מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהליאל04/01/2009
על איזה מזרון אתם הכי ממליצים לישון? אני בחורה בת 25 בריאה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה טובה על כל מזרון
דורית דינור04/01/2009שלום ליאל, האם את סובלת מבעיות שינה כלשהן? אם לא, כל מזרון שנוח לך לישון עליו, מומלץ. בחירת המזרון הינה אישית. יש שיאהבו מזרון רך ויש שיאהבו קשה. אם הבעיה היא כאבים המתעוררים לאחר השינה, יתכן שזה לא קשור למזרון אלא להצטברות של מתח במשך היום. מתח זה עלול להתבטא דווקא בבוקר כשקמים ואז נדמה לנו כי הבעיה היא במזרון. יש אנשים עם קשיי הירדמות. בשיטת פלדנקרייז אפשר ללמוד להירגע כדי לעזור לעצמך להירדם.
מקווה שעניתי לך. אם לא, אל תהססי לשאול מחדש.
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל איזה מזרן מומלץ לשכב
איתן לרנר04/01/2009ליאל שלום ,
אנחנו חיים בתרבות בה רובנו לא מחוברים בצורה מלאה אל צרכינו ויכולותינו ולכן קל למכור לכולנו את הרעיון שיש מי שיודע טוב מאיתנו מה נכון לעשות. כמי שמלמד שיטת פלדנקרייז שיסודה הוא בגילוי העצמי מה נכון וטוב לי ומה פחות , אני עוזר לאנשים לפתח את ההקשבה לצרכייהם .
איני יכול ואיני חושב שניתן להמליץ למישהו על מזרן (או על כסא למחשב), בוודאי לא בלי שעבדתי איתו באופן פרטני וראיתי מהם מגבלות התנועה וצרכייך. אבל ,גם אז עדייןהייתי ממליץ לך לברר על ידי ניסוי ותהיה ( וגם טעייה ) מה נוח לך יותר . לשכב על מזרן מסויים בתנוחות שונות ולחוש כיצד גופך מתארגן עליו: האם החזה והצלעות שוקעים עמוק פנימה בצורה שאולי מגבילה את תנועת עמוד השדרה והאגן או הראש? האם הוא נוקשה מידי עבורך ואינך יכולה לחוש בנוח?שאלות מסוג זה תוך בדיקת מספר סוגי מזרנים יכולות לעזור לך לגלות לא רק מה נוח לך ולרכוש את המתאים לך אלא על הדרך לעבור תהליך שיחדד את יכולותייך והקשבתך- לזה יש השפעה עצומה גם מעבר לבחירת המזרן.
אגב, ניתן ורצוי לקחת מזרןן הביתה לתקופת ניסיון .
אם את מעוניינת להמשיך ולברר יותר אפשר להמשיך כאן או על ידי פנייה ישירה אליי
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרסום אינו מאושר בפורום זה
איתן לרנר29/08/2009שוקי ו AVI שלום ,
מחקתי את הודעת ההמלצה על המזרן שכתב AVI כיון שהיא נושאת מסר פרסומי וזה נוגד את מדיניות האתר והפורום.
הודעת התגובה הצודקת שלך שוקי נמחקה בגלל שהשרשור כבר אינו קיים.
עימכם הסליחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטי30/12/2008
שלום רב, בקורסים שאתם עושים למבוגרים, מה הגיל ההממוצע? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לכל הגילאים
איתן לרנר30/12/2008נטי שלום ,
אליי באים הרבה אנשים צעירים ומצד שני אנשים מאוד מבוגרים ובגילאי הביניים. בשיעורים הפרטניים אני עובד עם תינוקות וילדיםועם מבוגרים . פלדנקרייז מתאים לכל גיל וניתן ורצוי לעשותו בכל גיל על מנת לשמור על המוח גמיש ועל הגוף מאורגן ומוכן לתנועה קלה וללא מאמצים מיותרים.
את מוזמנת לנסות
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגיל הממוצע של מתאמני פלדנקרייז
דורית דינור04/01/2009שלום נטי, בקבוצות פלדנקרייז, אצלי ואצל אחרים, גיל המשתתפים אינו אחיד ואינו קובע. השיטה מתאימה לכל גיל. אפשר לפגוש בקבוצות בני עשרים ושלושים ליד בני שישים ושמונים וגם באמצע. השיעור מותאם לכל אחד לפי היכולת, לפי ההבנה ולא לפי גיל. אין זה מועדון חברתי, כל אחד עושה כפי יכולתה ללא תחרות ובלי השוואה לאחרים. גם בשיעורים האישיים, הגיל לא משנה. לכל אחד המורה מתאימה את התרגול וההסברים המתאימים למצב.
מעניין לי לדעת מה עומד מאחורי השאלה שלך. אם יש משהו ספציפי שמעסיק אותך, אשמח לשמוע, בעל פה או דרך הפורום.
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטובה10/12/2008
שלום רב, מה זה פלדנקרייז לתינוקות בשיטת שלהב? האם אתם מטפלים בשיטה שונה? מה ההבדלים בין השיטות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת שלהב מבוססת על פלדנקרייז
דורית דינור11/12/2008שלום רב לך טובה
שיטת שלהב מבוססת על התיאוריה והפרקטיקה של שיטת פלדנקרייז. חווה שלהב, מפתחת השיטה היא מורה בכירה ומנוסה לפלדנקרייז. היא גילתה שהרבה בעיות אצל מבוגרים מקורן בינקות ופיתחה את השיטה שלה. מטרתה ללמד הורים לראות, לעקוב ולעודד את התינוקות להתנסות, ללמוד ולהתפתח בעצמם. שיטתה מיועדת להורים לתינוקות בריאים. היא מבוססת על דרכים שונות ליצירת קשר, להחזיק ולגעת בתינוק וכן היכרות מעמיקה עם תבניות ההתפתחות השונות. המדריכים בשיטה, אינם מורים לפלדנקרייז. שיטת פלדנקרייז, הנקראת על שם ממציאה, ד"ר משה פלדנקרייז, עוסקת בשלבי ההתפתחות האנושית, בתבניות התפתחותיות, בהבנה מעמיקה של התנועה, התחושה והמגע. המורים לפלדנקרייז עובדים עם תינוקות, ילדים ומבוגרים בכל הגילאים. משה פלדנקרייז עצמו עבד עם תינוקות שהיו להם קשיים ועזר להם.
בלשון הסלנג, נוצר הצירוף : פלדנקרייז לתינוקות. צירוף זה הוא מטעה. כי שיטת פלדנקרייז מתאימה לכל גיל.
מקווה שעניתי לך.
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה עם תינוקות בשיטת פלדנקרייז
איתן לרנר11/12/2008שלום טובה
ההבדל בדרך העבודה והגישה בין שתי השיטות הוא עצום . מורה לפלדנקרייז שמנוסה בעבודה עם תינוקות עוזר באמצעות עבודתו גם לילדים ותינקות עם צרכים מיוחדים ובעיות התפתחות שונות . לשם כך אנו עוברים הכשרה ארוכה שלמעשה כמעט אינה מסתיימת ומצריכה אותנו להמשיך ולשכלל את הידע והפרקטיקה כל הזמן.דרך העבודה בפלדנקרייז היא פרטנית ובאמצעות מגע עדין ויצירת גירויים שיעוררו בתינוק את היכולות הטבעיות שלו להמשיך ולהתפתח.איננו עובדים בהדרכת הורים ועם תינוקות ללא בעיות.
לדעתי קיימת חרדה מוגזמת בקרב הורים שרצים לאמן את ילדייהם ותינוקותייהם מפחד שאלו לא יתפתחו באופן רגיל. תינוק בריא אינו צריך שיטות אימון והתפתחות , יש לו המוח להתפתח וצריכה להיות לו רק הסביבה שמאפשרת גירויים והוא יגדל ויתפתח כראוי .מצד שני כדאי להיות ערים במקרה שחושבים שקיימת בעיית התפתחות ואז לפנות למומחה בתחום.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלק מהמדריכים מורים לפלדנקרייז
מולכו איילת14/12/2008שלום, אבקש לתקן טעות קטנה. חלק מהמדריכים בשיטת שלהב, הם מורים לפלדנקרייז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת חשובה שכבר הובהרה בפורום
איתן לרנר14/12/2008תודה על התוספת איילת .חלק מאנשי שלהב הם אכן מורים בשיטה ואנחנו כותבים זאת כמעט בכל פעם בפורום ( תוכלי לראות בתגובות לשאלות דומות מהחודש האחרון ).
עם זאת עבודה בשיטת שלהב אינה עבודה בשיטת פלדנקרייז וזאת הנקודה שחשוב בעיניי להבהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאת07/12/2008
שלום רב, האם פלדנקרייז יעיל לשיקום מניתוחים אורתופדיים? אם כן, לאלו בעיות בדיוק הוא יעיל בשיקום?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום מניתוחים בעזרת פלדנקרייז
איתן לרנר07/12/2008ליאת שלום ,
אשמח לשמוע יותר פרטים על אילו סוגי ניתוחים את מדברת . באופן כללי גם אם מדובר בניתוח בו למשל מקבעים חלק מן החוליות בעמוד השדרה, או מחליפים מפרק , באמצעות השיטה את יכולה ללמוד להתנועע ולעשות אינטגרציה של המפרק המוחלף או החוליות המקובעות עם יתר אברי גופך בהקשר תפקודי (של תנועות פונקציונליות). בצורה זו לא תיווצר הגבלה נוספת (כפי שקורה בדר"כ ללא עבודה מסוג זה )בגלל הניתוח וההשפעה על היכולת התנועתית כולה לא תהיה מגבילה אלא מקסימלית ומיטבית.
בשיעורי השיטה ניתן ללמוד לפעול ולנוע כך שהסיבה המקורית לניתוח עשויה להיעלם ובכך השיפור המושג עולה לאין ערוך על הבראה רגילה - מדובר על שיפור מתמיד לעבר איכות תנועה טובה וקלה יותר ויותר.
השיטה ממאימה ויעילה בכל סוגי הבעיות האורתופדיות.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לשיקום מניתוח
דורית דינור08/12/2008שלום ליאת
שיטת פלדנקרייז מתאימה מאוד למצב של אחרי ניתוח. כל ניתוח הוא טראומה לגוף כי הוא מהווה התערבות חיצונית. שיטת פלדנקרייז עוזרת להגיע במהרה למצב של תפקוד מבחינת המתח השרירי על ידי איזון הטונוס השרירי בתנועות היומיומיות. בשיטת פלדנקרייז ניתן לשקם את הנשימה, שיווי המשקל, היציבה והשימוש באיברים השונים שלנו. התאמת השיטה לתקופה שאחרי ניתוח היא במיוחד כי זאת שיטה של מגע עדין, עם תשומת לב למירבית למקומות הפגועים או המנותחים, תוך למידה איך להמשיך לתפקד אחרי הניתוח.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל03/12/2008
שלום רב, אני בשבוע ה 18 להריון, ורציתי לדעת איזו התעמלות אני יכולה לבצע. לפני ההריון הייתי שוחה, אך כעת, בנוסף לשחייה, הייתי רוצה ללכת לחוגים. ידוע לי שאירובי פחות מומלץ, במיוחד אם לא עסקתי בכך בעבר. אך האם פילאטיס, טאי צ'י, יוגה, וכדומה הם סוגי התעמלות שמומלצים בזמן ההריון? או שקיים בהן סיכון כלשהו? מבחינה בריאותית, אני אדם בריא ואינני סובלת מבעיות כלשהן בשלב ההריון הנוכחי. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות בזמן הריון
איתן לרנר03/12/2008שלום מיכל ,
טוב שאת מחפשת פעילות לתקופה חשובה זו כיוון שעבודה יעילה ונכונה תשפר את אופן נשיאת הגוף ( שעובר בתקופה זו שינויים רבים ) ובעקיפין תסייע לעובר לרווח את עצמו בתוך חלל הרחם.
מכל השיטות שמנית אני מכיר את הטאי צ'י אך בכולן מה שחשוב הוא כיצד המורה מלמד. לצערי בהרבה שיטות אין הידע ו/או הדגש על איכות ומודעות אל אופן הפעולה כך שאת יכולה ללמוד כיצד להגיע בקלות למה שאת רוצה ואז גם להשיג שליטה אמיתית וחופש תנועה - ולכן אינני יכול להמליץ.
אני ממליץ לך לעבוד בשיטת פלדנקרייז בקבוצה כיוון ששיטה זו לאורך כל החיים ובפרט בתקופת ההריון מאפשרת לך למידה כיצד להגיע לשיפור עצמי בתנועה , בנשימה ועוד וללא מאמצים אלא מתוך רווחה ונוחות.
בימים אלה אני פותח קבוצה מיוחדת לנשים בהריון במרכז ת"א ואת מוזמנת ליצור קשר ולהצטרף .במקביל את מוזמנת להיכנס אל האתר שלי ולמצוא שם שיעור דוגמא לנשים בתקופת ההריון (תחת כותרת דומה) .
שיהיה במזל ובהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מומלץ להריון
דורית דינור08/12/2008שלום מיכל
את שואלת מה מומלץ לעשות בהריון. התשובה היא כל דבר ובלבד שאינו לוחץ על הבטן ועל העובר שבתוכה. המיוחד בשיטת פלדנקרייז שהשיעורים מתמקדים בהקשבה לעצמך, לתחושות שלך, ואת היא זאת ששמה לב וקובעת את מהירות התנועה ואת כמות המאמץ. בחדשי ההריון המאוחרים, כדאי להשתתף בשיעורים הנעשים בשכיבה על הצד, בישיבה או בכריעה בלבד. ישנם שיעורי פלדנקרייז בהם ניתן לשים לב לנשימה ולשכלל אותה על ידי הזזה של הצלעות ובית החזה כולו בדרך עדינה, מומלץ גם לשים לב לפעולה של מפרקי הירכיים המאפשרים לך תנועה רחבה יותר בהליכה ובישיבה, ועוד...
בהצלחה ובמזל טוב, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמת בגבלילך30/11/2008
שלום, אני בת 37 וסובלת מכאבים בכתף ובשכמה בצד שמאל, לאחר ביקור אצל אורתופד נשלחתי לעשות צילום והתגלה שיש לי עקמת. הומלץ לי לשחות על מנת להקל לי על הכאבים. ברצוני לשאול האם שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לי בשיפור העקמת ובהקלה על הכאבים. אשמח לתשובה. תודה רבה לילך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקמת ושיטת פלדנקרייז
איתן לרנר30/11/2008לילך שלום ,
התשובה היא כמובן כן , בהחלט. עקמת בעמוד השדרה כמו בעיות אחרות המתבטאות בארגון לקוי של השלד והשרירים עשויה להשתפר ובגילאים מסויימים אף להיעלם בעקבות שיעורים בשיטת פלדנקרייז. העקמת , בין אם היא תוצאה של הרגלי תנועה לקויים ובין אם היא סיבה לבעיות תנועה הופכת לחלק מהאופן בו את מתנועעת ומשפיעה ומושפעת מ ועל הנשימה ,אופן דריכת הרגלים בעמידה ובהליכה ובעצם על כל אופן השימוש בגוף.
בשיעורי השיטה תלמדי לקשר באמצעות הקשבה ומודעות את החלקים השונים של גופך אל מרכז הגוף בזמן תנועה,תלמדי לעקם את עמוד השדרה גם לכיוון הנגדי ולהשתמש בו במגוון האפשרויות להן הוא נועד כך שגם אם העקמת קיימת , תוכלי לחיות עימה בנוחות ושלום.
אגב , להרבה אנשים יש עקמת ברמה זו או אחרת ולו רק מכיוון שנעשה שימוש קבוע של צד אחד של הגוף לעומת צד שני (שימוש ביד דומיננטית , רגל דומיננטית , עין דומיננטית , לעיסה על צד אחד של הפה יותר מהשני ועוד)- השאלה היא כיצד ניתן ללמוד להשתמש בגוף באופן כזה שהעקמת אינה מכתיבה את מגבלות התנועה והתפקוד ובשיטת פלדנקרייז תלמדי זאת ואף הרבה יותר מכך.
מומלץ להיפגש עם מורה בשיטה לשיעור אישי ולהחליטהאם להמשיך באופן יחידני או בקבוצה .
את מוזמנת ליצור קשר במידה שתרצי לדעת יותר
בהצלחה
איתן
את מוזמנת ליצור קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ועקמת
דורית דינור01/12/2008שלום לילך
לשאלתך על שיפור הכאבים בכתף ובשכמה, אכן שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לך כפי שהיא עוזרת לאנשים ונשים רבים. תוכלי לקרוא קצת יותר על עקרונות השיטה באתרי אינטרנט שונים וגם באתר שלי.
לגבי עקמת. יש לה שני היבטים. האחד אסתטי והשני תפקודי. בשיטת פלדנקרייז תוכלי להיעזר לגבי החלק התפקודי. עקמת פירושה שימוש לא סימטרי בגב, בכתפיים, בצלעות ובאגן. זה יכול להיות כרוך בבעיות בנשימה, בבעיות יציבה ושיווי משקל ובכאבים. אם תעסקי בשיטת פלדנקרייז, תוכלי להשיג איזון בין קבוצות שרירים כך שהיציבה שלך תשתפר, הנשימה תוקל והכאבים יפחתו. אני עובדת עכשו עם שתי נשים צעירות שיש להן עקמת והן מרגישות שיפור רב.
מומלץ להתחיל בסדרת שיעורים אישיים ואחר כך להצטרף לקבוצה ל"תחזק" את עצמך. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז לילדיםתמי28/11/2008
שלום, ברצוני לדעת היכן ניתן ללמוד הוראת פלדנקרייז לילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסי מורים לפלדנקרייז
איתן לרנר28/11/2008תמי שלום
יש היום לא מעט בלבול בנושא . אם את רוצה ללמד פלדנקרייז ולעבוד בפלדנקרייז עם מבוגרים ועם תינוקות וילדים כדאי ללמוד קורס מורים מלא בשיטת פלדנקרייז ולהתחיל לעבוד עם תינוקות וילדים ואולי ללכת להשלמה בנושא .
את יכולה ללכת ללמוד אצל חוה שלהב או אצל שי זילברבוש. שימי לב כי שניהם מציעים קורס למדריכים לתינוקות ולהוריהם בשיטות שלהם שהם פיתחו כמורים בשיטת פלדנקרייז. יחד עם זאת מי שיוצא מקורס שלהם אינו מורה לפלדנקרייז לילדים אלא מדריך לליווי התפתחותי לתינוקות. כפי שאנחנו יודעים רוב פעילותם היא עם תינוקות וילדים בריאים והם מלמדים כיצד ללוות את התהליך ההתפתחותי של התינוק. יחד עם זאת, מורים לפלדנקרייז עוברים הכשרה ארוכת שנים ורבים מהם עובדים עם תינוקות עם צרכים מיוחדים ובעיות מוטוריות .
למידע לגבי מורי פלדנקרייז וקורסים היכנסי לאתר של אגודת המוסמכים לשיטת פלדנקרייז ולגבי שיטת שלהב את יכולה לפנות לחווה שלהב דרך האתר שלה, או לפנות לשיר"מ באסף הרופא.
בהצלחה
איתן ודורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי26/11/2008
הבנתי שג'ודוקא המציא את שיטת פלדנקרייז. האם יש קשר בין פלדנקרייז לג'ודו? אני במקרה למדתי כמה שנים ג'ודו. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ודו ופלדנקרייז
דורית דינור26/11/2008שלום רמי
אתה צודק, ג'ודוקא הוא זה שפיתח את שיטת פלדנקרייז. שמו של הג'ודוקא הוא: משה פלדנקרייז. פלדנקרייז היה האירופאי הראשון שהוזמן ללמוד ג'ודו ביפן ופתח את הסטודיו הראשון לג'ודו בפאריז אחרי כמה שנים של שהות ולמידה ביפן. פלדנקרייז פיתח את שיטת פלדנקרייז בהסתמך על ידע רב בג'ודו. ספרו הראשון של משה פלדנקרייז הוא: "ג'יו ג'יטסו והגנה עצמית" הספר יצא בהוצאת "תועלת" תל אביב תרצ"א. הספר אזל מהחנויות. אשמח לענות על שאלות נוספות בנושא המרתק הזה, של הקשרים בין שיטת פלדנקרייז וג'ודו.
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהג'ודו הוא חלק מהבסיס לשיטה
איתן לרנר27/11/2008שלום רמי ,
אכן , ד"ר פלדנקרייז שהיה הג'ודוקא הראשון במערב לפחות על פי האגדות, הביא את הג'ודו לארץ והיה בעל חגורה שחורה . הוא כתב מספר ספרים בנושא בשנות הארבעים .
אל תוך שיטת פלדנקרייז הוא ארג עקרונות מתוך גישות שונות ועקרונות הג'ודו הם חלק ממנה . למשל הרעיון של שימוש בכוח של היריב וללכת עם משהו מבלי להתנגד ועל ידי כך לנצל את כוחו וכל החשיבה הקשורה לשווי משקל וניצול כוחות מכניים אף הן באים בחלקם מן הג'ודו.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל23/11/2008
שלום רב, האם פלדנקרייז היא שיטה שהוכחה מדעית במחקרים כמשפרת התפתחות ילדים? כלומר, למשל, האם ילד בן 10 שעבר פלדנקרייז בילדותו יהיה יציב יותר ובעל התפתחות פיזית טובה יותר מאשר ילד שלא עבר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקרים על התפתחות ילדים בשיטת פלדנק
איתן לרנר23/11/2008ליטל שלום ,
איני מכיר את כל המחקרים שנעשו בעולם אבל אני יודע למשל על מחקרים שעשתה חוה שלהב בעבודה עם ילדים בהיידלבורג בגרמניה שם עבדה עם קבוצת ילדים בשיעורים פרטניים וקבוצתיים והראתה שינויים ביציבה , בביטחון העצמי ועוד . כמו כן מורתי ענת בניאל מקליפורניה עובדת עם תינוקות וילדים בעלי צרכים מיוחדים ואני חושב שחלק מעבודתה מגובה במחקרים אם כי איני ערב לכך . אני מצרף כאן קישור המראה טיפול בילדה אחת מיני רבים שלמרות שבינקותה נאמר להוריה שלעולם לא תוכל לנוע כבן אדם רגיל , ללכת ולדבר - בעזרת העבודה בשיטה היא כיום נשואה סטודנטית לתואר שני ורקדה בחתונתה שלה . אם הקישור אינו מופיע משום מה , חפשי תחת the healing quest באתר youtube
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציפי19/11/2008
שלום רב, האם פלדנקרייז לתינוקות מיועד רק לתינוקות עם התפתחות לקויה, או שגם לתינוקות עם התפתחות תקינה? במה פלדנקרייז יכול לעזור לתינוקות עם התפתחות תקינה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שיטת פלדנקרייז מתאימה לתינוקות?
דורית דינור19/11/2008שלום ציפי
שיטת פלדנקרייז במקורה היתה מיועדת לתינוקות עם ליקוי בהתפתחות. היום התפתחה ממנה שיטת שלהב המיועדת גם לתינוקות ללא קושי מיוחד. שיטת שלהב נותנת להורים כלים איך להתבונן, לתקשר, לעקוב ולעודד את התינוקות במהלך ההתפתחות שלהם, כדי לשים לב שהשלבים החיוניים בתנועה ובדימוי העצמי של התינוקות יקרו ולא ידלגו עליהם. בשיטת שלהב, את כאמא תלמדי איך להסתכל, לגעת, לעודד את התינוק/ת שלך ולשחק איתו/ה. הרבה הורים מוצאים שהשיטה הזאת מוסיפה לידע ולהבנה שלהם על היחס והטיפול בתינוקות. כל תוספת בשלבים הראשונים לחיי התינוק/ת, יכולה להיות משמעותית ביותר בהמשך הדרך. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לתינוקות ללא בעיות
איתן לרנר20/11/2008ציפי שלום ,
כפי ששיטת פלדנקרייז עוזרת לאנשים בוגרים ללא בעיות מיוחדות , כאלה שמעוניינים לשפר את ההתפתחות ואת השימוש שלהם בגופם , כך שיטת פלדנקרייז עוזרת בשיעורים אישיים גם לתינוקות ללא בעיות התפתחות ושהכל תקין אצלם, על ידי כך ששומרת אותם בתחום התקינות ההתפתחותית ומגרה את הלמידה וההתפתחות הטבעית .
בהמשך לדברי דורית , חשוב לדעת כי מטפלי שיטת שלהב אינם בהכרח מורים לשיטת פלדנקרייז והכשרתם קצרה בהרבה ושונה ולמרות ששיטה זו נבעה משיטת פלדנקרייז היא אינה פלדנקרייז לתינוקות אלא שונה בתכלית.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב מציקיםח.16/11/2008
אני סובל בשנה האחרונה, כנראה בגלל העבודה והישיבה הרצופה והלא נוחה מול המחשב, מכאבי גב נוראיים. יש תרגילי פלדנקרייז מומלצים לפיתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז וכאבי גב
איתן לרנר16/11/2008ח .שלום ,
כיצורים שלא נועדו לשבת במשך זמן רב כל כך , ישיבה אכן יכולה לגרום לנו לבעיות שונות ובינייהן כאבי גב מציקים. כל זה נכון עוד יותר כאשר לא יודעים לשבת בצורה דינמית וחופשית וזו צרה של לא מעט אנשים בעידן המודרני.
אשר לשאלתך : כל שיעורי השיטה אם ייעשו בצורה קשובה ובהנחיית מורה מוסמך יועילו לך וישפרו קרוב לוודאי את המצב כיוון שהשיטה תלמד אותך לחפש ולמצוא את הקשרים בין האגן לגב , הרגליים והידיים בצורה כזו שהליכתך , ישיבתך , תנועות הגוף השונות יהפכו חלקות קלות ומתוכללות יותר. במצב כזה אין סיבה לכאבי גב .
יתכןשבשלב ראשון תרצה לעבוד עם מורה באופן פרטני בשיעור בו תודרך ותונחה באמצעות מגע ידים עדין כיצד להשתמש בגופך בצורה נעימה ושוטפת יותר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב כתוצאה מישיבה ממושכת
דורית דינור16/11/2008שלום ח.
לכאבי גב הכואבים מחפשים פתרון כדי להיפטר מהם. אתה שואל על תרגילי פלדנקרייז כפיתרון. שיטת פלדנקרייז כוללת בתוכה תנועות ולא תרגילים. ההבדל נמצא בהקשבה שכרוכה בתנועות בפלדנקרייז. כאשר תלמד ותתאמן להקשיב לעצמך ולגב שלך, לדעת מה מגביר את הכאב ומה מפחית אותו, כאשר תשים לב מתי אתה נושם או עוצר את הנשימה, כאשר תשים לב לתנוחות שלך בישיבה ותדע לשנות אותן, גם כאבי הגב יפחתו בהדרגה. את כל זה לומדים עם מורה לפלדנקרייז. אפשר בקבוצה ואפשר בשיעורים פרטיים. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטניהא.13/11/2008
בתי כיום בת 5.5 עברה שיחלוף של דם בעיקבות צהבת שהגיע לרמה של 36 אתמול היינו אצל נורולוג שהפנה אותנו לפיזוטרפיה ורשם שקיים חוסר אירגון של תנועות הגפיים עם מרכיבים דיסטוניים והיפוטניה של חגורת הכתפיים ואמר שבמידה וכל זה לא נגרם מהצהבת אז הפיזוטרפיה תעזור לה ונומר וזה אכן נזקים של הצהבת מה אז? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוטוניה
איתן לרנר13/11/2008שלום א.
גם אם המצב נובע מחסר או פגיעה נוירולוגית כתוצאה מנזקי הצהבת , בשיטת פלדנקרייז ובעבודה עדינה באמצעות מגע שכוונתה לאפשר לילדתך למידה חדשה או מחודשת של התנועות ,יש אפשרות לארגן את התנועה כך שההיפוטוניה והדיסטוניה לא ישפיעו (או לפחות לא בצורה מכרעת ) ולא יפריעו לה לקום , ללכת ,ובכלל להמשיך להתפתח בצורה מיטבית .
בשונה מפיזיותראפיה , אנחנו עובדים באמצעות התנועה להגיע אל המוח ואל מערכת העצבים שהם האחראיים להתפתחות , ללמידה בכלל וללמידת התנועה בפרט ואיננו מחפשים לתרגל את השרירים או את התנועה באופן מכני. לכן ניתן לעזור גם במצבים בהם הרפואה אינה יודעת מה לעשות או חושבת שאין פתרון.
את מוזמנת ליצור קשר
כל טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז והיפוטוניה
דורית דינור16/11/2008שלום רב לך א.
היפוטוניה הוא מצב של מתח שרירים [טונוס] נמוך מהממוצע. דיסטוניה הוא מצב של חוסר איזון במתח השרירי. בלי קשר לגורם להיפוטוניה או לדיסטוניה, שיטת פלדנקרייז עוזרת באירגון המתח השרירי כך שיהיה מאוזן בכל חלקי הגוף, מבחינת קדימה ואחורנית, ימין שמאל, ועוד. אירגון התנועה כך שהמתח השרירי יספיק כדי להניע את חגורת הכתפיים, יאפשר לזקוף את הגב ועוד פעולות בסיסיות של השלד המופעל על ידי השרירים כדי שהאדם יוכל לתפקד בתנוחות שונות ויעשה פעולות רבות. אתן מוזמנות ליצור קשר, בהצלחה לכן, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבת הגוףיעל10/11/2008
האם השיטה מוכרת לכם? האם יש דמיון בינה לבין פלדנקרייז? היכן ניתן ללמוד יותר על השיטה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבת הגוף
איתן לרנר10/11/2008עד כמה שאני זוכר מפתח או מפתחת מחשבת הגוף היו תלמידים של ד"ר פלדנקרייז ומרשמים של תלמידים שלי בעבר שעשו לפני הגיעם אליי עבודה בשיטה זו , יש דימיון מסויים .
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשוואה בין פלדנקרייז ומחשבת הגוף
דורית דינור11/11/2008שלום יעל
כמו לגבי שיטות רבות, יש קשר ביניהן ובין שיטת פלדנקרייז. יחד עם זאת שיטת פלדנקרייז היא הבסיס לכל השיטות האחרות. כמו לברר על סגנונות כתיבה שונים, סגנון כתיבה תנכי, כתיבת עיתונאית, שירה ועוד. לכולם משותף אותו אלף בית שעליו הם מבוססים. במחשבת הגוף המחשבה נשארת אצל המורה היודע הכל. בשיטת פלדנקרייז, המורה לא אומר לתלמידים מה עליהם להרגיש, אלא שואל שאלות ומכוון את התלמידים לשים לב לעצמם, לבדוק את התחושות השונות בתנוחות שונות ולהסתקרן. אני ממליצה לך לנסות ולהבחין בעצמך בהבדלים. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל05/11/2008
שלום רב, ילדתי לפני שבוע. כמה זמן אני צריכה לחכות לפני שאוכל לעשות פלדנקרייז? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב !
איתן לרנר05/11/2008שלום ליטל ,
התשובה תלויה בעיקר בדבר אחד :כיצד את מרגישה לאחר הלידה. אם לא היתה לידה קשה מאוד ואת מרגישה טוב את יכולה לקחת שיעורים קלים ולעבוד בהדרגה ולבדוק אם נוח לך עם זה . מומלץ לעבוד עם מורה ואולי כדאי להתייעץ עם רופא ליתר ביטחון .בכל מקרה איני רואה בעיה מיוחדת , כאמור אם אין סיבוכים ובעיות.
מזל טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז אחרי לידה
דורית דינור05/11/2008לליטל - מזל טוב ללידה שלך. טוב להיות אחריה ואני מקווה שאת מחלימה ומרגישה טוב.
לשאלתך, אין פרק זמן מוגדר. תוכלי לעשות פלדנקרייז מייד אחרי הלידה ובכל זמן. ההקשבה לעצמך לא מותנית בזמן ואת ההתייחסות לעצמך ברכות ובעדינות אפשר ליישם כל הזמן. גם בקבוצה וגם בשיעור פרטי, מומלץ. אחרי לידה, כדאי שתשימי לב איך את מחזיקה את התינוק/ת, איך את מחתלת, מיניקה, מאכילה, מחבקת ועוד. איך תימנעי מלהפעיל כוח בידיים, כדי שהן לא תכאבנה לך ושיהיה נעים לתינוק/ת שלך. איך לשאת את התינוק/ת ולהשתמש בכל הגוף, בעמוד השדרה, באגן ועוד ועוד שאלות מעשיות המתעוררות כעת. בהצלחה באמהות ובהמשך, שלך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרטים לגבי מטפליםאיה02/11/2008
מחפשת אופציה לטיפול לבתי בת 14 אשר התגלתה לה עקמת קלה (18 מעלות) בגב התחתון לא מבנית. האם יש באזור מגורנו (רחוב ענתות גני צהלה) קבוצת יציבה או מטפלת מומלצת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורה באזור ת"א
איתן לרנר02/11/2008איה שלום ,
גם אני וגם דורית מלמדים בתל אביב שיעורי קבוצה לטיפול ביציבה . שיעורים פרטיים אני נותן באזור ר"ג על גבול ת"א קרוב לרכבת צפון ודורית באזור גן העיר בת"א
את מוזמנת לפנות אלינו
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)