מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון קרע בשריראורן2422/10/2009
שלום רב,
אני בן 24 בריא.
מזה יותר מ 3 חודשים אני סובל מכאבים מתחת לצלעות בצד שמאל(לכל רוחב הבטן שמתחת לצלעות גם בכיוון מרכז הבטן)
עשיתי בדיקות של אולטראסאונד של איברים פנימים שיצא תקין, המון בדיקות דם שיצאו תקינות, בדיקות של מערכת העיכול שיצאו תקינות.
השאלה שלי איך בעצם מאבחנים קרע בשריר ?
אציין שאם אני לוחץ על אחת הצלעות התחתונות בצד שמאל של הגוף (מעל המותן)
אני מרגיש מעיין רקמה זזה, שזה נראה כמו שריר קרוע או תפוס...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
אורן2423/10/2009שגם צילום חזה רגיל יצא תקין ללא שבר או שינויים כלשהם בצלעות.
וגם מיפוי עצמות תקין לגמרי בכל הגוף !
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי צלעות
ד''ר שמי שגיב26/10/2009הכאבים שאתה מתאר לרוב נגרמים או כתוצאה מסובליקסציה של חוליות עמוד השדרה או מתזוזה של מהמפרק בין הצלעות לחוליות. קיימים גם מצבים של נקע, מתיחה של הרקמה הסחוסית של הצלעות. תופעות אלו לא נצפות לא בצילומים ולא במיפוי כי אלו בעיות תפקודיות ולא אנטומיות. בעיות אלו נבדקות ומאובחנות היטב בבדיקה פיזיקלית על ידי כירופרקט המתמחה בשיקום עמוד השדרה.
כירופרקט טוב יכול לעזור לך בבעיה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - אני אגש לכירופרקט.
אורן2426/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת לב ומאמץ גופניאריה שורץ22/10/2009
אני חולה לב ומתאמן במכון כושר רגיל .
אני מבצע ( ביו השאר ) פעילות על אופני ישיבה.
את הפעילות אני מבצע במהירות 50 עם דרגת קושי משתנה המגיעה עד 170
נאמר לי כי פעילות זו מסוכנת ועלולה לגרום לאי ספיקת לב ועלי לבצע את הפעילות בהתנגדות משתנה עד 80 ובמהירות למעלה מ 70 .
מה דעתך ?
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה קודמת
אריה שורץ22/10/2009שכחתי לציין גילי 69 ואני כבר 3 שנים המכון כושר
אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- shin slints/ שבר מאמץ שמסרב לחלוףעידן21/10/2009
אני סובל במשך תקופה די ארוכה (כחצי שנה בערך) מפציעה שלא מוכנה לעזוב אותי..
הכאב מופיע בעצם השוק (רק ברגל שמאל) בחלק הפנימי שלה. הוא נקודתי יחסית ומורגש רק בלחיצה על האזור. האמת שאני לא מרגיש ממש כאב אלא יותר רגישות מסויימת בלחיצה.
בזמן ריצה אני לא מרגיש שום כאב.. לעיתים נדירות אני מרגיש רגישות באזור בתחילת הריצה שעוברת לאחר דקות ספורות..
האורטופד המליץ לי לנפחית את העומס ולעשות מתיחות. הכאב באמת נעלם תוך ימים ספורים כאשר אני ממיר את אימוני הריצה באימוני רכיבה על אופניים או שאני מפחית את עצימות אימוני הריצה באופן משמעותי..
לאחר שהכאב נעלם ואני מתחיל בהדרגה לחזור לריצה ולהעלות מעט את העצימות, הכאב חוזר.. כאשר אני שוב ממיר את האימונים לרכיבה הכאב נפסק כעבור מספר ימים וחוזר חלילה...
קניתי נעליים חדשות, אני מפקיד על תזונה נכונה, מספיק שעות שינה, מתיחות, וריצה אך ורק על משטחים רכים.
איך אני יוצא מהמצב הזה שאני לא יכול להתקדם באימוני הריצה? האם בגלל שהכאב מורגש רק בלחיצה, כדאי לנסות להתעלם ממנו ולקוות שיחלוף?
תודה מראש!
עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר / שבר מאמץ שמסרב לחלוף
ד''ר שמי שגיב26/10/2009כאב מאותת שיש בעיה ולא כדי להיתעלם מזה כי אחרת אתה עלול למצוא עצמך עם בעיה חמורה עוד יותר.
סביר להניח שישנה בעיה בביומכניקה ובתפקוד הגוף בזמן מאמץ. יתכן ויש בעיה בכפות הרגליים ואתה זקוק למדרס ביומכני. יתכן והנעליים שאתה נועל לא מותאמות לך. יתכן ויש בעיה בתפקוד האגן הגורמת לשינויים באורכי הרגליים.
לכן יש צורך בבדיקה מקצועית על מנת לאתר את הגורם למצבך. לנוח זה חשוב אך במצבך זה לא הפתרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסה וונדר מומיו
עידו29/10/2009שלום לך
נסה וונדר מומיו זה מזרז מאד איחוי.
ידוע לי על קבוצת ספורט שזה הסוד המקצועי שלה בהתמודדות עם פציעות, זה משווק בבתי מרקחת מסוימים ובבתי טבע. אני לא מדבר על השקיקים הקטנים של מומיו שאף אחד לא יודע מאין זה מגיע, אלא על וונדר מומיו שמגיע בצורה מסודרת.
עידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ללא מענהערן21/10/2009
אודה לכם אם אקבל תשובה לשאלה ששאלתי אמש בנוגע לאישור רפואי הנדרש לצורך לימוד טניס לילד בן 10.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישור ספורט
ד''ר שמי שגיב26/10/2009יש צורך בבדיקת לב ECG סביר להניח ללא מאמץ
ישנם מכונים המוסמכים לכך.
ניתן דרך חיפוש באינטרנט למצוא בסביבת מגורייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור רפואי לצורך חוג טניסערן20/10/2009
שלום
בני בן 11 ומתחיל חוג טניס. ביקשו ממני אישור של רופא ספורט. האישור כולל הצהרה רפואית של ההורים וכן בדיקת א.א.ג (לא במאמץ).
טענתי הנה כי ניתן לקבל את האישור הרפואי מרופא הילדים וכן לבצע את הא.א.ג בקופ"ח כיוון שלא מדובר בבדיקות "מיוחדות" הנעשות ע"י רופא ספורט. להבנתי מדובר פה רק על רצון "לספק פרנסה" למכון רפואה ספורטיבית עמו עובד המועדון.
לטעמי רופא הילד "מכיר" אותו יותר על מגבולתיו (במידה ויש) ולכן כיוון שלא שמדובר בא.א.ג רגיל רשאי הוא לחתום על אישור שכזה ולא ניתן לחייבני להביא אישור ממכון שכזה.
האם יש חוק בנדון (מזכיר לא מדובר בספורטאי תחרותי אלא חוג)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
ערן20/10/2009ראיתי בפרסומים של מכון וינגייט שאפילו קורס מאמני טניס במכון וינגייט אינו דורש מהמועמדים אישור רפואי מרופא ספורט אלא אישור רפואי רגיל!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך חוזרים לפעילותאב16/10/2009
בן 34 בריא עוסק בספורט בעיקר ריצות ובעבר סקי וכדורעף. בחמישה החודשים האחרונים סובל מכאבים בברך שמאל ללא פגיעה ספציפית. כאבים מתגברים בעת ריצה, הלכה ממושכת,עליית מדרגות ותנועות חדות.בבדיקת mri התגלו הממצאים הבאים
אין שינויים פתולוגיים מלשד העצמות.גידים הקוודריצפס והפטלה תקינים.הרצועות הצולבות תקינות.הרצועות הקולטרליות תקינות.המיניסקוס הלטרלי תקין.המיניסקוס המידיאלי עם שינוי סיגנל דיפוזי בקרן האחורית על רקע ניווני.הסחוס הפטרלי שמור.בגומה האחורית הודגם גוש בגודל 13כפול 26 ממ צמוד לירך.הגוש נראה עם סיגנל גבוה ב t2 ונמוך ב t1 לפי הצורה והמבנה יתכן ומדובר בגוש ווסקולרי.אין נוזל יתר תוך מפרקי ובבורסה sp
ושאלתי היא פשוטה....איך אני חוזר לפעילות?
האם צריך לעבור ניתוח?ומה זה גוש ווסקולרי?
תודה מראש
אבנר המודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך וחזרה לפעילות
ד''ר שמי שגיב21/10/2009אין זה אומר שאם אין ממצאים פיזיים שאין לך בעיה. או מצד שני, בבדיקות שגרתיות בספורטאים א-סימפטומטיים לא פעם נמצאים ליקויים פתלוגיים ללא כל כאב. כאבים מעידים על בעיה, נקודה! ובעיקר באופי הכאבים שאתה מתאר. בעיות יכולות לההיות גם תפקודיות, דהיינו ליקויים תנועתיים. יתכן גם שיש מעורבות מעמוד השדרה או גם מכף הרגל. גוש וסקולרי לרוב מעיד על תהליכים דלקתיים.
למרות אי-הממצאים לכאורה כדאי שתעבור בדיקה תפקודית מעמיקה יותר ולא רק להיסתמך על ממצאי הבדיקה. יש גם לבדוק את אופי מערך האימונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאופרוזיסעינב16/10/2009
שלום רב, אני בת 24, חולה מגיל 8.5 בדלקת מםרקים של ילדים.
אני במצב טוב. רוקדת פעם בשבוע סלסה.
במשך כל שנות המחלה נטלתי סטרואידים מידי פעם ומטוטרקסט באופן קבוע.
לאחרונה רופאה אנדוקרינולוגית שלחה אותי לבדיקת צפיפות העצם.
התוצאות שקבלתי הבייתה הראו שיש לי אוסטאופרוזיס, אין לי מושג אם ברמה גבוהה או נמוכה.
צוואר הירך הT- -3.2 ובעמודה שדרה -4.
שלחתי את התוצאות לראומטולוג שלי והוא אמר שסימן שאני לא עושה מספיק ספורט.
למרות מצבי הטוב ידיוע לי שספורט יכול גם לגרום להתלקחות במפרקים שלי ואין לי מושג איזה סוג ספורט אני צריכה לעשות ע"מ לבנות א תהצם.
האם זהו תחומכם?, ממליצים לקבוע פגישה עם מומחה לספורט רםואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופרוזיס ופעילות גופנית
ד''ר שמי שגיב21/10/2009אין ספק שנטילת סטרואידים לאורך תקופה כל כך ממושכת פוגעת ומחלישה את העצמות. אוספטאופרוזיס נגרם ממגוון של גורמים:
- חוסר פעילות או מאמץ גופני. מה שגורם להיתחזקות העצמות הוא עומס על עצמות הגוף
- תזונה או יותר נכון חומציות יתר. במצב של חומציות בדם או בגוף, הגוף ישתמש במאגרי הסידן מהעצמות כדי לנטרל את ההשפעה ההרסנית של החומצה.
לכן לאור גילך הצעיר יש לשקול מספר דרכים. ראשית האם ניתן להפסיק או להוריד את מינון הסטרואידים הפוגעים בך. שינויים תזונתיים- מעבר לתזונה בסיסית (הרבה ירקות) ופעילות גופנית (פילאטיס יכול להתאים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיפוזיס וחד"כדניאל15/10/2009
שלום
אובחן אצלי קיפוזיס לפני מס' שנים שהיה מלווה בכאבי גב (גם בגלל העבודה) היתה הקלה מסוימת כי החלפתי עבודה.החלטתי כדי שהמצב לא ישנה אכנס לכושר לחזק תמערכות.:) מה שקרה לצערי בחדרכושר זה בדיוק ההיפך..הגב שלי..כמו סמרטוט.
מה עושים?אני עושה לעצמי נזק?האים הקיפוזיס יכול להגיע למצב מכופף יותר..אני קצת מרגישה שזה הכיוון..
האם אני יכולה להעמיס מוט מישקלים..?
איך ניתן להגדיל טווח תנועה ,האם זה קשור לגמישות בגב עליון?(אני לא מצילחה לעשות שכיבות סמיכה לרדת עם הגב..רק עם ברכיים מכופפות ולא עד למטה.אותו דבר עם מכרעים)
המליצו על שיטת פאולה ,מהזה והאם זהבאמת יכול לפתור!תבעיה?
אני אעריךאתשובה בהקדם. מאד כי אני קצת מיואשת כבר מפחדת שעושה לעצמי נזק יותר מתועלת.
:)
ולמי ניתן לפנות פשוט כל אחד מעביר למשיהו אחר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיפוזיס ופעילות גופנית
ד''ר שמי שגיב18/10/2009ראשית, אין שום מניעה שאדם עם קיפוזיס יעשה כל פעילות גופנית, אך סביר להניח שלאור מצב עמוד השדרה שלך ניתן להניח שעמוד השדרה לא מתוחזק לא מבחינה טיפולית לא מבחינה ארגונומית ולא מבחינה של פעילות גופנית.
לכן יש להתקדם שלב שלב. ראשית אייעץ לך ךהיבדק על ידי מומחה לעמוד שדרה ושיקום כמו ד"ר לכירופרקטיקה היכול גם לטפל בעמוד השדרה כי נראה שזה מה שאת זקוקה לו לפני שאת מתחילה כל פעילות וגם יכול להנחות אותך בתרגילי שיקום ויציבה וארגונומניה - הרגלי עבודה נכונים.
בהמשך יהיה ניתן לעשות כל פעילות שרק תרצי ללא הגבלה. אך לפני כל זה חשוב לשקם את עמוד השדרה לפני שגורמים לנזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב: כאבי פרקים בזמן פעילות גופניתאני12/10/2009
שלום.
קצת רקע: עד גיל 18 הייתי משתתפת בתחרויות בצורה חובבנית (נשלחתי מטעם בתי הספר,ולא עברתי אימון מתאים,נוסח תרגילים לפני ואחרי ריצה, ותכנית אימונים הדרגתית). . בעיקר ריצה למרחקים ארוכים.בגיל 20 ניסיתי לחזור לכושר בהדרגה והופיעו כאבי מפרקים(ברכיים,גב, עורף), עשיתי צילומים, הייתי אצל שני אורטופדים, שאמרו שזה כלום.עשיתי פיזיוטרפיה שקצת עזר, אבל עדיין יש לחץ גדול בזמן ריצה קלה ,אפילו רכיבה על אופניים. הייתי רוצה להצטרף לאימוני כושר בהם מאמנים נכון כיצד לרוץ.
אני בת 24 , ונמאס לי להרגיש כמו מסכנה :) אני ממש רוצה לחזור לרוץ...
מה עליי לעשות?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים בזמן פעילות גופנית
ד''ר שמי שגיב14/10/2009קצת קשה מהימדע שסיפקת להבין מה קורה איתך
ראשית אל תתני לכאב או שום דבר אחר לגרום לך להרגיש מסכנה ואל תחכי שהכאבים יעברו כדי להרגיש טוב עם עצמך. החליטי עשם או בלי הכאב את מרגישה נפלה, קבלי את מצבך ולא מתוך כניעה אלה מתוך נסיון להבין ולשפר את מצבך.
בכל מקרה נראה שמדובר במצב יותר מערכתי די יתכן שקיימים בעיות של יציבה, האם יציבתך כפופה, שפופה. כי מצב זה יכול ליצור עומסים על כל חוליות עמוד השדרה. האם את עושה תרגילים לשיפור וחיזוק שרירי היציבה.
האם בדקת את הצורך למדרסים או האם את רצה עם הנעליים המתאימות?
אם את לא מקבלת תשובות ברורות לא להיתיאש ולחפש רופא שכן יתן לך הנחיות ברורות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת פעילות גופניתעופר12/10/2009
שלום,
אני בן 39 לא עסקתי בפעילות גופנית כבר 15 שנה ואני מעוניין להתחיל בפעילות כזו כשהמטרה העיקרית היא להוריד עודפי משקל אבל לא רק. אני חולה אסטמה ומטופל במשאף ומניעה. בשנה האחרונה אני סובל מכאבים בגב התחתון, נבדקתי אצל אורתופד שהרגיע את חששותי והסביר שמדובר בתופעה נורמלית במקביל אני אמור לעבור ניתוח לתיקון בקע במפשעה. רציתי לשאול איזה סוג פעילות יכול להתאים לי וכיצד מומלץ להתחיל פעילות זו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת פעילות גופנית
ד''ר שמי שגיב14/10/2009ראשית כאבים זה נורמאלי אך כאבים מעידים על בעיה וזה לא תקין
הרבה פעמים בעיות גב יכולות להקרין אל אזור המפשעה.
להתחיל פעילות תמיד כדי ורצוי לקחת מאמן, לעשות בדיקות מאמץ כדי לבסס את רמת הפעילות הבסיסית שלך
תמיד עדיף להתחיל לאט ואולי כדי להתחיל בהליכה מתוהנ ולאט לאט להגביר קצב ו\או מרחק.
לאחר מספר שבועות ניתן לשלב מספר דקות של ריצה בתוך ההליכה ושוב לאט לאט להגביר את זמן הריצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך שמי.אורי11/10/2009
ראשית אני רוצה לציין אותך לשבח על העזרה שאתה נותן כאן ,אתה מדהים!
רציתי לשאול אותך שאלה,כנראה לפני שלושה שבועות התחילה לי דלקת באזור ברך שמאל,(אני אתלט צעיר) בקיצור היייתה לי כנראה דלקת ובאותו זמן כמיששתי בברך שאל באמצע מתחת לפיקה ,בברך שמאל זה היה דיי רך ביחס לברך ימין שהייתה יותר קשיחה,שוב אני אמקם את המקום,ממש מתחת לפיקה כמו רצועה/גיד/עצם כזאת שמתחרת לשוק,שם היה רך,.
הדלקת עברה אין כאבים,אתמול חזרתי לאימונים,לא היו כאבים,אבל אני מאוד סקרן לדעת ממה זה נובעע,שמעתי שיכול להיות ברך של רץ או ברך קופצים קראתי איפה שהוא באינטרנט שמתחת לפיקה יהיה רך.
אשמח לשמוע תשובה ממך.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך -גיד מעובה
ד''ר שמי שגיב14/10/2009תודה אורי, אני נהנה להעביר מידע חשוב זה
התעבות של הגיד יכולה לנבוע ממספר סיבות
לאחר דלקת, שוב דלקת זו דרך הריפוי של הגוף, נוצרת התעבות. תחשוב זה כמו לאחר חתך בעור, נוצלת צלקת, שהיא יותר מעובת וקשיחה.
שנית יתכן שזה גם תוצאה של עבודה לא סימטרית, כמו שחקני טניס, ביד הדומיננטית השרירים והגידים יהיו מעובים יותר
יתכן גם כתוצאה של קיצור רגל תפקודי, רגל אחת תשא יותר עומס. או ריצה על משטח משופע, כמו חוף הים. או גם יתכן כתוצאה מפרונציה קריסת קשת כף הרגל ברגל אחת.
טוב מקווה שהבנתה
שמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח מיפוי עצמותתומר09/10/2009
שלום מזה כחודש וחצי אני סובל מכאבים בקדמת הברך ובכפות הרגליים כתוצאה ממאמץ יתר.
אשמח אם תפענח לי את תוצאות המיפוי עצמות :
סיבת הפניה: הנבדק מתאמן לצבא בחוג של כושר קרבי.
מתלונן על כאבים בשתי הברכיים.
ממצאים:
במיפוי נראתה קליטה דיפוזית מוגברת קלה דו- צדדית בברכיים,
בקרסוליים, ובשורשי כפות הרגליים.
דו-צדדי. TIBIAL TUBEROSITY - כמו- כן הדגשה של ה
שאר השלד תקין.
סיכום:
הממצאים במיפוי אופיניים לעיסוק בפעילות גופנית וספורט מאומצים.
אין עדות לנזק מניסקלי או אחר.
אין עדות לכונדרומלציה של עצמות הפיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח מיפוי עצמות
ד''ר שמי שגיב11/10/2009אין פורום זה עוסק בפיענוח ואיבחון
על פניו נראה אכן שקיימים ממצאים המעידים על תהליכים הנובעים ממאמץ יתר ויש צורך בהערכה כללית לגבי מצב השלד(הגיל הביולוגי, התפתחות השלד, המבנה שלך ועוד), תוכנית אימונים, הנעלה ותזונה. כי מדובר במספר מוקדים וסביר להניח שיש פו מצב מערכתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי כתףחסוי08/10/2009
שלום אני בן 18,מתאמן כמעט שלוש שנים בחדר הכושר. (אימון משקולות בעיקר)
לפני כחודשיים היו לי כאבים בכתף,הפסקתי מיידית את הפעילות של שרירי הכתף.
לאחר חודש , פניתי לרופא והוא נתן לי את התרופה :Arcoxia למשך 10 ימים.
עדיין כואבת לי הכתף מידי פעם במשך היום .
מה אפשר לעשות? האם זו באמת דלקת?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כתף
ד''ר שמי שגיב11/10/2009כל כאב משמעו שיש דלקת. אך דלקת היא רק הסימפטום זה לא הבעיה . למעשה דלקת זו הדרך שבה הגוף מרפה את הרקמות הפגועות. בניסיונך, שאולי לפעמים נחוץ, לקיחת כדורים להעלמת הכאב או הדלקת רק עלולה להחריף את הבעיה לטווח הרחוק. יש צורך בבדיקה יותר יסודית ומעמיקה של טווחי תנועה, כוח שריר על מנת לבדוק ליקויים תפקודיים.
אחד המרכיבים החשובים בטיפול ושיקום בעיות כתף הינם תרגילוי חיזוק וגמישות. יתכן שיש גם מעורבות של חוליות הצוואר התורמות לבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת.דנה כהן07/10/2009
שלום,
אני בת 16, מגיל קטן אני סובלת מעקמת.
בעבר העקמת שלי התאפיינה בעיקר חיצונית (בעמידה לא ישרה)
שנה שעברה קיבלתי החלטה לנסות להתקבל לכיתת מצטיינים מבוקשת מאוד,
מה שהצריך ממני להכפיל את השעות הישיבה שלי על ש'ב, לסחוב תיקים כבדים ולהפסיק להתאמן.
אכן הצלחתי להתקבל, ומתחילת השנה אני לומדת בכיתה זו.
אך אני יכולה להעיד בביטחון שמאז שהחלטתי ללמוד בצורה כ'כ אינטנסיבית,
המצב של גבי התדרדר ברמות מטורפות-כיום כאבי גם הם תופעה יומיומית,
אני חייבת לציין שדי הזנחתי את העניין, למרות שידעתי שיש לי בעיות גב, למרות שהרגשתי שיש כאבים..ממש לפני ימים ספורים לקחתי את עצמי בידיים, הבנתי שצריך לפעול עכשיו ומהר..כי הקושי בלימודים רק גובר לקראת הבגרויות ואני לא רוצה סיבוכים-לא רוצה שיבוא לי על חשבון הבריאות.
בכל אופן, לפי בירורים שעשיתי..הבעיה העיקרית שלי היא שאני נורא גבוה (1.78) ובו בזמן נורא רזה וחלשה. אין לי שרירי גב, בטן ולכן הם לא מצליחים לעמוד בלחץ הגב.
שאלתי היא- באיזה ספורט הכי כדי לי לעסוק על מנת לקבל תוצאות מהירות ואיכותיות בפיתוח שרירי הגב/בטן (חשוב לציין שחשבתי על שחייה) ? האם אצטרך לשמור גם על תזונה מתאימה ? וכמה זמן בממוצע יקח לי להגיע לתוצאות אלו?
תודה מראש, דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת
ד''ר שמי שגיב07/10/2009עומסי הישיבה המצטברים לעומסים הרגשיים מנטאליים כתוצאה מהלחץ ודרישות הלימודים האינטנסיביים עלולים ליצור מתחים על עמוד השדרה שלך שמלכתחילה אינו בנוי לספוג עומסים כאלו.
ישישבה מנוונת את שרירי הבטן ועמוד השדרה, ישיבה ובעיקר כפופה יוצרת עומסים מוגברים על חוליות עמוד השדרה. בכלל ישישבה זה ה"סרטן" של עמוד השדרה.
לכן דאגי באופן יום יומי לתחזק את עמוד השדרה בתרגילים ובפעילויות מקבילות.
מומלץ כל כ-20 דקות לקום ולהיתנועע, לבצע תרגילי מתיחות על הכסא
ובכלל כדאי לך לנסות לרכוש GYM BALL כדור גומי גדול שניתן לשבת עליו.
כל ספורט הוא טוב העיקר שתעשי! פילאטיס יכול להיות מענה ספציפי עבורך
תזונה נכונה תמיד מועילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניהירון06/10/2009
שלום
אני עברתי לפני שנה ניתוח הרניה מעל המפשעה. לפני כמה שבועות החלו לי שוב אותם כאבים באזור זה בעיקר בזמן מאמץ . האם יש קשר בין הניתוח ומה עליי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרניה
ד''ר שמי שגיב07/10/2009יתכן שעדיין קיים לחץ במקום אך יתכן שישינם עצבים שעקב הניתוח עדיין מגורים וגורמים לתחושת הכאב. יתכן שעיסוי למקום לנסות לרכך את הצלקת יכול להועיל. לפעמים גם כאבים למקום יכולים להיות מוקרנים מהגב.
בכל מקרה יש צורך בבדיקה מקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)