פורום פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 8 עם בעיות שרירים
    לירון
    14/05/2008

שלום רב רציתי לשאול, בני סובל מחולשה בשרירי הגפיים והאצבעות , האם פלדנקרייז יכול להיות טובבשבילו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן 8 עם בעיות שרירים

הוספת תגובה

• בן 8 עם בעיות בשרירים

דורית דינור
    14/05/2008

שלום לירון
    הרבה פעמים חולשה בשרירי הגפיים והאצבעות קשורה לשימוש לא יעיל בכתפיים, באגן ובעמוד השדרה. אפשר ללמד את בנך לארגן יותר טוב את השרירים הגדולים, בגב ובכתפיים ובבטן, כך יישאר לו יותר כוח בידיים וברגליים. נראה לי אם כן כי שיטת פלדנקרייז עשויה להועיל מאוד. שווה לנסות. בהצלחה, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אריק
    11/05/2008

שלום רב,
    אפשר לקבל המלצה לתרגילי פלדנקרייז שאני אוכל לעשות בבית לביתי בת השנתיים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• המלצה לבת שנתיים

דורית דינור
    12/05/2008

שלום רב לך אריק. לפני שאתן לך המלצה, עלי לציין שלא כתבת לאיזו מטרה אתה רוצה תרגילים אלו. אני מניחה שאין שום מטרה מיוחדת ולכן, הנה כמה המלצות. שתלך יחפה על משטחי דשא, אדמה, חול, חצץ... תשחק איתה בכדור בגלגול הכדור על הרצפה ביד, ברגל, מאחורי הגב, בשתי רגליים ועוד. תעשו פרצופים, תוציאו לשון, תשרקו, גם במשרוקית, תתגלגל איתה על הדשא, השטיח, המיטה... תעשה טפיחות על כל המקומות בגוף שלה ושלף עם כף היד. ובהמשך, כל מה שתמציא הוא מצוין. תסתכל מה היא עושה ותחזק אותה בכך. אל תכפה עליה שום דבר, גם לא מה שהצעתי כאן. שים לב שהיא תיהנה, תהיה בקצב שלה, תסתכל עליה ותוודא שהיא איתך. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות גידים
    מיכל
    05/05/2008

שלום המליצו לי ללכת ללמוד פלדנקרייז כיוון שיש לי דלקות גידים, מה הפלדנקרייז עושה כדי לשפר את המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות גידים

הוספת תגובה

• דלקת גידים

דורית דינור
    05/05/2008

שלום מיכל
    אני מניחה שדלקת גידים מתבטאת בכאבים במשך תנועות במפרקים מסוימים, או בחוסר יציבות. אם אני טועה, תוכלי לשאול מחדש. בשיטת פלדנקרייז, תוכלי ללמוד כיצד להתנועע ולתפקד במינימום כאבים כך שהדלקת תוכל לעבור. זהו תהליך שבו את לומדת לשנות במשהו את השימוש שלך בעצמך. תלמדי להפחית את המתח השרירי [טונוס] ותלמשי לאזן בין קבוצות שרירים שונות כמו שרירי הגב והבטן. השינויים הללו יעזרו לך לתפקד במצבך. אם יש לך שאלה ספציפית על מצבך, תוכלי לשאול כאן או בשיחה טלפונית. אשמח לעזור או לייעץ לך ללא התחייבות מצידך.
    כל טוב, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וידאו
    שגיב
    02/05/2008

כדי שאוכל לקבל עוד מידע האם שיטת הפלדנקרייז מתאימה לי, שהרי אם תמונה שווה אלף מילים אז סרטון וידאו זה בכלל מצויין... האם יש ברשת איזשהוא סרטון וידאו אשר מדגים תרגילים שונים משלל התרגילים הקיימים בשיטת הפלדנקרייז, אפילו משהו קצר ומייצג שיוכל קצת להמחיש לכאלה ששוקלים להתחיל ?

בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    וידאו

הוספת תגובה

• מה שרואים בוידיאו

דורית דינור
    02/05/2008

שלום שגיב
    אני מניחה שאם תחפש ביו טיוב תמצא סרטים על פלדנקרייז. כיוון שפלדנקרייז אינה שיטה של ראווה, הופעה או חיקוי, מה שתלמד בה הוא להרגיש את עצמך. את זה לא ניתן להעביר בשום אמצעי המחשה חיצוני.
    באתר האגודה הישראלית לשיטת פלדנקרייז תוכל לשמוע שיעור לדוגמה. גם באתר שלי, תוכל לשמוע שיעור ולעשות את מה שמציעים בו. אולי זו דרך להתנסות. בכל אופן, אני ממליצה לך לנסות בעצמך עם מורה.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל דומיננטית
    נעמה
    29/04/2008

שלום, הצד השמאלי שלי דומיננטי, רגל שמאל שלי מתאמצת יותר, האם אפשר לעבוד על זה באמצעות פלדנקרייז?

לקביעת תור
    סגירה
    רגל דומיננטית

הוספת תגובה

• רגל דומיננטית - איך לאזן

דורית דינור
    29/04/2008

שלום נעמה. זה מקובל וטבעי כי לכל אחד מאיתנו יש יד, רגל, עין דומיננטיות. השאלה היא עד כמה זה מפריע לך ואיך את חווה זאת. במקרה שזה מפריע, ניתן ללמוד לאזן בין הצדדים כדי שחלוקת העומסים והמאמץ תהיה שווה יותר בין הצד הימני והשמאלי, בין החלק הקדמי לאחורי ועוד. תשובתי היא, כן, בשיטת פלדנקרייז תוכלי ללמוד לאזן בין הצדדים. בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בשיווי משקל
    ד"ר חסן
    27/04/2008

בתי בת שנתיים ותשעה חודשים. היא לקויית ראיה, התחילה ללכת בגיל שנתיים. הליכתה לא יציבה, היא מתקשה ללכת על דשא וחול וכן לעלות ולרדת במדרגות ללא עזרה.

היא עושה פיזיותרפיה מגיל צעיר ומשתפרת כל הזמן. שאלתי היא כיצד ניתן לאבחן אם היא סובלת מבעיה בשיווי המשקל והאם הטיפול שונה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בשיווי משקל

הוספת תגובה

• בעיית שיווי משקל - למה היא קשורה

דורית דינור
    28/04/2008

שלום ר.
    בעיית שיווי משקל יכולה להיות קשורה למספר גורמים. אחד מהם הוא חופש התנועה של הצוואר והראש. האחר הוא חופש התנועה של אגן הירכיים ומפרקי הירכיים. שיווי משקל קשור גם לתפקוד של עמוד השדרה ולקשר בין הכתפיים ומפרקי הירכיים. במקרה שחופש התנועה מוגבל זה מקשה על שמירת שיווי משקל.
    לא כתבת מה קורה לביתך כשהיא הולכת על משטח כמו חול או דשא. האם היא נופלת, מועדת? בלי שאראה אותה, באופן כללי, לא אוכל להגיד הרבה. אני שמחה שחל אצלה שיפור. זה חשוב. כי השיפור הוא תמיד יחסי. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אודליה
    23/04/2008

יש לי בן בן חצי שנה ויש לו פנים לא סימטריות. בצד אחד אוזן יותר גדולה ולחי יותר גדולה. היינו אצל רופה והוא אמר שאין בעיה בריאותית.
    אני חוששת שמשהו לא בסדר ולא יודעת מה עלי לעשות כעת. מה דעתך?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אסימטריה אצל תינוק

דורית דינור
    27/04/2008

שלום אודליה
    אסימטריה יכולה להיות עניין של מראה חיצוני. אחרי שהרופא בדק את בנך ולא מצא בעיה בריאותית את יכולה להיות יותר רגועה. נותר לעקוב אחרי התפתחותו ולראות האם התפקוד שלו סימטרי לאורך שנות הגדילה שלו. כלומר, האם הוא מסובב את הראש ימינה ושמאלה באותו חופש? האם הוא משתמש ברגליים באופן שווה, בידיים?, האם בעתיד, זוחל באופן סימטרי, יושב והולך סימטרי, משחק, ועוד. אם אינך בטוחה ביכולתך לראות, תוכלי להיעזר במומחים, כמו מורים לפלדנקרייז או לשיטת שלהב במקום מגורייך.
    אם התפקוד סימטרי, וניתן לכוון לכך, הרי שאין בעיה. לגבי החששות, לכל אמא יש חששות ואם תעקבי אחרי התפתחותו, אני מקווה שהחששות שלך יתפוגגו. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז
    אביבית
    21/04/2008

מהם יתרונות השיטה לעומת פילאטיס, יוגה וכדומה?

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז

הוספת תגובה

• יתרונות שיטת פלדנקרייז

דורית דינור
    21/04/2008

שלום אביבית
    יתרונות שיטת פלדנקרייז רבים מאוד. ארשום כמה מהם. ראשית, פלדנקרייז היא שיטה לאימון המוח, המודעות וההקשבה לעצמך. בשיטת פלדנקרייז תצטרכי להתרכז, לחשוב, לתכנן ולמצוא אפשרויות שונות לאותו דבר. בשיטת פלדנקרייז תלמדי להכיר את עצמך באופן שטרם היכרת למשל: את השלד, את אופני הפעולה שלך, את ההרגלים שלך. שיטת פלדנקרייז היא תהליך לימודי שבמהלכו תשכללי את היכולות ואת התפקוד שלך, תרגישי יותר טוב את עצמך. אם את סובלת מכאבים או מגבלה, השינוי יהיה בהקלה על כאבים ובהקטנת המגבלה.
    שיטת פלדנקרייז נלמדת גם בקבוצות וגם באופן פרטני, היא עוזרת לתינוקות וילדים פגועים. העיקר, היא מכוונת אל המוח ולא רק אל מערכת התנועה, השלד והשרירים. אשמח לענות [גם בעל פה, בטלפון למשל] על שאלות נוספות. תוכלי להיכנס לאתר האינטרנט שלי, כתובתו מופיעה למעלה ולקרוא עוד.
    בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בפלדנרקרייז יש תנוחות הפוכות ?
    איל
    19/04/2008

כאלה שהראש כלפי מטה והרגליים מעלה ? אשמח אם תפרטי.
    כמו כן אשמח לדעת לגבי פלדנקרייז האם היא שיטה אותנטית או שהתרגילים נלקחו משיטות שונות ולוקטו לכדי שיטה אחת.

חג שמח

הוספת תגובה

• שיטה אותנטית

דורית דינור
    20/04/2008

שלום דני
    שיטת פלדנקרייז היא אותנטית בדגשים ובמחשבה שמאחוריה. התנועות והתרגילים לקוחים ממגוון הרפרטואר האנושי ומושפעים משיטות אחרות, יחד עם זאת הם מחדשים בגדול.
    לגבי שאלתך יש בפלדנקרייז חטיבת שיעורים המיועדת ללמד אנשים לעמוד על הראש. יש עוד דוגמאות לפעולות הפוכות. למשל אופן שליבת האצבעות: רגיל או בלתי רגיל.
    כפי שכתבתי, אשמח גם לשוחח איתך ולפרט עוד.
    בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על פלדנקרייז
    איל
    17/04/2008

אני שוקל להתחיל ללמוד פלדנקרייז. לפני כן עולות אצלי כמה שאלות:

1. כאחד ששוקל להתחיל ללמוד אני מעוניין לקרוא לפני כן ספרים בנושא במידה ויש. האם תוכלי בבקשה להמליץ על ספרות לקריאה בנושא פלדנקרייז ?

2. האם פלדנקרייז מתאימה גם לאנשים בריאים כתרגול שוטף ? אם כן, איפה נכנסים (אם) השיעורים הפרטיים בשיטה ועל מה עובדים בהם במידה והמתאמן בריא ?

3. שואל עבור מכר: האם הפלדנקרייז יכולה לעזור גם במקרים של מחלת קרוהן / קוליטיס כיבית ?

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות על פלדנקרייז

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לאנשים בריאים

דורית דינור
    17/04/2008

שלום רב לך דני
    ישנם מספר ספרים בעברית ובאנגלית. רשימת הספרים המלאה נמצאת באתר שלי פלדנקרייז פור יו בקישור המצורף[a href='http://www.feldenkrais4u.co.il/cat.asp?catId=112' id='link'][/a]
    חלק מהספרים אזל וניתן להשיגם בספריות ובחנויות יד שניה. כמו כן, יש הרבה חומר באינטרנט.
    שיטת פלדנקרייז מתאימה לאנשים בריאים ומיועדת לשכלול היכולות שלהם, לתחושת רווחה, לשיפור התפקוד בכמה רבדים.
    לגבי חברך הסובל ממחלת קרוהן, שיטת פלדנקרייז יכולה להציע הקלה רבה אך לא מרפאת את המחלה.
    אשמח לשוחח איתך בטלפון ולענות ביתר פירוט על שאלות אלו ואחרות.
    בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עולה טיפול?
    שני
    15/04/2008

לקביעת תור
    סגירה
    כמה עולה טיפול?

הוספת תגובה

• מחיר לשיעור / טיפול פלדנקרייז

דורית דינור
    16/04/2008

שלום שני
    אשמח לענות על שאלתך לגבי המחיר, בשיחת טלפון.
    תוכלי להתקשר אלי לפי הטלפון המופיע כאן, או להשאיר לי הודעה ב"צור קשר" באתר שלי ואחזור אליך.
    חג שמח, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אולגה
    13/04/2008

שלום רב,
    אני מאוד מעוניינת ללמוד את תחום הפלדנקרייז בצורה מקצועית ביותר. האם עושים בזה תואר בארץ? האם רק בחו"ל?
    מה הן המסגרות בהן הכי טוב ללמוד את התחום?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רוצה להיות מוסמכת בפלדנקרייז

דורית דינור
    14/04/2008

[a href='http://www.feldenkrais-israel.org/system.php?cat=36&incat=0' id='link'][/a]שלום אולגה
    כדי להיות מוסמכת בפלדנקרייז תוכלי להירשם לאחד משני בתי ספר לשיטת פלדנקרייז הקיימים בארץ ומציעים קורסים למורים. הקורסים מוכרים ברמה הבינלאומית ומועברים על יצי צוות מורים עם הסמכה עולמית.
    פרטים תוכלי לקרוא באתר אגודת המוסמכים לפלדנקרייז וגם באתר שלי פלדנקרייז פור יו.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות איטית
    עדי
    10/04/2008

בני בן עשרה חודשים, שוכב על הבטן ומחזיק ראש יציב זמן רב, מסתובב על צירו, מתהפך מדי פעם מהבטן לגב בלבד, ולעיתים גם זוחל מעט אחורה (על הגחון). האם עלי לפנות לטיפול, או שכדאי לחכות ולעודד אותו לתנועה בדרכים שונות בבית?

האם התפתחות מוטורית איטית בגיל הצעיר עלולה להשפיע על תפקודים שונים בגיל ילדות מאוחר יותר?

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות איטית

הוספת תגובה

• ליווי התפתחותי

דורית דינור
    10/04/2008

שלום לך ק.
    כדאי לעשות משהו בשלב זה של החיים. לאיזה טיפול את מתכוונת כשאת שואלת אם כדאי. כדאי שתעשי כל מה שאת יכולה לעודד אותו בבית. אינני יודעת מה הידע שלך לגבי התפתחות, רק אדגיש כי לא מדובר רק בתנועה אלא גם בדימוי העצמי שלו, ביכולת החושית, במבט העיניים וחופש תנועת הראש, ביכולת האחיזה של הידיים, בהיכרות שלו את עצמו ואת המרחב סביבו ועוד. אני ממליצה לך ללכת איתו לשיעורי פלדנקרייז או ליווי התפתחותי בשיטת שלהב באזור מגוריך. השיעורים האלו נועדו בדיוק לתינוקות כמוהו. בשיעורים תלמדי איך ומה לעשות איתו כדי לגרות אותו לעוד פעילויות בעדינות ובלי להתערב בתהליך ההתפתחותי שלו. אם תרצי להתייעץ עוד, את מוזמנת להתקשר אלי לשיחה לא מחייבת מצידך.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות נפוצות
    טל
    06/04/2008

שלום רב, רציתי לדעת באילו בעיות מטפל הפלדנקרייז אצל תינוקות?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות נפוצות

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לתינוקות

דורית דינור
    06/04/2008

שלום רב לך טל
    במקום לכתוב את רשימת הבעיות שבהם ניתן להיעזר בשיטת פלדנקרייז, התשובה היא שהשיטה מועילה בכל בעיה הקשורה להתפתחות התינוקות. שיטת פלדנקרייז עוזרת במקרים של עיכוב בהתפתחות, באמצעותה מלמדים הורים כיצד לנהוג עם התינוק, על מה להסתכל ואיך לראות את השלבים השונים. מבעיות של חוסר איזון בטונוס השרירי ועד טורטיקוליס, שיתוקים, חוסר שקט, פליטות, תינוקות שלא מתהפכים או לא זוחלים ועוד. לכל שאלה ספציפית, אשמח לענות גם בטלפון ללא התחייבות מצידך.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלבות פלדנקרייז בחיים
    הילה
    03/04/2008

שלום רב,

כיצד מתחבר הפלדנקרייז לחיים כך שבמקום להיות מורגלים ביציבה לא נכונה אנו יכולים להתרגל ליציבה נכונה כל הזמן?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלבות פלדנקרייז בחיים

הוספת תגובה

• שילוב פלדנקרייז בחיים

דורית דינור
    06/04/2008

שלום הילה
    את צודקת, אכן בשיטת פלדנקרייז לומדים להבחין ביציבה ולשנות אותה על פי הצורך. לוקח זמן ולימוד להבחין בפרטי היציבה בעמידה או ישיבה. למשל איך נשענים, האם נשענים באופן סימטרי על שני הצדדים, איך מנח עמוד השדרה, איך מונח הראש, האם במרכז או נוטה, איך הידיים תלויות או מוחזקות, איך נושמים, מה המנח של בית החזה על האגן, ועוד שאלות שהן הפרטים המהווים את היציבה. כדי להכיר את היציבה המורכבת שלנו, לרוב האנשים יש צורך בלימוד ובתשומת לב.
    כמו כן, היציבה משתנה מרגע לרגע. גם בישיבה וגם במעבר לעמידה ובהליכה, כל רגע היציבה שונה כי אנחנו פעילים ודינמיים. שיטת פלדנקרייז מלמדת איך לפעול ביעילות ובלי מאמצים מיותרים. כל שיעור ניתן ליישום בחיי היומיום.
    כדאי לך לנסות. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה