פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם בעת מאמץ גופני
    אורנה בר
    16/09/2009

הי ,
    מהם הגבולות "הסבירים " של לחץ דם בעת מאמץ גופני ?

האם ייתכן שאין לי לחץ דם גבוה במנוחה ( כי עוסקת הרבה בספורט , כי מאוד מקפידה על תזונה ),
    אבל בגלל גנטיקה יש לי לחץ דם גבוה במאמץ ( אחרי 7 דקות היגיע ל 220 \ 80 , כאשר במנוחה יש לי 120\80) ?

תודה ,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם בעת מאמץ גופני

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובתך המקצועית . תודה רבה

אורנה בר
    21/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה בזמן פעילות

ד''ר שמי שגיב
    23/09/2009

ראשית, אין שום דבר גנטי בלחץ דם. כן ישנו הקשר באורך חיים מסויים, תזונה , מתח וכו. כך שאם ההורים התנהגו באופן מסויים שיצר בעיה של לחץ דם ואת חיה על פי אותם דפוסים תקבלי את אותם תוצאות
    סביר להניח שחלק מבעיית לחץ הדם בפעילות נובע מהתקשחות העורקים ואי יכולתם להתרחב בזמן מאמץ גופני שאז קצב זרימת הדם מוגבר ביותר
    התקשחות העורקים לרוב נובעת מחומציות יתר הגורמת להיסתיידות העורקים
    תזונה בסיסית (ירקות) הרבה נוזלים ושמנים בריאם (זית פשתן אומגה 3.ו-6.) יעזרו
    אכן רצוי לא להגיע למאמצים מוגברים אלה בהדרגתיות להביא את העורקים למצב שבו הם יכולים להיתרחב (אי יכולת העורק להיתרחב זה מה שגורם לעליה בלחץ הדם בעיקר הסיסטולי המספר הגבוה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה קלה במפשעה
    אלמוני
    15/09/2009

שלום רב,
    אתמול במהלך משחק טניס שרצתי לכדור קרוב לרשת, הרגשתי מעין זרם במפשעה מצד ימין.
    יכולתי ללכת,אבל שניסיתי לרוץ חשתי כאבים באזור המפשעה,
    עשיתי קומפרס קרח מיספר פעמים, לדעתי זה קרע ברמה 1 (סיבי שריר)
    שאלתי האם אחרי מנוחה של כמה ימים אפשר לחזור לשחק, אני נמצא בעיצומה של תחרות חובבנים בטניס. האם עיסוי פיזיוטראפי יכול להמריץ את ההחלמה, אני יודע שיש אטופאן ותרופות אחרות
    אבל זה לפחות ללקיחה של 10 ימים
    האם חזר לשחק עלולה להמחיר את המצב ולהגיע לקרע מדרגה 2 גם אם לא חש כאבים מהותיים??
    אשמח לחוות דעתכם בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחה קלה במפשעה

הוספת תגובה

• מתיחה במפסעה

ד''ר שמי שגיב
    19/09/2009

מתיחה במפסעה יכולה להיות בעיה דינ טורדנית אם לא מטופלת כנדרש.
    המפשעה ממוקמת באזור מרכז הכובד של הגוף, כך שכול תנועה ופעולה יוצרות תגובה על אזור זה
    מכאן חשוב מאוד שאם אכן קיימת מתיחה ששרירים אלו יחלימו כנדרש כי אחרת זו עלולה להתפתח למצב כרוני
    טיפול כירופרקטי, פיזיוטרפי או עיסוי יכול להאיץ את ההחלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים במותן
    GRI
    15/09/2009

הי,
    שמי ערן בן 37, גובה 1.80 משקל 78.
    מאז מאי אני מתאמן באופן סדיר בחדר כושר, כולל ריצה ואימוני משקלות.
    (אני מתאמן בין 3-4 פעמים בשבוע לסרוגים יום כן יום לא)
    אני משתדל לשלב אחת לשבוע ריצה בחוץ.
    אני רץ 5 ק"מ ב 28 דקות.

לאחרונה אני סובל מכאבים באזור מפרק מותן ימין.
    להערכתי מדובר בכאב שרירי ולא מפרקי מאחר ובמתיחות אני חש את הכאב ביחס ישר למתיחה.

לאחר מנוחה של מספר ימים ניסתי לרוץ אתמול שוב והכאב נמשך.
    שאלתי האם כדאי "לרוץ על הכאב" או להמשיך במנוחה.

הצבתי לעצמי יעד להציח לרוץ 10 ק"מ עד ל 1.11 והדבר די משבש לי את התוכניות.

מה לעשות?

תודה
    ערן

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים במותן

הוספת תגובה

• כאבים במותן

ד''ר שמי שגיב
    19/09/2009

הי ערן
    זה התפקיד של כאב, לשבש לך את התוכניות
    התפקיד של הכאב זה לעצור אותך, כי משהו כרגע בהיתנהלות שלך (תוכנית אימונים או בתפקודי גופך) לא כשיר. והכאב עוצר אותך שלא תגרום לנזק חמור יותר. נכון שזה מדהים!!
    לעיניינך, כאבי אגן לרוב נוצרים מחוסר סימטריה בפעילות האגן, וייתכן שצד אחד של האגן גבוהה או נמוך מהצד השני. זו תופעה די שכיחה הגורמת לשינוי תפקודי באורכי הרגליים. מצב זה עלול לגרום לפעילות לא מאזנת של הפרקים והשרירים הגורמים לפציעות וכאבים
    האם אתה רץ על מסלול משופע- שפת כביש או חוף ים, ותמיד על אותו צד. מצב זה יכול לתרום לכך.
    כירופרקט טוב יכול מיידית לעלות על סטייה זו ולטפל בה ביעילות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות בעקבות ספורט?
    מודאגת
    10/09/2009

שלום למומחה\ית

החלטתי להוריד במשקל ע"י ספורט - 3 פעמים בשבוע רכיבה על אופניים,,,
    אינני סובלת ממשקל עודפ - הכוונה היא רק להיות בכושר ולהוריד מספר קילוגרמים בודדים, תזונתי לא השתנתה כמעט,,,,

מאז הפעילות כחודש וחצי אני סובלת מעצירויות וכן "שינויים" בצואה - יותר רכה ומעטה,,,
    לפני הפעילות היציאות היו סדירות- כל יום,

האם יש קשר? האם יש דרך לחזור למצב תקין בלי להפסיק את האימונים?

תודה ושנה טובה :)

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות בעקבות ספורט?

הוספת תגובה

• עצירות בעבות ספורט

ד''ר שמי שגיב
    13/09/2009

לרוב, תגובת הגוף לפעילות זה דווקה האצה בפעילות המעי.
    יתכן ואינך שותה מספיק מים ויש צורך להגביר את כמויות השתיה
    בנוסף, כדי להגביר את פעילות המעי, יש צורך באכילת ירקות, טריים, 3 פעמים ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה מדלקת בקרסוליים וחזרה לריצה
    מיכל
    09/09/2009

ד"ר שגיב שלום רב

התרשמתי מאוד מהמאמר שפרסמת לגבי דלקות
    וברצוני להתייעץ עמך לגבי:
    כיצד ניתן להאיץ את קצב ההחלמה מדלקת בקרסוליים ולשוב בהקדם האפשרי לפעילות ספורטיבית (ריצה)? כיצד אדע מתי אני יכולה לשוב (בהדרגה כמובן) לריצה? האם הנך מקבל מטופלים באזור מרכז הארץ?

רקע:
    לפני כחודשיים, בעקבות שינוי לא מבוקר בתוכנית הריצה הקבועה (מעבר מריצה למרחק של 10 ק"מ לריצה מהירה מאוד, למרחק של 2 ק"מ) וכן מאמץ פיזי רב במשך כ- 10 ימים רצופים נוספים, התפתחו דלקות ברצועות 2 הקרסוליים כולל גידים קדמיים (אקסטנסורים) והרקמות בצדדים .

בהמלצת אורטופד, טופלתיבמשך 5 ימים על ידי Celcocs 200mg וכן Algolyzin forte. לאחר מכן הפסקה של כשבוע טופלתי במשך כ- 10 ימים נוספים בארקוקסיה 120 מ"ג. ארבעה ימים נוספים ארקוקסיה 90מ"ג. בנוסף, הרבתי במנוחה, הגבהת הרגליים וטבילה במי קרח מספר פעמים ביום. ביצעתי תרגילי פיזיותרפיה וטופלתי על ידי "גלים קצרים".
    בשלושת השבועות האחרונים, בהשפעת מאמרך, אני גם נוטלת תוספי תזונה: Celadrin, MSM, Lygazyme plus (תוספת של גלוקוזאמין, ברומליין, פפאין, מגנזיום). כמו כן, גם שותה תמצית כורכומול - כורכום (למרבה הזוועה..). ומשתמשת במכשיר (המופלא!) Handy cure - טכנולוגיית לייזר רך.

השיפור משמעותי אך עדיין ישנן מעין "פעימות כאב" בכל אחד מהקרסוליים. לא משהו שמפריע לי בתפקוד יום יומי רגיל. למעט קושי קל בנהיגה (הלחיצה על הדוושה). חזרתי לאימוני כוח בחד"כ, תרגילי גמישות. עדיין לא שבתי להליכה מהירה או ריצה. האם זה מוקדם מדי? איך אדע כי אפשר להתחיל סוף סוף לחזור לריצה??
    הדבר מתסכל מאוד וטורד את מנוחתי (מכורה לריצה והכושר הולך ומתפוגג). מה עושים? האם יש איזה טיפול מאיץ? האם אתה יכול להמליץ לי על משהו נוסף? האם אתה מבצע טיפולים נוספים/אחרים למטופליך?

מה ניתן לעשות כדי להאיץ/לקצר את משך ההחלמה ולשוב לשגרת הכושר??? האם ישנם טיפולים נוספים? כדורים, זריקות, משחות, תרופות סבתא או טיפים מועילים??

בברכה ותודה
    מיכל

הוספת תגובה

• שיקום מפציעה

ד''ר שמי שגיב
    13/09/2009

יש צורך להבין שבכל פציעה יש פציעה פיזית (נקע) ויש פציעה למערכת העצבים. הרבה פעמים הפציעה הפיזית מחלימה אך מה שנותר זה הפציעה למערכת העצבים שממשיכה לנהל את הגוף כאילו הוא פצוע.
    כשיש כאב ברגל אחת באופן אינטואיטיבי אנו מעבירם משקל לרגל השנייה. דפוס היסתגלותי זה ממשיך לנהל את באפן היסתגלותי מה שמונע מהגוף לחזור למצבו התקין. מצב זה גורר בעיקבותיו התפתחות של בעיות אחרות ומונע את שיקומנו המלא.
    אני מגיע פעם בשבוע לתל אביב את יכולה להיתקשר למרפאה לפרטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצות ארוכות
    אלי
    09/09/2009

שלום, במשך שלושה חודשים אני מתאמן בריצות למרחק, איני עושה פעילות גופנית אחרת מלבד פשיטות מרפקים וכפיפות בטן.
    בריצה האחרונה שלי (15 ק"מ) לאחר שסיימתי, ביצעתי מתיחות, מקלחת וכו'. לאחר כשעה חשתי כאבים גדולים בצד הלטרלי של ברך שמאל מאחור. כאב שמעולם לא חשתי, בוודאות לא שריר מתוח או משהו.
    לבצע תנועת כפיפה ופשיטה באוויר אין לי בעיה אך לדרוך על הרגל גובל בכאבים גדולים. לאחר מנוחה של שלושה ימים הכאב השתפר אך לאחר יום הליכה חזרו הכאבים ובגדול.
    מומחה לפציעות ספורט אמר לי בשיחת טלפון שלדעתו זה הITB.
    שאלתי היא- מה עליי לעשות? מה עליי לא לעשות? האם כדי לפנות לטיפול? לאיזה טיפול כדאי?
    בימים האחרונים אני עובד רק על חיזוק ה4 ראשי ע"י מכרעים וגומיות, זה לא גורם לי כאבים. האם זה טוב? מה לגבי אופניים? שחייה?
    תודה רבה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצות ארוכות

הוספת תגובה

• כאבי ברך לטרליים

ד''ר שמי שגיב
    09/09/2009

הברך הינו מפרק המקשר בין כף הרגל ולגב ואגן. מרבית פציעות הברכיים נובעות מליקויים בתפקוד או כף הרגל ו\או הגב והאגן
    סביר להניח שכך זה אצלך. לרוב הפציעה בברך זה רק הביטוי הסימפטומטי לליקויים באזורים אלו.
    אך כמובן אין תחליף לבדיקה יסודית ומקצועית
    לקבל אבחנה דרך הטלפון, לא ממש מקצועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך הטיפול

אלי
    10/09/2009

אשמח אם תפרט לי יותר באיזה הליך טיפולי עלי לנהוג פשוט, הסדר שאני מכיר (לא יעיל במיוחד)
    רופא משפחה, אורטופד, צילום, פזיותרפיה..
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודת מחקר בפסיכולוגיה
    אנה
    08/09/2009

אני לומדת בכיתה יב' והשנה אני צריכה לעשות עבודת מחקר בפסיכולוגיה אני מעוניית לעשות אותה על ספורטאים אך אני לא יודעת איזה נושא מדויק לבחור אשמח להצעות מעניינות ורצוי שהנושאים יהיו גם נושאים שיש עלהים הרבה חומר קראיה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודת מחקר בפסיכולוגיה

הוספת תגובה

• פסיכולוגיה של ג'ודאים!!! ..

יעל
    09/09/2009

תעשי גוגל על אריק זאבי על כל היסטוריית המשחקים שלו - הוא לא אחת מספר ומדבר על הבעיות הפסיכולגיות והאנרגיות שיש או אין בגללם - יש הרבה מידע בנושא הזה עליו , כיצד נושאים אישיים משפיעים על מהלך הלחימה , זודו זה משחק שהפסיכולוגיה מאוד משפיעה על תוצאותיה , מספיק שאתה מרפה לשבריר שנייה אתה יכול להפסיד- - המראה , הלבוש גם משפיע פסולוגית על האויב
    ההשפעה הפסיכולוגית של שחקן בודד ולא חלק מקבוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספינינג לנערות
    אילנה
    08/09/2009

ביתי בת ה 13 מעוניינת להירשם לחוג ספינינג (קבוצת נערות) האם ספורט זה עלול להזיג לנערות בגיל זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    ספינינג לנערות

הוספת תגובה

• ספינינג לנערות

ד''ר שמי שגיב
    09/09/2009

אין שום בעיה כל עוד את עושה זאת במתינות, כלומר להעלות עומס בהדרגתיות. חוג ספינינג המלווה עם מוזיקה קיצבית מעורר היתרגשות ועלול לגרום להתלהבות יתר. דעי לך שספינינג מחזק בעיקר את פלג הגוף התחתון כך שאם היית רוצה לחזק את פלג גופך העליון אז רצוי להשלים זאת בפעילות נוספת.
    חשוב גם לציין לעשות ספינינג ללא נעלי קליטים עד שהברכיים יתחזקו
    ולא פחות חשוב זה לוודא שהאופניים מכוונות למידתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט לילדים
    עדנה
    08/09/2009

האם זה נכון שילדים שעוסקים בספורט באופן אינטנסיבי (במסלול תחרותי למשל), עשויים לצמוח פחות ולהישאר נמוכים? והאם זה אמור לגבי סוגי ספורט מסויימים?

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט לילדים

הוספת תגובה

• צמיחה וספורט

ד''ר שמי שגיב
    09/09/2009

היכולת של גופנו לצמוח הינה פונקציה של נטיות גנטיות והגירויים הפועלים עליו. גוף המגורה , בפעילות גופנית, יגיב בגדילה, אם זה במסת שריר או בעצמות השלד.
    אכן פעילות גופנית, בהתחלה, יוצרת הרס. אך בלילה מערכות הגדילה נכנסות לפעולה ומאפשרות לגופנו להיתאושש בכך שהם בונות ומחזקות את הגוף מעבר למה שהיה לפני הפעילות. כך אנו גדלים ומשפרים את הכושר הגופני.

אם כך הדבר החשוב שיבטיח את הגדילה זה 1: פעילות גופנית עצימה, במידה 2: מנוחה וזמן היתאוששות נאות מינימום 9-10 שעות שינה לילדים ונערים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במכשיר אלקטרוני להפעלת שרירים
    מתאמנת
    02/09/2009

שלום רב,
    אני בת 21, מתאמנת קבועה (בממוצע שעה וחצי ביום, גם סיבולת לב ריאה)
    חלום ישן שלי להשיג ריבועים בבטן לא צלח בעזרת התעמלות

רציתי לדעת האם יש נזק בשימוש במכשירים האלקטרונים הקיימים בשוק
    השולחים אותות חשמליים ישירות לשריר על מנת לכווצו

הוספת תגובה

• ריבועים בבטן

ד''ר שמי שגיב
    02/09/2009

אין שום נזק בשימוש במכשירים החשמליים כמו שאיני מכיר שום תועלת בשימוש במכשיר זה. מעבר לחיזוק ספציפי של שרירי הבטן הגורם החשוב היכול להבליט את "הריבועים" זה אחוז השומן ובעיקר מצבורי השומנים באזור הבטן. באם קיימים מצבורי שומן באזור זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי לחשוף את הריבועים גם אם שרירי הבטן חזקים ומפותחים וזאת מכיוון שהשכבה השומנית מרפדת את השרירים ובכך מסטירה את ה- DEFINITION של השריר. ישנם אנשים שאין להם אחוז שומן גבוה אך הם בעלי נטיה לצבירת שומנים באזור מסויים. אינני מכיר את אופי גופך ונטיותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר שגיב! שאלה נוספת

מתאמנת
    03/09/2009

אכן קיים ריכוז שומן אצלי בבטן. מעולם לא נתקלתי בעקרון החומצתיות בדם.
    תודה רבה על המאמר, איישם את שכתבת בו.
    על כל פנים הבנתי ממך שאין נזק בשימוש במכשיר למרות ההתערבות המלאכותית בגוף
    כך שכן ארצה לנסות אותו בשילוב עם המשך הפעילות הגופנית ושינוי התזונה ע"פ עקרון החומציות בדם.

יתכן שחומציות יתר נוצרת מהתעמלות יתר שלי (יש ימים של שעתיים אירוביות ביום, לא כולל אימוני עיצוב הגוף, בעבודה על 87-94 אחוזי דופק)
    מה שמוביל אותי לשאלה נוספת אליך:
    מחזורי פסק, ככל הנראה מפעילות אינטנסיבית מדי

האם יש דרך לשמור על רמת האימונים יחד עם ביוץ תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומציות יתר

ד''ר שמי שגיב
    07/09/2009

אין ספק שפעילות גופנית בעצימות גבוהה יוצרת מויות מוגברות של חומצה (חומצת חלב) אך מנגד תהליך ההזעה מאפשר את סילוקן מהגוף. האם את מזיעה במהלך אימון, אם כן אז זה מצויין.
    הרבי בשתייה וצריכת מלחים (מלח סלעים, הימאליה לא מלח שולחני)
    הפסקת הביוץ יכולה להיות קשורה לעצימות בפעילות אך גם קשורה לירידה ברמת השומנים הבריאים
    אומגה 3.5.6.ו-9 צירכי שמן זית, פשתן.
    האם את גם כפייתית בכל הנוגע לפעילות גופנית ולמראך. בכול צריך להעשות בכיף והנאה עם כמה שפחות לחץ ועמידה בזמנים, קלוריות ומשקלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך מאוד ד"ר שגיב

מתאמנת
    11/09/2009

אתה חד כסכין בתשובות שנתת לי
    כאילו מכיר בלי להכיר אותי
    הנחותיך נכונות

אינני צורכת שמן, ומכך שמן זית/פשתן בכלל כתוספת מכוונת למזוני
    אני אכן נוטה להגזים בכל מה שקשור לחשיבות האימונים והמשתמע מכך..
    מלח שולחני אינני צורכת כלל ועל סוגי המלחים שפרטת לי אברר ואשיג,
    כמו כן אינני שותה מספיק אך מזיעה די באימון

בהשראת ההיוועצות עמך נראה לי שכדאי מאוד שאלך לעשות בדיקת דם כוללת

אני מודה לך מאוד על שתרמת לי מזמנך וניסונך העשיר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב שהתחיל מאימון בחדר כושר
    ארז
    31/08/2009

שלום,
    שמי ארז, בן 26,
    לי יש כאב עצבי בכל הגוף שהתחיל משברי מאמץ בקרסוליים כתוצאה מריצות ואימון אינטנסיבי בחדר כושר.
    בביופסיית עור שעשיתי לפני כחודש רואים ירידה בעצבים הקטנים האם יש קשר בין תסמונת CRPS RSD שממתפתחת כתוצאה משבר מאמץ לכאב הזה?
    ואילו במיפוי העצמות יש קליטות מוגברות, תהליכים דלקתיים או ניווניים בקרסוליים, קצת בברכיים, בכתפיים קצת, במרפקים, ובאצבעות הרגליים.
    אני ממש מבולבל מכל העניין ולא יודע לאיזה כיוון לפנות! נירולוגי, אורטופדי, רפואת כאב?
    ראומוטולוג שלל משהו שקשור אליו.

נ.ב. העניין הזה כבר 8 חודשים שמתפתח לאט לאט, למרות שכל הגוף כואב, דוקר, מציק, חם, שורף.........לפני יומיים פתאום רגל ימין מתחת לברך וכל כף הרגל בחלק העליון הפכה להיות חצי רדומה.....ממש מציק ומקשה עליי ללכת.
    לאיזה כיוון צריך לפנות כי כל רופא מפנה אותי לתחום אחר ולא יודעים מה הגורם לבעיה!!

אשמח לחוות דעתך
    תודה
    ארז

הוספת תגובה

• RSD CRPS

ד''ר שמי שגיב
    02/09/2009

RSD CRPS, מה זה חשוב השם, מה שחשוב זה מה אתה חש ואיזה מגבלויות תפקודיות קיימות. הבעיה שלך זה לא השם, כמובן.
    כאבים סיסטמיים, בכל הגוף שאתה מתאר נוצרים לרוב כתוצאה מטראומה קשה או מנזקים, עומסים ומתח מצטבר.
    כתוצאה מטראומה, או עומסים מצטברים ישנו גירוי עצים ורציף על מערכת העצבים הסנסורית ובכללן עצבי הכאב. באם מצב זה נמשך לאורך זמן זה עלול לפגוע באופן סיסטמי בעיצבי החישה ובכללן מערכות העצבים האטונומיות. בנוסף, בעיה זו יכולה להיתפתח כתוצאה מקיבעון של אזור מסוים, או חוסר תזוזה מתמשך.
    סביר להניח שיש כאן גם מרכיב כימי(תזונה) וגם מרכיב רגשי-מנטאלי.
    כירופרקט העוסק בשיקום נירולוגי יכול לעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר שמי שגיב

ארז
    03/09/2009

שלום ד"ר,
    חשוב לי העניין של האבחנה האם זה RSD או משהו אחר כדי לדעת כיצד לטפל בעניין!
    אם זה סתם נורופתיה שהתפתחה בלי קשר לשברי מאמץ לקליטות המוגברות אז אני רוצה למצא את הסיבה ולעצור את זה ולטפל אם זה אפשרי!

תודה
    ארז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער בן 14.6 שחקן כדוריד מקצועי
    סמדר
    31/08/2009

בני משחק כשוער כדוריד במסגרת מקצועית,מספר האימונים בשבוע 5-6 ,החל לסבול מכאב בגב התחתון באופן שמונע ממנו תפקוד תקין,מה אפשרויות התמיכה והטיפול והאם לא עלולים להווצר נזקים עתידים.
    בעבר הלכנו ליעוץ פזיותרפיסיטי ,שם הומלץ על מתיחות קבועות אותן הוא מקפיד באופן מיוחד לבצע מדי בוקר,לפני ואחרי אימון וכן בערב לפני השינה וזאת כיוון שהיא טענה שהוא מחזק ומקצר את שרירי הגב ויש צורך רב במתיחה.
    בביקור אצל אורטופד בקופה ההמלצה היא פשוט מנוחה,האם זאת אכן הדרך היחידה?מה יכולים להיות הגורמים?
    אנחנו מורחים לו בנגיי/וולטרן וכן מחממים ומעסים את המקום אך האם יש המלצות נוספות.

תודה מראש,

סמדר.

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר שמי שגיב
    02/09/2009

שוער כדוריד נתון ללא מעט עומסים וחבלות מצטברים (גמישות יתר, זינוקים, נפילות) וזאת בתקופה שעמוד השדרה עדיין נמצא בתהליכי גדילה ועדיין לא הגיע לחוסנו המלא. כל חבלה יכולה לגרום לתגובה ספסטית (התקשחות) של השרירים וזאת במטרה להגן על המקום הפגוע. כיווץ השריר מתאפשר אך ורק כתגובה לפקודה של מערכת העצבים. תרגילי גמישות יכולים להועיל, אך מה שחשוב זה לשחרר את המתח העצבי שעדיין ממשיך לגרום לכיווץ השריר. שריר מכווץ, כואב. שריר מכווץ גורם לדחיסות החוליות ולכאבים.
    בנוסף ממליף על תרגילים לחיזוק שרירי הליבה -כמו פילאטיס
    יתכן ורצוי יהיה להיתאמן עם חגורת גב אלסטית
    מנוחה, למרות שבמקרים מסויימים נחוצה, אינה הדרך לפתור זאת ויש צורך לא רק בהגמשה אלה גם בחיזוק דינאמי של שרירי עמוד השדרה כדי שאלו יעמדו בצורה יותר יעילה בעומסי האימונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ללירון
    ד''ר איתי זיו
    30/08/2009

שלום, אימונים בעצימות כה גבוהה והגעה לכישלון חיובי (RM) כפי שהנך מבצע מתאימים למתאמנים מאומנים במיוחד ולאחר לפחות (!) חצי שנה של אימונים המתבצעים על בסיס קבוע בחדר הכושר . במקרה זה מדובר בתוכניות אימונים מפוצלות (SPLIT SYSTM). ניתן להתקדם באופן מהותי גם ללא הגעה לאימון ברמה כה גבוהה ועם סיוע תמידי של בן זוג לאימון. מכיוון שחסר לי עתה נתונים על הוותק שלך באימון מציע לשקול לבצע לא יותר מ- 4 אימונים בשבוע (תוכנית מפוצלת- AB). במידה ואינך מתקדם חשוב לבדוק ביסודיות את הסיבה לכך עם איש מקצוע. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה
    ללירון

הוספת תגובה

• שלום לך,

לירון
    30/08/2009

שלום ד"ר,
    אני מתאמן שנה וחודש בחדר כושר,מתאמן רציני באופן קבוע וסדיר כ7-8 חודש.עם תזונה והכל.
    עוד נתונים עלי:
    עליתי בתקופת האימונים שלי כ15 ק"ג ו10-11 ס"מ,בעבר היתי בתוכניות עצימות למיניהם ואח"כ הפסקתי וחזרתי לאימוני AB כפי שציינת,אבל אחרי קריאה מעמיקה מאוד התרשמתי מהתוכנית לטובה,והיא מיועדת לאנשים שמשקלי העבודה שלהם נמוכים,ומשקלי העבודה שלי אכן נמוכים,אני מתאמן מעל שנה ואת האמת?לא רואה הרבה שינוי,וזה כי גם משקלי העבודה שלי בהתאם..בגלל זה אני כל כך חושק בתוכנית.

המטרה היא באמת לא להשתגע עם המשקלים אבל יכול לקרות מצב של כשל חיובי,ואני רוצה לדעת עם המצב הזה הוא בעצם דבר שיכול לגרום לפגיעה בגדילה וכמו כן כל נושא הגיוס יחידות מוטוריות,התאוששות מרובה בין כל סט.

מחכה לתשובה ממך ועם יש צורך במשקלי העבודה שלי,אין לי בעיה לרשום.

בכל מקרה אני שוקל 47.8 וגובהי 158.5

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיד אכילס קורס בריצה
    ירון
    29/08/2009

שלום,

אני בן 22, בריא בדרך כלל, ולאחרונה התחלתי לרוץ (חדר כושר, פארקים וכו').

לפעמים בריצות, כאשר אני דורך על רגל ימין פתאום אני מרגיש כאב חד בגיד אכילס, והרגל פשוט קורסת. הכוונה היא שהגיד פתאום פשוט לא מחזיק את הרגל ואני חייב מהר לתפוס בידיות של ההליכון או להחליף רגל על מנת שלא ליפול. העניין מסתדר אחרי חצי שניה של כאב, ואז חוזר אחרי כמה דקות, ככה מספר פעמים.
    הדבר קורה לא בכל ריצה, ולא במרווחי זמן קבועים.
    חשוב לציין שלעיתים הדבר קורה אחרי 100 מטר ריצה, ולפעמים אחרי 3 ק"מ.

ממה יכולה לנבוע הבעיה?

תודה,
    ירון

לקביעת תור
    סגירה
    גיד אכילס קורס בריצה

הוספת תגובה

• קורס אכילס קורס

ד''ר שמי שגיב
    30/08/2009

סביר להניח שמדובר בגיד פגוע עם דלקות או קרעים או שניהם.
    כדי למנוע נזק נוסף הגוף או שמקשיח את המקום או שמחליש. אצלך תגובת מערכת העצבים למצב היא החלשה של השרירים והגידים וזאת כדי למנוע עומס נוסף העלול לגרום לנזק רב יותר.
    גופך משדר לך שיש בעיה.
    יש צורך בבדיקה מקיפה ובנוסף לבחון את הציוד (נעלים, מדרסים) ומערך אימון.
    בשלב זה המנע מריצה בעליות או שפה משופעת (כביש, ים) עיין בכתבה גיד אכילס-פציעות ספורט אתר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון ריצה לילד קטן
    מוטי פרידמן
    29/08/2009

אני יוצא לאימוני ריצה בערב והבן שלי (בן 3) ממש מתעקש להצטרף אלי.
    פעם אחת לקחתי אותו והוא רץ 2 ק"מ ואז הכרחתי אותו לעצור כי זה נראה לי לא בריא
    האם זה באמת לא בריא?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון ריצה לילד קטן

הוספת תגובה

• אימון ריצה לילדים

ד''ר שמי שגיב
    30/08/2009

זה בדיוק העיניין, בשביל ילדים הריצה זה חלק ממשחק וכל עוד תוכל לשמר זאת אז זה בסדר.
    ברגע שזה הופך לאימון זה כבר בעיה.
    אם יוצא שפעם עד פעמיים בשבוע זה לא נורא
    נסה להקטין את המרחק, לא יותר מקילומטר וכל פעם מסלול אחר
    תוך כדי שלב משחקי תנועה (גם בשבילך זה טוב) ריצה צידית, אחורית, דילוגים. הבנתה את הרעיון.
    העיקר תהנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה