מכווץ זה לא השריר זה הפקודה העצבית. לכן יש צורך לשחרר את המתח העצבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לאחר ניתוח שבר טבורירחלי12/08/2009
שלום,
בתי בת 7.5 לפני 3.5 שנים עברה ניתוח לתיקון שבר טבורי.
מזה כשנה וחצי היא בחוג ג'יאוג'יסו. לאחרונה הופיעה לה בליטה מצד ימין של הטבור וכירורג הילדים טוען שמדובר כניראה בריפיון שרירים קל.. כמו כן טען שהג'יאוג'יסו אינו מומלץ ויכול להסב לה נזק.
האם אכן כך?
הרופא המליץ לה לשחות על מנת לחזק את שירי הטבור. האם יש סגנונות שחייה שמהם רצוי להימנע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי
ד''ר שמי שגיב22/08/2009אין שום מניעה מבתך לעסוק בכל פעילות ספורט גם לאחר ניתוח שבר טבורי. גם אני אישית עברתי ניתוח דו-צדדי וחזרתי לפעילות מלאה. גם בני עבר ניתוח דו-צדדי בגיל 3 וכיום מתאמן בטריאתלון וללא שום מגבלה. ילדתך יכולה להמשיך בכל פעילות שתחפוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות בחדר כושר לנערותאריק30/07/2009
בתי בת 13 וחצי עובדת כשנתיים בחדר כושר.יש לה תוכנית אימון שמכין ומעדכן מידי פעם מדריך מוסמך.היא מבצעת הן פעילות אירובית והן עבודה על מכשירים.היא מתמידה מאד -תכיפות של שלוש פעמים בשבוע.הדבר מתבטא בין היתר בשריריה המפותחים.האם יש סיכונים מיוחדים לפעילות בגיל כזה לנערות?האם יש צורך בבדיקה על ידי רופא ספורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
ד''ר איתי זיו04/08/2009לגבי פעילות בחדר הכושר לנערות הן במשקולות חופשיות והן במכונות ייעודיות אין בעיה כלל. במידה והתרגילים מתבצעים באופן מדויק תוך שמירה על הדרגתיות באימון התועלות הצפויות הן רבות במיוחד. במידה ובתך מעוניינת שההשפעה על השרירים מבחינת היפרטרופיה (עלייה במסת השריר) תהיה פחות משמעותית ניתן להמליץ לה לבצע תרגילים באימון במספר חזרות רב יחסית 15-12 בממוצע ולעיתים אף יותר. כמו כן ניתן להמליץ לבתך לבצע חלק מהתרגילים לקבוצות השרירים (לדוגמה: רגליים או גב) באמצעות אביזרי עזר פונקציונליים. אזי היא תחזק את השרירים המייצבים באופן מהותי יותר והדבר חשוב בכל גיל ובפרט בגילאים הצעירים. אוסיף ואומר שחשוב במיוחד להקפיד על התזונה המתאימה עבורה על מנת שתשיג תוצאות במיוחד כשמדובר בגילאי ההתבגרות. מבחינת בדיקה על ידי רופא ספורט אם אין תלונות על בעיות מיוחדות, כאבי שרירים שלא חולפים, בעיות הורמונליות וכדומה איני רואה צורך בשלב זאת לייעוץ. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות בונה עצםמ25/07/2009
שלום,
אני בת 37 עם אוסטופורוזיס קשה, עם עקמת בעמוד שידרה עליון בעקבות המחלה.
התחלתי לאחרונה לבצע התעמלות בונה עצם.
רציתי לדעת, האם מותר לי לבצע כפיפות בטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצעמלות בונה עצם
ד''ר שמי שגיב22/08/2009פעילות גופנית רצויה לחיזוק העצמות דורשת לחץ על העצמות - כמו הליכה וריצה. תרגילי בטן, שאין מניעה שתבצעי אותם, למרות העקמת , אינם באופן ספציפי בונות עצם. תרגילי בטן חשובים ביותר לביית שרירי הליבה החשובים לאיזון עמוד השדרה.
אוסטיאופרוזיס הינה בעיה של חומציות יתר הגורמת לאובדן סידן מהעצמות. כדי לחזק את העצמות , בנוסף להיתעמלות בונה עצם יש להפחית מהמאכלים החומציים ולהגביר את המאכלים הבסיסיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שברי מאמץליאת18/07/2009
שלום,
אני בת 28, לפני כשנתיים וחצי אחרי סדרת אימוני הליכה מאומצת אובחן שיש לי שברי מאמץ ושזה יעבור במנוחה ואין מה לעשות מעבר. במשך השנתיים האלו לא חזרתי לפעילות שכן חלקם עברו אבל נוספו חדשים. חזרתי כמה פעמים לאותו האורטופד שאמר שחוץ ממיפוי אין מה לעשות ושאני יכולה להמשיך בפעילות הליכה וזה יעבור. מיותר לציין שזה לא עבר, זה רק החמיר, הוא לא המליץ על פיזיותרפיה עדינה שביקשתי - אמר שאין כזה ואפילו מדרסים שאמרתי - אמר אם בא לי באופן פרטי שאעשה.
לאחרונה, בהדרגה, עם מדרסים חדשים ונעליים מצויינות לספורט לכל הדעות, ניסיתי לחזור לאימוני הכושר כי אני מאמינה שהשרירים צריכים חיזוק וזה לא בריא בכלל לעשות כלום - אך המצב החמיר ועכשיו יש כאבים חדשים חדים בקרסול/עקב, מדי פעם כמו מחטים ואני מדי פעם צולעת.
נואשתי מהאורטופד חסר הידע הזה שבחוצפתו וחוסר רצונו לעזור כנראה החריף את מצבי,
איך אני יכולה לפתור את הבעייה ולחזור לכושר? מה עושים? לאן פונים?
תודה רבה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה נפלאה
מיכאל06/08/2009שלום לך
אני יכול להמליץ לך על פתרון של כמעט מאת האחוזים ושאפשר לראות את התוצאות גם בבדיקות וצילומים. כוונתי על מוצר טבעי בשם וונדר מומיו שהוא מאחה עצמות וחוליות, בעבר המליץ לי על המומיו רופא המשפחה שלי ולאחר בירורים הגעתי לוונדר מומיו והוא אכן עשה נפלאות,
שווה לך מאד לנסות,
מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשברי מאמץ
ד''ר שמי שגיב22/08/2009שברי מאמץ הם תוצאה של ליקויים רב-מערכתיים. ברמת מערך האימון, האם את מעמיסה יתר על המידה ולא מאפשרת התאוששות נאותה. מה הוא משטח ההליכה ריצה, האם הוא קשה (כביש) שיש להימנע ממנו או משטח רך יותר (שביל או דשא). האם את רצה על משטחים עם שיפוע (שפת הים, שולי הכביש) אשר גורמים להטיית הרגל ויש להימנע מכך.
ברמת הציוד - נעלי ריצה. האם נעלי הריצה מותאמות לאופי הדריכה ומבנה כף הרגל. האם יש צורך במדרסים ואם כן האם המדסים מותאמים לפי מדת גבס ובנויים מהחומרים הנכונים.
ברמה התפקודית של גופך יש צורך בבדיקה יסודית לוודא שגופך מתפקד ביעילות, שאין יתר -פרונציה, חוסר איזון בשרירי הגוף, קיצור רגל תפקודי.
ברמה התזונתית יש לבדוק האם את חומצית מדי, מצב הגורם לאובדן סידן ולהחלשות העצמות.
מיפוי עצמות זה לא הפתרון.
טיפול בבעיה חשוב להקלה אך ראשית יש לבדוק מה הוא הגורם, כי כל עוד לא זה לא יאובחן הבעיה תמשיך להיתקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה יומיומיתאצן14/07/2009
לפני כשבוע החלטתי להכנס למשטר ריצות אינטיסיבי(עד אז רצתי פעמ בשבועיים 2.5 ק"מ במשך 13 דקות) על מנת להוריד מספר ק"ג עודפים,אני בן 24 ובריאותי תקינה ועד כה הקפדתי על יום /יומיים מנוחה בין ריצה לריצה(כרגע עומד על 3 ק"מ וקצת ב18 דקות) על מנת להימנע מפציעות.רציתי לדעת אם אכן יש צורך ביום מנוחה שכזה? והאם יש אמת בחששות שלי מפציעה? או שמא אני יכול לרוץ לאורך כל השבוע(חמש/שש פעמים בשבוע).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצן שלום
ד''ר איתי זיו16/07/2009אין מניעה לרוץ מדי יום וישנם אף מתאמנים מאומנים שרצים פעמיים ביום (!!!). הדבר תלוי במספר משתנים: משקל הגוף (ריצה לאנשים כבדי משקל - 15 ק"ג ויותר לא מומלצת), סגנון הריצה (סגנון שגוי יביא להעלאת עומס משמעותית על מפרקי הגפיים התחתונים), הדרגתיות באימונים, ריצה על משטחים רכים כגון: כורכר, דשא, חול ופחות על משטחים כגון אספלט, הקפדה על תזונה המתאימה להשגת המטרות (מומלץ להיוועץ עם איש מקצוע) ועוד.
חשובה הערות לכאבים במהלך הריצה. כאבים הנם מנגנון ההגנה של הגוף וחשוב לא להתעלם מהם. במידה ומדובר בכאב מסוים חשוב לברר את מקור הבעיה ולטפל בה.
על מנת להעלות באופן הדרגתי את זמן ומרחק הריצה ובהמשך גם את הדופק. מציע שתעלה בשלב ראשון את מספר האימונים ל- 4 בימים שלא כולם עוקבים (למשל, יום א, ג, ה ו- ו). בעןד שלושה שבועות העלה את זמן הריצה ב- 5 דקות וכך מדי 3 אימונים העלה במעט (5 דקות) את מרחק הריצה. לאדם 'מן השורה' ניתן לךהסתפק בריצה של 45-40 דקות. מציע לא להעלות את זמן הריצה והדופק יחד.
כאמור, בהמשך ניתן לרוץ ללא שום בעיה 6-5 פעמים בשבוע.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדרכת ספינינג בהריוןשיר30/06/2009
בוקר טוב,
בימים האחרונים גיליתי שאני בהריון. אני מדריכת ספינינג, בת 30 הנמצאת רוב השיעור על האופניים וגם מגיעה לדפקים גבוהים יחסית (בשיעור שאני מעבירה אף יכולה להגיע לדופק של כ-180, כאשר הדופק מנוחה שלי סביב49-50). אני מקבלת פניות להעביר עוד ועוד שיעורים ולאור ההריון לא כ"כ יודעת האם להשיב בחיוב, מה מותר ומה אסור והיכן הגבול.
מחכה לתשובתכם
תודה ויום טוב
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה שזה מבאס הייתי ממשיך להעביר
יניב03/10/2009את השיעור אבל לא על האופניים. המתאמנים הקבועים שלך יסלחו לך ויבינו את המצב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות בהריון
ד''ר שמי שגיב07/10/2009בעבר היו לא מעט רצות מרתון שרצו ריצה מפרכת זו ואף ניצחו בחודש 3-4 להריון. אם אין בעיות בריאותיות או אין לך היסטוריה של הפלות או קושי בלהיכנס להריון אין שום מניעה שתמשיכי בפעילות. אך במקומך לא הייתי מוסיף מעבר למה שאת כבר עושה. אינך יודעת כיצד גופך יגיב גם לעומס ההריון וגם לעומסים המצטברים מהאימונים. כי יתכן ואת כבר על הקצה אז בשלב כזה לא לוקחים סיכונים אם כמובן הריון זה משהו שהוא חשוב לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון ופעילות גופנית
אושרת03/03/2010שלום
האם פעילות גופנית מקשה על היכולת להיכנס להריון? האם שרירי בטן חזקים מקשים על קליטת העובר ברחם?
האם צריך להפסיק להתאמן לגמרי אם ברצוני להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)