פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התכווצות שרירים
    בעז
    06/10/2009

שלום רב
    הנני רוכב אופנים כ- 7 שנים ובעיקר רכיבות ארוכות של מעל 100 ק"מ ביום.
    בחוה"מ סוכות במהלך רכיבה בבקעת הירדן לאחר כ- 160 ק"מ נתפסו השרירים ברגלים לחלוטין.ארבע ראשי, תאומים ועד לכפות הרגלים מלווים בכאב עז.התנאים הסביבתיים היו קשים כ- 40 מעלות . הדופק המומצע היה כ 80% ויותר.
    חשוב לציין כי מעולם לא קרה לי דבר דומה.
    השאלה האם מצב שכזה תפיסת שרירים מוחלטת של שתי הרגלים נובעת ממאמץ יתר ממושך ואו מחוסר נוזלים/ מים ואיזוטון או שילוב של השניים.
    כמו כן האם כדורי מגנזיום יסייע בעתיד.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התכווצות שרירים

הוספת תגובה

• התכווצות שרשרים

ד''ר שמי שגיב
    07/10/2009

סביר להניח שבעצימות ובנפחים שאתה רוכב מתדלדלים מאגרי המינראלים, מלחים ואלקטרוליטים. למלחים בגוף אין ספור תפקידים חשובים בהתנהלות ותפקודי הגוף. המלחים משמשים כמדיום ליצור אנרגיה בכך שהם מוליחים את האנרגיה החשמלית. בתהליך יצור האנרגיה נוצרים פסולות , חומצות (חלב) וגם כאן אלו המלחים המשמשים לניטרול וסילוק החומצות. כשמלאי המלחים מתדלדל ואין יכולת לשנע את החומצות מהשרירים, הם מתכווצים. סביר להניח שהיתה לך ירידה משמעותית במאגרי המלחים. לכן לכל בקבוק שתיה הוסף מלח (סלעים, הימאליה, ים) לפי הטעם. איזוטון מכיל הרבה סוכר שאינו בריא!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאביים כרוניים במערכת העיצבית
    אסף יוסי
    06/10/2009

אני בן 42 בריא בדרך כלל בעל כושר גופני טוב לפני מספר שנים התחלתי לעסוק ברכיבת אופניי הרים והתחלתי את הריכבה עים אופניים שאינם מתאימים [אופני ברזל זולות וכבדות ]על מנת לדעת האם אני אוהב את ההתעסקות עים סוג כזה של ספורט ביצעתי מסלול ארוך וקשה עים מאמץ עילאי כתוצאה מכך לאחר מספר ימים החלו כאבים בגב התחתון שהשליך לי על רגל ימין ומיפשעה וכיום כאבים נוספים על יד וכתף ימין איני יכול להחזיק משקל על יד ימין לאורך זמן [כמו החזקת תינוקי על הידים ] היד נרדמת לפעמיים לעולם לא סבלתי מכאבי גב או משהו דומה עברתי טיפולים אלטרנטייבים שעזרו במקצת הקלה בכאביים רק מתי שאני עוסק בספורט או בחימום המקום נא עזרתך למי לפנות בסוג כזה של פגיעה אשר מפריעה לי לנהל את חיי כיאות.
    אודה לתשובתך

הוספת תגובה

• כאביים כרוניים במערכת העיצבית

ד''ר שמי שגיב
    07/10/2009

סביר להניח שבמקרה שלך לא מדובר בארוע בודד שהוביל למצב המצויין. סביר להניח שכבר היית על הקצה ורכיבה אינטנסיבית זו רק הוציאה את הבעיה.
    אכן מערכת העצבים מגיבה לכל העומסים המופעלים עלינו ובכלל זה גם עומסים כימיים (תזונה) עומסים רגשיים ומנטאליים וזאת כמובן בנוסף לעומסים הפיזיים. כתוצאה נוצר מתח במערכת העצבית העלול לשבש את התנהלותו ואכן לגרום לתחושות שאת מתארת
    מומלץ לך כרגע לנוח, לשתות הרבה נוזלים ולצרוף הרבה שמנים (זית, פשתן, אומגה 3\6\)
    טיפול חדשני בכירופרקטיקה NETWORK SPINAL ANALYSIS יככול מאוד להתאים לך. טיפול זה עוסק ישירות בשחרור מתח ושיקום המערכת העצבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאביםםם
    .....
    05/10/2009

כל חיי עסקתי בספורט,ריצות,משחקי כדור,שחייה וכו'
    כבר שבועיים אני לא מתאמן ומופיעים לי כאבים קלים באזור הברכיים(לא בברך ספציפית אני חושב)ברגל שמאל בעיקר והיה גם ממש מעט בימין.
    1.האם הכאבים יכולים להיות בגלל שהגוף רגיל להתאמן ופתאום יש הפסקה מוחלטת?
    2.האם הכאבים יכולים להיות בגלל שהייתי רגיל לרוץ על דשא ושינתי את המשטח לחוף ים ואדמה כבושה?משה בעצבים שמעתי שיכול להיות.
    מעומס יתר זה לא,אני חושב,כיוון שבחודש האחרון העומס היה ממש נמוך.
    ועוד משהו,אתמול עשיתי אימון כוח דיי קל לרגליים,שוב אחרי שבועיים שלא התאמנתי לרגליים או עשיתי פעילות,ואחרי כמה שעות הופיעו לי כאבים ברגל שמאל בצד ימין של הברך(הצד הפנימי)
    כאב בזמן שאני הולך בלבד ,בזמן שאני מיישר את הרגל ומפעיל כוח,כאילו משהו מכווץ.הכאבים נמשכים עד עכשיו(יום למחרת כעבור יום שלם)רק כשאני הולך מיישר את הברך ומפעיל כוח.
    3.זה האפשריות שזה יכול להיות?
    תודהה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאביםםם

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד''ר שמי שגיב
    07/10/2009

זכור י כאתלט בנבחרת ישראל באתלטיקה תמיד שהגעתי למחנות אימונים בוינגייט כאבו לי הברכיים. כל רופה אמר לי את הסיפור הידוע : יש לך דלקת, תנוח!
    כיום , כרופה ספורט יש לי קצת יותר תובנות שגם קשורות לבעייתך. אכן במקום מגורי רצתי על משטחי כורכר וכביש ובוינגייט משטחי הריצה יותר חוליים. ריצה על חול יוצר מכניקה שונה בפעילות השרירים והפרקים מה שיוצר יותר עומסים או עומסים שונים על רקמות שלא רגילים לתנועה ולמאמץ ולכן מופיעים הכאבים. אלו כאבי הסתגלות.
    יתכן שישנם גורמים נוספים התורמים לבעייתך ויש צורך בבדיקה מקצועית.
    אני תמיד הייתי נפצע בפגרה. למה ? כי אז הגוף מקבל הזדמנות להחלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני

.....
    07/10/2009

מצטער שאני שואל קצת יותר מדי.
    כל החיים שלי ששיחקתי כדורסל,,התאמנתי טוב אך ללא עומס וגם לא מעט קפיצות.
    כשלושה ארבעה חודשים שעשיתי ריצות ממש העמסתי כמעט כל יום רצה וריצות ארוכות מאוד,עד שנפצעתי,כאב ברגל ימין מתחת לברק בשריר של השוק.נחתי ושוב שחזרתי הופיעו לי כאבים קלים,אני נח כשבועיים וחצי וכרגע הופיעו לי כאבים בברכים,אני נורא פוחד שמהעומס שהצטבר יש לי שחיקה של הסחוס! הייתי אצל אוטופד לפני שבוע ומשהו-ממצאים בבדיקה-רגישות במישוש ברך rt+lt ללא חסר עצבי עם תנוות תקינות בגפיים וע"ש,לסג שלישי,srl שלילי .
    ברגע שיש שחיקה של הסחוס קלה,בהתחלה שלה,כתוצאה מעומס,איפה הכאבים יהיו ואילו כאבים ומתי? ואם ויש מעט שחיקה של הסחוס,איך זה משפיע על העתיד האם אני אוכל לחזור ולהתאמן הדרגה בצורה אינטנסיבית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד''ר שמי שגיב
    08/10/2009

אתה שואל שאלות שלא ניתן בקונטקסט של פורום זה לענות לך.
    זה ששיחקת כל החיים כדורסל רק מעיד על העומס והשחיקה המצטברת שהופעלו על פרקי הגפיים.
    כל נחיתה מריבאונד או מג'אמפ שוט יוצרת עומסים עד פי 10 ממשקל גופך. אז תנסה לחשב את אלפי הטונות שהועמסו על הפרקים שלך.
    נראה לי שאתה זקוק להכוונה יותר מקצועית ולא מעל פורום זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי אבל שאלה אחרונה

אורי
    08/10/2009

כשיש שחיקה,לנער,איפה אמור לכאוב?ומתי?
    נפיחות ואדמומיות מחיוב שיהיה? איזה תסמינים יש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר שיחזור ACL
    רות
    04/10/2009

עברתי ניתוח שני מתקן לשיחזור רצועה שהבעיה הנוספת שאובחנה היתה ייצור עודף הידבקויות בברך.
    היום אני שלושה שבועות לאחר הניתוח ואני שוב חשה תגובה של הידבקויות ואני חוששת מאוד מתהליך השיקום. האם ניתן בכל דרך שהיא לטפל בבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום לאחר שיחזור ACL

הוספת תגובה

• הידבקויות לאחר ניתוח

ד''ר שמי שגיב
    07/10/2009

הידבקויות זו הדרך שבה הגוף מחלים. בדיוק כשם שיש לך חתך בעור הגוף מתקן זאת על ידי צלקת. הצלקת, הידבקות, מקשיחה את הרגמה ועלולה לפגוע בטווחי התנוע ולגרום לחיכוך ולדלקות. לכן , יש מיידית להתחיל עם שיקום הברך ולהחזיר את הגמישות וטווחי התנועה. לכל פציעה יש חלון היזדמנות לריפוי, כי ממתינים זמן רב, ההיצתלקויות המפתחות ואז קשה להזיז את המקום.
    ניתן לטפל בבעייתך, רק יש צורך לפנות בהקדם ולמטפל מיומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפפות מיוחדות למרימי משקולות
    קוסטינר יוסי
    03/10/2009

שלום שמי יוסי ואני לאחר השטלת פלטינה אני רוצה להתעמן אם מישקולות חופשיות ואני לא מסוגל להחזיק את המשקולת אני מחפש כפפה בעלת וו מיוחד שמסוגל להחזיק את המשקולת כי היד שלי לא מסוגלת לנעול על המשקולת מספיק חזק אשמח לקבל מידע על כפפה מיוחדת זו

הוספת תגובה

• כפפות

ד''ר שמי שגיב
    07/10/2009

האם התייעצתה עם הרופה המנחתח בקשר לאימונים אלו.
    לא נראה לי שבמצבך זה משהו רצוי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ
    איתן
    03/10/2009

לפני כחצי שנה התחלתי להתאמן לחצי מרתון לפי תוכנית אימונים קבועה
    לאחר זמן מה החלו לי כאבים בשוק רגל שמאל מה שהתפרש כשבר מאמץ.
    לקחתי הפסקה של חודש וחצי וחזרתי בצורה יותר רגועה עם מרחקים קצרים יותר על מנת לחזור
    לכושר .
    מפה לשם הכאבים לא חלפו ושבר המאמץ חזר.
    כיצד מתמודדים עם שברי מאמץ חוזרים?
    האם ניתן לחזק בדרך כלשהי את הרגליים?
    האם זה יכול להיות חמור יותר משבר מאמץ?
    האם כדי לי לעשות צילום כדי לוודא את העניין.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

ד''ר שמי שגיב
    07/10/2009

שבר מאמץ זה לא הבעיה זו התוצאה. תוצאה או של עומסים מוגברים במערך האימון, או בריצה על משטחים קשים ולא ישרים (משופעים כמו שפת כביש ) או בציוד (התאמת נעליים ו|או מדרסים או ליקויים אנטומיים תפקודיים בגופך (חולשת שרירים, פלטפוס, רגל קצרה וכו)
    סביר להניח שאם נחתה תקופה ממושכת אזאי יש צורך בבדיקה והתאמת מדרסים או נעליים מתאימות או בבדיקה מקצועית לגבי בעיה ביומכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורסל
    .....
    02/10/2009

אני משחק כדורסל זמן רב,אני בן 17 וחצי.
    מזה שלושה חודשים אני מתאמן חזק ולאחרונה הופיעו לי כאבים באזור ברך שמאל ,כאבים בזמן הליכה וברגל ימין מתחת לברך בצד ימין,אני נח כבר שבוע ועדיין לפעמים יש כאבים שאני לא עושה פעילות,רק בזמן הליכה .
    יש סיכוי שזה כאבי גדילה למרות הגיל המאוחר יחסית ולמרות שאני לא ממש צומח הרבה בשנה.?
    הבנתי שכאבים באזור הרגליים יכולים להיות מעקמת בגב,הגב שלי ישר והחוליות לפי מה שהרגשתי ישרות ,בחיים לא היו לי כאבים גב כל שהם,האם בכל זאת יש סיכוי שיש עקמת קלה או משהו כזה?
    יש לי עוד שבועיים אחרי סוכות תור לאוטופד עד אז אשמח לתשובה בפורום.

לקביעת תור
    סגירה
    כדורסל

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד''ר שמי שגיב
    07/10/2009

הברכיים מושפעות הן ממה שקורה בכף הרגל והן ממה שקורה בגב. לכן במצבך אין לשלול אפשרות בעיקר אם קיימים כאבים בשתי הברכיים ובמוקדים שונים שכך הוא המצב.
    יש לבדוק באופן מקצועי ולא רק להיסתכל במראה, האם יש לחץ מהחוליות, האם האגן מפותל, מה שיכול לגרום לשינוי תפקודי באורכי הרגליים ובכך ליצור עומסים שונים על פרקי הגפיים. יש לבדוק את הנחיצות למדרסים. במקביל יש לבצע ללא קשר תרגילי חיזוק דינאמיים לברך (תרגילים על פטריה )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

.....
    07/10/2009

במיפוי עצמות ניתן לבדוק את הדברים הללו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן אימון מיטבי
    דובי
    01/10/2009

מה עדיף?
    שלוש פעמים בשבוע שעה על הליכון
    או שש פעמים בשבוע חצי שעה?
    מבחינת קלוריות והשפעה על הגוף
    אני בן 48 בבריאות טובה

לקביעת תור
    סגירה
    זמן אימון מיטבי

הוספת תגובה

• היי דובי

ד''ר איתי זיו
    04/10/2009

חסרים נתונים אודות עצימות הפעילות האירובית שהנך מבצע. בעיקרון ההמלצה הנה תדירות רבה יותר כך ש- 6 פעמים בשבוע מומלץ במיוחד אך גם לדופק בזמן הפעילות האירובית חשיבות רבה ומהווה אחד מהשיקולים העיקריים להמלצה זו או אחרת. בכל מקרה חשוב לדעת שבמידה וישנה הפוגה של 4 ימים ויותר בין אימון אירובי אחד לזה שבא אחריו חלה נסיגה ביכולת הגופנית, כך שבמידה והנך מבצע פעילות אירובית 3 פעמים בשבוע חשוב במיוחד התכנון.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכווצות שרירים חדה.
    ירון
    30/09/2009

שלום,
    אני עוסק בטריאתלון מספר שנים, בן 21. נמצא כ- 5 חודשים בשגרת אימונים של 10-12 אימונים בשבוע. תחרותי.
    לקראת שיא העונה - נובמבר, לקחתי הפסקה של שבוע , תכננתי לחזור להתאמן יום לאחר צום כיפור, בערב.
    יצאתי לריצה קלה מאוד (קצב חימום) ולאחר כ 4 דקות החלו התכווצויות עזות בשריר ה4 ראשים (הרגשתי טוב טוב היכן ממוקם כל שריר) בשתי הרגליים, בנוסף בתאומים ברגל אחת. התכווצויות אופיינו בכאב והגבלת תנועה ומנעו ממני להמשיך לרוץ, עברתי להליכה אך גם בהליכה צלעתי.
    ניסיתי למתוח את ה 4 ראשי אך לא יכולתי השריר מכווץ מאוד, כמעט ולא יכולתי לכופף את הברך בכלל. בבית לאחר כחצי שעה היה שיפור בטווח תנועה, אך עדיין רחוק מטווח מלא ובנוסף כאב בתנועה. מרחתי וולטרן והלכתי לישון.
    היום בבוקר קמתי עם שיפור מסוים וניסיתי לצאת לריצה קלה, אך בדיוק אותו הסרט לאחר כ- 4 ד' הכל מתחיל.
    חשוב לי לציין שאני מודע מאוד לגוף שלי ומכיר אותו היטב, בנוסף מקפיד על תזונה וגמישות.
    בנוסף חשוב לי להבהיר כי אין מדובר בהתכווצות שרירים "רגילה" אלא באמת בסיטואציה מאוד קיצונית- מאמץ מינימלי- כמעט הליכה, והתכווצויות קשות מאוד שמעולם לא חוויתי.
    האם התופעה מוכרת? מה הסיבה? ואיך מטפלים הכי טוב כדי לחזור לשגרת אימונים כמה שיותר מהר?
    תודה ויום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    התכווצות שרירים חדה.

הוספת תגובה

• התכווצות בשריר התאומים

ד''ר שמי שגיב
    30/09/2009

סביר להניח שמדובר בקרעים מיקרוסקופיים בבסיבי השריר. נזקים כאלו לרוב יכולים להיתרחש ללא שום מאמץ מיוחד, אך כמובן כתוצאה מעומסים מצטברים). לי אישית (כן גם אני טריאתלט ומבין לנשמתך) זה קרה כשביצעתי חימום לקראת מרוץ, ממש תוך ריצה קלה ביותר.
    אל תאמץ את השריר כרגע. הרבה קרח למקום.
    אתה כמובן יכול לשחות ואם לא מפריע ברכיבה אז אתה גם יכול לרכב כשכף הרגל פונה כלפי מטה (פוינט)
    טיפול לשריר יכול להאיץ את ההחלמה
    אך שוב הזהר, העמסה ולו הקלה ביותר יכולה יהרע את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• toda raba!! happy sukot

y
    01/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל
    עילום שם
    30/09/2009

אני בת 31
    לפני כ9 שנים עברתי תאונה (נדרסתי בכף הרגל). שלאחריה פיתחתי RSD ברמה נמוכה. כיום אני מתעמלת ורוקדת כמעט כל יום ללא סיבוכים.
    לפני כשבוע בצעתי הליכה ארוכה ויום למחרת החלו לי כאבים שוב בכף הרגל. המקום לא התנפח אך ביום הראשון הייתה לי שם תחושה שוב של הRSD כמו שזכרתי. עכשיו זה כבר נעלם אך עדיין יש לי כאבים בכף הרגל קרוב לאצבע. בלחיצה אני לא מצליחה למצוא את הכאב.
    השאלה שלי היא: האם RSD יכול לחזור פתאום לאחר שנים?
    ואם לא האם מה שאני מתארת מזכיר שברי מאמץ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף הרגל

הוספת תגובה

• כאבי RSD

ד''ר שמי שגיב
    30/09/2009

בכל טראומה יש למעשה 2 טראומות האחת לרקמות -שרירים, גידים, עצמות והשניה למערכת העצבים, הטראומה הפיזית עוברת אך מה שנותר זה הטראומה העיצבית, הזיכרון. ומערכת העצבים ממשיכה לנהל את הגוף כאילו הוא עדין בטראומה וזאת גם שנים ואף עשרות שנים לאחר הארוע.
    בנוסף , טראומה יכולה לגרום גם לשוק למערכת העצבית היכולה לגרום למערכת העצבית להיות מאוד רגישה לכל גירוי.
    טיפול כירופרקטי חדשני הנקרה NETWORK SPINAL ANALYSIS מאפשר שיקום נירולוגי של מערכת העצבית מהזיכרון הטראומטי , מהמתח והניהול המגננתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאטין
    יובל
    29/09/2009

שלום

האם קריאטין פוגע בכליות ובכבד?
    האם יש נזק לגוף מצריכת קריאטין?

תודה רבה יובל.

לקביעת תור
    סגירה
    קריאטין

הוספת תגובה

• קריאטין

ד''ר שמי שגיב
    30/09/2009

תפקיד הכבד זה לפרק רעלים ותפקיד הכליה זה לסנן את הרעלים מחוץ לגוף
    מרבית התוספים שאנו צורכים מתנקזים דרך השתן ורק מעט נשאר בגוף
    אז אם אתה צורך תוספים ובנוסף גם קריאטן אז זה יכול להכביר על מערכות סינון וניקוי הרעלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה
    יעל
    22/09/2009

שלום,
    איזה סגנון שחייה מומלץ למי שיש כאבים בגב תחתון?

לקביעת תור
    סגירה
    שחייה

הוספת תגובה

• שחייה לבעיות גב

ד''ר שמי שגיב
    23/09/2009

גב וחתירה
    אם יש כאבים בשחיית חתירה יש לשחות עם פולי (מצוף בין הרגליים)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• //
    .....
    21/09/2009

אני במצב דיי נואש ומודאג,ומצטער שזה דיי ארוך :)
    אני נמצא בהכנה לצבא ובעוד חצי שנה יש לי גיבוש מאוד חשוב בשבילי.
    אני מתאמן קרוב ל7 חודשים ולפני כארבעה וחצי חודשים התחלתי להתאמן יותר מדי ולהעמיס על הגוף המון וכתוצאה מכך הייתה לי פציעה לא ברורה,כאבים מתחת לברך ימין בצד ימין כאב שבא באמצע הפעילות ומאזנחתי,הגעתי לאוטופד והוא בדק לי את הרגליים עם הידיים על ידי מישוש ואמר שיש לי חולשה בעצמות וצריך לנוח בין שבועיים לחודש,מתי שיעלמו הכאב,התחלתי לחזור לפעילות אחרי שלושה שבועות ומאז אני מתאמן בצורה ממש בינונית לא יותר מ4 קילומטר ועם חימום ומתיחות מאוד קפדניים לפני ואחריי ו3 ריצות בשבוע עם מנוחות ותזונה נכונה.הוא נתן לי גם לקחת נורופן ולמרוח וולטרן שלוש פעמים ביום.
    כשהייתי אצל הרופא באותה תקופה היה לי גם כאב שבא והולך לעיתים רחוקות והוא מתחת לברך שמאל כמוו גיד כזה בצד הימני החיצוני,מחבר בן השריר האחורינ לתאומים בצד ימין ברגל שמאל.
    בקיצור פה ושם ממש לעיתים רחוקות יש לי איזה כאב כזה שבא לשנייה ונעלם באזור הברכיים פעם בכמה ימים ואתמול עשיתי אימון כוח לרגליים ,אימון דיי קשה ,והיום קמתי בבוקר(היה קר בליה) ובכיתה פשוט באמצע הישיבה התחילו כאבים שבאים ממש בקטנה ונעלים מהרסביב ברך שמאל ברגל השמאל ,מצד ימין לברך כאב פנימי כזה ובאותו מקום שציינתי (הגיד) מאוחר הברך.
    הכאבים באים ונעלמים במהירות ולא מרבים להופיע.
    הגעתי לבית,חממתי את המקום עם שקית מים רותחת את שני אזורי הכאב,וגם עשיתי קירור עם קרית קרח בשני אזורי הכאב ושום עם שקית חמה והכאבים דיי נעלמו בזמן הישיבה(בזמן עמידה או פעילות הם לא מורגשים כמעט).
    אולי זה לא נשמע רציני אבל ירדתי בכושר בגלל הפציעה ואני רציתי להתחיל ולהגביר עומסים כדי להיכנס לכושר לקראת הגיבוש ואני מאוד פוחד לגרום נזק וגם פוחד שאצטרך לנוח שוב מספר שבועות(ז פוגע ממש בכושר הגופני),וכיוון שאין לי את האפשרות בשבוע הקרוב להגיע לרופא אני מאוד מקווה להתייעץ איתך כאן ,מה לעשות,האם חייב מנוחה,קירור או חימום של המקום ובאיזה תדירות?

לקביעת תור
    סגירה
    //

הוספת תגובה

• נראה לי שדילגתם עליי,אשמח לתשובה :)

.....
    24/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    .....
    20/09/2009

היי,אני מתאמן זמן ר ב לצבא וחשוב לי מאוד לשמור על הברכיים.
    פעם בתקופה אני מרגיש איזה כאב קטן כזה שנעלם מיד זה אומר משהו?מחייב שיש משהו בברכיים גם אם זה כאב לזמן ממש קצר?
    וסתם רציתי לדעת גם אם אין איזו שהיא פציעה בברך האם טוב אחרי אימון לשים קרח נגיד ל10 דקות זה לא יפגע?
    והאם גם אם אין פציעה טוב לשים מגני ברכיים?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

ד''ר שמי שגיב
    21/09/2009

ברכיים מאוד מושפעות מתפקוד כף הרגל, לכן ממליץ על בדיקה של תפקודית GAIT ANALYSIS של כפות הרגליים בהליכה וריצה.
    אם הכאבים חולפים אז יתכן שאלו כאבים הקשורים לעומסי האימון ותהליכי ההיסתגלות של הרקמות.
    אם אתה סובל מכאבי ברכיים רצוי להימנע מריצה בעליות אך בעיקר ירידות ועל מסלולים משופעים כמו שפת הים או שפת כביש משופע.
    קרח ממומלץ ביותר לאחר פעילות ל 10-15 דקות.\
    ככלל עדין להיתאמן בלי מגיני ברכיים, ברוב המקרים זה סתם מחביד ומשבש את תנועת הברך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב באזור הצלע
    אסף מצגר
    19/09/2009

שלום לכם

אני מתאמן בחדר כושר ואינני יודע למה מפני שעד כמה שזכור לי לא קיבלתי שום מכה באזור אך
    לאחר האימון האחרון החל לי לפתע כאב באזור הצלע השמאלית העליונה הקרובה לחלק התחתון של החזה.
    הכאב לא מציק ממש שנשימות רגילות אך בנשימה עמוקה הוא מציק וגם שלוחצים באזור הכאב
    האם יכול להיות שהכאב הזה הופיע ממאמץ יתר באימון? ואם לא מה יכול להיות העניין.

בתודה מראש אסף מצגר

לקביעת תור
    סגירה
    כאב באזור הצלע

הוספת תגובה

• כאב צלעות

ד''ר שמי שגיב
    21/09/2009

כאבי צלעות יכולות לנבוע ממתיחה של שרירי החוליות-צלעות, שרירים קשורים לתנועת החזה בזמן נשימות. כאבים אלו גם יכולים לנבוע ממתיחה של הסחוס בין הצלעות. מתיחות כאלו יכולות להיתרחש גם מהישתלעות או היתעטשות. יש אנשים השוברים צלע מהיתעטשות ולא מרגישים בכך.
    לא פעם גם קורה ששרירי החוליות-צלעות מתקררים כתוצאה מהזעה וחשיפה למזגן או מאוורר.
    לכאבים אלו לוקח זמן להחלים וזאת משום שלא ניתן לקבע את המקום, ושהצלעות נימצאים בתנועה מתמדת בשל הנשימה.
    לרוב טיפול כירופרקטי יכול לזרז את תהליך ההחלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה