מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות כבת לתינוקת בת 4 חודשמקסים11/06/2010
שלום לא יודעה מי יכול לעזור לנו!
יש לי בעיה ואין אם מי להיתייאץ פה ( צ'כיה) לבת שלי שהיא בת 4 חודש נולדה בארץ .
אחרי שלא העלתה בחודש האחרון אפילו גרם אחד במשקל לקחו לה בדיקת דם ( מצורפת ) הרופה נתן לה תיפות ברזל אך אנו לא ממש בוטוחים בהם פה אני מאוד מבקש אם יש למישהו זמן פנוי קצת לעזור אם עצות.
בדיקת שתן תקינה
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שלא מוכרות לי
דורית דינור12/06/2010שלום מקסים. נראה כי הבעיה של הבת או הנכדה שלך אינן בתחום ההתמחות וההבנה שלי. מתנצלת, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ רפואי
איתן לרנר16/06/2010שלום מקסים
אני ממליץ שתנסה לפנות לפורומוים אותם מנהלים רופאים אולי אפילו באתר הזה .אני יודע שיש כאלה לא מעט באינטרנט. פורום זה אינו מוסמך לייעץ ייעוץ רפואי.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרני08/06/2010
שלום רב,
האם ישנם תרגילים מסויימים בפלדנקרייז שמאתגרים את הלב ריאה? כלומר שדורשים סיבלות לב ריאה גבוהה כמו באירובי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבולת לב ריאה
איתן לרנר08/06/2010רני שלום
איני מכיר שיעורים שמאתגרים לב ריאה ברמה מאוד גבוהה אבל יש לא מעט שיעורים שלעשות אותם כמו שצריך מצריך בהחלט סיבולת לב ריאה . חשוב לדעת עם זאת שפלדנקרייז מלמדת אותך לפעול במישור הספורטיבי בחיסון תנועתי כך שאתה זקוק לפחות סיבולת לב ריאה לאותה פעילות ולכן מגביר בסך הכל את כושרך הגופני והתנועתי
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ותפקוד הלב והריאות
דורית דינור09/06/2010שלום רני. באופן ישיר אימוני פלדנקרייז אינם מיועדים במיוחד לאתגר את הקשר לב ריאה. יחד עם זאת באימונים, יש דגש עצום על איכויות הנשימה, על שיפור הנשימה מבחינת נפח האויר, קלות הנשימה, תנועות בית החזה המאפשרות נשימה. הנשימה נמצאת בבסיס הקשר לב ריאה ובפלדנקרייז אנו מעצימים את היכולת והתשומת לב לנשימה בכל פעולה, לתיאום בין הנשימה והפעולה ועוד.
אם תרצה לקבל הסבר נוסף, תתקשר. דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירותניקי06/06/2010
מהי תדירות האימונים המומלצת לאישה בת 62? לא רוצה להגזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה פלדנקרייז
דורית דינור06/06/2010שלום ניקי. לא ברור לי על אילו אימונים את שואלת. אם תוכלי לפרט אילו אימונים את עושה, אולי אוכל לענות על שאלתך בצורה מפורטת יותר. בדרך כלל, אם את קשובה לעצמך, תוכלי לדעת מה המינון המתאים לך בכל מה שאת עושה, אוכל, שינה, עבודה, או כל פעילות. בשיטת פלדנקרייז לומדים להקשיב לעצמנו ולהכיר את עצמנו והגבולות שלנו, כך שכל אחד מכיר את עצמו ויודע מה מתאים. זה לא נקבע רק לפי הגיל. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה אימונים ?
איתן לרנר06/06/2010ניקי שלום ,
אם את קשובה לעצמך ומרגישה מתי די לך הרי שאין שום הגבלה. אפשר לעשות פלדנקרייז כל יום כמה פעמים . יחד עם זאת ההקשבה שהתהליך דורש והעובדה שבצורת העבודה הזו המוח ומערכת העצבים מייצרים מסלולים עצביים חדשים גורמים לכך שהתהליך יכול בהחלט לעייף או להגדיש את הסאה ולכן גם צריך הרבה מנוחה לצורך הטמעת הלמידה. כאמור הדרך הכי טובה לדעת כמה ומתי לעשות היא להקשיב לעצמך במהלך השיעור ולאחריו ובין השיעורים.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון נוסףשולה27/05/2010
איזה סוגי ספורט אחרים הייתם ממליצים לשלב עם פלדנקרייז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז עם כל דבר
איתן לרנר27/05/2010שולה שלום
פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות או ספורט והיא תומכת בכל דבר שתרצי לעשות ומלמדת אותך להקשיב לעצמך ולשפר את היכולת התפקודית ואת ההישגים בכל דבר שאת עושה .
יש לי הסתיגות אחת:מתיחות וכל שיטה העוסקת במתיחות אינה דבר שאני ממליץ עליו בעיקר בגלל הפגיעה בשלד אבל יותר מכך בגלל שמתיחה יוצרת תגובת נגד של השרירים היריבים ובסופו של דבר הגישה הזו הפוכה מפלדנקרייז המתייחסת בחוכמה והקשבה ועדינות אל עצמנו ובדרך זו משפרת את היכולת.מתיחות ועבודה חזקה ומכנית על השרירים מפחיתים את הרגישות שלנו אל אופן ואיכות התנועה.
מעבר לכך כפי שכתבתי בפתיח, השיטה בגלל היותה שיטה המתחקה אחר האופן בו אנחנו לומדים ונעים מהווה בסיס טוב לכל פעילות ספורטיבית ופעילויות אחרות .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז עם כל דבר
דורית דינור31/05/2010שלום שולה
כל מה שאת עושה משתלב עם שיטת פלדנקרייז. יותר מזה, שיטת פלדנקרייז נותנת לך כלים כדי לעשות מה שאת רוצה בצורה נוחה ונעימה וללא פגיעות.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אישיעיבל25/05/2010
האם יש מאמנים אישיים בשיטת פלדנקרייז? השעות שלי לא מתאימות לכל אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט !
איתן לרנר25/05/2010את יכולה לפנות אליי או אל דורית ואם את באזור מרוחק ממרכז הארץ כל מורה שעובד גם באופן פרטני יכול למד אותך באופן אישי בתיאום שעות מראש.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב - גליגלי17/05/2010
אני סובלת מכאבי גב קשים כתוצאה מעקמת. לפני כ-20 שנה עברתי ניתוח סקוליוזיס. רציתי לדעת האם יש הסדר כלשהו עם קופ"ח כללית בשיעורי פלדנקרייז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ועקמת
דורית דינור17/05/2010שלום גלי יקרה.
בקופת חולים כללית מושלמת אפשר לקבל שיעורי פלדנקרייז אישיים. גם במאוחדת יש סידור. במכבי אין. לאף אחת מקופות החולים אין קבוצות פלדנקרייז. אם יש לך שאלה נוספת, את מוזמנת לשאול. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכללית יש קבוצות פלדנקרייז
קבוצות בקופ"ח21/05/2010בדר"כ בסמוך למכוני הפיזיוטרפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איטי מדיאביגיל16/05/2010
הייתי בשיעור פלדנקרייז בקאנטרי. כולם היו זקנים שם והאימון היה מאד איטי. אני רוצה להתנסות בשיטה אבל מחפשת משהו עם קצת יותר מרץ ופעילות. האם קיימים סוגים שונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איטיות היא דרכו של המוח ללמוד
איתן לרנר16/05/2010אביגיל שלום ,
האיטיות עליה את מדברת אינה קשורה לעובדה שהיו שם אנשים זקנים. האיטיות יחד עם עדינות התנועה , הקשבה לעצמך בזמן הפעולה , הוספת וריאציות תנועה כך שכל פעולה נלמדת מכיוונים שונים ואפשרויות שונות -כל אלה יחד עם עוד כמה עקרונות הם הדרכים בהם מוחנו לומד למידה עמוקה. למידה אורגנית המשנה את איכות חיינו ויוצרת מסלולים עצביים חדשים במערכת העצבים. התוצאה היא קלות תנועה , יציבה חופשית ומאורגנת היטב , מחשבה יצירתית ומשאבי אנרגיה המשתחררים לרשותך.
כאשר את עובדת עם עקרונות אלו באמצעותם כולנו התפתחנו את מגלה שכל דבר שתרצי לעשות :ספורט , ריקוד , תנועה חופשית , מוסיקה וזימרה וכל פעילות אנושית אחרת , ייעשו בקלות ללא מאמצים ותשיגי אף הישגים גדולים יותר.
מניסיון שלי ושל תלמידים רבים לאורך השנים אצלי ואצל כל אחד ממורי השיטה בארץ ובעולם - ההשקעה בלמידה של שיעורי השיטה מהנה ומתגמלת בכל הרמות .
לאחר שסיפרתי את כל זה אני יכול להוסיף שחלק גדול מאוד משיעורי פלדנקרייז הם אתגר עצום מבחינה תנועתית ואינם קלים כלל וכלל.בעיניי תמיד יש בהם משהו מהפיצוח של חידה מורכבת , פאזל שחלקיו מתיישבים במהלך השיעור אלא שהחידה היא אנחנו והפתרונות לה מקנים תחושה אדירה של סיפוק.
ייתכן שכדאי לך לחפש קבוצה שבה יש גם קצת צעירים אבל זה לא הכרחי כי ממילא את לומדת להקשיב לעצמך ואין בשיעורים השוואות ותחרות עם אחרים.
את יכולה גם לבחון מספר מורים כי יש הבדלים גדולים בדרכי ההוראה - יחד עם זאת , כולם מלמדים על פי אותם עקרונות.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיתרון האיטיות
דורית דינור16/05/2010שלום רב לך אביגיל
יש המון שיטות נמרצות עם הרבה כוח, מהירות ופעילות. שיטת פלדנקרייז היא אחת מיני רבות. מעניין שאת מתייחסת לאיטיות כאל בעיה ומעניין עוד יותר לחשוב מה מפריע לך באיטיות. האיטיות מאפשרת לך לשים לב למה שקורה ולא להתנועע בצורה מכאנית. אך, זה לוקח זמן להיות מסוגלת לשים לב ולהקשיב לעצמך. בקבוצות שלי יש הרבה צעירים שמתנסים בשיטה יחד עם מבוגרים. כל אחד ואחת עושית מה שהם מבינים ואף אחד לא משווה ולא מסתכל. אני אישית אוהבת את השילוב בין הדורות בפעילות המתאימה לכולנו, כי לכולנו יש שלד, שרירים ומוח. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק שרירי הגבניבה16/05/2010
שלום למנהלי הפורום, אני כותבת את השאלה בשמה של אמי. מדובר באשה בת 82 שסובלת מכאבי גב עקב בעיה של היחלשות מסיבית של שרירי הגב. הוסבר לי שלשרירים פשוט קשה להחזיק את השלד. אני מחפשת פתרון למצב הזה ורציתי לשאול האם פלדנקרייז יכול לעזור במקרה הזה< האם לא יהיה קשה לה או כואב מדי ? תודה מראש, ניבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להחזיק את השלד
איתן לרנר16/05/2010ניבה שלום
בשיטת פלדנקרייז אימך תלמד כיצד לנוע ולשאת את גופה בצורה כזו שמארגנת את השלד באופן האופטימלי בשדה כח הכובד וללא מאמצים וכאבים. הרבה מאיתנו מניעים את עצמם ממקום למקום ועומדים או יושבים תוך שימוש מוגזם בכח שרירי ולא מודעים לאפשרות להתמך על ידי השלד עצמו בזמן התנועה באופן כזה שהמאמץ השרירי המיותר פוחתכי אינו נדרש יותר. במצב כזה אנו מתארכים ומזדקפים לזקיפה טבעית,גבנו אינו מאומץ ונשימתנו משתחררת והופכת טבעית וקלה.
הן בשיעורי הקבוצה והן בשיעורים הפרטניים מושם דגש על הקשבה ,קלות ,עבודה ללא כח וחיפוש עצמי כך שאין בשיעורים עצמם לגרום לכאב .אחרי הכל פלדנקרייז היה זה שטבע את המשפט:ללמוד להפוך את הבלתי אפשרי לאפשרי ואת הקשה לקל ונעים לעשייה.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחזיק את הגב
דורית דינור16/05/2010שלום ניבה. שיטת פלדנקרייז מתאימה לאימך ובודאי לא יכאיבו לה בטיפולים. היא מוזמנת לקחת שיעורים אישיים או קבוצתיים. אני אישית ממליצה להתחיל באופן אישי כי יש לה קושי כרגע. הרעיון מאחורי שיטת פלדנקרייז הוא ליצור איזון בין קבוצות שרירים מנוגדים כמו שרירי הבטן ושרירי הגב. כאשר מושג איזון כזה, נעשה קל יותר להחזיק את הגב. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת סידןרעות06/05/2010
האם פלדנקרייז יכול לעזור נגד בריחת סידן מהעצם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות העצם ושיטת פלדנקרייז
איתן לרנר06/05/2010
שלום רעות,
בשיעורים מסויימים בשיטה את מניעה את האגן ואת השלד בצורה שמגרה ככל הנראה את העצם לגדול באמצעות תנועת של דחיסה של השלד כנגד כוח המשיכה.זה מה שדרוש על מנת לגרום לצפיפות עצם גדולה יותר.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז ובריחת סידן
דורית דינור06/05/2010שלום רעות. את שואלת שאלה מצוינת. אמנם אין הוכחות מדעיות וסטטיסטיות, אך מניסיוני וניסיון תלמידותי, אכן, פעילות מתמשכת בשיטת פלדנקרייז עוצרת את בריחת הסידן. זה מוסבר בכך שבשיעורי פלדנקרייז יש דגש חזק על עבודה עם השלד, על הגברת הדימוי של השלד במוח, על עבודה עם העצמות, גם מול כוח הכובד . תשומת הלב אל העצמות, משפיע על השימוש שלך בהן בחיי היום יום ומונע בריחת סידן.
קיימת גם שיטת "כל עצמותי", שפיתחה רות אלון, בה עובדים עם רצועות בד שנכרכות כרתמה על הגוף . זוהי שיטה שנגזרת משיטת פלדנקרייז. תוכלי לבדוק באינטרנט ולהיכנס לאתר של רות אלון.
בכל מקרה, תעשי משהו כי סידן שברח, אולי לא יחזור.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתוןנילי06/05/2010
היי אני מחפשת פתרון לכאביים שתוקפים אותי בגב התחתון. פלדנקרייז יכול לעזור? הייתי רוצה לדעת איך בדיוק ומה עושים בשיעור ? לצערי אני מאוד תזזיתית וקשה לי להיות שעה בשיעור שזזים בו מעט. אודה אם תוכלו להרחיב בנושא. תודה מראש נילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי דורש הקשבה
איתן לרנר06/05/2010נילי שלום רב,
שיעורים בשיטת פלדנקרייז בהחלט יכולים לעזור לך לשנות את אופן תנועתך ופעולתך כך שתוכלי לחוש הנאה גוברת מהתנועה ותלמדילעשות זאת ללא כאבים וללא מאמצים.
בשיעור אישי את שוכבת על גבי מיטת טיפולים או יושבת והמורה מניע את גופך באופן כזה שמפנה את תשומת הלב לפרטים השונים של התנועה ,האיכות שלה והקשרים בין חלקי הגוף השונים האחד אל השני ואל התנועה כתבנית כללית.
בשיעור הקבוצתי את שוכבת על הרצפה ועוברת תהליך דומה אלא שההנחיה הפעם היא הנחייה מילולית.את לומדת להניע את עצמך ולהקשיב תוך כדי כך לאופן התנועה ולשפר את איכותה.השיעורים בנויים בצורה חכמה ומיוחדת העוקבת אחר תהליך הלמידה האנושי ואחר תהליך ההתפתחות של התנועה מינקות לבגרות.בדרך זו את לומדתלעשות דברים שקודם היו בלתי אפשריים או קשים בצורה קלה ונעימה.היכולת שלך לתפקד משתפרת .
לגבי התזזיתיות שלך,לפעמים היא נובעת ממתח וחוסר שקט ודווקא באמצעות התנועה קל יותר להקשיב ולהבחין כיצד היא מתבטאת במתח השרירי ואם היא עומדת בדרכך לאיכות פעולה טובה ונוחה יותר.
המוח שלנו לומד ומפתח יכולות חדשות כאשר אנחנו עושים פעולה לאט ,עם הקשבה ובוריאציות שונות.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזזיתיות וכאבי גב
דורית דינור06/05/2010שלום נילי, התשובה הכי טבעית היא שכדאי לך לנסות. ייתכן ששיעורים בשיטת פלדנקרייז יפתחו בפנייך עולם מלא שאליו תוכלי אפילו לתעל את התזזיתיות שלך. אי אפשר ללמוד מניסיון של אחרים ולכן, אני מזמינה אותך לנסות. כאבי גב תחתון אינם גזירת גורל ותוכלי למצוא דרכים לעזור לעצמך. ישנם שיעורי פלדנקרייז שיש בהם הרבה תנועה וגם תנועות גדולות ומהירות. ישנן שיעורים אחרים. נכון כי לא הכל מתאים לכולם. אישית, אשמח לעבוד איתך, גם באופן פרטני וגם בקבוצה. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית28/04/2010
שלום רב, האם יש שיעורי פלדנקרייז לגברים בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מניח שכן
איתן לרנר28/04/2010שרית שלום
אני מניח שיש מורים במגזר הדתי שמעבירים רק לגברים אך איני מכיר. אם מדובר בכמה גברים יחד אוכל לבדוק אפשרות לקבוצה עבורם אצלי .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לגברים
דורית דינור28/04/2010שלום שרית, שיטת פלדנקרייז מתאימה לגברים, בהחלט. בדרך כלל הקבוצות מעורבות, כי ממילא כל אחד עושה את מה שעושה ואין דינמיקה קבוצתית ולא מסתכלים אחד על השני. קבוצות לגברים בלבד יכולות להתארגן על בסיס דרישה. אם תרצי לארגן קבוצה כזאת, תוכלי לפנות אלי או לאיתן. ביי, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז בזמן הריוןנורית23/04/2010
שלום
אני בשבוע 13 לפני ההריון התעמלתי בלפדנקרייז בעקבות בעיית גב תחתון בלט דיסק וכו'. כל שיעור נמשך 45 דקות בשכיבה על הגב. נאמר לי שהתרגיל היחידי שלא לעשות זה לא להרים את הראש כמו בכפיפות בטן כאשר אני על הגב. לפי מה שקראתי באינטרנט אסור לשכב על הגב זמן ממושך בזמן הריון.
שאלתי היא האם לנשים בהריון ישנה שיטת פלדנקרייז שונה מהשיטה שמעבירים לנשים עם בעיות גב שהן לא בהריון ואנשים מבוגרים או שיש שיטה אחת שהיא לכולם?.
אני משתדלת לשכב על הגב כאשר הרגליים מכופפות שהברכיים למעלה כמעט בכל מהלך השיעור האם זה מספיק ?
בשיעור האחרון בצענו תרגיל על הגב כאשר הרגליים מכופפות ומפוסקות מאוד ורגל אחת להטות כלפי פנימה וחזרה הלוך שוב . לאחר השיעור הרגשתי כאב במפשעה בצד ימין , האם תרגילים מהסוג הזה יכולים להזיק ?
בבקשה ייעצו לי האם להמשיך באותם שיעורים או שעלי להמשיך בשיעורים מיוחדים לנשים בהריון או בשיעורים פרטיים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז בהריון
איתן לרנר23/04/2010מישל שלום ,
למעט ההגבלה המובנת של שכיבה על הבטן , כל שעורי השיטה יכולים להתאים מי יותר ומי פחות. מניסיון של בת זוגי ונשים בהריון שלמדו אצלי , שיעורים בעמידת שש למינייהן היו מעולים להרחבת התנועה ושחרור האגן . שיעורים מצויינים אחרים הם בשכיבה על הצד ויש הרבה כאלה בשיטה.
לגבי שכיבה על הגב ,זה נכון רק בחודשים המתקדמים שאז יש לחץ בשכיבה על הגב על עצב מסויים.בכל מקרה את יכולה לנוח על הצד מפעם לפעם בשיעור במקום על הגב ולקל על עצמך.
מעבר לכל זה המסר שלי הוא להקשיב לנוחות שלך ולעשות באמת רק מה שממש נוח .
מה שסיפרת על המפשעה , יתכן כי בגלל השינוי של משקל ההריון הלחץ על מפרקי הירכיים השתנה כבר ולכן יש מתא במפשעה סביב שרירי המפרק.במקרה כזה פשוט לעשות פחות , תנועה קטנה יותר , יותר מנוחה ואפילו לדמיין את התנועה במקום להניע את המקום.
דברי עם המורה שלך וראי אם יש אפשרות שתשים לב אלייך באופן מיוחד ואם תוכל להנחות אותך לתנועות חלופיות במקרה שצריך.
שיעוריםפרטניים הם בכל מקרה רעיון טוב וחוויה עמוקה יותר , אם תהיי מעוניינת תוכלי לפנות אלי או לדורית.אני עובד בגבעתיים והיא בת"א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לאישה בהריון
דורית דינור24/04/2010שלום מישל. אני מצטרפת לכל מה שאיתן כתב לך. אני מבינה שאינך מרגישה בטוח בשיעורי פלדנקרייז, תקשיבי לעצמך ותכבדי את הנוחיות שלך בלבד. עוד הצעה היא כי תבקשי מהמורה להתאים שיעורים בשכיבה על הצד ובישיבה לצרכים שלך. כל הקבוצה תוכל ליהנות גם מזה. בהצלחה לך
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת שונהנטלי19/04/2010
שלום, סבתי בת 80 היא פעילה למדי אבל לא עושה כושר והיא מעוניינת קצת להתחזק. היא אמרה ששמעה על פלדנקרייז וביקשה ממני לברר האם זה יכול להתאים למישהי בת גילה? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז מתאימה לכל גיל
איתן לרנר19/04/2010היי נטלי
כן בהחלט , פלדנקרייז מתאימה לכל גיל ומאפשרת בכל מצב כמעט לשנות ולשפר את יכולות התפקוד והתנועה שלנו. יותר מכך, מניסיון עם מבוגרים ועם תינוקות, היא מעוררת את האדם לחיים בכל הרמות וההיבטים והגישה לחיים משתנה..
חלק גדול של תלמידי ותלמידותיי הם אנשים מבוגרים ובגילאי הזהב .
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לסבתא
דורית דינור20/04/2010היי נטלי. התשובה היא בהחלט כן, סבתך תוכל להשתתף בשיעורי פלדנקרייז וזה יכול להשפיע עליה לטובה. כלומר במילים אחרות זה מתאים לה מאוד. כדאי שהיא תנסה ותחליט בעצמה. דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנזקרייז לתינוקות ואמהותמירי11/04/2010
שלום,
שמעתי רבות על כך שפלדנקרייז מסייע להתפתחות התינוק ואני יודעת שהוא טוב גם למבוגרים. השאלה שלי היא האם ישנם חוגים שמשלבים אימון תינוקות יחד עם אימון אמהות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה עם האם ועם התינוק
איתן לרנר11/04/2010מירי שלום לך ,
אני עובד עם תינוקות באופן פרטני ובתוך העבודה משלב גם את האם על ידי הפניית הקשב שלה ותשומת ליבה בצורה מיוחדת אל התפתחות התינוק , על ידי הנחייה כיצד להמשיך לעבוד בבית ולא מעט פעמים אני מזמין את ההורה לשיעורים אישיים עבורו על מנת שיוכל לחוות על גופו את החוויה של למידה ושיפור באמצעות תנועה ומגע.
אני מוצא שבדרך זו השיפור החל הן אצל תינוק והן אצל ההורה הם מהירים ועמוקים יותר.
אם את מחפשת חוגים , שיטת פלדנקרייז עצמה לא עובדת בקבוצות עם תינוקות ואמהות יחד (עד כמה שאני מכיר)אבל יש את צעד ראשון שעובדים עם תינוקות בריאים וללא עיכוב ועם האמהות בקבוצה. חשוב לדעת כי למרות שמי שפיתח את השיטה הוא מורה מוסמך לפלדנקרייז , לא כל מטפל בשיטה זו הוא מורה מוסמך לפלדנקרייז ובעצם אנחנו מדברים על שיטה שונה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבוצות לאמהות ותינוקות
דורית דינור12/04/2010שלום מירי. אני עצמי עבדתי בקבוצות בתחילת דרכי, ואני עובדת בקבוצות עם מבוגרים וילדים. אך הבנתי כי קבוצת אמהות ותינוקות היא יותר קבוצת תמיכה לאמהות. מה שמעניין אותי בשיטת פלדנקרייז זה לעסוק בהתפתחות ובדרכים ללמוד להסתכל ולהבחין, להיות רגישה לתינוק/ת ולשחק איתה/ו בדרכים מגוונות שיגרו את ההתפתחות בכיוונים רבים וחושיים. לכן, עברתי לעבוד באופן פרטני. כל אמא וכל תינוק זקוקים לדגש אחר ולעבודה אישית. זה נכון במיוחד אם יש איזושהיא בעיה התפתחותית או צורך מיוחד. עבודה בקבוצות מתאימה לגילאים יותר גדולים. לשאלתך, ישנן קבוצות לאמהות ותינוקות בשיטת צעד ראשון ובשיטת שלהב. תוכלי למצוא באינטרנט. אך השאלה מה את רוצה ללמוד או לקבל מהעבודה בקבוצה. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעות מחשב שאלהסיון01/04/2010
שלום רציתי לדעת איזה תרגילים מומלצים לילדים בטווח גילאים 8-12 שיושבים המון מול מחשב (נגד פציעות מחשב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לשבת מול המחשב ולהישאר בחיים
איתן לרנר11/04/2010שלום סיוון
הודעתי המלאה משום מה נמחקה חלקית והיתה כאן רק בחלקה .
בעיקרון בפלדנקרייז אין תרגילים אלא תהליכים .יחד עם זאת את מוזמנת להיכנס לאתר שלי באתר מטפלים ולחפש את המאמר "איך לשבת מול המחשב ולהישאר בחיים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ילדים יכולים לעשות מול מחשב
דורית דינור12/04/2010שלום סיון. להערכתי כדאי להגביל את זמן הישיבה של ילדך מול מחשב ולאתגר אותו לפעילויות נוספות, בחוץ, עם ילדים אחרים, ועם גירויים חושיים נוספים. פציעות המחשב הן בראש וראשונה בהרגלים המשתרשים בגוף, בראיה, בעיניים ובמוח. את מוזמנת לחפש בגוגל, הקישי את המילה פלדנקרייז ותמצאי את האתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז / בפרק על השיטה / פלדנקרייז און ליין / סרטונים עם שיעורים קצרים. שם ישנם מספר הדגמות לשיעורים קצרים בישיבה. מומלץ לעשות יחד איתו.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)