מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות אירובית לאחר פריצתדיסק L5-Sמיכל אברהם18/04/2009
אני סובלת מפריצת דיסק שאובחנה לפני כשנתיים בL4-L5 וL5-S1 . אני מתפקדת בסדר ביומיום ועושה הכל. מדי פעם מופיעים כאבים לאחר יום קשה במיוחד. האם יש פעילות מומלצת אירובית? האם יש הגבלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות מתונה
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009הפעילות המומלצת היא מתונה, גכון הליכה בקצב הגורם להתנשפות קלה. בכמה מחקרים נמצא כעוזר בכאבי גב. בנוסף, הקפידי להחזיק את שרירי הבטן מכווצים כמה שיותר לאורך היממה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה לעומת רכיבה על אופנייםאילת18/04/2009
שלום רב,
שאלתי היא: האם רכיבה על אופניים מסייעת/תורמת לשירפת שומנים בבטן לעומת/כשם שריצה למרחקים ארוכים תורמת? האם קיים הבדל?, מכיוון ששניהם מוגדרים כפעולות אירוביות עצימות, אך ברכיבה על אופניים פלג הגוף העליון יותר נייח לעומת ריצה. אני יודעת שרכיבה ממושכת על אופניים מסייעת לירידה באחוז השומנים והקלוריות בגוף, אך האם היא משמעותית ויעילה כמו ריצה לירידה בהיקף הבטן?
תודה,
אילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השריר לא יודע..
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009כעקרון, המחקר המדעי בתחום זה מניח כי קלוריה היא קלוריה, ולא משנה כיצד נכנסה וכיצד יצאה. 500 קק"ל על אופניים, ריצה, כדור נוצה או קיקבוקסינג, הן אותם 500 קק"ל. העיקר להנות ולגוון, וכמובן שאם את יותר נהנית בענף מסוים ויכולה לעשות שם יותר פעילות, אזי זה יהיה עדיף על ענפים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכוןנועה17/04/2009
כבר כמה שנים אני משתמשת בהליכון כפעילות אירובית- הכולל ריצה, הליכה, ושיפוע...
בפעמים האחרונות אני מרגישה מין פחד כזה שאין לי שיווי משקל ושאני מפחדת ליפול ואני כל הזמן עוצרת ומחזיקה ממש חזק בידיות...
אין לי מושג למה זה קורה. אני אוכלת לפני האימון כרגיל, אין שום שינוי במצב הבריאותי שלי או בסוג האימון...
מה זה ומה אפשר לעשות???
תודה רבה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עוד פרטים ובדיקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009האם זה בעקבות ארוע מסוים שקרה? יש גם חולשה, סחרחורת, דפיקות לב או קושי בנשימה, שינויי ראיה/ שמיעה לאחרונה וכדומה. הכי טוב לפנות לרופא משפחה/ ספורט כדי לשמוע את כל הסיפור, לעשות בדיקה גופנית טובה ולראות אם יש צורך בבדיקות עזר כלשהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרטים נוספים
נועה20/04/2009לא קרתה תאונה או משהו, ואין לי שום סימנים ממה שתיארת, אולי רק דפיקות לב מהפחד ליפול... זה לא קורה לי בהליכה או בהליכה מהירה לא בהליכון... מין צורך לעצור כל הזמן כי אני מתחילה לרוץ ואני מפחדת ליפול, כאילו אין לי יציבות על ההליכון בריצה.
קבעתי תור לרופא משפחה אבל בכל מקרה ממה זה יכול להיות ומה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך בדיקה
ד''ר גל דובנוב-רז21/04/2009אין ברירה. לראות אם אכן יש אי יציבות אמיתי של קרסול או ברך, הפרעת שווי משקל או משהו דומה. אולי זה רק ההליכון שמתנדנד?...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נועה21/04/2009הי, תודה על התשובות.
ההליכון בסדר, אולי כי יש טלוויזיה על המכשיר ואני לא רגילה לזה? אבל האמת שכיביתי אותה אז לא נראה לי זה קשור...
האמת שהייתה לי דלקת בגיד המדיאלי בברך שמאל ועדיין לדעתי, כי כשהרגל שלי מכופפת הרבה זמן אז קשה לי ליישר אותה ולדרוך על הרגל (מרגיש כמו movie goer syndrom). אבל אני לא מרגישה כאבים שאני רצה....
אז זה בעיות בשיווי משקל? פגיעה בעצב?
אם העצב נפגע אז יכול להיות שזה משפיע רק בהליכון ולא בהליכה מחוץ לחדר כושר?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך בדיקה
ד''ר גל דובנוב-רז22/04/2009אין ברירה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה אותו סיפור קרה לי
דינה02/06/2009אותה תופעה בדיוק היתה לי. הרגשתי חוסר יציבות בשעת ריצה על הליכון והמצב החמיר עד שנאלצתי להפסיק לרוץ. הייתי אצל נוירולוג - הכל היה תקין. עשיתי בדיקה קשה של שיווי משקל באיכילוב (גורמים לסחרחורת מלאכותית ע"י הזרקת מים לאוזן), והכל היה תקין. חשדתי שהתופעה היא תופעה פסיכולוגית (בגלל שינאתי לריצה, במיוחד על הליכון) - ויצאתי לרוץ בחוץ.לתדהמתי רצתי ללא הפסקה וכמעט שלא הרגשתי חוסר יציבות. היום התחלתי שוב לרוץ מעט על הליכון (אני זקוקה נואשות למזגן שבמכון), אבל לצערי אני אוחזת בידיות ההליכון משך רוב זמן הריצה.הגעתי למסקנה שסיגלתי לי את האחיזה כהרגל. אפילו בהליכה מהירה אני אוחזת. חבלללללללל.מתה להיגמל מההרגל הרע הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצליחה להתגבר על זה
אני02/06/2009זה כבר כמעט לא קורה לי! כיביתי את הטלוויזיה שבמכשיר ואני מתמקדת בנקודה אחת על הרצפה וככה את לא רואה שאת זזה וזה בסדר!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורור בעת אימון אירוביאשר16/04/2009
שלום. במקום בו אני מתאמן לא מעודדים שימוש במאוררים בזמן אימון כי "זה גורם לפציעות ספורט". בחדר הכושר ישנה מערכת אויר צח בנוסף למיזוג אויר. במעט הידע שיש לי בפיזיולוגיה ובפאתופיזיולוגיה נראה לי שמומחי הספורט המקומיים טועים, וכי פעולת איוורור בסביבת מתאמן אירובי מורידה את עומס החום באופן אפקטיבי ונכונה יותר מאשר הורדת הטמפרטורה על ידי מיזוג.
אני בן 50, ללא מחלות ידועות ולא נוטל תרופות. אני מתעמל כ- 4 פעמים בשבוע, מתוכן פעמיים אימון ארובי (ריצה בטרייד-מיל עד 15 ק"מ לשבוע) ומגיע לדופק מירבי של 170 לדקה ומזיע בהתאם.
האם ידוע לגבי שימוש במאוורר שגורם לפציעות ספורט? האם באספקט רפואי יש מניעה להשתמש במאוורר כדי לנדף את הזיעה ולהוריד את עומס החום?
תודה רבה. אשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוורר ופציעות
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009לא ידוע לי על קשר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחלק האחורי של הירך בעת ריצהידין16/04/2009
בן 55. רץ מתון כבר הרבה שנים (4 ק"מ כ - 3 פעמים בשבוע). לפני כ - 3 חודשים החל לי כאב בחלק האחורי העליון של ירך ימין (מתחת לישבן) - בזמן ריצה (תמיד) וביום יום לפעמים ללא גורם מאפין מוגדר. לעומת זאת הכאב לא מופיע ברכיבה על אופניים ולא בסקי.
נעשה לי צילום אגן ירכיים ומיפוי עצמות - הכל תקין. המצב הנו סטטי לא מחמיר ולא משתפר.
מה זה יכול להיות ? מה עוד בודקים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורטאי ברמה גבוהה זה לא לפורום
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009צריך פגישה ובדיקה גופנית טובה, כדי להחזיר כמה שיותר מהר לפעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר אימוןדני12/04/2009
שלום רב,
אני עוסק באמנויות לחימה זמן רב. חלק מהאימון כולל גילגולים והטלות. מיד לאחר האימון האחרון התחילו לי כאבי ראש אשר אינם מרפים מזה שלושה ימים, למרות שימוש במשככי כאבים.
האם ייתכן כי מדובר ב"משיכה" של שרירי צוואר תפוסים? האם יש חשש למשהו חמור יותר כמו קריש דם שהשתחרר? האם להשהות את האימונים עד לבירור התופעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009יתכן ומדובר בדיסק צווארי שלוחץ על עצבים העולים לכיוון הראש. צריך בדיקה גופנית כדי לעמוד על מיקום הכאב, מה מחמיר אותו ואם ישנם דברים נוספים. הפסק את האימונים ופנה לרופא המשפחה/ספורט, קודם כל כדי לשלול את הדברים המסוכנים ו/או הנפוצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר שהתכווץאביטל12/04/2009
שלום,
אני בת 30, מבצעת הליכות במשך שעה במהירות בינונית-גבוהה 2-3 פעמים בשבוע, ובנוסף משתתפת בשיעור התעמלות שבועי שכולל תרגילים שונים של חיזוק, עיצוב, חיטוב ומתיחות.
לפני כחודשיים הירך האחורי ברגלי השמאלית (מצוואר הברך ומעלה), ומאז הוא לא משתחרר. אני מרגישה שהוא התקצר באופן משמעותי לעומת הרגל השנייה, וזה מקשה עלי מאד בביצוע תרגילי מתיחה של הרגל (אני לא חשה כאבים בשעת הליכה או ביתר הפעולות היומיומיות).
שאלותיי:
האם כדאי להמשיך לבצע תרגילי מתיחה לשריר כדי להחזירו למצב הקודם, או אולי עדיף לאפשר לו "לנוח"?
תוך כמה זמן השריר אמור לחזור לקדמותו?
תודה מראש,
אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ההודעה
אביטל12/04/2009שלום,
אני בת 30, מבצעת הליכות במשך שעה במהירות בינונית-גבוהה 2-3 פעמים בשבוע, ובנוסף משתתפת בשיעור התעמלות שבועי שכולל תרגילים שונים של חיזוק, עיצוב, חיטוב ומתיחות.
לפני כחודשיים התכווץ שריר הירך האחורי ברגלי השמאלית (מצוואר הברך ומעלה), ומאז הוא לא משתחרר. אני מרגישה שהוא התקצר באופן משמעותי לעומת הרגל השנייה, וזה מקשה עלי מאד בביצוע תרגילי מתיחה של הרגל (אני לא חשה כאבים בשעת הליכה או ביתר הפעולות היומיומיות).
שאלותיי:
האם כדאי להמשיך לבצע תרגילי מתיחה לשריר כדי להחזירו למצב הקודם, או אולי עדיף לאפשר לו "לנוח"?
תוך כמה זמן השריר אמור לחזור לקדמותו?
תודה מראש,
אביטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיזיותרפיה
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009שם יעזרו לך נבתרגילי גמישות, אולי אולטראסאונד/חשמל ועיסויים לשחרור האזור המכווץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוה באימוןיניר10/04/2009
שלום,
אני בן 35, בריא בדר"כ ומתאמן כבר שנים בין פעמיים לשלושה בשבוע (שעה וארבעים אימון שכולל 40 דק' אירובי ושעה אנאירובי).
דופק במנוחה בבוקר - 63.
באימונים אירוביים אני מהר מאוד מגיע קרוב מאוד לדופק מקסימאלי, ורב האימון מתבצע בדופק זה. האם ישנה בעיה עם עבודה בדופק כה גבוה? ממה זה יכול לנבוע? ומה ניתן לעשות בכדי לשנות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מירבי
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009נוסחאות החיזוי (220-הגיל או נוסחאות אחרות) אינן מדויקות, והדרך לבדוק מה הדופק המירבי האמיתי הוא מבחן מאמץ במכון רפואת ספורט, בו מגיעים עד הדופק המירבי האמיתי. אז גם רואים שאין שינוים כלשהם באק"ג, ורואים כי אין סיכון במאמץ שכזה. סביר שלא צריך לשנות כלום, ושאתה פשוט בכושר טוב. אם ברצונך בכ"ז לבצע מבחן שכזה, אצלנו ניתן גם לבדוק ממש את הכושר האירובי ע"י מדידת שחלוף הגזים במאמץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי בטן בהריוןרותם09/04/2009
למרות שהשאלה נפוצה לא מצאתי תשובתה בפורום...אז אנא ענו לי.
אני בתחילת הריון(שבוע 6) ושומעת עצות לכאן ולכאן בקשר להתעמלות. התעמלתי לפני כן כפעמיים שלוש בשבוע -פילאטיס ומעגל. איך כדאי להמשיך בהריון? יש לציין שההריונות שלי מאוד קשים לי-עליה מרובה במשקל,כשלושים קילו, שבעיקרם התמלאות נוזלים שכן במצב לא הריוני אני חוזרת למידותי הרגילות (מידה 38)... בעיקר נושא כפיפות הבטן מטריד אותי. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פ"ג בהריון
ד''ר נעמה קונסטנטיני20/04/2009אכן נשאל הרבה פעמים כאן.. כעקרון כדאי להמשיך בפעילות הרגילה שלך, ואולי כדאי לשים דגש על הליכות ומאמצים בעלי אופי אירובי עם מעט התנשפות, ולשים לב גם לתזונה. מטרמסטר שני מומלץ להמנע משכיבה על הגב ככל האפשר, עקב הפחתה בזרימת הדם לשליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילי בטן
רותם20/04/2009כנראה שלא הבהרתי את השאלה, שהיתה יותר ספציפית לגבי תרגילי בטן- בשיעורי הפילטיס שאני משתתפת מלבד העיקרון של שימוש בשרירי הבטן בכל תרגיל, גם עושים המון כפיפות בטן מכל הסוגים. האם יש עם זה בעיה בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד טרמסטר שני אין בעיה
ד''ר גל דובנוב-רז21/04/2009ככתוב..."מטרמסטר שני מומלץ להמנע משכיבה על הגב ככל האפשר, עקב הפחתה בזרימת הדם לשליה.". אלו הנחיות איגוד הגינקולוגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולם
איתי הר-ניר28/04/2010לא כל התרגילים לחיזוק קדמת הבטן מבוצעים בשכיבה.
מעבר לכך חיזוק קיר הבטן מומלץ בכל שלבי ההריון לפי ההתאמות שיש לבצע.
החל מתרגילים איזומטרים, שינוי תנוחות וכ"ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בנשימה עמוקה, כאבי רגליים.רואי פרנקל07/04/2009
שלום שמי רואי, בן 25, אני עוסק בספורט מגיל צעיר ומעשן כחצי קופסא ביום, בחצי שנה האחרונה אני מתאמן בין 5- 6 פעמים בשבוע, כדורסל, שחייה ובעיקר ריצה ממושכת, התחלתי ב3.5 ק"מ ובשבועיים האחרונים אני רץ 10 ק"מ, בין 45 ל55 דק', הקושי בנשימה עמוקה החל לפני כשבועיים, במקביל לעלייה בקילומטרא'ז, הכאבי רגליים הם באזור העצם בקרבת שריר התאומים ( בצד הרגל ), אני מבצע חימום לפני כל פעילות, ואני מאד קשוב לגוף שלי, הייתי קצין קרבי, ואני רגיל לפחות כך נראה לי לעומסים על הרגליים, ב שנה האחרונה ירדתי מ88 ק"ג ל76 ק"ג גובהי 1.70 ( טיול בהודו:) ), אני מעוניין להמשיך להתאמן ולעלות את קושי האימון, וגם לאחר הקושי בנשימה אני ממשיך להתאמן, חשוב לי ברשותכם לשאול מספר שאלות:
1. האם הקושי בנשימה העמוקה קשור למאמץ הפיזי של ההסיבולת לב-ריאה?, סך הכל אני מסיים את הריצות ולא מתנשף יתר על המידה.
2. כיצד אוכל לבנות תכנית אימונים נכונה עם העומס המתאים למשקל שלי ובכלל לקילומטראז השבועי ( אין לי כסף מיותר )?
3. מה הקילומטרא'ז הממוצע וכמה עליי לנוח בין פעילות לפעילות?
כל תשוב תתקבל בברכה, חג שמח, רואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר גל דובנוב-רז20/04/2009קשה לענות על הכאבים הללו בלי בדיקה גופנית. פנה אל רופא המשפחה/ספורט, אולי כדאי גם צילום חזה לראות שאין "חזה אויר". עליה בנפח אימונים היא גורם סיכון ידוע לשברי מאמץ, כידוע לך..לגבי האימון, אולי כדאי לחזור למרחקים שהיו קודם לתקופה מסוימת, ולעלות בהדרגה מתונה יותר. כמו כן, הפסק לעשן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיםאיתי בוריה30/03/2009
אני ספורטאי פעיל וברצוני לעסוק במסגרת לימודי ורכישת מקצוע בתחום הפציעות ספורט.
רציתי לדעת איזה תחומי למידה יש במסגרת זו והיכן אפשר ללמוד אותם אודה לכם אם תוכלו לעזור לי תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזיותרפיה
ד''ר גל דובנוב-רז31/03/2009זה המקצוע הרשמי הקרוב ביותר לתחום ענינך. אם אתה רוצה להיות רופא ספורט - התהליך מאוד ארוך ואורך שנים רבות..תצליח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בשריר הההמסטרינג/אגןמשה27/03/2009
אני רץ כמעט כל יום ובזמן הריצה ואפילו בהליכה רגילה פשוט מרגיש חולשה בשריר/שריר תפוס הדבר המוזר הוא שכאשר אני אוכל פחממה זמינה הכאב פשוט נעלם (אפילו אני מתחיל להרגיש מתקשה בהפעלה,אני כבר רץ עם בקבוק של מיץ)
דבר נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
משה27/03/2009דבר נוסף אני מתעורר באמצע הלילה עם כאבים ופשוט קם לאכול משהו כדי להמשיך לישון
(בדיקות דם תקינות סוכר תקין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכר אכן משכך כאבים
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/03/2009משתמשים בזה לתינוקות..איננו יודעים אם זה עובד גם באדם בוגר. אגב, אל תאכל בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת/מתיחה בגיד הברךגבי26/03/2009
שלום,
אני סובל מכאבים בצד הימני קיצוני של הברך מזה מספר חודשים, כאשר הכאבים מופיעים אך ורק בזמן הליכה. הרופא אבחן את מקור הכאב בתור דלקת בגיד, או מתיחה בגיד (לא בוצע שום צילום) והפנה אותי לפיזיותרפיה. יש לציין כי נהגתי לרוץ עד לתחילת הפציעה, וכמו כן לא סבלתי מחבלות בברך.בשבועיים האחרונים התחלתי ללכת עם רצועה אלסטית תומכת אשר הפחיתה משמעותית את הכאב.
השאלות שלי הן:
1. מכיוון שיש עוד זמן רב עד תור הפיזיותרפיה שלי, אילו תרגילים אני יכול לבצע עצמאית עד אז?
2. מתי אני יכול לחזור לפעילות גופנית, ואם כן אז איזו? (ריצה? אופניים? שחיה? מכשיר כושר אליפטי וכד')
3. ממה יכולה להיגרם המתיחה/דלקת ומה אני יכול לעשות כדי למנוע ממנה להישנות?
תודה רבה,
גבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ציינת סוג הפעילות
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/03/2009יתכן ומדובר בדלקת של הITB - גיד גדול בצד החיצוני של הברך המגורה לעתים בעקבות רכיבה על אופניים או ריצה. שינוי משטח או התאמת גובה מושב נכון הם מרכיב חשוב בטיפול כדי למנוע הישנות.
אכן, פזיותרפיה ורצועה אלסטית המסיטה את הגיד מהעצם שמתחתיו הם פתרון. אי אפשר לתת תרגילים בפורום..לגבי פעילות - כל דבר שלא מכאיב אפשר לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בלי סוףמורן26/03/2009
שלום,
אני בן 28, בריא בד"כ, ומתאמן כשנה באיגרוף תאילנדי.
ב-3 החודשים האחרונים היו לי 2 דלקות עקשניות (נראה לי שזה דלקות) שהשביתו אותי מפעילות לשבועיים (בפעם הקודמת) וגם כרגע לא התאמנתי שבועיים וזה עדיין לא עבר. גם לפני כחצי שנה היה סיפור דומה.
בפעם האחרונה (לפני 3 חודשים) קיבלתי מכה (חלשה מאוד יש לציין) לשריר שנמצא מאחורי ומשמאל עצם השוק מתחת לברך ברגל שמאל.
יום לאחר מכן האזור התנפח וכאב מאוד. יומיים אח"כ ירדה הנפיחות, אבל האזור כאב מאוד, ובמשך השבועיים שלאחר מכן הכאב "טייל" ודווקא איזור הקרסול כאב לי.
הפעם האחרונה הגעתי לאימון עם צוואר קצת כואב (אני בד"כ צובר הרבה מתח באיזור הצוואר והוא נוטה להתפס), ותוך כדי האימון הרגשתי שהכאב התגבר ומאז זה כבר שבועיים לא עובר. גם עכשיו משום מה, הכאב "מטייל" באיזור הצוואר.
אחרי כל הסיפור הזה -
יש מה לעשות כדי לטפל? איך אפשר להמנע מזה? זה אומר שאני מזדקן? כדאי לוותר על האיגרוף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך בדיקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/03/2009לא ניתן לענות כך בלי לבדוק. פנה אל רופא משפחה/ רופא ספורט - ניתן להגיע גם אלינו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודרטאבי25/03/2009
האם התרופה אבודרט משפיעה על הכושר הגופני או על פעילות גופנית?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמור להשפיע עליך
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)