מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רופא ספורטרוני13/12/2009
האם תוכל להמליץ על רופא ספורט באיזור אשדוד- רחובות-ראשל"צ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא ספורט
ד''ר שמי שגיב13/12/2009אינני מכיר באזור זה
אך אני מקבל פעם בשבוע בתל-אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בזמן ריצהא12/12/2009
שלום,
בזמן האחרון בזמן ריצות החלו להיות לי כאבים (אני מרגיש שזה כאב בשריר) מתחת ובצד (ימין ברגל ימין ושמאל ברגל שמאל) של שרירי התאומים.
בהתחלה חשבתי שזה שברי מאמץ אך מה שמוזר זה שמתי שאני משחק כדורגל אני רץ הרבה יותר ואין לי שום כאבים.
חשדתי גם שזה אשמת הנעליים כי החלפתי לנעליים חדשות אך גם כאשר אני רץ עם הנעליים הישנות יש את הכאבים.
חשוב רק לציין שרוב הריצה שלי בשיפוע (חיפה) ושלפני 3 חודשים הייתי עושה את הריצות הרבה יותר ארוכות וללא שום כאבים.
בפעם האחרונה שרצתי ניסיתי להלחם בכאבים ומה שקרה זה שהייתי צריך לעצור אחרי שהתחילו כאבים ממש ממש חזקים ואז תוך כדי הליכה גם הרגשתי עקצוצים.
אשמח מאוד מישהו מכיר את הבעיה הזאת ויוכל לספר לי מה צריך לעשות כדי לטפל בה.
תודה
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בזמן ריצה
ד''ר שמי שגיב13/12/2009כשאתה משחק כדורגל, בהיתלהבות המשחק, המיקוד שלך אינו על גופך.
כשאתה רץ מן הסתם המיקוד יותר על הגוף למרות שזו אותה פעולה לכאורה ולכן אתה מרגיש יותר את הכאב. זה לא שבמשחק כדורגל הבעיה לא קיימת, זה פשוט עניין של מיקוד.
נראה לי שקרעתה סיבים בשרירי התאומים ופשוט יש צורך לנוח או לטפל כדי לזרז את ההחלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיו לי בעבר כאבים דומים בזמן
א14/12/2009משחק כדורגל כאשר הייתי משחק עם תחבושת AIRCAST ולמרות ההתלהבות של המשחק הייתי מיד מרגיש את הכאבים ומפסיק לשחק.
מה שמוזר לי עכשיו זה שבכדורגל אני לא מרגיש בכלל שום כאב וגם לא אחרי המשחק ובריצה לאחר כעשר דקות אני מיד מרגיש בכאב.
בנוסף מה שמוזר זה שבעבר הייתי רץ בתדירות גבוהה יותר ולא היו אף פעם כאבים ועכשיו דווקא שאני רץ לאחר מנוחות ארוכות יותר החלו הכאבים.
תודה על התשובה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ארטרוסקופיה בברךמיקי10/12/2009
שלום רב,
אני בן 23 משרת בקבע,לפני כשנה וארבעה חודשים נפצעתי בקורס צניחה ע"י תנועה סיבובית של ברך ימין. נשלחתי לבדיקת MRI, בה איבחנו קרע במניסקוס המדיאלי.הוחלט על ארטרוסקופיה לכריתת מניסקוס חלקית. בתהליך השיקום שכלל פיזיותרפיה מאומצת נמצא כי ההתקדמות מאוד איטית והיו גם תופעות של כאבים יותר חזקים מלפני הניתוח. כחודשיים לאחר הניתוח נשלחתי שוב ל-MRI לאבחון ההחלמה האיטית. נמצא כי ישנם חלקי מתכת בחלק המדיאלי ויש דלקת רצינית, למרות זאת האורטופד המליץ להמשיך בפיזיותרפיה ולהתאזר בסבלנות. היום אני כבר קצת יותר משנה לאחר הניתוח ועדיין סובל מכאבים חזקים מאוד, יש לציין כי עברתי כבר שלושה מכוני פיזיותרפיה וכלום לא עוזר. הפיזיוטרפיסט שלי טוען שעליי לעבור ארטרוסקופיה חוזרת להוצאת חלקי המתכת.
חשוב לציין כי מאז הפציעה לא הגעתי לשלב הריצה מחשש לפגיעה רצינית.
מה דעתך בנושא? וסליחה על ההודעה הארוכה...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום לאחר ארטרוסקופיה בברך
ד''ר שמי שגיב13/12/2009קשה לי מכאן להמליץ מה עליך לעשות
מהיכן חלקי מתחת? האם זה כתוצאה מניתוח או ממקור אחר.
אל תתיאש, לכל בעיה יש פתרון וגם לך
אם עדיין לא מצאת את הפתרון נסה מקום אחר מטפל אחר
אכן ככל שהבעיה מתמשכת אז הטיפול נעשה קשה יותר
בכל פעם שמנתחים את הברך זה פוגע בשיקום הברך כך שיש להיזהר מניתוח חוזר.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי בטןאיל10/12/2009
ד'ר שגיב שלום.לפני שנים אובחן אצלי נתק בשריר הבטן השמאלי מעצם הבושת נמנעתי לעבור ניתוח אולם היום אני מרגיש כאב כמעט בכל פעולה כל שכן מאומצת.שאלתי היא איפה ניתן לבצע אתה ניתוח בארץ והאם יש חידושים בפתרון הבעיה.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי בטן
ד''ר שמי שגיב13/12/2009ניתוח בפציעה מסוג זה יעיל מיידית עם הופעת הבעיה
באם עבר כל כך הרבה זמן יעילות הניתוח יורדת
אבל עליך להיתייעץ עם כירורג בנושא ולקבל מספר חוות דעת ואז להחליט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכדורעף אחרי ניתוחמיכל09/12/2009
שלום רב,
עברתי ניתוח לשיחזור רצועה צולבת ותפירת מיניסקוס בברך לפני כמעט שנה,
חזרתי להתאמן בכדורעף, אבל אני מתאמנת עם תומך ברך-
התומך מונע מהשרירים ברגל זו להתפתח...
הבנתי שיש משהו אחר לייצוב של הברך, איזוטייפ? משהו כזה...
מה זה? איפה משיגים? האם זה מתאים בכלל?
תודה מראש, חג שמח
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לכדורעף אחרי ניתוח
ד''ר שמי שגיב13/12/2009גם אני לא שמעתי על זה
ישנם חבישות לברך על יגי טייפים אך אלה מחזיקים מספר ימים ויש להחליפם
תומך ברך יבטיח את יציבות הברך ובמקביל לבצע תרגילי חיזוק ספציפיים לברך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאוארטריטיס במפרק ירךר.08/12/2009
שלום,
מה ניתן לעשות כדי לחמוק מניתוח החלפה של מפרק ירך?
האם ידוע על אנשים שהצליחו ליצור פעילות תנועתית-שיקומית-תזונתית יצירתית
שתאפשר חיים סבירים עם מפרק פגום ?
להלן הפרטים:
אני בת 57. מדובר בשחיקה דרגה 4 על רקע דפורמציה מילדות.
אין אוסטאופיטים וטווח התנועה מוגבל רק ברוטציות.
יש לי כאבים ואני נעזרת במקל הליכה. אין לי בעיה להמשיך ללכת עם מקל.
כמו כן אני שוחה הרבה בסגנונות שונים.
מחפשת תובנות וטיפים להשרדות ללא ניתוח החלפת מפרק.
מודה לך מראש על תשומת הלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוארטריטיס במפרק ירך
ד''ר שמי שגיב13/12/2009אכן פגם מולד עלול לשבש את תפקודו המכני של הפרק וליצור שחיקה מוגברת
אך נראה שאם הסתדרת עד עכשיו, ונראה שכן, אז אין שום סיבה שלא תמשיכי כך.
נראה שאת עושה לא מעט פעילויות וזה הדבר הנכון
אך בנוסף יש צורך בתהליך טיפולי וזאת כדי למנוע את המשך השחיקה.
גופך למד לההסתגל לדפוס תנועתי לא נכון כתוצאה מהכאבים וההגבלה התנועתית. אך הסתגלות זו, שהיא נכונה לפרק זמן קצר, עלולה ליצור בעיות או להחריף את הקיימות.
ממליץ לך על שיטה טיפולית שיקומית התאפשר שיקום תפקודי\נירולוגי\מוטורי של המפרק.
כירופרקט או פיזיוטרפיסט המתמחה בתחום יכול להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל באגן כתוצאה מפעילות גופניתלה לה07/12/2009
שלום רב, רציתי לשאול האם ישנם כאבים מקדימים לפני היווצרות נוזל באגן הנגרמת מעומס יתר?
בעבר חוויות נוזל באגן בעקבות עומס יתר (ריצה ארוכה וקשה ) ורציתי לדעת האם כאבים באזור בטן תחתונה בצד שמאל עלולים לבשר תחילת היווצרות נוזל?
כמו כן רציתי לשאול האם אימוני ריצה אינטנסיביים עלולים לפגוע ברחם ובפוריות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל באגן
ד''ר שמי שגיב08/12/2009המונח נוזל באגן לא כל כך מוכר לי
אין בעיה מחשש מפגיעה בפוריות כתוצאה מריצה. כמובן אם אין לך בעיה רפואית אחרת או שאת בקבוצת סיכון כל שהיא.
השתדלי להימנע מריצות בעליות או ירידות ולרוץ כך שהנחיתה תהיה רכה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזורדנה07/12/2009
אני בת 18 וסובלת מכאבי מחזור מאוד חזקים שמפריעים לי להמשיך ללכת למכון ולעשות אימון כמו שאני רגילה
גם אם אני לוקחת משכך כאבים כלשהו כשאני מתחילה לעשות ספורט הכאב חוזר
מה אפשר לעשות כי אני לא רוצה לפספס אימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור
ד''ר שמי שגיב08/12/2009לרוב כאבי מחזור ניתן להקל משמעותית בעזרת שינויים תזונתיים
אך יתכן גם שקיים לחץ עצבי הנובע מחוליות מותניות או משינוי במנח האגן
יתכן שבשלב זה עדיף לך לנוח או לשנות את אופי הפעילות במן מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרק ירךר.07/12/2009
שלום,
מה ניתן לעשות כדי לחמוק מניתוח החלפה של מפרק ירך?
האם ידוע על אנשים שהצליחו ליצור פעילות תנועתית-שיקומית-תזונתית יצירתית
שתאפשר חיים סבירים עם מפרק פגום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בשחיקת סחוס דרגה 4
ר.07/12/2009אין אוסטאופיטים וטווח התנועה מוגבל מעט רק ברוטציות
(יש כאבים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשרירי הגב העליון לאחר רכיבהצחי06/12/2009
לאחר רכיבת אופניי הרים בגשם לפני כחודש הרגשתי שנתפסו לי מספר שרירים בגב העליון.
הבעיה שעד עכשיו הכאבים לא עברו.
אורטופד נתן לי ARCOXIA אבל זה לא עוזר. אני גם לוקח מגנזיום (תרופות סבתא) ונמנע מפעילות. עשיתי סאונות, מסאז'ים וזה פשוט לא משתחרר.
האם יש עוד משהו שאפשר לנסות?
האם כדאי לנסות לעשות תרגילים מסויימים (אילו?) שיעזרו לשחרר/להפסיק את הכאב?
כל טיפ יעזור.
האם יכול להיות שהרפואה המודרנית חסרת אונים בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשרירי הגב העליון לאחר רכיבה
ד''ר שמי שגיב08/12/2009שים לב ששריר מתכווץ אך ורק כתגובה לפקודה עצבית, שריר לא זז פסיק ללא פקודת העצב. מערכת העצבית נותנת פקודות לשריר להיתכווץ כתוצאה מגירויים או עומסים פיזיים שבכללן יכול להיות גם קור.
כשהשריר ממשיך להיות מכווץ זה אומר שמערכת הצבים עדיין שולחת מסרים, פקודות לשריר להיתכווץ. מטרת הכיווץ היא הגנה.
מה שצריף זה לשחרר את המתח העצבי על מנת לאפשר את שחרור השריר.
שיטה חדשנית NETWORK SPINAL ANALYSIS יכולה להועיל לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מורכבתאורית03/12/2009
שלום
יש לי שאלה כי אנחנו מחפשים למי פנות.
בן זוגי כיום בן 37 צעיר וחזק לפני שלוש שנים רץ את מרתון טבריה בהיותו חולה לא סיים את הריצה (עבר 37 ק"מ וקרס)
אחרי כחודש שבחודש זה לא עברה לו המחלה - התקררות פתאום התעלף ברמבם אישפזו אותו בדקו כול צד בלב כולל צינתור לקצב לב ושוחרר בטענה כמובן שהכל בסדר.
מאז יש לו תופעות מוזרות שלא עוברות. בראשונה הוא חולה המון - תופס המון התקרוריות יש לו כול הזמן ליחה, ותחושה כאילו סינוסיטיס. בחורף האחרון לשם דוגמה הוא היה חולה בברונכיט ארבע פעמיים. היה אצל מומחה ריאה שנתן לו תרופה לאלרגיה ללא הועיל...
חוץ מזה בזמן האחרון הוא מרגיש לעיתים חולשות (רציניות) כאבי שרירים ולעיתים גם כאבי ראש.
בקיצור ברור לנו שהכול קשור לריצה ההיא שמאז יש איזה שהיא בעיה שרופאים לא מצליחים לחבר את הקצוות.
דרך אגב הוא פנה גם לצמחי מרפא - ללא הועיל
הודה אם תוכל לעזור לנו בהפנייה שלו לאיש מקצוע הכי מתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה מורכבת
ד''ר שמי שגיב05/12/2009זה אכן נשמע כבעיה יותר מערכתית מאשר משהוא נקודתי
בהתנהלות מערכתית יש להיסתכל על מערכת העצבים ועל מערכת הדם
מערכת העצבים זו המערכת המנהלת את כל מערכות הגוף. במצב כמו טראומה מערכת העצבים נכנסת לניהול מגננתי השרדותי ומשבשת את כל מערכות הגוף. כשהגוף חווה טראומה ישנו זיכרון עצבי שעדיין גורם לגוף להיתנהל כאילו הטראומה עדיין קיימת, ולכן הגוף ממשיך להתנהל כך.
בנוסף יש לבדוק את מערכת הדם , לא ספירת דם, אלה תפקודה. בבדיקת דם חדשנית "תמונת דם מקרוסקופית", ניתן לקבל מידע מאוד חשוב לגבי תפקודה של מערכת הדם
אשמח לעזור בבדיקות מערכתיות אלו ולהציע את עזרתי בנושא
04-6291334* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב שחיה עם חדר כושרמתאמן02/12/2009
רציתי לדעת האם יש בעיה כאשר מתאמנים גם בספורט שמאריך שרירים וגם ספורט שמקצר שרירים,
לדוגמא שחיה ומשקולות, ואם כן איך אפשר לשלב בין השניים?
אני חושש שהמשקולות והתרגילים לקיצור השרירים יפגעו ברמה של השחייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב שחיה עם חדר כושר
ד''ר שמי שגיב05/12/2009מה שחיינים לא מחזקים את שריריהם באימוני משקולות
וודאי שזה בסדר
רק וודא לבצע מתיחות, גמישות, לפני ואחרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה.איתי02/12/2009
שלום ד"ר,
אני בן 18 עוד מעט ומתאמן 6 פעמים בשבוע (ריצות ומכון כושר). רציתי לשאול האם שימוש נכון באבקות לעלייה במסה יכול לפגוע בי באיזושהי צורה? האם יש לאבקה השפעה שלילית על הגוף שלי בזמן שאני משתמשבה או/וגם לאחר שאפסיק לקחת אותה? (למשל יהיה לי יותר קשה לעלות במסה לבד בלי אבקה)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקות חלבון
ד''ר שמי שגיב05/12/2009אני הייתי נזהר עם האבקות
אין שום סימוכים מדעיים לשימוש באבקות חלבון. גופך אינו זקות להרבה חלבון גם אם אתה מתאמן ומעוניין להגביר את מסת השריר. גופך צריך לא יותר מ-20-30 גרם חלבון ביום ואת רובו ניתן לקבל מהתזונה ובעיקר חלבון מהצומח עדיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכתפייםניר01/12/2009
שלום,
עוד לפני גיוסי לצה"ל לקחתי חלק באמון לכושר קרבי. האימונים כללו ריצה וסטים של שכיבות סמיכה מתח מקבילים ובטן. לאחר שהשתחררתי המשכתי כרגיל עם האימונים וכך היה במשך כשלוש שנים לאחר השחרור.
לאחרונה, התחלתי לחוש כאבים בכתפיים ולכן (כמו שנהגתי תמיד) הפסקתי את האימונים למספר ימים וחזרתי בשנית לבצע אותם. (במהלך השירות היינו עושים כל יום סטים של מתח מקבילים ושכיבות סמיכה והמשכתי עם זה גם לאחר השחרור). אבל הפעם הכאבים לא נעלמו. אני סובל מהם כבר מספר חודשים - חל שיפור בעוצמה של הכאב אבל אני עדיין לא מסוגל לחזור לשגרת אימונים.
השאלה שלי היא מה ניתן לעשות עם המצב?
כבר שנים שהייתי בשגרת אימונים ועכשיו כתוצאה מההפסקה אני מתחיל לעלות במשקל. ניסיתי שחיה אבל גם במהלך השחיה הכתפיים הציקו.
הכאב הוא לא קבוע - הוא יותר מגביל את תנועותיי - רק במהלך אותן תנועות הכאב מורגש באופן פתאומי. הכאב מורגש באופן הכי אינטנסיבי כאשר אני מבצע שכיבת סמיכה.
בתודה מראש,
ניר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי כתפיים
ד''ר שמי שגיב05/12/2009הכתפיים הם אזור מאוד מורכב מבחינה אנטומית ותפקודית. תנועת הכתף מורכבת משרירים רבים ומ - 3 מפרקים. כך שבכל בעיית כתף יש לבדוק ביסודיות את כל השרירים הפרקים והרצועות.
מרבית פציעות נגרמות כתוצאה מעבודה לא סימטרית, חיזוק של שרירים מסויימים לעומת הזנחה של שרירים אחרים ולאורך זמן זה מהווה בעיה. לכן בשיקום הכתף יש לכלול חיזוק של שרירים שמטרתם ליצב את הפרק- שרירים אלו נקראים ROTATOR CUFF כדי לחזק שרירים אלו יש לעבוד עם גומייה (ראה דרך האינטרנט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפשעות ובטןיוסף בן אבו30/11/2009
היי,אני מדריך בקבוצת יובל אילם שזה כושר קרבי.אחרי חודשיים-שלושה שלא התאמנתי חזרתי להתאמן(זה היה לפני חודשיים) ובאימון שהעברתי התחלתי להרגיש כאב (של מתיחה) כזאת במפשעה(מימין לאשכים)בירך הפנימית (אם אפשר לקרוא זה כך) והמשכתי להעביר את האימון ושכעשינו ספרינטים התחלתי להרגיש את זה הרבה הרבה יותר חזה בכל הקטע של המפשעות מימין ומשאל לשכים או הירך הפנימית.
הפסקתי את האימון והכאבים עברו באותו יום במנוחהויום למחרת בבוקר שקמתי קמתי עם כאבים חזקים בבטן התחתונה ממש מעל האיבור מין.אפילו אפשר להגיד מתחת לבטן התחתונה וזה ניטרלי כאילו באמצע לא נוטה לשום צד.
נחתי וזה עבר לאחר שלושה ימים,חזרתי להתאמן לאחר חמישה ימים והכל היה רגיל.ואחרי שבוע שבועיים באחת הזחילות שעשינו בעת קיפול הרגל ודחיפת הגוף על ידי רגל יימן הרגשתי כאב שוב במפשעה אותו כאב של מתיחה כזה. מאז אני מתאמן בעצימות נמוכה ועכשיו הפסקתי את האימונים אבל לפעמים היה לי כאבים מצד ימין או שמאל איפה שאמור להיות בקע מפשעתי.
הכאב בא שאני עושה תנועה מסויימת שכוללת את החימום שהתנועה היא כמו מסירת עקב בכדורגל רק עם הרגל פנימה ועבודה של האן,אתה בטח מכיר.
כרגע למרות שזה כואב לפעמים שאני מתאמן ומגביר קצב, אין לי הגבלה בתנועה,אין כאבים במנוחה,אין שום בליטה או סימנים חיצוניים לבקע,בזמן הפעלת שריר הבטן בעוצמה חזקה ו בשיעול אין בכלל כאבים.
אשמח לשמוע ממך מה דעתך?מזה?מה לעשות?האם יש לחשוש לבקע למרות שהסימנים מראים על משהו אחר?מה הקשר בין הכאבים במפשעה לבטן התחתונה?
בקיצור אשמח לשמוע ממך את דעתך אתה איש מקצוע שמבין עניין.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אציין גם
יוסף בן אבו02/12/2009שמופיעים לי כאבים במפשעה (בצד הפנימי של הרגל) אחרי זה אני לפעמים מרגיש כאבים איפשר שאמור להיות בקע מפשעתי (מעל ומצד שמאל או ימין של האיבר מין.
סתם לדעת,האם יכול להיות בקע ללא בליטה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי מפשעה
ד''ר שמי שגיב05/12/2009ראשית ניתן להגיד בבירור שחוויתה פציעה. מה נימתח מה ניקרע זאת בוודאי שלא ניתן לעשות באופן וירטואלי.
בוודאי שיש קשר בין המפשעה לשרירי הבטן. שרירי הבטן מתחברים באיזור המפשעה.
אתה יכול לקרוע שריר (הרניה) מבלי לראות סימנים חיצוניים לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
יוסף בן אבו05/12/2009לקרוע שריר זה נקרא הרניה?
אפשר יותר פרטים?
אני בטוח כמעט שמדובר שבדלקת כרגע .
האם משחת פרנסדיקול תעזור?
ואילו כדורים מומלץ לקחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)