פורום פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פלדנקרייז כמניעה
    אורלי
    02/09/2010

שלום
    אני מחלימה מפריצת דיסק והרבה בזכות פלדנקרייז שהתחלתי לעשות, שאלתי היא לאחר שאחלים אני רוצה לעשות הכל כדי למנוע הישנות של הפריצה האם פלדנקרייז יכול לספק את המענה או שבנוסף צריכה לחזק את שרירי הגב בפזיותרפיה למשל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז כמניעה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז קודם כל כמניעה ושיפור

איתן לרנר
    02/09/2010

אורלי שלום
    אני שמח לשמוע שטוב לך יותר בזכות פלדנקרייז .לגבי שאלתך התשובה היא כן בהחלט.פלדנקרייז היא בראש ובראשונה שיטת למידה אורגנית שמאפשרת לך להימצא על סקלת השיפור והשיפור הוא אינסופי. חלק גדול מה אנשים מגיעים אומנם רק לאחר שכואב להם משהו או בגלל הגבלות וקשיים בתפקוד אך חלק משמעותי מגיע בגלל רצון לשפר הישגים הבעתיים ואומנותיים (אמנים ,רקדנים,מוסיקאים וזמרים ) או ספורטיביים ואחרים.
    אני מאמין שאם תמשיכי בדרכך ותשפרי את יכולותייך באמצעות השיטה לא רק שלא תמצאי את עצמך עם בעיות גב אלא שהחיים יהפכו קלים יותר ומעניינים יותר ותוכלי לבחור להיות על הסקלה בין קל ונוח לעוד יותר קל ועוד יותר נוח.

שנה טובה

איתן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לתחזוקה של עצמך

דורית דינור
    03/09/2010

שלום אורלי. טוב שאת שואלת. אני ממליצה בכל לב שתמשיכי ותשתתפי בקבוצת פלדנקרייז. השיפור ימשיך כי אין גבול לשיפור. כל זמן שתקדישי לעצמך בהקשבה ותשומת לב, יאפשר לך ללמוד, לחוש ולהשתפר. אני לא מאמינה בצורך לחזק שרירים מסוימים, אלא בצורך למצוא איזון בין השרירים למשל שרירי הגב מאחור ושרירי הבטן מלפנים. איזון ביניהם ימנע מאמץ במקום אחד על חשבון מקום אחר.. את זה עושים בשיטת פלדנקרייז. בהצלחה ובברכת שנה טובה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תדירות אימון
    סיגל
    29/08/2010

אני רוצה להתחיל להתאמן בפלדנקרייז. מה התדירות ההתחלתית המומלצת?

לקביעת תור
    סגירה
    תדירות אימון

הוספת תגובה

• תדירות השיעורים

איתן לרנר
    29/08/2010

שלום סיגל

ראשית המילה אימון אינה מתאימה בעיניי למה שאנו עושים בשיטה . גם אם ישנו היבט של אימון המוח לעשות את פעולתו בצורה טובה יותר,אין הכוונה בשיעורים בשיטה לאמן משהו אלא להתבונן , להקשיב ולעורר את יכולת הלמידה שלנו.זו היכולת שמאפשרת לנו להבחין בשינוים קטנים והבדלים בדקויות משתנות . זו גם היכולת שמאפשרת לנו לנוע בקלות ולבחור דרכי תגובה ופעולה רגשיות אחרות וכאשר היא משתפרת חיינו על רבדייהם - הופכים טובים ואיכותיים יותר.
    ולשאלתך :בסיסה של השיטה נעוץ בהקשבה לעצמך . נסי להתחיל משיעור או שניים בשבוע ותראי איך את מרגישה. השאירי פנאי לעצמך לאחר השיעורים להקשבה ופעילות שונה מהרגיל ותשתדלי לא לרוץ מיד לפעילות נמרצת וספורטיבית על מנת לאפשר למוחך ולגופך זמן חשוב להטמעת הנלמד ולשילובו בחיי היום יום.אם תרגישי שאת יכולה ורוצה יותר עשי זאת ותראי איך את מרגישה עם זה.עדיפים בעיניי פחות שיעורים ויותר הקששבה ואיכות גבוה יותר לכל שיעור על פני מספר רב ודחוס של שיעורים.

בהנאה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז הוא זמן איכות בשבילך

דורית דינור
    30/08/2010

שלום סיגל. התדירות הרצויה היא זאת שאיתה תרגישי בנוח. שלא יהיה תובעני מידי אך יחד עם זאת עקבי. אטינני מכירה את לוחות הזמנים שלך, רק את יודעת. לעסוק בפלדנקרייז פירושו לתת לעצמך זמן איכות. את תדעי עוד מעט כמה זה. אין המלצה גורפת לכל האוכלוסיה. אני התחלתי ב איזי שעה בשבוע והיום זה בקלות שעה ביום. זה לא חובה לעשות כך. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקות
    דנית
    19/08/2010

אני רואה שבפורום הזה כתוב גם התפתחות תינוקות ורציתי לשאול מה לזה ולפלדנקרייז. אני מכירה שחייה לתינוקות ויוגה לתינוקות, אבל האם יש פלדנקרייז לתינוקות? חשבתי שזה טוב לקשישים.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקות

הוספת תגובה

• שיטת פלדנקרייז מתאימה בכל גיל

דורית דינור
    19/08/2010

שלום רב לך דנית. שיטת פלדנקרייז איננה פעילות פנאי לתינוקות ואין בה צורך חיוני לתינוקות המתפתחים היטב. במקרים של עיכוב התפתחותי, או בעיות בהתפתחות, או בעיות אחרות, שיטת פלדנקרייז מתאימה לתינוקות כמו גם לאחרים. בשיטת פלדנקרייז עובדים בעדינות, בלי כאב ובלי בכי. המגע מכוון ללמידה אצל תינוקות והוא פועל על מערכת העצבים, השרירים, השלד והמוח. שיטת פלדנקרייז מבוססת על אופני ההתפתחות של האדם ולכן ניתן לעזור לתינוקות למצות את מלוא היכולת שלהם, גם במקרים של עיכוב או בעיה. ישנם הורים המעוניינים להכיר את שלבי ההתפתחות ובאים לשיעורים עם התינוקות מתוך עניין, וכדי ללוות את הילד/ה בהתפתחותם ולדעת איך לעודד אותם. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז כשיטה ללמידה והתפתחות

איתן לרנר
    20/08/2010

דנית שלום

מצטרף למה שדורית כותבת.מניסיוני תינוקות וילדים עם עיכוב התפתחותי ובעלי צרכים מיוחדים למודים במהירות רבה ומתגברים על העיכוב ומתפתחים למלוא הפוטנציאל שלהם בעקבות שיעורי פלדנקרייז פרטניים המכוונים לעורר את המוח ומערכת העצבים לעשות את תפקידם בצורה המיטבית - כלומר לעשות סדר בחוסר סדר ולמצוא הגיון ומבנה מאורגן מתוך מצבים לא מאורגנים ולהתפתח.ניתן לעבוד גם עם תינוקות וילדים לא הפרעה או עיכוב אך כאן המטרה תהיה יותר לכוון את ההורה ולערוך לו היכרות עם תהליכי התפתחות .לתינוקות וילדים כאלה בדרך כלל הכי טוב לא להפריע להתפתח.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוזיקה מתאימה
    עינת
    11/08/2010

שמתי לב שרוב אימוני פלדנקרייז נעשים ללא מוזיקה. מדוע זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מוזיקה מתאימה

הוספת תגובה

• שקט מאפשר הקשבה

איתן לרנר
    12/08/2010

עינת שלום ,
    פלדנקרייז היא שיטה המעוררת ומפתחת את המודעות אל אופן ואיכות התפקוד שלנו .כיון שהבסיס לכל פעילות עצבית - מוחית הינו תנועה ופעילות כזו מתבטאת בתנועה ומכיוון שהתנועה הינה הדבר המוחשי ביותר שניתן "לגעת" בו , אנו משתמשים בה ככלי על מנת לחוש את אופן התפקוד שלנו ובאמצעותה מחפשים לעורר את המודעות ולשפר את עצמנו. לצורך כך דרושה איכות חדשה של הקשבה אל עצמנו ולכן מוסיקה שבאה להרגיע או להפעיל בדרך אחרת מפריעה לנו להקשיב אל עצמנו ומסיטה את חושינו אל משהו חיצוני לנו.

מקווה שהבהרתי

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז יוצר שקט

דורית דינור
    12/08/2010

שלום עינת. שאלתך ממש מצוינת ומבהירה את אחד ההבדלים בין פלדנקרייז ושיטות אחרות. בשיטת פלדנקרייז הכוונה היא להקשיב לעצמנו, לתחושות, למחשבות, לרגשות. מוזיקה עלולה להסיט את תשומת הלב אליה, כך שנקשיב למוזיקה ולא לעצמנו. רוב האנשים לא מיומנים בלהקשיב לעצמם, ולא יודעים איך להפנות תשומת לב לתחושות ולתנועה עצמה. בשיעורים אנו מתאמנים בדיוק בזה.
    התועלת בשיעורים מסוג זה הוא בין השאר בשיפור מיומנויות המוח, שיפור ביכולת הריכוז וההקשבה לעצמך וגם בכלל.
    בהצלחה לך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ופריצת דיסק
    אורלי
    04/08/2010

שלום המשך לשאלתי הקודמת, האם בנוסף לפלדנקרייז כדאי לעשות במקביל עוד פעילות למשל פזיותרפיה כדי לחזק את שרירי הגב וכדומה או שפלדנקרייז מטפל גם בנושא הזה

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז ופריצת דיסק

הוספת תגובה

• האם לשלב פלדנקרייז ושיטות אחרות

דורית דינור
    04/08/2010

שלום אורלי. בשיטת פלדנקרייז המחשבה לגבי השרירים והחיזוק שלהם שונה מאשר בשיטות אחרות. החשיבות שאנחנו נותנים היא לאיזון בין השרירים הזוקפים [בגב] ובין הכופפים [שרירי הבטן].
    הרבה פעמים הכאבים נובעים משרירים חזקים יותר מידי, השרירים עובדים ביתר, הם מחזיקים, מכווצים ולא מרפים. במקרה כזה חשוב ללמוד להרפות את השרירים ולחזק אותם לפי הצורך. במילים אחרות, השליטה בחיזוק ובהרפיה, היא החשובה. את כל זה עושים בשיטת פלדנקרייז.
    עניין נוסף הוא היחס לשרירים. השרירים אינם עובדים מעצמם. הם מקושרים לעצמות מצד אחד ולעצבים המוליכים למוח מצד שני. כלומר, השרירים הם חוליה אחת בלבד בכל מערכת הפעולה והתנועה. השילוב בין כל המרכיבים והאיזון בין המרכיבים האלו, קובע את איכות החיים, היכולת התנועתית והתפקודית. אני מקווה שעזרתי לך, בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• במה פלדנקרייז עוסקת

איתן לרנר
    05/08/2010

אורלי שלום ,

בהמשך למה שדורית כתבה באופן ממצה וברור כל כך אני רוצה להוסיף כי פלדנקריז אינה עוסקת בחיזוק או בתפיסה סטאטית ומקוטעת של השריר כמו שיטת אחרות שעוסקות במתיחות ושרירים.כלומר איננו עוסקים בחיזוק כמטרה בפני עצמה או בהתייחסות מקומית של שריר - חיזוק - מתיחה - הרפייה. מה שאנו כן עושים הוא להרחיב את המודעות והרגישות שלנו לאופן התנועה והתפקוד על ידי אסטרטגיות חכמות המעוררות את יכולת הלמידה של המוח :איטיות , עדינות , הגוונה של וריאציות לכל פעולה , קשב ועוד.כשהמוח מתעורר למלוא הפוטנציאל שלו ,הוא מארגן בין השאר את התנועה בצורה חופשית ומיטבית ועושה זאת בהקשר אל השלד ולא רק אל השרירים. בהסתכלות מקומית את מחזקת שריר אבל בהסתכלות תפקודית ובהיבט של תנועה את רואה את הקשר של השריר אל השלד ואל התנועה שאת מבצעת ואל תנועות נוספות או הד של התנועה בחלקים אחרים של הגוף.
    מומלץ ללכת לשיעורים פרטניים בשיטה שהם כמו טיפולים על גבי מיטת טיפולים - אני מוצא לא אחת שפיזיותראפיה (בזמן שהתלמיד עושה פלדנקרייז ),בגלל התמקדותה במתיחות ושרירים מפחיתה את הרגישות והמודעות החיוניים כל כך לפלדנקרייז ולתפקוד מלא ומשוחרר ממאמצים מיותרים
    מקווה שעזרתי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פריצת דיסק
    אורלי
    31/07/2010

שלום, יש לי פריצת דיסק מותנית גדולה בחוליות l4-5 שמקרינה לרגל שמאל בכאבים ונימול.
    אני כמעט 3 חודשים בבית מצבי משתפר לאט בזכות דיקור סיני ועתה יש הרבה פחות כאבים ויכולה כבר ללכת בקלות אבל לא יותר מרבע שעה, ולשבת תלוי באיזה כסא אחרי חצי שעה מתחיל לכאוב, רופאים אמרו לי שאם ארצה ניתוח זה לא יהיה ניתוח קטן כמו שאיבת דיסק אלא מורכב יותר ושלא שווה לי לקחת את הסיכון כי כן זזה, שאלתי אם פלדנקרייז יכול לעזור לי?
    אני קצת חוששת בגלל שזה טיפול עם תנועה כי למשל ערב אחד ישבתי לא טוב על כסא נשענתי אחורה בטעות וחזרו לי הכאבים, האם פלדנקרייס מתאים לטיפול בפריצת דיסק במצב בו אני נמצאת ואם כן האם ללכת דרך כללית משלימה או שעדיף טיפול פרטי אישי? אני גרה בקריית חיים אם אתם מכירים מטפל או מטפלת טובים באיוזר?
    סליחה על הפירוט ומחכה לתשובתכם :)

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ופריצות דיסק

איתן לרנר
    01/08/2010

שלום אורלי,

חששך מובן מאוד לאור מצבך ואני שמח לשמוע שהדיקור מקל במקצת על הכאב.
    שיטת פלדנקייז אכן משתמשת בתנועה לצורך שיפור התפקוד ומאפשרת לך ללמוד באמצעות מגע ותנועה עדינים וקשובים מאוד מצד המורה (ומיצדך),כיצד את מפעילה את גופך ,מהם הרגלי התנועה והיציבה שלך ,כיצד את נושמת ועוד. למעט מקרים נדירים ביותר עלייהם שמעתי רק בתיאוריה ובהם הרופא אוסר על תנועה מחשש לפגיעה של העצב,גם במקרי פריצת הדיסק החמורים ביותר אין בעיה לטפל ולשפר במיוחד בפלדנקרייז כיוון ששיטתנו היא העדינה והחכמה ביותר שאני מכיר בהבנתה את תהליך הלמידה הנחוץ לגופנו ולמוחנו על מנת לצאת לחיים חדשים של תנועה ללא כאב ומאמצים מיותרים.
    לגבי השאלה האם כדאי לטפל במסגרת קופת חולים או באופן פרטי:ישנם שיקולים כלכליים (ונדמה לי שכיום ההפרש בין תשלום למורה פרטי טוב לבין תשלום למורה העובד במסגרת קופת חולים הצטמצם ואינו משמעותי)וישנם שיקולים חשובים של נוחות ויכולת העמקה בטיפול.כמי שעבד במסגרת קופת חולים,אני חש שבסטודיו הפרטי שלי אני יכול להתפנות ולעבוד עם התלמיד בנינוחות מלאה יותר בתנאים טובים יותר מבחינת הציוד וחלל העבודה ובעיקר לטפל הרבה יותר לעומק וללא שיקולים של לחץ זמן .
    באשר למורים באזורך:מקום טוב לחפש בו מורה הוא גוגל.אפשרות נוספת :אתר אגודת המוסמכים לשיטת פלדנקרייז בישראל - כדאי לחפש בשנייהם כי לא כל המורים המוסמכים בישראל רשומים לאגודה

בהצלחה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטת פלדנקרייז עוזרת

דורית דינור
    02/08/2010

שלום אורלי. אוסיף לתשובתו המושקעת של איתן את המחשבה שלנו בשיטת פלדנקרייז. המחשבה של הרופאים היא על טיפול במקום של הדיסק שפרץ. שם גם נמצא עיקר הכאב. בשיטת פלדנקרייז אנו מכוונים אל המוח ואל השלוחות שלו הנקראות מערכת העצבים. מערכת העצבים מפעילה את השרירים ומאפשרת תנועה. אנו לא מחפשים את הסיבה לפריצה, אלא מוצאים יחד איתך דרכים לחיות בלי כאב למרות פריצת הדיסק. מתברר שזה אפשרי והרבה אנשים, גברים ונשים נעזרים בשיטת פלדנקרייז במקרים כמו שלך. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    25/07/2010

בתי בת 8.5 לפני חודש בערך החלה לזחול זחילת גחון. כיום היא זוחלת גחון, עולה על 6 מתנדנדת אבל אינה ממשיכה לזחול על 6 אלא יורדת בחזרה לגחון וכמובן שאינה יושבת לבד.
    יש לה גמישות יתר - היינו אצל פיזיוטרפיסטית ילדים שטענה שהיא מתפתחת יפה ונתנה לנו תרגיל חיזוק חגורת כתפיים.
    רציתי לדעת מה טווח הגילאים לזחילת 6 - התיישבות.
    ציינתי בתשובות של אנשים כי לא מומלץ להושיב אלא אם הם מתיישבים לבד. אנחנו לא מושיבים אותה אבל בעגלה או בכסא אוכל היא יושבת היא הטייה אחורה אבל היא כן מרימה עצמה לישיבה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• גמישות יתר וזחילה

איתן לרנר
    25/07/2010

היי רוית

אני מבין שאת מודאגת במקצת לגבי התפתחות ביתך. לפי תיאורך היא בדרך הנכונה אך העיכוב שנגרם על ידי הטונוס השרירי הנמוך יכול וכנראה מפריע . היפוטוניה (טונוס נמוך ) גורמת בין השאר למפרקים גמישים מידי שמקשים על התינוק להחזיק את עצמו ומכאן שקשה עליו הישיבה שדורשת גב עם טונוס שרירי מתואם וחזק .
    מניסיוני כמורה ומטפל בשיטת פלדנקרייז הפתרון אינו נמצא בתרגילים לחיזוק שרירים אלא למידה באמצעות מגע ותנועה כיצד להשתמש בגב ובמפרקי השלד ולשאת את המשקל וכך בהדרגה לעקוף את העיכוב שמפריע לה להתפתח. בשיטת פלדנקרייז אנו עושים זאת בצורה תהליכית ובעבודה פרטנית עם התינוק ובהרבה מקרים בעיות כגון אלה נפתרות במהירות רבה.
    לגבי הושבה :את מתארת תנוחה בעגלה שמקשה גם על ילד ללא גמישות יתר להתיישב ולכן הייתי מנסה כמה שיותר לשאת אותה על מנשא ובמקביל בעגלה שיכולה גם להתיישב בזוית של 90 מעלות ולא מכריחה אותה לכווץ בחוזקה את שרירי הבטן על מנת להתיישב.

במידה שאת מעוניינת את מוזמנת לדבר איתי או עם דורית גם בשיחת טלפון

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה המסר העובר לתינוקת מתרגיל חיזוק

דורית דינור
    26/07/2010

שלום רוית. את מתארת מצב בו נמצאים רוב ההורים כיום. הם מסתכלים על התינוק/ת שלהם ומשווים אותה לאחרים או לטבלאות התפתחות בספרים. אין כמעט תינוקת המתפתחת לפי הספר. הטבלאות הללו הן ממוצע של הרבה מסלולי התפתחות. השלבים שאת מתארת אצל ילדתך, זוחלת גחון, יורדת, מתנדנדת על שש, הם שלבים מצוינים. מהלך הישיבה יכול להתרחש מעמידת שש על ידי הישענות על אחת הירכיים. חכי בסבלנות, סמכי על ילדתך כבר עכשיו שהיא בדרך הנכונה. כדאי לעצור רגע ולחשוב איזה מסר מעביר לילדתך תרגיל חיזוק כלשהוא. לעניות דעתי, המסר עלול להיות שהיא לא חזקה מספיק והיא צריכה חיזוק, תרגיל או מאמץ. מסר כזה עלול לגרום לה להתאמץ במקום למצוא את הדרך הפשוטה, הנעימה והקלה עבורה. כלומר השאלה היא שאלה של איכות. לייעוץ נוסף, אנא התקשרי לאיתן או אלי. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לשחיינים
    איל
    17/07/2010

ברצוני לשאול האם קיימים שיעורי פלדנקרייז לשחיינים או אולי הרחבה של שיטת פלדנקרייז לטיפול במיים או שיפור סגנון השחיה כוונתי גם אם למשל אחד מהמורים הרחיב את עקרונות השיטה של פלדנקרייז לטיפול במיים גם אם מדובר בשיטה אחרת.
    אני שוחה כחובבן. אני מרגיש שאני מאמץ את הגוף בעיקר צוואר ובכלל שוחה בצורה לא יעילה. לפני שאני פונה למדריך שחיה לצורך תיקון ולימוד שחיה מתוקנת רציתי לברר כאן...
    לסיכום שתי שאלות לי :
    האחת, במידה איני יודע ויש אולי מדריכי פלדנקרייז שהם גם שחיינים שהרחיבו את השיטה לצורך שיפור סגנון השחיה.
    השניה, אם קיים ענף טיפולי של השיטה, ממש כמו שקיים שביבשה, רק במיים.

זאת כמובן, בנוסף (!) לשיעורי הפלדנקרייז ה"יבשתיים" (בעיקר על הגב) שעליהם לא אוותר כמובן !!!
    תודה ושבוע טוב !

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז לשחיינים

הוספת תגובה

• ועוד דבר

איל
    17/07/2010

רציתי "לשבח" את כל אלה שעסקו ועוסקים במלאכה של סרטוני פלדנקרייז ביוטיוב. כך קל יותר לנסות "לגרור" אנשים לשיעורים וגם למסמס את השטות שפלדנקרייז מתאים למבוגרים, זה לא נכון.
    שיווק הוא דבר חשוב....צריך לדעתי לקחת איזה רקדן צעיר סלב שעושה פלדנקרייז שיגדיל את כמות הכניסות לסרטונים שלכם ולשיטה... כל כך חבל שצעירים לא מודעים בכלל לשיטה ורצים ליוגה ופילאטיס....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים איתך

איתן לרנר
    18/07/2010

תודה אייל
    אני מסכים איתך לגבי השטות של התאמה למבוגרים בלבד. אני יכול לספר לך שחלק גדול מתלמידי היום הם צעירים ולאו דווקא כאלה עם כאבים או בעיות מיוחדות

אני מבין שאתה לומד את השיטה ובטוח שאתה נהנה מאוד

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטוני פלדנקרייז ביו טיוב

דורית דינור
    26/07/2010

שלום איל, תודה רבה על השבח והפירגון לסרטונים ביו טיוב. כיו"ר אגודת המוסמכים לפלדנקרייז בארץ, הייתי מעורבת ברעיון, בהפקה, בגיוס המורים ובאירגון כל המיזם הזה. המיזם קיבל הרבה ביקורת מקרב מורים ואני מודה לך על העידוד והפירגון. אני מאחלת לך הצלחה בכל מעשיך. אתה מוזמן להצטרף לפעולות וועד האגודה ולעזור לנו להמשיך במיזמים דומים. בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז לשיפור השחייה

איתן לרנר
    18/07/2010

היי איל

לא מכיר מישהו שפיתח משהו במים. עם זאת כל מורה טוב לשיטת פלדנקרייז שיודע לשחות ומבין את הנושא יכול לעזור לך בעבודה "ביבשה ".על ידי ארגון יעיל וחכם יותר של התנועה ביבשה תוכל להעביר את הלמידה אל המים ולשחות יותר טוב .
    בשיעורים פרטניים אוכל לעזור לך על ידי עבודה על הפונקציות הקשורות לשחייה ושיפורן להתאמץ הרבה פחות ולשחות בקלות וללא מתח מיותר.

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה ללא כאבי צוואר

דורית דינור
    18/07/2010

שלום אייל. אם אתה משתתף בשיעורי פלדנקרייז על היבשה, אולי כבר התחלת להבין כי כל תנוחה ומצב מאתגרים אותנו בצורה אחרת. אם השחייה מביאה עבורך כאבי צוואר, זוהי ההזדמנות שלך לבדוק איך תוכל לשחות ולהקטין את המאמץ. למשל, אם תוריד את הכוח או תקטין את המהירות בשחייה, האם זה יעזור. אולי רק לשם הלימוד תשחה לאט ותוכל לגלות בעצמך. אם תשנה את מצב הראש ביחס לגו, אולי זה ישנה, אם תשחה שחייה לא סימטרית... ועוד שאלות שחיפוש התשובה יאפשר לך לגלות איכויות נוספות בעצמך ובשחייה, להנאתך. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    רונית
    12/07/2010

שלום לכם,

בני בן 11.5 חודשים נולד בשבוע 41 בניתוח קיסרי. משקלו בלידה 3.755. עד גיל 3 חודשים לא היה בכלל על הבטן. ושכבר הבנתי שעשיתי טעות וניסיתי לשים אותו על הבטן... האוזנים לא עמדו בבכי.

בגיל 6 חודשים התהפך מהגב לבטן בגיל 8 חודשים התהפך מהבטן לצד - אבל עד עכשיו הוא ממש ממאיט לבצע את ההתהפכיות. בגיל 8.5 חודשים התחיל להתיישב קודם בעגלה אח"כ בטרמפוליה והיום הוא יושב ללא עזרה, אך יושב כמו "סבא" .

עד היום הוא לא מוכן לשכב על הבטן ובוכה... כשהוא כבר לא בוכה הוא זוחל מעט מאוד קדימה.. ומסתובב סביב צירו ..

הלכתי פעם (בגיל 5 חודשים)לפיזוטרפיה ואמרו שהכל בסדר. הבאתי מטפלת אישית (בגיל 11 חודש)- והרגשתי שהקטן ממש סובל.

האם יהיה בסדר? מה כדאי לי לעשות?

עוד פרטים: תומר מאוד עדין וגמיש כיום שוקל 9 קילו. יש לו שקע בבית החזה.

תודה רבההההה

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• לרונית

איתן לרנר
    12/07/2010

שלום רונית

ראשית לא עשית כלל טעות שלא השכבת על הבטן, אם כבר עשית עבורו שירות מצויין כיון שהתהליך הטבעי הוא שאנחנו לומדים להתהפך בעצמנו מהגב לבטן ובחזרה ואילו השכבה על הבטן בגיל מוקדם מכריחה את התינוק להרים את הראש אך ללא הידע כיצד להרים ולארגן את בית החזה .אם הוא מתהפך קודם מהגב בעצמו ,בתהליך הלמידה הוא לומד להזדקף וכשיהיה על ביטנו יהיה לו קל .
    מתיאורך קשה לי להבין אם יש בעיה אבל מהסיומת של דברייך אני תוהה האם אין לו טונוס שרירים נמוך שגורם לכל מה שתיארת בבעיות הזחילה .ילדים עם טונוס נמוך בהרבה מקרים הם בעלי מפרקים גמישים מידי ובשיטת פלדנקרייז אני עובד איתם ומאפשר להם להרגיש את הגב וכיצד לארגן את התנועה במרכז הגוף ולהמשיך להתפתח. במקרים רבים לא צריך מספר שיעורים גדול על מנת שיהיה שינוי ושיפור ממשיים בתנועה ובהתפתחות הילד.
    אם בנך אינו זוחל כמעט קדימה וזה מה שאני מבין מדברייך, כדאי לפגוש אותו ולראות היכן נעוץ הקושי ולעזור לו.
    את מוזמנת לפנות אליי או אל דורית , שנינו מתמחים בעבודה עם תינוקות עם עיכובים בהתפתחות ובתנועה

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת

רונית
    18/07/2010

שלום לכם,

מאז ששלחתי את ההודעה הבן שלי התחיל לזחול ולהתיישב שנמאס לו. הוא נעמד בכוחות עצמו בעזרת רהיטים וכו.. לא יאומן, איך הוא התפתח בכמה ימים...

תודה לכם על התשובות.

יש לי שאלה נוספת... בזמן שנת הלילה הבן שלי מתיישב וממצב זה של ישיבה הוא נרדם שראשו על המזרן בין רגליו.

האם זה מסוכן? מה אנייכולה לעשות כדי למנוע זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה והרדמות

איתן לרנר
    18/07/2010

שלום רונית

אזיה יופי לשמוע .מדהים איך ההתפתחות שלנו עובדת. משהו מתבשל לאורך תקופה ארוכה ואז במה שנראה כמשהו פתאומי משהו משתנה באופן התפקוד שלנו בצורה הנראיתלעין.אני שמח בשבילך שבנך מתפתח במסלולו הטבעי.
    לגבי הישיבה :לא יודע אם זה מסוכן , על פניו נראה לי שלא. האם יש מה לעשות עם זה ?השאלה אם צריך וזו החלטה אישית. בני נע בלילה וישן לעיתים עם החזה והראש על השטיח (הוא ישן על מזן על הרצפה )והאגן על המזרן.לאחר זמן מה אני מעביר אותו בעדינות לתנוחה מלאה על המזרן אבל מצאתי שאין לו שום בעיה גם להישאר כך.את יכולה לתמוך אולי באזור הבטן - חזה שלו כך שישען עליך ואם זה מדאיג אותך אז לשנות לאחר מכן את התנוחה.

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקבל ייעוץ כדי לא לדאוג

דורית דינור
    12/07/2010

שלום רונית יקרה. טוב שאת שואלת את כל השאלות האלו. כדי לענות לך, אני צריכה לראות את התינוק. כאשר אראה אותו, אוכל לתאר לפנייך את המצב ולהגיד מה אני מציעה. בינתיים, אני ממליצה לך לבוא לפגישה אחת לפחות, כדי שמישהו, כמוני או איתן, שעובדים עם תינוקות בשיטת פלדנקרייז יראה או תראה את התינוק שלך. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת מורה לפדנקרייז
    הדס מזרחי
    08/07/2010

מחפשת מורה לפלדנקרייז באיזור טבריה והעמק

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת מורה לפדנקרייז

הוספת תגובה

• מורה בצפון

איתן לרנר
    08/07/2010

שלום חנה

חפשי באינטרנט לפי הערך פלדנקרייז ובנוסף חפשי באתר העמותה למוסמכים בשיטת פלדנקרייז , ייתכן ששם תמצאי מורה באזןרך.

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורה בטבריה

דורית דינור
    09/07/2010

שלום הדס. ישנם הרבה מורים לפלדנקרייז מצוינים בצפון ליד טבריה. ישנה הילה הדגניה, אילנה העין גב ושלמה בטבריה. שלושתם מעולים ומנוסים. תוכלי למצוא אותם ואחרים באתר של אגודת המוסמכים לשיטת פלדנקרייז, בפרק מציאת מוריה. בהצלחה, ותמסרי להם דרישת שלום ממני. אם את צריכה עזרה נוספת, התקשרי אלי. דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

05/07/2010

עד איזה גיל אפשר לבצע פלדנקרייז? הבנתי שההתעמלות הזו מותאמת במיוחד לבני גיל הזהב.

לקביעת תור
    סגירה
    הוספת תגובה

• לכל הגילאים ובכל מצב כמעט

איתן לרנר
    05/07/2010

חנה שלום

אפשר ללמוד פלדנקרייז בכל גיל.השיטה מתאימה לכל גיל ולכל מצב ויש בה רמות שונות של למידה ופעילות

נ.ב : פלדנקרייז אינה התעמלות כי אם שיטה ללמידה ושיפור באמצעות תנועה
    בהנאה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגבלות או יתרונות הגיל

דורית דינור
    06/07/2010

שלום חנה. מעניין לשים לב לתפיסה היוצרת מגבלות בגלל גיל. בשיטת פלדנקרייז אנחנו מבהירים לעצמנו את יתרונות הגיל בחכמה ובניסיון ובידע שאין צורך למהר, אפשר להפנות תשומת לב ולעשות רק מה שנעים. חבל שהצעירים אינם מיישמים את הרעיונות הללו. זה היה משפר את איכות חייהם כבר בגילם הצעיר בלי להצטרך לחכות לגיל הזהב.
    התשובה של איתן היא התשובה שלי גם. בהצלחה לך, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלדנקרייז בירושלים
    עינת
    29/06/2010

שלום
    אשמח לקבל המלצה למורה לפלדנקרייז בירושלים ואם לא דרך פורום זה, איפה אפשר למצוא?

תודה
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    פלדנקרייז בירושלים

הוספת תגובה

• מורים בירושלים

איתן לרנר
    29/06/2010

עינת שלום ,

ישנם לא מעט מורים בירושלים , חלקן מפרסמים באינטרנט ולכן זה מקום טוב לחפש בו, חלקם בדפי זהב וחלקם מפרסמים גם באגודת המוסמכים לשיטת פלדנקרייז.
    אני יכול להמליץ לך על ד"ר אילת אלמגור שהיתה המורה שלי בקורס למורים. תמסרי לי ד"ש שלום ממני. המספר שלה : 050-5403838 , 02-5665438

בהצלחה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוגע להמלצה למורה בירושלים

נילי
    30/08/2010

חיפשתי באתר של אגודת המוסמכים בפלדנקרייז וד"ר אלמגור אילת לא מופיע ברשימה, מדוע?
    אשמח להמלצות נוספות של מורים בירושלים.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי מופיע באתר של אגודת פלדנקרייז

דורית דינור
    30/08/2010

שלום רב
    הצטערתי לשמוע כי אילת אלמגור לא מופיעה באתר האגודה. פרוש הדבר כי היא לא חידשה את חברותה רבת השנים באגודת פלדנקרייז שהיא היתה ממקימיה. בכל זאת, מומלץ להגיע אליה. בדרך כלל חברי האגודה הם מורים מוסמכים אשר מתחייבים לעבוד על פי הקוד האתי של אגודת המוסמכים לפלדנקרייז וממשיכים ללמוד ולהשתלם. בברכה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורים מוסמכים שאינם חברים באגודה

איתן לרנר
    02/09/2010

אני רוצה לתקן רושם שעלול להשתמע מדברי דורית והוא שחברי האגודה משתלמים ולומדים בהמשך דרכם ואילו אלו שהחליטו לא להצטרף (וה כמובן מצב משתנה משנה לשנה בהתאם להחלטת המורה)אינם עושים כך. מורים לפלדנקרייז משתלמים ולומדים ומשקיעים לאורך השנים ללא קשר לחברות באגודה.כמו כן ,מורים לפלדנקרייז עובדים על פי קוד אתי אם הם מכבדים את עצמם,מקצועם ואת תלמידייהם,שוב ללא קשר להיותם חברי אגודה בשלב זה או אחר.

שנה טובה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כל המורים נרשמים לאגודת המוסמכים

איתן לרנר
    30/08/2010

נילי שלום ,

אני מכיר לא מעט מורים בירושלים אבל יכול להמליץ על אילת שהיא מהטובות בעולם. לא כל מורה מוסמך רשום לאגודת המוסמכים וחלקנו רשומים בשנים מסויימות ולעיתים כלל לא .גם אני בשנתיים האחרונות לא משלם דמי חברות לאגודה ולכן לא מפורסם שם .זה פשוט עיניין של חברות ולא קשור להסמכה להוראה.את יכולה להיות לגמרי שקטה עם ההמלצה שלי

שנה טובה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיה
    24/06/2010

שלום רב,
    ביתי בת חודשיים ושבוע. בביקור שבוע שעבר בטיפת חלב הסבו את תשומת ליבי שיש לביתי העדפה לסובב את הראש לצד שמאל ואמרו לי לעבוד יותר על צד ימין בעזרת גירויים.
    אכן השבוע בבית שמתי לב לעדפה זו ועשיתי כמה שינויים כמו הפיכת המיטה , הרמתה משני הצצדים , להחזיק אותו ב2 הצצדדים, לגרות אותה בצד ימין וכו.
    קשה לה שאני לוקחת אותה בידים ומשעינה אותה על כתף ימין שלי , הראש שלה לא מופנת החוצה אלא פנימה , לפעמים היא מסכימה לישון עם נטיה לצד ימין ולפעמים באמצע היא מחליפה כיוון. שאני משחקת איתה קשה לי מאוד להסב את תשומת ליבה ושאני עוזרת לה בעדינות להסתכל עליי היא מתעצבנת. האם כדאי לקחת לרופא לאבחון האם לילדה יש טורטיקוליס או להמשיך לעבוד עוד קצת לפני להגיע למסקנה זו . באיזה גיל במידת הצורך ניתן להתחיל פיזיותרפיה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כיצד לטפל בהעדפה תנועתית

איתן לרנר
    24/06/2010

טובה שלום

מצויין שאת מנסה לעבוד ולשפר את התנועה של ביתך.הגירויים לצד שני חשובים וכדאי להמשיך לחשוב על דרכים שונות לגרות אותה כמו למשל לשחק איתה עם חפצים כשהיא שוכבת על גבה בכיון הנוח לה בתחילה ואז בהדרגה להעביר חפצים מולה לכיוון השני.לעיתים מספיק להסתכל עליה ולנוע ללכיוון השני כאשר היא עוקבת אחר התנועה שלך.
    יחד עם זאת כאשר ישנה העדפה שגורמת להפנות ראש לצד אחד לא מספיק ליצור גירויים כמו אלה שתיארת כיוון שמדובר בארגון של כל מערכת השלד והשרירים שגורם לה להפנות ראש לצד זה בלבד.
    לשאלתך ,כדאי ללכת לרופא אך עם זאת אין צורך לחכות לאיבחון על מנת לעבוד ולשפר את התפקוד שלה כבר עכשיו וככל שתקדימי לעשות זאת זה יהיה יותר קל ומהיר. בגיל כ"כ צעיר לפעמים לא צריך יותר ממספר שיעורים מועט בשיטת פלדנקרייז על מנת לשפר את הארגון השרירי שלדי שלה ואת תפקודה התנועתי.שיטת פלדנקרייז היא השיטה המעמיקה והמתמחה ביותר כיום בנושא של התפתחות בכלל והתפתחות התנועה והתפקוד בפרט ולכן אני ממליץ לך ליצור קשר איתי או עם דורית (שנינו מורים ותיקים בתחום ומתמחים בעבודה עם תינוקות וילדים ) ולהיפגש על מנת לעזור לכן.
    מניסיון שלי גם עם טורטיקוליס אצל ילדים את יכולה להיות מופתעת כמה מהר ניתן להיפטר מבעיות כאלה.

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפה לצד אחד אצל תינוקת

דורית דינור
    25/06/2010

שלום טובה. ברצוני להוסיף משהו על תשובתו הממצה של איתן. העדפה לצד אחד מתבטאת בהפניית הראש לצד אחד. אך לעיתים מסתתרים מאחורי ההעדפה עוד כמה מרכיבים שאולי נעלמים מעינייך. בשלב זה של ראשית החיים חשובה היכולת הסימטרית להפנות את הראש לשני הצדדים בקלות. המגע בשיטת פלדנקרייז הוא עדין, נעשה בצורה משחקית וכולל גם חלקים אחרים של הגוף. תוכלי ללמוד כיצד לעבוד בעצמך עם התינוקת ולעזור לה להפנות את הראש לשני הצדדים. בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה טוב?
    נועה
    24/06/2010

אני מתכוונת לשאול לאילו בעיות בריאותיות ספציפיות פלדנקרייז מתאימה ומטפלת?

לקביעת תור
    סגירה
    למה זה טוב?

הוספת תגובה

• פלדנקרייז ובריאות

איתן לרנר
    24/06/2010

שלום נועה
    פלדנקרייז אינה שיטה של טיפול אלא שיטת למידה ושיפור המודעות באמצועת תנועה. זאת אומרת שכשאת מגיעה לשיעור פלדנקרייז בקבוצה או לשיעור פרטני הדגש אינו על מגע או הנחייה מטפלים שבהם את פסיבית ומישהו מרפא אותך .במקום זה את משתתפת פעילה בתהליך של הקשבה והגברת המודעות לאופן התפקוד שלך ושיפורו. מעניין אותי לגלות כל פעם מחדש אצלי ואצל תלמיד איך הגברת ההקשבה והמודעות הן אלה שבאמצעותן מתחיל להתרחש שיפור ולרוב השיפור הוא רב מערכתי. אנשים מגיעים לפלדנקרייז מכל מיני סיבות בין אם אלו ילדים ותינוקות עם צרכים מיוחדים או עיכוב התפתחותי שלומדים כיצד להתגבר על העיכוב ולהתפתח באופן מיטבי ובין אם אלו מבוגרים עם בעיות נוירולגיות כמו לאחר אירוע מוחי,אנשים עם בעיות גב ותנועה שונות,אנשים המחפשים לשפר את איכות הנשימה, העירנות, היכולת לנוח ולהירדם בצורה קלה ועוד.
    האופן בו העבודה תשפיע עלייך אינו ניתן לחיזוי אבל היא משפיעה לעומק ומאפשרת לך ליטול אחריות מלאה על תהליך ההבראה וההתפתחות שלך ולעבור לאזור בסקלת ההתפתחות והתפקוד שאינו עוסק בגבול שבין כאב לחוסר כאב, קושי וחוסר קושי אלא בתהליך שמתרחש בין תפקוד ותנועה נוחים וקלים לתנועה ותפקוד מהנים וקלים עוד יותר ונטולי מאמצים מיותרים. מצב נעים מהנה ומאתגר להיות בו.

את מוזמנת לשאול שוב לגבי בעיות בריאות ספציפיות

בברכה

איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה פלדנקרייז

דורית דינור
    25/06/2010

שלום ציפי. אוסיף על תשובתו הממצה של איתן. במהלך חיינו למדנו להתעלם מהאיתותים שהגוף שולח אלינו. למדנו לא להקשיב לעצמנו ולפעול כאוטומטים. בשיטת פלדנקרייז אנחנו חוזרים ומקשיבים לעצמנו, כדי להכיר את האותות החשובים כל כך לשמירה על התפקוד, על הנוחיות ועל הבריאות. לכן, בעיות אורטופדיות, בעיות שיווי משקל, נשימה, קשיי תנועה, לחץ, שיקום, עקמת, ועוד יכולות להיות מטופלות בשיטת פלדנקייז. אם יש לך שאלה לגבי בעיה ספציפית, אל תהססי לשאול אותנו.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ציפי
    16/06/2010

שלום רב,
    בני התחיל להתהפך השבוע מהבטן לגב, אולם הוא עושה זאת דרך הרמת הישבן גבוה ואז הטיית הגוף הצידה, ולא ע"י הרמת איזור הכתפיים והצוואר
    האם זה תקין?
    האם עלי לעבוד איתו על חיזוק חגורת הכתפיים כך שההיפוך יהיה נכון?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היפוך נכון

איתן לרנר
    16/06/2010

שלום ציפי

האם בנך מתהפך כבר מהגב אל הבטן ?.אם לא משכיבים על הבטן בטרם עת הרי שהוא יתגלגל מהגב לבטן בדרך כלל במעקב אחר תנועה של אדם או חפץ בחדר.
    לגבי ההתהפכות מהבטן אל הגב זו יכולה להתרחש בהרבה דרכים אבל יתכן שיש בעיה כלשהיא שבגללה קשה לו להרים ראש וצוואר אולי חולשה באזור החזה וחגורת הכתפיים. כיוון שלא פירטת קשה לענות היכן ואם יש בעיה .האם למשל הוא הרים ראש וחזה באופן חופשי וקל לפני שהחל להתהפך?האם כפי ששאלתי קודם התגלגל בעצמו מגב לבטן?. הדרך הפשוטה ביותר תהיה לראות אותו על מנת לייעץ באופן מלא. בשיטת פלדנקרייז אנחנו מאפשרים לתינוק לחוש את עצמו ולקשר מקומות שלא השתתפו בתהליך התנועתי אחד אל השני כך שהוא יכול להמשיך ולהתפתח באופן מלא וחופשי . בצורה כזו ומתוך הבנה של ההתפתחות האנושית ,גם אם תינוק לא מתהפך בצורה "הנכונה" אלא מצא דרך ייחודית (בגלל בעיה או שלא)לעשות זאת ,אם עובדים איתו נכון ,הדבר לא יהווה מכשול ובעיה בהמשך התפתחותו.
    אשמח לשמוע יותר פרטים .

בברכה
    איתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העיקר להתהפך

דורית דינור
    16/06/2010

שלום ציפי, יש הרבה דרכים להתהפך, כפי שגם איתן כתב לך. אפשר להתחיל על ידי גלגול האגן ואפשר להתחיל על ידי תנועה בחלק העליון של הגב. להערכתי, אין חשיבות לסדר בשלב זה. עצם היכולת להתהפך, כוללת בתוכה את תפיסת הסיבוב במוח, את שינוי האוריינטציה במרחב, את השכיבה שהשתנתה ועוד. אני מעריכה שעם שכלול ההתהפכות, הוא ימצא דרך להשתמש גם בחגורת הכתפיים. אם אינך בטוחה, תוכלי להתייעץ עם אחת מאיתנו בפגישה פנים אל פנים.
    בהצלחה, דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה