פורום פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אורית
    09/12/2009

בתי בת 9.5 חודשים עדיין לא זוחלת עומדת על הידים וזוחלת אחורה (בשכיבה על הבטן)המטפלת שלה לימדה אותה לשבת מה שכן היינו בבדיקת התפתחות הרופאת ילדים אמרה שהיא יושבת יפה מאוד והיא יציבה מה שכן היא לא יושבת לבד.
    אני נורא מודאגת הרופאה אמרה להתאזר בסבלנות ולשים אותה הרבה על הריצפה מה שכן הימים קרים ואני אובדת עצות מה אוכל לעשות כדי לקדם אותה?דבר נוסף בזמן שכיבה על הבטן היא מסתובבת עם הידיים סביב עצמה.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• האם יש סיבה לדאגה ?

איתן לרנר
    09/12/2009

אורית שלום

אני לא חושב שיש לך מה לדאוג .כל ילד מתפתח בקצב משלו ולפי דברייך נשמע שהיא מתחילה לזחול .זחילה אחורה היא הרבה פעמים הדבר הראשון שילד עושה לפני הזחילה קדימה .זה פשוט קל יותר.
    לגבי הישיבה או נכון יותר ההושבה:אם היא אינה יושבת לידה , הניחו לה לגלות את דרכה אל הישיבה לבד.זה שהמטפלת לימדה אותה לשבת לא באמת מלמד אותהובעצם מפריע לה לגלות ולהגיע לישיבה כשהיא מאורגנת לכך כראוי.אל תושיבו אותה ואל תנסו לגרום לה לזחול או לעשות דברים אחרים שהיא אינה מוכנה להם עדיין.
    חשוב מאוד להחזיק אותה הרבה על הידיים ולנוע איתה ולהניח אותה לעיתים על הרצפה.לא הייתי מניח אותה רק על מנת ש"תתאמן" .זה יקרה לבד בזמנו.

בברכה
    איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת

דורית דינור
    10/12/2009

שלום אורית
    אני מצטרפת בחום לתשובתו של איתן. תוכלי לרכוש מחצלת ולהיות עם התינוקת על הרצפה. כך תוכלו שתיכן לשחק, להיות קרוב ולאפשר לה לזחול יותר בלי החשש מהקור. אם את ממשיכה להיות מודאגת, אני ממליצה לך ללכת לפגישת ייעוץ עם מורה לפלדנקרייז. ייתכן שאפילו רק כדי שאת תהיי רגועה ובטוחה שהכל בסדר. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז פרטני
    שיראל
    01/12/2009

לאחרונה עשיתי כמה שיעורי פלדנקרייז פרטניים.
    המורה ממש מפעילה אותי ואני די פסיבית
    שאלתי היא, מה יקרה כשאעבור לקבוצה, זאת הייתה הצעתה מלכתחילה שכעבור כמה שיעורים אעבור לקבוצה.
    אולי אני "מגדבלת" וצריכה תמיד שמישהו יכוון אותי פיזית?
    אני לא מבינה מתי עושים פלדנקרייז פרטני ומתי קבוצתי ומה ההבדל.

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז פרטני

הוספת תגובה

• פרטני וקבוצה

דורית דינור
    01/12/2009

שלום שיראל. את שואלת שאלה מצוינת שכמובן תוכלי לשאול גם את המורה שלך. ישנן כמה תשובות לשאלה ואתן כאן אחת. השיעור הפרטני כולל בתוכו חלק בו את ניטרלית. אין זה מצב פסיבי, כי את בהכרה מלאה ויכולה לחוש את עצמך ואת קלות התנועה ומקום האיברים השונים. את יכולה גם לעזור או להתנגד או להיות במצב בו את צופה וחשה את עצמך. זאת המטרה. המטרה היא שהמגע יהיה מלמד ובאמצעותו תלמדי על עצמך. רכות וקלות המגע מבהירה גם את האפשרות לעשות בעצמך בקלות ומכינה אותך להצטרף לקבוצה. איך אנו עושים את מה שעושים היא אחד הנושאים העיקריים. האם יש הבדל איך את מניעה את עצמך ואיך שהמורה מניעה אותך? אם יש הבדל, יש לך מה ללמוד. אם אינך חשה בהבדל, כדאי להתעכב על זה בדיוק.
    שאלתך מתי עושים בקבוצה ומתי פרטני היא שאלה שכדאי לך לשאול את עצמך ואת מורתך. יחד תחשבו ותחליטו. כמובן שיש כאן שיקול של מצבך וגם שיקול כלכלי ואולי עוד. אשמח להבהיר יותר אם תמקדי את שאלתך עוד. בברכה ובהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז פרטני או קבוצתי ?

איתן לרנר
    01/12/2009

שיראל שלום
    בשיעורי הקבוצה תונחי לעשות רצפי תנועות בצורה קשובה ועדינה אלא שההנחיה הפעם היא באמצעות מילים.התהליך הוא אישי למרות נוכחות הקבוצה כיוון שכל אחד עסוק בתהליך הלמידה שלו ואין השוואות לאחרים או התייחסות של המורה אל מודל "נכון" לתנועה.כך,גם בשיעורי הקבוצה את לומדת להכיר את עצמך באופן אינטימי וממשיכה את התהליך הפרטני.
    השיעורים הפרטניים בהם את "פסיבית" כדברייך מלמדים אותך לנוע ולפעול עם יכולת הקשבה גדלה והולכת אל עצמך ולחוש את השינוים הקטנים ביותר בתנועה ותחושה .כאשר תצטרפי לקבוצה תוכלי לתרגם את האיכות הזו גם לתנועה "פעילה" כלומר לנוע עם התחושה שמישהו אחר מניע אותך ולפיכך את נעה ללא מאמצים מיוחדים. במצב הזה את מאפשרת למוח ולמערכת העצבים שלך להיות אקטיביים ולארגן את התנועה בצורה הטובה ביותר ועם תחושת שיפור הולכת וגוברת.
    אני מאמין שהדבר הטוב ביותר הוא לשלב בין שתי השיטות אם כי לעיתים אנשים באים אליי עם בעיות מסויימות ואינם יכולים או אינם רוצים בגלל מגבלות להצטרף לקבוצה ואז אנחנו עובדים באופן פרטני.
    ו...כמובן יש שיקול כלכלי כאשר ניגשים לבחור.

מקווה שעזרתי לך
    נ.ב :מה זה מגדבלת ?

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית שכיבת בטן!
    נעמה
    20/11/2009

שלום,
    הבת שלי, תינוקת בת 4 וחצי חוד', מסרבת להיות על הבטן! היא מתחילה לבכות אחרי 5 דק'.
    אפשר לומר שזה מעט מתסכל.. היא לא מעונינת להיות על הבטן הרבה זמן..
    מה גם שהיא מעונינת להתחיל לשבת.. אני מושיבה אותה עלי. אם "חלילה" אני משכיבה אותה היא מתרגזת. מה עלי לעשות במצב שכזה?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית שכיבת בטן!

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן בינקות

איתן לרנר
    20/11/2009

נעמה שלום ,

את מעלה שאלה שעוסקים בה לא מעט ויש מסביבה לא מעט חוסר ידע. אם ביתך לא למדה להתגלגל מעצמה ולשכב על הבטן , אל תשכיבי אותה .הרעיון שצריך להשכיב תינוק על הבטן על מנת לחזק את חגורת הכתפיים או כל דבר אחר הוא רעיון שלא לוקח בחשבון כיצד התנועה והמוח מתפתחים. היא מסרבת בצדק כיוון שאם עדיין לא היגיעה אל הבטן בעצמה מספיק פעמים , מאוד קשה לה להיות בתנוחה זו והרמת הראש מתבצעת במאמץ רב כיון שאין עדיין שימוש יעיל ומאורגן בשרירים הזוקפים של הגב.
    תניחי אותה על הגב ותאפשרי לה למצוא את דרכה להתפתח בזמן שלה ובדרך שלה והיא תהיה בסדר .
    לגבי הושבה: כשתינוק מושך את ראשו קדימה בזמן שמונח עלייך וגבו נתמך , זו אינה ישיבה עדיין וגם כאן העיקרון שאני נוקט הוא לא להתערב ולא לעזור לה לשבת ולא להושיב אותה בעצמך. היא אינה מוכנה לכך עדיין וכשתהיה מוכנה היא תתיישב.
    כאשר היא עלייך , דאגי שגבה ייתמך על ידי גופך וכך לא תהיה במצב מאתגר של ישיבה טרם זמנה.

מקווה שעזרתי לך
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקשיב ולסמוך על ביתך התינוקת

דורית דינור
    23/11/2009

שלום נעמה
    את מודאגת כי ביתך לא שוכבת על הבטן, כפי שממליצים לעשות כמה מומחים להתפתחות תינוקות.
    נכון, המידע הרב שיש כיום בסביבה, עלול לבלבל כל אחד. יש דעות לכאן ולכאן ואת נמצאת באמצע עם השאלה שלך.
    בגדול, אני ממליצה לך לסמוך על ביתך בעניין הזה. אל תכריחי אותה לשכב על הבטן, אין סיבה. היא תגיע אל הבטן בעצמה כשהיא תתהפך. את יכולה להחזיק אותה על הידיים שלך כשהיא על הבטן על הידיים שלך, את יכולה ללטף לה את הבטן כמובן, זה בהחלט מספיק. בהצלחה לך
    דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקוליוזיס
    רבקה
    19/11/2009

עברתי 2 ניתוחי סקוליוסיז לפני 20 שנה ועוד ניתוח להוצאת המוט
    לפני כמה שנים התאמנתי בשיטת אלכסנדר ובדיעבד זה לא הועיל לי
    כיום אני מתאמנת 3-4 פעמים בשבוע בחדש כושר
    האם יכולה להתאים לי שיטת הפלדנקרייז?

לקביעת תור
    סגירה
    סקוליוזיס

הוספת תגובה

• ללמוד להתעקם לכל הכיוונים

איתן לרנר
    19/11/2009

היי כרמית ,
    שיטת פלדנקרייז יכולה להועיל לך מאוד ותאפשר לך להכיר באופן אינטימי יותר את גופך ויכולת התנועה והתפקוד ולהפכם לקלים ויעילים יותר ופחות מאומצים.
    אחד הדברים שתוכלי ללמוד הוא כיצד להשתמש בעמוד השדרה ובגב כמרכז התנועה של הגוף ולהתעקם לכל הכיוונים האפשריים בצורה שתאפשר חופש יותר גדול של תנועה ופעולה.
    אני ממליץ לך לפנות למורה טוב ולברר איתו האם כדאי להתחיל בשיעורים פרטניים או בשיעורי קבוצה ולבנות לך תוכנית לימוד המתאימה לך.

.בהצלחה ובהנאה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרסום בפורום
    איתן לרנר
    10/11/2009

מיקי שלום

מחקתי הודעתך כיוון שהפרסום בפורום אסור.

מצטער,
    בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה
    פרסום בפורום

הוספת תגובה

• מטרות ויעדים של הפורום הזה

דורית דינור
    10/11/2009

שלום לכולם. פורום זה נועד לתת מידע לכל המתעניינים בשיטת פלדנקרייז ובהתפתחות תינוקות. שיטת פלדנקרייז היא דרך חיים וצורת מחשבה ופעולה. איתן ואני, עונים לשאלות למי מתאימה השיטה, מה ההבדלים בינה לבין שיטות אחרות וגם אנו עונים על שאלות ספציפיות. אתם מוזמנים לשאול, ותיענו עם כל הידע, המקצועיות והניסיון שלנו. למורים לפלדנקרייז המבקרים בפורום הזה, נשמח בכל עת לקרוא את תשובותיכם ותגובותיכם. תמיד מעניין לשמוע זוית ראיה נוספת לכל שאלה. בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד משהו
    שלומית אברהם
    04/11/2009

תודה על המענה המהיר
    במהלך היום אני משחקת עם התינוקת
    עושה לה עיסויים או סתם משכיבה על הבטן
    אחרי 15 דקות היא מתעייפת ונרדמת
    האם זה תקין? שמעתי משהו על תינוקות תשושים, האם זה המקרה?
    בתי יונקת ואוכלת תמ"ל וישנה כשעה כל 3 שעות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תודה, ועוד משהו

הוספת תגובה

• תני לתינוקת לישון

דורית דינור
    04/11/2009

שוב שלום שלומית. לא ראיתי את התינוקת שלך ואין לי אפשרות להגיד עליה שום דבר רק מקריאת המייל שלך. לאמהות, כמו גם לאבות, יש כל מיני חרדות בתחילת החיים, כשעדיין אין תקשורת מילולית, כשאינך יודעת מה המהלך של ההתפתחות ואת חרדה ורוצה לדעת שהכל יהיה בסדר. לפי מה שאת כותבת, נראה כי את יכולה להיות רגועה. התינוקת שלך ישנה וזה משהו שהיא צריכה לעשות בגילה. חשוב לתת לה לישון כשהיא נרדמת, לא להעיר אותה לפי צרכיך ולא להכריח אותה לישון כשהיא לא רוצה. זה מבטיח התפתחות של מחזור תקין של ערות ושינה. אם מסיבה כלשהיא, את עצמך רוצה לקבל חיזוק, או דעה יותר מוצקה, את מוזמנת לפגישה אישית. בפגישה, אסתכל על התינוקת שלך ואעזור לך לראות עוד פרטים על התגובות שלה ועל תהליך ההתפתחות. רוב הסיכויים, שלא יהיה שום צורך בהתערבות.
    את מוזמנת להמשיך לשאול עוד.
    ביי, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה חשובה להתפתחות

איתן לרנר
    04/11/2009

היי שלומית ,

אם כל שלש שעות היא ישנה שעה זה נשמע סביר . אל תשכחי שזו תקופת ההתפתחות הכי עמוסה שלה.אם היא היתה ישנה רוב היום כל הזמן הייתיבודק אם יש חוסרים במינרלים אבל לא נשמע שזה המצב מתיאורך.
    חשוב מאוד מאוד !:אל תשכיבי אותה על הבטן .ילד אמור ללמוד להתגלגל לבדו מהגב אל הבטן ובחזרה ורק אז השכיבה על הבטן נוחה להם ובשליטתם. כשאת שמכיבה אותה טרם זמנה את גורמת לה להכרח לאמץ את השרירים הזוקפים בשעה שההשענות על הבטן אמורה להיות נוחה ועם ידיים פנויות לתנועה.יתכן מאוד שזה תורם לעייפות שלה.
    לצערי מתוך חוסר הבנה של תהליך הלמידה וההתפתחות ממליצים רופאים ואחיות להשכיב על הבטן כאילו בכך נחזק את חגורת הכתפיים של התינוק. ובכן, אין צורך לחזק שום דבר והשכיבה על הגב היא התנוחה הטבעית לשלב זה עד שבהדרגה הילד לומד להשתמש בשרירים הכופפים והזוקפים בצורה המאפשרת גלגול אל הבטן והזדקפות בתנוחה זו.

אם אינך רגועה , אני מזמין אותך להתקשר אליי או לדורית לצורך קביעת פגישה .בפגישה אוכל לומר לך אם יש צורך להתערב. על פניו נשמע לי שאת יכולה להיות שלווה ובטוחה שהכל בסדר
    לילה טוב

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתן.. קצת הפחדת אותי

שלומית אברהם
    05/11/2009

מה זאת אומרת לא להשכיב על הבטן?
    היא ישנה על הבטן, גם צדדים וגב אבל בעיקר על הבטן
    נראה שככה הכי נוח לה כי היא נרדמת בצ'יק צ'ק
    היא מרימה את הראש אבל לפרקי זמן קצרים
    וגם מסובבת אותו לצדדים .
    זה לא מספיק? האם דרושה התערבות כלשהי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו

שלומית אברהם
    05/11/2009

מתי היא אמורה להתחיל להתהפך?
    מה בא קודם? מהבטן לגב או מהגב לבטן?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין צורך לפחד

איתן לרנר
    05/11/2009

מצטער שנבהלת אבל אין סיבה לבהלה. מה שאני מדבר עליו הוא אם התינוק מושכב על ידי ההורה על הבטן .אם היא מתגלגלת לבד אל הבטן אז היא יכולה להישאר שם אם נוח לה. אם זו את שהשכבת אותה , אל תעשי זאת .היא צריכה ללמוד לבד להתגלגל אל הבטן ולעשות זאת בקצב שלה ובנוחות שלה .השכבה על הבטן שאינה כזו מפריעה ומקשה על ארגון השרירים ועל היציבה.

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן גב

דורית דינור
    05/11/2009

שלום שלומית. אני זוכרת את עצמי כאמא טריה. חיפשתי לדעת מה נכון. כל מי שזרק מילה, נבהלתי או נלחצתי. לכן, אני מזדהה עם זה שנבהלת. יחד עם זאת, את תגלי בעצמך, כי רק את תדעי מה נכון לך ולתינוקת החמודה שלך. אין כללים. את אוספת מידע ממקורות שונים, עצות, סיפורים וטווה מהם את הדרך האישית שלך כאמא. אני מאחלת לך שתסמכי על עצמך, שתסמכי על בתך, שתשאלי את השאלות שלך ותמצאי את התשובה המתאימה לך ולבתך. אישית, אני לא כל כך נחרצת בעניין ההשכבה על הגב או על הבטן. אפשר גם וגם ולשנות מידי פעם. ממילא כרגע התינוקת לא מתהפכת בעצמה, ויש לה עוד המון זמן לעשות זאת בקצב שלה.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובה של דורית

איתן לרנר
    09/11/2009

אני רוצה להדגיש שוב שההשכבה על הבטן מפריעה להתפתחות ומקשה על הילד רק אם משכיבים אותו בטרם למד להתהפך בעצמו. לאחר שהוא יודע ומכיר ומתהפך בחופשיות אל הבטן אפשר להשכיבו על הבטן.זהו לא גורף.
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת אגרופים לפה
    שלומית אברהם
    04/11/2009

שלום רב,
    בתי בת 9 שבועות, לאחרונה היא התחילה להכניס אגרופים לפה
    אפילו מוכנה לוותר על המוצץ.. האם זה תקין? למה היא עושה את זה?
    האם להוציא לה את הידיים מהפה או להשאיר ככה?

לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת אגרופים לפה

הוספת תגובה

• אגרופים לפה בגיל 9 שבועות

דורית דינור
    04/11/2009

שלום שלומית. זה ממש תקין להכניס אגרופים לפה בגיל של בתך וגם אחר כך. הכנסת יד לפה היא שלב חיוני להמשך ההתפתחות שלה. כך נוצר ומתבסס הקשר בין היד לפה, קשר הנחוץ לאכילה למשל. הפה בשלב ההתפתחות הזה הוא איבר החישה הראשון במעלה. באמצעות הפה, בתך לומדת לחוש ולהכיר את העולם ובמיוחד את עצמה, את ידיה. הכנסת האגרוף לפה, מצריכה גמישות רבה בפתיחת הפה והתאמתו לאגרוף. זה מצוין. התחושה ההדדית בפה וביד, מעצימה את החוויה של המגע בעצמה. אני ממליצה לא להתערב בתהליך שלה ולתת לה לעשות עם עצמה מה שהיא עושה. אם יהיו עוד מקרים לגביה, בהם אינך בטוחה, את מוזמנת לשאול אותנו שוב. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים בפה זה דבר טבעי וחשוב

איתן לרנר
    04/11/2009

שלומית שלום ,

ילדתך צריכה להכניס את ידייה לפיה ומאוחר יותר גם חפצים אחרים שבסביבתה והיא צריכה שתאפשרי לה את זה. הדרך היחידה בה מתפתחים וגדלים תינוקות היא באמצעות תנועה , מישוש , ראייה , תחושת הגוף ושילובים בין החושים השונים.הכנסת ידיים לפה מאפשרת לה להכיר את ידייה ולהכין אותן לתנועה ולשימוש. היא גם מאפשרת התפתחות החושניות של הפה והשפתיים שביחד עם הידיים מהווים בסיס ללמידה עתידית של קריאה ,כתיבה וכל פעילות אנושית אחרת .
    התהליך שהיא עוברתת הוא תקין לחלוטין ואת יכולה להיות רגועה ובטוחה שהיא יודעת מה טוב בשבילה .

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת חמישה חודשים
    יונית
    30/10/2009

שלום \\ ביתי מוציאה את המוצץ המפה ,אך לא יודעת לשים אותו בפה , ושום חפץ אחר ,וגם לא רגליים ולא תופסת את הרגליים כלל, אשמח לקבל תשובה של כמה אפשרויות ,ואים יש דרך ללמד אותה . תודה מראש יונית

לקביעת תור
    סגירה
    בת חמישה חודשים

הוספת תגובה

• להכניס משהו לפה

דורית דינור
    30/10/2009

שלום יונית. אי אפשר עדיין לצפות מבת חמישה חודשים להחזיר את המוצץ לפה העצמה. האם היא מכניסה את הידיים שלה לפה? יש חשיבות לגירויים באזור הפה ולחוויה החושית הקשורה לפה. הפה משמש גם לאכילה וגם לדיבור. בחודשים האלו, הוא האמצעי של התינוקת לחוש את העולם. אם היא מכניסה יד לפה, אם היא מכניסה יד עם צעצוע לפה, זה כבר סימן מצוין, ואני ממליצה לחכות עד שגם הרגליים יגיעו לכיוון הפה בקצב שלהן. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,\\\ איתן

יונית מטרסו
    04/12/2009

היי\\\ ניסיתי בבית לתרגל עם הילדה לאכול ביסקווט לבד לפעמיים זה מצליח ולפעמיים היא מתעצבנת כאילו זה מתסכל אותה מה לעשות ,, כשהבסקווט גדול וארוך זה מסתדר וכהוא קטן זה בעיה ,פניצי לרופא קיבלתי הפניות ללהפרעות אכילה ,ולבית חולים דנה לפרופסור בקשר להקיף הראש ,מה אתה אומר ?? מה נשאר לעשות ?? ומה להגיד לרופא ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות ליונית

איתן לרנר
    04/12/2009

יונית היי

פניתי אל הפורום המאריקאי עליו דיברנו ולא קיבלתי כל התייחסות.כפי שאמרתי לך בשיחתנו , אם קיבלת הפנייה להפרעות אכילה אולי כדאי לנצל את זה וללכת.
    לא נראה לי שאת לא צריכה לאמן אותה לאכול , היא עושה את זה מצויין בקצב שלה ולומדת בהדרגה להסתדר עם מוצקים ובמרקמים שונים וגדלים וצורות שונות.אם בשלב זה מוצקים קטנים לא מתאימים לה , תני לה גדולים יותר ואפשרי לה לאכול ולטעום מכל דבר.
    לגבי היקף הראש:הייתי הולך כמו שהצעת בפגישתנו ,לרופא התפתחות ילדים ובודק שוב אצל נוירולוג נוסף אבל רק על מנת להרגיע את עצמי ולאחר מכן אם התשובות תקינות מאפשר לה לגדול ולהתפתח כפי שנראה שהיא עושה יפה לבדה.

שבת שלום
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך ההתפתחות הוא אישי

איתן לרנר
    31/10/2009

יונית שלום,

הפה הוא איבר הלמידה החושי החזק ביותר שלנו ודרכו הילד מרגיש ולומד את עצמו ואת העולם . לא הייתי מודאג בשלב זה לגבי הרגליים וזמנן יגיע בוודאי.כן חשוב לראות שהיא מכניסה ידיים ואם מתחילה לתפוס דברים שהיא אכן מכניס אותם לפה.
    כמובן שתוכלי למצוא גישות שילמדו אותה להכניס את הרגליים לפה אבל החשיבות היא בלמידה שהיא עוברת בעצמה והכנסת הרגליים לפה היא רק חלק מתהליך נסתר מעיננו של התפתחות המוח והתנועה. אם יש עיכוב בהתפתחות, למשל אינה מכניס כלום אל הפה אף פעם ולא את ידייה וזה נמשך גם לגיל מאוחר יותר , כדאי לבדוק עם מומחה אם יש סיבה לדאגה.

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת על ביתי

יונית
    02/11/2009

מותר לתת לה לעמוד כשאני מחזיקה אותה כמובן,עלי,או על המיטה [בת חמישה וחצי חודשים] אני עושה זאות והיא יציבה ,יש נזק אין ?? תודה מראש, וטוב שיש כזה אתר ,כל הכבוד על הסבלנות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות מבשילה בתהליך אישי ועצמאי

איתן לרנר
    03/11/2009

יונית שלום

לא ברור משאלתך אם היא נעמדת או את מעמידה אותה.אני מציע לך לא להושיב או להעמיד אותה או כל דבר אחר שהוא בבחינת קיצור דרך וטרם זמנו, כיוון שהעמידה( ולצורך העיניין כל שלב אחר בהתפתחות) היא חלק מתהליך שנוצר בהדרגה ומבשיל לאט ובסדר מסויים וחשוב שיבשיל ויתפתח בצורה טבעית.
    אם היא מתחילה להיעמד ונאחזת בך ,תאפשרי לה להיאחז בך, יחד עם זאת תשתדלי לא להחזיק אותה או לתמוך בה אלא אם את חוששת שהיא תיפול במקום או סביבה לא בטוחים . במקרה כזה המגע צריך להיות קל או יותר טוב,להיות בהיכון עם ידיים מסביבה ללא מגע .
    ככל שהדבר מתאפשר עדיף שהיא תהיה בסביבה בטוחה לנפילה (על הרצפה וללא חפצים בולטים וחדים) ואז לאפשר לה ליפול כשזה קורה, זה חלק חשוב מתהליך הלמידה.
    הכלל שאני נוהג על פיו הוא להתערב כמה שפחות.

מקווה שעזרתי לך

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר איתן לרנר המשך

יונית מטרסו
    20/11/2009

שלום \\\ הקטנה כבר בת שישה חודשים וחצי ,לא יודעת לשים מוצץ בפה ולא שום דבר אחר ,אני שמה לה נשחן בפה היא רוצה ,איך לא יכולה להגיע ,כאילו 10 ס''מ לפה הפעולה הזו לא קיימת אצלה ונראה שהיא לא מבינה אותה ,יש לה צורך לשים דברים בפה .כשהיא על הבטן אז היא נופלת על הידיים הוא החיטול ושמה אותו בפה ,מה הבעיה ??פה מה קורה ??,ובימים האחרונים כשאני מאכילה אותה לאחר שהיא בולעת את האוכל פירות או מרק היא מוציאה את הלשון כלפי חוץ כמו אכילה ברוורס ואין לה כלום בפה ,היא יודעת לפתוח את הפה לכפית .מה יש לה למה זה קורה ??? ויש לה רגל אחת יותר אורכה וגדולה ,תודה יונית [אני בת 39 וזו ביתי היחידה בבקשה תעזור לי לקבל עזרה .]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליונית

איתן לרנר
    20/11/2009

יונית שלום

מאוד קשה לי להבין ממה שכתבת מהי הבעיה עליה את מדברת.לגבי הכנסת דברים לפה ענינו לך בשאלתך הקודמת . האם השתנה משהו אצלה בנושא הזה מאז ?לא כל כך הבנתי מדברייך.

לגבי אורך הרגל :האם זה מולד , אני מניח שזו בעיה עלייה נבדקה אצל הרופא ?
    אם יש לה רגל ארוכה יותר כדאי יהיה לחשוב על שיעורי פלדנקרייז פרטניים על מנת שהשוני באורך הרגליים לא יפגע ביכולת שלה להתנועע ולארגן את הגב ויתר הגוף לקראת זחילה ואחר כך הליכה .

נ.ב :אינני דוקטור

בברכה

איתן לרנר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתן לרנר תודה

יונית מטרסו
    20/11/2009

המצב לא ישתפר והיא לא מכניסה דברים לפה כמו קודם מה עושים ?? ולמה זה ?? ויש לה צורך למוצץ או לנשכן עבור השניים שבדרך ,איפה היא תוצאי את התיסכול הזה ללא נשיכת דברים ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליונית

איתן לרנר
    21/11/2009

יונית שלום

אני עדיין לא מצליח להבין באופן ברור את דברייך. אני מציע לפנות לרופא לבירור שהכל בסדר ואם את מעוניינת אפשר לפנות אליי או לדורית דרך המספרים שמופיעים בפורום ולהיפגש .

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכניס דברים לפה

דורית דינור
    23/11/2009

שלום יונית
    את שואלת על שני נושאים. אחד האם לאפשר לה לעמוד ולתמוך בה. הנושא השני קשור לפה ללשון ולהכנסת דברים לפה. אתחיל מהסוף. הוצאה והכנסה של הלשון והמשחק איתה, הוא חלק חשוב בהתפתחותה של ביתך. הלשון נחוצה לנו לאכילה ולדיבור מאוחר יותר. אני ממליצה לך לעודד את משחקי הלשון של ביתך על ידי חיקוי. תוציאי גם את הלשון שלך ותשחקי איתה. את יכולה גם לתת לה גירויים בלשון, כמו לגעת לה בעדינות בלשון וגם לעצמך. כך היא תכיר את חווית הפה של עצמה. במקביל, כדאי לתת לה מאכלים שתכניס לפה. הטעם יגרה אותה להתמיד וכך היא תלמד להכניס דברים לפה. זהו שלב חשוב נוסף בהתפתחות.
    לגבי העמדה, את מתכוונת שהיא דוחפת עם הרגליים את המיטה וזה נראה לך כאילו היא עומדת. אך יש הבדל עצום בין דחיפה עם הרגליים ובין עמידה. ההבדל קשור לתפקוד של השלד ושל עמוד השדרה כתמיכה בעמידה. לא אוכל להסביר הושא מורכב זה במייל. אם תרצי יותר פרטים, תתקשרי בבקשה אלינו. אני ממליצה לא להעמיד אותה כפי שאת מתארת. כאשר היא תעמוד בעצמה לא תצטרכי לתמוך בה, וזה המצב הרצוי.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית היקרה תודה על התשובה

יונית מטרסו
    24/11/2009

אבל המצב לא בבליעה אצל הילדה ,את התנועה 10 ס''מ מהפה עים הידיים היא לא יודעת לעשות כאילו היא לא מבינה אותה,ניסיתי לתת לה את הכפית בזמן אכילה שאני מחזיקה לא את היד אז הכי=פית בפה אני מורידה את היד זהו היא לא שם עם היד כמה וכמה פעמיים ניסיתי גם כשהיא רעבה לבקבוק ורק הפה ניפתח והיידים לא זזות ,והיא יודעת להוציא את המוצץ מהפה ,ומעבירה דברים מיד ליד ללא בעיה מסוגלת לתפוס דברים קטנים \ מה קורה פה אני ממש לא מבינה כאילו מישהו יודע את לוח הכפל ,ולא יודע כמה זה אחד ועוד אחד ,בבקשה תעזרי לי להבין זה משגע אותי ומתסכל אותה כי לשים דברים בפה זה צורך במיוחד לקראת השניים תיבוא ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדי להבין ולעזור כדאי להיפגש

דורית דינור
    24/11/2009

שלום יונית היקרה, כפי שכתבתי בכותרת של ההודעה, נראה לי שלא אוכל לעזור מעבר למה שכבר כתבתי לך. עלי לראות במו עיני אותך ואת ביתך, כדי לדעת יותר. אני בטוחה שאת מתארת במדויק, ובכל זאת, כאשר אראה אולי אבין בעצמי. רק כך אוכל לעזור לביתך ובמיוחד לך, גם להבין, וגם לדעת שהכל בסדר כפי שזה. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    27/10/2009

בני בן חמישה חודשים מתהפך לשני הכיוונים, מסתובב על צירו ופעיל מאוד. לאחרונה החל להרים את הטוסיק ולכפוף את ברכיו וממש לעלות לעמידת שש. הוא מחזיק את התנוחה כמה שניות ומרפה וחוזר לשכיבה על הבטן. האם אלו סימני זחילה? האם זה בסדר לא לזחול על הגחון ולהתחיל מזחילת שש?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זחילה

איתן לרנר
    27/10/2009

היי טלי
    למרות שישנן אבני דרך להתפתחות, איננו עוברים את הדרך בהכרח באופן זהה ו"לפי הספר".
    בהחלט ייתכן שהוא יתחיל עם זחילת שש ורק אז יחזור לזחילת גחון או אף ידלג עליה. יחד עם זאת
    ייתכן שהוא יעבור דרך הגחון לפני שילמד לעמוד על ברכיים וכפות הידים.
    אם הוא מדלג על חלקים מתהליך הלמידה וההתפתחות אפשר לקחת אותו למורה פלדנקרייז על מנת לראות שאין בכך עיכוב להמשך ההתפתחות התקינה .מהתיאור שלך הוא נשמע בסדר גמור.
    את מוזמנת לעדכן אותנו דרך הפורום או באופן אישי לגבי המשך התפתחותו ואם יהיו לך שאלות נוספות.

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה על הברכיים עדיין איננה זחילה

דורית דינור
    28/10/2009

שלום לך טלי
    בנך עומד על הברכיים וזה שלב ממש חיוני להמשך דרכו. ההישענות על הברכיים והידיים או הכתפיים מראה כי הוא בדרך להתרומם משכיבה על הבטן. אין לנו מידע לגבי זחילה בשלב הזה. הזחילה היא אמצעי לניידות, כלומר לזוז ממקום למקום, להגיע למקום חדש. בהחלט ייתכן שהוא יעמוד על הברכיים ויזחל על הגחון. כדאי להמתין ולראות מה הוא יעשה. כמו שאיתן כתב בתשובתו, כל תינוק עובר את שלבי ההתפתחות בדרך משלו. כל הכבוד על האבחנות שלך ועל השאלה המיוחדת ששאלת.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי
    לימור
    17/10/2009

בתי בת השנה סובלת מהיפוטוניה בחגורת הכתפיים ומדיסטוניה קלה בגפיים. מתהפכת לשני הכיוונים.תקשורתית ומחייכת.משמיעה קולות וצלילים.אך עדיין אינה יציבה.אינה יושבת או זוחלת. שוכבת על הבטן ומתקדמת מעט על הגחון. עברה בדיקות נוירולוגיות שנמצאו תקינות עד עתה.נמצאת במעקב.מטופלת בפיזיותראפיה פעמיים בשבוע מזה חצי שנה רצוף.
    שאלתי היא מה עוד ניתן לעשות עבורה? אילו תרגילים קיימים לשיפור מצבה?
    שמעתי על מרכז בפילדלפיה המדריך הורים לסיוע לילדים פגועי מוחין.the institutes for achievement of human potential האם ידוע לכם משהו בענין?
    אני חוששת לאבד זמן יקר.
    אודה על תשובתכם לימור.

לקביעת תור
    סגירה
    איחור התפתחותי

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לילדים עם בעיות התפתחות

איתן לרנר
    17/10/2009

לימור שלום ,

היפוטוניה יכולה להסביר את הקושי בזחילה וישיבה .איני חושב שהפתרון מצוי בתרגילים מכנים כאלה או אחרים או טיפולים שמתייחסים מכנית אל הגוף (למשל חיזוק חגורת הכתפיים ועוד) אלא בארגון התנועתי השלם ובשיפור התהליך של למידת התנועה.אני עובד עם תינוקות וילדים עם בעיות שונות והיפוטוניה היא אחת מהסיבות בגללה באים אליי לשיעורים פרטניים. בעבודה עם בעיות דומות בעבר ילדים שהתקשו בהליכה או זחילה החלו מהר מאוד להשתפר. השיטה בה אני עובד נקראת שיטת פלדנקרייז באמצעות מגע ואני מתמחה בתינוקות וילדים עם צרכים מיוחדים ובעיות התפתחות שונות.

טוב שאת ממהרת לטפל בנושא כי הזמן אכן קריטי על מנת שלא יקרה מצב שבו היא "לוקחת"את בעיותייה לשלבי ההתפחות המאוחרים יותר .

את מוזמנת לפנות אליי על פי הפרטים המופיעים מתחת לתמונתי בפתיח של הפורום

לילה טוב

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת פלדנקרייז מבוססת על התפתחות

דורית דינור
    19/10/2009

שלום לימור. את שואלת על מרכז בפילדלפיה. מרכזים כאלו, לעיתים עוסקים בלימוד מכני של הזחילה, על ידי הפעלת הילד באמצעות מבוגרים. אם זה המרכז אליו את מתכוונת, לא שמעתי על הצלחות גדולות. אך אולי זה מרכז שונה. אני מצטרפת לדבריו של איתן וממליצה לך בחום לתת לילדתך שיעורים בשיטת פלדנקרייז. בשיעורים הללו, היא תקבל עידוד להתפתח בעצמה, לפי שלבי ההתפתחות. איתן, מורים נוספים וגם אני, מתאימים לכך.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצה פרטית לפלדנקרייז
    שושית
    12/10/2009

שלום רב, אנחנו קבוצה של 4-5 בני 60+ גברים ונשים מעוניינים לקיים שעורי פלדנקרייז בבתים הפרטיים שלנו ביום/שעה וכו' מועד שיתאים לנו (חלקנו עובדים ומתפנים אחרי 19:00) לכולנו בעיות שונות של גב תחתון או צוואר או ברכיים. חשבנו שלימוד פרטני בקבוצה קטנה בבית פרטי ידרבן אותנו לשמור על מסגרת ויאפשר למדריך/מדריכה לראות מקרוב איך אנחנו מיישמים את התירגול.
    אני מתקשה למצוא מורה מתאים/מתאימה. התוכלו להפנות אותי לאיזה אתר או כתובת מתאימה לחיפוש ?
    בברכה שושית

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצה פרטית לפלדנקרייז

הוספת תגובה

• נדמה לי שפנית אליי לאתר שלי במטפלים

איתן לרנר
    12/10/2009

שושית שלום

האם לא פנית אליי שבוע שעבר דרך האתר שלי במטפלים ?אם זו את ,עניתי לך שאני יכול ללמד אתכם תלוי בשעות הפנויות שלי וזאת נצטרך לתאם בשיחה.לא קיבלתי תגובה חוזרת.

את מוזמנת לפנות אליי למספר הטלפון שמופיע בפתיח הפורום ליד תמונתי .

נשתמע

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת פלדנקרייז פרטית

דורית דינור
    19/10/2009

שלום רב לך שושית.
    הרעיון להקים קבוצה אישית וללמוד פלדנקרייז, הוא רעיון נהדר. תוכלו להיעזר בשיטה לשיפור הגב וגם להעמיק את החברות והקשר ביניכם. אני עצמי נותנת שיעורים לקבוצות פרטיות ואני אוהבת לעשות את זה. אשמח להיות איתכם בקשר. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק וקנית מזרן
    אמיר
    09/10/2009

שלום,
    בן 35. סי טי מלפני 3 שנים: L3/L4 דיסק אחורי קל נושק לשק הדורלי(כל השאר בנורמה)
    L4/L5 דיסק אחורי עם סימני לחץ קל על קידמת השק הדורלי.(ללא לחץ על שורש העצב)
    L5/S1 בקע דיסקלי אחורי ושמאלי לוחץ על שורש העצב 1S משמאל (כל השאר בנורמה)
    לסיכום- דיסקופטיה

לשאלה:
    אני קונה מזרן חדש. האם תוכלו לכוון אותי: מזרן ללא קפיצים, מזרן קפיצים עם ויסקו, עם לאטקס
    חברה כמו קינג קויל או סימונס.
    הבעיה שאין תו תקן למזרנים אורטופדים. על מה בידיוק מנסיונכם מומלץ. (מחיר המזרן אינו בעיה).

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק וקנית מזרן

הוספת תגובה

• המזרן שנוח לך הוא המתאים

איתן לרנר
    09/10/2009

שלום אמיר

זוהי שאלה נפוצה שכבר נשאלה רבות בפורום. העצה הטובה ביותר שיש לי לתת לך היא לקחת מזרן שנראה לך לניסיון לתקופה ולראות כיצד אתה מסתדר ועד כמה נוח לך איתו. קשה להתאים מזרן על פי תיאור זה או אחר בעיקר מכיוון שיש המון גורמים אחרים שקשורים לנוחות והעדפות אישיות שלך .
    בעיקרון אם כאשר הגב מתעגל לאחור כואב לך יותר (לחץ על הדיסק כלפי חוץ ) בהשוואה לקיעור הגב קדימה(זקיפה)מה שיכול להצביע על לחץ על הדיסק כלפי פנים, כדאי לבדוק מזרן לא רך מידי כך שכאשר תשכב בגבך עליו לא ייווצר לחץ על הדיסק.
    אינני יודע אם אתה לומד פלדנקרייז אבל אם תתחיל תוכל ללמוד לשנות את מצבך ולשפרו באופן מתמיד כך שתוכל לחוש בנוח ולהקל או אף להיפטר מהמגבלות שאתה מציין.
    אתה מוזמן להתקשר אלינו

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובכל זאת...

אמיר
    09/10/2009

תודה, על התגובה המהירה
    ובכל זאת, אשמח לשמוע מנסיונכם. ברור כי אקנה מזרן שאני חש עליו נוח. אני מתלבט בין קינג קויל לסימונס ואם יש מזרן אחר שאתם ממליצים, מבחינה אורטופדית, אשמח.

שוב תודה,
    אמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מכיר מספיק בכדי לומר לך

איתן לרנר
    09/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המזרון חשוב אבל האדם יותר

דורית דינור
    19/10/2009

שלום אמיר. אחת הטעויות הנפוצות היא חשיבותו של המזרון. טעות זאת מקורה בשיווק אגרסיבי של חברות מזרונים שונות במשך השנים. לאמיתו של דבר, התנוחה החשובה היא במשך היום. בשינה איננו מודעים ואיננו שולטים כלל במצב הגב ובמצבנו הכללי ולכן בחירת המזרון וסוגו אינה כה חשובה. החשיבות הגדולה היא איך אתה במשך היום. כשאתה יושב, עומד, הולך או עסוק בעבודתך ובפעילות כל שהיא. כדי להכיר יותר את נושא היציבה והמודעות לה, אתה מוזמן ללמוד את שיטת פלדנקרייז. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורטיקוליס
    יעל
    02/10/2009

בתי בת 4 חודשים, אובחנה ע"י פיזיותרפטיסית עם טורטיקוליס ימני מתון, שמתי לב כי החלה לנסות להתהפך, היא מסתובבת לכיוון צדימין שלה לאחוז בצעצוע ומפעילה יפה את יד שמאל בהושטת יד לצעצוע המונח מימינה, ובכך מסתובבת על צדה הימני. לעומת זאת, בצד שמאל היא אינה פועלת כך. יד ימין אינה מושטת לצעצוע באותה עוצמה וכן היא מתנגדת לשכיבה על צד שמאל. האם יש לכך קשר לטורטיקוליס? מה אפשר לעשות? התור הבא שלי לפיזיותרפיסטית הוא רק עוד שבועיים והייתי רוצה לעבוד איתה על זה עד אז, תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    טורטיקוליס

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לתינוקות וטורטיקוליס

איתן לרנר
    02/10/2009

שלום יעל ,

תיאורך מלא אך עם זאת קשה לענות ללא מראה עיניים. אך אנסה: אני יכול להניח כי הטורטיקוליס הוא זה הגורם לכך וזאת כיוון שטורטיקוליס הוא קיבוע של פיתול הצוואר - ראש לצד אחד.מצב כזה הוא כמובן לא סימטרי ולכן אין גם סימטריה ביכולות השונות לנוע. על מנת לשלוח את היד הימנית שמאלה אל חפץ מסויים צריך שיהיה חופש תנועתי בצלעות, בחזה ובצוואר כך שאלו יאפשרו ליד להתארך שמאלה ולהעביר משקל לצד שמאל. כיוון שצווארה מפותל מעט ימינה באופן קבוע , יהיה קושי להאריך את היד כמו גם בדברים אחרים.
    טוב שהאבחנה נעשתה בגיל מוקדם כל כך בטרם ביתך הספיקה "לקחת " את הקשיים לשלבי התפתחות מתקדמים יותר (אז קל פחות להתיר את הלמידה המבוססת על הקושי וללמוד מחדש ).
    יחד עם זאת ועם כל הכבוד לפיזיותראפיה ,אני חושב שהיא זקוקה לעבודה שתיצור גירוי ללמידה תנועתית באופן כזה שישנה את הארגון השרירי וילמד אותה להתנועע בצורה קלה יותר ולהתגבר על הקשיים הקיימים .
    עבודה כזו שיכולה לשפר מאוד את מצבה תוכלי למצוא בשיעורים פרטניים עם מורה מנוסה וטוב בשיטת פלדנקרייז שעובד עם תינוקות וילדים עם בעיות התפתחות.

את יותר ממוזמנת להתקשר אליי או לדורית
    בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניית הראש לשני הצדדים

דורית דינור
    03/10/2009

שלום יעל
    אני מצטרפת לתשובה של איתן. בינתיים, עד שתמצאי מורה לפלדנקרייז, תוכלי ליצור בעצמך גירוי שיהיה סימטרי גם לימין וגם לשמאל. למשל, אם תשבי לידה ותסתכלי עליה פעם מכיוון ימין ופעם משמאל. תוכלי לקרב אליה צעצוע פעם ליד ימין ופעם לשמאל. זה יכול ליצור איזון וגוירוי בשבילה לפנות לכיוון שכרגע פחות מועדף. ייתכן שיש צורך ביותר ממה שכתבתי כאן. אני מחזקת אותך בהבנתך כי עניין זה חשוב להמשך התפקוד של ביתך וכדאי לטפל בה בהקדם. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה על הליכון
    tova
    24/09/2009

שלום שמי טובה בת 75 משתתפת בשיטת פלדנקרייז רציתי לדעת האם לדעתכם הליכה על הליכון
    היא בריאה או שעדיף להימנע ממנה כל עוד אפשרי

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה על הליכון

הוספת תגובה

• הליכה על הליכון

איתן לרנר
    24/09/2009

ערב טוב טובה,

ראשית, אני בטוח כי העבודה בשיטת פלדנקרייז משאירה אותך צעירה ברוחך ובגופך.
    מאוד קשה לי לענות על שאלה כזו מבלי לראות אותך כיצד את הולכת ומתנועעת. עם זאת לא הייתי פוסל הליכה על הליכון אם זה מה שאת מרגישה שאת צריכה ובאותה נשימה הייתי מחפש ללמוד ללכת ולעמוד באופן שיאפשר לי להיות חופשי ככל האפשר מההליכון.
    האפשרות לבחור בין הליכה עם הליכון (ולחפש ברוח פלדנקרייז בהליכה כזו אפשרויות תנועה שונות) , לבין הליכה בלתי נתמכת היא אפשרות חשובה כיוון שהיא מאפשרת לך חופש פעולה וזה בעיניי מה שהכי חשוב.

לבריאות וחג שמח

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ללכת עם הליכון

דורית דינור
    24/09/2009

שלום טובה, אני מניחה כי את מתכוונת לשאול האם מומלץ ללכת בעזרת הליכון. כי ללכת על הליכון, זו משמעות הקשורה לחדר כושר. בחדרי כושר ישנם הליכונים המדמים הליכה למטרת אימוני כושר.
    אענה על פי מה שהבנתי. את מתלבטת האם ללכת בעזרת הליכון. אוכל לענות לך רק באופן תיאורטי כי לא ראיתי אותך בהליכתך. הליכון, יכול לתת לך ביטחון בהליכה, למנוע נפילות, לתת תמיכה בטוחה יותר לך ולאפשר לך ניידות וביטחון. מצד שני, אני מבינה את ההיסוס להזדקק להליכון ולהיות תלויה בו לשימוש ביום יום. אינני יודעת מה הסיבה שבגללה את שוקלת שימוש בהליכון. האם כתוצאה מאירוע מסוים, ניתוח, נפילה, או כתהליך מתמשך שהגיע לנקודה של צורך כזה.
    יש לשקול כאן את החשש שלך מתלות במכשיר לעומת הביטחון והניידות. ייתכן שבשלב ראשון, תוכלי להשתמש בהליכון רק במקרים מסוימים ולא כל הזמן. ייתכן שהביטחון בהליכה יחזור אליך ותוכלי להפסיק להשתמש בו. בכל מקרה אני מאחלת לך שתלכי למקומות נעימים ותגיעי רחוק. שנה טובה והרבה בריאות, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה עם הליכון או על הליכון ?

איתן לרנר
    29/09/2009

היי טובה

לאחר שקראתי את דברי דורית הבנתי שלמרות שכתבתי "על הליכון " כמוך, אני הנחתי שאת מדברת על הליכון לשימוש בתמיכה והליכה יומיומית. עכשיו כשאני קורא את דברייך אני חושב שכוונתך היתה להליכון בחדר כושר לצורך תרגול סיבולת לב-ריאה :אם זו כוונתך תשובתי היא שבאופן כללי אין בעיה עם זה וכמובן זה מאוד תלוי כיצד את הולכת. אני מניח שניתן לשפר את איכות ואופן ההליכה בשיעורי הפלדנקרייז שאת מתרגלת על מנת שתוכלי להפיק את המיטב מההליכון וללא פגיעות בגופך.
    לתלמידי אני ממליץ בדרך כלל לא ללכת על הליכון או לעשות כושר לפני או אחרי שיעור פלדנקרייז על מנת להישאר עם רגישות שרירית ותנועתית גבוהה ככל האפשר ולא להגיע לשיעור עם שרירים מכווצים או מתוחים ועל מנת לאפשר ללמידה ולשינויים הנובעים ממנה אחרי השיעור להיטמע.
    בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה עם מודעות באמצעות תנועה
    דורית דינור
    17/09/2009

לגולשים ולמבקרים בפורום זה, אנחנו מאחלים לכם שנה טובה, שנת פעילות ומודעות. שנת שאלות ותשובות ושינויים לטובה בכל התחומים. מדורית ואיתן, מנהלי הפורום.

הוספת תגובה

• תודה רבה, גם לך!

נוני
    22/09/2009

שנה טובה ומתוקה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה