מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש טיפים?גלית14/08/2011
ילדה בת 3 שנופלת די הרבה, מטיפולים שאנחנו עושים כנראה שזה חולשה ברגליים בשילוב עם התמצאות במרחב, האם יש לך כמה טיפים לתת לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש טיפים?
איתן לרנר14/08/2011שלום גלית
יש עצות שאוכל לתת אך במצב שאת מתארת איני מאמין במתן עצות ללא מראה עיניים.
רצוי מאוד לעבוד איתה ואיתכם באופן פרטני ובמסגרת זו נוכל לתת גם עצות לגבי תמיכה בעבודה הפרטנית בבית.
התמצאות במרחב וחולשה ברגליים (בהנחה שזו באמת הדיאגנוזה האמיתית) הם בעיות שצריכות עבודה פרטנית ויחס אישי ובשיטת פלדנקרייז שמתמחה בתנועה ובאופן הלמידה בצורה העמוקה ביותר הקיימת יש התשובות לבעיות מעין אלה.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפילות, שיווי משקל ושיטת פלדנקרייז
דורית דינור15/08/2011שלום גלית. לא כתבת אילו טיפולים אתם עושים ומה מטרתם. בכל מקרה, נראה כי לביתך יש קשיים ביציבה ובשיווי משקל. לפעמים נדמה כי הבעיה היא רק ברגלים. אך, אנו בשיטת פלדנקרייז מתייחסים לשיווי משקל כאל תכונה מערכתית הניתנת לשיפור. התכונה מורכבת מיכולת תנועת הראש והעיניים, גמישות עמוד השדרה ומפרקי הירך, שימוש באלכסונים של הגב, יכולה ההישענות על העצמות של השלד ועוד.
לכן, לא אוכל לתת לך טיפים. הדבר הראשון שכדאי ללמד את ביתך הוא איך ליפול ואיך לקום. אני ממליצה למצוא מישהו שיעבוד איטתה באופן פרטני לזמן מה. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוהן כלובה - אלטרנטיבות לניתוחטל14/08/2011
שלום,
הומלץ לי לעבור ניתוח הלוקס ולגוס לתיקון בעיה של בוהן כלובה. קראתי את המאמר המצורף על הניתוח, ולמרות השיפור, אני עדיין מעדיף טיפולים חלופיים. יש אפשרות כזו במצב של בוהן כלובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוהן כלובה - אלטרנטיבות לניתוח
איתן לרנר14/08/2011ארבל שלום ,
כפי שעניתי לך בפורום הקהילה של פלדנקרייז באתר מטפלים ,אותו אני מנהל, יש אופציות חלופיות וטוב שפנית לשאול אותנו. עיוותים של כף הרגל כגון בוהן כלובה קשורים קשר הדוק ליציבה, אופן התנועה והרגלייה. בשיעורים שאני ודורית מעבירים הן באופן פרטני והן באופן קבוצתי לומדים לארגן את התנועה והיציבה באופן כזה שכף הרגל "הופכת אינטלגנטית " יותר, משמע את לומדת לדרוך עליה באופנים שונים ולחלק את העומס עליה באופן שווה ונוח יותר. בצורה כזו יתכן שלא תזדקקי לניתוח ואפילו אם תחליטי שכן , חשוב לאחר הניתוח ללמוד לנוע כך שלא תיגרם פגיעה דומה או אחרת בכף הרגל או בכל מקום אחר בגוף בעתיד.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוהן כלובה סימן לעוד עיוותים
דורית דינור15/08/2011שלום טל. לא ברור לי האם יש לך הפרעה בהליכה, כאבים ומה הסיבה שהומלץ לך ניתוח. בכל מקרה, יש לך חוש טוב, כי בוהן כלובה היא הסימן החיצוני לעוד עיוותים בשלד, במפרקים כמו מפרק הירך, ואף בגב. ניתוח מקומי לא מתייחס לשלד כולו אלא רק למקום עצמו. לכן, עבודה בשיטת פלדנקרייז למשל יכולה ליצור אירגון מחודש של השלד, ויחד איתו גם שינוי ביציבה. זה לא יקרה בבת אחת, אלא כתוצאה מתהליך לימוד, שינוי הדרגתי. אך זה יכול לקרות וראיתצי מקרים כאלו שאנשים נמנעו מניתוח וחל שיפור. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז ובריחת סידןברכה10/08/2011
שלום,
אני בת 53 וסובלת מבריחת סידן. האם פלדנקרייז מתאים לי? האם הוא יכול
לשפר או להחמיר את מצב העצמות שלי?
תודה,
ברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאופרוזיס ופלדנקרייז
איתן לרנר10/08/2011ברכה שלום ,
התשובה היא בהחלט כן .השיטה בהחלט מתאימה למצבך. לא רק שאין מניעה,שיטת פלדנקרייז בחלק מתהליכיה עוסקת באופן עקיף בהגברת הלחץ ודחיסת עצמות השלד כנגד כוח המשיכה ובכך עשוייה אף לעודד את צמיחת העצם.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז טוב לבריחת סידן
דורית דינור10/08/2011שלום ברכה
מחקרים מראים כי בריחת סידן יכולה להיעצר אם מופעל עומס על העצמות באופן ישיר. בשיטת פלדנקרייז אנו שמים דגש רב על העצמות, על מעבר הכטח לאורך העצמות בתנוחות שונות. השיטה בודאי לא תזיק לך, אני מאמינה שהיא תועיל לאורך זמן. אין פה מעשי קסמים, יש להתמיד בפעילות. בברכה ובהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השיעור מיועד לילד ולהורה?ישראלה31/07/2011
שלום,
האם קיים שיעור פלדנקרייז בו גם ההורה מבצע פלדקרייז, או שמדובר
רק בפלדנקרייז לתינוקות?
תודה,
ישראלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי מיועד השיעור
איתן לרנר31/07/2011ישראלה שלום רב ,
במידה ומדובר בשיעור לתינוק עם עיכוב או בעיות התפתחותיות, אני מעביר את השיעור באמצעות מגע ידיי ותוך כדי משחק לתינוק ובו בזמן מראה לך כיצד להתבונן ובמה להסתכל בתנועותיו והתנהגותו הילד,כולל טיפים לבית.
בשעורים לילדים גדולים יותר ניתן ללמד את ההורה והילד יחד בשיעור אישי-קבוצתי. בשיעור מעין זה כמו בקבוצה רגילה,אני מנחה באמצעות הנחיות מילוליות, תהליך למידה באמצעות תנועה להנאת ורווחת שנייכם.
בעבודה עם ילדים ותינוקות עם עיכוב כלשהוא או צרכים מיוחדים אינני מאמין בעבודה הקבוצתית כאסטרטגיה ראשית ומניסיוני המגע וההתייחסות האישית והפרטנית לצרכי הילד היא מאוד חשוב ולכן אז אני נוטה לעבוד כמו בדוגמה הראשונה.
מקווה שעזרתי לך,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם השיעור מיועד לילד ולהורה? - תגובה
דורית דינור01/08/2011שלום ישראלה
שיעור פלדנקרייז לתינוק מיועד לתינוק ולהורה שבא יחד איתו. השיעור כולל התבוננות, מגע, תגובה והמשך. השיעור יכול לכלול דרכים איך להחזיק, להתייחס, להסתכל (קשר עין), לדבר, לשיר, לגעת בתינוק ולשחק איתו. אלו הם נושאים חיוניים המרכיבים את היחס בינך ובין תינוקך. הנושאים האלו בסיסיים ולפעמים נשכחים בלהט החיים המודרניים. ממילא מתקיימת הרבה למידה בממשק בין הורה וילד או תינוק. בממשק הזה, שיטת פלדנקרייז יכולה להוסיף עוד ממדים. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנהאושרת20/07/2011
שלום רב ,
בתי בת שנה וחודש , יושבת ישיבת W . לא מוכנה בשום פנים ואופן לשבת על הטוסיק.
בנוסף היא לא מוכנה לעמוד כאשר אני מנסה להעמיד אותה היא מתנגדת ומיד מקפלת את הרגליים . היא עומדת בכוחות עצמה בעזרת כסא, ספא אולם על קצות האצבעות.
הייתי אצל מאבחנת התפתחותית אצל תינוקות , היא המליצה להתחיל בתרגילי פיזיוטרפיה בכח , כל שעה לעשות תרגיל במשך 5 דקות . עשיתי מה שהיא אמרה לי , אין כל שיפור ובנוסף הילדה התחילה לפתח ממש התנגדות לכל התרגילים , מפעילה המון כח שקשה לי להשתלט עליה. מה שקורה שאני לא מצליחה לעשות לה שום תרגיל ובנוסף אין כל שיפור.
אתמול הייתי אצל פיזיוטרפיסטית , היא נתנה לי כמה תרגילים דרך משחק , שהחשוב הוא שהילדה תניח את כפות הרגליים על הרצפה . לגבי הישיבת W אין הרבה מה לעשות בגיל הזה.
אני נואשרת ולא יודעת מה לעשות , מאחר ובגיל שנה וחדש כבר אמורים לעמוד יציב על הרגליים ולהסתובב בלול למשל.( זו ילדה שלישית שלי)
אנא עזרתכם הדחופה איך אני עוזרת לילדה (אולי טיפול במים)
והאם טיפול פלדנקרייז יכול לשפר את המצב.
תודה
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה ועמידה
איתן לרנר20/07/2011שלום אשרת ,
אני מבין את החשש שלך וטוב שאת עם אצבע על הדופק ופונה לגורמים מקצועיים ואלינו.
עם זאת לא בטוח שיש סיבה לחרדה .כדאי לברר אם בכלל ומה מפריע לתינוקת שלך אך לזכור שהתפתחות היא דבר אישי וקצבה ואופייה שונים מילד לילד. התפתחות שונה מילדים אחרים לא בהכרח מעידה על בעייה.
ראשית אומר לך מה לא הייתי עושה יותר: לא הייתי מתרגל אותה בתרגילים בוודאי לא בכוח. למידה לא יכולה להתרחש תחת אילוצי כוח חיצוניים.לא פלא שהיא מתנגדת - לא נעים לה ואולי אף מכאיב וגם אם היא תעמוד בדרך זו הרי ששכרה ייצא בהפסדה.עמידה היא רק חלק מתהליך ארוך של חניכה עצמית שכרוך בה חיפוש ומשחק ולמידה עצמית, הקשבה לעצמה ומקצב וקצב למידה אינדיבידואליים.כל כפייה תגרום ללמידה יחד עם תחושת אי נוחות ואי נעימות ועלולה להפריע לה בהמשך הדרך.
בנוסף הצעתי היא שתפסיקי להעמיד אותה מאותן סיבות.
עבודה במים יכולה ילהיות נעימה וכייפית אבל איני בטוח שהיא קשורה לעיניין. צריך לעבוד איתה בשיטה שמבינה את נושא ההתפתחות בכלל וההתפתחות התנועתית בפרט לעומק ועוקבת אחר תהליכי הלמידה ומעוררת אותם במקרה של עיכוב או בעיה.שיטת פלדנקרייז היא שיטה כזו.
לא אוכל לומר מתיאורך עם יש בעיה ואם צריך עזרה אך אני עובד עם תינוקות וילדים עם עיכוב ובעיות ומתמחה בכך ואצטרך לראות אותה על מנת לדעת זאת ולעזור לה.
אגב: ישיבת W אינה ישיבה בעייתית שצריך להימנע ממנה.בעייתיות מאופיינת בדרך כלל בהיצמדות ובחירה לאורך זמן באפשרות ישיבה אחת ולמיאון להשתמש באפשרויות אחרות.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמביציה אצל תינוקת בת שנה
דורית דינור20/07/2011שלום אושרת
אני מסכימה עם איתן בכל מה שכתב ואני באה לחזק את עמדתו. כל תינוק ותינוקת מתפתחים בדרכם המיוחדת ועוברים שלבים רבים וגם שונים. ישיבת W אין בה כל רע, יחד עם זאת עם הזמן כדאי שביתך תלמד לשבת גם בצורות נוספות ( ישיבה מזרחית, ישיבה צידית, ישיבה ברגליים ישרות ועוד). בכל מקרה אין לעשות זאת בכוח או על ידי תרגילים החוזרים על עצמם ובכפייה כי זה מעורר התנגדות כפי שאת מתארת. אין שום חוק האומר כי על התינוקת לעמוד בכוחות עצמה בגיל שנה וחודש, למרות ששני ילדייך הגדולים עשו זאת. ההשוואה לילדים אחרים היא מיותרת כאן. ההתפתחות מתקדמת בדרכים שונות לכל ילד. עמידה על קצות האצבעות בעזרת כסא, גם היא לא מעידה על בעייה בהכרח. כאשר ביתך תעמוד ותלך, רצוי שהיא תדרוך על כל כף הרגל. אך, גם אם לא, זה מעיד על תבנית שלמה שצריכה להתפתח שקצות האצבעות הם רק קצה הקרחון שלה. אם את רוצה לעזור לביתך להתפתח בדרך נעימה, כדי שתלמד לעמוד, לשבת, ללכת, תוכלי לפנות למורים לפלדנקרייז העוסקים בנושא, כמוני וכמו איתן, ויש עוד כאלו. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס הדרכת פלדנקרייזא08/07/2011
שלום,
אני מתעניינת בלימודי פלדנקרייז.
אני מתחברת לכיוון הטיפולי , אני אוהבת ספורט ובעלת מודעות עצמית גבוהה
אני באה מתחום הבריאות ובעבר עבדתי במכון שמטפל בשחיקת סחוס, כיום אני
מבצעת בדיקות רפואיות.
אין לי רקע או נסיון בתחום הספורט וגם מעולם לא הייתי בשיעורי פלדנקרייז
האם זה מהווה בעיה האם אפשר לגשת לקורס ללא כל רקע?
האם בשוק יש עדיפות לבעלי נסיון בתחום הספורט?
כמו כן רציתי לדעת,איפה אפשר ללמוד קורס פלדנקרייז?
אני גרה בירושלים ורציתי לדעת אם ידוע לכם מקום שקרוב לירושלים שבו מועבר הקורס
ושהתעודה שהוא מעניק מוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חשובה הכשרה ספורטאית ?
איתן לרנר10/07/2011שלום א'
אני חושב שלפני שאת הולכת ללימודים בתחום כדאי לך לעשות תקופה שיעורים בקבוצה ושיעורים אישיים על מנת להבין אם זה בכלל מדבר אליך. השיטה מבוססת על החוויה האישית ומבלי להתחבר לאופי המיוחד של השיטה, החיפוש האישי וההתנסות המוצעים בה, החלטה מראש ללכת לקורס מורים רק מתוך חישובי קריירה ופרנסה יכולה להיות מוטעית.
אין עדיפות מיוחדת לאנשים מתחום הספורט ובכל מקרה זו אינה שיטה העוסקת בספורט באופן ישיר אלא בלמידה אורגנית, בשיפור התנועה והתפקוד(גם הספורטיבי) כאשר התנועה מהווה את המצע עליו ובאמצעותו אנו לומדים על עצמנו.
את יכולה לפנות לאילת אלמגור בירושלים שמעבירה קורסי מורים בסביבתך והיא גם מלמדת קבוצות. את יכולה גם לחפש בגוגל ובאגודה למורים מוסמכים מורים ירושלמים איתם ניתן ללמוד על מנת להכיר את השיטה
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהכיר את השיטה
דורית דינור11/07/2011שלום א
אני מצטרפת לדעה של איתן כי כדאי לך להתנסות במספר שיעורי פלדנקרייז לפני שאת הולכת ללמוד להיות מורה ומטפלת בשיטה. לשיטת פלדנקרייז, העוסקת בתנועה, יש ייחודיות גדולה והיא נבדלת מכל ענפי הספורט במובנים רבים. ראשית, אין בה כלל תחרותיות, שנית אנחנו מחפשים להקטין את המאמץ, שלישית, אנחנו מפנים תשומת לב לפרטים של התנועה, לנשימה ולאיכויות במקום לטווחים ולביצועים. וזה על קצה המזלג. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורסי מוריםזה אני18/06/2011
שבוע טוב,
אני מתאמן מזה שלוש שנים בפלדנקרייז. מאוד מתחבר וממש מאוהב.
יש לי בעיה / מחלה כרונית שאני גורר איתי.
רציתי ללמוד לקורס מורים בשיטת פלדנקרייז והאמת בעיקר בעיקר בשביל עצמי על מנת ללמוד עוד מהשיטה הקסומה הזאת וגם כי זה עוזר לי בהתמודדות. כרגע עובד במשרה מלאה ולא חושב על לטפל כרגע או ללמד (אולי בפנסיה עוד שנים רבות).
האם יש כיום קורסי מורים בשיטת פלדנקרייז אשר הם לימודי ערב או יום ו' ואשר לא מצריכים לקבל אישור להחסיר יום באמצע שבוע מהעבודה (אישור שכנראה לא ינתן ) ?
שאלה נוספת עבור ידע כללי : לאלה שיודעים שיטת מחשבת הגוף דומה לשיטת פלדנקרייז / במה היא שונה כי לא מצאתי סרטונים ברשת על השיטה ומעניין אותי לדעת.
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסי מורים, פלדנקרייז ומחשבת הגוף.
איתן לרנר19/06/2011שלום שוש,
קורס מורים אצל מורה טוב ומעניין יכול להיות מתנה אמיתית לחיים שלמים ואני מאמין שתהני מאוד.
בקורס המורים שאני עברתי למדו אנשים שמראש לא ביקשו להיות מורים אלא חיפשו להעשיר את החוויה האישית, ללמוד כיצד ללמוד ולתמוך במקצועות שלהם(ריקוד,פסיכולוגיה, מוסיקה ועוד) מכיוון נוסף. אני למדתי בקורס בן ארבע שנים במהלכן 40 יום בשנה היינו צריכים לקחת חופש מהעבודה. זה היה שווה כל רגע בשבילי.
אין לי מושג האם יש קורסים בימי ו' או בערב אבל כדאי לך לפנות אולי לרות בר (חפשי באינטרנט או באגודת המורים) שמעבירה קורסים של יום בשבוע על פני תקופה.
באשר למחשבת הגוף. בעקבות כתבה שקראתי על השיטה ומייסדתה בעיתון הארץ התחלתי לקרוא את הספר ולעשות שיעורים ביתיים עם הדיסק המצורף. גיליתי שאין דימיון אמיתי בין שיטת פלדנקרייז ושיטת מחשבת הגוף .
שיטת פלדנקרייז מאפשרת לאדם לגלות לבדו מה נכון לו ולצמצם את הפער בין תחושותיו ודימויו העצמי התנועתי, לבין המציאות האובייקטיבית ועוסקת בשיפור המודעות שלו לעצמו,ובשיפור היכולת שלו ללמוד ולהתפתח.
הרושם שאני קיבלתי מקריאה ואחר כך מהשיעורים עצמם היה של שיעורי התעמלות עם דגש מאוד ברור על איך ומה לעשות בכל תרגיל .לא ראיתי תהליך של גילוי עצמי המאפשר לי את החופש לחוות ולחפש בעצמי את דרכי בתוך האילוצים של התהליך.דבר שמאוד נוכח בשיטת פלדנקרייז ומהווה למעשה את המרכז שלה.
כאשר מודעותו של האדם לקויה ודימויו העצמי אינו מלא ובהיר,תהליך המנחה אותו לברר לעצמו כיצד לארגן את תנועותיו ואת עצמו תוך חיפוש הנוחות שלו וכיצד לעבור בהדרגה מהמוכר לו לחדש וללא מוכר הוא תהליך שמאפשר לספונטניות וחופש בחירה אמיתיים לצמוח בנו וזה בעיניי קסום.
בהנאה רבה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המקסימה
זה אני20/06/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המקסימה - תגובה
איתן לרנר20/06/2011בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורסי מורים - מה האפשרויות
דורית דינור20/06/2011שלום שוש
מתוכנן להיפתח באוקטובר קורס למורים בוינגייט שיתקיים בימי רביעי אחרי הצהרים. אולי תיצרי קשר איתם. הקורס של רותי בר מתקיים בימי רביעי בבוקר, יום בשבוע.
כשהתחלתי ללמוד בקורס למורי פלדנקרייז, לא ידעתי איך זה יסתדר עם העבודה שלי.
עם הזמן, השכנוע הפנימי שלי, הוא שעזר לי לבקש את ימי ההיעדרות שהיו נחוצים לי. וגם לקבלם בלי לאבד את מקום עבודתי. אני מבינה שאת אוהבת את השיטה ולכן אני במיוחד ממליצה לך ללמוד אותה לעומק. לגבי מחשבת הגוף, אני יודעת רק מעט, כי, מקורה בשיטת פלדנקרייז ויש בה יותר קשיחות ופחות הקשבה לעצמך. אני מאחלת לך בהצלחה רבה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
זה אני23/06/2011תודה רבה לתשובתך. טוב לדעת שיש כמה אפשרויות על אף שכרגיל בארצנו האהובה יש מרחב אפשרויות גדול במרכז הארץ ולא בפריפריה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז לתינוקרוית02/06/2011
התינוק שלי בן 10 חודשים ולא זוחל. כבר למעלה מחודש הוא רק דוחף את עצמו אחורה עם הידיים כך שנוצר הרושם שהוא זוחל אחורה אך בפועל ניכר שהוא כלל אינו משתמש ברגליים. האם פלדנקרייז יכול לעזור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה לאחור
איתן לרנר05/06/2011שלום רוית,
הרבה פעמים תינוקות מתחילים לזחול לאחור לפני שלומדים להעביר משקל קדימה אל הידיים,לשחרר את הרגליים ולנוע לפנים.
פלדנקרייז יכולה מאוד לעזור לו בתנאי שאת הולכת למורה המנוסה ומתמחה בעבודה עם תינוקות וילדים בשיטה. מניסיוני הרב עם תינוקות וילדים ניתן לעזור והשיפור לרוב הוא מיידי ותמידי.
יום טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר ללמד תינוק לזחול
דורית דינור05/06/2011שלום רוית, אני מצטרפת למה שאיתן כותב לך. את קובעת נכון כי כדי לזחול יש צורך להשתמש ברגלים ולא רק בידיים. יחד עם זאת צריך להשתמש בכל הגב, הבטן, והראש גם כן. זהו שלב התםתחותי חשוב בדרך לישיבה, לעמידה, ולהליכה. בשיטת פלדנקרייז אפשר ללמד את התינוק שלך לזחול. כדאי ללכת למורים העובדים עם תינוקות ויודעים את התחום.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב במהלך פלדנקרייזחנה25/05/2011
שלום, בפעם האחרונה בפלדנקרייז היו לי כאבים באזור הגב התחתון
המטפל שלי אמר שזה בסדר
האם הכאבים אמורים להיות מורגשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרגיש כאב
איתן לרנר25/05/2011חנה שלום,
חסר לי בדברייך להבין אם היו כאבים לפני כן שנמשכו גם בשיעור או שאלו התעוררו במהלך השיעור.
כאב משמש לנו תמרור לאופן ואיכות פעולה שאינם נוחים לנו ויש לחפש להימנע ממנו עד כמה שניתן בשיעורים. הסיבה העיקרית לכך היא שלמידה של אופני תנועה ופעולה חדשים דורשת רמת רגישות גבוהה יותר המאפשרת לשים לב לדקויות ואילו כאב מונע מאיתנו לחוש יותר ולעדן ומחזיר אותנו למצב יותר השרדותי וגס מבחינת יכולת ההבחנה.
עם זאת ומנסיון של עבודה עם לקוחות עם כאבים כרוניים, לעיתים הכאב הוא בלתי נמנע. גם אז עדיין המורה יחפש עם התלמיד כיצד להפחית את רמת אי הנוחות למינימום האפשרי.
עם הזמן את אמורה ללמוד להקשיב לאיתותים קלים הרבה יותר ולעצור ולשנות את אופן ואיכות התנועה כשנהיה לך מעט פחות נוח.הרבה לפני שכואב.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאב הוא מורה טוב
דורית דינור25/05/2011שלום רב. את שואלת שאלה טובה והתשובה אליה מורכבת. אינני יודעת האם האם הגעת לטיפול עם כאבי גב תחתון מלכתחילה. אם כן, אין לצפות שבשיעור אחד או אפילו כמה, הכאב ייעלם. אם לא הגעת לשיעור והכאב נוצר בעקבות השיעור, כדאי לבחון האם כאבים במקומות אחרים הוקלו או התרבו, כדאי לבחון מה מגביר את הכאב, כדי להימנע מזה. כמו כן, לא ברור לי האם מדובר בשיעור קבוצתי או פרטני. יש הבדל ביניהם בתשומת הלב של המטפל. באופן עקרוני, שיטת פלדנקרייז מאפשרת לך להקשיב לעצמך גם בעניין הכאבים, לבחון את מקומם, את דרגתם ומה משפיע עליהם. כאשר תדעי לזהות מה מגביר ומה מפחית את הכאב, תדעי הרבה על עצמך ותמנעי מהכאבים.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז לחולי סרטןליליאן17/05/2011
שלום, האם אפשרי לבצע פלדנקרייז במצב של מחלה במידה והחולה נמצא בבית בין הטיפולים, או שזה דורש אישור רפואי מיוחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצוי להתייעץ לגבי מצבך
איתן לרנר17/05/2011שלום ליליאן
אני לא מכיר מגבלה מיוחדת כיון שהשיטה עובדת באיטיות ועדינות אבל כדאי להתייעץ עם הרופא כיוון שיכולות להיות השפעות שונות לשיעורים שונים במצבים בריאותיים שונים.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז מומלץ לחולי סרטן - תגובה
דורית דינור18/05/2011שלום רב
אם הסרטן שלך לא בעצמות, במפרקים או בשרירים, אני ממליצה לך לעשות פלדנקרייז. אם הסרטן במקומות אלו, ואסור לך להתנועע, לא כדאי בשלב זה.
בדרך כלל, תנועה באופן כללי מומלצת מאוד במיוחד כנוגדת סרטן ומחזקת את המערכת החיסונית. התנועה בשיטת פלדנקרייז נעשית עם הרבה תשומת לב לעצמך ויכולה לתת לך הרגשה טובה. לכן זה מומלץ.
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז בדרום הארץמאיה08/05/2011
שלום לכולם,
אני מחפשת מטפל/ת שיכולים להגיע לבית הלקוח (מפאת חוסר ניידות זמני) .
האם משהו מכיר באזור הדרום, אשקלון, קרית גת???
טשמח על העזרה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז בדרום הארץ - תגובה
דורית דינור09/05/2011שלום רב
פורום זה נותן מענה מקצועי לשאלות הגולשים מנקודת המבט של שיטת פלדנקרייז.
לא נוכל להמליץ בפורום זה על מורים באזורי הארץ השונים. אתם מוזמנים לחפש מורים באתר של אגודת המוסמכים לשיטת פלדנקרייז וגם באינטרנט באופן כללי. ליצור איתם קשר ולהתרשם בעצמכם. אנו מקווים שאתם מבינים.
בברכה ובתודה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורה לפלנדנקרייז אזור נתניהאביה29/04/2011
בעבר עברתי טיפולי פלנדנקרייז אצל עודד אופיר ויהודית סילבר אך כעת משעברתי מקום מגורים אשמח להמלצות על מורה טוב לפלנדנקרייז באזור נתניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורה לפלנדנקרייז אזור נתניה - תגובה
איתן לרנר29/04/2011היי אביה
את מוזמנת לערוך חיפוש באינטרנט ובמקביל בעמותת המורים לשיטת פלדנקרייז ולמצוא מורה באזורך
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורה לפלנדנקרייז אזור נתניה - תגובה
דורית דינור07/05/2011שלום רב
אני מכירה המון מורים מצוינים באזור נתניה.
אך גם אזור זה הוא גדול מאוד.
אם תתקשרי אלי, אוכל לתת לך כמה שמות עם מספרי טלפון. כאן, בפורום, לא נהוג לעשות את זה. בהצלחה רבה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעור פלדנקרייז?לילי06/04/2011
הייתי היום בשיעור פלדנקרייז קבוצתי ולמרבה ההפתעה רוב השיעור היה בשכיבה על הגב עם רגליים פרוסות קדימה וידיים פרוסות לאחור כפות ידיים לכיוום התקרה מעל הראש.
הקשת בגב הורגשה כלוחצת ומודגשת מדיי
הלחץ על גבי גבר בשיעור ולמורה לא היה כ"כ מה לאמר
הייתי ממש מופתעת מהתנוחה הכה לא נעימה ומכך שזה נקרא שיעור פלדנקרייז
אשמח לשמוע מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעור פלדנקרייז? - תגובה
איתן לרנר06/04/2011שלום לילי
בדר"כ אם ניתן, המורה יציע אפשרות אחרת לתנועה או תנוחה שהיא לא נעימה. שיעורי פלדנקרייז נערכים במגוון של תנוחות ותנועות ואינם אמורים לגרום לאי נוחות אם כי לעיתים בגלל מצבים של התכווצות מתמדת של שרירים או מתיחתם תיתכן תחושת אי נוחות ואף כאב בשיעורים מסויימים - הנטייה היא להתייחס לכאב כתמרור שצריך להפנות אותנו הפוך מהכיוון אליו הוא מורה ולא להגביר את הכאב. כמעט תמיד ניתן למצוא דרך עבודה משלך עם איכות תנועה ופעולה אחרות שיאפשרו לך לחוש בנוח עם האתגרים שמציבים השיעורים.חלק מהשיעורים עובדים על תנועות קטנטנות, חלקם עובדים על פונקציות תנועתיות מורכבות ובתנועות גדולות אך תמיד הנוחות והגברת המודעות וקלות של התנועה הן תוצאה מתבקשת של שהשיעורים.
האם המורה הוא מורה מוסמך ? בנוסף השיטה כל כך מגוונת שלא הייתי מציע להסיק מסקנות לגביה משיעור אחד. יתכן שכדאי לך לפנות למורה באופן אישי לאחר השיעור ואולי לחשוב על האפשרות לקחת מספר שיעורים פרטניים שיעזרו לך להתארגן טוב יותר בתנוחה על הגב
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נעים בשיעור פלדנקרייז
דורית דינור27/04/2011שלום לילי
אני מצטערת לשמוע שהיתה לך אי נעימות בשיעור פלדנקרייז. כל שיעור פלדנקרייז שונה גם בתנוחה וגם ברצף התנועה, כך שאני ממליצה לך לנסות עוד שיעור.
הרבה פעמים, שיעור מתחיל בתנוחה לא נוחה, ובמהלך השיעור התנוחה נעשית נוחה וידידותית יותר. אני מניחה שזה לא קרה בשיעור שלך וחבל.
לכל אדם, במיוחד בהתחלה, יש תנוחות לא נוחות ושיעור לא מתאים. עם הזמן, קשת התנוחות והאפשרויות גדלה וגם תנוחה לא נוחה, נעשית יותר נוחה. כך זה היה אצלי למשל. אני ממליצה לך להמשיך, וגם לבדוק שיעורים אצל מורים נוספים. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוג לחוג פלקנדרייז בירושליםמיכל05/04/2011
שלום, אני מחפשת חוג פלקנדרייז לתינוק בן חצי שנה.
היכן אני יכולה למצוא רשימה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוג לחוג פלקנדרייז בירושלים - תגובה
איתן לרנר05/04/2011שלום מיכל
את מדברת אולי על סדנאות של צעד ראשון להורים ותינוקות. זו אינה שיטת פלדנקרייז והמטפלים אינם עוברים הכשרה ארוכת שנים כמורי הפלדנקרייז.
מאוד חשובה סיבת הפנייה לחוג כזה. אם לתינוקך אין שום בעיות או עיכובים והוא מתפתח יפה, לדעתי בחוגים כאלה רב הנזק על התועלת כיוון שהם עלולים לעורר הרגשה בילד שדוחפים אותו להשתפר והרי אין בכך צורך.מאידך, אם יש עיכוב או בעיה ,החוגים האלה אינם המקום לעבוד איתווכדאי לפנות למורה שיודע ומתמחה בעבודה פרטני.
אם זה המצב , את יכולה לחפש את אילת אלמגור בירושלים. אני מנוע מלפרסם באתר ולכן לא אוכל לתת לך על גבי הפורום טלפון שלה.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי פלדנקרייזקרן27/03/2011
שלום, אני מעוניינת ללמוד להדריך בשיטת פלדנקרייז... איפה לדעתכם הכי כדאי ומה משך הלימודים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי פלדנקרייז - תגובה
איתן לרנר27/03/2011שלום קרן
אני ממליץ לך לפנות לאילת אלמגור כיון שבעיניי היא המורה הטובה ביותר להכשיר מורים לפלדנקרייז.היא נמצאת בירושלים ואת מוזמנת לחפש אותה דרך אגודת המורים.
כיום שיטת פלדנקרייז נלמדת במהלך של שלש שנות לימוד .בעבר למדנו ארבע שנים לצורך ההכשרה הבסיסית.
אגב,בעיניי פלדנקרייז מלמדים ולא מדריכים .מדובר כאן על גישה שלמה להתפתחות ותנועה שהמילה מורה יותר מתאימה לעיסוק המיוחד הזה.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להיות מורה לפלדנקרייז
דורית דינור27/04/2011שלום רב
ישנם שלושה בתי ספר ללימוד השיטה בארץ.
אצל רותי בר, בתל אביב, בוינגייט, עם רחל אלעזר, תוכלי לפנות לוינגייט
ואצל ד"א אילת אלמגור, בירושלים.
תיכנסי לאתרים שלהם ותחליטי בעצמך.
או דרך האתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז.
בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)