מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלדנקרייז ובריחת סידןרונית29/04/2009
אני סובלת מבריחת סידן ומטופלת באקטונל ותוספי תזונה קרוב לשנה
עד כה עשיתי רק פילאטיס אבל הבנתי שגם פלדנקרייז עוזר, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת סידן
איתן לרנר29/04/2009שלום רונית ,
פלדנקרייז בחלק מהשיעורים מתמודיםד עם דחיסה של הכוח דרך עצמות השלד ויש האומרים שזה חשוב לבניית העצם כי הוא מגרה אותה לייצר תאים חדשים.אני נוטה להסכים אם כי איני מכיר מחקרים בנושא לומר שבצורה מובהקת זה אכן קורה כתוצאה מהתעמלות או לאו.כמובן השאלה היא מהי הסיבה לבריחת הסידן .
זוהי אינה מטרת השיטה אךאני מניח שזה יכול לעזור כמו שיטות תנועה אחרות
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ואוסטאופורוזיס
דורית דינור05/05/2009שלום רב לך רונית
כמו שאיתן כתב, לא נערכו מחקרים ארוכי שנים על הנושא. מניסיוני וניסיונם של אחרים ידוע לי כי אחרי עיסוק בשיטת פלדנקרייז עולים אחוזי צפיפות העצם. גם אצלי באופן אישי זה קרה. שיטת פלדנקרייז מכוונת אל העצמות ולא אל השרירים בלבד כפי שפילאטוס עושים. לכן, יש סיכוי ששיעורי פלדנקרייז לאורך זמן, בקבוצה או באופן אישי, ישפיעו לטובה. מכל השיטות, אני ממליצה על פלדנקרייז בנושא זה. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקאיתי משה17/04/2009
האם מותר לבצע כפיפות בטן ולהרים משקולות כאשר אתה סובל מפריצת דיסק? האם יכולה להיות סיבה אחרת לזרמים באחת הרגליים ולהרדמות הרגל חוץ מפריצת דיסק? כי הCT יצא תקין אבל הרופא עדיין טוען שיש לי פריצת דיסק. אני רק בן 18. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק
איתן לרנר18/04/2009איתי שלום
אין זה נכון לענות ולהמליץ באינטרנט או בטלפון ללא שאראה אותך.בכל מקרה תלוי כיצד אתה עושה את תרגילי הכפיפה או הרמת המשקולות.בשיטת פלדנרייז תוכל ללמוד כיצד לפעול בצורה שלא תפגע בך.לאחר הנחייה מספקת תוכל לעבוד בצורה שאולי לא תפגע.עם זאת חשוב לברר האם הדיסק פרוץ לפנים ז"א אל כיוון הבטן או לאחור.אם הפריצה היא לפנים יתכן שלא יכאב לך בכפיפות בטן אבל כן בתנועותבהן אתה מקשית את הגב התחתון.
לא הייתי עושה תרגילים מהסוג הזה עם חשד לפריצת דיסק ועושה בירור מעמיק.במקביל כדאי מאוד שתלך לבירור עם מורה לפלדנקרייז .
לבריאות
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ופריצת דיסק
דורית דינור21/04/2009שלום לך איתי. השאלה שלך מעסיקה בודאי עוד רבים ותודה לך שאתה שואל. ישנם רבים המבצעים כפיפות בטן ומרימים משקלות ולא יודעים האם זה גם פוגע בהם ואיך. אם נרדמת לך רגל ויש לך זרמים, זה סימן להפרעה במערכת העצבים אל הרגל. בדרך כלל הפרעה זאת קשורה לגב התחתון. הגב התחתון משתתף גם בכפיפות בטן, למרות שאתה מכוון אל הבטן. כי הגב התחתון הוא הצד האחורי של הבטן. לכן, השאלה שלך כל כך במקום. גם הרמת משקלות עלולה ליצור עומס על הגב התחתון, אם אינך משתמש בשרירי קרקעית האגן ושרירי הבטן התחתונה תוך כדי הרמה ונשימה. לכן, בשלב הזה, כדאי לא לעשות פעולות במאמץ. המאמץ מונע ממך לשים לב מה משפיע ואיך זה קורה. אני ממליצה להתייעץ עם מורה לפלדנקרייז. זאת בדיוק המומחיות שלנו. תוכל ללמוד כיצד לעשות את מה שאתה אוהב לעשות, בלי להיפגע. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזל טוב לאיתן לרנרדורית דינור12/04/2009
אני רוצה לאחר מזל טוב והרבה אושר לחברי הטוב איתן לרנר ולזוגתו יסמין סיוון להולדת הבן שלהם רן. אני מאחלת לכם הורות מתפתחת ומוצלחת, עם הרבה אהבה, רגישות וחום. מזל טוב לכם.
באהבה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה דורית באהבה ממני ,איתן
איתן לרנר12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי ליבה (core)איל11/04/2009
קראתי ברשת כתבה בהקשר של טיפול בכאבי גב אשר מציינת את אחד מהפתרונות לכאבים בחיזוק שרירי הליבה של הגוף על ידי תרגילים (מצויין שם שיטות כגון פילאטיס, יוגה וכיוצא באלה).
יש שאומרים שטיפול בשרירי הליבה היא סגולה לבריאות ולהפעלת הגוף כיחידה אחת, שלחיזוק שרירים אלו יכול להיות נלוה שיפור נפשי, ביציבה וכו'.
יחד עם זה, אני מכיר אנשים קרובים שחוו כאבי גב קשים וניסו הכל (כולל יוגה ופילאטיס) אבל מה שעזר להם יותר מכל היה דווקא הפלדנקרייז.
אשמח אם תרחיבו בנושא, האם השיטה מטפלת או מחזקת את שרירי הליבה של הגוף ומה יחס השיטה לשרירים אלו.
כמו כן מדוע השיטה לא מחזקת את השרירים או שרירים מסויימים. האם מקור כאב הוא לא סיבה לכך ששריר מסויים חלש וצריך לחזק אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ומרכז הגוף
דורית דינור12/04/2009שלום רב
אתה שואל שאלות רבות ואענה על אחת מהן. בנושא שרירי הליבה וחיזוקם. בשיטת פלדנקרייז אכן אחד העקרונות הוא ללמוד ולהשתמש במרכז הגוף. כלומר באגן הירכיים, בשכמות, בצלעות ובעמוד השדרה. בהפעלת המקומות הללו אנו משתמשים בשרירים. אלו הם השרירים החזקים ביותר שלנו. הרבה אנשים לא משתמשים בשרירים ובחלק הזה (האחורי) של השלד שלהם, ואולי זה גורם לבעיות. אבל העיקר בשיטת פלדנקרייז הוא להחזיר למוח את הפיקוד על הפעולות השונות, ללמוד להקשיב לעצמך, ולהשתמש במה שאני קוראת "אחורי הקלעים" שלנו כדי לתפקד. אנו מזכירים וזוכרים כי איננו רק שרירים, אלא עצמות, שרירים, עצבים ומוח המפקד על הכל. אני מקווה שעניתי לך מעט.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרכז הגוף והקשר שלו לתנועה מאורגנת
איתן לרנר12/04/2009שלום שטרודל ,
אכן פלדנקרייז לא עוסקת בחיזוק שרירים באופן מוצהר ומכוון ,בוודאי לא באופן שנהוג לתפוס את הרעיון של חיזוק שרירים.השיטה מלמדת אותך לארגן את התנועה בהקשבה לקשר בין המרכז לפריפריה של הגוף , לחלוקה נכונה ונוחה של העומס על השלד תוך עזיבת המאמצים המיותרים שגורמים לחבלה בשרירים מקוצרים כרונית וחבלה עמוקה יותר לאורך זמן בשלד העצמות.בעיקר עוסקת השיטה בשיפור היכולת לשלוט בתנועה ולשפר את איכותה באופן מתמשך זאת בעזרת מודעות לעצמך.
אני יודע שפילאטס עוסקת הרבה בשרירי הcore אך למעשה בשיטת פלדנקרייז אתה לומד כיצד לנוע כך שהיחס בין שרירים יריבים לצורך פעולה מסויימת יהיה נכון ומאורגן יותר ולפיכך משאיר את השלד חופשי יותר למלוא טווח התנועה הפוטנצאלי שלו.איני מאמין שהכאב נובע משרירי חלש שצריך לאמן אותו. יש הרבה סיבות לכאבים וזה יכול להיות דווקא שרירי חזק חזק ומקוצר כרונית שגורם לפחות תנועה במפרק ויוצר דלקות למשל בסיביו או כל מיני גורמים אחרים.
אתה /את מוזמנים לשאול ולברר נושאים נוספים
חג שמח
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה "קטנה"
איל13/04/2009התחלתי להתאמן בפלדנקרייז שיעורים בודדים ואחרי אחד השיעורים התחלתי להרגיש בשיפור בכאב הגב (הרגשתי שאני הולך זקוף יותר ובלי מאמץ).
ראיתי באחד מהאתרים ברשת שיש שימוש בפלדנקרייז בכדורים מגומי (לא יודע איך מכנים אותם אולי ביצים או FITBALL) ?
בחוג שאני מתאמן אין שימוש בכלל באביזרים.
אשמח אם תוכלו לפרט האם יש שימוש בשיטת פלדנקרייז באותן ביצים / כדורים עגולים (fitball) ואם כן כיצד בא הדבר לידי ביטוי הכוונה לאיזה סוג של תרגילים.
בנוסף אשמח לדעת אם יש שימוש באביזרים נוספים בשיטה (בחוג שלי לא משתמשים).
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרים בשיטת פלדנקרייז
דורית דינור21/04/2009שלום לך שטרודל. תודה על השאלה.
אני שמחה לשמוןע כי את/ה משתתף בשיעורי פלדנקרייז ומבחין בהבדלים אצל עצמך. ישנם היום הרבה אביזרים כמו כדורים, גומיות, גלילים ועוד. ישמן מורים המשתמשים בעזרים אלו בהוראה של שיעורים אישיים וגם בקבוצות. במקור, שיטת פלדנקרייז עוסקת בעיקר ביכולת של אדם להרגיש ולהכיר את עצמו בפעולה. האביזרים, יכולים לגוון את הפעילות, אך הם לא חלק חשוב ממנה.
אפשר ליישם את עקרונות שיטת פלדנקרייז למשל במשחקי כדור. אינני יכולה לכתוב לך פרטים אך באופן כללי, שימוש בכדור ביד אחת, בשניה, בשתיהן, ברגל אחת ובשניה, בחלקי גוף שונים ועוד. אפשר למצוא דרכים להישען על הכדור ויש עוד הרבה רעיונות. העיקר הוא ללמוד לתפקד בחיי יום יום.
השימוש באביזרים מקובל בעבודה עם ילדים.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריקודי עם ופריצת דיסקניבה שרון11/04/2009
ברצוני לדעת עד כמה עלולים להזיק ריקודי עם לפריצת דיסק?
אודה על תשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק וריקודי עם
דורית דינור12/04/2009שלום שרון
אין לי תשובה ישירה לשאלתך. רק את תוכלי לדעת האם ריקודי עם מיטיבים איתך או מעצימים את הכאבים שלך. בגדול, בזמן הריקודים, את עסוקה בתנועות בקצב ובמוזיקה, גם בחלק החברתי של הריקוד. יש לך פחות הזדמנות להקשיב לעצמך. לכן, את התוצאות תוכלי להרגיש אולי רק אחרי הריקודים. בשיטת פלדנקרייז תלמדי להקשיב לעצמך, לדעת את המידה המתאימה לך, ולנוע בדרכים נוספות.
בגדול, לרקוד זה כף ואם את יכולה לרקוד, אל תפסיקי. בהצלחה וחג שמח, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות עם פריצת דיסק
איתן לרנר12/04/2009שלום ניבה
אני מבין שאת מודאגת מהפריצה ומה המגבלות שלה.קשה לתת תשובה אחראית ללא מראה עיניים אבל בכל זאת באופן כללי אם את מקשיבה לעצמך ולומדת כיצד לנוע באופן שאינו מגביר את הלחץ על הדיסק אז אפשר לרקוד ריקודי עם. אני ממליץ מאוד ללמוד כיצד לנוע בצורה יעולה ונוחה יותר כך שהבעיה בעמוד השדרה לא תשפיע על אופן תנועתך.לשם כך שיטת פלדנקרייז נועדה ואת מוזמנת לבדוק כיצד היא תוכל לעזור לך. את יכולה לפנות ולשמוע יותר כאן או בטלפון המוצג כאן .
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח תנועהקיטון15/03/2009
ראיתי לאחרונה בטלביזיה הדגמה על המנחה בה בתחילה טווח התנועה הצידית של הצוואר היה קטן ולאחר תרגיל אחד הוא גדל משמעותית. האם זו היתה הדגמה של פלדנקרייז ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור טווחי תנועה בפלדנקרייז
דורית דינור15/03/2009שלום רב. אינני יודעת איזו הדגמה ראית בטלוויזיה. אני יכולה להגיד כי בשיטת פלדנקרייז יש סיכוי טוב להגדלת טווחי התנועה בצוואר ובמקומות אחרים גם, לאחר מספר תרגילים. הרעיון מאחורי זה הוא ליצור שיתוף חלקים נוספים של עצמנו בתנועה, או הגדלת המודעות למקומות נוספים המשתתפים באותה התנועה. אני ממליצה לך לנסות בעצמך. בהצלחה, ותודה על שאלתך.
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגדלת טווחי תנועה בפלדנקרייז
איתן לרנר15/03/2009שלום קיטון
בפלדנקרייז אתה אכן יכול ללמוד ששיפור הטווח של התנועה הוא תוצאה אחת מיני רבות של השיטה אם כי זה אינו הדגש שלה. אתה לומד להכיר את עצמך ואת אופן תנועתך ולהגדיל את הדימוי התנועתי שיש לך לגבי עצמך ובכך תוך שיתוף והרמוניה בין חלקי הגוף השונים התורמים לתנועה(במקרה זה תנועת הצוואר ) גם הטווח גדל ולל מאמץ אלא מתוך הנאה וקלות.
אתה מוזמן להתנסות ולגלות בעצמך
בברכה
איתן לרנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "אבולוציה" של פלדנקרייזמעניין13/03/2009
1. מכיוון ששיעורי הפלדנקרייז מעוררים אצל כל אדם את היצירתיות שלו, והגישה האישית שלו, רציתי לשאול האם במהלך השנים נוצרו שיטות על ידי תלמידיו של משה פלדנקרייז ז"ל אשר מרחיבות את השיטה או שמציגות שיטה שונה לפתרון בעיה לאור גישתו של פלדנקרייז. למשל שמעתי שהטריינרית רותי אלון פיתחה שיטה לאור התנסותה בשיטת פלדנקרייז, שיטה דינמית יותר והעונה לצרכים של חיזוק צפיפות העצם ויכולה להשלים את שיטת הפלדנקרייז. האם יש תלמידים נוספים שפיתחו שיטות נוספות ? 2. אולי בהמשך לשאלתי הראשונה, ולמעשה היא יכולה אולי גם להסביר מדוע שאלתי את אותה השאלה. אני אחרי "הזנחה" רבת שנים של פעילות גופנית ושהיה ב"סטטיות", כנראה זו הסיבה שאני רוצה לנטרל כאבים וכן להרגיש תחושת "חיוניות" או רעננות בגופי כפי שהיה בילדות. ניסיתי שיטות רבות, "אגרסיביות" יותר או פחות, פופולריות יותר או פחות, עד שלבסוף הגעתי אל הפלדנקרייז. אני חושב שמצאתי את השיטה שלי שאיתה ארצה להתמיד כל חיי. אולם מה שקצת חסר לי בינתיים (ואולי עדיין אינני מכיר מספיק את השיטה כי אני עדיין נחשב מתחיל) זה שני נושאים : חיזוק שרירים (כוונתי לא חלילה כמו במכוני הכושר אלא עבודה "חכמה" ומתונה יותר על שרירים שתורמים ליציבה) אותם שרירים שנהיו רופסים במהלך השנים, ומתיחות. מכיוון שאני מאוד מאוד מתחבר לשיטת פלדנקרייז והשינוי שהיא עשתה לי תוך זמן קצר פשוט מדהים , רציתי לשאול אולי יש שיטה לאור גישתו של פלדנקרייז שתוכל לעזור לי בשני הפרמטרים שציינתי (חיזוק שרירים רופסים ומתיחות, בעיקר בעלי אופי שיקומי), אולי שיטה שפיתחו תלמידיו אשר תוכל להשלים לי את החסר וכך התירגול היומי שלי יוכל להיות פשוט מושלם..... (0: סליחה שהארכתי, ותודה לתשובתכם !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות השיטה
איתן לרנר13/03/2009שלום לך ,
איך שאני רואה את זה ,כל מורה לוקח ממילא את השיטה לתחומים שהוא מתעניין בהם ולכן מורים מלמדים אחרת אחד מהשני. לעיתים מתפתחות מכך שיטות נוספות .למשל חוה שלהב שעובדת עם הורים ותינוקות בשיטה שמלווה את התינוק התפתחותית.זו אינה שיטת פלדנקרייז אך מבוססת עליה.כמובן יש גם פלדנקרייז בעבודה פרטנית עם תינוקות - תחום שלא הרבה עוסקים בו.אני למשל התחלתי בשנה וחצי האחרונות להיכנס לזה יותר ולהתמחות.גם המקרה של רות אלון כפי שציינת מתאים להגדרה. לגבי מתיחות שרירים - אולי כדאי לחפש מורה שעוסק בספורט והוא גם מורה לפלדנקרייז שיוכל לכוון אותך יותר ולהדגש עבורך את הנושא. שיעורי פלדנקרייז בכל מקרה עובדים על תיאום שרירי בין שרירים יריבים אבל אינם עובדים על חיזוק שרירים במובן המוכר לנו. מאידך בעבודה עם השיטה תוכל עם הזמן לקבל מושג יותר ברור לגבי אופן העבודה שלך עם גופך ולמצות משיעורי חיזוק שרירים יותר וללא פגיעה ומאמץ מיותרים.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז וחיזוק שרירים
דורית דינור15/03/2009שלום רב.
שאלתך היא שאלה שמעניינת רבים מהמורים ומהלומדים את שיטת פלדנקרייז. דווקה כי מתיחת שרירים סטטית, כלומר ללא תנועה מלווה, היא כמעט חובה בענפי ספורט וריקוד ובחדרי כושר רבים. מחקרים חדשים מראים כי מתיחות למיניהן אינן חיוניות לחימום אצל ספורטאים. גם ספורטאים מתחילים לאחרונה למתוח את השרירים תתוך כדי תנועה ולא באופן סטטי. בשיטת פלדנקרייז אנו מתייחסים אל השרירים כאל מיתרים המתכווצים בפעולה או בתנועה. מה שקוראים מתיחה, היא התארכות השריר למירב אורכו אחרי שהתכווץ כדי להפעיל את התנועה. תוכל אם כן למתוח שרירים תוך כדי תנועה, תוך כדי תחושה ותוך פיתוח מודעות לעצמך ולגבולות המתיחה.
בשיטת פלדנקרייז תלמד כי מתיחת שרירים יכולה להיעשות לכיוונים רבים, תוך כדי פיתול, תוך כדי שיתוף הגב, הצוואר, האגן ועוד. כך המתיחה הופכת למגוונת יותר. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר הזה שאלה בנוגע לחיזוק שרירים
פשוש17/03/2009אמנם אני מתחיל אבל חשבתי על הרעיון הבא : אם נניח, ניקח מכל שיעור פלדנקרייז של 45-50 דקות המפרק את התנועה לגורמי גורמים, מספר תנועות שלמדנו ו"נשים אותם בצד" וכך נעשה ממאות ואולי אלפי (כמה שיעורים ד"ר פלדלנקרייז ז"ל חיבר בשיטתו), הרי שאולי נוכל לקבל מעין תרגילי התעמלות לתחזוקה וטיפול של הגוף אותם נוכל לתרגל בנוסף לשיעורי הפלדנקרייז הסדירים ועל מנת ליישם התעמלות דינמית שהרי לחלק גדול מהאנשים לא תספיק התעמלות איטית בלבד. האם הרעיון הזה מיושם על ידי מתרגלי פלדנקרייז ? האם אולי יש מורים אשר מלמדים "פלדנקרייז דינמי" ? (להבדיל, יש גם מורים ליוגה המלמדים בסגנונות יותר ופחות דינמיים). שאלה נוספת : האם שיטת מחשבת הגוף היא שיטת "פלדנקרייז דינמי" ? לילה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיון נוסף לחיזוק שרירים דרך
פשוש17/03/2009פלדנקרייז: המורה שלי לא עשה / עושה שיעורים עם זה אבל ראיתי באחד מאתרי האינטרנט של המטפלים מורה שעושה שימוש ב- FIT BALL ( כזה שנהוג להשתמש בו בשיעורי פילאטיס). האם מורי פלדנקרייז עושים בו שימוש כזה לחיזוק השרירים ? ואולי גם "פיתה" הזכורה לי בשימוש לתרגילי שיווי משקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לתרגול יומיומי
דורית דינור17/03/2009שלום פשוש. אענה על שתי שאלותיך.
הדרך בה אני עובדת היא לעודד את המשתתפים לבנות לעצמם רפרטואר של תנועות שאותן הם יעשו מידי יום. אני מנחה את המשתתפים איך לבחור את התנועות המתאימות להם מתוך השיעורים.
השאלה השניה שלך היא לגבי פלדנקרייז דינמי. השיעורים בשיטת פלדנקרייז חלקם איטיים וחלקם מהירים. האיטיות נועדה לשלב הראשוני של הלימוד והפניית תשומת הלב לתנועה, לתחושה ולאירגון. בשלב הבא, ישנם הרבה תרגילים שעושים אותם במהירות, בקצב, וגם בחוזקה. זה תלוי במורה שלך. ישנם מורים ששיעוריהם איטיים רוב הזמן. אך זה לא חייב להיות כך.
תוכל לנסות שיעור דרך האתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז ולהיווכח בעצמך.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך להתחזק
דורית דינור12/04/2009שלום רב
אם אתה מעוניין לחזק את השרירים, אתה יכול לעשות את זה בכל מכון כושר בסביבתך.
כדאי שלא תשכח להקשיב לעצמך, לשים לב למידתיות, לעבוד בהדרגה, לנשום תוך כדי הפעולות שלך ולא להגזים. כדאי למתוח שרירים בכמה כיוונים ולא רק בכיוון אחד.
במקביל כדאי להמשיך בשיעורי פלדנקרייז.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם כבר ויקיפדיה אז שאלה נוספת.....מעניין11/03/2009
מתוך ויקיפדיה בערך פלדנקרייז : "לאחרונה גילו כי משה היה מחובר לתנועת החסידות ובעצם מקורם של עקרונות השיטה מצויים בחסידות[דרוש מקור]. בארצות הברית, פורסם ספר המתאר את המקורות החסידיים של השיטה[דרוש מקור]." אודה לכם אם תוכלו בבקשה לפרט או להוסיף על הכתוב, במידה וידוע לכם. ובתודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הקשר בין פלדנקרייז ויהדות
דורית דינור11/03/2009שוב שלום.
אכן נכתב ספר המראה את הקשרים בין אופני החשיבה בשיטת פלדנקרייז ואופני החשיבה ביהדות החסידית. בספר מובאות דוגמאות לכך שפלדנקרייז יישם עקרונות מהיהדות בשיטתו. לפי הידוע לי, הספר נמצא בתהליך תרגום לעברית והכוונה היא להוציאו לאור גם בארץ.
שם המחבר הוא דוד כץ.
שם הספר באנגלית הוא:
Making Connections,
Hasidic Roots and Resonance in the teaching of Moshe Feldenkrais.
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בעקבות קריאה בויקיפדיהפשוש03/03/2009
בויקיפדיה בערך פלדנקרייז רשום שלפלדנקרייז ז"ל הכיר את שיטת תווי התנועה של נועה אשכול ז"ל. כמעט ולא מצאתי ברשת מידע אודות השיטה ואני קצת סקרן. אשמח לדעת האם שיטה זו קיימת עדיין ו"חיה" (פשוט לא מצאתי כמעט אתרים ברשת אודות השיטה או מקומות בהם מתאמנים בה), ומה היו עקרונות השיטה / אופי האימונים. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתב תנועה
איתן לרנר03/03/2009שלום לך אבישי
כדומני פלדנקרייז היכיר את נעה אשכול ואלי היא אף היתה תלמידתו לפני או תוך פיתוח הכתב. נדמה לי שמלמדים אותה בסמינר הקיבוצים- אני יודע שחברה רקדנית למדה בעבר באקדמיה למוסיקה ומחול בי-ם .
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז וכתב תנועה
דורית דינור04/03/2009שלום אבישי
באופן כללי, האם בדקת את קיומו של תחום הכתב תנועה באקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים? או בבתי ספר אחרים למחול?
משה פלדנקרייז עבד עם נועה אשכול והם למדו זה מזו. נועה אשכול הלכה לעולמה בשנה האחרונה וישנן תלמידות שלה הממשיכות את דרכה ואף מתכננות ליצור בביתה פעילויות בנושא זה.
אוכל לקשר אותך עם אחת מהן, אך לא באמצעות הפורום, בלי לבקש את רשותה לכך.
אם תשלח אלי מייל אישי, למשל דרך האתר שלי, אשיב לך ואצור ביניכם קשר זה.
בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה פלדנקרייז לילד בן 12+נורה19/02/2009
האם יש קבוצות טיפול לילדים שכבר לא כל כך קטנים, בשיטה? אני משתתפת בקבוצת מבוגרים וולצערי יש לשיטה דימוי זקן... האם כדי לעזור לילד בכתיבה ובקשב, ((שהכתיבה לא תהייה מאמץ אדיר בשבילו -בעבר כבר טופל בריפוי בעיסוק) יש צורך בטיפול פרטני (יקר) או יש אפשרות לשלבו בקבוצה בשיטת פלדנקרייז. שאלה נוספת האם באיזור המרכז יש מישהו שמטפל בקבוצות ילדים/נוער? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה עם ילד בן 12+
איתן לרנר19/02/2009נורה שלום ,
אני מטפל ועובד עם ילדים עם עיכובים ובעיות מוטוריות וחושיות. אין לי קבוצה לילדים אך אפשר לחשוב על שילוב בקבוצות קטנות עם מבוגרים. אני עובד בקבוצות מאוד קטנות. נראה לי ששיעור פרטני יכול להתאים יותר ולא בטוח כלל שצריך הרבה כאלה . אשמח להיפגש אם תרצו , לתת כיוון ולראות איך להמשיך משם.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לילדים בני 12 בקבוצה
דורית דינור19/02/2009שלום רב לך נורה. שיטת פלדנקרייז נלמדת בקבוצות למבוגרים וככזאת איננה מתאימה לילדים כלל וכלל. השיעור איטי, ומשעמם לילדים. אשמח להקים קבוצה לילדים בני 12 ואפשר להתחיל קבוצה כזאת בעזרתך. כרגע אין לי קבוצה. מה שצריך זה עוד ילד או שניים כדי להתחיל. היו לי כבר קבוצות קטנות של ילדים. לפני שנה עבדתי עם ילד וילדה בגיל 11-12 בתור קבוצה למשך עשרה חודשים. הילדים גילו עניין רב מאוד והשינוי בהם היה ניכר. השינוי התבטא גם בלימודים, גם בחברים, גם בשפת הדיבור וגם ביציבה. לשיקולך, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לא כדאי לעשות פלדנקרייז?עדי08/02/2009
אני בהריון, בשלבים מתקדמים. האם ומתי לא מומלץ לעשות פלדנקרייז בהריון?והאם ישנם מצבים לאחר לידה, בהם לא מומלץ לעשות פלדנקרייז או כמה זמן אחרי לידה ניתן לעשות פלדנקרייז. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לא כדאי בהריון
איתן לרנר08/02/2009עדי שלום ,
מזל טוב , גם בת זוגי : - )
מותר לעשות פלדנקרייז בכל שלב לפני ולאחר הלידה . שכיבה ממושכת על הגב לא רצויה בגלל לחץ על עורק גדול שעובר בין הרחם לגב כיוון שזה עלול להמעיט את כמות הדם החוזרת אל הלב. יחד עם זה שיעור פלדנקרייז שבו שוכבים על הגב 45 דקות ואת יכולה לנוח על הצד מידי פעם , אינו בעייתי
השיעורים היחידים שאינם טובים הם אלה שבהם את צריכה לשכב או להתגלגל על ואל הבטן.
תהני
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז בהריון ואחרי לידה
דורית דינור19/02/2009שלום עדי ושיהיה במזל ובהצלחה. שיטת פלדנקרייז כוללת מאות שיעורים השונים זה מזה. אם את בוחרת מורה מנוסה, תוכלי לסמוך עליו/עליה שיבחרו עבורך את השיעורים המתאימים. התנוחה חשובה מאוד ובאופן כללי היא תהיה בשכיבה על הצד, אך גם כאן, תלוי מה התנועה המבוקשת. זה נכון גם לתקופה שאחרי הלידה. עיקר הרעיון מאחורי שיטת פלדנקרייז אינו תרגול תנועתי בלבד, אלא שילוב בין מודעות, תשומת לב, ווריאציות ותנועה. כיוון שגם בהריון וגם אחרי לידה את נושמת, קמה, הולכת ומושיטה ידיים, שיטת פלדנקרייז מתאימה. גם אחרי הלידה, תחזיקי את תינוקך, אולי תניקי אותו/ה, תחתלי, תערסלי ותחפשי את התנוחה הנוחה לך לכל הפעולות הללו. שיטת פלדנקרייז נותנת לך כלים למצוא מה נוח לך, להקשיב לעצמך, כדי שגם לך וגם לרך הנולד יהיה נוח ונעים בגוף. בכל מקרה לא הייתי עושה בעצמי את השיעורים אלא רק בנוכחות מורה. שיהיה לך בטוב, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסק צווארי - האם יש דרך חזרהיעל24/01/2009
יש לי בלט דיסק צווארי ( כנראה) וכתוצאה מכך גובה הכתפיים שלי לא שוות , אני סובלת מנימול בשתי הידיים , סחרוור ו ת וכאבי פנים וראש חזקים ...לצערי, הרופאים לא איבחנו בזמן , וההפרעה של האיזון הגופני מאוד מפריע לי אסתטית ומוריד ממני את הביטחון העצמי ,שום בגד לא יושב עליי יפה , לא יכולה לשים תיק על הכתפ , קושי בלחפוף שיער , ובכל פעולה שמצריכה הרמת ידיים ואני בחורה צעירה!!!! אני מניחה שזה עוד יכול להידרד - הצילו האם יש דרך לחזור לאיזון ושווי כתפיים ? מה אני צריכה לעשות ? איזה טיפולים ממולצים???? האם תרגילי ספורט עוזרים , פלדנקרייז? וה אם בכלל מותר לעשות פעילות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש דרך לשפר ולשנות
איתן לרנר24/01/2009מעיין שלום ,
אני מצטער לשמוע שאת סובלת. אני מניח שכבר בדקת עם רופא ושמעת דעות שונות לגבי האפשרות של פעילות גופנית. בכל מקרה אני איני יכול להמליץ לך ,בוודאי לא מבלי לראות אותך.
באשר לאפשרות לשפר :אני ממליץ לך להיפגש עם מורה מנוסה לשיעור אישי בשיטת פלדנקרייז. תוכלי לקבל מושג מעמיק על עצמך והאופן שבו הרגלי התנועה שלך אולי גורמים לבעיות בצוואר וללמוד כיצד לנוע בצורה שתפחית את המאמצים המיותר ותשתף את כל חלקי גופך בצורה הרמונית בכל פעולה ותנועה.אני עובד עם אנשים עם בעיות מסוג זה וניתן לרוב לשפר בצורה משמעותית את איכות התנועה ולהקל על כאבים.
אשמח להיפגש איתך ולנסות לעזור
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לפריצת דיסק צווארי
דורית דינור28/01/2009שלום מעיין. אני מבינה שת מחפשת עזרה לבעיות שמקורן כנראה בבלט דיסק צווארי, כאבים, נימול, קשיים בתפקוד הידיים וחוסר סימטריה. אל תאבדי תקווה. להערכתי, יש סיכוי סביר שהמצב שלך הפיך. חלק מהבעיות שאת מתארת יכולות להיות תוצאה של חוסר איזון שרירי בין צד ימין לשמאל, כולל גם בצוואר. החיפוש שלך אחרי עזרה יכול להוביל אותך לשיטת פלדנקרייז. גם בשיעורים אישיים וגם בשיעורים קבוצתיים, תוכלי לברר לעצמך מה עוזר לך. על ידי הקשבה לעצמך, אפשר ליצור שינוי בתפקוד וגם ביציבה. זהו תהליך, כפי שגם התופעות שאת סובלת מהן לא קרו בבת אחת. לכן, יש להתאזר בסבלנות ולהתחיל בשיטת פלדנקרייז באזור הקרוב למקום מגורייך. לשאלות נוספות, אשמח לענות לך כאן בפורום וגם באופן אישי.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך18/01/2009
שלום, התינוק שלי בן כמעט 4 ח'. עד כה ישן בעריסה שלו בחדר שלנו. האם יש חשיבות להתחיל להעבירו למיטה ולחדר משלו? האם זה הזמן ומומלץ? אשמח לשמוע מה החשיבות והמשמעות של הדבר. תודה מראש ויישר כח על הפורום הנהדר הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן יישן התינוק?
דורית דינור18/01/2009שלום לילך
הדעות לגבי מקום ואופן השינה של תינוקות שונים מאוד. החל מתיאוריית הרצף שלפיה כדאי לישון יחד עם התינוק עד שהתינוק יגדל ויחליט אחרת ועד האומרים כי מהתחלה יש לתת לתינוק לישון בחדר נפרד מההורים. אם אשתמש בשכל הישר שלי, הדבר החשוב לדעתי הוא לקצר את זמן התגובה של ההורים לכל הצרכים של התינוק, לבכי, לתקשורת, גם בלילה. אם שינה איתו באותו חדר מפריעה לכם לישון, הרי חשוב מאוד שתישנו. אם השינה בחדר נפרד גורמת לתינוק חוסר שקט, גם זה לא רצוי.
במילים אחרות, אין תשובה אחת נכונה לכל האוכלוסיה. אני מציעה לך לסמוך על עצמך ועל התחושות שלך. אין שום חוק או אפילו המלצה בנושא זה. אם את מתכוונת לחנך את התינוק לעצמאות, הרי גיל 4 חודשים הוא מוקדם מ א ו ד לכך. תיהני מהשאלות המתעוררות אצלך. זו הדרך הנקראת אימהות, או הורות.
בהצלחה והרבה נחת, שלך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה תינוקות צריכים
איתן לרנר18/01/2009שלום לילך ,
אנשים שונים ינהגו בצורות שונות עם תינוקותייהם. יחד עם זאת תינוקות צריכים דברים מאוד ברורים : מגע אוהב , חום ואיכפתיות , הקשבה אלייהם והימצאות בנוכחותם על מנת לספק את צרכייהם.
ידוע לי שיש גישות שונות החושבות שיש לחנך את התינוק ולהכינו לעולם הקשה. גישות אלה ממשיכות פגיעה רבת שנים ודורות בילדים ובתינוקות ופותחו על ידי אנשים שכרובנו נפגעו בעצמם כתינוקות וצרכייהם לא סופקו במלואם.
תינוקך הוא ממש רך בימים ובגיל כזה אם את יכולה לאפשר לו לחיות עימכם באותו חדר ואפילו רצוי באותה מיטה או לפחות ליד , כך שתוכלו לנחמו כאשר הוא בוכה ולאפשר לו להרגיש את המגע של גופך - כך ייטב הדבר עבורו והוא יוכל לגדול שקט מאושר יותר ובטוח בעצמו. בדרך זו הוא ימצא ויגלה את עצמאותו לבד, עם הזמן ובזמן הנכון לו ואז זו תהיה עצמאות אמיתית ולא כפוייה .
תודה על המחמאה , אני שמח שהפורום מוצא חן בעינייך.
בהצלחה ובהנאה בגידולו
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחלי13/01/2009
שלום! אני תלמידה בקורס עכשווי בפלדנקרייז, מחפשת מיטת טיפולים במצב טוב במחיר סביר. אם מישהו/י מוכר מיטה ישנה אשמח לדעת, אולי אקנה ממנו. או שיש למשה/י עצה טובה... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטת פלדנקרייז
דורית דינור14/01/2009שלום חלי
תודה על פנייתך. אישית אינני מכירה כרגע מי מוכר מיטה משומשת.
מידי פעם אפשר למצוא בפורום באתר האגודה. האתר כרגע איננו פעיל, אך בימים הקרובים הוא יעלה מחדש ותוכלי לבדוק שם. בהצלחה לך בלימודים. שלך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעורי פלדנקרייזפשוש05/01/2009
א. האם יש לרכוש DVD, קלטות וידאו, אודיו של שיטת פלדנקרייז (כך אוכל לדעת אם מתאים לי) ? ב. האם ידוע לכם על שיעורי פלדנקרייז לדתיים (הפרדה) ? אני מתגורר בשרון אולם אשקול גם לנסוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעורים מוקלטים
איתן לרנר05/01/2009א, שלום ,
יש קלטות וחומרים אחרים של השיטה באתר אגודת המוסמכים לפלדנקרייז ובאתרי האינטרנט בחו"ל. אם תקיש את השפ תגיע לכל מיני. אני חושש שבשיעורים מסוג זה לא תוכל לקבל את הרושם הנכון על התאמת השיטה אלייך ולצרכייך ויתכן כי תפסיד הזדמנות אמיתית להיכרות אמיתית. כפי שכתבתי כאן בעבר מספר פעמים לשאלות דומות, פלדנקרייז היא שיטה תהליכית שההקשבה והמודעות בה הם הכלי העיקרי . מורה שמלווה את התהליך ומשנה את השיעור או נותן וריאציות בהתאם לקשיי ויכולות התלמיד הוא לא יסולא בפז במקרה זה . מעבר לכך יש הגישה הפרטנית בשיטה שמצריכה עבודה במגע של המורה בגופו של התלמיד וזאת על גבי שולחן טיפולים .
באשר לשיעורים מופרדים , אני איני מנחה קבוצות מופרדות אך אם אתה מעוניין לצרף שניים שלשה חברים אפשתח קבוצה לגברים בלבד. כמובן ישנה האפשרות לעבודה פרטנית איתי
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרי למידה על שיטת פלדנקרייז
דורית דינור06/01/2009שלום רב.
ישנם חומרי למידה רבים. ספרים: ניתן לרכוש באמצעות האתר של האגודה הישראלית למוסמכים בשיטת פלדנקרייז. קלטות דיוידי להשמעה, אותן ניתן לרכוש אצל אילן יעקובזון. חפש את שמו באתר האגודה הישראלית. באתר עצמו ישנו שיעור בקולו של משה פלדנקרייז. השיעור מתחלף מידי חודש. גם באתר שלי יש שיעור מושמע, בקולי. תוכל להקשיב ולעשות. באינטרנט יש הרבה אתרים, בעברית ובשפות אחרות, אנגלית למשל. תוכל לקרוא. גם ביו-טיוב ישנן הדגמות.
שיעורים לגברים בלבד, כדאי לברר אצל מורים באופן אישי. לי לא ידוע.אני בטוחה שתמצא מורה שיסכים/תסכים ללמד קבוצות גברים ואף לעזור לארגן קבוצה כזאת ליד מקום מגוריך.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה לכם על התשובות
פשוש09/01/2009מתנצל שאני שואל בינתיים רק על סמך קריאה ברשת ולא מהתנסות. עוד כמה שאלות לי : אבל קודם בקשר לתשובתך דורית, לגבי אתר המוסמכים של שיטת פלדנקרייז, מהנסיונות שעשיתי הוא איננו פעיל כעת. א. ככל שהבנתי מהקריאה ברשת שיטת הפלדנקרייז מאוד יחודית בתפיסה שלה אבל היא נהדרת בצמוד לפעילות גופנית / תנועתית אחרת (אנא תקנו אותי אם אני טועה כי ייתכן ולא הבנתי נכון) כלומר הפלדנקרייז כשלעצמו אינו מהווה מעיין תרגול גופני שוטף / "תחזוקה" לכל איברי הגוף כמו למשל תורות אחרות כמו פילאטיס ושיטות דומות. האם כך או שאפשרי באמצעות הפלדנקרייז לקבל אימון גופני שוטף (כלומר אימון הכולל מרכיבי כושר גופני כמו יכולת אירובית ושאינה אירובית, גמישות, נשימות וכו') ? האם יש פעילות גופנית שאפשר לשלבה יחד עם הפלדנקרייז ועליה תמליצו (או שמתאמני ומורי שיטתכם נוהגים לשלב אותה בדר"כ ביחד עם הפלדנקרייז ?) או שאולי שיטת אימון גופני שפותחה על ידי אחד מתלמידיו של פלדנקרייז (סתם השערה שלי) ואשר יכולה להשלים את הפלדנקרייז לצורה של התעמלות גופנית יומיומית (ובסוגריים ללא קשר אכתוב את דעתי - אין, פשוט אין כמו משהו כחול לבן !!! עדיף על כל שיטה אחרת !). ב. שאלה סקטוריאלית ואני מתנצל על כך אך בכל זאת אהיה שמח לדעת אם ידוע לכם לגבי שיטת הפלדנקרייז (וזו סתם שאלה מאוד היפותטית כי עוד לא הייתי אפילו בשיעור אחד), אם אחליט להתמיד וארצה להשתלם בקורס מדריכים, האם יש מקומות בארץ בהם אפשר להשתלם ללא שיעורים מעורבים ( או אולי מדריך שיש לו אפשרות להסמיך מדריכים ללא שיעורים מעורבים) ? הרבה תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. מצאתי מורה וקבוצה כזו בזכות
פשוש21/01/2009אתר אגודת המוסמכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)