מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שין ספלינט \ תסמונת מדור כרונית.מאיר16/07/2010
שלום.
אני מתאמן קרוב לשנה אימוני ריצה וכוח אינטנסיביים ולאחרונה התחלתי להרגיש מעין לחץ מלווה במעט כאב באיזור הקדמי של השוקיים.
לאחר מספר בדיקות (emg, אולטרא סאונד שרירים, דופלקס, מיפוי, רנטגן - עמוד שידרה) ובדיקה ע"י מס' אורטופדים מומחים איבחנו אצלי שין ספלינט. ראוי לציין ששוק ימין כואב יותר מאשר שוק שמאל אך בתוצאות במיפוי ניכר שיש שין ספלינט רק בשוק שמאל. נבדקתי ע"י ראש מחלקת אורטופדיה בשערי צדק והוא אמר לי שאני רוץ אך בוויסות מאמצים ותוך 6 שבועות הכאב יחלוף. הבעיה שהוא לא כ"כ חולף.. אני שם קרח באיזור השוקיים פעמיים ביום למשך 15 דקות. בעוד כחודשיים וחצי יש לי זימון לגיבוש מטעם הצבא - ועבורו נלחמתי מאוד. ד"א יש לי פלטפוס קל בשני הרגליים. המליצו לי לעשות מדרסים וכך היה אך אנני רואה שיפור. האם אצטרך לקנות נעליים חדשות? על איזה מדרסים אתם ממליצים?!
אנני רוצה שהכל ירד לטמיון. איך אזרז את קצב ההחלמה?! יש מצב שזה תסמונת מדור כרונית?! איך אדע? מה ההבדל בין שין ספלינט לתסמונת מדור כרונית?! אני מאוד מודאג אשמח לקבל תשובות פרקטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שין ספלינט
ד''ר שמי שגיב19/07/2010אתה צריך לעשות המון מתיחות לשרירי התאומים
הרבה קרח- לטבול את השוק במי קרח ל15 דק
בצע ריצות אחוריות
עיסוי רקמות עמוק לשרירים
מדרסים ביומכניים לפי מידת גבס ולא לפי הטבעת ספוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרע בלברום ושחיקת סחוס בירך- לשחות?אבינועם15/07/2010
שלום רב,
אני בחור בן 28, חובב ספורט (לפחות בעבר...)
לפני כשנתיים עברתי הליך ארתרוסקופיה להטריית בליטה בעצם ותפירת קרע בלברום במפרק הירך. לאחר המשך כאבים, בדיקת MRA נוספת גילתה קרע בלברום ובנוסף נזק בסחוס האצטבולרי (לא ברור עם הקרע הנוכחי בלברום הוא בדיוק באותו מקום שהיה לפני הניתוח).
כעת אני במצב לא מעולה בלשון המעטה - הפסקתי את הפעולות הספורטיביות היחידות שעשיתי שהן פילאטיס ורכיבה על אופניים - בגלל כאבים.
האם מומלץ לשחות? שחיית חתירה כמעט ואינה מערבת תנועה ממפרק הירך ולכן נראית לי מתאימה(?).
אני מתכוון להתייעץ עם רופא, אך עד שיגיע התור בעוד מספר חודשים אשמח לקבל תשובה כאן אם ניתן, כי הספורט חסר לי.
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ירך
ד''ר שמי שגיב19/07/2010אני הייתי נמנע בכול מחיר מלהגיע לעוד ניתוח. כול ניתוח יוצר יותר ויותר נזקים עתידיים
יש צורך בטיפולים שיקומיים ולבדוק מה כרגע גורם למפרק לתפקד באופן לקוי
האם קיימת סטייה באגן? שינוי באורך רגליים? או אולי בעיה בגב או אף בכף הרגל ואולי יש צורך במדרסים
כעט נסה לעשות כול פעילות שלא יוצרת כאב. שחייה מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה! ובהמשך לזאת..
אבינועם19/07/2010במידה ויש שחיקה של הסחוס וקרע בלברום, האם ניתן לשפר את המצב במקרים מסויימים גם ללא ניתוח? אני כרגע סובל מכאבים גם במהלך הליכה/עמידה ממושכות (גם לא ממושכות מאוד...)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנסות
איתי הר-ניר22/07/2010אתה יכול לנסות לבצע הסתה של העומסים.
אני ממליץ לך לבקר ב APOS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולה הופיעל14/07/2010
שלום,
אני בת 40, סובלת מעודף משקל ומעוניינת להתעמל עם הולה הופ.
האם קיימים סיכונים רפואיים הקשורים לספורט זה, והאם לאנשים עם בעיות רפואיות כאלו או אחרות רצוי להימנע ממנו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולה הופ
ד''ר שמי שגיב19/07/2010לא
אך כמו בכול פעילות התחילי במתינות ועלי עומס בהדרגתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק באימוןמשה14/07/2010
אני בן 43, גבהי 175 ומשקלי 86 קילו. מבנה די אתלטי ושרירי.
מתאמן בשחייה וריצה כ 3-4 פעמים בשבוע בעצימות די גבוה כשנתיים (4 שנים שחיה).
נבדקתי לשם מציאת סף חומצת חלב ודופק מקסימלי. הדופק המקסימלי הנמדד 190. במנוחה 48-50.
אין ליקוי בפעילות הלב בעצימות גבוהה לפי הבדיקה למעט איוושה קלה.
יש לציין שברוב אימוני הריצה שאני מבצע אני מגיע לדופק גבוה ביותר למשך מס' דקות במאמצים גבוהים (עליות או מישור במהירות גבוהה). אני רץ בין 50 דקות לשעה לפחות 4 פעמים בשבוע ובמקביל שוחה באותם ימים בחלק אחר של היום (בין קילומטר וחצי ל 2 ק"מ שחיית חתירה).
אני מעוניין לדעת האם הדופק הגבוה שבו אני מתאמן מסוכן לי. האם אני טועה?
אני מגיע לדופק 160 בקלילות ולא חש בקושי מופרז.
בכל אימון אני עולה מעל דופק 170 ולעיתים אף נוגע ב 180 וגם יותר.
ממוצע הדופק באימון סביב 145.
יש לציין שבאתרים שונים הדופק המומלץ לי לאימון לא עולה על 155 וכך אמרה לי רופאה שביצעה בדיקת אקג שגרתית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק באימון
ד''ר שמי שגיב19/07/2010על פניו נראה שהכול כשורה איתך ולא רואה בעיה בדפקים שאתה מציין
נסה להיות יותר קשוב ללב, לגופך, ופחות למד דופק ואל תתן למספרים להלחיץ אותך
כול אחד שונה ומגיב אחרת
עקוב אחרי תגובות הגוף לעומסי האימונים והיה קשוב לארועים חריגים
והעיקר תהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום הגוף מבולמיהאלודיס11/07/2010
שלום רב,
אני לא יודעת אם באמת אוכל לקבל תשובה מפורטת אבל אני אנסה להסביר את הבעיה
ואם זה מורכב מידי אני מניחה שתוכלו להפנות אותי למקום מתאים שאוכל להבדק ועזור לעצמי בשיקום הגוף
אני משתקמת מהפרעת אכילה (כבר לא מקיימת את אורח החיים הנוראי הזה כמובן!)
כבר כמעט חודשיים ופניי קדימה..
יש לי תמיכה אני באשפוז מלא בתל השומר עדיין ואחכ אמשיך במעקבים
ברצוני לחזור לפעילות הספורטיבית שהייתי עושה שכללה 3 שנים של מחול אינטנסיבי
ושיעורי אירובי ואני מעוניינת להתחיל את קורס מדריכי האירובי בחודש אוקטובר
בנתיים אחרי כמעט כל פעילות ספורטיבית שאני עושה
ואנחנו עושים פעילות מאד מעטה וקלה (בעיקר הליכות וקצת עיצוב) אני חוטפת כאבים בשרירים שהיו פצועים בעבר (בתקופת המחול נפצעתי הרבה)
ויש לי תחושת חולשה קשה בצד שמאל של הגוף בצורה משמעותית שכוללת גם כאבי עצבים ותחושות של עצבים מכווצים באזורים כמו הצוואר החוליות ומקרין עד הידיים
כאבים אלו מתגברים אחרי יום שעשיתי בו פעילות
יש לציין שבדיקות הדם שלי תקינות
הקרטינין שלי ירד מ1.2 ל0.9
וברור לי אמנם שהגוף עדיין משתקם ושיקח לו עוד זמן
האם נכון בכלל במצב כזה לצפות להצליח להתחיל את הקורס באוקטובר
ומה אני צריכה לעשות עד אז כדי לחזור לכושר בצורה מתונה ועם עזרה מקצועית
והאם מישהו יוכל לשפוך אור על כאבי העצבים שיש לי (כבר שנים יש לומר)
בנוסף רק אומר שבתקופה האחרונה שלפני האשפוז היו לי הקאות מרובות שבגללן ירדו לי ערכי האשלגן עד מאד (לעיתים עד 1.6 או 2.3) והבנתי שתקופות רבות בתור רקדנית סבלתי מנימולים שנבעו כנראה ממחסור באשלגן.
מחלה הרסנית- ספורטאים אנא פנו לעזרה אתם בסכנה אמיתית
ואתם הורסים את המתנה הנפלאה הזו מלאת היכולות - הגוף... קשה אחכ לשקם אותו ככ קשה!
תודה מראש למגיבים.
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום
ד''ר שמי שגיב14/07/2010אכן נראה שהגוף-נפש שלך עברו לא מעט טלטלאות ואכן טראומות אלו מותירות את חותמן
כוצאה גופנו ובעיקר מערכת העצבית נמצאת במין ניהול מגננתי וגורמת לנו להתנהל מתוך דפוסים השרדותיים. דפוסים אלו במידה מסויימת ממשיכים לשמר ולשמור עלינו מפני הסכנות
אכן תנסי עד כמה שרק ניתן להיות עדינה וסבלנית עם כול מה שאת עושה
את אמיצה ונדרש זמן
מכאן כול מה שאת עושה עשי כאילו את מתייחסת לידלדה קטנה, לאט לאט
מעבר לכך אשמח לעזור לך בשיקומך. זה מסוג הדברים שאני עוסק בהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיקולופתיהנעמה09/07/2010
שלום,
אני בת 40+, עם משקל עודף (BMI 30). עובדת בישיבה, חלק גדול ליד מחשב. לפני שלושה חודשים התחלתי להתאמן ברכיבת אופניים, שחייה וריצה, וכחודש אח"כ התחילו כאבים חזקים ביד ימין.
עשיתי בדיקת EMG אתמול ואובחנה רדיקולופתיה בצוואר.
עד שיגיע התור אצל האורתופד, אשמח לשמוע השערה - האם הגיוני להניח שהדבר נגרם מעבודה בזווית לא נכונה מול מחשב, או בשל הספורט? והאם מותר להמשיך ולהתאמן בינתיים? אני מתאמנת באופן יומיומי, כל יום בענף אחר, בעצימות נמוכה למדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיקולופטיה
ד''ר שמי שגיב10/07/2010רדיקולופטיה הינה גירוי תחושתי לאורך הגפה הנגרם מגירוי עצבי. הגירוי יכול להיגרם כתוצאה מלחץ על עצב במקום אחד או ממספר מוקדים. לרוב מה שגורם לגירוי העצבי הינו המתח לאורך חוט השדרה. מתח על חוט השדרה יכול להיגרם כתוצאה מיציבה לא נכונה , הרגלי עבודה קלוקלים, תנוחת שינה, עומסים פיזיים (פעילות גופנית) ומתח- לחץ.
יתכנו גורמים כמו תאונות דרכים אף מהעבר הרחוק
מציע לך לגשת מיידית לכירופרקט. לחץ עצבי אם לא מטופל עלול להשאיר נזק בלתי הפיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרדיקולופטיה
צפריר29/11/2010הי,
לאחר תלונות על כאבי גב החוזרים כל מספר חודשים (הפעם האחרונה נמשך שבועיים) קיבלתי תוצאות של בדיקות ואבחון של רדיקולופטיה כרונית (תוצאות של EMG וצילום ירך). האם ניתן לעסוק בספורט עדיין ? בריצה ספציפית?
האם לקבל חוות דעת נוספת של אורטופד או לגשת ישירות לכירופרקט.
כמו-כן האם ניתן להמליץ על כירופקרט ? האם חייב להיות רופא בהכשרתו ? האם יש מומלץ השייך למכבי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן במאמץ גופניליאור זהר08/07/2010
בני,בן 16.5 שחקן כדורגל מזה 9 שנים. לקראת חידוש האימונים בקבוצתו מתאמן באופן עצמאי מס' פעמים בשבוע.רץ בקצב שבין 4.5 ל 5.5 דק לק"מ. לאחר כ-10-20 דק' מתחילת הריצה,תלוי בקצב מופיעים כאבים די חזקים ב-2 אזורים שונים בבטן (צד שמאל עליון וצד ימין תחתון) לאחר מנוחה בת 2-3 דק הכאב עובר ואז הוא ממשיך בריצה (לעיתים עם כאב מנדנד),בוצע אולטרא סאונד ללא ממצאים,בדיקה גופנית גם ע"י רופא כללי וגם ע"י כירורג -הכל תקין. בבדיקות דם הכל תקין למעט CPK גבוה (401).בבדיקה ע" רופא המתמחה ברפואה פנימית -ללא ממצאים המליץ על הפניה למרפאת ספורט.
אודה להתיחסותכם להסבר אפשרי לתופעה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר שמי שגיב10/07/2010לתופעת כאבי בטן יכולים להיות הסברים רבים
מתזונה לא נכונה - רגישיות למזון (חלב) ועד לתגובה רגשית למצבי לחץ ומתח
פגרה היא פגרה ויש צורך לנוח
באם רוצים לשמר כושר גופני רצוי לעשות זאת בצורה של משחקים וללא לחץ מיתר
תחושתי שמדובר בעומס רגשי ויש להרפות עם הילד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר רטטאורית07/07/2010
שלום
ברצוני לשאול לגבי מכשיר הרטט האם יש הגבלה כלשהיא מבחינה רפואית לשימוש במכשיר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר רטט
ד''ר שמי שגיב10/07/2010לא עד כמה שידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג של בצקת בקרסולאל"ף07/07/2010
שלום,
הבחנתי שבתקופות בהן אני רצה או מאמצת את הרגליים בפעילות אירובית אחרת מתנפחות לי הרגליים ,בעיקר בקרסול ימין. בבדיקה בעבר הרופא אמר לאחר מישוש שזו לא בצקת, וייחס את זה לחום.
האם זה קשור לפעילות המאומצת? האם זה יכול להיות קשור לריצה לא נכונה?ואם צריך בכ"ז לבדוק שוב עם רופא- באיזו התמחות?
תודה,
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקת
ד''ר שמי שגיב10/07/2010יתכן ומדובר בפציעה ישנה כמו נקע או שבר באזור הגפיים
לרוב תגובה זו נובעת מליקויים במערכת העצבית הפרופריוספטיבית
רצוי לבדוק בדיקה תפקודית של הגפיים ובמקביל לבצע תרגילי פטריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיפה בודקים את זה?
אל"ף14/07/2010או לאיזה רופא לגשת?
ומהם תרגילי פטריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתמשה06/07/2010
יש לי עקמת קלה...
רציתי לדעת אם אני יכול להרים משקולות בתרגילים כמו דד ליפט, סקוואט, שראגס וכד'...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתונים
משה06/07/2010אני בן 16...
גובה:182
משקל:66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים
משה07/07/2010אני בן 16...
משקל:66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתונים
משה07/07/2010אני בן 16...
משקל:66* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת
ד''ר שמי שגיב10/07/2010התשובה אינה ודאית לגביך כי צריך לדעת האם השלמתה את התפתחותך
באם אתה ממשיך עדיין להתפתח הייתי מפחית מהעומס
צריך גם לדעת את גודל, זוית העקמת
בכול מקרה אין מניעה אך גם לא הייתי לוחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרה מוזר של דופק גבוה אצל ספורטאיladybug06/07/2010
אנחנו מתגוררים בארה"ב.
בני, בן ה 16.5 החל להתאמן לפני כחצי שנה בנבחרת האתלטיקה של בית הספר (ספרינטר) וכן בהרמת משקולות (שיעור עם מאמן בבה"ס).
במהלך אימון כושר רגיל בסופ"ש, שמנו לב כי במאמץ לא גבוה הוא מעלה מאד את הדופק (180-200).
עצרתי לו את האימונים וקבעתי פגישה בווינגייט להמשך בירור.
עשינו בדיקת חומצת חלב ומאמץ והתוצאות היו ש הא.ק.ג תקין, הדופק במינימום מאמץ הוא מאד גבוה, כפי שראינו באימון, 180, ובמאמץ גבוה הוא כ 200.
חומצת חלב מופרשת ב 192.
הרופא המלווה ביקש לבצע בדיקות דם, אקו לב ולא לעצור אימונים אלא לנסות לבנות את האימונים בשנה הבאה בצורה אחרת.
יש לציין שהוא מתאמן עם מאמנים מאד מקצועיים.
מה דעתכם?
פולניה מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק גבוה
ד''ר שמי שגיב10/07/2010שום דבר אינו מוזר
לדעתי נפח הפעימה שלו קטן מהרגיל אך עם האימונים ואימונים נכונים זה יגדל וכך ירד גם הדופק
אם הוא רק התחיל להתאמן רצוי לעקוב אחר הדופק ולהעלות עצימות בהדרגתיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ערכי קריאטינין גבוהים?אוריאל06/07/2010
שלום,
אני בן 49 , מבנה גוף אתלטי כלומר לא שמן, רץ כ-3 פעמים בשבוע מרחקים של 10ק"מ-15ק"מ.
לאחרונה בבדיקת דם התגלה ערך קריאטינין של 1.32 (מקסימום תקין 1.2 ).
בנוסף אני לוקח קבוע סטטין 20 מ"ג והקולסטרול תקין.
שאלותי:
1) האם זהו ערך מסוכן?
2) האם מצריך טיפול?
3) האם עצם הריצות גורם לתופעה והאם יש ערכים "מקובלים" לעוסקים בספורט אקסטרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריאטינין
ד''ר שמי שגיב10/07/2010אם ערכי הכולסטרול שלך גבוהים סימן שאתה חומצי מידי
זה שערכים אלו מאוזנים בצורה מלאכותית על ידי סטטין אין פירושו שהבעיה , חומציות יתר, נפתרה
כולסטרול זה לא הבעיה אלא החומציות!
לסטטינים יש לא מעט תופעות לוואי ויש לבדוק זאת היטב
עליה בקריאטינין יכולים להצביע על הרס רקמות שריר ו\או בעיה הכליות ששניהם אגב קשורים לעליה ברמות החומציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות ריצה כאבים בבטן התחתונהיהודה02/07/2010
שלום,
הכאבים בשרירי הבטן התחתונה מופיעים גם משכיבה לישיבה, אני רץ 6 פעמים בשבוע, כ 8-9 ק"מ, מזה כ 30 שנה. בן 57. מבקש עצה, כולל במידת הצורך המלצה אצל מי להבדק. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר שמי שגיב03/07/2010יש לבדוק האם קיים חשש לבקע
יש להבדק אצל פנימאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות ריצה כאבים בבטן התחתונה
יהודה04/07/2010בדיקה לאפשרות קיום בקע נעשתה ולא נמצאו ממצאים. האם ישנה אפשרות נוספת או רצוי לחזור על בדיקת האפשרות לקיום בקע?
בכל אופן בשלב זה אני הולך במקום לרוץ.
תודה,
יהודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימונים לאחר פגרהדניאל02/07/2010
הייתי רוצה לשמוע תרגילי כושר נוספים כאלו ואחרים להגברת הכושר הגופני במהלך טרום עונת הכדורגל,לאחר הפגרה..
הנני מאמן כדורגל לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פגרה
ד''ר שמי שגיב03/07/2010רצוי בזזמן פגרה להפעיל את הילדים בצורה של משחקים מגוונים
פעילות בתוך בריכה יכולה להיות מצויינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים בברךקייסי30/06/2010
מה זה ? ואיך אפשר להאמן עם זה , או לא , מה מותר מה אסור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים בברך
ד''ר שמי שגיב03/07/2010בכול מפרק קיימים תאים שמתפקידם לשחרר נוזל סינוביאלי שמתפקידו לסכך את המפרק
כשהמפרק אינו עובד כשורה התאים מפשירים כמויות מוגברות של נוזל זה וזה מים בברך
יש להניח הרבה קרח (15 דקות כול שעתיים) ובמקביל לבדוק מדוע הברך אינה מתפקדת כשורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)