מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלדנקרייז טוב לפיברו?אולגה28/12/2011
היי,
אני סובלת מפיברומיאלגיה - אובחנתי לפני כשנה
רציתי לדעת האם אפשר לתרגל פלדנקרייז כדי להקל על כאבי השרירים והפרקים? הם מציקים לי מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז מתאים מאד לסובלים מפיברו
דורית דינור28/12/2011שלום אולגה, לפי מיטב ניסיוני המבוסס על ניסיונם של אחרים, אני יודעת ששיטת פלדנקרייז יכולה לעזור ואפילו לשנות את החיים לסובלים ממנה. אני מציעה לך להצטרף לקבוצת פלדנקרייז קרוב למקום מגורייך, כדי שיהיה לך נוח להגיע ולהתמיד בה. אם יש לך יכולת כלכלית, אני ממליצה על שיעורים אישיים. בשיטת פלדנקרייז חלק מהכאבים הנובעים משרירים מוחזקים, יכולים לאט להשתחרר. אמנם את המחלה אי אפשר לרפא, כפי שחושבים הרופאים, אך ניתן להקל על הסבל ולשפר את איכות החיים בהרבה.
בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז טוב לפיברו? - תגובה
איתן לרנר28/12/2011שלום אולגה
מניסיון אישי עם משהו דומה שהיה לי בתקופה מסויימת העבודה בשיטה עזרה לי מאוד להוריד את רמת המאמצים המיותרים, מה שמאוד עוזר במחלות או תסמונות אוטו אימיוניות כשהגוף מגיב בכאבי שרירים וכל מאמץ נראה כמו קריעת ים סוף.בשיעורים אישיים תלמדי לחוש אולי יותר נינוחה ולשלוט ברמות ההחזקה השרירית המיותרות ותלמדי - וזאת נקודה חשובה - לנוע בהרבה פחות כוח כך שהמערכת יכולה להתאושש ולשמור על האנרגיה לצורך ריפוי והתאוששות.
מניסיוני, ניתן להירפא ממחלות מסוג זה וכדאי להתחיל לברר בצורה לא קונבנציונלית מה רמת הרעילות הסביבתית שאת נחשפת אלייה(רגישות לכימיקלים, רגישות למזונות).גיליתי כי מזונות שונים שידועים כאלרגניים גרמו לתסמונת וכאשר נמנעתי מהם, התסמונת נעלמה וכיום אינה נוכחת בחיי יותר. אם תהיי מעוניינת אוכל להפנותך לתזונאית שאיתה עבדתי - מאוד מומלצת ועובדת בשיטה הביו רפואית שהיא אמריקאית.
גם אני מאמין שכדאי לך להתחיל בשיעוריים אישיים ולאחר מכן או במקביל להשתלב בקבוצה.
בהצלחה ולבריאות
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי השיטהענת20/12/2011
שלום, אילו מוסדות בארץ קיימים ללימוד שיטת פלדנקרייז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי השיטה בארץ
דורית דינור20/12/2011שלום ענת. אני מבינה שאת שואלת היכן אפשר ללמוד כדי לעסוק בשיטת פלדנקרייז כמורה או מטפלת. ישנם שלושה מקומות ללימוד השיטה בארץ.
1. בוינגייט, בהנהלתה של רחל אלעזר
2. בתל אביב בהנהלתה של רותי בר
3. בנוה שלום בהנהלתה של אילת אלמגור.
כל המקומות מצוינים ושונים קצת בגלל אופי המורים בכל אחד מהם.
אם תרצי פרטים נוספים, אוכל לתת לך טלפונים של אנשי הקשר להרשמה.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בחורףבלה12/12/2011
הי,
לפעמים בבוקר כשקר ואני יוצא מהבית יש לי כאבי גב דוקרניים חזקים.
מה אפשר לעשות בנידון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - מה עושים
איתן לרנר13/12/2011בלה שלום ,
כאבים בעת קור יכולים להעיד על שרירים תפוסים בגלל הקור או אולי על מצב אחר. אחת היא מהי הסיבה , כאשר אתה מתנועע בצורה מיטבית אין סיבה לכאבי גב(למעט אם היו תאונות בעברך).
אני ממליץ בכל לב על התנסות לאורך זמן בשיעורי פלדנקרייז בקבוצה .תראה איך אתה מרגיש על פני תקופה והאם תגובותייך לקור לאחר זמן מה מתקצרות במשכן ויורדות בעוצמתן.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב בחורף - כדאי שיהיה לך חם
דורית דינור13/12/2011שלום בלה. אני מכירה את הכאבים הדוקרניים בגב כשקרררררר. אני ממליצה לך להתלבש ממש חם, במיוחד באזורים המועדים לכאב. כך, לא תצטרכי לכווץ שם מרוב קור.
כמובן, גם שיעורי פלדנקרייז יכולים לעזור. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאורה04/12/2011
שלום
קיבלתי המלצה ללמוד פלדנקרייז על מנת לשפר מצב של דלקת בגידים וזה עשוי לעזור לי.
כיצד שיטה זו עשויה לעזור לי לעצור את הכאבים במפרקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפרקים ושיעורי פלדנקרייז
איתן לרנר04/12/2011שלום ליאורה,
לדלקות פרקים יש סיבות רבות ובדרך כלל ניתן לייחס אותן לתזונה המעודדת דלקות ולתגובות אוטואימיוניות בהן הגוף תוקף את עצמו. לעיתים הסיבה היא לחץ קבוע על המפרק ופגיעה ברקמות העדינות שבסביבותיו ,גידיו ושריריו בגלל תנועות חוזרניות(למשל הקלדה במקלדת או שימוש בעכבר).
כאשר המקור לבעיה קשור לשימוש עצמי לקוי בגוף, עבודה בשיטה תלמד אותך לשפר את איכות ואופן התנועה ולהפחית את הלחץ המיותר על המפרקים ובכך תסייע לשפר או אף להיפטר מהכאב ואולי אף מהדלקת.
גם במקרים בהם הסיבה אינה נעוצה בהרגלי תנועה לקויים, הלמידה עשויה לעזור לך להקשיב יותר לעצמך ולגופך ולמצוא דרכים להקלת הכאב. אני מוצא שעבודה בשיטה עוזרת להקל גם על כאבים מהסוג הזה ומשפרת את איכות החיים בכל מקרה.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו שיפור
דורית דינור06/12/2011שלום ליאורה. את שואלת על אפשרות השיפור בשיטת פלדנקרייז במקרה של כאבים ודלקת בגידים. הרבה פעמים, כאשר יש דלקת וכאבים נוצרת מגבלה בתנועה במפרקים הכואבים וגם באלו הסמוכים אליהם. לימוד של שיטת פלדנקרייז יאפשר לך יותר גמישות בתנועה וגם במפרקים הכואבים. זהו תהליך לימוד האורך זמן ואי אפשר לנבא כמה בדיוק. עם שיפור טווחי התנועה הקלות שלה, השליטה שלך בתנועות ואיכותן, יש סיכוי טוב שגם הכאבים יתמעטו ואף הדלקת תוכל להיספג. כי תנועה מביאה זרימת דם מוגברת לאזור וחיות גדולה בו. לא נוכל להבטיח לך ריפוי ולא הקלה מיידית בכאב. יחד עם זאת, אני ממליצה לך לנסות זמן מה ולחוש בעצמך איך השיעורים בשיטת פלדנקרייז משפיעים עליך.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה אצל תינוק בן 11 חוד'שירה22/11/2011
שלום, לאחותי התינוק של אחותי בן כמעט 11 חודשים ולא זוחל עדיין, אבל כן משתמש הרבה בידיים, מתהפך וכד' הבנתי שפלדנקרייז יכול לעזור לו, איך זה עובד בדיוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לתינוק שלא זוחל עדיין
איתן לרנר23/11/2011שירה שלום,
האופן בו אני עובד עם תינוקות וילדים הוא באמצעות תנועה מדוייקת וקשובה ומגע.
תינוק או ילד שמתעכבים או מתקשים בהתפתחות חסרים את המידע התחושתי והתנועתי המלא הדרוש להם על מנת לבצע פעולות מסויימות ואני מלווה אותם במגע מכוון ומדוייק ומניע אותם באופן כזה שמעורר הקשבה אל עצמם תנועותייהם ותחושותייהם.
בעבודתי אני רואה פעם אחר פעם כיצד במהירות (תלוי בסוג הקושי והעיכוב) רבה יחסית הילד מתגבר על העיכוב וממשיך להתפתח בצורה מיטבית.אני עובד עם תינוקות וילדים עם כל מיני קשיים ובעיות.מעיכוב קל ועד ילדים עם צרכים מיוחדים.טוב את עושה שאת בודקת את האפשרות כיוון שקשיים בגיל כזה יכולים להפריע מאוד בשלבים מאוחרים בחיים.
גם אני וגם דורית עובדים עם תינוקות וילדים עם קשיים.
יום טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזחילה אצל תינוק בן 11 חוד' - תגובה
דורית דינור25/11/2011שלום שירה
מבחינת ההתפתחות, ייתכן שבגיל כזה עדיין לא יזחל. כמובן צריך לראות את התמונה כולה. הייתי מסתכלת על התגובות שלו, על המבט, על הערנות, על השכיבה על הבטן והרמת הראש, על תפקוד הידיים, תנועות בכלל. לא אוכל להגיד משהו משמעותי עליו באמצעות האינטרנט.
בשיטת פלדנקרייז, אני מסתכלת, משחקת עם התינוק באמצעות מגע ותנועה עדינים מאוד ומדויקים, יוצרת גירוי המאפשר לתינוק להמשיך להתפתח במקום בו (אולי) חל עיכוב. אם את חוששת שיש עיכוב, אני ממליצה לא להמתין. ככל שמקדימים, העזרה מהירה וקלה יותר. גם איתן וגם אני עובדים עם תינוקות שיש להם עיכוב התפתחותי.
בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצות דיסק חוזרותבני13/11/2011
שלום,
היה לי ניתוח בגב לפני 10 שנים בחוליות L4-L5 ומאז תיפקדתי כרגיל.
בשנה האחרונה אני עובר כבר 3 פעמים התקפים של פריצות דיסק וזה כואב, מתיש ומייאש.
כל התקפה משאירה אותי בבית חודשיים והנזק הכלכלי עצום.
התחלתי לקרוא הרבה חומר והבנתי שכדי לשמור כמה שאפשר על מצב תקין צריך להמנע מביומכניקה שגויה ולשמור על יציבה נכונה וביצוע תרגילי גב ובטן.
השאלה שלי - האם פלדנקרייז יכול לעזור ואם כן, איפה אני יכול להתאמן עם מישהי/ מישהו מוסמך ואחראי ברמת-גן.
ניתן לחזור גם למייל שהשארתי.
תודה,
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז בסביבתך
איתן לרנר13/11/2011שלום בני ,
אני מצטער לשמוע על סבלך. עם זאת כאבי גב ופריצות דיסק אינם גזירת גורל וניתן ללמוד לחיות ולנוע בהנאה וללא מגבלות בשיטת פלדנקרייז.
בעיות גב ופריצות דיסק הן חלק ממגוון בעיות שאנחנו מטפלים ועוזרים בהן בהצלחה רבה מאוד.אני מטפל ומלמד באזור גבעתיים רמת גן,גם בשיעורים פרטניים וגם בקבוצות.
יום טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה רחוק ואין חניה, יש במרום נוה ?
בני13/11/2011תודה רבה על העזרה אבל אני גר באזור מרום נווה.
האזור שלך קצת רחוק ממני וגם אין שם חניה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה רחוק ואין חניה, יש במרום נוה ? - תגובה
איתן לרנר13/11/2011אם אתה בא במשך היום יש חנייה בשפע.רק בערב קצת קשה וגם אז יש פתרונות. אני לא מכיר במרום נווה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנה וקושי בתנועות..אלינה07/11/2011
שלום, הבת שלי בת חצי שנה, היא מוציאה את המוצץ מהפה ,אך לא יודעת לשים אותו בפה וכך גם ושום חפץ אחר. היא גם לא תופסת את הרגליים ועדיין מתקשה להתהפך. חוץ מזה הבריאות וההתפתחות תקינות... האם אפשר להיעזר בפלדנקרייז לעזור לה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת חצי שנה - יש לה קצב משלה
דורית דינור07/11/2011שלום רב אלינה. באופן כללי כדאי לזכור כי לכל ילד וילדה יש קצב התפתחות אישי והתינוקות לא מתחרים ביניהם מי יעשה מה ומתי. יחד עם זאת את נשמעת מודאגת. את כותבת על הבת שלך ומפרטת מה היא לא עושה, ויש רשימה ארוכה (כי היא רק בת חצי שנה). אך את לא כותבת מה היא כן עושה, האם היא מכירה אותך, האם מסובבת את הראש לכיוון שלך, האם היא עוקבת עם העיניים, מחייכת, מושיטה ידיים לפנים, נשענת עם כפות הרגליים על הרצפה, מביאה ומכניסה יד לפה ועוד. מתוך מה שכתבת אי אפשר להתרשם האם ישנה בעיה, כלומר בלי לראות את התינוקת לא אוכל לחוות דעה. את מוזמנת להיעזר במורה לשיטת פלדנקרייז, במיוחד כדאי ללכת למישהו שעוסק בתינוקות ובהתפתחות, כמו איתן וכמוני, כי יש חשיבות להתבונן ולהרגיע את ההורים, כלומר אותך, או לפי הצורך,לעבוד עם התינוקת. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי בתנועות בגיל חצי שנה
איתן לרנר07/11/2011אלינה שלום ,
אני רוצה לחזק את מה שדורית כתבה לך לגבי התפתחות כמשהו אישי לכל תינוק.
את מתארת מצב שיכול בהחלט להיות חלק מהתפתחות טבעית אך יכול להיות גם סימן לקושי של ביתך. ולכן באמת כדאי לברר בפגישה אצל מורה לפלדנקרייז שהיא באמת מתפתחת ולא מתקשה להתנועע.
פלדנקרייז היא בהחלט השיטה המתאימה בהנחה שאת הולכת למורה לפלדנקרייז שמתמחה בעבודה עם תינוקות וילדים עם קשיים,כמו דורית וכמוני. במידה שיש קושי לילדתך, בעבודה נכונה בשיטתנו אפשר לעשות פלאים.
בהצלחה וכל טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז על ידי מטפל?מירית26/10/2011
שלום,
הבנתי שיש שני סוגי פלדנקרייז, אחד שעושים בקבוצה בה המדריך מסביר
מה לעשות, ואופציה שנייה זה להזמין אליך הביתה מטפל אשר בא עם מיטת
טיפולים והוא למעשה מזיז לך את הרגליים, ידיים ומבצע את תרגילי הפלדנקרייז
בגופך. מה עדיף לאישה בת 35? אילו מן השיטות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת פלדנקרייז היא אחת
דורית דינור26/10/2011שלום מירית
שיטת פלדנקרייז היא אחת, באמצעותה את לומדת להקשיב לעצמך, להקטין מאמצים מיותרים שאת מגלה ולומדת להתייחס לעצמך ביתר עדינות כדי להימנע מכאב ואי נוחות. השיטה רחבה מאוד וכוללת את מרבית הפעילויות שלנו היומיומיות, הספורטיביות, היחס שלנו לעצמנו ועוד. אפשר ללמוד בכמה אופנים. דרך אחת היא בשיעור קבוצתי כפי שציינת. הדרך השניה היא בשיעור אישי אצלך או אצל המורה, בלבוש מלא, תוך כדי מגע שאת איכותו את לומדת להכיר. המגע, התנועה, ההקשבה והחיפוש איפה להקטין מאמצים מאפשר לעזוב את ההחזקות הרבות שיש לכל אחת מאיתנו. לגבי שאלתך, תבחרי איך את רוצה ללמוד. אני באופן אישי, משלבת בין הדרכים, כי שתיהן יחד מהוות שלמות. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה בין שיעור אישי לקבוצתי
איתן לרנר26/10/2011שלום מירית,
שתי הדרכים שאת מתארת משלימות האחת את חברתה.השיעור האישי הוא תהליך עמוק בו המורה עובד באופן לא מילולי ברובו ובכך מתאפשרת שיחה אחרת, חושית תנועתית.שיחה זו מאפשרת לך להקשיב עמוק אל תוך עצמך ולגלות כיצד את יכולה להתנועע בדרכים קלות ונוחות.כיצד להגדיל את החופש שלך לבחור מבין אופני תנועה שונים.
הלמידה בקבוצה אכן מועברת בהנחייה מילולית והיא חשובה לא פחות מהאפשרות היחידנית. את לומדת להקשיב בו זמנית לעצמך ולהיבטים שונים בתוך תנועתך ותחושותייך ולמורה והנחייתו. זהו תהליך למידה מעצים וממלא.
כדאי ללכת על מה שמושך אותך יותר.אני מלמד ומטפל גם ביחידני גם בקבוצה ובדרך כלל בעבודה עם תלמיד לאורך זמן ממליץ לשלב את הדרכים שמעשירות את התלמיד והאחת את השנייה
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת לשתףזה אני17/10/2011
אני מתאמן כשנתיים בשיטת פלדנקרייז. אני מתאמן יחסית צעיר (30 +). הגעתי לפלדנקרייז לאחר שמישהו שאני מאוד מעריך המליץ לי להתאמן. בהתחלה היה קשה לי גם כי מצאתי קבוצות שרובן מורכבות ממבוגרים ולעיתים אפילו קשישים וחיפשתי אולוסיה צעירה שכיך יותר להתאמו איתה וגם שהשיעורים אולי יהיו מותאמים יותר לצרכים שלנו. בנוסף, פעמיים אחרי שהתמדתי כמה חודשים עשיתי הפסקה שנבעה מזה שלא כל כך הבנתי / הייתי מודע לעומק השיטה וכמה היא יכולה לעזור לי בחיים ועד כמה גם כאן צריך חיבור בין מורה לתלמיד ושווה לחפש אחר זה. השוויתי אותה לשיטות שונות בהם מקבלים די במהירות את התמורה (גם אם התמורה פחות משיטת פלדנקרייז) בעוד בפלדנקרייז התמורה מגיעה אחרי זמן (קצר או ארוך) וגם אחרי עבודה (להבנתי) של חקירה עצמית ולא האכלה עם כפית שבה מקבלים את התמורה באותו שיעור או בסמוך לו. כמתאמן צעיר וישראלי גאה קצת כואב לי לראות שהשיטה לצערי לא מספיק מונחלת לדור הצעיר שלא תמיד מודע לה או שלא מגיעים אליו. אינני איש מקצוע בכלל בתחום השיווק ואני אפילו רחוק מכך. אך אני מבין שבעולם של היום שבו הכל מקוון, ולאינטרנט יש כח אדיר ועצום אפשר להשתמש בכלי הזה על מנת להגביר את המודעות (תרתי משמע) ולנסות להביא את מתנת פלדנקרייז לדור המחשב.
מנקודה אישית לחלוטין, כי אינני איש מקצוע בתחום התנועה או הפלדנקרייז וזה רק הרושם שלי, אחד מהדברים המקסימים (אצלי זה בתחום אמנויות הלחימה) הוא לראות אמני לחימה מתנוענים בצורה קלילה, חכמה, בריאותית (!!!), אלגנטית, ללא מאמץ כמו מאסטרים אמיתיים בעלי שם עולמי וכאשר המילה הצנועה פלדנקרייז נשמעת ברקע בכל פעם שמנסים להבין מה הסוד שהם מבינים ואני עוד לא. זאת אחת הסיבות שאני יודע שגם עתה אם לפעמים אני יוצא משיעור כשאני מרגיש לא מסופק ושעוד לא גיליתי אני לא הולך למקבילות האינסטנטיות וממשיך להתאמן בפלדנקרייז (למרות שכבר עזבתי פעמיים).
שוב מנקודה אישית לגמרי אני חושב שסרטון אינטרנטי שמציג מאסטרים מחוננים לתנועה מכל התחומים אם זה מאסטרים מתחום אמנויות הלחימה כגון דורון נבון, מוטי נתיב ועוד מדהימים נוספים שבארצנו (ויש גם בעולם !!!), ידוענים מוכחים בתחום המחול והתנועה והספורט שידברו לצעירים שיבינו שיש כאן משהו גדול ועמוק וכדאי ללמוד אותו. בקיצור לנסות לשנות את התדמית אולי בצורה מיקצועית על ידי אנשים מקצוע שמבינים בשיווק ואולי על ידי סיעור מוחות של מתאמנים. פשוט חבל לי שהדור הצעיר שבארצנו (וגם מעבר לה) לא מכיר את השיטה הישראלית הזאת. חבל לי שהרבה חוגי פלדנקרייז מאוישים במבוגרים ברובם בזמן שהתרבות הגופנית בימינו מתפתחת מאוד. נראה לי שזאת מחובתנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופס ושכחתי לכתוב עוד משהו
זה אני17/10/2011אולי לזרוק רעיון (לא מבוסס) שגם משרד החינוך והספורט יכול לסייע כי זאת שיטה ישראלית ולדעתי יש להם ממילא כבר משרד / תקציב לפרסום כלשהוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על השיתוף, דני !
איתן לרנר17/10/2011היי דני ,
ראשית, אני רוצה להודות לך על השיתוף .תמיד נעים ומעניין אותי לשמוע ולקרוא דברים שכותבים אנשים שהשיטה הזו עוררה בהם מחשבות ותחושות עמוקות.
אני מסכים איתך שהשיטה לא מקבלת את כל ההד הראוי לה ויחד עם זה המצב יותר טוב מבעבר.אני חושב שכל מורה טוב או מתאמן שחובב את השיטה כמוך עושה שירות מצויין בהביאו את ההתלהבות וההערכה לאנשים שאינם מכירים ובכך תורם להפצתה (האיטית אבל העמוקה - כפי שהשיטה עובדת).
לדעתי יש כאן משהו מובנה בשיטה מצד אחד ובתרבות שלנו הטכנולוגית פסיכולוגית מאידך.
כיום הכל נע ופועל על פי סאונד בייטס.הסמרטפונים והטלוויזיה וצריכת התרבות מעצבות נוירולוגית (וזה מוכח במחקרים אינספור) את מערכת העצבים שלנו לצרוך דברים מהירים ולתשומת הלב וההקשבה לתהליכים ולעומק אין סבלנות. אני מאמין שזה לחלוטין עצבי אך זה כל כך נפוץ שזה הפך חברתי תרבותי.
פלדנקרייז אגב, אינה צריכה לדעתי תמיכה דווקא ממשרד הספורט או החינוך כי בעיניי היא הדבר הרחוק ביותר האפשרי מספורט או מחינוך:מספורט כיוון שלמרות שהיא תסייע לכל ספורטאי או אמן לחימה או איש תנועה להשיג תוצאות מצויינות ללא מאמצים מיותרים, היא אינה שיטת תנועה או התעמלות אלא כזו המשתמשת בתנועה ככלי לשיפור עצמי.
חינוך כיוון שאם כבר היא עוסקת בחינוך ולמידה עצמיים המעדיפים חקירה עצמית ושאלת שאלות על פני האכלה בכפית כפי שניסחת זאת כל כך מדוייק.
בזמנו ניסיתי לדחוף את הנושא בוועד האגודה אך לתהליכים אלו לוקח זמן ואם יש לך הצעות מעניינות אשמח לדבר איתך או להתכתב בדוא"ל.
אגב, אני לאורך השנים מלמד בסטודיו הפרטי יותר צעירים מאשר מבוגרים.אני מניח שאני מדביק אותם בהתלהבות שלי מהשיטה ומהמרחב האינסופי של היישום שלה בכל שדה פעילות אנושי.
חג שמח ותמשיך להנות
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז ואוסטאופורוזיס?יונית06/10/2011
אני בת 64, סובלת מאוסטאופורוזיס ומטופלת באקטונל ותוספי תזונה כבר שנה וחצי.
נאמר לי שגם פילאטיס, יוגה ופלדנקרייז יכולים לעזור במצבי. מהי דעתכם בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ואוסטאופורוזיס? - תגובה
איתן לרנר06/10/2011שלום יונית ,
איני יודע באשר ליתר הפעילויות אך פלדנקרייז כיון שעוסקת בין השאר בתנועות של הפעלת כוח כנגד כח המשיכה ותנועה תוך שימת דגש על הפעלת השלד במרחב יכולה לעזור לבניית העצם. יש אפילו שיטה שפותחה מתוך שיטת פלדקרייז על ידי מורה בכירה בשיטה ושעוסקת בעיקר בגירוי העצם לבנייה .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ובריחת סידן
דורית דינור07/10/2011שלום יונית
יש תופעות שונות הקשורות לבריחת סידן מעבר למראה הבדיקות. לא כתבת מה אצלך. לפעמים מדובר בקריסת חוליות או בכאבים בהליכה או במפרקים מסוימים או תופעות אחרות. בכל מקרה, שיטת פלדנקרייז מכוונת להיכרות מעמיקה עם השלד,כלומר עם מערכת העצמות,המפרקים ודרכי הפעלתם. ככל שאת מפעילה אתעצמך בדרכים מגוונות יותר, כך הלחצים על העצמו ולאורכן נעשים בכיוונים שונים, מה שמביא לזרימת דם טובה יותר, לגמישות גדולה יותר, להפחתת כאבים עד כדי עצירת התופעה של בריחת סידן. את יכולה להצטרף לקבוצות פלדנקרייז שמתקיימותברחהבי הארץ או להגיע לשיעורים פרטיים. גם איתן וגם אני מעבירים שיעורים בקבוצה ושיעורים אישיים. לגבי שיטות אחרות, אין לי מידע. בכל מקרה בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז ל-CPשירן18/09/2011
שלום,
יש לי CP והפגיעה היא בעיקר בגפיים תחתונות (אני הולכת בעזרת קביים).
כבר מס' שנים אני מודעת לשיטה ואני מעוניינת לדעת האם היא יכולה לעזור לי בשיפור היציבה ובכך אולי לאפשר לי ללכת הליכה עצמאית (ללא קביים) גם מחוץ לשטח הבית. והאם יש מטפלים מסוימים בפלדנקרייז שמטפלים במקרי CP?
תודה,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ל-CP תגובה
איתן לרנר18/09/2011היי שירן ,
עבודה בשיטה בצורה פרטנית ובהמשך בשילוב שיעורי קבוצה יכולה לעזור לך לשפר משמעותית את ההרגשה, חופש התנועה והיכולת ללכת ולתפקד טוב יותר. הרעיון של הליכה ללא קביים הוא מוחשי ואינו בשמיים.
אני עובד עם תינוקות ילדים ומבוגרים עם פגיעות דומות ורק עכשיו סיימתי התמחות נוספת מיני רבות בנושא עבודה עם שיתוק מוחין.
אשמח לתת יותר מידע
בברכה
איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז עוזר ל-CP
דורית דינור18/09/2011שלום שירן, בהחלט כן, שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור במקרה של שיתוק מוחין, בכל גיל. בשיעורים אישיים וגם בקבוצה, את לומדת לעזוב את המתח השרירי, להישען על השלד שלך, לשפר את שיווי המשקל והיציבות ולהשתמש בגב ובמפרקים הגדולים שלך. הלמידה כוללת ידע חושי על עצמך ושיפור היכולת לשלוט בתנועות. אני ממליצה לך להתחיל ולהתנסות ולראות איך השיפור קורה. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית ואיתן תודה רבה על המענה!
שירן27/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית ואיתן תודה רבה על המענה! - תגובה
איתן לרנר27/09/2011בבקשה שירן ,
שנה טובה ומתוקה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורסmeme15/09/2011
שלום האם יש מקום בצפון אשר עורכים בו קורס פלדנקרייז לתינוקות אפשר לקבל כתובת ומספר טלפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לתינוקות
איתן לרנר15/09/2011שלום לך ,
אין בארץ קורסים לשיטת פלדנקרייז לתינוקות. למעשה אין שיטה כזו הנפרדת משיטת פלדנקרייז. מורים לפלדנקרייז שמתמחים בעבודה עם תינוקות עוברים לעיתים קורסים להתמחות בנושא זה.אני למשל נסעתי לארה"ב להתמחות.
על מנת ללמד פלדנקרייז צריך להיות קודם כל מוסמך להוראת השיטה מטעם האיגוד הבינלאומי לשיטת פלדנקרייז.אני מניח שמה שאתה או את מתכוונים הוא שיטות כגון צעד ראשון או child's space שבטעות נתפסות כפלדנקרייז לתינוקות. שם ניתן ללמוד ללא התמחות ראשונית וארוכה בשיטת פלדנקרייז.
לטעמי ומניסיוני, רצוי להיות ראשית מורה לשיטה כיוון שרק כך רוכשים ידע מעמיק ביותר בתחום ההתפתחות האנושית, המודעות, התנועה והתפתחותה ועוד.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורס - תגובה
דורית דינור15/09/2011שלום רב
אני מסכימה עם איתן בתפיסתו את העבודה שלנו עם תינוקות, המצריכה לימוד והתנסות ממושכים ועמוקים. קורס ללימוד התפתחות תינוקות בשיטת שלהב נפתח בימים אלו ברעננה. גם בטבעון ישנו מרכז התפתחות לתינוקות בהנהלתו של יהודה מלול שהוא מורה לפלדנקרייז ומתמחה בתחום תינוקות זה שנים רבות. המרכז נקרא "לצעוד קדימה". תוכלו לחפש בשם הזה באינטרנט או בכל דרך אחרת. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז וגבריםאריק11/09/2011
האם גם גברים עושים פלדנקרייז?
אישתי הולכת פעמיים בשבוע לפלדנקרייז ומאוד נהנית, הגוף שלה יציב יותר.
אני גם שוקל ללכת אבל חושש שאולי זה לא מתאים לגברים או שאחוש
לא בנוח להיות בשיעור במחיצת נשים בלבד.
האם יש קבוצות רק לגברים?
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז וגברים - תגובה
איתן לרנר11/09/2011אריק שלום ,
לא מעט גברים לומדים לאורך השנים בקבוצות אצלי ובאופן פרטני ונהנים מהיתרונות של השיטה כפי שאתה יכול להתרשם מחוויתה של אשתך. באשר לעיניין הימצאותך בקרב נשים בלבד הרי שזהו באמת עיניין אישי שניתן להתגבר עליו וללמוד לחוש בנוח.
אני מלמד בקבוצות שלי בימי שני גברים ונשים יחד ואני מכיר לא מעט גברים שלומדים אצל מורים אחרים.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז וגברים - תגובה
דורית דינור12/09/2011שלום אריק. בעניין פלדנקרייז, השיטה עוזרת לכל מי שיש לו שלד, שרירים, עצבים ומוח. כן היא עוזרת לכל מי שצריך להתנועע בחייו, לשבת, לקום, לאכול, להתכופף, ללכת ועוד. זה לא משנה אם אלו גברים, נשים או ילדים. כולם משפרים את ההתנהלות שלהם.
אני ממליצה לך לנסות. השיעור נעשה בשכיבה בעיניים עצומות ולכן אין זה משנה מי עוד נמצא בחדר. גם בקבוצות שלי משתתפים גברים שהתגברו על המבוכה הראשונית ונהנים מאוד. לשיקולך. בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז לטיפול בלופוסזהבה30/08/2011
אהלן, אני בת 27 וסובלת מלופוס עוד בשלבחים המוקדמים יחסית של המחלה. אבחנו את זה אצלי לפני כשלוש שנים. התסמינים העיקריים אצלי הם כאבי פרקים שמופיעים פעם בכמה זמן (לא חמורים), רגישות לשמש ולחום, ועייפות, לפעמים עד כדי תשישות. אני מנסה לחיות כרגיל כל עוד אפשר ולכן במעקב מתמיד אחרי שיטות שיכולות להקל את הסימפטומים ולהאט את הופעתם. האם פלדנקרייז יכול לעזור במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לטיפול בלופוס
איתן לרנר31/08/2011שלום זהבה ,
איני יודע מספיק על לופוס אבל התסמינים שאת מתארת לעיתים מוקלים בשיעורי פלדנקרייז. בעיקר כאבי פרקים ונושא העייפות.
את לומדת להתנועע בצורה שמשתמשת בכוח מדוייק ומפחיתה את ההרגל להשתמש במאמצי סרק שמעייפים כשלעצמם. התנועה הופכת להיות חלקה ונוחה וקשובה יותר ולכן נדרש עבורה פחות כוח וזה יכול לאפשר לך לנוע גם במצבי תשישות.אני מכיר את אותו עיניין ממחלות כגון פיברומיאלגיה מונונוקליאוזיס כרוני וכו',
כאבי פרקים: בעקבות שיעורי השיטה את לומדת לנוע כאמור באופן מתואם יותר כך שהעומס מחולק על פני כל השלד בצורה נכונה יותר ובכך גם הלחץ על פרקים (בעיקר בקצוות הגוף :רגליים ידיים ) קטן.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לטיפול בלופוס
דורית דינור31/08/2011שלום זהבה
מחלת זאבת היא מללה אוטואימונית לא ברורה עד הסוף. יש הרבה השערות. בשיטת פלדנקרייז אנו מתייחסים ליכולת התפקוד ביום יום. את מתארת שהתסמינים העיקריים של חלתך הם כאבי פרקים. בשיטת פלדנקרייז, אנו עוסקים בשיפור התנועתיות של המפרקים, בפיזור הכוח השרירי בין הרבה מפרקים ושרירים כך שלא יווצר עומס במקום אחד ושתהיה פעילות של כל המפרקים בגוף. מלוא התנועתיות של המפרקים מבטיח גם זרימת דם תקינה אליהם ויכול להקל על כאבים במיוחד בזמן תנועה, כלומר כל היום. השיעורים בשיטת פלדנקרייז יכולים ללמד אותך להפחית את הלחצים והמתחים המיותרים שיש לכל אחד מאיתנו.
לכן, אני ממליצה לך על שיטת פלדנקרייז. תנסי ותראי איך את מרגישה עם עצמך אחרי שיעור. ההשפעה של השיטה מצטברת ויכולה להקל על חייך. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומלץ פלדנקריז בהריון?זהבה21/08/2011
היי,
אני בחודש חמישי. לפני ההריון נהגתי ללכת לחדר כושר שלוש פעמים בשבוע. בתחילת ההריון עוד התמדתי בכך אבל עכשיו אני חוששת שזה יכול להזיק. האם פלדנקרייז יכול להתאים כפעילות גופנית לא מאומצת להריון? מהם היתרונות של השיטה? איפה לומדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז מאוד מומלץ בתקופת ההריון
איתן לרנר21/08/2011רותם שלום ,
האמת היא שזו שאלה שכדאי שנענה עליה כתשובה קבועה בראש הפורום כיוון שהיא נשאלת כאן הרבה.
פלדנקרייז היא שיטה שמומלצת לכל אחד בכל מצב ולא רק בהריון.הפעילות היא פעילות מקיפה ואינה רק גופנית בהיותה מלווה בהקשבה אל עצמך מתנועעת. ועוסקת למעשה הרבה יותר במודעות באמצעות תנועה ודרך כך לשיפור היכולת התנועתית מאשר בפעילות פיזית נטו.
בזמן ההריון התרגול בשיטה מומלץ על אחת כמה וכמה מאחר שבתקופה זו הגוף עובר שינויים עצומים ומשקל ההריון גורם לעומס גדול ולא מאוזן על פני השלד וחלוקה לא מאוזנת של המאמץ בשרירי הגוף. התרגול בשיטה ילמד אותך לחלק את עומס ההריון בצורה שלא תפגע בך ותאפשר בו בזמן לעובר מרחב תנועה ונשימה מלא ונוח יותר בתוך הרחם ועל הדרך עשוי להכין אותך טוב יותר ללידה נוחה וקלה.
איפה לומדים : כמעט בכל מקום בארץ.אנחנו מתל אביב וגבעתיים אך בוודאי תוכלי למצוא באינטרנט בקלות רבה בכל אזור שהוא .
בהצלחה ובשעה טובה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז מומלץ בהריון
דורית דינור21/08/2011שלום רותם
שיעורי פלדנקרייז ממש מומלצים בהריון. השיטה אינה כרוכה במאמץ אלא בהקשבה לעצמך ובהתאמת התנועה למצב שלך בכל רגע. היתרונות הם שתוכלי ללמוד לשאת את המשקל של העובר בצורה מאוזנת, לשמור על שיווי משקל, לשפר את הנשימה ואת התחושה של עצמך בגב, אגן, כתפיים ועוד.
שיעורי פלדנקרייז ניתן למצוא בכל הארץ, במקומות ציבוריים כמו מתנסים, מרכזי ספורט וגם באופן פרטי בסטודיו של מורים. את מוזמנת לחפש באינטרנט או לפנות אל אחד משנינו. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)