פורום פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחיקת סחוס במפרק ירך
    דנה
    12/09/2009

במה יכולה שיטת פלדנקרייז לסייע לבעיות במפרק הירך ?
    עקב כאבים וצמצום טווח התנועה הפסקתי למעשה להשתתף בשיעורים.
    מה ניתן לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחיקת סחוס במפרק ירך

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ומפרק הירך

דורית דינור
    12/09/2009

שלום לך ד.
    את שואלת מה אפשר לעשות במקרים של שחיקת סחוס במפרק הירך. יש הרבה מה לעשות, מבחינת תנועתית. למשל להניע את מפרק הירך בדרכים שאינך מכירה, כמו למשל באמצעות הרגל השניה, באמצעות האגן, באמצעות הצלעות ועוד. את זה ניתן לעשות בשיעור אישי, כי בשיעור קבוצתי, יש סיכוי שאת ממשיכה לעשות את מה שאת רגילה וכואב לך. כמו כן, העדינות, האיטיות והמגע הברור אל השלד יכול לשפר את הדרך בה את מפעילה את המפרק שלך.
    מציאת דרכי הנעה חדשות יכולה לשפר את התחושה והתנועה במפרק הירך. המפרק כולל לא רק סחוס אלא גם נוזל תוך מפרקי, שרירים, גידים ועוד. יש אפשרויות לשיפור תנועתי שם. בהצלחה לך, דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "המגע הברור אל השלד"

דנה
    12/09/2009

התוכלי בבקשה להסביר מעט את הביטוי הזה בו השתמשת ?
    תודה על תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ומפרק הירך

איתן לרנר
    12/09/2009

ורד שלום,

שחיקה של המפרק נובעת מלחץ קבוע על המפרק של משקל הגוף בעת תנועה.משקל שלא מחולק בצורה טובה על פני חלקי הגוף השונים.
    בשיעור פרטני תוכלי להרגיש ולהכיר באופן תחושתי עמוק יותר את התנועה של המפרק ביחס לתנועות האגן והגב והידיים ושאר חלקי הגוף ולארגן את התנועה כך שהעומס יעבור דרך השלד בצורה שמשחררת את המפרק מהלחץ המיותר .
    בשיעור כזה המורה יוצר סביבה וגירויים שונים המותאמים לך ולמצבך ואת לומדת להשתמש ברגל בצורות חדשות ובהקשרים חדשים ובלתי הרגליים .
    כאשר אנו מצמצמים את יכולת התנועה שלנו הפגיעה אינה רק במקום הפגיעה המקורי וכך מי שמפרק הירך שלו מוגבל יכול למצוא עצמו מגביל את תנועות הגב והחזה וכתוצאה את הנשימה שלו על מנת לשמור על האזור הפגוע נייח ולא מכאיב , או על מנת לפצות על התנועה של המפרק בעזרת חלקים אחרים. כאשר אני לומד להקשיב לעצמי ולאופן הפעולה שלי אני יכול לשפר את יכולת התנועה באופן כזה שהמצב המתואר אינו מתרחש והחופש לנוע , לנשום בקלות הולך ומשתפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בפיזיותרפיה נאמר לי

דנה
    12/09/2009

ראשית תודה על התגובות וההסבר.
    בפיזיותרפיה הוסבר לי כי טווח התנועה של המפרק נוטה להמשיך ולהצטמצם
    וזאת במידה ולא משקיעים במתיחות ובהרחבת הטווח.
    אני מבינה שבפלדנקרייז מדובר על "עקיפה" של עבודת המפרק.
    האם לא תהיה הצטמצמות נוספת ביכולת ההנעה של המפרק אם אתרכז
    ביצירת מודל תנועתי שונה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור התנועה אינו קשור למתיחה

איתן לרנר
    12/09/2009

ורד שלום ,
    התפיסה האומרת שעל מנת להרחיב טווח תנועה יש למתוח או לכווץ היא תפיסה מכנית , מקומית ושאינה לוקחת בחשבון שהתנועה היא חלק ממערכת שלמה יותר של מוח ואדם אינטלגנטיים ושל תנועה הקשורה לכל חלקי הגוף.
    לדעתי מתיחה כשלעצמה לא רק שלא מרחיבה טווח תנועה באמת אלא שיוצרת תגובות נגד שריריות ובסופו של דבר משנה את טווח ואיכות התנועה לרעה.בכל מקרה התפיסה המקוטעת הזו אינה לקוחת בחשבון את ההקשר הרחב של המפרק אל כל אברי הגוף ותנועותיו .בפלדנקרייז איננו בהכרח עוקפים את העבודה של המפרק אלא לומדים להשתמש בו בהקשרים שונים ובאופנים לא הרגליים כך שגם אם יש מגבלה היא אינה מתרחבת ואת לומדת לנוע כך שהמגבלה אינה משנה לאיכות התנועה.

מקווה שהעיניין יותר בהיר עכשיו.
    אם תהיי מעוניינת לשמוע יותר על עבודה פרטנית את יכולה לכתוב כאן או לפנות אליי או לדורית על פי הפרטים המופיעים בפתיח הפורום

בהצלחה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בפלדנקרייז חושבים אחרת

דורית דינור
    12/09/2009

שלום ד.
    בפלדנקרייז החשיבה שונה מאשר בפיזיותרפיה. התנועה לפי ראות עינינו כוללת יותר מאשר שרירים. לפיכך, איננו מותחים שרירים אלא מתייחסים אל הדימוי של התנועה המחבר בין המוח, מערכת העצבים, השלד והשרירים. אני רואה שאת מתעניינת. כדאי שנדבר. דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכם, אני כבר שנים רבות

דנה
    13/09/2009

מכירה את השיעורים של פלדנקרייז, מעריצה את ה"ארכיטקטורה"
    של התנועה, סיבובי ה"בורג", הראיה הפנימית המרחבית.
    כנראה זה הרגע שלי לקבל מכם סיוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את מוזמנת להתקשר

איתן לרנר
    13/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשו הזמן לחוש

דורית דינור
    15/09/2009

בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגיד ופלדנקרייז
    נוני
    08/09/2009

שלום ובוקר טוב.

המליצו לי ללכת ללמוד פלדנקרייז כיוון שיש לי דלקות בגידים, שגורמת לי לכאבים לא נעימים במפרקים.
    מה הפלדנקרייז עושה כדי לשפר את המצב?

תודה על ההתייחסות ויום נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בגיד ופלדנקרייז

הוספת תגובה

• פלדנקרייז משפרת את התפקוד והתנועה

איתן לרנר
    08/09/2009

נוני שלום

דלקות יכולת לנבוע מיצירת לחץ קבוע על מקום מסויים לאורך זמן, דבר הקורה כאשר חופש התנועה מצטמצם בהדרגה ואנו מתרגלים להשתמש בגופנו באופן מקוטע ולא יעיל.
    בשיעורי פלדנקרייז תוכל ללמוד כיצד לפזר את עומס המשקל וחלוקת המתח השרירי בגופך בזמן תנועה ומנוחה כך שהלחץ לא ימוקד באזור מסויים במיוחד, למשל בגידים. תלמד לנוע ללא מאמץ שרירי מיותר ובו בזמן יש לגידיך סיכוי להחלים מהדלקת המגורה ללא הרף .
    מה שתרוויח מעבר לשיפור אפשרי של הדלקת הוא את החופש להיות ספונטני וקליל בתנועתך בחשיבתך ובתפקודך - הרווח הוא רב מערכתי .

לבריאות

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אתה נע ללא מאמץ שרירי מיותר?

דבורה
    09/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרבה יותר ככל שאני יותר משפר את עצמ

איתן לרנר
    09/09/2009

הרבה יותר ככל שאני יותר משפר את עצמי בעבודה הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי מאמץ שרירי מיותר

דורית דינור
    10/09/2009

שלום רן
    העניין המרכזי והראשון כאן הוא זיהוי המאמץ השרירי המיותר שאינו שייך לפעולה. למשל בזמן שמרימים משהו האם מאמצים שלא לצורך את העיניים והפנים. את זה לומדים ומשכללים עם הזמן.
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ריקי
    31/08/2009

שלום רב,
    אני בת 30 וקניתי אופנים. רציתי לדעת לאיזה גובה מומלץ לכוון את הכיסא? גבוה או נמוך? בנמוך קשה לי לסובב את הדוושות, אבל בגבוה אני לא מגיעה לרצפה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גובה הכסא , מי קובע ?

איתן לרנר
    31/08/2009

ריקי שלום ,

כמורה לפלדנקרייז התשובה שלי היא לחפש מה נוח לך ולרכוב כך. כרוכב אופניים אני יודע שגובה הכסא אצלי תמיד גבוה יותר מאורך רגליי ולכן בעצירה אני יורד להשענות על רגל אחת או שתייהן.
    אם לא נוח לך בנמוך בחרי את הגבוה כי הוא יאפשר חופש רכיבה ,בתנאי שאת מתורגלת ומרגיה בטוחה בעצירה והשענות על הרגליים במהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מני
    23/08/2009

שלום רב,
    אני עובד בישיבה ויש לי כאבי גב. רציתי לדעת אם אפשר לקבל כמה טיפים קטנים למתיחות ותרגילים שכדאי לעשות באמצע יום העבודה.

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ממה נובעים הכאבים

איתן לרנר
    23/08/2009

מני שלום

העובדה שאתה עובד בישיבה אינה בהכרח מקור הכאב והבעיה.הגיוני יותר שאופן השימוש שלך בגופך במהלך הישיבה ואני מניח שבכל פעילות אחרת בחייך,הוא זה שכדאי לשפרו.
    שיטת פלדנקרייז אינה עוסקת במתיחות שרירים שהן דבר הרסני לשלד ולמערכת השרירית.
    אתה מוזמן להיכנס לאתר שלי לקריאת המאמר "איך לשבת ליד המחשב ולהשאר בחיים" . יש שם מספר טיפים ומיני-תהליכים לשיפור הישיבה הדינמית.
    יחד עם את אני ממליץ לך מאוד להתחיל תהליך אצל מורה טוב לשיטת פלדנקרייז.אתה מוזמן לפנות אליי או לדורית בנושא.

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפ משיטת פלדנקרייז

דורית דינור
    23/08/2009

שלום לך מני
    אני מסכימה עם מה ש איתן כתב. אתן לך טיפ קטן. יש לזכור שזהו רק טיפ ולא מבטיח פתרון ואפילו הקלה משמעותית, כי לא ראיתי איך אתה יושב ואני מסתמכת על נסיוני עם אנשים אחרים.
    הטיפ הוא: כשאתה יושב, שים לב לכפות הרגליים שלך. האם כל כף הרגל מונחת על הרצפה. אם כן, מצוין, המשך כך. אם לא, סדר כך ששתי כפות הרגליים תהיינה מונחות במלואן על הרצפה או על הדום. כך יש פחות מאמץ על הגב. בהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רן
    13/08/2009

שלום רב,
    שאלתי היא, כיצד הכי טוב לישון? על הצד או הגב או הבטן? ולמה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• איך שנוח

איתן לרנר
    13/08/2009

שלום רן ,

באיזו תנוחה שאתה מרגיש נעים ונוח לישון.אין תנוחה אחת הטובה או רעה מחברתה.

שינה ערבה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה נוחה

דורית דינור
    13/08/2009

שלום רן, בזמן שאנו ישנים, אין לנו כל שליטה על התנוחה בה אנחנו נמצאים. יש הרבה שינויי תנוחות במהלך השינה. אני מניחה לכן שאתה מתכוון לשאול איך כדאי להירדם, או איך לשכב לפני שנרדמים. כאן, ניסוי וטעיה הם הפתרון לשאלתך. נסה לשכב על הגב, נסה על צד ימין או שמאל ונסה על הבטן. יתכן שבכל לילה יהיה לך נוח בתנוחה אחרת. אין המלצה גורפת איך לישון. כמו שאיתן כבר כתב, הנוחיות ויכולת ההירדמות הן הקובעות. לפעמים לוקח זמן ומנסים את התנוחות עד שנעשה נוח. לפעמים לוקח זמן עד שנרדמים. השינה הוא מנגנון מופלא וחיוני לתפקוד שלנו. לילה טוב לך ושינה ערבה. דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז בהריון
    שני
    12/08/2009

שלום,
    אני בשבוע 25 להריון, ויש לי בעיות גב מילדות, כולל עקמת וכד. המליצו לי על פלדנקרייז, ומעניין אותי לנסות.
    רציתי לדעת אם אתם יכולים להמליץ לי על מורה באיזור חיפה עד חדרה (כולל זכרון, בנימינה).

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז בהריון

הוספת תגובה

• פלדנקרייז בהריון

איתן לרנר
    12/08/2009

בשעה טובה

ראשית,את יכולה להיכנס לאתר שלי ולקרוא שם מאמר על הריון ושיטת פלדנקרייז . המאמר כולל התנסות בבית כך שאת יכולה כבר לטעום את התחושה .
    איני יכול להמליץ על מישהו מתוך היכרות עם דרך עבודתו אבל את יכולה לפנות לשי שמיר מאזור כרכור/ גבעת עדה. הוא בן מחזור שלי בלימודים .את יכולה להשיג אותו ב 052-2581922 . בבקשה אימרי לו שאיתן לרנר הפנה אותך

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז בחיפה לאישה בהריון

דורית דינור
    13/08/2009

שלום שני היקרה אכן שיטת פלדנקרייז יכולה ללוות אותך בהריון וגם אחריו לנעימות גדולה יותר בחייך. תוכלי לפנות לאתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז ולחפש מורה באזור מגורייך. אני ממליצה לך להתקשר למספר מורים, לשוחח איתם ולהתרשם בעצמך. הכימיה והתקשורת ביניכם הם מרכיב חשוב בעבודה המשותפת. בהצלחה לך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קימור בגו
    ענת
    04/08/2009

שלום!

מאז שאני זוכרת את עצמי אני הולכת כפוף מעט ויש לי קימור קל בגו שאני חוששת שיהפוך עם השנים לגיבנת. אציין כי אני בעלת חזה גדול וכאבים בשכמות הם חלק בלתי נפרד מחיי. אולם, למיטב זכרוני, ההליכה השפופה מלווה אותי מתקופה צעירה יותר. אודה לכם אם תוכלו להשיב האם השיטה יכולה לסייע לי להשיג יציבה נכונה יותר (מאוד קשה לי להחזיק בתנוחה ישרה הרבה זמן) והאם יש בכוחה להקטין ככל שניתן את הקימור.

תודה רבה,

ענת

לקביעת תור
    סגירה
    קימור בגו

הוספת תגובה

• הליכה שפופה

איתן לרנר
    05/08/2009

ענת שלום

בעבודה נכונה ועם מורים טובים תוכלי ללמוד לארגן את היציבה וללכת זקוף יותר וללא מאמצים ומתחים מיותרים .כאבי השכמות , השפיפה ועוד הרבה דברים אחרים שאנשים מתרגלים אלייהם עד כדי אמונה שהם חלק בלתי נפרד מהחיים ,אינם חלק הכרחי בחיים ותוכלי ללמוד לחיות בלעדייהם או לפחות להקל על עצמך מאוד .בכל מקרה תלמדי להימצא על הצד הנעים והמסקרן של סקלת התפקוד .

לפרטים נוספים את יכולה לפנות כאן או דרך פרטי ההתקשרות

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב כפוף - מה עושים

דורית דינור
    05/08/2009

שלום ענת
    אני מזדהה איתך באופן אישי. כל תקופת הנערות שלי העירו לי שאני כפופה, בגלל החזה או בגלל דברים אחרים. לא הבנתי למה הכוונה. בשנים האחרונות, אחרי כמה שנים של פלדנקרייז, אני זקופה בלי להתאמץ בכלל, וזה נראה לעין. במילים אחרות, זה יכול להיות תהליך לא קצר, אך תוכלי ללמוד להזדקף. זה לא נעשה בכוח, אלא בתשומת לב, בהקשבה לעצמך, בהנחיה של פלדנקרייז, זה יכול לקרות לך ולאחרים. את כמובן מוזמנת לפנות אלי אם את באזור תל אביב. בהצלחה לך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות ילדם וליווי בגיל מבוגר יותר
    חגי
    02/08/2009

שלום. אני מעוניין לדעת עד איזה גיל ניתן לטפל בילד על ידי פלדנקרייז? האם יש סף מסוים שמעליו מטפל "לא ייגע" בילד, או שניתן ללותו גם בדילים מאוחרים ובוגרים יותר?

תודה ויום נעים.

הוספת תגובה

• התפתחות אצל ילדים ומבוגרים

איתן לרנר
    02/08/2009

היי חגי ,

אני עובד עם ילדים בכל גיל ורואה שהם משתנים ומתגברים על בעיות אם רק עובדים איתם בגישה הנכונה ובדרך הנכונה .זה אפשרי כיוון שמוחנו בגיל צעיר גמיש מאוד ובעל יכולת שינוי ובניית חיבורים עצביים חדשים במהירות רבה .
    זה נכון שככל שאנו מתבגרים ולומדים יותר דברים ,התרת הלמידה הקודמת על מנת לאפשר לארגון חדש להיטמע , קשה יותר אבל גם אנשים מבוגרים מאוד ממשיכים להתפתח ולשנות בעבודה בשיטה.

אם אתה מדבר על ילדך או מישהו שאתה מכיר אתה מוזמן להמשיך לפנות אליי דרך הפורום או באמצעות הפרטים שמפורסמים בקרדיט שבפתיח הפורום.

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז והגיל

דורית דינור
    05/08/2009

שלום חגי
    ראשית יש להבין מה הסיבה שצריך לטפל בילד לאורך זמן. וכן, התשובה היא שהטיפול יכול להיעשות, במידת הצורך, בכל גיל וגם במגע. כי הרי אנו מטפלים גם במבוגרים. הטיפול בילד, מתחשב בצרכים שלו, בעניין שלו, וביכולת שלו. לפרטים על מהות השאלה, ומה עומד מאחוריה, תוכל ליצור קשר איתי אם עם איתן. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בטיפול פלדנקרייז
    נעמה
    27/07/2009

צהריים טובים.
    קראתי מאמר פה באתר על [a href='http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=6905' id='link']פלדנקרייז[/a] ורציתי לשאול שאלה חשובה:

האם הטיפול בפעוט בעל בעיות במוטוריקה הגסה היא כוללנית או ספציפית לכל ילד? ז"א , האם פלדנקרייז לוקחת בחשבון שיש הבדלים בין הילדים ובין המצבים שלהם, או שילד בגיל כשלהוא עם בעיה כלשהיא מחייבת פיתרון אחד, ידוע וקבוע מראש?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הבדל בטיפול פלדנקרייז

הוספת תגובה

• תהליך הלמידה

איתן לרנר
    27/07/2009

נעמה שלום ,
    שאלה מצויינת שחיכיתי לקבל כבר זמן רב. התשובה עלייה נמצאת בבסיס השיטה שלנו ובעצם בבסיס הלמידה האנושית . פלדנקריז בנה את שיטתו תוך התבוננות באבולציה של התנועה והלמידה האנושית.בכל עבודה הן עם מבוגר והן עם פעוט נלקחות בחשבון שתי דרכי התבוננות :אחת היא שכולנו שונים בוריאציות של דרכי הפעולה שלנו ודרך התגובה אל הסביבה כפי שעיצבה אותנו,השנייה היא שלמרות השוני ישנו דימיון רב ביותר ביננו ודברים מסויימים צריכים לקרות בדרכים מסוימות ובזמנים מסויימים.
    כשאני ניגש לעבוד עם תינוק אני עובד עם הפעוט המסויים על דרכי תגובתו, על האופן בו הוא מתקשר, על הקשיים שלו ועל החוזקות שלו ומנסה לברר תוך כדי עבודה מה בשבילו תהיה הדרך המתאימה ביותר ללמוד ולהמשיך להתפתח באופן מלא.אני אתבונן ואראה אותו אבל ברקע יש לי הידע והניסיון מתוך התנסות אישית וצפיה ועבודה איך הדברים יכולים להיות כאשר אין קשיים .יחד עם זאת אינני כופים דוגמה של תנועה או תפקוד אלא מאפשר לתינוק או לבוגר לחוש את עצמו ולמצוא את הפתרונות שלו לבד - בקיצור ללמוד ולהשתפר.
    מקווה שהייתי בהיר

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז אישי או כללי

דורית דינור
    05/08/2009

שלום נעמה
    השאלה שלך מעניינת מאוד כי את נוגעת בלב האפשרות לעזור לתינוקך ולאחרים. כל תינוק מתפתח ויום אחד יתחיל ללכת ואף לרוץ. כלומר, ההליכה היא המאפיין של האנושות. יחד עם זאת, לכל אחד יש הליכה מיוחדת משל עצמו. יש האוהבים ונהנים ללכת גם בבגרותם ויש שהולכים עם קשים או כאבים. בשיטת פלדנקרייז, אנו מתבוננים ומתאימים את עבודתנו לשני האופנים ללו. כל ינוק מתפתח במטרה לעמוד וללכת. כל תינוק יעשה זאת בדרכו. מקווה שעניתי לך. דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעוט וקפיצה במקום
    זאב
    22/07/2009

שלום וערב טוב.

מאיזה גיל לערך מתחיל ילד לקפוץ במקום מבלי ליפול? האם יש גיל מקסימום לקפיצות, כזה שמעליו אפשר לדעת שיש משהו לא בסדר?

תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה
    פעוט וקפיצה במקום

הוספת תגובה

• קפיצה אצל ילד

איתן לרנר
    26/07/2009

זאב שלום ,

אני מניח שאתה שואל כי ילדך לא קופץ או קופץ ונופל ?בכל אופן לאחר שהילד מפתח את יכולתו ללכת באופן יציב ועובר חניכה עצמית בתחום הוא לומד כיצד לנתק את שתי הרגליים בו זמנית לצורך ריצה וקפיצה.איני יודע לומר לך באיזה גיל הוא אמור לא ליפול כיוון שזה משתנה מילד לילד.לדעתי אם הוא הוא בסדר ויכול גם לרוץ ואז מתחיל בקפיצות באופן כללי לא אמורה להתרחש נפילה כמשהו קבוע.
    אם תוכל להוסיף יותר פרטים זה יעזור(גילו , תיאור של מה שאתה רואה אצלו ) לי לענות יותר מדוייק כי אם יש בעיה היא תתבטא בדברים אחרים שהוא עושה ובאופן העשייה.
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי ילדים מנתרים

דורית דינור
    05/08/2009

שלום לך זאב
    אני מניחה שאתה מתייחס לניתור, שהוא קפיצה במקום עם שתי ברכיים כפופות. לניתור קודמת קפיצה ברגל אחת לפני השניה, לפני שמנתרים ישנם מספר שלבים. אם הילד שלך לא מנתר ואתה מודאג, נשאלות שאלות לגבי ההליכה שלו, הריצה, היכולת לרדת ולעלות מדרגות ועוד. אם תרצה לבוא לשיעור ניסיון, אתה מוזמן ליצור קשר איתי או עם איתן. חבל שתישאר מודאג וכדאי לברר את הנושא. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דכדוך בילד
    יניב
    12/07/2009

שלום רב. בני בן השלוש סובל לאחרונה מרגעים ארוכים של דכדוך (אני לא רוצה לקרוא לזה דיכאון כי לא נראה לי שבגיל כזה יש דיכאון. למרות שאולי אני טועה...). האם הפלדנקרייז יכול לעזור גם בבעיות מסוג זה, ז"א נפשיות, או שמא מדובר בשיטה שהינה פיזית נטו?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דכדוך בילד

הוספת תגובה

• רגשות אצל ילד

איתן לרנר
    12/07/2009

שלום לך יניב,

האם ביררתם איתו מה מדכדך אותו או מה קרה לאחרונה בחייכם שאולי מפריע לו. איני פסיכולוג אבל מהידע שיש לי , ילד יכול להיות מדוכא כיוון שדיכאון הוא בעצם אי-הרגשה של רגש עמוק יותר שיכול להפריע לו וילדים הרי מרגישים הכל ויש מצבים בהם הם אינם יכולים להרגיש כי הרגש או הסיבה לו מאיימים מידי..
    ןלעניין שאלתך:בעבודתי עם מבוגרים ועם ילדים אני נוכח יותר ויותר שהשיטה היא עמוקה ומכוונת אל המוח ואל האפשרות לחיות חיים מלאים יותר מכל הבחינות.זה אינו אומר שהסיבה לדכדוך תיפתר אך בהחלט יכול לעזור. כשהילד לומד ומתפתח למלוא הפוטנציאל שלו מבחינה תנועתית ומנטלית ,יותר קל לשים אז את האצבע ולפתור את הבעיה.
    לסיכום :שיטת פלדנקרייז כשמיושמת בצורה נכונה עם הילד עובדת על הקשרים התנועתיים - חושיים במערכת העצבים ומשנה המון דברים לעומק, בעדינות אך בעוצמה.

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז היא עוד דרך להקשיב

דורית דינור
    16/07/2009

שלום רב לך יניב.
    ראשית כל הכבוד לך שאתה רגיש ושם לב לדכדוך או לשינוי במצב הרוח של בנך. מה שיכול לעזור הוא שתיתן ביטוי לכך שאתה שם לב אליו ורואה שמשהו קורה לו ותאפשר לו לבטא את מה שהוא מרגיש. אפשר לבטא רגשות בהרבה דרכים, בין השאר גם על ידי עבודה במגע ובתנועה. העבודה במגע, יוצרת קשר אל התחושות ואל חלקי הגוף ויכולה להוות פתח לביטוי של הרגשות. דרכים נוספות שיכולות לעודד ביטוי הן דיבור ושיחה, יצירה באמצעים פלסטיים, ציור או חומרים, מוזיקה ובעיקר--- ה ק ש ב ה לילד שלך. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ואוסטופורוזיס
    המתעניינת
    07/07/2009

האם ישנם תרגילים/תנועות בשיטת פלדנקרייז שכדאי לחזור עליהם לסובלים מאוס' , אפשר לקבל כמה דוגמאות?

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז ואוסטופורוזיס

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ובניית עצם

דורית דינור
    07/07/2009

שלום רב. אכן יש בשיטת פלדנקרייז מרכיבים חשובים שעוזרים למנוע בריחת סידן והידלדלות העצם. אני עצמי, גבהתי ב 2 ס"מ מאז שאני עושה שיעורי פלדנקרייז. הרעיון העיקרי הוא שבשיטת פלדנקרייז אנו מכוונים את הפעולות והתנועות אל השלד, העצמות וכוח הכובד. ישנם תרגילים שבהם נוצר גירוי לעצם. למשל, לעצם העצה, לכפות הידיים, לעקבים ועוד. על תרגילים כאלו מומלץ לחזור. יש חשיבות מרכזית להרגיש את העצמות שלך בזמן שאת עושה מה שעושים. הנחיה כזאת מלווה את השיעורים. חשובה גם התנוחה המדויקת, כדי למנוע נזקים. תרגיל אחד אוכל לתת לך והוא לעמוד על כפות הידיים, וברכיים וכפות הרגלים. תנסי את זה, אם זה לא נוח, אל תתמידי יתכן שזה לא מתאים לך. אם תוכלי, תעמדי כך על השטיח או על מזרון, כדי שלא יהיו נזקים בברכיים, כמה שניות בכל פעם, בלי להגיע לכאבים בידיים ואף להתקדם בזחילה כמה צעדים קדימה ואחורנית.
    בהצלחה, דורית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית - ראשית תודה רבה

המתעניינת
    12/07/2009

היכן אפשר למצוא תרגילים בצורה מרוכזת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים בפלדנקרייז

דורית דינור
    16/07/2009

שלום רב,
    אם אין מורה לפלדנקרייז בקרבת מקום מגוריך, לאחרונה הוצאתי סידי עם 7 שיעורי פלדנקרייז. אמנם הם אינם מכווניםרק להידלדלות העצם, אך תוכלי להיעזר בהם רבות. אם את מעוניינת, צרי איתי קשר ותוכלי לרכוש את הסידי הזה.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ודחיסת העצם

איתן לרנר
    12/07/2009

שלום לשואלת

אוסיף רק שאת יכולה לשכב על הגב ולהרים את האגן ולהורידו- פעולה שמעבירה כפי שדורית הסבירה את התנועה זרך השלד. מה שיכול כנראה לעורר יותר בניית עצם הוא הרמה קלה ומהירה ועזיבה מוחלטת כך שאת מתופפת עם האגן על הרצפה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז בשוהם
    איל
    15/06/2009

לא מצאתי באתר המוסמכים מורה. אולי תוכלו להמליץ על מורה/ים מוסמכים ומומלצים באזור ?

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז בשוהם

הוספת תגובה

• מורים בשהם

איתן לרנר
    15/06/2009

יש מורה בשהם איני זוכר את שמה וגם איני יכול להמליץ כי איני מכיר את עבודתה. אולי תריצי חיפוש באינטרנט ?בכל אופן לא כל המורים רשומים באגודת המוסמכים למרות היותם מוסמכים
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז בשוהם

דורית דינור
    15/06/2009

שלום רב
    חיפוש קצר באתר אגודת המוסמכים מעלה שם של מורה אחת בשוהם, שמה אביה דוד. היא מורה ותיקה ומומלצת מאוד. אנא מסור/י לה דרישת שלום ממני.
    כמו כן, אפשר לחפש במודיעין שקרובה לשוהם.
    החיפוש נעשה באתר אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז, תחת מציאת מורים. יש לבחור את שם העיר המבוקשת ופרטי המורים יעלו.
    אם זה לא הולך, אנא פנה/י אלי שוב
    בהצלחה, דורית
    בהצלחה
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח קול
    אפרת
    02/06/2009

שלום.

אני שחקנית ומדבבת בסדרות ילדים. אני מתחילה במקצועי ומצטרדת מאוד מהר לעיתים אחרי יום בו השתמשתי בקול שלי.
    אני כרגע מתחילה פרוייקט חשוב ומאוד מפחדת שאצטרד ולא אוכל להשתתף בו.
    האם שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור באופן מיידי? (בהנחה ואפילו משתתפים בשני שעורים שבועיים)
    או שזו עבודה תהליכית ?(שאינני מזלזלת בה כלל ,פשוט צריכה כרגע עזרה מיידית...)

תודה, בשורות טובות.
    אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח קול

הוספת תגובה

• פלדנקרייז והשימוש בקול

דורית דינור
    02/06/2009

שלום אפרת, בשיטת פלדנקרייז ניתן בהחלט לעזור לך לגבי אופן השימוש שלך בקול. תלמדי להקשיב לקולך, ולדעת איך להשתמש בו כדי לא לאמץ אותו עד הצטרדות וכדי לדבר בלי מאמץ. הידע הזה חינוי עבורך בעבודתך עם הקול. כפי שאת עצמך מבינה זה תהליך. התהליך יכול להיות קצר, זה תלוי בך וביכולת ההפנמה שלך את הכלים שתלמדי. בשיטת פלדנקרייז תוכלי אולי לגלות כי יש קשרים בין אופן היציבה שלך, אופן החזקת הראש, הגרון והצואר, ובין השימוש בקול. תגלי הקשרים בין נשימה ובין הפקת הקול, ועוד.... כיוון שאת רוצה תוצאות מהירות, כדאי לך לשקול לקבל כמה שיעורים אישיים.
    אני מאחלת לך קול צלול וברור, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קול ופלדנקרייז

איתן לרנר
    03/06/2009

אפשרת שלום

למעשה אני עוסק בזמרה וקול בעצמי והעברתי המון סדנאות קול בשיטת פלדנקרייז :וכיצד לשפר את הקול בעזרת שיעורים ותרגילים המפנים את הקשב והמודעות אל הקול והשמוש בגוף בזמן הפעלתו.
    כרגע אין לי סדנאות אך את מוזמנת לבוא אליי לשיעור אישי או מספר שיעורים.גם עבודה עקיפה בפלדנקרייז תעזור לקולך אך צריך גם דגש מיוחד על הקול עצמו וכאמור ,אני אוכל לעזור לך.

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה למטפל/ת בתינוק
    הדס
    02/05/2009

שלום,
    אני מחפשת המלצה למטפל או מטפלת בשיטת פלדנקרייז באזור השרון, עבור תינוק בן שנתיים וקצת שאיננו הולך עדיין.

תודה
    הדס

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה למטפל/ת בתינוק

הוספת תגובה

• מטפל פלדנקרייז לתינוקך

איתן לרנר
    02/05/2009

הדס שלום ,

לצערי איני מכיר מי שעובד עם תינוקות בנושא עיכוב התפתחותי בפלדנקרייז בשרון.יחד עם זאת אנשים באים אליי עם ילדיהם ממקומות רחוקים ולאחרונה בעיקר מפתח תקווה והשרון. אוכל להפנות אותך לצורך המלצה לשתי משפחות איתן עבדתי בחודשים האחרונים כשאחת מהן היגיעה עם תינוקת בת שנה ותשעה חודשים שלא הלכה וכעת הולכת ,רצה ומתפתחת באופן טבעי ותקין.

את מוזמנת לפנות אליי באמצעות הפרטים המפורסמים בפורום
    בברכה
    איתן לרנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מורה לפלדנקרייז

דורית דינור
    05/05/2009

שלום רב לך הדס
    איתן ואני מנהלים את הפורום הזה בהתנדבות כדי לתת מענה על שאלות שונות. גם על שאלתך כמובן. נראה לי כי זה לא מתאים להעביר בפומבי המלצות דרך הפורום הזה. זה עניין אישי ורגישות משלי, אך, לא מתאים לי לתת בפורום הזה שמות, כי לא ביקשתי את אישורם להעביר את שמם.
    תוכלי כמובן להיכנס לאתר אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז ולהתחיל בחיפושים אחרי מורה מתאים.
    תוכלי גם להתקשר אלי בטלפון ואתן לך שמות. לכן, אם תתקשרי אלי, אתן לך המלצות.
    בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה