מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטיאופורוזיסדיאנה27/02/2013
האם שיטת פלדנקרייז טובה למניעה של בריחת סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטיאופורוזיס - תגובה
איתן לרנר27/02/2013שלום דיאנה
ישנם כאלה האומרים שכן אך מתוך חקירה של כל נושא התזונה וההפרעות שיש בחיינו בגלל תזונה לא מתאימה לבני אדם, אני מאמין שבריחת סידן קשורה לנושא התשוזונה ולכך שגופנו ניזון מהחלבונים שבעצם וכך העצם מידלדלת עם הזמן. הפתרון קשור ככל הנראה לשינויי תזונה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לתת לסידן לברוח
דורית דינור27/02/2013שלום דיאנה. נושא בריחת סידן הוא נושא ענק. קשור כנראה גם לתזונה וליכולת לספוג סידן מהמזון או מתוספים. יחד עם זאת, ישנם מחקרים שנעשו על אסטרונאוטים שחזרו עם בריחת סידן מטיסה בחלל, שפעילות גופנית שבה יש לחץ ועומס על העצמות בכיוון המתאים, יכולה למנוע ואף לשפר את צפיפות העצם. בשיטת פלדנקרייז ישנם הרבה תנועות עם עומס על העצמות, עם מודעות לעצמות ולהשתתפות של השלד בתנועה. לכן, ובלי להתחייב, יכול להיות שזה יעזור. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשתת יתר של הגבירין18/02/2013
רקדתי בלט בצעירותי ורבים מעירים לי כשאני מקשיתה מדי את הגב כשאני עומדת.
לי אישית זה לא מפריע. יש צורך לטפל בכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשתת יתר של הגב - תגובה
איתן לרנר18/02/2013שלום ירין
הנטייה הראשונית שלי היא לומר לך שאם לא מפריע לך, עזבי את זה. יחד עם זה, אם את אכן עומדת במצב של הקשתת יתר יתכן מאוד שיש מגבלות לתנועה אך מתוך הרגל אינך מרגישה אותן. יתכן שעם הזמן תחושי בתוצאות היציבה יותר טתגלי שאת מוגבלת בתנועתך.
בכל מקרה גם אם אין הדבר מפריע לך, שיעורים בקבוצה בשיטת פלדנקרייז נפלאים ועוזרים לך להכיר יותר טוב את גופך ותנועתך ולשפרם. אין צורך לחוש מוגבלים או כואבים על מנת להמשיך ולשפר את יכולותינו ממצב טוב למצב טוב יותר
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגב בריא הוא גב מאוזן
דורית דינור18/02/2013שלום ירין. אם אכן הגב שלך נוטה לאחור זה עלול לגרום לחוסר איזון למשל בנשימה, בתנועת הכתפיים, ביכולת להתכופף, במנח הראש ועוד. בדרך כלל בעיות יכולות להופיע לאט במהלך החיים. אני חושבת שכל עוד זה לא מפריע לך, תעקבי ותעשי מה שאת רוצה.
שיטת פלדנקרייז יכולה להועיל, אך את צריכה להתעניין ולרצות לעסוק בזה. המוטיבציה צריכה לבוא ממך ולא ממה שאומרים לך.
בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתף אחת יותר כפופהיעל06/02/2013
העירו לי שהכתפיים שלי אינן שוות בגובהן. האם ניטל לטפל בכך באמצעות פלדנקרייז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף אחת יותר כפופה - תגובה
איתן לרנר06/02/2013צחי שלום
האם אתה מרגיש לא נוח או מוגבל בתנועתך ? התשובה על כך הרבה יותר משמעותית בעיניי מעצות ואמירות מצד אחרים. סימטריה תפקודית היא דבר אידיאילי שכדאי לשאוף אליו ובאותו זמן לזכור שאיננו סימטריים הן בגלל שגופנו אינו סימטרי(רק תחשוב על המיקום של הלב , הכבד ועוד איברים שאינם מאפשרים סימטריה מלאה)והן בגלל שהמשמעות של סימטריה היא ביכולת לנוע ולתפקד בצורה כזו שגופך יכול להתעקם , להתכופף ולנוע לכל הכיוונים לא מגבלה.
ללא קשר הכרחי לתשובה, שיעורים בשיטת פלדנקרייז יעזרו לך לארגן את תנועתך בצורה נוחה וקלה על מנת שיציבתך ואופן התנועה תהיינה סימטריות יותר ונוחות יותר.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתף אחת יותר כפופה - תגובה
דורית דינור07/02/2013כתף אחת גבוהה יותר יכולה להעיד על חוסר סימטריה באזורים נוספים כמו חוליות עמוד השדרה למשל בצוןאר, הצלעות. זה יכול אולי להעיד על שוני בטונוס השרירי בין שתי הכתפיים. בכל מקרה, ובלי קשר לסיבה ולהשלכות, אני מצטרפת לדעתו של איתן שכדאי לעשות הבחנה בין הפרעה אסתטית ובין הפרעה לתפקוד. השאלה היא איך אתה מרגיש את זה, האם זה מפריע לך. אם התשובה היא כן, יש מה לעשות בשיטת פלדנקרייז. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת שלי בת 3 חודשיםדיאנה29/01/2013
כל הזמן מכניסה את היד לפה (כל היד, לא רק אגודל)
לאפשר לה או להפסיק את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התינוקת שלי בת 3 חודשים - תגובה
איתן לרנר29/01/2013דיאנה שלום ,
זה טבעי וחיוני לחלוטין להכניס את היד לפה ועוד הרבה דברים אחרים בהמשך.
תהני
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתינוקת שלי בת 3 חודשים - תגובה
דורית דינור30/01/2013שלום דיאנה. כל תינוק מכניס יד לפה ואחר כך גם צעצועים וחפצים. זו דרכה של התינוקת שלך לחוש ולחוות את העולם. בפה יש הרבה קצות עצבים ויכולת תחושה מפותחת. בכל מקרה, אל תמנעי ממנה משהו כל כך בסיסי כמו הכנסת היד לפה. בהמשך חייה היא תכניס גם אוכל לפה בעזרת הידיים. זו ההתחלה.
הצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה לקוםלני15/01/2013
יש לי תינוקת מקסימה בת חודשיים. כל פעם שאני מחזיקה אותה היא מנסה לקום וכאילו להתיישב. זה נורמלי? מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה לקום - תגובה
דורית דינור15/01/2013שלום לני. כל הכבוד לך על השאלה. ראשית הניסיון לקום גם בגיל חודשיים הוא נורמלי. השאלה היא איך להגיב. כדאי לא להתלהב, כי הדרך לקום כלומר להתרומם משכיבה לעמידה, עדיין ארוכה. הרצון לקום קיים, כדי להגיע אליך למשל. העניין הוא לקום בלי מאמץ, לקום כחלק מתהליך ההתפתחות ולא לפני שלבים חיוניים כמו להתהפך, להישען על הידיים בשכיבה על הבטן ועוד ועוד. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייהזוהר02/01/2013
האם שחייה יכולה לשפר עקמת אצל ילד בן 8? אם לא, מה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחייה - תגובה
דורית דינור02/01/2013שלום זוהר. שחייה לא תזיק, במיוחד מומלצת שחיית חתירה ולא חזה. ההתמודדות של ילד עם עקמת היא בשדה הכובד. במים הכבידה פועלת באופן שונה ואנחנו מרגישים קלים יותר. לכן, שחייה זה נחמד אך לא ניתן ליישם את הגמישות במים לחיים באויר ועל האדמה. בעקמת, לבד מהבעיה האסתטית, נוצרת תבנית פעולה לא סימטרית. לפיכך, כל פעילות גופנית המעודדת את הפעילות הסימטרית שלו, למשל כפיפה לצד ימין ולצד שמאל, רוטציה לצד ימין ולשמאל, עם מחשבה על איזון והשתוות בין הצדדים, יכולה להועיל. (כמובן גם פלדנקרייז ברשימה הזאת) בהצלחה רבה. דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחייה - תגובה
איתן לרנר02/01/2013זהר שלום ,
מסכים עם דורית לגבי השחייה כדבר שלא פועל בשדה הכובד ולכן איני מאמין שיכול לשפר את התפקוד בעקמת. יחד עם זה איני חושב שפעילות גופנית וגם אם תהיה סימטרית , לכשעצמה תספיק. הסיבה שפלדנקרייז כל כך משפיעה ועוזרת בארגון התנועה והתפקוד היא שאינה עוד שיטת התעמלות או הפעלה של הגוף אלא לוקחת בחשבון את המכלול של גוף , מערכת עצבים, סביבה - המכלול השלם בו ומתוכו אנו מתפקדים.
ילד עם עקמת בגיל שמונה יכול ללמוד להתעקם ולעקם את עמוד השדרה והצלעות לכיוונים שונים בהקשרי תנועה שונים וזה מה שאני עושה עם תלמידי בשיעורים הפרטניים . כתוצאה מכך התפקוד הופך סימטרי יותר ובמקרים מסוימים העקמת עצמה קטנה, בעיקר בילדות מוקדמת.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת
חגית16/01/2013שלום,
לטיפול בעקמת קיימת שיטה מאוד מומלצת ומצליחה הנקראת שיטת שרוט, המטופלת על ידי פיזיוטרפיסטים.אפשר למצוא מטפלים בשיטה זו דרך קופות החולים ללא תשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבעיה...סיגלית24/12/2012
לפני כ-3 שנים עברתי תאומה "קלה" בה נשברה לי אצבע בכף היד. אחרי תקופת החלמה הייתי צריכה לעשות פזיותרפיה אבל התעצלתי.. אמרתי לעצמי שהידיים כל הזמן בפעילות ואין סיבה להיסחב עד לקופת חולים... בקיצור האצבע לא החלימה כמו שצריך. העצם כן השתקמה אבל אני לא יכולה לכופף את האצבע עד הסוף ופה אני פונה אליכם, האם השיטה שלכם יכולה לעזור לי? אני די מתפדחת לגשת לפזיותרפיסט ולספר לו את זה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבעיה... - תגובה
איתן לרנר24/12/2012סיגלית שלום ,
קשה מאוד לדעת מראש אבל אם יש שיטה שיכולה לעזור זו כנראה שיטת פלדנקרייז. בהנחה שעצם השתקמה ללא מגבלה מבנית ובהנחה שהשרירים והגידים התארגנו אחרת , אני מאמין שניתן לשפר את התנועתיות בכף היד ובאצבע.
כמובן שזה דורש שיעורים אישיים ולא בקבוצה
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאצבע חשובה עד מאוד
דורית דינור25/12/2012שלום סיגלית. אני יודעת עד כמה חשובה התנועה באצבע וממליצה לך בחום לטפל בה בכל דרך אפשרית, גם היום, גם עכשיו. אם יכולתי הייתי נוסכת בך אומץ ללכת גם כעת לפיזיותרפיה. לא נראה לי שיכעסו עליך. גם שיטת פלדנקרייז יכולה להועיל לך. זכרי שהאצבע קשורה לכף היד, זו קשורה למרפק, לכתף, לעמוד השדרה וכך הלאה. לכן, תפקוד יעיל של האצבע, כלומר כיפוף שלה מבטיח תפקוד מיטבי של כל השאר. בהצלחה לך ואל תחששי לפנות לעזרה . העזרה ניתנת בכל שלב. דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין פעילות הזרועות אצל תינוקתדלית12/12/2012
שלום,
בתי בת כמעט 5 חודשים. אובחנה לפני כחודשיים עם טורטיקוליס קל, אוזן שמאל קרובה לכתף שמאל ובשכיבה על הבטן הייתה מביטה לרוב ימינה
כיום לאחר שעבדנו איתה טווחי המבטים מלאים לשני הכיוונים.
פיזיותרפיסטית עמה נפגשנו אמרה לנו שכתוצאה מן הטורטיקוליס רפלקס הסייף עדיין לא חלף לגמרי (למרות שהיה אמור לעבור)
וזו הסיבה לכך שיד ימין פעילה בצורה משמעותית יותר מיד שמאל.
נכון להיום מתהפכת מן הגב לבטן במשך שבועיים לצד שמאל בלבד. אגב ראיתי אותה מתהפכת פעם אחת מן הגב לבטן לצד ימין כאשר הייתה לה מוטיביציה ממש חזקה להגיע לצעצוע.
רציתי לשאול 2 שאלות:
1. מה אפשר לעשות כדי לחזק את פעילות יד שמאל, עד מתי (עם עבודה שלי איתה בבית) ההבדלים בין הזרועות אמורים להיעלם?
2. קיימת עדיין הטיה קלה של הראש כלפי שמאל, למרות שאין לה בעיה להביט באופן מלא לכל הטווחים גם על הבטן וגם על הגב. מתי ההטייה הזו אמורה להיעלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין פעילות הזרועות אצל תינוקת - תגובה
איתן לרנר12/12/2012היי דלית
השימוש ביד אחת יותר מהשנייה הופך עם הזמן מובחן יותר ויש נטייה לצד אחד דומיננטי יותר אך אולי לא בשלב זה.
מדברייך ומבלי שאראה אותה מתנועעת, נראה שהיא מאורגנת עדיין בצורה לא סימטרית ושהשפעת הטורטיקוליס לא חלפה והיא הסיבה לאופן השימוש החד צדדי ביד. לכן גם תפיסת העבודה שלי היא לא של תרגול ואימון של היד אלא עבודה הלוקחת מחשבון ומשתפת את כל הגוף לצורך תנועה כלשהיא. לכן איני מאמין שניתן לתת תרגילים, בטח לא דרך אינטרנט או טלפון.
נראה שהיא צריכה עוד עבודה עם מטפל וכדאי לפנות למטפל בשיטת פלדנקרייז שתפיסתו בדרך כלל שונה מהותית מהתפיסה והעבודה של פיזיותרפיסט.
אני עובד לא מעט עם תינוקות עם טורטיקוליס ועקמות ומניסיוני ניתן להשפיע ולשנות די מהר בגיל הזה מבלי שיוותר זכר לבעיה.
אשמח לעזור באופן אישי
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאסימטריה
חגית16/01/2013שלום,לידיעתכם עם רכישת תנועה חדשה לרוב לוקח זמן של שבועיים עד חודש ללמידת התנועה גם לצד השני. ולכן אין צורך להכנס ל"פאניקה" מאסימטריה בביצוע הפעולה אלא אם זה נמשך מעבר לחודש.
כמו כן, יש לשים לב אם אסימטריה זו בולטת בכל הפעולות המוטוריות..ואז לפנות לפיזיוטרפיה. בכל מקרה עדיף לפנות לאיש מקצוע אקדמאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מגיעים לפעילות סימטרית
דורית דינור12/12/2012סימטריה היא אידאל גדול שלא תמיד מגיעים אליו. יחד עם זאת ובלי לראות את התינוקת, הייתי נותנת לה לעשות דברים בשתי הידיים יחד מחזיקות צעצוע למשל.
כל מה שתעשי איתה, אני ממליצה להוריד אמביציה ולשחק איתה מיד ליד, מצד לצד.
במיוחד כדי שהתינוקת לא תרגיש לחץ ולא תרגיש שמשהו לא בסדר איתה. כן, אני מאמינה שתינוקת יכולה להרגיש לחץ מצידך. משחקים ושוב משחקים, צחוקים, צעצועים, להחזיק חפצים שונים, אלו הצעותי. בהצלחה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהחני03/12/2012
אני גרה במתן(קרוב לכפר סבא)ומעונינת בפלדנקרייז.
האם אתם יכולים להמליץ על מדריכה מהאזור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה - תגובה
איתן לרנר05/12/2012חני
תפני אליי דרך האימייל שלי ואשלח לך טלפון של מורה באזורך.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציאת מורה לפלדנקרייז
דורית דינור12/12/2012היי חני
אני מציעה לך לפתוח את אתר אגודת המוסמכים בשיטת פלדמן קריית במשבצת מצא מורה ולכתוב את כפר סבא.
יהיו לך כמה שמות.
דברי איתן ותחליטו מה שמתאים לך. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמרחת מול המחשבתמרי02/12/2012
תמיד כשאני מול המחשב אני יושבת במעין חצי שכיבה, כשהגב התחתון כפוף. האם זה מזיק? איך אפשר להתרגל לשבת זקוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמרחת מול המחשב - תגובה
דורית דינור03/12/2012שלום תמרי, עצם השאלה שלך מראה שיש משהו שמפריע לך בהימרחות הזאת. ככלל, כדאי לךהחליף תנוחה מידי כמה זמן, כדי לא לקפוא באותה תנוחה, במיוחד אם היא לא סימטרית לאורך זמן. ישיבה היא מצב דינמי וכדאי לשנות את צורתה על הכיסא. לא צריך לשבת זקוף, ובכלל אינני יודעת למה את מתכוונת בזקוף. להרבה אנשים ישיבה זקופה גורמת לכאב אחרי זמן מה. אך כן, כדאי לשנות את צורת ההישענות ואת מצב הגב מידי פעם. בברכה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמרחת מול המחשב - תגובה
איתן לרנר16/01/2013שלום תמרי,
מה שמזיק הוא הנטייה להתכנס לאופן פעולה אחד ולהגביל את עצמנו. כך זה בענייני תנועה ותנוחות וכך בפעולות אחרות ממישורים אחרים. כיוון שאת מוצאת את עצמך באותה תנוחה כל הזמן אני מבין שמשהו בארגון היציבה/תנועה שלך אינו נוח ומאורגן בצורה מיטבית.
יחד עם זה המושג זקוף משמש להרבה אנשים כמילה המתארת משהו אחר מזקיפות אמיתית. זקוף אינו תמיד ישר וזקוף הוא משהו המתרחש מעצמו כאשר אנו מפסיקים להפריע לעצמנו עם מאמצי סרק ומתח מוגבר. לכן גם איני יודע על מה את מדברת כשאת מדברת על זקיפות.
התנוחה לכשעצמה בהחלט מעוות את עמוד השדרה ומגבילה את הנשימה ואת יכולת הפעולה הנוחה ולכן היא מזיקה .
אני מצרף כאן קישור לסרטון עבודה על כסא לשיפור התנועה של הגב והצוואר ואני מאמין שתמצאי בו עיניין והתחלת דרך לשיפור עצמי. אני ממליץ להמשיך בעבודה עם מורה פלדנקרייז טוב שיעזור לך לגלות דרכים חדשות להתנוgע ולשבת.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור היציבהמעיין22/11/2012
לפני כמה ימים קראתי כתבה שכדי לבחון האם היציבה שלי נכונה אני צריכה לעמוד בצמוד לקיר ולהשחיל את היד בין הקיר לגב התחתון. ההסבר היה שאם היד נכנסת בקלות מידי או מתקשה מאוד להיכנס זה מראה על יציבה לא נכונה. כשעשיתי את הניסוי הזה היד שלי נכנסה מאוד בקלות והיה שם אף מקום ליד נוספת. מה זה אומר? האם אני צריכה לנקוט בפעולה כלשהיא או בטיפול כלשהו כדי לשנות את היציבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהי יציבה טובה
דורית דינור22/11/2012שלום מעיין. היציבה הטובה היא כזאת שמאפשרת לך לעשות מה שאת רוצה בחיים. אין כללים ובטח שאי אפשר למדוד עם הקיר והידיים. הכי חשוב הוא להגיע למצב שאת תדעי מהי היציבה הטובה עבורך ולא תסמכי על מישהו אחר שיתן לך נוסחאות. מה שקובע הוא האם את מרוצה מהיציבה שלך. האם את יציבה, האם יש לך שיווי משקל, האם את יכולה לעמוד, ללכת, להתכופף, לעלות ולרדת מדרגות, לעמוד על רגל אחת כמה שניות, לשבת ולעבור ביניהם בקלות. האם לא כואב לך בגב או במקומות אחרים. יחד עם זאת את היציבה אפשר תמיד לשפר ולשכלל ואת זה אנחנו עושים בשיעורי פלדנקרייז.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי יציבה טובה - תגובה
איתן לרנר24/11/2012
שלום מעיין,
אני מצטרף לדברי דורית ורוצה לחדד. יציבה אינה משהו סטטי הבודק רק כיצד את עומדת או יושבת אלא הדרך בה את עושה שימוש בעצמך ובגופך כשאת נעה בתוך חייך ממצב ותנוחה למצב אחר.נכון או לא נכון אינו דבר שניתן להגדיר רק מבחוץ וכאשר את יכולה לפעול בקלות ונוחות ולנשום ולפעול בצורה בה את מעוניינת , יציבתך טובה יותר .תמיד ניתן לשפר ולשכלל באמצעות שיעורים בקבוצה .
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינה לתינוקצאלה13/11/2012
האם בטוח להשתמש בטרמפולינה לתינוק שגורמת לויברציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמפולינה לתינוק - תגובה
איתן לרנר13/11/2012שלום לך ,
איני יודע מה כוונתך במילה בטוח אך לפחות מהבחינה ההתפתחותית לא כדאי להשכיב תינוק על טרמפולינה, עם או בלי ויברציות . המתקן הזה גורם לתינוק לשקוע קצת לתוכו אך גם אם היא מתוחה היא בזוית שלא מאפשרת לתינוק לנוע בחופשיות. היא מציבה אותו בחצי שכיבה חצי ישיבה ואני לא מוצא את הטוב שבה. לגבי ויברציות אני מניח שאין בהן רע לכשעצמן אך איני מוצא את התועלת שבהן
מקווה שעזרתי
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטיחות בטרמפולינה לתינוק -
דורית דינור22/11/2012שלום צאלה. את מבקשת תו תקן לבטיחות ואת זה לא אוכל לתת כאן. זה תלוי בגיל התינוק בגודלו ובדינמיות שלו. אני מכירה כמה טרמפולינות לתינוק, הן נראות כמו כורסה שמבוגרים אוהבים לשכב בה, או ערסל. הויברציות הן מכניות. אין לי מידע לגבי הבטיחות שלהן כי לא ראיתי לא את התינוק ולא את הטרמפולינה. לעניות דעתי, אם אפשר להחזיק את התינוק ולנענע אותו זה עדיף. הויברציות אינן תחליף. העירסול בטרמפולינה גם הוא אינו תחליף לשכיבה על מזרון על הרצפה, או להחזקה בידיים. יחד עם זאת, המציאות מכתיבה. בברכה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאקיםטניה31/10/2012
האם מסוכן להוציא קנקים מהעצמות.. הבת שלי עושה באופן קבוע וזה מפחיד אותי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאקים - תגובה
איתן לרנר31/10/2012טניה שלום
לא ידוע להגיד לך באופן מוסמך אבל הנטייה שלי היא לחשוב שמדובר במתח שמתפרק ולא מזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנאקים -מה מפחיד בזה
דורית דינור05/11/2012שלום טניה
גם אני לא יודעת מהם הקנאקים, ואינני חושבת שמישהו יודע. יש אנשים שיש להם אפשרות להוציא אותם ואחרים שלא. כל פעולה הדורשת הפעלת כוח רב על המפרקים, במיוחד הקטנים של האצבעות, עלולה ליצור עליהם עומס מיותר. יחד עם זאת אין ממה לפחד כאן. אם זה לא היה נעים לה, לא היתה עושה את זה. ייתכן שתפסיק בעצמה אחרי כמה זמן. בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכוניםרונן23/10/2012
נתקלתי במעין הליכונים כאלה לתינוקות שאמורים לעודד הליכה? מועיל או מזיק? זה נראה לי דבר שצריך להתפתח בצורה טבעית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכונים - תגובה
איתן לרנר23/10/2012לגמרי מיותר ואף מזיק. את צודקת (או אתה) לחלוטין, הליכה כמו כל למידה ובוודאי הקשורה להתפתחותנו הטבעית אמורה להתפתח מעצמה ולהבשיל בזמנה.
זה נראה כמו עוד אחד מסדרת הבייבי יוגה/באך/פלדנקרייז ואחרים שאנשים מיצרים. זה עונה על חששות סמויים או גלויים של הורים ומייצר הרבה כסף עבור המוכרים.
כל התערבות בהתפתחות הזו מבלי שיש הצדקה כמו בעיה ועיכוב יכולה לפגוע בכושר הלמידה ומכאן כושר החיים של הילד. ייחודית לנושא הליכה, גם אם היתה בעיה בהליכה לא הייתי מעז להעמיד ילד או לתת לו הליכון שיעודד אותו ללכת. זה לוקח אותו באופן מלאכותי ועם מוצר מלאכותי לכיוון שהוא אינו יודע להתמודד איתו. ועם ילד עם בעייה אמיתית עובדים אחרת על התפתחותו.
ובקיצור, ככל שנמעט לעודד התפתחות ונתבונן ונקבל את הילד (בתנאי שאין בעיה אמיתית)
ונארה את האופן בו הוא מתפתח בצורה טבעית וכה מלאת חיים ומפתיע, נזנח את רעיונות העיוועים האלה של שיפור או עידוד לילדים בריאים.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכונים - תגובה
דורית דינור25/10/2012שלום רונן
מי שמוכר את ההליכונים, מעוניין בעסק שבדבר, אך אין שום צורך לעזור לתינוק ללכת. להיפך, תינוק ששמים בהליכון, מרגיש כבול להליכון, אולי אפילו צריך להתאים את עצמו לצורה של ההליכון וזה מגביל ומעכב את ההליכה הטבעית. ההליכונים שראיתי מעודדים הליכה תוך כדי ישיבה, כלומר נותנים תמיכה באגן והרגלים מטיילות בעצמן בלי לשאת את משקל הגוף כולו. זאת אינה הליכה מומלצת.
כפי שאיתן כותב, כדאי לתת לתינוקות את הזמן והתנאים ללמוד בעצמם וליעמד וללכת בדרכם. גם את ההתחלה מגמגמת, גם אם יש נפילות בהתחלה, גם אם ההליכה מתעכבת, אנא התאזרו בסבלנות...כל התינוקות הבריאים הולכים, רצים ונהנים. דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להשכיב תינוקטל14/10/2012
על הגב? על הבטן? שמעתי שיכול חו"ח לגרום למוות בעריסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להשכיב תינוק - תגובה
דורית דינור14/10/2012שלום טל, השאלה שלך מעסיקה רבים ואין עליה תשובה חד משמעית. את יכולה להשכיב את התינוק על הגב או על הצד וכאשר את לידו גם מידי פעם על הבטן. העניין החשוב הוא שהתינוק ילמד בשלב מסוים לעבור בעצמו מהגב לבטן ובחזרה. למיטב ידיעתי, לא ידועים הגורמים למוות בעריסה ואין כל עדות לכך שהסיבה היא תינוק ששכב על הבטן דווקא. בברכה חמה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)