מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב בברך שמאלאני09/05/2009
שלום לכולם!
אני בת 22, מתאמנת הרבה בחדר כושר (הרבה אירובי, ובנוסף מכשירים). כמה חודשים יש לי כאב בברך שמאל בצד המדיאלי.... אורתופד אמר לי שזאת דלקת בגיד אבל זה נמשך כבר המון זמן, זאת הרגשה כמו של movie goer syndrom, שממש כואב לי ליישר את הרגל אחרי שהיא מקופלת ואז כואב לדרוך על הרגל... גם באירובי אחרי 40 דקות אני מרגישה כאב כאילו משהו מציק לי שם...ולמרות זאת לפני כמה חודשים האורתופד אמר שזה לא שחיקה בסחוס.... ואם זה גיד, מדובר על אדוקטור מגנוס או גרציליס נכון? אבל אני לא עושה כמעט תרגילים לאדוקטורים ושאני עושה לא כואב לי בכלל.
מה אתם ממליצים לעשות? ללכת שוב לרופא? לעשות צילום? או להמשיך לחכות ולשים וולטרן?
תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות גידים לוקחות זמן
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/05/2009ויום אחד זה ייעלם, אבל לעתים מדובר בחודשים רבים. המנעי מפעילות מכאיבה. אל תשכחי שכל פעילות מפעילה את כל השרירים, לכן גם האדוקטור עובד כל הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים רועדיםאמיר08/05/2009
שלום לרופאים,
אני מתאמן באומנות לחימה ולפעמים תוך כדי מאמץ על שרירי הרגלים (השרירים הגדולים מקדימה) הם מתחילים לרעוד (התנועה היא - פיסוק רחב ואז אני יורד עם הגוף מטה שיווצר צורת ח)
המאמן שלי אמר לי שהשרירים רועדים זה עוזר לבנית השריר וכדי לעשות את זה מדי פעם על מנת לבנות אותו יותר טוב ויותר מהר.
האם יש הגיון במה שהוא אומר?
תודה, אמיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן מוכר וקורה..
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/05/2009המגנון הוא כנראה קושי של השריר להשאר מכווץ בזוית קבועה, לכן מתכווץ ונרפה, מתכווץ ונרפה. לא מוכרת לנו דרך טובה להפסיק את זה למעט חיזוק כללי של האזור, שיכול לבוא עם הזמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו מכשירים עלולים לפגוע בברכיים?ענת08/05/2009
שלום,
אני בת 26 ובעלת היפוטוניה קלה. בכוונתי להתחיל להתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע ולבצע (בהדרגה) ריצות בנות כ7 ק"מ.
רציתי לדעת האם בטווח הרחוק, ריצה על הליכון בחדר כושר עלולה לגרום לפגיעה בברכיים (שמעתי שקיים סיכון לפגיעה בסחוסים) או כל פגיעה אורתופדית אחרת-
והאם קרוסטריינר, אופני כושר או סטפר מהווים אלטרנטיבה בריאה יותר.
במידה וכן, אשמח לדעת האם המכשיר עליו אתם ממליצים אפקטיבי לשריפת קלוריות וחיזור שרירי הרגליים והישבן באותה מידה כמו הליכון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אירובי
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/05/2009כעקרון, גוף האדם בנוי להליכה ולריצה קצרה, כגון לשם בריחה מנמרים טורפים וממותות בעידן הקדום - ולא לריצות ארוות או תחרותיות. אז מתחילות הצרות.. קשה לחזות כיצ דתגיבי למסילה או אופנים, כי יתכנו (חלילה.) כאבים מכל סוג מכשיר. הדבר תלוי בסגנון האישי של כל אחד, באנטומיה, בדפוס גיוס השרירים לפעילות, בגבוה המושב באופניים, ועוד ועוד. אכן מכשירים עם מעט חבטות, כגון אופניים וקרוס טריינר, יכולים אולי להפחית את הסיכון הזה. הכל אפקטיבי - תלוי מה העצימות והמשך של הפעילות. התחילי בהליכה, הפעילות הפשוטה והבסיסית - וראי מה קורה. הכי חשוב -להרגיש נוח עם הפעילות ולהתמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חוזר לשיחזור רצועה בברךרות07/05/2009
עברתי לפני כחצי שנה שיחזור ACL והיום עדיין ישנה מוגבלות ובעיות של ניוד וכאבים, הומלץ על ניתוח חוזר להורדת הידבקויות והצטלקויות, האם הניתוח עשוי לגרום נזק נוסף? והאם באמת יש אפשרות להוציא הצטלקות פנימית ללא סיכון להיווצרות כאלה נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמעט אין פעולה ללא סיכון
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/05/2009דביר על כך עם האורתופד שלך. תמיד יש סיכון מסוים בכל פעולה, ולא ניתן להבטיח כלום - ניתן רק לדבר על סיכון קטן לנזק נוסף, ולסיכוי גדול שזה יעזור.. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה ומשקלנעה06/05/2009
לפני כארבעה חודשים התחלתי באימוני ריצה (לאחר שנה בה הלכתי כ 5 ק"מ כל יום), אני רצה בחדר הכושר 6.5 ק"מ במהירות של 10 קמ"ש.
התזונה שלי השתנתה במעט,( בימים בהם אני רצה אני בהחלט מרגישה רעבה יותר) אך המשקל שלי האמיר ב 3 ק"ג לפחות.
איך למנוע עליה במשקל ולהמשיך לרוץ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשים לב לכמויות..
ד''ר נעמה קונסטנטיני11/05/2009אכן יש אנשים עבורם פעילות גופנית מגבירה את התאבון. ניתן להעזר בדיאטנית ספורט שתחלק את כמות קלוריות המתאימה לך בהרכב ובצורה משביעות יותר ע"פ היממה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בגיד אכילסיורם06/05/2009
שלום
אני ספורטאי מאז ומתמיד.
אני בן 46 ומשחק כדורגל מגיל 6.
בחודשים האחרונים כול פעם שאני משחק מופיעים לי כאבים בגיד אכילס
בשתי הרגליים. בזמן המשחק ולאחריו במשך יומיים שלוש.
אשמח לקבל עצה לפטרון הבעיה.
בברכה יורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב דו צדדי
ד''ר גל דובנוב-רז06/05/2009האם זה סימטרי? התחיל ביחד או שיש מרווח זמן בין שתי הרגליים? כי לרוב דלקות יופיעו בצד אחד ורק אחר כך, עקב שינוי במנח יתכן ויהיו כאבים גם בצד שני.
אולי גירוי מקומי ע"י הנעליים? מומלץ שהנעל לא תתחכך בגיד, לכן יש את השקע הזה בחלק האחורי העליון של רוב הנעליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח לשיחזור ACLרות03/05/2009
אני חצי שנה לאחר ניתוח ועדיין סובלת מכאבים רבים ונפיחויות. התברר שנוצרה לי צלקת פנימית שמונעת את הריפוי והרופאה, ד"ר סוזנה הורוביץ, קבעה שיש לעשות ניתוח חוזר. שמעתי על שיטה של הוצאת צלקות פנימיות בדיקור יפני וניגשתי לטיפול אלא שבסופו ניתן לי גם טיפול בלייזר, לאחר הטיפול חשתי מאוד ברע והרגל נעשתה שוב נוקשה וכואבת כמו לאחר הניתוח. השאלה שלי אם טיפול בלייזר יכול להזיק לאחר ניתוח שכזה והאם הוא בר תיקון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר?
ד''ר גל דובנוב-רז06/05/2009אולי כדאי שתשאלי את מי שעשה לך את הטיפול... בעידן הנוכחי, הטיפול המומלץ הוא אכן כנראה ארתרוסקופיה חוזרת לניקוי ההצטלקויות; לא דיקור יפני, סיני או לייזר, כפי ששמת לב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום לאחר ניתוח לשחזור ACLספי30/04/2009
אני חודש וחצי לאחר הניתוח שבמהלכו הוחלט לא לתקן את המיניסקוס שנפגע גם והרגל חזרה כמעט לפעילות מלאה הבעיה שאני מרגיש חוסר יציבות ואותם כאבים כמו לפני הניתוח....השאלה שלי אם זה אומר משהו על הצלחת הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום
ד''ר גל דובנוב-רז06/05/2009חובה חובה חובה לעשות שיקום פורמלי ע"י פיזיותרפיסטים, כדי לחזור לטווחי תנועה וכוח מלאים ככל האפשר + לשמור על השתל. בתקופה זו בה אתה נמצא, השתל מאוד רגיש לקרעים - אז זהירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכף הרגל והשוקרונית29/04/2009
בשנה וקצת האחרונה אני סובלת מכאב עמום בכף הרגל ובשוק רגל שמאל שמורגש בעיקר בשעת מנוחה. רוב הזמן הכאב עמום ואני מרגישה אותו רק אם אני עוצרת לחשוב על זה ומשווה בין התחושה לעומת רגל ימין. אולם, בשבועיים האחרונים הכאב החריף. נראה שזה קרה אחרי שחזרתי לבצע צעידות אינטנסיביות אחת לשבוע. האם יכול להיות שכתוצאה משימוש בנעליים לא מתאימות להליכה גרמתי לנזק כלשהו לרגל שלי? עליי לציין שאני לא פעילה רוב הזמן (עובדת במשרד 10 שעות ב-5 ימות השבוע) ובסה"כ נוהגת לעשות הליכות אינטנסיביות של 3/4 שעה אחת לשבוע.
תודה מראש,
רונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פנית לרופא
ד''ר גל דובנוב-רז29/04/2009האם בוצעו כבר בדיקות כלשהן? כעקרון קשה לענות בלי בדיקה גופנית בה נמקם בדיוק את מקום הכאב. כדאי לפנות לרופא המשפחה/אורתופד/רופא ספורט לשם בדיקה גופנית ובדיקות נוספות, כגון צילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה בירך וכאבים בערךאבי26/04/2009
לרופאים שלום,
לפני 12 יום נחבלתי בירך: נפלתי ממצב עמידה על סככה ונחבלתי ממוט הברזל ההיקפי של מסגרתה כך שכל כובד משקלי נעצר בצד האחורי של הירך במרכז הירך. לא נחתכתי וכדו'
הדבר גרם לכאבים עזים עד כדי קושי בהליכה למשך כ-3 ימים משם הכאב חלף בהדרגה, בערב+לילה הראשון קיררתי האזור עם קרח לא במגע ישיר, כעת איני חש כלל בכאב, אך במתיחת שריר הירך אני חש בכאב בצידי הירך (מתוך עיון בויקיפדיה:) בשריר החצי הקרומי הגדול, גם במישוש של אזור זה אני חש בכאב, חלש אומנם אך בפירוש קיים.
אני מנהל אורח חיים ספורטיבי, בעיקר ריצה וכוח ומאז הפגיעה לא ביצעתי אף ריצה או הליכה, בסוף השבוע הנוכחי שחיתי ללא כאבים.
האם ניתן לחזור להתאמן? האם קודם בהליכה? האם יש דרך אחרת לשיפור המצב?
כאמור החזרה לפעילות חשובה לי, כמובן לא במחיר פגיעה,
תודה ושבוע טוב,
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור בהדרגה
ד''ר נעמה קונסטנטיני26/04/2009סביר שמדובר בדימום ובצקת בתוך השריר כתוצאה מהמכה. פעילות לא אמורה להזיק, רק יכול קצת לכאוב. חזור בהדרגה, הליכה זה מצוין, וראה איך זה הולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהיניב25/04/2009
שלום לרופאים, ראשית תודה על הפורום המענין.
אני בן 28. בחודשיים וחצי האחרונים אני סובל מכאבים במפשעה, שהחלו לאחר פעילות גופנית מאומצת של שנתיים (שכללה ריצות מרובות). לפני כשנה סבלתי מאותם כאבים אבל הם עברו לבד לאחר שבוע, וכעת הכאבים חזרו ובגדול.
הכאבים הם באיזור הבטן התחתונה, אבל בעיקר במפשעה על שני צדדיה, יש תחושת כובד באשכים, ובזמנו בשיא הכאבים הרגשתי דקירות מעצבנות באשכים. הכאבים הם בעיקר בצד שמאל אם כי לפעמים גם בימין. אין כאבים במתן שתן.
היתי אצל רופא משפחה, אורולוג וכירוג ועשיתי אולטראסאונד לאשכים, לבטן התחתונה ולדרכי השתן ובדיקות דם. הפסקתי לחלוטין פעילות גופנית (אם כי לאחר פעילות מסוימת, כמו הליכה מרובה הכאבים חוזרים).
הכירורג נתן לי משככי כאבים לשבוע והכאב עבר לחלוטין.
הכירורג שלל פעמיים, וגם האולטראסאונד שלל, בקע.
באולטראסאונד וגם במישוש על ידי הכירורג הודגמה LT VARICOCELE (ורידים ברוחב של 0.1 ו-0.8). האורולוג לא התרגש מזה בכלל, אם כי הכירורג אומר שלדעתו, היות וכבר הרבה זמן לא עשיתי פעילות גופנית, אין מדובר בדלקת שגורמת לכאבים אלא ב-varicocele.
אשמח לשמוע מה דעתכם. האמנם זה הכיוון שצריך לבדוק עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אלפי סיבות לכאבי המפשעה..
ד''ר נעמה קונסטנטיני26/04/2009ואם עברת אצל רופ אהמשפחה, כירורג ואורולוג, סביר שחלק נכבד מהבירור כבר בוצע -במיוחד אם יש ממצא שמסביר את הכאבים. אם זה אכן חלף בעקבות מנוחה ונוגדי הכאבים - סבבה. אם זה עדיין מפריע לבצע פעילות, כדאי לנסות בדיקה גם ע"י רופא ספורט/פיזיותרפיסט כי יש עוד מבנים באזור. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות ספורטיביתבמ20/04/2009
שלום
אני בן 54 בריא ועוסק הרבה בספורט (ג'ודו וחדר כושר) , דופק 49 ולחץ דם 120/80. בדיקות במאמץ תקינות.ידוע לי שנים שיש לי אושה סיסטולית , לא הוריד לי פרופיל צבאי.
לאחרונה עשיתי בדיקת אקו לב ולהלן הממצאים :
חדר שמאל בגודל תקין , דפנותיו בעובי תקין , התכווצותו הגלובלית תקינה
חדר ימין בגודל ותפקוד תקין, עליות בגודל תקין.
האוארטה העולה אינה מורחבת.שורש האאורטה ברוחב תקין.
מסתם מיטרלי תקין. אי ספיקה מיטרלית בדרגה מינימלית
המסתם האאורטלי מעובה וכנראה ביקוספידלי - הודגם doming של המסתם.
אי ספיקה אאורטלית בדרגה קלה.vena contracta נמדד 2.4 מ"מ
שאלותי
האם אני יכול להמשיך לעסוק בפעילות ספורטיבית שאני עוסק בה ?
כל כמה זמן יש לעשות בדיקות ואיזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסתם אאורטלי
ד''ר גל דובנוב-רז21/04/2009מסתם אאורטלי ביקוספידלי (דו-עלי במקום תלת-עלי) בלבד, ללא הרחבת קשת האאורטה, אינו מהוה מגבלה לפעילות ספורטיבית. מעקב האקו חשוב כדי לראות כי אכן קשת האאורטה תקינה ולעמוד על תפקוד המסתם באופן תקופתי, הקרדיולוג יגי דלך כל כמה זמן רוצה לראות אותך (6,9,12 חודש?). עלה והצלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
במ22/04/2009האם אפשר למנוע את הגדלת האאורטה ע"י פעילות או תזונה או אין שליטה על זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון לחץ דם
ד''ר גל דובנוב-רז22/04/2009זה גורם להרחבת אאורטה בטנית, אולי זה גם רלוונטי כאן. לכן - שמירה על תזונה עתירת ירקות ופירות, מוצרי חלב דלי שומן והפחתת מלח ככל האפשר, יחד עם פעילותך הגופנית ושמריה על משקל גוף תקין, צפויים לעזור. דבר על זה גם עם הקרדיולוג בביקורת הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבירת ציפורניים בספורטאמילי20/04/2009
שלום רב,
אני מתאמנת מספר פעמים בשבוע בטניס. קיימת אצלי תופעה מוזרה: הציפורניים באצבע הגדולה של כל רגל נשברות באמצע כך שהן נפרדות מן החלק הפנימי של הציפורן (יש 2 שכבות הרי...) זה אמנם לא כואב (כי השיכבה הפנימית נשארת) אבל מפריע לי מאוד. האם התופעה מוכרת לך? וכיצד ניתן לטפל מבלי להפסיק להתאמן? אציין כי הנעליים לא לוחצות לי, הציפורן גזורה קצר. כידוע בטניס ישנן בלימות פתע חזקות שמפעילות לחץ קידמי אבל שאלתי טניסאים אחרים והם לא הכירו את התופעה...
מה לעשות?
תודה רבה
אמילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה?
ד''ר גל דובנוב-רז21/04/2009ניתן לבצע בדיקה מיקרוביולוגית לנוכחות פטריה. רופאי העור עוסקים בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני יכל לשחות בעת לקיחת אנטיביוטיקהאושרי19/04/2009
בעיקבות דלקת בגרון אני שותה אנטיביוטיקה מסוג רפאפן , האם אני אפשר לשחות בעת לקיחת אנטיביוטיקה בהנחה שהחום ירד..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא בגלל התרופה
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009ל אמומלץ לבצע פעילות גופנית מאומצת בעת מחלות חום, בעיקר בגלל סכנה מסוימת להפרעות קצב בלב. כמובן כשחלשים ועיפים יש גם סיכון מוגבר לפציעה. המתן עוד כמה ימים וחזור לפעילות מתונ הובהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותארז18/04/2009
שמי ארז, בן 26.
לפני 4 חודשים אחרי חודש וחצי של ריצות בחדר הכושר היו לי כאבים בקרסוליים שהתחזקו עם הזמן ועלו לברכיים.
בצילום CT היה כתוב שזה נראה כמו שברי מאמץ.
במיפוי העצמות היה כתוב:
ממצאים: קיימות קליטות מוגברות דיפוזית בקרסוליים דו"צ, בולטת במדיאל ולטרל-מלאולוס דו"צ, ובמדיאל קונדיל בטיביה דו"צ.
סיכום: קליטות מוגברות כנ"ל ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים לקורולציה קלינית ורדיולוגית.
שתי הקרסוליים שלי עם בצקות, מתנפחות בעמידה ממושכת ועם הזמן הופיע תחושה של חום שעולה מהקרסוליים כלפי מעלה.
האורטופד אמר לי שאני יכול להמשיך להתאמן רק חצי גוף עליון בחדר הכושר. התאמנתי יומיים ואז התחילו לי הסימנים האלה גם במרפקים והתפשטו בכל הגוף העליון.
כיום כל הגוף שלי חם, שורף, דוקר, כואב, ויש גירוי מחיכוך עם הבגד (למשל שיש לי גרב על הרגל או שאני לובש ג'ינס)
הייתי אצל כל כך הרבה רופאים וכל כך הרבה בדיקות ולא יודעים מה זה!
בבקשה תנסו לעזור לי!
האם זה יכול להיות CPRS RSD??? או פיברומיאלגה??? או משהו במערכת העצבים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009שתי האפשרויות שרשמת בהחלט סבירות, בעיקר RSD. העזר ברופא המשפחה או ראומטולוג, וזכור כי דווקא פעילות גופנית מתונה (הליכה עם התנשפות קלה בלבד) יכולה לעזור גם בכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות....
ארז20/04/2009בעניין RSD מי יודע לאבחן את התסמונת הזאת??
אני חייב לדעת מה מותר לי ומה אסור לעשות.......
הגיוני ש RSD בכל הגוף? ויש קפיצות של שרירים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרפאת כאב
ד''ר גל דובנוב-רז21/04/2009יש בכמה מקומות, כולל בתי חולים והקופות, מרפאות כאב בהן לרוב ישנן רופאים מרדימים שעוסקים בתחום. לעתים מומלץ מנוחה, לעתים פעילות מתונה, תלוי מה מחמיר ומה מקל אצלך את כאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)