מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלדנקרייז בהיריוןנינה17/03/2011
שלום לכם, אני בחודש השביעי להריון וסובלת באופן קבוע מכאבים בגב התחתון ומעייפות.
האם פלדנקרייז מתאים להיריון והאם יש פלדנקרייז מיוחד לשם כך?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז בהיריון - תגובה
איתן לרנר17/03/2011נינה שלום
שיטת פלדנקרייז מתאימה לך גם בזמן ההריון ותעזור לך בנושא הלחץ על הגב התחתון על ידי חלוקה נכונה וטובה יותר של עומס ההריון על פני כל הגוף.יתכן שכדאי להימנע משכיבה ארוכה על הגב בשיעורים שנעשים על הגב וזאת בגלל שיש מידע על לחץ שנוצר על עצב מסויים בתנוחה זו. מעבר לכך אין הגבלה כיון שהרעיון שבבסיס השיטה הוא של תנועה מתוך הקשבה לעצמך ולנוחותך. היתה תקופה שבה הצעתי שיעורים יעודיים להריון אבל מה שעשיתי היה לבחור שיעורים קלים יותר בשכיבה על הצד ברובם.איני מכיר משהו מיוחד רק להריון.
בשעה טובה ובהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז בהיריון - תגובה
דורית דינור17/03/2011שלום נינה. בחודשי ההריון הגבוהים, נוצר לחץ של ההריון על הגב התחתון וגורם לכאבים. לפעמים נוצר לחץ גם על הצלעות מלפנים. כאבים אלו אינם הכרח המציאות. אפשר גם בלעדיהם. שיעורים בשיטת פלדנקרייז יכולים לעזור לך בהחלט. אני ממליצה על שיעור פרטני כי לא כל שיעור בקבוצה יכול להתאים כעת. אני ממליצה לך להתייעץ עם מורה לפלדנקרייז קרוב למקום מגורייך.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיס או פלנדקרייזטניה07/03/2011
היי, אני בת 30 ויש לי כאבי גב מאז שעברתי דירה והתכופפתי המון פעמים להרים/לארוז וכולי. זה היה לפני שבועיים בערך. הכאבים הם בגב התחתון וזה משהו שקורה לי בפעם הראשונה. רציתי לשאול מה הפעילות המתאימה במקרה הזה, פלדנקרייז או פילאטיס. אמרו לי שמומלץ לעשות פלדנקרייז אבל לזו שהביאה את הפילאטיס לארץ, דליה מנטבר, יש סניף מתחת לבית שלי...
אז מה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני דברים שונים לחלוטין
איתן לרנר07/03/2011טניה שלום
פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות או תנועה אלא שיטה להגברת המודעות החושית-תנועתית ושיפור היכולת האישית .מכיון שכך היא אינה מתחרה בשיטות כמו כמו יוגה פילאטיס או שיטות אחרות.
השיטה היא כלי להתבוננות בתהליכי הלמידה באמצעות תנועה. ככזו המיקוד בה הוא על עבודה קשובה ועדינה עם עצמך והפנית הקשב ל"איך" ולא ל"מה" , לתהליכים ושאלת שאלות ולא לתשובות מוחלטות מראש.
הרבה בעיות המתבטאות בין השאר בכאבים ומגבלות נפתרות בעבודה בשיטה זו.הצעתי לך היא פשוט לנסות תקופה מסויימת להתאמן בשיטה ולבחון בעצמך כיצד את מרגישה.
לתלמידי אני תמיד אומר שפלדנקרייז תלמד אותך כיצד לעשות פילאטס או התעמלות או כל דבר אחר שאת מעוניינת בו בקלות רבה יותר וללא פציעות ופגיעות.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטניה -איפה מוצאים מורים לפלדנקרייז
איתן לרנר17/03/2011מורים מוסמכים לפלדנקרייז ניתן לחפש ולמצוא באינטרנט ולא רק באגודת המורים המוסמכים.יש לדעת כי לא כל המורים המוסמכים משלמים דמי חבר ולכן לא כולם חברים באגודה.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאי גם פלדנקרייז מתחת לבית שלך
דורית דינור08/03/2011שלום טניה
נכון שהנוחיות חשובה מאוד וסטודיו לפילאטיס מתחת לבית מפתה מאוד. בכל מקרה את מוזמנת להתנסות גם בפילאטיס. יש אנשים שזה עזר להם, יש אחרים שלא ויש כאלו שהזיק. שיטת פלדנקרייז לא יכולה להזיק לך. בשיטת פלדנקרייז תלמדי איך להתכופף ואיך להרים משא כבד, בלי לאמץ את הגב התחתון בלבד, אלא על ידי חלוקת המאמץ על חלקים רבים של עצמך. כך, לא יהיה לך כאב בעקבות מעבר דירה. כמו כן, תלמדי להקשיב ולהרגיש את עצמך, כל שתוכלי להימנע מכאבים עוד לפני שהם מגיעים לשיאם. אני בטוחה כי תמצאי מורה לפלדנקרייז קרוב לביתך. תוכלי לחפש באתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז, מורה ליד ביתך. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןרינה27/02/2011
שלום, רציתי לדעת האם השיטה מתאימה לכאבים מסוג זה או שזה עשוי להחמירם?
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ושיפור ההרגשה
איתן לרנר27/02/2011שלום רינה
פלדנקרייז היא השיטה בה"א הידיעה בכל הנוגע לשיפור היכולת החושית-תנועתית ולכן אם יש שיטה שתעזור לך להתנועע ולחיות באופן מלא ועם הקלה בכאבים או ללא כאבים כלל זוהי שיטת פלדנקרייז.
השיעורים בשיטה עובדים על קשת התפקוד האנושי במגוון תנועות כשהדגש הוא על איכות התנועה, על התהליך ולא על מטרות, על הקשבה לעצמך ולא על התאמה לסביבה ולמידת המתח והמאמץ שאת משקיעה בתנועה.
במקרים רבים כאבים מעידים על חלוקת עומס ומשקל לא נכונה ולא יעילה לאורך השלד ועל תנועות מפצות בחלקים שונים של הגוף במקום תנועה המשתפת את הגוף כולו. את כל אלה ועוד תלמדי להכיר ולהבחין מהי מידת המאמץ הנדרשת לך על מנת להפיק תנועה ולו המורכבת ביותר ללא מאמץ מיותר.
אני מאמין שאם תתמידי בשיעורים השיטה תתגמל אותך ותכיר לך איכות פעולה ותנועה, נשימה מרווחת וקולחת ואיכות חיים שלא מוכרת לרוב האנשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי גב תחתון - פלדנקרייז יעזור
דורית דינור08/03/2011שלום רינה
במהלך שנותי כמורה לפלדנקרייז עזרתי להרבה אנשים עם כאבים בגב התחתון לשפר את הרגשתם, להימנע משימוש במשככי כאבים ולחיות כרגיל וללא פחד. בשיטת פלדנקרייז תלמדי לחוש ולהרגיש את עצמך. כלומר, תוכלי לזהות את התחלת האי נוחות, עוד לפני שהכאב מגיע. כך תימנעי מהפעולות שמזרזות את הכאב. השיפור הוא תהליך במטרתו לעזור לך ללמוד איך להתנהל עם עצמך וגופך בצורות שלא יגרמו לכאבים הללו. אם את פתוחה ללימוד, ולשינוי ולגישה הנותנת לך כלים לקחת אחריות על עצמך, זו השיטה המומלצת. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה בשכיבה על הבטןמאירה18/02/2011
בת 3.5 חודשים,פולטת המון אך לא נמצאה בעיה.כשנולדה לא השכבנו המון על הבטן כי התנוחה גרמה לפליטות מרובות. בכל זאת על הבטן מרימה ראש יפה אך כשמתעייפת לא מניחה לחי על המזרון לנוח אלא את הפרצוף ומתחילה לצרוח. איך אפשר לעזור וללמד לנוח.
בנוסף האם השכבה בפוף יעילה או שעדיף על הגב/בטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להשכיב על הבטן
איתן לרנר18/02/2011שלום מאירה
לא ציינת בדברייך האם היא מתגלגלת בכוחות עצמה ויודעת כבר להגיע אל הבטן ובחזרה .
שכיבה על הבטן ,נושא שדובר עליו רבות בפורום,היא מצב שעל מנת לשהות בו בנוחות מצריך תהליך למידה וחניכה עצמית בו התינוק לומד להתגלגל אל הבטן ומשם לגב בשליטה ובחופשיות. מאוד יתכן שהקושי שלה נובע מכך שהיא אינה מוכנה לתנוחה זו.
ההמלצות להשכיב על הבטן שבאות מהממסד הרפואי נסמכות על חשיבה אנטומית סטטית הגורסת שכך מחזקים את שרירי הגב וחגורת הכתפיים. מהיבט של התפתחות ותנועה כפי שציינתי חשוב שהילד ילמד להגיע למצב זה בעצמו.
אני מציע לך לא להשכיב אותה על הבטן בעצמך אלא על הגב ולהחזיק אותה עלייך הרבה ככל האפשר. כך היא תחווה את המגע והתנועה שלך-זה מרגיע ומאפשר לתינוק לחוש את מקצב התנועה וללמוד ממנו.
לדעתי פוף מהיותו רך מידי לא יאפשר לה לחוש את הרצפה ולקבל ממנה משוב חושי לתנועות שהיא עושה ואם היא מושכבת על גבה עליו לא תוכל להתגלגל ולהתרומם.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה בשכיבה על הבטן - תגובה
דורית דינור08/03/2011שלום מאירה
ראשית, טוב שאת שואלת את השאלות האלו ולא מתעלמת מחוסר הנוחיות של ביתך. הרבה פעמים הפליטה קורית בגלל שהתנוחה של התינוקת ישרה ולא מעורסלת. העירסול בגיל הזה חשוב, כי הוא מאפשר לה להישאר בתנוחה כפופה, הדומה לתנוחה עוברית. בעירסול, הגב עגול והיא יכולה לנוח. הפליטה מינימלית במצב זה. לכן, אני ממליצה לתת לתינוקת שלך להיות במנשא מערסל, ככל האפשר יותר זמן. השכיבה על הבטן היא שלב אחר. כדאי, כפי שגם איתן כותב, לתת לה להגיע אל הבטן העצמה. יחד עם זאת, יש גישה הטוענת כי אפשר להשכיב את התינוקת על הבטן, אם זה נעים ונוח לה. אם זה גורם לבכי, זה ממש לא מומלץ. ככל שהיא תהיה יותר מעורסלת, כך ייקל עליה לשכב גם על הבטן בבוא הזמן. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים בגיל שנהסיון08/02/2011
בתי בת שנה וחודש. מכיוון שהיא נולדה קטנה מאוד יחסית לשבוע ההיריון (1.5 קילו בתחילת תשיעי) היא נמצאת במעקב עיניים. בבדיקה האחרונה אמרו לנו שיש לה צילינדר וכדאי שתתחיל במיידי להרכיב משקפיים. לדברי הרופאה המשקפיים יכולים להיות ההבדל בין לראות טוב לבין לראות טוב מאוד. ולדברי האופטומטריסט החשש הוא מעין עצלה. אנחנו הולכים עוד שבועיים לקבל דעה נוספת, הייתי מאוד שמחה אם אפשר יהיה להימנע ממשקפיים. האם תרגול בפלדנקרייז יכול לעזור? הבנתי שהרבה בראייה קשור בהפעלת השרירים. יש לציין שהיא לא רואה טלוויזיה בכלל ומתפתחת יפה ורגיל לגילה, מלבד זה שהיא עדיין קטנה יחסית לגילה (מתחת לאחוזון 3 בכל המדדים, הסיבה לא ידועה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים בגיל שנה - תגובה
איתן לרנר08/02/2011שלום סיון
יש קשר משמעותי בין הראייה והשימוש בעיניים לבין שרירי הגב הזוקפים והארגון השרירי והיציבתי כולו.לא נתקלתי אישית בשאלה כזו אף פעם אך מניסיוני ומניסיון חברי המורים בארצות הברית יש שינויים משמעותיים בשימוש בעיניים בעקבות שיעורים פרטניים בשיטת פלדנקרייז לפחות בכל הנוגע לעין עצלה.
אני מניח, אם כי איני יכול להבטיח, כי ייתכן שיפור גם בראייה במידה והליקוי אכן נוגע מארגון שרירי -שלדי לקוי. מניסיוני תינוקות שנולדים מוקדם נמצאים לעיתים במצב של עיכוב התפתחותי ברמות שונות וניתן בקלות יחסית לעשות הרבה לשיפור.
כדאי לפנות במקביל לתהליך אצל הרופאה, למורה המתמחה בעבודה עם תינוקות וילדים בשיטת פלדנקרייז.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סיון08/02/2011תודה על התשובה המהירה. אני חושבת שבאמת אנסה במקביל שיעורים בפלדנקרייז. אני בטוחה שלא יזיק ומאוד מקווה שיעזור. שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
איתן לרנר13/02/2011סיון שלום
כדאי לחפש שיעורים פרטניים במקרה של ביתך ולא עבודה קבוצתית שנועדה לעבודה כשאין עיכוב או בעיה כלל.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור ראייה בגיל שנה
דורית דינור13/02/2011שלום רב
השאלה האם להתחיל להרכיב משקפיים היא שאלה גדולה. משקפיים הם כלי עזר לראייה, זהו כלי הבא מבחוץ. יש חשיבות גדולה לתפקוד של שתי העיניים. יחד עם זאת, ישנן אפשרויות נוספות לתרגלשפר את הראייה גם בלי משקפיים.אני מתכוונת לתרגילי ראייה. התרגול "גוזל" זמן ומצריך תשומת לב. לדוגמה, אפשר לכסות עין אחת כמשחק, למשך זמן מסויים, כל יום, המטרה היא לאלץ אותה לראות עם העיין העצלה בלבד.האם ללכת בדרך זאת, זו החלטה שלכם. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוהן בולטתך בכף הרגלאייל06/02/2011
יש לי בוהן בולטת בכף רגל ימין לפי המידע שאני מקבל עד כה הפתרון היחיד הוא ניתוח
האם יש לכם מה לחדש לי או לאן להפנות אותי
חייב לציין שמתרגל פלדנקרייז בשנה האחרונה וזה באמת עוזר אבל מבחינת הכאב בפעילות ספורטיבית זה פחות עוזר וחשוב לי להמשיך לעשות ספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוהן בולטת בכף הרגל - מה עושים
דורית דינור06/02/2011משאלתך לא ברור לי במה מפריעה לך הבוהן הבולטת. האם זה כואב בפעילות הספורט? בהנחה שכן, כדאי לזכור כי כף הרגל מחוברת לרגל כולה, לאגן הירכיים, לעמוד השדרה ודרכו לכל עצמך. ניתוח יכול לפתור את בעית הבליטה באופן מקומי, אך לא מתייחס למערכת השלדית כולה שנתנה לזה לקרות. לכן, ובמיוחד אחרי שאני קוראת כי שיעורי פלדנקרייז עזרו לך, אני ממליצה לך להמשיך בשיעורי פלדנקרייז באופן רציף ולבדוק כל פעם את הפעילות הספורטיבית בזהירות. כלומר לחזור לפעילות ספורט האהובה עליך, בהדרגה ובלי כאבים. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוהן בולטתך בכף הרגל - תגובה
איתן לרנר08/02/2011אייל שלום
בתרגול בשיטה כפי שאתה חווה יש שיפור בארגון התנועתי של כל הגוף ולכן יתכן שינוי בחלוקת העומס על כפות הרגליים באופן כזה שבמקביל לתהליך הכירורגי תלמד לנוע בצורה נוחה ומאוזנת יותר. יש תמיד לקחת בחשבון שמקום שכואב ומוגבל בתנועה לאורך זמן גורם לכל מערכת העצבים לחפש פתרונות יציבה אחרים ולכן תהיה הגבלה בתנועה במקומות אחרים בגוף. ישנם שיעורים בשיטת פלדנקריז שעוסקים בעבודה והיכרות עם הבהונות בכפות הרגליים ועם תנועת כף הרגל - חפש את אלה או שאל את המורה שלך
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל תינוק אמור להחזיק צעצועיםנעה03/02/2011
היי, רציתי לדעת באיזה גיל תינוק מתחיל להחזיק צעצועים. בתי בת חודשיים וחצי ולא לוקחת ביד כלום אלא אם שמים לה, אבל גם אז היא לא מחזיקה ועוזבת. בנוסף היא מוצצת אצבעות כל הזמן, עד כדי שהיא מכניסה כמעט את כל האגרוף, כאילו מגרדת את החניכיים. היא לא לוקחת מוצץ. מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה גיל תינוק אמור להחזיק צעצועים - תגובה
איתן לרנר03/02/2011נעה שלום
הכנסת יד לפה מראה על פעילות המוח ועל למידה ניכרת שמתרחשת בגילאים אלה . היא לומדת להכיר את ידייה על ידי המגע עם הפה שהוא איבר רגיש יותר ומיוצג יותר במוח בשלב זה ולכן זה נשמע לי תקין לחלוטין. לגבי מוצץ מדוע שתרצה מוצץ אם יש לה דבר טבעי יותר כמו היד?האם היא יונקת ?
לקיחת צכעצועים באופן יזום דורשת למידה מורכבת ומוקדמת יותר של שליטה ביידים על ידי הכרות חושית ותנועתית שלהן ,תיאום תנועות העיניים לתנועות היד ועוד. יש מספר שאלות שיכולות להראות על עירנות והתעניינות בסביבה :האם היא מתעניינת בחפצים ובסביבה שלה,בך ?האם היא מושיטה את היד אבל לא אוחזת?על פניו ומבלי לראות אותה לא נראה לי שיש מה לדאוג כיוון שזה לוקח זמן ללמוד לאחוז חפצים ואני מציע לתת לה את הזמן להתפתח בקצב שלה ולא להשוות לאחרים.כמובן שאם יש דברים שלא תיארת היכולים להצביע על בעיה כדאי לראות אותה ולברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת27/01/2011
שלום,
ביתי בת 5 חד', ועדיין לא מתהפכת, מהגב לבטן / מהבטן לגב.
היא לא אוהבת להיות הרבה זמן על הבטן, למרות שהיא מרימה יפה את הראש, והידיים מושטות קדימה ואפילו נעזרת בהם כדי להתרומם. אך כשאני מנסה לגרות אותה להתהפך מהצד לכיוון הבטן, היא כמעט תמיד מעדיפה לחזור לשכיבה על הגב.
יש לי חברות עם ילדים בני אותו גיל והם כבר התהפכו, או עשיו ניסיון להתהפך.
האם זה ישפיע על ההתפתחות בכיוון הזחילה?
חשוב לציין שהיא כבר יושבת. היא תמיד כשמניחים אותה על הטרמפולינה מנסה להתיישב. ועל הספה היא מתיישבת יפה ומחזיקה את עצמה אפילו ללא תמיכה מאחור. (כמובן שאני מקיפה אותה שלא יקרה כלום חס וחלילה..) האם יש מקום לדאגה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תושיבי אותה טרם זמנה
דורית דינור27/01/2011שלום רינת. אין שום בעיה הזה שביתך לא מתהפכת עדיין. כל השוואה בין תינוקות עלולה לגרום לעגמת נפש ולכן איננה מומלצת כלל. ישנם הורים שאצה להם הדרך וחבל. לכל תינוקת יש קצב התפתחות משל עצמה וכדאי לכבד אותו. את מתארת את שכיבתה על הבטן עם ידיים מושטות קדימה, האם היא נשענת על המרפקים, כשהמרפקים נמצאים מתחת לכתפיים? זו צורת הישענות הנותנת תמיכה נוחה. הושטת הידיים קדימה, לא תומכת כל כך. את מוזמנת לנסות בעצמך. כאשר יהיה לתינוקת שלך נוח לשכב על הבטן, היא תמצא את הדרך לשם בעצמה. תנו לה זמן, היא יכולה להגיע לכך בעצמה. הזחילה היא שלב התפתחותי המופיע בדרך כלל אחרי התהפכות. בכל מקרה, כדאי לא לדלג על אף שלב. הדבר המדאיג ביותר הוא נושא הישיבה. כל תינוקת צריכה להגיע למצב ישיבה בעצמה ולא כי מושיבים אותה. זה קשור ביכולת של הגב, של עמוד השדרה לתמוך במצב הזה. לתינוקת שלך עדיין אין יכולת כזאת, כי היא לא עברה את השלבים שלפני ישיבה. לכן, המלצתי החמה ביותר, בלי קשר לכל מה שתעשי או לא, בנוגע לשיעורי פלדנקרייז, היא אל תושיבי אותה לפני הזמן, או לפני שהיא עצמה מתישבת. את מוזמנת להתייעץ ככל הצורך, איתי או עם איתן. בברכה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
איתן לרנר03/02/2011שלום רינת
בהמשך לדברייה של דורית, אני גם לא הייתי משכיב אותה על הבטן כלל כיוון שברור מתיאורך שאינה יודעת לעשות זאת בעצמה.כלומר היא לא מתהפכת מהגב לבטן שזו הדרך הנכונה והעדיפה.
העצה הכי טובה היא להניח לה להתפתח והיא תעשה זאת בעצמה.התערבות של מבוגר צריכה להיעשות רק אם יש בעיה וגם אז כדאי לדעת מה עושים על מנת לעזור לה. .
לגבי ישיבה:היא אינה מוכנה לכך בשלב זה וזה מצב שמאתגר אותה שלא לצורך בצורה שיכולה להפריע לה בעתיד בהמשך התפתחותה. אם היא כבר מתיישבת בעצמה כיון שהושיבו אותה בעבר והיא הסתגלה לתנוחה זו, אני מניח שהיא הסתגלה לא בצורה אידיאלית ואז כדאי שיראה אותה מורה לפלדנקרייז שעובד עם תינוקות וילדים .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מטפלת פלדנקרייז לתינוקת עם CPשרון16/01/2011
שלום, אודה לכם על המלצות למטפלת בשיטת פלדנקרייז המתמחה (או בעלת נסיון) לטיפול בתינוקת מדהימה עם CP מוטורי קל. עדיף באיזור השרון.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת מטפלת פלדנקרייז לתינוקת עם CP - תגובה
איתן לרנר16/01/2011שרון שלום
אני לא מכיר אנשים רבים שמתמחים בפלדנקרייז פר סה עם תינוקות וילדים עם בעיות.
עם זאת אני יכול להציע את עצמי כמי שילדים ותינוקות הם התמחותו.
אני עובד המון עם ילדים עם בעיות שונות,ברמות קושי ועיכוב שונות ובהצלחה רבה. כולל עבודה לאורך זמן עם תינוקת עם שיתוק מוחין קשה.
אני מגבעתיים אך באים אליי הורים מרחבי הארץ לשיעורים פרטניים.
את מוזמנת לצלצל ונוכל לדבר יותר
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איתן, אהיה בקשר
שרון17/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפשת מטפלת פלדנקרייז לתינוקת עם CP - תגובה
דורית דינור18/01/2011שלום שרון
כמו איתן, גם אני מטפלת בילדים עם קשיים מסוגים שונים.
אשמח להיות איתך בקשר. אני עובדת בתל אביב. בהצלחה באשר תבחרי , דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני13/01/2011
הילדה שלי בת שנה וכמעט חודש. היא עומדת יציב והולכת רק עם תמיכה.
כאשר היא לא עומדת היא הולכת בעיקר על הברכיים,מידי פעם היא משלבת את ההליכה עם זחילה.
האם זה נורמלי שהיא "הולכת" על הברכיים?מה זה אומר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
איתן לרנר13/01/2011שלום חני
מתיאורך ומבלי שאראה את הילדה נשמע לי שהכל בסדר.אם היא לא היתה זוחלת כלל או לא עומדת ורק הולכת על הברכיים היה כדאי לברר אם יש לה בעיה איתה היא מתמודדת.
עמידה על הברכיים והליכה על הברכיים יכולה להיות הכנה נפלאה לזקיפה על הרגליים והליכה וזו עוד דרך בה היא מתנועעת.פתרון טוב לצורך להתקדם זקופה.
ילדים מתנועעים במגוון של וריאציות ודרכים וככל שיש להם חופש לחקור ולהשתמש בגופם בצורות שונות ומגוונות כך תנועתם תהיה חופשית וקלה יותר.
אני מציע שבמידה שלאורך זמן היא לא תעשה צעדים בהליכה זקופה תפני אלינו שוב או לחילופין אם יש משהו שלא סיפרת לנו. למשל זחילה עם קשיים וכדומה.
אם את רוצה לשאול דבר נוסף,אשמח אם תפני שוב
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה על הברכיים
דורית דינור15/01/2011שלום חני, הליכה על הברכיים כשלעצמה היא הכנה מצוינת, כפי שאיתן כותב ומסביר. את לא כותבת דבר לגבי ישיבה. האם היא מתיישבת בעצמה? האם היא עוברת בקלות מזחילה לישיבה? כמו כן, אני תוהה למה את מתכוונת כשאת כותבת שהיא הולכת עם תמיכה. אני מקווה שהתמיכה היא של חפצים כמו כסא או שולחן ולא תמיכה של ההורים, כי זה לא מומלץ. הסיבה שזה לא מומלץ היא כי על ההורים אי אפשר להישען ויש להורים נטיה למשוך את הילדה בלי לתמוך בה במלוא מובן המילה. אם יש לך שאלות נוספות, אנא שאלי. בברכה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכה על הברכיים - תגובה
איתן לרנר15/01/2011מצטרף למה שדורית כתבה לך על נושא התמיכה .זה חמק מעיניי וזה אכן דורש התייחסות מיוחדת. תמיכה אינה מאפשרת לילד לגלות לבדו את שיווי המשקל במצבים השונים ולפתח את יכולתו המלאה להתנועע בחופשיות.חשוב מכך,התפתחות אינה דבר שאפשר ולא רצוי לדחוף או לזרז וכאשר הורה תומך הוא מפריע לילד ללמוד למרות הכוונות הטובות.אי אפשר לקצר תהליכים- זהו התהליך שמאפשר לילד ללמוד ולהיות בטוח בפעולותיו ותנועתו.תני לה ליפול,אל תתמכי בה רק תדאגי כמובן שזה יהיה בסביבה לא מסוכנת(שפיצים וחפצים חדים ובולטים).
לילה טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקאבי05/01/2011
עברתי לפני שנתיים תאונה שבעקבותיה יש לי פריצת דיסק. אני עושה פיזיותרפיה מאז התאונה ורציתי לנסות את הטיפול פלדנקרייז.
פלדנקרייז יוכל לעזור לי יותר מפיזיותרפיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ופריצת דיסק
איתן לרנר05/01/2011אבי שלום,
פלדנקרייז היא שיטה מופלאה ביכולת שלה ללמד אותך כיצד להתנועע,להרגיש ולתפקד באיכות גבוהה יותר ובהרבה פחות מאמצים.
מתוך ניסיון עם לא מעט תלמידים עם בעיות של עמוד שדרה ובינייהם הרבה עם פריצות דיסק,יש אפשרות ללמוד לנוע כך שהלחץ על הדיסקים מתפוגג בעקבות חלוקה נכונה ונעימה של העומס על השלד ובחלק גדול מהמקרים הכאב נעלם או לפחות מוקל משמעותית.העבודה בשיטה שלנו מעודנת מאוד ובשיעורים על גבי מיטת הטיפולים אני מחפש עם התלמיד את הנוחות בתנועה ובנשימה ואת הדרך בה ניתן מתוך הקשבה לעצמנו להגדיל את הקלות ולשפר את האיכות התנועתית ומתוך כך לשכלל את היכולת התפקודית שלנו.
הן אני והן דורית מנוסים בעבודה עם אנשים עם בעיות בעמ"ש.אתה מוזמן להתקשר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז עוזרת לפריצת דיסק -
דורית דינור05/01/2011שלום אבי, פריצת דיסק הוא מצב בו נוצר שינוי בחוליה אחת או יותר כתוצאה מלחצים או חוסר איזון שרירים ממושך. בשיטת פלדנקרייז, למרות שאי אפשר להחזיר את הדיסק, ניתן להקל על התסמינים, להפחית כאבים, להגיע לגמישות ולתנועה נוחה כך שלא תרגיש את הפריצה. כל זה נעשה על ידי לימוד מיוחד במינו, לימוד שלך את עצמך. הלימוד הזה יאפשר לך להכיר את הגב שלך, את אופן השימוש בגב, בצלעות, בשרירים, באגן הירכיים, לדעת מה היכולות ומה המגבלות שלך כדי לא להגיע לכאב, ובעיקר לדעת מה אתה כן יכול לעשות עם עצמך כדי לחיות בנעימים. זה בהחלט אפשרי וראיתי אנשים שחייהם השתפרו אחרי שיעורי פלדנקרייז.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז לאישה בהריוןאורית27/12/2010
שלום רב,
אני בת 35, בהריון חודש רביעי, מרגישה בסה"כ טוב.
אני מעוניינת להצטרף לקבוצת פלדנקרייז ורוצה לשאול האם יש תנוחות או תנועות מסוימות שלא רצוי שאעשה? האם זה בכלל מתאים לאישה בהריון ללא נסיון קודם בשיטה?
מחכה לתשובה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות בהריון ?
איתן לרנר27/12/2010היי אורית,
מאוד תלוי בגודל ההריון . אני יודע למשל שבחודש תשיעי מומלץ לא לשכב הרבה זמן על הגב בגלל לחץ של הרחם על כלי דם. מצד שני מכרה שעוסקת גם בתנועה ובשיטת פאולה טענה שאף פעם לא נאמר לה דבר כזה והיא כן שכבה על הגב. מעבר לכך שכיבה על הבטן בשלבים מאוחרים (או מוקדמים,תלוי כאמור בגודל הריון) יכולה לגרום ללחץ על העובר.אפשר לעבוד הרבה על הצד ועל הגב,בישיבה ובעמידה ,הליכה ועוד, עד לשלבים המאוחרים.הכי חשוב לעבוד לאט ובהקשבה. אני מאמין שאת תוכלי להרגיש מה טוב לך אם תעבדי כך.
כמובן שהמלצתי אינה מחליפה המלצת רופא.
בהנאה ובשעה טובה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לאישה בהריון - תגובה
דורית דינור28/12/2010שלום אורית
אני בהחלט ממליצה לך להצטרף לקבוצת פלדנקרייז. אני סומכת על המורה שתבחרי שתדע לקיים שיעורים שיתאימו גם לך. המלצתי היא שתדברי קודם עם המורה ותשתפי אותה במצבך.
כל תנועה שתהיה נעימה לך, לא לוחצת ולא כואבת, תהיה גם נעימה לעובר שבך. העניין בשיעורי פלדנקרייז הוא שתלמדי להקשיב לעצמך, לדעת איך להפחית מאמץ, איך לא לעצור נשימה, איך לשתף בכל תנועה חלקים רבים ככל האפשר מעצמך ובעיקר איך ליהנות מזה. בהצלחה לך.
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז כטיפול בעקמת אצל תינוקסתיו25/12/2010
שלום רב,
בני בן כמעט שנתיים.
הוא סובל מעקמת כפולה בגב, חוסר באיזור הסקרום, חוליות מחוברות בעמוד שידרה צווארי, ובעיות בכפות רגליים.
כרגע הוא נמצא במעקב אצל אורטופד, ובטיפול במרכז השיקום בתה"ש.
לתחושתי, הוא אינו מטופל כראוי. בתה"ש אומרים לנו כי אין יותר מידי מה לעשות מבחינת פזיותרפיה, ובמחיך כרגע הם אינם מעוניינים להשתמש משום שהוא סובל מבעיות נשימה (היצרות של הברונכים, ובית חזה "חביתי").
לאחרונה הוא התחיל קצת ללכת (בעזרת סדי AFO לכפות הרגלים). עם כל יום שעובר נראה לי כאילו העקמת רק מחמירה, ולא נראה שהמצב יהי טוב יותר אם לא נטפל בזה עכשיו.
אנו קצת חסרי אונים משום שאנו לא יודעים איזה עוד טיפולים אפשריים בשבילו, וחוששים מאוד מהמצב שעוד מספר שנים נבין שכבר מאוחר מידי.
אשמח מאוד לדעת על דרכי טיפול נוספות באם ידועות לכם כאלה.
בתודה
סתיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ועקמת בגיל צעיר
איתן לרנר25/12/2010שלום סתיו
את צודקת במחשבתך לפעול כמה שיותר מהר כיוון שעקמת יוצרת בעיות ויוכלה להחמיר עם הגיל וכמה שעובדים עם זה יותר מוקדם כך ייטב לבנך.
בשיטת פלדנקרייז העבודה נעשית באמצעות עבודה עדינה המכוונת לגרות את מערכת העצבים והמח לארגן את השלד והתנועה בצורה מיטבית וללמוד להתנועע ולתפקד בצורה משופרת. בגילאים קטנים כמו זה של בנך ישנו סיכוי טוב להקל או אולי אף להעלים את העקמת. איני רוצה לתת המלצות על גבי האינטרנט אבל מחוך הוא דבר שהייתי משתמש בו רק במצבי חירום כיוון שמחוך ייצור בעיות אחרות. המוח שלנו בעיקר בינקות דורש תנועה ומשוב על מנת להתפתח. כאשר אנו נתונים בסד התנועה מוגבלת או לא קיימת והמוח מתפתח בהעריכו שהמקום הלא נע לא קיים או בעייתי ובכך יכולות לצוץ בעיות בהמשך.
אני מומחה בעבודה עם תינוקות וילדים עם בעיות וצרכים מיוחדים ומנוסה גם בבעיות של השלד. את מוזמנת לצלצל אליי על פי הפרטים המופיעים בפורום.
אשמח לעזור
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
אביב28/12/2010איתן שלום,
אתה כותב שאתה מטפל בכיר, מומחה לפלדנקרייז לתינוקות, ילדים ומבוגרים.
האם זו הגדרה של דרגה מובנית בתוך שיטת פלדנקרייז, לפי קריטריונים מסודרים או שזוהי הגדרתך שלך את עצמיך?
חברתי אומרת א' ואני אומרת ב', מי מאיתנו צודקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה - תגובה
איתן לרנר28/12/2010אביב שלום ,
בדרך כלל זה קשור לותק וניסיון וקורסים שעברת.בין השאר עברתי גם קורס מורים בכירים או מתקדמים אבל זו גם שאלה של הגדרה עצמית.הדבר היחיד שיש קריטוריונים לגביו הוא מסלול של מורים המעוניינים ללמד בקורסים למורים ואז יש אסיסטנטים וטריינרים.
לגבי ההתמחות בתינוקות וילדים עם בעיות ,הרי שזהו תהליך של התמחות שאני בחרתי בו התחלתי אותו ,למדתי בקורסים בארצות הברית ואני ממשיך בו כל הזמן.זה אינו סותר את העובדה שאני עובד עם מבוגרים עם בעיות לאחר ניסיון רב שנים
מקווה שהתעלומה נפתרה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אביב28/12/2010היי איתן,
תודה על התייחסותך המפורטת והעיניינית לשאלתי.
בהצלחה בעבודתך ושתחווה בה עניין וסיפוק רב.
להתראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז כטיפול בעקמת אצל תינוק - תגובה
דורית דינור28/12/2010שלום רב לך סתיו. אני מצטערת לקרוא על הבעיות שיש לבנך ועל התסכול שלך מהטיפולים שהוא מקבל. להערכתי יש אפשרות לעזור לו בשיטת פלדנקרייז. בשיטת פלדנקרייז אנחנו עובדים כדי לארגן את התפקוד המערכתי, כך שילד ילמד איך להתנועע, לשבת, לקום, וכולי בעזרת מה שיש לו. חלק גדול מהתפקוד הוא שילוב בין מערכות השלד, השרירים והעצבים, כלומר המוח ובתפיסה הזאת אנחנו עובדים, גם איתן וגם אני.
לשיקולך כמובן. אם תרצי לדבר בעל פה, את מוזמנת להתקשר אל שנינו או אל אחד מאיתנו. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק בן 8 חודשיםדלית25/12/2010
בני בן 8 חוד', נולד בשבוע 36+6. אני אציין את כל הפעולות שהוא עושה והייתי מעוניינת לדעת אם יש משהו שהוא צריך לעשות כבר בגילו ולא עושה: מתהפך מבטן לגב וההפך, מרים את הראש יפה, מסתובב סביב ציר, זוחל גחון, לאחרונה גם זחילה על 4, זחילה על 6, זוחל אחורה, לא יודעת אם זה חשוב - אך הוא מתקשר מאוד יפה עם הכלב בבית, מדבר אליו, נהנה מהמגע שלו (עד לכדי התפקעות מצחוק), מושך באוזניו וצובט אותו...
הילד עדיין לא זוחל קדימה...האם זה בסדר ותקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות היא דבר ייחודי ואישי
איתן לרנר25/12/2010שלום דלית
כל תינוק מתפתח בקצב שונה ומה שחשוב הוא לראות שהוא מתפתח וביחס לעצמו מתקדם, מתנועע מתקשר עם סביבתו ומגלה בה עיניין ובהדרגה מסוגל לבצע בה ועליה מניפולציות.מתיאורך נשמע שאין עם תינוקך כל בעיה והוא בסדר גמור.גם אם נלך בכל זאת על פי הסטטיסטיקה,דבר שאני לא אוהב לעשות ,הוא עדיין אמור בשלב זה להתעסק עם העברת משקל על שש ועל ארבע ולזחול לאחור או קדימה. הזחילה לאחור קלה יותר ולכן הרבה תינוקות מתחילים ממנה.
אם את לא בטוחה , אפשר להיפגש ולהראות לך דרכים להתבונן בצורה יותר מתאימה על ההתפתחותו.על פניו לא נשמע שיש כרגע צורך בזה. אם תראי שאינו עובר לזחילה קדימה עוד חודשיים בערך, את מוזמנת ליצור קשר שוב ונראה אם יש צורך להיפגש.
שנה טובה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתבוננות בתינוק המתפתח
דורית דינור28/12/2010שלום דלית
הרשימה שערכת מראה כי את מתבוננת בתשומת לב על תינוקך ורואה הרבה דברים. ההתבוננות בתינוקך כשלעצמה חשובה מאוד, לא בקטע שיפוטי אלא בקטע של תיעוד, הבחנה וגילוי. כל יום תוכלי להבחין בדברים נוספים. למשל בקולות שהוא משמיע, באופנים בהם הוא מסתכל עליך ועל הסביבה, איך הוא משתמש בידיים שלו. אם תרצי עוד נקודות להתבוננות ולתיעוד, תכתבי או תתקשרי. תמשיכי ליהנות ממנו, מעצמך כאמא ומההתפתחות שלכם.
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פלדנקרייז לילדים בני 4.5מיכל20/12/2010
שלום רב ,
לילדי , תאומים בנים בני 4.5 , בעייה "לכאורה " בחגורת הכתפיים ( חלשה )
לכאורה מכיוון שלא הבנתי איך מאבחנים את זה , והאם אבחנה על סמך הסתכלות ומספר תרגילים היא וודאית.
הגננות מעולם לא לא הבחינו בכך ויתרה מזראת כשציינתי את האבחנה הן טענו שהן לא רואות משהו .
אצל אחד מהילדים יש גם בעיית אחיזת עפרון שאינה מתאימה לגילו
מעבר לכך לשניהם יש בעיות על גבול החברתי , רגשי במינונים שונים ולמעשה אנחנו מחפשים בכל כיוון להבין מה הבעיה
שאלתי היא כללית האם טיפול פלדנקרייז יכול להיות מתאים לבעיות מסוג זה _( שכאמור לא ברור עדיין מה האבחנה ומה הסיבה אבל מבחינה התנהגותית הססמנים העיקריים שלה , זה חוסר ביטחון עצמי , ביישנות יתרה בהתמודדות ויצירת קשרים חברתיים עם אנשים חדשים, חולשה פיזית המתבטאת בהתעייפות מהירה מפעילות גופנית קלה..וכו )
במידה וכן, האם יש המלצות על מכונים באזור המרכז , מה עלות טיפול בממוצע וכמה טיפולים נדרשים בד"כ עד שניתן לראות שיפור?
אם יש המלצות אחרות לטיפולים, לבירורים נוספים שעלי לעשות אשמח לשמוע
תודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פלדנקרייז לילדים בני 4.5 - תגובה
איתן לרנר21/12/2010היי מיכל
אני עובד עם ילדים עם בעיות ואיפיונים דומים למה שאת מתארת וגם אחרים וכן ,שיטת פלדנקרייז לפחות באופן שאני עובד (התמחיתי בארצות הברית בעבודה עם תינוקות וילדים עם עיכוב ובעיות ) מאוד מצליחה ומאפשרת התגברות על בעיות ועיכובים התפתחותיים והמשך תקין ומוצלח של הלמידה והתפקוד של הילד.
בעיה במוטוריקה עדינה כגון אחיזת עיפרון יכולה להצביע על בעיה בארגון חגורת הכתפיים והגב (בין השאר).
אשמח לדבר איתך ולתת אינפורמציה לגבי מחירים ואופן העבודה .אני עובד במרכז וכך גם דורית .
את יכולה לפנות אליי על פי הפרטים המופיעים בראש הפורום
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתן תודה רבה , אני אצור קשר
מיכל21/12/2010במהלך היום .
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)