פורום פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התהפכות תינוקת
    שמי
    20/08/2008

ילדתי לפני שמונה ימים תינוקת קטנה ומקסימה. בבית החולים הסבירו על הנחיות משרד הבריאות בנוגע לשכיבה על הבטן והדגישו את החשיבות של השכיבה על הבטן בזמן בו התינוקת בהשגחה. ניסיתי להשכיב את ביתי על הבטן בזמן שהיא ערה וזה לא כל כך הולך. רוב היום היא ישנה ובמעט הזמן בו היא ערה היא אוכלת או מקטרת. חשבתי שיהיה טוב להשכיב אותה לישון על הבטן בשעות בהן אני ערה ומשגיחה אך אחות טיפת חלב אמרה לי שזה לא מספיק. במה תוכלי לעזור לי בהתמודדות הזו? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות תינוקת

הוספת תגובה

• התמודדות עם תינוקת

איתן לרנר
    20/08/2008

שלום שמי ,

החשיבות שהתינוק ישהה גם על הבטן היא בין השאר בכך שיוכל להתמוד וללמוד להפעיל את השרירים הזוקפים את הראש והגב . יחד עם זאת שכיבה על הגב חשובה באותה מידה כיוון שמתנוחה זו התינוקת לומדת המון דברים . ממה שאת אומרת נשמע לי שהכל בסדר ולא ברור לי למה האחות מתכוונת באומרה שזה לא מספיק . האם תוכלי לספר יותר ?
    בכל אופן על מנת לדעת יותר אצטרך לראות אתכן .

בברכה

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשכב על הבטן - כיצד

דורית דינור
    11/09/2008

שלום רב לך שמי
    ראשית מזל טוב לך על הולדת ביתך. אני מסכימה שחשוב לאפשר ולהרגיל את ביתך לשכב על הבטן. יחד עם זה שימי לב למילה להרגיל. כלומר, זהו תהליך. תשכיבי אותה מעט, תני לה להתרגל, ותחזירי אותה אל הגב. היא יכולה גם לישון על הבטן, זה מותר. היא תמצא איך להניח את הראש, איפה לשים את הידיים. עליך להתרגל גם להיות אמא. גם זהו תהליך שבו תלמדי לסמוך בעיקר על עצמך ועל התינוקת שלך. את תכירי אותה הכי טוב מכולם. טוב לקבל עצות, אך חשוב להאמין לה ולעצמך.
    באופן כללי, שכיבה על הבטן מומלצת כי מהבטן יש אפשרויות לדחוף את הרצפה עם הידיים והרגליים, להרים את הראש, להביט קדימה וכמו שאיתן כתב, לזקוף את הגב ואת עמוד השדרה. השכיבה על הגב חשובה גם היא לתקשורת איתך ועם הקרובים לה ביותר. בהצלחה ותיהני מהדרך של האימהות, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למכירה מיטת פלדנקרייז יד שניה
    מ ח י י כ ת
    17/08/2008

למכירה מיטת פלדנקריז תקנית מתקפלת במצב טוב, למעט ריפוד קרוע.
    מחיר המיטה: 400 ש"ח.
    מייל למתעניינים: [email protected]

הוספת תגובה

• שאלה
    עדי
    17/08/2008

שלום רב, קניתי אופניים ואני לא יודעת באיזה גובה לשים את הכיסא - בגובה נמוך נורא קשה לי לסובב את הפדלים, אבל כך אני מרגישה הכי בטוחה. מה הגובה הכי טוב? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• עיניין של ניסיון ובדיקה עצמית

איתן לרנר
    17/08/2008

עדי שלום,

למרות שיש גובה שהוא יותר מתאים לכל אדם על פי גובהו ,אני מאמין שהדרך הכי טובה תהיה לרכוב על האופניים בגבהים שונים של הכסא ולחוש בעצמך מתי את מתאמצת יותר ומתי פחות . ייתכן שהדרך הנוחה לרכוב היא דווקא זו בה הכסא יותר גבוה ואז כדאי ללמוד ולהתנסות כיצד לסמוך על עצמך ולשמור על שיווי משקל ואז בהדרגה להפסיק לפחד מהנפילה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רובי
    13/08/2008

האם פלדנקרייז יכול לגרום לפציעות ספורט, תפיסות שרירים וכדומה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה לרובי

איתן לרנר
    13/08/2008

רובי שלום ,

פציעות ספורט יכולות להיגרם לך כאשר אתה עובד שלא בהקשבה לעצמך וללא התייחסות ליכולותיך ומתוך מאמצי סרק (כאלו שאינם מתבטאים בתנועה ). מצב זה יכול לקרות בכל פעילות שאתה עושה .
    בשיעורי פלדנקרייז המורה ואתה מתכווננים לתהליכים ולא להישגים ומכאן התהליך כולו ממוקד באיכות התנועה , באיך ולא במה אתה עושה . ישנם שיעורים מאתגרים יותר וישנם כאלו שפחות ואם אתה עובד ללא הקשבה תוכל גם כאן לצאת עם שרירים תפוסים . יחד עם זאת התהליך כפי שכבר כתבתי מאפשר לך להפנות את הקשב אל עצמך ובכך הסיכוי להיפגע כמעט אפסי .האפשרות ללמוד כיצד לנוע יותר בחן וקלות וללא מאמץ היא לעומת זאת בהישג יד.

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציבה נכונה
    ימית
    10/08/2008

שלום הופניתי לטיפול פלדנקרייז פרטי כדי לעבוד על יציבה ופתרון בעיות גב, כמה זמן אמור לקחת כל תהליך הטיפול בערך? כלומר לכמה מפגשים אזדקק

לקביעת תור
    סגירה
    יציבה נכונה

הוספת תגובה

• תהליך הלמידה הוא אישי

איתן לרנר
    10/08/2008

היי ימית

תהליך הלמידה ( לא טיפול) הוא אישי ותלוי בך לא פחות משהוא תלוי במורה .איני יכול לאמר לך מראש לכמה מפגשים תזדקקי . על מנת לאמר לך אני צריך לראות אותך ולעבוד איתך לפחות שיעור אחד ואז לתאם ציפיות להמשך.

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    יונתן שנקר
    05/08/2008

אשמח לקבל מכם הכוונה או המלצה לטיפול בשיטת פלדנקרייז לילדה בגיל 7 עם יציבה בעייתית באיזור יבנה-גדרה (גדרות). תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ביבנה

איתן לרנר
    05/08/2008

יונתן שלום ,

איני מכיר מספיק על מנת לדעת להמליץ אבל יש אפשרות להקיש פלדנקרייז ולחפש באינטרנט מורים מהסביבה . אתה יכול גם להיכנס לאתר המורים ( עמותת המוסמכים בשיטה ) בישראל ולחפש על פי אזור מגורים . אני מכיר את ענת קריבין שהיא מורה מאוד מנוסה אם כי אני אישית לא עבדתי איתה ולכן איני יודע מספיק על מנת להמליץ על עבודה פרטנית . 08-9430014
    יש גם את ענת אביב יפת מפלמחים שעובדת עם ילדים בקבוצות ואולי גם פרטני :03-9538251
    אודה לך אם תאמר להן שהופנית על ידי איתן לרנר

אם תחליט מסיבה כלשהיא שלא מתאימות ותוכל לעשות את המרחק לאזור המרכז , אוכל לקבל אותה לשיעורים פרטניים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות של מתחיל (-:
    יואב
    04/08/2008

שלום, אני מתאמן בקראטה (אמנם כתחביב אך ברצינות) וקיבלתי המלצה מהמדריך על פלדנקרייז. המלצתו התיחסה בעיקר ללימוד תנועה נכונה ושיכלולה כמו גם את היציבה (אולי אפילו תיקון דברים שעין מקצועית יכולה להבחין בהם). הופתעתי לקרוא שהשיטה ישראלית. עד לאחרונה שמעתי את השם מידי פעם אבל לא כל כך ידעתי מה השיטה עושה ובטח שהיא ישראלית שזה כבר יתרון גדול... בנוסף עלו אצלי כמה שאלות, אולי השיטה הזו תוכל לסייע בידי בנושאים נוספים שחשובים לי . אשמח אם תוכלו להתייחס אליהם בקצרה. א. נושא גמישות ומתיחות - חשוב לי מאוד לשפר ולעבוד באופן יומיומי (גם בשביל שיטת הקראטה). ב. "פיתולים" - אני מתכוון לתנועות "עיסוי" לאיברים הפנימיים על ידי תנועות פיתול של הגוף. ג. נושא הנשימה- תרגילים שונים. כמו כן, ניסיתי להתעניין אולי יש ספרים על השיטה ובעיקר לראות את מבחר התרגילים (כי מן הסתם בשיעור נסיון עובדים על מספר מצומצם מתוך "בנק" גדול של תרגילים ולא כל כך מצאתי. האם תוכלו להמליץ לי על כאלה ? תודה והמשך שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות של מתחיל (-:

הוספת תגובה

• ועוד שאלה ששכחתי

יואב
    04/08/2008

טיפול במתח, ולחץ - לא שאני עד כדי כך סובל מזה אבל אני טיפוס מאוד "רועש" מבפנים אם אתם מבינים, ולעתים אף סובל ממגרנות - זו גם הסיבה שהגעתי לקראטה על מנת לנסות להשקיט את זה קצת. שוב תודה, וסליחה על שהעמסתי בשאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליואב

איתן לרנר
    04/08/2008

יואב בוקר טוב ,
    לא הבנתי מה אתה שואל . האם אתה שואל אם אכן זה יכול לעזור לך עם הקראטה ועם לחץ ומתח ?
    לגבי קראטה או כל תהליך תנועתי אחר השיטה מיועדת לעזור לך בתיווך המורה ללמוד כיצד אתה לומד . ז"א כיצד אתה מארגן את עצמך על מנת להטמיע ידע אמיתי תחושתי חדש והופך אותו לחלק מהחיים שלך .
    יציבה ,שהיא האופן בו אנו עוברים ממצב למצב ( ולא עמידה כמו שבטעות חושבים לא מעט אנשים)יכולה להיות חסכונית ויעילה, נעימה וספונטנית ואלגנטית למראה כמו שהיא יכולה להיות מסורבלת, ודורשת מאמצים מיותרים שיוצרים רעש קבוע במערכת. נוכל ללמדך כיצד "לנכש" מאמצי סרק פוגעניים אלו וזאת באמצעות הגברת המודעות ולהפוך את כל מה שאתה עושה ליותר קל עבורך .
    לגבי מתח וחרדה :מיגרנות יכולות לנבוע מהמון סיבות :רגשיות , רעלים סביבתיים ( חשיפה אלייהם),המזון שאתה אוכל ועוד. מתח אף הוא קשור לסיבות רגשיות ולדעתי לעבר הרחוק שלנו כילדים. בשיטת פלדנקרייז תוכל ללמוד לשים לב אל המתח והלחץ ולעכב את תגובותיו . כמו כן השיעורים תורמים לתחושה של נינוחות אם כי לפתור בעיות הקשורות למתח והסיבות לו באופן אמיתי ומעמיק , צריך לדעתי לעבור תהליכים נוספים המאתרים מקורות של רגשות ומתחים .

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יואב
    04/08/2008

האם תוכל להתייחס גם לנושא תרגילי גמישות ומתיחות : האם קיים בפלדנקרייז ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתי ליואב

איתן לרנר
    04/08/2008

יואב שלום

משום מה רק עכשיו נוספו השאלות להודעתך : כבר עניתי לך לדעתי על הכל אך ברצוני להתייחס לנושא הספרים ועבודה עצמית.
    שיטת פלדנקרייז אינה בנוייה מתרגילים מכניים של מתיחות וכיווצים . הבסיס שלה נשען על מודעות והקשבה לתהליך , לאיכות הפעולה ולאמצעים בהם אתה משתמש לצורך פעולתך. אתה יכול לנסות לעבוד עם ספר כמו למשל "שכלול היכולת" של משה פלדנקרייז אך אתה עלול לפספס את הנקודה . מורה יכול לראות כיצד אתה עובד ולשלב בתהליך התאמות והגבלות מיוחדות שיעזרו לך ללמוד באופן בו מערכת העצבים שלך לומדת בצורה המיטבית . מורה יכול לראות ולהפנות תשומת ליבך למאמצים מיותרים שאתה עושה ולשטחים ונקודות עיוורות שלך לגבי עצמך . אני עבדתי בעבר עם הספר ונהניתי מאוד אבל הדבר היה שונה לחלוטין כאשר עבדתי בהדרכה של מורה הן בשיעורים אישיים באמצעות מגע והן בשיעורי הקבוצה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק שרירי גב
    יואב
    03/08/2008

שלום, הנחו אותי לחזק את שרירי הגב, האם מומלץ לעשות זאת על ידי טיפולי פלדנקרייז או שלא בהכרח עובד על שרירים?

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק שרירי גב

הוספת תגובה

• מה עוזר לתנועה ולגב ? תשובה ליואב

איתן לרנר
    03/08/2008

יואב שלום,

לא כתבת ולכן אין לי דרך לדעת מה הסיבה שהתייעצת ושבגללה היציעו לך לחזק שירי גב . האם תוכל לספר ( אתה יכול גם באופן אישי ולא דרך כאן אם אתה מרגיש לא נוח ).?
    בעיות בתנועה מתבטאות בדרך כלל בתיאום לא טוב או בחוסר תיאום בין שרירים יריבים .כאשר אדם למשל מתכופף יש מערכות שרירים שמאפשרות לצד האחורי להתארך ולהימתח ולקדמי להתקצר ולהתכווץ . כאשר התיאום לא טוב התנועה תהיה מוגבלת בגלל שחלק מהשרירים מפריע לפעולה של השרירים האחרים .לדעתי ,לרוב הבעיה בגב אינה בגלל שרירים חלשים מידי אלא כאלה שעובדים ללא תיאום . לעיתים קרובות הם עובדים חזק מידי .
    חיזוק שרירי הגב אם נעשה בצורה לא מודעת לכל התפקוד התנועתי ולגוף עשוי לגרום לחיזוק יתר במקומות שונים ויכול לפגוע יותר בתיאום השריר.
    בשיטת פלדנקרייז אתה יכול לגלות שתיאום בין השרירים שהוא תוצאה אחת מהתהליך של הלמידה , יכול לעזור לך לפתור בעיות של תנועה וכאב על ידי למידה כיצד לנוע ולפעול עם פחות כוח ומאמצי סרק כך שהתנועה והתפקוד חסכוניים יותר ויעילים יותר.
    אם תפרט יותר אוכל להיות יותר מדוייק

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    קורל
    31/07/2008

האם זה נכון שפלדנקיירייז פועל יותר על ההרגשה של הבנאדם וגורם לו להרגשה טובה, ולא ממש מרפא בעיות מבחינה רפואית?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיפור במקום ריפוי

איתן לרנר
    31/07/2008

קורל שלום ,

על אילו בעיות רפואיות אתה מדבר , האם תוכל לתת דוגאמ ?
    שיטת פלדנקרייז היא שיטת חינוך באמצעות תנועה ולא שיטת ריפוי והיא עוסקת בשיפור מתמיד ולא בריפוי .ולמה אני מתכוון ?. כאשר אדם הולך שנים ומשתמש בגבו וברגליו וגופו בצורה שיוצרת עומס קבוע למשל על הברכיים וכתוצאה מכך צצות תופעות של כאב ושחיקה בברכיים או במפרקי הירכיים הוא יחפש לפתור את הבעיה ולרפא את עצמו . העינין הוא שריפוי הוא ניסיון לתקן ולהחזיר את המצב לקדמותו , למה שמוכר לו . אבל מה אם הבעיות הקיימות נובעות מהמצב המוכר לך, מהאופן בו אתה משתמש בעצמך ? - ולעיתים תכופות מאוד זהו אכן המצב. מה תתקן ולאיזה מצב אתה מעונין לחזור?
    השיטה מלמדת אותך לשפר את אופן השימוש היומיומי שלך בגופך כך שלא תצטרך יותר להעמיס בצורה לא בריאה על אברייך השונים . יותר מכך אתה נמצא במצב של שיפור מתמיד.
    תאר לך שאתה יכול לחיות את חייך לא מתוך מחשבה על כיצד להפחית כאב ואי נוחות אלא", כיצד אוכל לעשות שיהיה לי יותר נוח ונעים עכשיו כשנוח לי ". החיים יהיו נפלאים , לא ?!.
    באמצעות פלדנקרייז אתה יוצר קשר עם עצמך , עם היכולת המולדת ללמוד כיצד ללמוד . יכולת שנזנחת לעיתים קרובות מידי בהתבגרנו . יכולת זו היא זו שמאפשרת לכולנו ללמוד דרכים לנוע ולפעול בעולם בקלות ומתוך הנאה ונוחותו וברגע שאתה מתחבר אלייה מחדש הרבה פעמים בעיות וכאבים נפתרים או מוקלים.

לילה טוב

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    ל.
    28/07/2008

יש לי כאב ברכיים באופן קבוע כשאני עוסק בספורט (אני עושה זאת פעמיים בשבוע). האם במסגרת פלדנקרייז ניתן לטפל או לסייע לבעיה זו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• תשובה ל ל.

איתן לרנר
    28/07/2008

שלום לך ,
    בשיטת פלדנקרייז תוכל ללמוד מה אתה עושה וכיצד אתה משתמש בגופך ( קרוב לוודאי שלא רק לצרכי הספורט אלא בכל התנועות היומיומיות) כך שברכייך נפגעות . תוכל ללמוד להתנועע באופן קשוב לעצמך ולאפשר בכך ללחץ על האברים והעומס בעת תנועה ומנוחה להתחלק בצורה מלאה ומשתפת על פני הגוף ובכך להימנע מבעיית ברכיים או בעייה אחרת
    .
    אגב , ממציא השיטה החל את פיתוחה בעקבות פציעת ברכיים חוזרת ונשנית .

יום טוב

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון
    נעמי
    24/07/2008

שלום רב. אני עובדת עבודה פיזית מאומצת, וסובלת מכאבים בגב התחתון. אני בת 26 האם וכיצד שיטת הפלדנקרייז עשויה לעזור לי? אני רוצה לציין שאין לי כל כך זמן ללכת לשיעורים, האם אפשר להסתפק בקלטת של תרגילי פלדנקרייז או שבלי מורה אין טעם

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ללא מורה

איתן לרנר
    24/07/2008

נעמי שלום ,
    לשאלת האם וכיצד: פלדנקרייז תעזור לך ללמוד להקשיב לעצמך ולאופן התנועה כמו גם לאיכותה ותלמד אותך באמצעות מודעות ורגישות שמתגברת , לשנות ולשפר את היכולת התפקודית התנועתית . את יכולה ללמוד לנוע בתחושה של קלות ונעימות ולוותר על מאמצים מיותרים שגורמים בין השאר לבעיות שתיארת( אם כי יכולות להיות גם סיבות נוסםפות לכאבי הגב )
    בשביל לענות לשאלה האם את יכולה לעשות שיעורים לבד אצטרך לראות ולשמוע אותך . יחד עם זה השיטה עוסקת באיכות שונה של תנועה ולכן קשה לי להאמין ובמיוחד כשיש לך בעיות גב וכאבים , שתוכלי להפיקק את המיטב מקלטות . מורה רואה אותך ויכול לשנות את התהליך ולאפשר לך וריאציות של תנועה , הקשב של המורה משחק כאן תפקיד ובקלטת את עם עצמך ולא ממש יכולה לברר האם את פועלת בצורה יעילה . אני חושב שאם כואב לך ואת מעוניינת לשפר את אוכיות החיים , רצוי להשקיע זמן אולי בשיעורים פרטניים אחד על אחד שנעשים באמצעות מגע ו/או לללכת בכל זאת לקבוצה . אם את רוצה לשנות לדעתי תצטרכי להשקיע משהו

את יכולה לפנות אליי אם תרצי לברר דבר מה נוסף

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעמלות לנשים בהריון
    הילה
    21/07/2008

שלום, האם שיטת פלדנקרייז מיועדת גם לנשים בהריון עד איז החודש אם כן ניתן להתאמן?

לקביעת תור
    סגירה
    התעמלות לנשים בהריון

הוספת תגובה

• פלדנקרייז בתקופת ההריון

איתן לרנר
    21/07/2008

היי הילה

איני רואה סיבה שלא לעשות פלדנקרייז בתקופת ההריון עד שלב מאוחר מאוד בתנאי שאין בעיות רפואיות מיוחדות (שכדאי לברר אצל הרופא). המגבלה כמובן תהיה בשיעורים על הבטן : את אלו אל תעשי . השיעורים המומלצים בדרך כלל יותר הם אלו בשכיבה על הצד כך שהבטן והלחץ על השלד שגורם לעיתים בעיות וכאבי גב , מתחלק בצורה שונה ונוחה יותר .גם שיעורים על הגב ניתן לעשות אך כמובן כדאי שתקשיבי לנוחות שלך במהלך השיעורים ותעשי רק מה שאת יכולה בקלות ( שזו מילא הנחיה בשיעורים בשיטה לכלל המתאמנים). אם תרצי לנסות , את יכולה לראות שיעור לדוגמא באתר שלי (פרטים למעלה בצמוד לתמונתי) , שיעור שמיועד לכולם אך מתאים בעיקר לנשים בהריון .

בהצלחה ומזל טוב
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב כרוני
    אורי
    16/07/2008

שלום, רציתי לשאול את עצתכם בנושגע לכאב גב תחתון שכל פעם שאני עושה תנועה לא נכונה הוא יחוזר, זהו כאב חד בגב תחתון/עצם הזנב הוא פורץ לאחר התכופפות, ניקיון הבית או ספורט ואחת לכמה חודשים משבית אותי, האם כדאי לבדוק, האם זה נשמע לכם נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב כרוני

הוספת תגובה

• כאב גב כרוני

איתן לרנר
    16/07/2008

אורי ערב טוב ,

אתחיל מהסוף . כדאי ללכת בכל מקרה לבדוק אצל אורטופד רק על מנת להיות שקט . כאב כרוני בגב יכול לנבוע מסיבות רבות אך אחת היא מהי הסיבה או הגורם , התוצאה היא בדרך כלל שאתה משתמש באופן מוגזם בחלקים מסויימיםשל גופך ולא מודע ולכן לא משתמש באופן מאוזן (או בכלל )בחלקים אחרים . אתה יכול ללמוד באמצעות שיטת פלדנקרייז להקשיב לעצמך תוך כדי תנועה ובתנאי חממה שאינם גוררים את הכאב המוכר לך וללמוד כצד להפעיל את גבך ועמוד השדרה בצורה יותר הרמונית ומאוזנת . בדרך זו המתח השרירי המוגזם שגורם לעוית ולכאב , מופחת ושרירי הגב עובדים בתיאום ואיזון מלאים יותר עם השרירים הקדמיים של גופך.

מקווה שעזרתי

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב כרוני - האם הוא נורמלי

דורית דינור
    16/07/2008

שלום רב לך אורי
    כשאתה שואל האם זה נורמלי, אתה מתכוון האם זה אמור וצריך להיות כך. התשובה היא לא ולא. אך זוהי תופעה נורמלית בכך שהיא נפוצה מאוד בציבור. ניתן לשנות את המצב הזה של גב כואב ותנועות המעוררות את הכאב. שיעורים בשיטת פלדנקרייז הם דרך טובה לשנות את ההרגלים המובילים אותך לכך. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת דרכים
    חלי
    13/07/2008

לפני שנה וחצי עברתי תאונת דרכים ויש לי 8 פריצות דיסק כולל צאווריות. עד לפני התאונה הייתי מתאמנת בכל סוגי ספורט כולל פילאטיס, כיום אני רק שוחה.

בעיקרון בכל שכיבות הבטן שאני עושה כואב לי הצאוור ולעיתים גם בגב, האם אני יכולה לעשות פלדנקרייז וזה יכול להועיל לי?

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת דרכים

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לשיקום לאחר תאונה

איתן לרנר
    13/07/2008

היי חלי ,

התשובה היא חיובית בהחלט . שיטת פלדנקריז יכולה לעזור לך ללמוד לנוע ולפעול בצורות חדשות שיאפשרו לתנועה להפוך משהו הרמוני ונוח יותר כך שלא תצטרכי לאמץ את צווארך ואת גבך ותאפשרי לעמוד השדרה להחלים. ייתכן שבמצב בו את נמצאת יועיל יותר לערוך פגישת עבודה פרטנית עם מורה בשיטה ולהחליט יחד האם את זקוקה לשיעורי קבוצה או שיעורים פרטנים ( שמועברים על ידי מגע עדין ) או שילוב בינייהם .

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיה ופלדנקרייז לפגיעה בגב

דורית דינור
    15/07/2008

שלום רב לך חלי.
    את מתארת מצב של פגיעה בחוליות עמוד השדרה. תצטרכי לחיות עם הפגיעה הזאת ולתפקד בצורה הטובה ביותר. שיטת פלדנקרייז תעזור לך להתארגן עם עצמך ולחיות טוב עם הפגיעה, לתפקד במינימום כאבים ובגמישות מירבית. זהו תהליך לימוד שלך את עצמך ואת הופני התנועה שלך, כדי שלא יכאב לך. שחיה עלולה גם היא להזיק. למשל בשחיית חזה, הצוואר בדרך כלל נוטה לאחור עם הראש והגב מקושת לאחור. האם זו תנוחה נוחה לך? בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לפריצת דיסק
    חן
    10/07/2008

שלום, האם פלדנקרייז יכולה לעזור למי שיש פריצת דיסק בגב תחתון?

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז לפריצת דיסק

הוספת תגובה

• פלדנ'קרייז ופריצת דיסק

איתן לרנר
    10/07/2008

חן שלום רב,

בהחלט כן , פלדנקרייז עובדת על התנועה שלנו כמכלול ומאפשרת להתחיל לנוע בדרכים ואיכויות כאלו בהם אנו משתמשים בגב ובגופנו בצורה כזו שאין לחץ על מפרקים וחוליות כתוצאה ממאמץ מיותר.
    את( אתה?) יכולה להחליט לעבור תהליך של שיעורים פרטניים או בקבוצה , כדאי להתייעץ עם המורה.

אשמח לענות על שאלות נוספות
    [a href='http://' id='link'][/a]
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - מה עושים?

דורית דינור
    15/07/2008

שלום רב לך חן
    בשיטת פלדנקרייז לא מתקנים את הדיסק שפרץ, אלא אתה לומד לחיות איתו. כלומר, לתפקד, להתנועע, ולאט לאט לשכוח ממנו ולהרגיש טוב. פריצת דיסק נגרמת בגלל יציבה לא מאוזנת, בגלל טונוס [מתח] שרירים לא מאוזן הגורם לחוליות למוע זו ביחס לזו ולדיסק לפרוץ. בשיעורי פלדנקרייז נעבוד על איזון בין ימין שמאל, בין קדימה ואחורנית במטרה להחזיר לך את היציבה המאוזנת והיעילה, שלא יהיה מתח יתר בצד אחד. אנשים רבים עם דיסק שפרץ, נעזרו ונעזרים בשיטת פלדנקרייז. זו היא שיטה של עזרה לעצמך על ידי לימוד עקרונות בסיסיים בתפעול גופנו ועצמנו.
    בהצלחה לך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה