מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמירי19/12/2010
שלום , 2 שאלות בבקשה :
הקטנה שלי שבוע הבא בת 4 חודשים. היא מצליחה להרים מעט מאוד את הראש רק כשהיא תמכת במרפקים..היא לא מרימה מעבר לזה...אנחנו מתרגלות כבר זמן מה וזה השיפור היחידי כרגע.... האם מומלץ ךהגיע לרופא התפתחות לבדיקה??....
דבר נוסף , אני שרה לה ומדברת איתה הרבה..היא מגיבה בחיוכים רבים ותנועות גוף אך לא מקשקשת איתי בחזרה.... מהו הטווח שבו כבר התינוק אמור לקשקש בחזרה...?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך לתרגל ?
איתן לרנר19/12/2010מירי שלום
משאלתך אני מבין שאת מתרגלת עם ביתך הרמת ראש ומכך אני מבין שהיא על הבטן כבר מגיל קטן. קשה לי להבין מדברייך למה את מתכוונת במילה תרגול.התפתחות התינוק כל עוד אין עיכוב שנובע מקשיים שונים, היא דבר טבעי ויותר מכך היא דבר שהתינוק חווה ולומד ללא צורך בתרגול.אני מניח שהקושי שלה בהרמת החזה (שהופכת את ההזדקפות לדבר קל ואת הרמת הראש לאפשרית ללא מאמץ) נובעת אולי מהשכבה מוקדמת על הבטן שמאתגרת אותה. מה קורה כאשר היא על גבה? האם היא מקשיתה את הגב?האם היא מתגלגלת ומתהפכת אל הבטן בקלות ובחזרה?אם התשובה לכך היא שלילית הייתי משכיב אותה על הגב ומאפשר לה לחפש את דרכה אל הבטן לבד.הרמת הראש והחזה יבואו הרבה יותר בקלות לאחר מכן.
קשה לי לראות את התמונה כוללת מתיאור מילולי ועל מנת לענות לך יותר אם יש בעיה ולעזור לשנות במידת הצורך אצטרך לראות אתכן בפגישה אישית.
באשר להתפתחות הקשר והשפה,נשמע מדברייך שהיא תינוקת בריאה ומתקשרת ויש להניח שהקשקושים יגיעו בזמנם.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לתרגל תינוקות
דורית דינור21/12/2010שלום מירי
שאלתך מראה על מעורבות עמוקה וחיובית שלך בהתפתחות התינוקת שלך. השאלה שלך, היא שאלה מרכזית בתקופה של הבת שלך. איך והאם לתרגל?
ברור כי הרמת הראש בשכיבה על הבטן היא חלק ממערך התפתחותי מורכב שכולל את אירגון כל הגב, האגן, הרגליים, היכולת להישען ואת העניין הגובר בסביבה. אי אפשר לתת לך תשובה ברורה מה כדאי לעשות, אלא רק לאחר שרואים את התינוקת ואותך. יש משחקים שאפשר וכדאי לשחק איתה, לא הייתי קוראת לזה תרגול. בין המשחקים, צרי איתה קשר עין מקרוב ככל האפשר ומה שיותר, צרי איתה מגע בכל חלקי גופה, ככל האפשר יותר, גם בלי בגדים. אם תרצי לקבל הדגמה, או לקבל הדרכה מעבר לכך, את מוזמנת לקבוע מפגש. ייתכן שמפגש אחד כבר ייתן לך מידע על מה להסתכל, איך ליצור גירוי בעדינות, בלי התערבות, בתהליך המופלא של התפתחות התינוקת.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורסי מוריםטליה04/12/2010
שלום,
אני מעוניינת לקבל מידע על קורסי מורים לפלדנקרייז.
תודה.
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסי מורים - תגובה
איתן לרנר05/12/2010אנא פני לאתר האגודה למורים מוסמכים בשיטת פלדנקרייז
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקורסי מורים תגובה
איתן לרנר05/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרמי21/11/2010
שלום רב,
יש לי תינוק בן שאתמול היה בן חודש,ביומיים האחרונים הוא התהפך מהבטן אל הגב,זה נראה מאוד מוקדם,אני טועה?
שאלה נוספת-כיצד לגרום לו להיות על הבטן יותר לאורך זמן?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם מידי לשכב על הבטן
איתן לרנר21/11/2010שלום רמי
אכן מוקדם מידי.אני תוהה האם זה לא קשור לעובדה שאתה מניח אותו על הבטן.אני מציע לך לקרוא את את התגובה הקודמת שלי להודעה שלפניך.תוכל לראות מדוע אני ממליץ מאוד לא להניח על הבטן לפני שהילד מתהפך לבד מהגב אל הבטן בתהליך למידה וחניכה עצמית ומרגיש שולט בתהליך וחש בנוח על הבטן.לפני כן ,שהות על הבטן מפריעה לו והוא אינו בשל לה עדיין .לא נוח לו על הבטן והוא מחפש דרך ואולי לכן הוא מתהפך אל הגב.
לרוב תינוקות נתקעים במצב זה המאלץ אותם להרים ראש בטרם שרירי הגב והשרירים הנגדיים הכופפים יכולים להרים את החזה עם הראש.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל בכל זאת:
סיגלית27/11/2010אני לא מבינה-בכל מקום שאני קוראת יש המלצות לשכב על הבטן בזמן עירות ובהשגחה כבר מגיל 0.גם הרופאים אמרו לי לעשות כך.
אין ספק שהוא לא אוהב את זה,הוא מתעצבן ומנסה להתהפך מה שמצליח לו לעיתים.
מה ההסבר הספציפי מדוע שלא לשים על הבטן.אז בעצם מתי כן לשים על הבטן,באיזה גיל?ומה כן לעשות על מנת לחזק את כל השרירים באזור הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל בכל זאת: - תגובה
איתן לרנר28/11/2010שלום סיגלית
אני מציע שוב שתקראו את התגובה הקודמת שמפרטת יותר את הסיבות. אנשי מקצוע שמבינים המון בגוף האדם אינם מתמחים בהכרח בתנועה והתפתחות והאופן בו אנו לומדים להתנועע ולתפקד. תינוק שמושכב על ביטנו טרם למד בעצמו להתהפך הלוך וחזור כרצונו, מוגבל בשכיבה על הבטן כיוון שאין לו אפשרות לתנועות האקראיות החשובות כל כך להתפתחות ובנוסף, התנוחה מכריחה אותו להרים את הראש ללא הידע והניסיון כיצד להרים את כל החזה (מה שצריך בשביל הרמת ראש טוב ונוחה).את כל זה הוא לומד בתהליך ההתפתחות מהגב אל הבטן וחזרה. ולכן אני מציע להשכיב על הגב , להחזיק הרבה על הידיים ועל הגוף בתנועה ובמנוחה(התינוק חש את תנועותייכם ולומד בדרך זו).כאשר התינוק מתהפך בקלות אפשר להשכיבו גם על הבטן ורוב הסיכויים שאז הוא יעדיף כבר להיות במצב זה וממנו לזחול ולהתיישב וכן הלאה.
נ.ב:אין ורך לחזק שרירים .ההתפתחות התנועתית לא עובדת בהסתכלות מקומית של חיזוק שרירים .זהו תהליך מאוד מורכב של יחסי שלד-שרירים - מוח שבו יש חשיבות להבשלה של כל תפקוד וחלק וכל הקדמה וכפייה עלולה לגרום לאי נוחות ולעיכוב בלמידה והתפתחות.
מקווה שהבהרתי
יום טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה10/11/2010
שלום,
בתי בעוד 4 ימים תהיה בת 3 חודשים ורציתי לדעתבאיזה גיל היא אמורה לשכב על הבטן ולהחזיק את ראשה?
כיום היא מחזיקה ממש ל2 דקות ואז מורידה ראש בחלק מהפעמים היא בוכה ובחלק מהפעמים מרימה את הראש לעוד דקה או 2. במהלך היום אני מנסה כמה פעמים כדי שלפחות כל פעם היא תהיה כמה דק', חשוב לציין שלישו היא מאוד אוהבת על הבטן וזו השינה הטובה ביותר שלה.
תודה רבה, והמשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי כדאי להשכיב על הבטן
איתן לרנר10/11/2010שרה שלום
משאלתך אני מבין מבין השורות שאת משכיבה את ביתך על הבטן.האם היא למדה להתהפך מהגב אל הבטן בעצמה ויודעת לעשות זאת באופן נשלט ומוכר לה?אני מניח שמה שאומר לך ישמע לך שונה בגלל ההמלצות להשכיב על הבטן כדי לחזק חגורת כתפיים.המלצות שכל כך רווחות בקרב אנשי הרפואה. ילד שמונח על גבו או נמצא על הידיים כמה שיותר נמצא במצב הרצוי לו מבחינת נוחות והתפתחות ואני אסביר. כשאנו נמצאים ברחם תנועות גופנו בתוך נוזל הרחם הן של כפיפה וחזרה כשהידיים והרגליים נעות באקראי. כשהתינוק נולד הוא מתמודד עם כוח המשיכה שהוא חוויה חדשה עבורו.המצב היחידי המוכר לו בשלב הראשון הוא של אותן תנועות כפיפה לפנים ואותן ניתן לעשות על הגב שכן אז הידיים והרגליים חופשיות לעשות תנועות אקראיות.תנועות אלה חשובות והכרחיות להתפתחות המוח והתנועה ומהן הילד מעצב בהדרגה היכרות עם גופו וגפיו ולומד לשלוט בתנועותיו.
כאשר הילד לומד להתהפך לבד אל הבטן ובחזרה בתהליך למידה אורגני הוא לומד לשם כך את כל מה שיצטרך לו שכאשר ישכב על הבטן יוכל להרים את חגורת הכתפיים והחזה(ולא רק את הראש) בקלות.
כאשר אנו משכיבים את הילד טרם הזמן על הבטן אנו מגבילים את תנועות האקראי ומכירחים אותו להתאמץ ולהשתמש בשרירי הגב הזוקפים באופן שהוא אינו בשל לו עדיין.מניסיוני כאשר ילד מתהפך לבד אל הבטן ועושה זאת באופן נשלט,הוא מרים את חזהו וראשו בקלות רבה.לכן הצעתי לך היא להניחה על הגב ולהחזיק אותה כמה שיותר עלייך על מנת לאפשר לה להתפתח באופן מלא וטבעי. אין צורך לאמן אותה לשאת את ראשה.
את מוזמנת לפנות אלינו במידה שיש לך עוד שאלות
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשכב על הבטן, מתי ואיך
דורית דינור10/11/2010שלום לך שרה. לפי מה שאת כותבת, התינוקת שלך שוכבת הקלות על הבטן, נרדמת ואפילו נוח לה. לכן, השאלה, איך להשכיב אותה אינה רלוונטית. השאלה הנוספת היא לגבי הרמת הראש בשכיבה על הבטן. כדי שהיא תרים את הראש, הפעולה הזאת יכולה להיות לה קלה ונעימה. להערכתי, יש מקום ללמד אותה איך להרים את הראש. זה כרוך בין השאר בתיאום בין השרירים הזוקפים, (של הגב) ובין השרירים הכופפים, (שרירי הבטן). זה כרוך בתיאומים נוספים כמובן.
אם התינוקת שוכבת על הבטן וממשיכה לא לדעת איך להרים את הראש, כדאי לתת לה שיעור אחד או יותר בשיטת פלדנקרייז או בשיטת שלהב. בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות - בן 3.5 חודשיםruru31/10/2010
בני בן ה3.5 חודשים מתהפך כבר חודש+ מהגב לבטן. הבעיה היא שהוא עדיין לא מתהפך מהבטן לגב בחזרה. כשהוא על הבטן, אחרי כמה דקות, נמאס לו והוא מתחיל להתעצבן, לדחוף את הראש בתוך המזרון.. אני מניחה שאם הוא היה יודע להתהפך חזרה, הוא היה מתהפך חזרה על הגב במקום להיות לא נינוח ולדחוף את הראש לתוך המזרון מלווה בקולות אי שביעות רצון.
מה אני יכולה לעשות היום כדי לעודד את ההתהפכות מבטן לגב? האם זה תקין שהוא מתהפך מגב לבטן תקופה ארוכה ולא מנסה אפילו להתהפך חזרה על הגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות לשני הכיוונים
דורית דינור31/10/2010שלום מאיה. נכון שההתהפכות בשלב המפותח שלה כוללת גם הלוך וגם חזור. בשלב הזה בנך עדיין לא מתהפך מהבטן לגב וגם כנראה שלא נוח לו לשכב על הבטן. לצערי לא אוכל לתת לך עצה באינטרנט מה ואיך לעשות איתו. אך, במ]גש אחד או יותר, ניתן לעזור לו ללמוד איך לשכב בנוחיות על הבטן וגם לחזור משם אל הגב. הנוחיות בשכיבה על הבטן קשורה באיזון הטונוס של שרירי הגב והבטן, ביכולתו להישען על החלק הקדמי , ביכולתו להרים את הראש ולהניע אותו, ועוד. אני בהחלט ממליצה שתעזרו לו כבר בשלב מוקדם כזה, כדי שתהיה לו תחושה טובה עם עצמו ולא תסכול. את מוזמנת ליצור קשר איתי אן עם איתן או עם כל מי שעובד עם תינוקות. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות - בן 3.5 חודשים - תגובה
איתן לרנר31/10/2010היי מאיה
כפי שכתבה דורית ,קשה לענות ללא מראה עיניים על מנת להחליט אם משהו מפריע לו או שזו דרכו להתפתח. על פניו הוא עדיין קטנטן ואיני רואה בעיה בכך שהוא נשאר זמן רב על הבטן ללא יכולת וידע להתהפך בחזרה.זה לוקח זמן ותהליך ארוך של התנסויות חוזרות ונשנות בכל מיני אופנים עד ששולטים בתנועות ההתהפכות לשני הכיוונים. מצד שני יתכן שמשהו באמת מפריע לו ומעכב אותו ואת זה רצוי לראות מוקדם ככל האפשר. אחד מאיתנו ישמח להיפגש איתך ולייעץ
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר שעור פלדנקרייזגילה25/10/2010
שלום
ישלי פריצת דיסק בL5S1 לאחר שעור פרטני הופיע לי כאב חזק האם מומלץ לי להמשיך או שזה מראה שגופי אינו יכול עדיין להתעמל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר שעור פלדנקרייז - תגובה
איתן לרנר25/10/2010שלום יעל
ככלל שיעורי פלדנקרייז פרטניים אינם אמורים לגרום כאב .המורה עובד בעדינות ובאיטיות מרובים על מנת לאפשר לך לחוש את עצמך ואופן התנועה ומציע הצעות תנועה חדשות.לעיתים אנשים חוזרים לאחר השיעור לפעולה הרגלית ז"א מתנועעים באופן בו הם רגילים ועל רקע האיכות החדשה שנרכשה בשיעור והתבנית השרירית -שלדית החדשה התנועה ההרגלית גורמת לכאב ונחווית באופן חד יותר.יתכן שזה המקרה.
למעט מצבים נדירים מאוד אין מניעה לעשות שיעורים פרטניים וכדאי לשתף את המורה שעבד איתך בחוויתך ולהיות ערה בזמן השיעור לתחושות של אי נוחות ולו הקלה ביותר ולהעיר על כך בזמן אמת.יחד עם זאת כדאי לבדוק עם רופא האם יש הדרדרות במצב הדיסק הפרוץ.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב לאחר שעור פלדנקרייז - תגובה
דורית דינור25/10/2010שלום יעל. אני מסכימה עם מה שאיתן כותב. אני מכירה את המצב מחוויה של אנשים שהיו אצלי. לא תמיד יש לי הסבר לתופעה. אף אחד לא יודע בדיוק מה גורם לכאב, מלבד אם מושכים, לוחצים או דוחפים בכוח. זה לא קורה בשיעור פלדנקרייז. לעיתים, אדם מרגיש כל כך נוח עם עצמו אחרי שיעור ומרשה לעצמו לבדוק ולעשות תנועות שבעיני הן מוגזמות ובעיניו הן רגילות. הבדיקה הזאת עלולה ליצור הידרדרות. ייתכן שאת מודעת לכך וייתכן שעדיין לא. אני מניחה שהכאב שהיה לך אחרי השיעור הוא כאב מוכר לך ולא קרה בגלל השיעור. בכל מקרה כדאי לזכור ששיטת פלדנקרייז מתחילה תהליך ואינה מתפקדת כשיטה לשיכוך כאבים. לכן לא הייתי מחליטה על סמך מקרה כזה. יחד עם זאת, ייתכן שעליך להמתין עוד זמן מה אחרי תקופת כאבים חזקים. ההחלטה בידייך.
בהצלחה ותרגישי טוב, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני24/10/2010
בני בן החמישה וחצי חודשים ממהר - זוחל כבר חודשיים, יושב כמעט לבד, וכבר זמן מה מנסה לעמוד כאשר נתקל במשהו שמאפשר לו לטפס עליו. ניכר שהוא מבסוט מאד מהעניין. לאור העובדה שתמיד אומרים 'לא להעמיד' (למה?) אני תוהה אם זה שהוא עושה זאת ספונטנית הופך את זה לבסדר או שלנסות למנוע ממנו לעשות זאת מפאת גילו הצעיר? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה נובעת המהירות
איתן לרנר24/10/2010חני שלום ,
ראשית לשאלתך בסוגריים ,מדוע לא להעמיד?: כאשר אנו מעמידים תינוק לפני שלמד בדרכים רבות ובמשך הזמן לארגן את השלד והשרירים לקראת עמידה אנו מפריעים בתהליך הטבעי.המוח ומערכת העצבים עדיין לא מאפשרים את המצב הזה וזה כרוך בלמידה רב שכבתית המתרחשת כל הזמן אצל תינוקות וילדים.הסיבה השנייה קשורה לראשונה.על מנת לעמוד כראוי ומאוחר יותר ללכת ולקפוץ באופן נוח וקל, הילד צריך להגיע למצב העמידה כאשר הוא מסוגל לשאת את משקלו במרחב בצורה זקופה ולהיות מסוגל לתאם בין שרירי הגוף השונים לצורך כך.תהליך זה הוא תהליך ארוך של חניכה עצמית.כאשר מעמידים טרם הזמן אנו עלולים לגרום מאמצים מיותרים ושימוש לא נכון בשלד כיוון שהוא נאלץ לשאת את עצמו כשאינו יודע כיצד.
לגבי העובדה שבנך עובר תהליך מואץ .יש ילדים שלגבייהם זה בסדר, יחד עם זאת לא מעט פעמים ילד ממהר לשלבים הבאים כיוון שהוא מתקשה בתנועה.את זה כמובן קשה לדעת מבלי לראות אותו וכדאי לברר זאת מוקדם ככל האפשר. אני ממליץ לך ללכת למומחה ללמידה באמצעות תנועה בשיטת פלדנקרייז,אם תרצי תוכלי לפנות אליי או לדורית לצורך כך.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת זיסק צוואריאורית פרג14/10/2010
שלום!אני סובלת מפריצת דיסק צווארי וכנראה גם מותני.רכשתי דיסק של אלי וולדר ואני מבצעת כמעט כל יום שיעור המותאם לצוואר ולגב תחתון.האם נכון לעשות זאת?
האם לבחור בפיזיוטרפיה?לפני 4 שנים טופלתי בשיטת פלדנקרייז .טיפול אישי הן על מיטת הטיפולים והן במים. נהנתי מאד אך הטיפול היה מאד יקר.
מחכה לעצתכם
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריצת דיסק צווארי - תגובה
איתן לרנר14/10/2010שלום אורית ,
עבודה עצמית עם דיסק בבית היא דרך נפלאה להשלמת העבודה הקבוצתית ו/או השיעור האישי המונחים על ידי מורה .שיטת פלדנקרייז היא שיטה מורכבת שנוכחות מורה חשובה בה מאוד לצורך עבודה יעילה ומותאמת לתלמיד.
באשר לטיפולים או לשיעורים האישיים כפי שאנו מכנים אותם:אני מבין שהעלות יקרה לך אך עם זאת זאת השיטה עליה אני ממליץ לצורך שיפור היכולת התנועתית והתפקוד ומתוך ניסיון ,השיעורים האלה משפרים משמעותית ולפעמים עוזרים להיפטר לגמרי מכאב ומבעיות שלד ,תחושה ותנועה.
את מוזמנת לפנות אליי ,בימים אלה אני מאפשר סדרת טיפולים במחיר מיוחד להיכרות עם השיטה.
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק צווארי - תגובה
דורית דינור14/10/2010שלום אורית
פריצת דיסק היא מטרד גדול המלווה בכאבים. את כותבת על טיפולים שעשית והיו נעימים. השאלה אינה כמה הם עלו אלא מידת היעילות שלהם והאם זה עזר לך, או שיפר את איכות חייך. לפעמים כדאי לעשות מאמץ כלכלי לתקופה מסוימת ולבדוק האם שיטת פלדנקרייז תשפר את חייך. אם כן, המחיר כדאי. בכל מקרה, אני ממליצה לך לקבל סדרת שיעורים אישיים שאחריהם תשתתפי בקבוצה עם מורה אמיתי שגם רואה אותך ויכול להפנות את תשומת ליבך למה שאת עושה ואיך את עושה זאת. בשלב זה, אינני ממליצה לך לעשות שיעורים מטייפ. תוכלי לעשות שיעורים מטייפ, אחרי שתרכשי ניסיון בשיעורים חיים. הסיבה היא שאת השיעורים בשיטת פלדנקרייז עושים בדרך מיוחדת, בלי מאמץ ובעדינות, תוך הפניית תשומת לב. את זה אי אפשר ללמוד מספר או מטייפ.
בהצלחה רבה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייזשולה06/10/2010
היכן בפורום נמצא הסבר על השיטה?אומקור או אתר אחר עליו את ממליצה? תודה דורית על הסבריך המפורטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז - מידע
דורית דינור06/10/2010שלום אלה
תוכלו לגלוש באינטרנט, לחפש בגוגל את המילה פלדנקרייז, להגיע לאתר שלי או של איתן וגם לאתרים נוספים המסבירים על השיטה. כמו כן, את מוזמנת להתקשר אלי בטלפון ולשוחח בעל פה. כמו כן, מומלץ לנסות על עצמך ולהבחין מה את מרגישה. השיטה מבוססת על טיפוח התחושה שלך את עצמך, ההיכרות עם החושים העצמיים, עם הנוחיות שלך. לא אומרים לך מה לעשות, אלא שואלים אותך איך זה מרגיש בכל תנועה ותנועה. עצם ההתייחסות ותשומת הלב, יוצרים שיפור משמעותי. שיטת פלדנקרייז מאופיינת בתפיסה ייחודית, שונה מהמקובל. בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז - תגובה
איתן לרנר06/10/2010אלה שלום
כפי שאמרה דורית תוכלי להיכנס לאתר שלי ושלה לקרוא מאמרים וכתבות.בנוסף את מוזמנת להתקשר אליי על פי הפרטים הרשומים בכניסה לפורום ואשמח להסביר לעומק
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקריזשולה05/10/2010
האם התעמלות זו עדיפה על פילטאיס ויוגה .במאמר בריאות היתה כתבה של 2 נשים שקבלו שבץ כתוצאה מתנועות מסוימות בהתעמלויות אילו:למשל :כפיפות הרבה זמן עם הראש למטה או מתיחת צואר. אני בת 53 לא התעמלתי מספר שנים מה המלצתך?תודה עבור ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז - איך בוחרים מה לעשות
דורית דינור05/10/2010שלום אלה. את שואלת מה כדאי לעשות עם עצמך: פלדנקרייז, פילאטיס או יוגה. הדרך הטובה ביותר תהיה שתנסי כל אחד מהשיטות למשך פרק זמן מסוים ותחליטי מה הכי נעים, מועיל, מעניין לך. הסכנה לשבץ מכל אחת מהשיטות אינה מהותית. בכל מקרה, מה שתבחרי, הקשיבי לעצמך לפני הכל ותעשי רק מה שנעים, נוח וקל לך לעשות. תוכלי לקרוא בפורום זה כמה תגובות והסברים על מהותה של שיטת פלדנקרייז ומה הייחודיות שלה, לכל אחד וגם לך. שתהיה לך הרבה הנאה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקריז - תגובה
איתן לרנר05/10/2010שלום אלה
פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות כלל וכלל ואין לפיכך דימיון בינה לבין יוגה או פחלאטיס. זוהי שיטה מתוכללת ומקיפה ללמידה אורגנית ושיפור היכולת האנשוית לנוע ולתפקד.השיטה שלנו כל כך מעודנת וכרוכה בקשב לעצמך שאיני רואה סכנה לשבץ אלא כמובן אם יש לך מצב מיוחד שלא מאפשר תנועות מסוימות וזה כבר מצריך התייעצות עם רופא.
אני דווקא עובד עם פגועי מוח ושבץ ועוזר להם לשפר את התפקוד דבר שהוא חלק מהיכולת שהשיטה מלמדת.
בהצלחה ובהנאה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז פילאטיס ויוגה-התעמלות ???
כרמית07/12/2010פלדנקרייז היא אכן לא התעמלות מנסיוני בשיטה והיא דרך נפלאה בעיני.
פילאטיס אינני מכירה.
אולם להגיד על יוגה שזה התעמלות זה פשוט חוסר ידע מוחלט והטעייה של ממש.
אני נהנית לקרוא כאן בפורום ולהחכים אולם כשראיתי מה שכתבת כאן איתן, הייתי חייבת להעיר.
היוגה היא אחת משש האסכולות בהינדואיזם.
היוגה היא דרך חיים, מדע, פילוסופיה, תרגול גופני-רוחני שמשקף תרבות עתיקה ועשירה.
היוגה היא כבר בת אלפי שנים(!!!!!!!) והיתה לאורך ההיסטוריה נחלתם של "בודדים".
אותם בודדים העבירו את המוסרת היוגית ממורה לתלמיד לאורך דורות על גבי דורות.
במאה האחרונה חל שינוי ומספר זרמים של היוגה בהודו (תמיד היה את הזרם של הנזירים היוגים ושל הhouse holders כלומר אלו שהם בעלי משפחה והולכים בדרך היוגה) פתחו את היוגה לנחלת כלל החברה.
והשינוי יצר מצב שהיוגה הפכה מ"סוד" שאסור לדבר עליו עם "זרים" לנחלת הכלל.
והידע הזה כשהגיע למערב וגם בהודו עבר מטמורפוזה ונוצרו "זרמים" שונים וחדשים של יוגה. חלקם ואולי אף רבים מהם מהווים לעיתים "סתירה" למקור ואכן נותנים ליוגה תדמית של התעמלות. כמו כן לעיתים למתבונן מבחוץ ולמי שלא חווה מה זה יוגה זה נראה כמו התעמלות (איתן, האם ניסית אי פעם לתרגל יוגה באופן רציני?)
במקור היוגה "מטרתה" היא "השקטת תנודות התודעה" והחלק הפיזי של תרגול תנוחות היוגה (=אסנות) הינו רובד אחד בודד וישנם יוגים שאינם מתרגלים אסנות אפילו לא פעם אחת כל חייהם.
היוגה היא פילוסופיה עניפה רחבה מסועפת שמכילה בתוכה ידע על היבטים נרחבים בחיים. היוגה היא מקור לצמיחה והתפתחות שכל אדם יכול להנות מדרכה אפילו אם לא הגיע ל"מטרה" שכן גם על פי היוגה יש לתרגל באופן כזה שיש לתרגל מבלי ל"צפות לפרי הפעולה". הפרות של הפעולה יגיעו מעצמן...
חשוב להדגיש שכמו שיש מורים לפלדנקרייז שיעשו שרות רע לשם השיטה כך יש גם מורים רבים ליוגה.
החכמה למצוא את המורים שנאמנים ל"מקור" ומדברים אל האדם הספציפי ואל אישיותו וגופו. זה אמנם קשה למצוא, אין רבים כאלה ואפילו בהודו זה לא טרוויאלי למצוא.
אך היוגה עצמה היא לא התעמלות כלל וכלל. היא הרבה מעבר לתרגול הגופני. וגם התרגול הגופני בזרמים השומרים נאמנות למקור היוגה יש בהן חוכמה וידע נצבר של אלפי שנה. וכראיה שיטות תרגול רבות לרבות פילאטיס וכן כן גם פלדנקרייז שאבו השראה,ידע וגישה מהיוגה.
הפלדנקרייז היא שיטה מדהימה לדעתי למרות שהינה דרך חדשה לעומת היוגה.
אינני מורה לפלדנקרייז וגם לא ליוגה. אין שום סיבה לפסול או להכפיש דרך אחת כדי לפאר השניה. אני למשל נהנית משתיהן. ולאמר שהפלדנקרייז היא לא התעמלות ולכן לא דומה ליוגה זה ממש לירוק לבאר שאתה שותה ממנה. משה פלדנקרייז עצמו לא היה מתבטא כך בוודאי...
כרמית
חיפה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז פילאטיס ויוגה-התעמלות ??? - תגובה
איתן לרנר07/12/2010כרמית שלום
צר לי שנעלבת כל כך אך לי לא היתה כוונה להוריד מערך היוגה ובוודאי לא הכפשתי פסלתי אותה.
מה שעשיתי היה להגיב לדברי השואלת שקראה לשיטות אלה כולן התעמלות ולדבר על פלדנקרייז. ההבחנה שעשיתי היתה בין שיטה שבה הדגש אינו על עמל ותנועה כשלעצמה אלא על הדרך לשיפורה ושיפור התפקוד. אני מבין שאת נסערת אך אמירות כגון "יריקה לבאר ..." וגו' אינן מתאימות לשיח בפורום זה ובטח לא למה שאני אמרתי.
איני רואה במילה התעמלות מילת גנאי אלא תיאור עובדתי נייטראלי.
תודה על המידע אודות היוגה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז פילאטיס ויוגה-התעמ
כרמית07/12/2010איתן שלום
לא נעלבתי, ובטח שלא כל כך נעלבתי :)
אולם עליי להודות כי תגובתך מוזרה במקצת
אתה אומר שלא היתה לך כוונה להוריד או להכפיש או לפסול היוגה אך כשאתה כותב:
"פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות כלל וכלל ואין לפיכך דימיון בינה לבין יוגה או פחלאטיס"
להבנתי אתה אומר שפלדנקרייז אינה התעמלות ויוגה או פילאטיס הינם כן התעמלות.
אתה אומר: " איני רואה במילה התעמלות מילת גנאי אלא תיאור עובדתי נייטראלי."
אז התיאור העובדתי אינו ניטראלי ואף אינו נכון שכן היוגה אינה התעמלות. ולהגיד שאתה לא רואה בהתעמלות מילת גנאי זה מצחיק אחרי שכתבת :" פלדנקרייז אינה שיטת התעמלות כלל וכלל"
כי כנראה יש לך בעיה שקוראים לפלדנקרייז התעמלות בזמן שהיא לא.
זה אמנם קטנוני לצטט אותך אך תגובתך התמיהה אותי לנוכח הסתירות.
בקיצור אני לא נעלבת כי אני נהנית כאמור משני העולמות.
נהנית מפלדנקרייז ומיוגה מזה שנים רבות.
לא רואה סתירה בין השניים אלא להיפך. הרבה קווים משותפים שתורמים להתפתחותי לאורך השנים.
הסיבה היחידה שהערתי כאן היא כדי שהקוראים בפורום (שגם אני נמנית עליהם ומפיקה הרבה הודות לך ודורית) לא יסיקו מסקנות נמהרות לנוכח הערתך ויוכלו כמוני להנות גם וגם...
ודרך אגב אינני מבינה למה אמירותיי לא מתאימות לפורום
אלא אם כן אתה כועס או נעלב...
אז אין בכוונתי לערער על סמכותך ומצטערת אם הנך מרגיש כך כאן אבל להביע את דעותיי בצורה ענינית נראה לי מתאים בפירוש.
שנראה את האור כל אחד בדרכו או בדרכיו הוא
חג אורים שמח
כרמית
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז פילאטיס ויוגה-התעמ - תגובה
איתן לרנר07/12/2010כרמית שלום
העובדה שפלדנקרייז אינה שיטת התעמלות ושאני טורח להדגיש זאת אינה מצביעה על דעתי על התעמלות ואינך יכולה לראות כאן שום יחס כזה אלא כזה שאת מייחסת לי. בוודאי שלא היתה כאן שום הכפשה של היוגה.
לגבי מה שכתבתי על מה שלא ראוי לדעתי להיות בפורום :אני מזמין דיונים עיניניים ומפרים אך אם תקראי את תגובתך שמסתיימת בנזיפה נוסח "לירוק מן הבאר שאני שותה ממנה.." ,כאן כבר גלשת למשהו לא עינייני ועם טון לא נעים שאני בהחלט מעדיף שישתמשו בו פחות בדיוני הפורום.אני מודה לך על תגובתך העיניינית והמחכימה בנושא היוגה ושוב מיצר על כך שהיוגה לא הוצגה כפי שאת מרגישה שהיא צריכה היתה להיות מוצגת ומזמין אותך להמשיך ליהנות מהפורום ולתרום מהידע שלך בנושאים השונים
חג שמח
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיםורד אנדרסן05/10/2010
הי, שלום.
רמיתי לשאול היכן לומדים את שיטת פלדנקרייז ואיך מתמחים בילדים ותינוקות והאם זה יכול להישתלב בחינוך- למשל גן שמושטט על שיטה זו.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים - תגובה
דורית דינור05/10/2010שלום ורד. שיטת פלדנקרייז נלמדת בבתי ספר פרטיים. יש שלושה כאלו בארץ ובקרוב ייפתחו קורסים למורים בנווה שלום, בתל אביב ובוינגייט. לפרטים, היכנסי לאתר של אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז בפרק לימודים והסמכה.
במקביל נפתחים קורסים למדריכים בשיטת שלהב לליווי התפתחותי של תינוקות וילדים. הקורס מבוסס על תובנות משיטת פלדנקרייז, אך אינו מחייב הסמכה קודמת בפלדנקרייז. לעניות דעתי, מומלץ ללמוד קודם את שיטת פלדנקרייז ורק אחר כך להתמוחת בתינוקות וילדים. אך יהיו אחרים שיחלקו עלי בזה. לגבי שאלתך על גן ילדים, ישנם מורים לפלדנקרייז המעבירים חוגים ושיעורי פלדנקרייז בגני ילדים. זאת שיטה המתאימה לילדים והיא מומלצת מאוד ללימוד ולשיפור התפקוד של הילדים. בהצלחה לך, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים - תגובה
איתן לרנר05/10/2010ורד שלום
אני מצטרף ומחזק את דבריה של דורית. את יכולה ללמוד אצל חוה שלהב אבל כאחד שעובד עם תינוקות וילדים עם צרכים מיוחדים אני יכול לומר לך שלימודי פלדנקרייז ארוכים והרבה ניסיון והשתלמויות הביאו אותי לאחר הרבה שנים ללמוד ולהתמחות בעבודה עם תינוקות וילדים ואני ממליץ ללכת ללמוד ולעבוד קודם בפלדנקרייז כמורה למבוגרים ואז להתחיל לעבוד עם תינוקות.אני למדתי בארצות הברית אצל ענת בניאל התמחות בעבודה עם תינוקות וילדים עם בעיות ועיכוב התפתחותי.
חשוב לדעת שלימודים אצל שלהב לא הופכים אותך למורה לפלדנקרייז לתינוקות(אלא אם את מורה לפלדנקרייז כאמור) אלא למדריכה לליווי התפתחותי .
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייזמרים מהדרום04/10/2010
אני מנוייה במכון כושר בבאר שבע.
והיום פעם ראשונה הצטרפתי לקבוצה של" פלדנקרייז..
בהתחלה קצת הביך אותי ,לא הבנתי מה המדריכה רוצה!!
אך ככל שהשעור נמשך כך גילתי כמה זה מדבר אליי
ומרגע זה .. פעם בשבוע חייבת לבקר בשיעור הזה?
לא מוותרת!!
הרגשתי שאני מזיזה אזורים בגופי (כמו הבהונות של רגלייי) ..בוהן בוהן הצלחתי להזיז בחיים לא האמנתי שאני יכולה להזיז כל בוהן בנפרד!!
מדהים מאוד מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז - תגובה
איתן לרנר05/10/2010תודה מרייים על הברכה המצולמת .אני שמח שאת מוצאת את השיטה מעניינת ומיוחדת ויודע שנכונו לך עוד הפתעות רבות ומסקרנות בתהליך הגילוי העצמי שהשיטה מעוררת ומפתחת.
שנה טובה גם לך מאיתנו
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז ל"דוסים" ועוד שאלהשטרודל28/09/2010
חג שמח,
אני מחפש באזור המרכז (ר"ג,גבעתיים,בני ברק) חוג פלדנ' לדתיים מבוגרים או ליתר דיוק מבוגרים "צעירים" בסביבות גיל 30-40 (כלומר כוונתי לשיעור שאינו מעורב) (ואפילו עדיף לטעמי במידה ויש כזה, סטודיו ובו מגוון של שיעורים על מנת שלא אצטרך לכוון את עצמי ליום ספציפי דווקא).
נורא קשה עם הנושא הזה במקום בו אני נמצא, לצערי לא תמיד קיימת בחברה הדתית מודעות לנושא הזה עקב סגנון החיים המיוחד (אבל אולי בעזרתכם אפשר יהיה לשפר את המודעות תרתי משמע), מה עוד שקשה יהיה לי לגייס אנשים לקבוצה ובטח כאלה שלא יודעים מה זה פלדנקרייז....
שאלה נוספת לגבי גמישות, אני די "בעייתי" (אם כי למרבה האבסורד בגדר הנורמה, ככה זה כשרב היום יושבים במשרד) ואפילו לנעול נעל קצת קשה לי. קשה לי אפילו לבצע תרגילי גמישות בסיסיים כמו לישר את הרגל. האם בשיטה אוכל לשפר את גמישותי ולעבוד על כך באופן תמידי ?
תודה מראש וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לדתיים
איתן לרנר28/09/2010שלום שטרודל ,
נדמה לי שפנית פעם דרך האגודה למורים .אני לא מלמד קבוצות בלעדיות לדתיים או לגברים.אני עובד בקבוצות קטנות ולכן יש אפשרות לפחות לעת עתה להצטרף ליום שני ב 0800 בה יש גברים בלבד כרגע.מעבר לכך אם תצליח לצרף עוד שני אנשים אפתח עבורכם קבוצה נוספת.
באשר לשאלתך המסיימת , כן בהחלט .עבודה קבועה בשיטה עוזרת להתגמש בתנועה ובחשיבה ובמוח בכלל ולהפוך ספוטני , גמיש , יצירתי וחיוני יותר.
חג שמח לך
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה.
שטרודל29/09/2010ועל הנכונות.
לגבי השיעור ביום שני ב- 8:00 בבוקר זה בעייתי מכיוון שאני עובד באותה השעה.
רשמתי לפני ואנסה לגבש אנשים לכדי קבוצה.
שוב רב תודות על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית21/09/2010
אודה להתייחסות מהירה מאחר ואני מודאגת מאוד... בני בן 6 חודשים ומזה מספר ימים מושך את הראש אחורה או לצדדים. כשהוא עושה זאת, בד"כ זה נראה כמו הימתחות לאחור או לצד מס' פעמים ברצף. היינו אצל רופאת ילדים והיא טענה שהכל נראה תקין (כשהיינו אצלה הוא לא עשה זאת). אני חושבת שבימים האחרונים יש לו כאבי צמיחת שיניים. האם התופעה מוכרת? מהן הסיבות האפשריות לתופעה והאם נדרש המשך בדיקה / טיפול? בתודה מראש וחג שמח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכת ראש לאחור
איתן לרנר21/09/2010רוית שלום
מצטער שקשה לך ואני בהחלט מבין את דאגתך.
מבלי לראות את בנך הדבר הראשון שעולה לי בראש לחשוב על מתח צווארי או בשרירי הגב שגורם לו לרצות להקל עליו על ידי התנועה. אבל אני מניח שזה יכול להיות מכל מיני סיבות.
אני מכיר את התופעה דווקא מילד קטנטן שאני עובד איתו שיש לו היפוטוניה ועיכוב התפתחותי ואצלו התנועה הנעשתה בגלל גמישות יתר של הגב ומצד שני חוסר היכולת לשלוט ולזקוף את הגב באופן מלא ונוח.
אוכל לומר יותר בפגישה בה אוכל לראות אותו.
חג שמח
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי12/09/2010
שלום
בתי בת כמעט חודש, מהלידה שמתי לב שמס' פעמים ביום בעיקר שמשכיבה על הגב להחליף חיתול יש מן רעד של כמה שניות ברגל שנפסק במגע שלי ברגל שלה.
האם זה נורמלי? מה זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות רפואית
איתן לרנר12/09/2010הי תמי
לצערי איני יכול לומר לך,בוודאי מבלי שאני רואה במו עיניי. המלצתי היא לפנות לרופא לצורך בירור .
שנה טובה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)