פורום פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיכוב?
    דניאל
    06/07/2008

ביתי בת 10 חודשים בעלת התפתחות מוטורית תקינה התהפכה לשני הצדדים בגיל חמישה חודשים החלה לזחול על שש בששה וכמו כן עברה להתיישבות מזחילה בששה וחצי וחזרה לזחילה נעמדת והולכת סביב חפצים מבחינת מוטוריקה עדינה - אני רואה עיכוב - היא לא אוחזת צבט אלא גריפה אני מכינה לה חתיכות קטנות של אוכל והיא מצליחה לקחת ולהאכיל את עצמה אבל התפיסה מגושמת כמו כן קשה לגרום לה לחקות מעשה - כמו להוציא חישוקים ממוט או להוציא מתוך קופסא מעניין אותה להסתובב ממקום למקום ממש ריכוז נמוך כיצד לעזור לה? תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב?

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי

איתן לרנר
    06/07/2008

שלום דניאל ,

המוטוריקה העדינה של הידיים קשורה ליכולת להפריד הפרדה גדלה והולכת של התנועות בין פרק כף היד והאמה ובין האצבעות לבין עצמן . כאשר הילד עוד לא למד ללכת בצורה משוכללת ועדיין משתמש ביד לתמיכה הוא משתמש ביד באופן יותר גלובלי . יכולות להיות לכך גם סיבות נוספות ,
    כדאי לפנות איתה למורה בשיטת פלדנקרייז לפגישה בה ניתן יהיה לבחון את דרך התנועה שלה והאופן בו היא מבצעת פעולות ולעבוד איתה על כך.
    אם את מוטרדת מנושא חוסר הריכוז כדאי לברר אצל רופא על מנת להיות שקטה בעיניין . קשה לי לתת עצות של עזרה בבית כיוון שלא ראיתי אותה וכיוון שאופן העבודה של אנשי פלדנקרייז היא דבר שקשה לתרגמו לתרגילים . יחד עם זאת אפשר לעבוד איתה בעדינות וללא כפייה על גירויים שבהם תעבוד על שלב מוקדם יותר של התפתחות כף היד ,ז:א להיות מסוגלת להפריד ולהרים אצבע אחת כאשר כל כף היד אוחזת בגריפה. את יכולה להרים בעצמך את אותה אצבע בעדינות מרובה שהיא תוכל לחוש את התנועה ואולי לשחק כך מעט עם כל יתר האצבעות , כל אצבע בנפרד .
    באשר לרצון שלך שתוציא דברים מקופסא : האם יש דברים אחרים , חפצים שאולי מעניינים אותה יותר ושיהיה לה עיניין אמיתי בלהוציא אותם מחוץ לקופסא ?

את מוזמנת לפנות בשאלות נוספות בנושא או בנושאים אחרים

לילה טוב

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסר התפתחותי ניתן ללימוד ושיפור

דורית דינור
    15/07/2008

שלום דניאל
    לעיתים מראה העיניים של ההתפתחות לא מעיד על הפרטים. ביתך אמנם התהפכה לשני הצדדים זחלה והתיישבה, וכהורה זה נראה לך מספיק. והנה התברר כי יש חסר מסוים המתבטא במוטוריקה העדינה כפי שכתוב בפנייתך. כדאי לפנות למומחית לתנועה ולהתפתחות כדי שתשים לב לפרטים כגון ארגון עמוד השדרה, האגן, הצוואר והמבט. אולי ניתן יהיה להבחין במשהו שאינך רואה. אינני יכולה לתת הסברים לסיבות מדוע אין אחיזת צבת. אם אראה את התינוקת, ייתכן כי אדע איך לעזור לה וללמד אותצה את מה שחסר.
    שיהיה בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממציא השיטה
    שחר
    02/07/2008

שמעתי כי ממציא השיטה היה ישראלי, האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    ממציא השיטה

הוספת תגובה

• משה פלדנקרייז היה ישראלי

איתן לרנר
    02/07/2008

שחר שלום

אכן ישראלי יליד רוסיה שעלה לכאן בגיל 14 . העתקתי לכאן את הכתוב תחת הערך "פלדנקרייז" בויקיפדיה :

משה פנחס פלדנקרייז (6 במאי 1904 - 1 ביולי 1984) ממציא שיטת ההתעמלות והריפוי העצמי פלדנקרייז.

נולד בעיירה סלאבוטה שבאוקראינה. בשנת 1918, בגיל 14, עזב את משפחתו כדי לעלות לארץ ישראל. במשך שנים אחדות עבד כחלוץ בעבודות כפיים. בגיל 23 נבחן בבחינות הבגרות בגימנסיה הרצליה. באותן השנים התחיל להתעניין באמנויות הלחימה ובהגנה עצמית, ופרסם את ספרו הראשון "ג'ו ג'וטסו והגנה עצמית" , שהופץ בקרב חברי ההגנה. כתוצאה מפציעת כדורגל בשנת 1929, הוא החל לפתח את שיטתו המיוחדת.

בין השנים 1930-1940 חי בפריז שם קיבל את תואר המהנדס שלו במכניקה ובחשמל מ”Ecole des Travaux Publics des Paris”, ומאוחר יותר את תואר הדוקטור למדעים בהנדסה ובפיזיקה יישומית מהסורבון. באותו הזמן עבד כעוזר מחקר של כימאי הגרעין וחתן פרס נובל פרדריק ז'וליו-קירי במכון קיורי. בשנת 1933 פגש את פרופסור גי'גורו קאנו, מייסד הג'ודו המודרני, שקרא את ספרו על הג'ו ג'וטסו. לאחר פגישתם החל פלדנקרייז ללמוד ג'ודו אצל הפרופסור, ואף ייסד בחסותו מועדון ג'ודו בצרפת (שהיה אחד מהמועדונים הראשונים במערב). בשנת 1938 קיבל את ה"דאן 2" (חגורה שחורה ברמה שנייה).

בשנת 1940, לפני כיבוש פריז על ידי הגרמנים, ברח פלדנקרייז לבריטניה. עד שנת 1946 הוא שימש כקצין מדע במיניסטריון הצי הבריטי ועבד על לחימה נגד צוללות. כמו כן, לימד את המשרתים איתו הגנה עצמית. בסיפונים החלקים של הצוללות פציעת הברך שלו התעוררה. רמת הניתוחים באותו הזמן הייתה כל כך נמוכה, שניתוח בברך היה משאיר אותו נכה. הדבר עודד אותו להתחיל לסקור טכניקות לריפוי עצמי אשר מאוחר יותר הפכו לשיטה.

אחרי שעזב את המיניסטריון, פלדנקרייז חי ועבד במגזר הפרטי בלונדון. הריפוי העצמי שלו איפשר לו להמשיך ולהתאמן בג'ודו. ממעמדו בוועדת הג'ודו העולמית הוא התחיל ללמוד את הג'ודו בצורה מדעית בשילוב עם הידע שצבר. בשנת 1949 הוציא לאור את ספרו הראשון על שיטתו. באותה התקופה הוא למד את שיטת אלכסנדר ולמד עם אנשים שונים בתחום.

בשנת 1951 חזר לישראל בהזמנת ד"ר חיים ויצמן, מנהל מכון ויצמן ונשיא מדינת ישראל, על מנת להקים את אגף האלקטרוניקה של צה"ל. בשנת 1954 השתקע בתל אביב שם התחיל ללמד את שיטתו במשרה מלאה.

בשנת 1957 העניק משה פלדנקרייז שיעורים בשיטתו לדוד בן-גוריון. בן-גוריון סבל אז מכאבי גב כרוניים וגם טען שמעולם לא יכול היה לעמוד על הראש, עד שד"ר פלדנקרייז בא ולימד אותו.

בשנות השישים, השבעים וחלק מהשמונים משה פלדנקרייז הציג את שיטתו ברחבי אירופה וצפון אמריקה. במקביל, הוא התחיל להכשיר מורים כדי שיוכלו להמשיך בהנחלת שיטתו. הוא התחיל עם קבוצה של שנים עשר מורים בין השנים 1969-1971 בתל אביב, קבוצה שגדלה בעשרות אחוזים ברחבי העולם.

משה פנחס פלדנקרייז נפטר בתל אביב ממחלה ב־1 ביולי 1984.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליטל
    29/06/2008

שלום רב,
    האם לפלדנקרייז יש גם השפעה קלינית, או שזה הכל רק הרגשה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מהו שינוי ?תשובה חלקית לליטל

איתן לרנר
    29/06/2008

שלום ליטל ,

השאלה ממש מעניינת ומאתגרת . מהו שינוי וכיצד ניתן לבחון אותו ? האם משהו השתנה או רק מרגישים אחרת? כיוון שלא הסברת מהי רק הרגשה מבחינך ומהי השפעה קלינית אני מניח שאת מתכוונת לשינוי בגוף ובמערכת התנועה , משהו שניתן לבחון אותו .
    ההרגשה שמשהו השתנה יכולה להיות כל כך חדשה ולא מוכרת לרובנו ולוקח לעיתים זמן רב ללמוד לסמוך על תחושותינו והרגשותינו ולדעת שהתחושה שמשהו השתנה אומרת שמשהו אכן אחרת ממה שאנו מכירים . שיטת פלדנקרייז עוסקת באופן התפקוד האנושי כפי שהוא בא לידי ביטוי באופן ואיכות התנועה. בשיעורים את לומדת להקשיב ולהעריך בהדרגה את התחושות הנובעות מהמודעות החדשה לאופן התנועה ולראות עד כמה הן מתאימות למציאות . בו בזמן התפקוד ( היכולת להתכופף באופן מלא יותר , להיות זקופים וארוכים ללא מאמץ , ללכת בנוחות וקלות ) משתנה ואת זה ניתן לראות במקום כך שלמעשה השינוי הוא אמיתי. לעומת התפקוד ישנה הצורה או המבנה של גופנו כפי שהתארגן הן בגלל תורשה והן כתוצאה מאופן התפקוד לאורך שנים וגם זה יכול להשתנות ככל שהמבנה קשור לתפקוד ולא לגנטיקה : למשל , תינוק שעבדתי איתו ושהיתה לו בעיית יציבות בהליכה בגלל רגלי 0 ( רגלי קשת ) - לאחר שיעור אחד השתפר התפקוד התנועתי וכיוון שמוחו צעיר ומאוד גמיש הוא לקח את ה"הצעות " הלא מילוליות שנתתי לו באמצעות מגע בשיעור שלנו ולאחר שבועיים נעלמו גם רגלי ה0 וגם בעיית היציבות .
    אני חושב שבסופו של דבר כשאת לומדת לסמוך על תחושות ומגלה שיותר נוח לך לנוע וללתפקד , השאלה אם זו רק הרגשה הופכת פחות רלוונטית . לא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה קלינית לפלדנקרייז

דורית דינור
    02/07/2008

שלום ליטל.
    את שואלת על השפעה קלינית. אני מניחה כי את מתכוונת להשפעה שניתן למדוד אותה, לראות אותה בעיניים או במדידה אחרת. התשובה היא, כן, לשיעורי פלדנקרייז יש השפעה קלינית. ראיתי במו עיני אנשים ש"התיישרו", יציבתפ השתפרה, אישה שתהליך בריחת סידן הפסיק אצלה והתהפך, אדם שחדל לקחת כדורים נגד כאבים, אישה שהפסיקה את השימוש בקביים, ילד עם בעיות קשב שנעשה מרוכז ורגוע, אישה אחרי תאונה שחזרה לתפקוד מלא ועוד. תוכלי לשאול שאלה יותר ספציפית על בעיה מסוימת האם שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור בהתמודדות איתה ואענה ברצון.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תהליך של טיפול אישי
    מאיר
    24/06/2008

שלום
    אני בן 30 ויש לי מספר בעיות מורכבות בגב, אני כבר 4 חודשים בטיפול ולא רואה שיפור, המטפלת אומרת שזה ייקח זמן ,מה דעתכם?

הוספת תגובה

• שינויים באמצעות שיטת פלדנקרייז

איתן לרנר
    27/06/2008

מאיר שלום ,

אני עונה בהנחה שאתה מדבר ( לא ציינת ) על מטפלת בשיטת פלדנקרייז במידה שלא , ספר במה אתה מטופל ואשיב בהתאם.
    מאוד קשה לי לענות לך מאחר שאיני יודע מהן הבעיות המורכבות עלייהן אתה מדבר . לעיתים ישנם מצבים שנגרמו לאחר שנים של פעילות הרגלית , תנועות מאומצות וחוזרניות ( שחוזרות על עצמן ) ושיוצרים פגיעה ולחץ על אזור מסויים לעיתים לוקח זמן לשנות ולשפר. יחד עם זאת להערכתי ארבעה חודשים הם על פניו זמן מספיק להרגיש שינויים כלשהם ולגלות האם הטיפול מתקדם בכיוון הנכון לך או שאולי אינו מתאים לך ( סוג הטיפול , הקשר עם המורה ). האם דיברת עם המטפלת שלך על הנושא ? ישנם מספר דברים שאתה יכול לברר עם עצמך : האם בסוף שיעור אתה מרגיש שיפור ? האם לאורך כל הדרך לא היו שיפורים ונסיגות? האם ניסית עבודה בתדירות גבוהה יותר ?.
    לאחר ארבעה חודשים ללא שיפור כלל הייתי מבקש לשבת עם המטפלת ולהבין מה היא חושבת וכיצד היא רואה את ההמשך . מה לדעתה מונע את השינוי ומה אפשר לשנות על מנת לעזור לשינוי לקרות .גם אם קשה לתת פרוגנוזה לשינויים לעתיד , המטפל צריך להיות מסוגל לתחום זמן בו ניתן לבחון אם יש טעם להמשיך באותה הדרך.לאחר מכן הייתי יושב ומחליט האם להמשיך או לאו
    .

לילה טוב

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לזהות שיפור?

דורית דינור
    28/06/2008

שלום רב לך מאיר.
    אוסיף רק דבר אחד על תשובתו הממצה של איתן ובהנחה שאתה מטופל בשיטת פלדנקרייז.
    הרבה פעמים אדם מגיע לשיעורים כשתשומת הלב שלו מופנית לכאבים ולבעיות. לוקח זמן להתפנות ולהקשיב לפרמטרים נוספים [כגון תנועתיות, גמישות, שיווי משקל]. תפקידה של המטפלת הוא לעבור איתך על הפרמטרים שבהם מתרחש השינוי. לעיתים, לוקח זמן לזהות את השיפור.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סאמר
    22/06/2008

שלום רב,
    האם יש קשר בין פלדנקרייז לבין ביופידבק. אם כן, מהו הקשר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ביופידבק מלמדת לשלוט בתגובה העצבית

איתן לרנר
    27/06/2008

שלום סאמר

אם בביופידבק את( אתה? ) מדברת על שליטה בתגובות העצביות תנועתיות באמצעים שונים הרי שיש קשר מסויים : שיטת פלדנקרייז עובדת בעיקר על תהליך הלמידה . למידה מתאפשרת במצבים בהם אנו לומדים לעכב תגובה לגירוי נתון ובכך מאפשרים לעצמנו עם הזמן להגיב אחרת ולא באופן מותנה או הרגלי . למידה באמצעות תנועה בשיטת פלדנקרייז מלמדת למעשה לשלוט ביכולת שלנו ובאופן הפעולה שלנו ועושה זאת באמצעות הדבר הבסיסי ביותר המעורב בכל תהליך ותפקוד- התנועה.

לילה טוב

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה סוג של פעלות גופנית?
    רחלי
    18/06/2008

ממיטב ניסיוני פלדנקרייז כלל לא קשור לכושר גופני, לא מוציאים אנרגיה אלא עובדים על מנחי גוף, יציבה וכו', האם אני טועה?

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ופעילות גופנית

דורית דינור
    18/06/2008

שלום רחלי. כשאת אומרת כושר גופני למה את מתכוונת? אני מתייחסת לכושר גופני כאל מכלול איכויות הקשורות לתפקוד הגוף, כמו: גמישות, קואורדינציה, שיווי משקל, קלות התנועה, היכולת לבצע מאמץ בלי לגרום נזקים ופציעות, היכולת לנשום באופן מלא והיכולת לנוח ולהירגע. בכל אחד מהתחומים הללו ניתן לחוש שיפור משמעותי כאשר משתתפים בשיעורי פלדנקרייז. שיטת פלדנקרייז עוסקת בתנועה כאמצעי לפיתוח מודעות ולתשומת לב של כל אחד לעצמו. אם תרצי מידע נוסף, אל תהססי לשאול אותי גם בטלפון וגם להיכנס לאתר שלי.
    בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת פלדנקרייז תומכת בשיפור הכושר

איתן לרנר
    20/06/2008

רחלי שלום ,

השיטה אינה עוזרת להעלות את קצב הדופק ואת הפעילות האירובית (אני מניח שלזה התכוונת בכושר גופני ) יחד עם זאת מתברר שבשיפור היכולת התנועתית , שפור איכות התפקוד בזמן כל פעילות ובכללה פעילות ספורטיבית ,היכולת להגביר את הכושר האירובי ולהגיע להישגים ללא נזקים ופגיעות בשלד ובשרירים ותוך עשיית מאמצים היעילים למטרה ולא מאמצים מיותרים , יכולת זו משתפרת לאין ערוך . מעבר לכך כפי שדורית כבר כתבה המונח כושר גופני הוא מקיף ולמה שקוראים לרוב כושר גופני הכוונה כושר אירובי או סיבולת לב ריאה , שריפת שומנים וכיו'ב .
    נשמח לענות לך במידה שתבקשי מידע נוסף .

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הדר
    12/06/2008

שלום רב,
    מתי הומצאה שיטת פלדנקרייז? האם היא נחשבת לצעירה ולא כל כך מבוססת?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שיטת פלדנקרייז ותיקה ומבוססת

איתן לרנר
    12/06/2008

הדר שלום ,

שיטת פלדנקרייז קיימת כשישים שנה ועברה התפתחויות לאורך הדרך מעצם היותה שיטה העוסקת במוח האדם ביכולת האנושית כפי שהתנועה שלנו מבטאת אותה . השיטה רווחת בעולם ועובדים בה בהצלחה רבה עם אנשים פגועי מוח , פגיעות נוירולגיות , בעיות תנועה - תחושה שונות , משתמשים בה לשיפור הישגי ספורטאים ( משה פלדנקרייז לדוגמא עבד בין השאר עם ד"ר ג'יי שהיה כוכב הראשי של הNBA בשנות השבעים של המאה הקודמת ) , מוסיקאים ומנצחי תזמורות , שיפור היכולת התנועתית וההשתלבות החברתית בקרב ילדים ותינוקות , בעיות התפתחות ועיכוב התפתחותי אצל פעוטות ועוד ועוד יישומים רבים ומגוונים . השיטה מבוססת על מחקרים ותגליות בתחומי המדע הביומכניקה , האבולוציה והפסיכולוגיה של הלמידה כמו גם מתחום הנוירופיזיולוגיה והביולוגיה ובקרב מורי השיטה בעולם נפוצים רופאים נוירולוגים ואחרים שנכבשו בקסמי השיטה ותוצאות העבודה בה ועברו הכשרה כמורים .

מקווה שעזרתי
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת פלדנקרייז - ביסוס או ותק

דורית דינור
    12/06/2008

שלום הדר
    תודה על השאלה. משה פלדנקרייז פיתח את השיטה הנקראת על שמו במשך מהלך חייו עד פטירתו בשנת 1984 בגיל 80. הבסיס של השיטה הוא המדע המודרני, הרפואה וגם ג'ודו ושיטות כמו אלכסנדר. יחסית אליהן, זוהי שיטה צעירה. כמו כן, אין הרבה מחקרים בסגנון מחקר רפואי לשיטה הזאת, כי אי אפשר לבודד מרכיב אחד או שניים ולבדוק בשיטה שכל עניינה הוא הוליסטי ומערכתי. ישנם הרבה תיאורי מקרה וסיפורי הצלחה. ובכלל, במה את מתעניינת, אשמח אם תפרטי ותשאלי שאלה יותר ספציפית.
    בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בבעייית יציבה
    הדר
    09/06/2008

שלום
    אני מוטרדת מאוד מהדרך בה אני עומדת, ומודעת לכך שהיציבה השגויה שלי נותנת לי מראה כפוף, ופוגעת בגב שלי.
    האם שיטת הפלדנקרייז יכולה לסייע לי לשנות את היציבה, ולהימנע מלהשתמש במכשירי פלסטיק כהמלצת האורטופדים?
    איך אני יודעת אם עליי לגשת לטיפול אישי או קבוצתי, ומי מן המורים ברחבי הארץ הקרוב לביתי מתמחה בטיפול בבעיות מסוג כזה?

אשמח למעט מידע
    הדר מכפר סבא

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בבעייית יציבה

הוספת תגובה

• שיפור היציבה בשיטת פלדנקרייז

איתן לרנר
    09/06/2008

הדר שלום ,
    שיטת פלדנקרייז תלמד אותך כיצד להשתמש בגופך בצורות חדשות ושונות ותסייע לך לשפר את האופן בוא את נעה , עומדת , יושבת , מרימה משאות או כל דבר אחר שאת עושה בחייך עם גופך.
    את יכולה להחליט להתחיל עם שיעורי קבוצה ולראות כיצד זה עובד בשבילך או להתחיל משיעור אישי בו יש למורה ולך הזדמנות ופנאי גדול יותר לברר את המצב ולעבוד בצורה המותאמת לצרכיך.
    כל מורי הפלדנקרייז למדו כיצד לטפל בבעיות תנועה ויציבה ולכן נשאר לך רק לחפש מורה שהתנסה מספיק בעבודה אישית או קבוצתית . את יכולה לפנות דרך האינטרנט ולחפש בכפר סבא או באזור מורים בשיטה(למשל דרך דפי זהב או חוגל ) אפשר גם לפנות אל אתר העמותה למוסמכים לפלדנקרייז אם כי לא כל המורים המוסמכים בארץ חברים בעמותה .

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור היציבה בשיטת פלדנקרייז

דורית דינור
    10/06/2008

שלום הדר
    כן, שיטת פלדנקרייז תעזור לך לשפר את היציבה. את תצטרכי לשתף פעולה, כלומר להקשיב לעצמך ולהשתמש במודעות שאת מפתחת כדי לערוך שינויים ביציבתך כל הזמן, כדי "להתיישר" או להיות מיוצבת אנכית בזקיפה, ככל האפשר.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לימור
    05/06/2008

שלום רב,
    בני בן ה7 סובל מהפרעות בלמידה והפרעות קשב וריכוז. האם פלדנקרייז יכול לעזור לו? ואם כן, איך?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הפרעות למידה ושיטת פלדנקרייז

איתן לרנר
    05/06/2008

לימור ערב טוב ,

להפרעות קשב ולמידה ישנן סיבות רבות ומגוונות :זה יכול להיות רגשי , גנטי , סביבתי( הסביבה בה אנו חיים היום רעילה , מזון תעשייתי ועוד ) וכל הסיבות יחד . הפרעות קשב וריכוז מתבטאות במערכת עצבים ובסופו של דבר באדם ( במקרה זה אדם קטן ) שקשה לו לפעול בצורה מתמשכת להתמקד ולהיות נינוח . כיוון שהקשיים בסופו של דבר באים לידי ביטוי גם באופן ואיכות התנועה , אנו בשיטת פלדנקרייז ניגשים אל התנועה כבסיס ללמידה ולשינוי. התנועה בהיותה מעורבת בכל שלב בהתפתחותנו מהעוברות , ינקות ואילך , היא הדבר המוחשי ביותר באמצעותו ניתן לגלות את ההפרעות ולטפל בהם על ידי שיפור אופן הביצוע התנועתי .
    העבודה בשיטת פלדנקרייז עם ילדים נעשית באמצעות מגע עדין ויצירת תנאים מיוחדים המגרים את מערכת העצבים של הילד ללמידה עמוקה וחדשה כיצד ללמוד וכיצד לפעול מתוך איכות רכה וקלה יותר.
    בשיעורים פרטניים אלו המורה מחפש להתחבר אל המרכיב התנועתי - תחושתי של הילד . חלק מן השיעורים מועבר על גבי מיטת טיפולים וחלקם על הרצפה , בישיבה ,, במשחק ובשכיבה .
    ההצעה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא לקחת אותו לשיעור אחד ולראות כיצד הוא מרגיש . בשיעור זה ניתן לראות את הבעייתיות וללבן ולתאם ציפיות.
    אשמח לעמוד לרשותך לשאלות נוספות

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז והפרעות למידה וקשב

דורית דינור
    06/06/2008

שלום רב לך לימור
    הפרעות קשב, ריכוז ולמידה מתבטאות בגוף בדרך כלל. הילדים לא יכולים להיות בשקט, הם זזים, לחלק מהילדים יש בעיות של שיווי משקל, הם נופלים הרבה, יש להם "ידיים שמאליות", או חוסר קואורדינציה, חוסר מיקוד העיניים, נשימה לא סדירה ועוד. לפעמים המורים לא רואים את כל אלו ומתייחסים לתוצאה שהיא קשיי למידה. התופעות שתיארתי, ואחרות שלא תיארתי, מלוות את בעיות הלמידה ובהן ניתן לטפל ולעזור בשיטת פלדנקרייז. אחרי טיפול בשיטת פלדנקרייז, הילד נעשה שקט יותר, נעשה נוח לשבת וכאשר נוח בגוף, הוא יכול להתרכז בלימוד, קריאה ומשימות אחרות.
    ילדים עם בעיות קשב, רוצים מאוד להצליח בלימודים, אך אינם יודעים מה לעשות כדי להתרכז. בשיטת פלדנקרייז הם לומדים קודם כל להקשיב לעצמם. קשב זה מתורגם יותר מאוחר גם ליכולת להקשיב לאחרים.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם
    ענת
    02/06/2008

יש לי כאבי גב תחתון כבר שנים. האם פלדנקרייז יכול לעזור לי ותוך כמה פגישות אתחיל לראות שיפור?
    כמו כן, מה יכלול הטיפול בי בדיוק?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לכאבי גב תחתון

דורית דינור
    03/06/2008

שלום ענת
    כאבי גב תחתון הם בדרך כלל תוצאה של השימוש שלנו בעצמנו. השימוש הלא יעיל בעצמנו כולל מאמצים גדולים מידי באזור הגב התחתון והמותן, הקשחת בית החזה, חוסר תנועתיות של האגן ועוד. אלו הם תופעות שאיננו מודעים אליהן. בשיעורי פלדנקרייז תלמדי להשתמש בגב שלך, ובעצמך בצורה אחרת. תלמדי גם להרגיש את עצמך, לדעת מה לא לעשות ואיך למצוא דרכים אחרות לפעולות יומיומיות כמו: להתכופף, להתיישב ולקום, לעמוד, לשבת, להרים משהו כבד. השיעורים הם אישיים ומיוחדים לך. בדרך כלל מומלץ לקחת סדרה של שיעורים אישיים ואחר כך להצטרף לקבוצה לשמירה על המצב ולשיפורו המתמיד. בהצלחה, דורית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב תחתון ושיטת פלדנקרייז

איתן לרנר
    03/06/2008

ענת שלום ,

בהמשך לתשובה של דורית רק אוסיף ששיעורים פרטנים באמצעות מגע נערכים בצורה מאוד עדינה ומותאמת לצרכייך(אותם ניתן לברר בשיעור עצמו ) . בדרך כלל בפגישה הראשונה ניתן לברר כמה פגישות נדרשות ואפשר לשלב שיעורים כאלו עם שיעורי קבוצה כך שבהדרגה תלמדי לשלב את החוויה של השיעור הפרטני( מה שקראת טיפול) עם השיעור הקבוצתי שהוא יותר אקטיבי( ז"א את פעילה ולא מופעלת על ידי המורה כמו בשיעור אישי).
    בדרך כלל מכל שיעור יוצאים עם תחושה של רווחה כך שהשיפור עשוי להיות מיידי ובמצטבר יכולה להיווצר חוויה חדשה של שימוש בגוף ותנועותיו בקלות וללא מאמצים .

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-
    נעה
    30/05/2008

שלום ,אני בת 31 במשך כחודשיים וחצי סובלת מכאבים בירך שמאל ,(צליעה,הגבלה בהליכה ,כאב בכיפוף ויישור)לאחרונה ביצעתי MRI ובו נתגלה -הדגש- חשד -סדגש- ל-AVN או אוסטיאופוזיס חולפת האם פלדנקרייז יכול לסייע במצבים אלה?כ"כ על מי אפשר להמליץ לי באיזור הצפון (חיפה)?האם פלדנקרייז מתאימה גם אם איכנס להריון?כ"כ האם קופת חולים כללית מממנת את הטיפול ?תודה מראש יעל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לבעיות הליכה ובזמן הריון

איתן לרנר
    30/05/2008

יעל שלום

בעיות הליכה וכאבים בירך יכולים לנבוע מעומס לאורך שנים כך שהלחץ על הירך והמפרק השמאלי אינו מחולק בצורה שווה יותר על פני האגן . אחת היא מה הסיבה , שיטת פלדנקרייז עוזרת לאנשים במצבים דומים לשפר את יכולת התנועה באמצעות למידה כיצד לנוע בצורה שונה ואיכות כזו שעומס המשקל יחולק באופן שווה יותר על פני הגוף .
    שיטת פלדנקרייז בזמן הריון בהחלט מומלצת עם המגבלה שהשיעורים ייערכו שלא על הבטן . בקישור למטה תוכלי לקרוא מאמר שלי בנושא זה ובו גם שיעור לזמן ההריון שתוכלי לערוך בבית והוא מתאים גם לאנשים שאינם בהריון.
    מורים בצפון תוכלי למצוא בחיפוש באינטרנט באתרים כמו חוגל או חוג ובאתר העמותה למוסמכים בשיטת פלדנקרייז (קחי בחשבון שבעמותה לא כל המורים המוסמכים בארץ חברים )

מקווה שעזרתי
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לשיפור ההליכה

דורית דינור
    01/06/2008

שלום רב לך
    נראה כי פלדנקרייז היא שיטה שיכוטלה לעזור לך הן בהליכה והן במציאת דרכים להקטין את הכאבים בירך. גם אם אובחן מצב של דלדול העצם. גם אם תהיי בהריון, השיטה מתאימה, הן בשיעורים אישיים והן בקבוצה.
    למציאת מורים באזור חיפה, תוכלי להיכנס לפרק מציאת מורים באתר של [a href='http://feldenkrais-israel.org' id='link'][/a]אגודת המוסמכים לפלדנקרייז. שם רשומים חברי האגודה שהם מורים מוסמכים לפי אזורי עבודתם בארץ.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת פלדנקרייז
    עינת
    28/05/2008

שלום, על מה מבוססת שיטת פלדנקרייז האם יותר על עבודה של המטפל ופחות של המטופל? זכור לי שהייתי בטיפול והמטפל הוא זה שהזיז אותי וזה היה לי נורא מוזר

לקביעת תור
    סגירה
    שיטת פלדנקרייז

הוספת תגובה

• על מה מבוססת שיטת פלדנקרייז

איתן לרנר
    28/05/2008

היי עינת

אני שמח ששאלת כי נגעת במהות השיטה ובאחד הדברים שמבדילים אותה משיטות טיפול . אנחנו
    קוראים לאנשים שבאים אלינו לשיעור אישי תלמידים ולא מטופלים( אם כי הרושם המיידי של רובנו
    הוא שכאשר מישהו מניע אותנו אזי זה טיפול) והרעיון העומד מאחורי אופן העבודה הפרטנית הוא
    ליצור גירויים באמצעות מגע בעזרתם התלמיד לומד לארגן את גופו ואופן תנועתו בצורות ואיכויות חדשות .

הסוג ואיכות המגע המיוחדים לשיטה ולמורים אותה הם הדרך ליצור מעין שיחה בין מוח ומערכת
    עצבים אחת(של המורה) עם המוח ומערכת העצבים( של התלמיד)אחרת ולהציע ללא מילים
    אפשרויות חדשות וקלות לתנועה שהסיכוי שלהן להתקבל על ידי התלמיד הרבה יותר גדולות מאשר
    אילו היו אומרים לו איך ומה לעשות- הוא עובר התנסות בעצמו ויכול לבחור . למעשה את לומדת המון
    בשיעור אישי שכזה אבל הלמידה היא יותר באופן שבו למדת כשהיית ילדה או תינוקת ( זוכרת כמה קשה זה ללמוד לרכוב על אופניים או
    לשרוק ?ויותר מוקדם מזה כמה זה מסובך ללמוד ללכת ?).

לסיכום : הפסיביות שבשיעור כזה מאפשרת למידה מאוד עוצמתית שחודרת לעומק ובעבודה נכונה יכולה לשפר ולשנות דברים מאוד בסיסיים .
    את המשלים של שיעור מעין זה תמצאי בשיעורי השיטה לקבוצות . שם אנחנו מנחים באמצעות מילים והתלמיד הרבה יותר אקטיבי .
    אני מקווה שמעבר לתחושת המוזרות ,נהנית מהשיעור שקיבלת .

לילה טוב
    איתן

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבסיס של שיטת פלדנקרייז

דורית דינור
    28/05/2008

שלום עינת
    אוסיף משהו על תשובתו המפורטת של איתן. ראשית יתכן כי הרגשת מוזר כי לא ידעת למה לצפות ולא היה שום הסבר למה שקורה בשיעור. בשיטת פלדנקרייז את לומדת או מתאמנת להרגיש את עצמך, להכיר את חלקי השלד שאולי פחות מוכרים לך כיום. לדוגמה, אני לא ידעתי על קיומן של שכמות ועל מקומה של עצם החזה שלי לפני שלמדתי את השיטה. היכולת להרגיש את עצמך, להכיר את התחושות השונות היא כלי שבעזרתו יכול כל אחד לחפש לעצמו את התנוחה הנוחה, את האופן הנעים ביותר לפעול בחיים. מדובר על פעולות פשוטות כמו להתכופף, להושיט יד למדף גבוה, להסתכל לאחור, להתיישב ועוד. כמובן שהלימוד הזה יכול לגרום הקלה על כאבים למי שסובל, לשפר גמישות ולשנות את האופן של היחס שלך לעצמך, על כל מה שמשתמע מכך.
    הטיפולים הם תקשורת או שיתוף פעולה בין המטופל והמטפל. בכל מקרה, כאשר תנסי שוב, אני מקווה שיהיה לך מעניין, חדש ומסקרן, כפי שהיה לי ועדיין כך.
    כל טוב, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נוגה
    25/05/2008

שלום רב,
    לאחרונה אני חווה כאבי גב תחתון ולוקחת משככי כאבים? האם לקיחת משככי כאבים היא בסדר במקרה זה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• משככי כאבים - מי יודע

דורית דינור
    25/05/2008

שלום נוגה
    כאשר יש כאבים הרצון שלנו הוא להיפטר מהם מה שיותר מהר. אינני רופאה ולא אוכל לתת לך אישור לקחת משככי כאבים, אך אני מבינה את הצורך להקל על עצמך. ההקלה נחוצה כדי להמשיך לתפקד ולא לסבול. לטווח רחוק, אם הכאבים נוצרו כתוצאה משימוש לא יעיל שלך בגב, בעצמות האגן, בשרירי הבטן או ביציבה, לקויה, כדאי במקביל לטוות תכנית לטווח רחוק ובה ללמוד ולערוך שינויים באופן התפקוד שלך, כדי שהכאבים, והשינויים שיוצרים אותם לא יחמירו אלא יוטבו. טיפוח המודעות לעצמך, יכולת התחושה שלך את עצמך, ההיכרות [בשיטת פלדנקרייז למשל] עם הדינמיות שבישיבה, עמידה, מעבר ממצב למצב, שיווי משקל, נשימה, החזקת שרירים ועוד... יכולה להועיל לך כפי שהיא מועילה להרבה אנשים במצבך.
    בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משככי כאבים במידה ותלוי אילו

איתן לרנר
    25/05/2008

נגה ערב טוב

אני לא נגד משככי כאבים אם אין ברירה ומדובר במשהו תקופתי בזמן שפועלים למצוא פתרון עמוק ומקיף יותר. כאבי גב יכולים לנבוע מכל מיני סיבות כמו מתח נפשי , התקררות, פגיעה טראומטית כתוצאה מתאונה ועוד. המשותף לכולם הוא שהמוח באמצעות הגוף מסתגל לבעיה בצורה שאינה מאפשרת חופש תנועה ופעולה מלא.
    לכן לצד משככי הכאבים כדאי לברר כיצד את משתמשת בגופך בתנועה ומה בהרגלי התנועה שלך גורם ללחץ על המקום ולכאב.
    שיטת פלדנקרייז עוסקת בדיוק בכך : ללמוד להקשיב לעצמנו תוך תנועות עדינות ותהליכים מיוחדים אשר מאפשרים לנו להכליל ולשתף יותר מעצמנו ומגופנו בזמן תנועה כך שזו זורמת ללא מאמצים מיוחדים ולחצים .
    לגבי משככי כאבים ישנם כאלו שהם מאוד לא בריאים וכדאי לערוך בירור מה הם תופעות הלוואי לאורך זמן.
    אשמח לעמוד לרשותך לשאלות נוספות בנושא ולעזרה בבעיה.

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבות הפעילות
    אלעד
    22/05/2008

שלום רב, רציתי לדעת מהי תרומת הפלדנקרייז לילדים ללא בעיות למיניהן, האם זה יכול לקדם את התפתחותם, לחזק אותם בלי קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    חשיבות הפעילות

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לילדים ללא בעיות

איתן לרנר
    22/05/2008

שלום אלעד ,

פלדנקרייז לא נועדה רק לאנשים או ילדים עם בעיות .בשיטה ובעבודה מסוג זה אתה לומד כיצד להימצא כל הזמן בעקומת שיפור ושכלול היכולת .
    גם ילדים ותינוקות בריאים אפשר ללמד ולעזור להם לא לדלג על שלבי התפתחות שונים באמצעות יצירת גירויים ללמידה מוטורית - חושית .
    אפשר לפגוש מורה לפלדנקרייז ולראות לאחר פגישה האם יש צורך להמשיך או שהילד מתפתח בטבעיות שאולי לא צריך להתערב בה .
    אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה נוספת
    בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקדם ילדים

דורית דינור
    22/05/2008

שלום אלעד
    גם אצל ילדים שאין להם בעיה מיוחדת, יכולה להיות סטיה קלילה מסימטריה, כיוון מועדף לתנועה, ישיבה לא מאוזנת מצד כפות הרגליים ועוד. שיעורי פלדנקרייז הם משחק המלמד אותם להשתמש בעצמם יותר יעיל. בשיטת פלדנקרייז גם ההורים לומדים דרכים נוספות לשחק ולהתייחס לילדיהם. לפעמים יש בעיה ולוקח הרבה זמן עד שהיא מתבררת. בזמן זה, למשל ניתן לעזור לילדים להתגבר על הבעיה. בדרך כלל, ילדים מתפתחים בעצמם בצורה הטובה ביותר ואין צורך להתערב. בעזרת שיטת פלדנקרייז תוכל כהורה לראות יותר פרטים על ילדך ולהעריך את מעשיו. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    תהילה
    18/05/2008

שלום רב
    יש לי כתף קפואה ואני אמורה לעבור זריקה. האם פלדנקרייז יכול לטפל ולמנוע את הזריקה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כתף קפואה

דורית דינור
    19/05/2008

שלום תהילה
    בשיטת פלדנקרייז תוכלי להתחיל תהליך לשחרור הכתף הקפואה. על ידי תנועות עדינות, הקשבה לעצמך וריכוך כל האזורים הנמצאים בקרבת הכתף, למשל הצוואר, בית החזה, הבטן ועמוד השדרה, ניתן להחזיר את התנועתיות לכתף. ההחלטה אם לקבל זריקה היא החלטה אישית שלך. גם אם תחליטי לקבל זריקה, מומלץ לקבל טיפולים /שיעורים בשיטת פלדנקרייז לשינוי ההרגלים שלך שהובילו למצב הזה. אשמח לענות על שאלות נוספות.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה