מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוסטופרוזיסלאה02/10/2012
האם ניתן להתעמל בשיטה זאת אם אני סובלת מבריחת סידן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז ובריחת סידן
איתן לרנר03/10/2012לאה שלום ,
התשובה היא כן בהחלט. יש הטוענים אפילו שהשטיה עוזרת לצפיפות העצם אם כי אני לא חותם על זה. העבודה ברובה המוחלט על הרצפה ואיני רואה מניעה. כמובן שעלייך להתייעץ עם רופא מאחר ואיננו מוסמכים לייעץ במקרים רפואיים .
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטופרוזיס ופלדנקרייז
דורית דינור03/10/2012שלום לאה. העיסוק בפלדנקרייז עם מורה מוסמך, נעשה תוך כדי תשומת לב רבה, באיטיות ותוך כדי הפעלת עומס על העצמות. לכן נראה כי באופן כללי השיטה מתאימה גם לסובלים מאוסטאופורוזיס. חלק מהשיעורים נעשה בשכיבה, חלק בישיבה ובעמידה כדי להתכונן למצב הזקיפה שבו אנו מנהלים את חיינו. לא נעשו מחקרים בנושא השפעת פלדנקרייז על אוסטאופורוזיס, אך להערכתי לא ייגרם לך נזק מהשיטה, אלא רק תועלת.
כדאי לך לנסות ולהרגיש בעצמך. עוד כדאי להתייעץ עם הרופא שלך לגבי פעילות גופנית בכלל ופלדנקרייז בפרט. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת הסבה מקצועיתאלי19/09/2012
הייתי רוצה ללמוד את השיטה
תוכלו להנחות אותי מאיפה להתחיל ואיך להתקדם?
אני עורכת דין כיום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות מורה לפלדנקרייז
איתן לרנר20/09/2012היי אלי ,
כל הכבוד על התעוזה לשנות כיוון ואני יכול להוסיף מניסיון שאת מדברת על כיוון ומקצוע מרתקים ומסקרנים בהם אפשר להרגיש התפתחות כל הזמן.
לא כתבת האם את מכירה את השיטה ולומדת. בהנחה שאינך מכירה, הייתי לומד כמה חודשים בקבוצות ומקבל שיעורים אישיים על מנת לגלות אם זה באמת מעניין מספיק על מנת להפוך למקצועך. חשוב לדעת שמורים לפלדנקרייז הם עצמאיים לרוב ולאחר הלימודים את צריכה להתמודד עם הקמת עסק ומיתוגו שזה תהליך בפני עצמו.התהליך מקביל ללמידה וההשתלמויות וכמובן הניסיון שתצברי.
במידה ואת רוצה כבר ללמוד, יש להערכתי שלשה מורים טריינרים בארץ שמוסמכים על ידי האיגוד הבינלאומי לתת תעודות הוראה בשיטה:אית אלמגור, רותי בר ורת אלון שמלמדות יחד ורחל אלעזר. יתכן ששכחתי מישהו.
הקורסים שונים אחד מהשני והשוני נובע מתפיסות עולם שונות של המורים ודרכי למידה והוראה אחרות.
על מנת לברר מתי הן פותחות קורסים תצטרכי לברר דרך האינטרנט את הפרטים להתקשרות או דרך העמותה למורים מוסמכים.
מציע לך ללכת במידת האפשר לאותו מורה שנראה לך ולהתנסות בשיעורים אייישם ו/או קבוצתיים על מנת לראות אם יש לך כימייה ועיניין בו.
קחי בחשבון שהקורס הבסיסי הוא רק ההתחלה ומורים בשיטה משתלמים המון ונמצאים בקורסי המשך, למידה עצמית מרובה, למידה בקבוצות סדנאות ועוד.
אם תרצי לשמוע יותר או אפילו להתנסות בקבוצה או אישית אשמח ללות אותך ולהנחות אותך
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקצוע - פלדנקרייז
דורית דינור03/10/2012שלום אלי. שיטת פלדנקרייז היא אוצר של תובנות,תחושות וחיבור לעצמך. מבחינה זאת, השתתפות בקורס למורי פלדנקרייז היא מתנה לעצמך במלוא מובן המילה. אני עצמי הרגשתי כל כך הרבה יותר טוב עם התקדמות הקורס שהתפלאתי בעצמי שאפשר להרגיש כך. לאחר סיום הקורס, יבוא השלב של ההחלטה האם זה מקצוע עבורך ואיך אפשר להתפרנס ממנו. יש הרבה שמתפרנסים ויש שלא.
בארץ יש שלושה בתי ספר לפלדנקרייז. אחד בוינגייט, אחד באכסניית הנוער בתל אביב ואחד בנוה שלום. שלושתם מצוינים. כל אחד שונה מהאחר באופי המורים. כדאי לך להגיע לכל אחד מבתי הספר ולחוות יום אחד כדי לראות את האוירה, המורים, והתנאים.
אם תרצי לשאול עוד משהו או פרטים על אופן ההתקשרות עם בתי הספר, אנא כתבי לי לכאן ואשיב לך. בהצךלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתף קפואהאיריס06/09/2012
האם ניתן לרפא כתף קפואה בעזרת שיטת פלדנקרייז?
תודה,
איריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתף קפואה - תגובה
איתן לרנר06/09/2012שלום איריס
ניתן לשפר משמעותית חוסר תנועה וכאבים בכתף או כתף קפואה .המושג לרפא עם זאת אינו בשימוש בשיטה כיוון שהמחשבה היא כי אנו יכולים להימצא בשיפור מתמיד ולא להיעצר לאחר שמשהו "תוקן". שנית, לאיזה מצב להחזיר את האיבר אם מלכתחילה היה משהו שהיה לא מאורגן טוב וגרם לבעיה. לכן בשיעורים אישיים וקבוצתיים תוכלי ללמוד להניע אזורים קרובים לכתף , להכיר ולהשתמש בקשר בין הכתף ליד ולגב ולאגן ולנשימה ולנוע בצורה יותר מלאה שלעיתים פותרת את הבעיה לחלוטין או מיטיבה אותה.
מקווה שעזרתי
חג שמח
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"להפשיר" כתף קפואה
דורית דינור08/09/2012שלום איריס. כתף קפואה הוא ביטוי המתאר כאבים בכתף עם חוסר תנועה. לפעמים חוסר התנועה נגרם מהכאבים ולפעמים להיפך. בכל מקרה, על ידי מודעות לדרכים בהן את מתנועעת, במקומות שיש תנועה כמו בכתף האחרת, בצוואר, באגן, בעמוד השדרה ועוד... יכול לחול שיפור. השיפור יהיה בהדרגה. גם בקבוצה וגם באופן אישי את יכולה לגלות איך להניע את היד ואת המקומות שכרגע לא נעים. גם הכאבים יכולים להיעלם עם חידוש התנועה וזרימת הדם לאזור. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב תחתון!אלי04/09/2012
מאוד סובלת מהם בחורף והנה עוד חורף של כאבים מתקרב...
אולי השיטה יכולה לעזור לי הפעם ולעבור חורף בלי כאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב תחתון! - תגובה
איתן לרנר04/09/2012בהחלט יכולה. נותר רק לנסות ולהתאמן כמה חודשים ולהרגיש מה הלמידה החדשה עוזרת לך לשפר.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמנוע כאבי גב תחתון בחורף
דורית דינור08/09/2012שלום אלי. אכן כאבי גב תחתון עלולים להתגבר כשקר. הקור גורם לנו להתכווץ והכאב מחמיר. ראשית כדאי להצטייד בבגדים חמים ולא להיחשף לקור. שנית, כדאי להתכונן לתקופה הקרה וללמוד להתנועע בעדינות כדי שכאשר יהיה קר, הכיווץ לא יישאר מקומי בגב התחתון, אלא יתפזר וייעלם. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השיטה יכולה איכשהובטי27/08/2012
לטפל בבעיית הרטבת לילה? אנחנו מיואשים לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם השיטה יכולה איכשהו - תגובה
איתן לרנר28/08/2012שלום לך, איני מכיר עבודה ישירה בתחום הזה .נסי אולי בשיטת פאולה לשרירים הטבעתיים. איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת שינהכרמלה19/08/2012
מה תנוחת השינה המומלצת עבור ילדים? עם כרית או בלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מומלץ לישון
איתן לרנר19/08/2012שלום אליה
למבוגר הייתי מציע פשוט לנסות ולהחליט על סמך הרגשה. יש להניח שילדייך יותר קרובים אצל עצמם ואל תחושותיייהם מרוב המבוגרים ולכן אם אין סיבה מיוחדת כמו צרכים מיוחדים למינייהם וםם הילד ישן בשקט, אין סיבה לכרית. כרית משמשת תמיכה כאשר יש צורך בכזו. רוב הילדים שאני מכיר כולל שלי אינם צריכים כרית. עמוד השדרה שלהם מאורך ללא מאמץ מיוחד בצוואר והם מרגישים נוח בשכיבה ללא תמיכה.
שינה עריבה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנוחת שינה - תגובה
דורית דינור20/08/2012שלום רב. אין לנו שום שליטה על התנוחות בשינה. הן משתנות במהלך הלילה הרבה פעמים. יש לנו שליטה קטנה על תנוחת ההירדמות, או על התנוחה בה אנו מתכוונים להירדם. יש הנרדמים על הגב, על הצד או על הבטן. זה עניין אישי. חלק מהתנוחות הללו הן תוצאה של הרגל. אם הורים ירגילו את ילדם לישון עם כרית, אולי כמוהם, כך הילדים ישנו. באותו אופן, אפשר לא לתת לילדים כרית וכך הם ישנו, אולי עד שהם עצמם ירצו " להיות כמו גדולים". אין המלצה גורפת אחת נכונה. להערכתי, אין סיבה להשתמש בכרית. השאלה אינה מהותית בכל מקרה. שיהיו לכם לילות עם שינה טובה ומתוקה. דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא הולךשחר01/08/2012
בני בן 11 חודשים, הוא נראה ילד שובב ומפותח אבל הוא עדיין לא הולך וגם לא נעמד כשהו מחזיק ברהיטים
אימי סיפרה לי שאני כבר הלכתי לבד בגיל הזה מה שגורם לי לחשוב שאולי משהו לא בסדר? או שאצלי היה משהו לא בסדר :)
האם אני יכולה לעזור לו באמצעות השיטה? האם כדאי לגשת לייעוץ רפואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות היא אישית ובקצב שונה
איתן לרנר01/08/2012שחר שלום לך,
אני מבין את דאגתך ולעיתים יש באמת סיבות לדאוג. לא כתבת מה הוא כן עושה:האם הוא זוחל , נעמד על שש ומזדקף , שולח ידיים למקומות גבוהים ? האם הוא נעמד בצורה אחרת ? (מדברייך אני יכול להבין שאת מעמידה אותו - האם אני צודק? אם כן , כדאי להפסיק עם זה ולאפשר לו להתפתח לבד. עמידה שלא בשלים לה מאתגרת ומפריעה לילד).
מאוד קשה לענות ללא המידע הזה. אם הכל בסדר והוא מפותח וערני כפי שאת אומרת לא הייתי נבהל מכך שהוא אינו הולך. למרות שיש סטטיסטיקות ושלבים ואבני דרך, ההתפתחות היא אישית והקצב שלו אינו דומה לשלך או לזה של ילדים אחרים.
אם את חוששת ועל מנת להרגיע את החשש ולבדוק אם יש משהו שמפירע לו כדאי ללכת למורה בשיטת פלדנקרייז שעובד עם תינוקות וילדים עם עיכוב ולברר .
כל טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדואגת שהילד לא הולך עדיין
דורית דינור02/08/2012שלום שחר. אין כנראה מנוס מהשוואות בקצב ההתפתחות של ילדים. השוואות אלו עלולות לעורר דאגה. כדאי לזכור שהקצב לא תלוי בהורים ואינו מעיד על שום דבר מהעתיד של ילדך. הורים רואים אבני דרך בהתפתחות כגון ישיבה, עמידה, הליכה. אך יש בדרך עוד מרכיבים להתפתחות שחשיבותם רבה והם מהווים הכנה לעמידה והליכה. לפני עמידה צריכים לקרות עוד הרבה שלבים שעין לא מיומנת לא רגילה לראות. ייתכן ששלבים אלו נמצאים בהתהוות אצל ילדך, בלי ידיעתך.
אם תרצי לדעת עוד על מצב ההתפתחות של ילדך, מבט של מומחה להתפתחות יכול להצביע בפניך על המרכיבים הקיימים והמעידים על כיווני ההתפתחות של ילדך, כאשר הקצב והתוצאה פחות קובעים. אם תרצי לעזור לילד שלך, תוכלי להגיע לפחות למפגש אחד כדי להבחין האם יש צורך בעזרה בכלל. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקושי מצליחה להתיישריפית23/07/2012
אני עובדת כ-10 שעות ביום מול המחשב
בקושי כמה כי לא מתאפשר
כשאני כבר קמה בסוף היום אני בקושי מצליחה לעבור מישיבה לעמידה
מרגישה "נעולה"
האם השיטה יכולה לסייע לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להזדקף ולהתכופף בקלילות
איתן לרנר23/07/2012יפית שלום
ראשית גם בישיבה הכי מאורגנת ונוחה מול מחשב אני מקווה שאת קמה מידי פעם ומהלכת בחדר, מעבירה את עינייך על הסביבה ברפרוף ובכלל נחה מהתנוחה הזו.10 שעות מול מחשב הן לא דבר מומלץ בוודאי לא ללא הפסקות. ולשאלתך , השיטה תעזור לך בהחלט ללמוד כיצד לשבת באופן יותר דינמי, כזה המשתף את הגוף כולו ומחלק את העומס על פני כל השלד. תלמדי כיצד לנוע ממצב למצב ללא כאב ובקלות.
להנאתך אפשר להכנס לאתר שלי ולחפש תחת " מגזין פלדנקרייז " את המאמר לשבת מול המחשב ולהשאר בחיים(לצערי לא הצלחתי להדביק את הקישור לכאן) - בו יש טיפים לישיבה נוחה יותר וכיצד לשפר על ידי תרגילים את הישיבה והתחושה
בהנאה
איתן
שבו יש טיפים לשיפור הישיבה ותרגילים שניתן לעשות תוך כדי או בהפסקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקופאים מול מחשב
דורית דינור23/07/2012שלום יפית. מתברר שהגוף שלנו לא בנוי לשבת ללא תנועה בתנוחה אחת במשך שעות רבות. מקומות עבודה דורשים זאת ואולי יוצרים מוטיבציה לא לקום כלל, אך זה לא אנושי. הדם לא זורם, הנשימה לא מלאה, והחיות נעלמת כך שאת קופאת ולא מצליחה לזוז כשאת כבר גומרת את העבודה. אני ממליצה לך בכל זאת לחשוב על הפסקות, קצרות או ארוכות בהן תזיזי את עצמך בכל צורה, את הידיים, התפיים, הצוואר, הגב, התלעות, הירכיים, הברכיים, הקרסוליים וגם העיניים. אם זה נראה לך ברור, בהצלחה. אם לא, שיטת פלדנקרייז תיתן לך כלים איך לזוז בתוך יום העבודה שלך ומול מחשב. תוכלי לקום לרגע או להישאר לשבת ולא לקפוא. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריצת דיסקד12/07/2012
פריצת דיסק לפני שנתיים בחוליה L5. ניסיתי הכל, שום דבר לא עוזר לכאבים.. כמובן שיש פעמים שזה מתעמעם ויש פעמים שזה בא בכל הכוח.
האם פלדנקרייז יעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למד כלים איך לחיות עם פריצת דיסק
דורית דינור12/07/2012שלום ד'. אנו לא נוהגים להבטיח הבטחות כי אצל כל אחד זה מתפתח בצורה מיוחדת. יחד עם זאת, לימדתי ונתתי לעשרות אנשים עם פריצת דיסק כלים איך לשפר את חייהם מבחינת הכאב, מבחינת חופש התנועה והתפקוד בחיים. אפשר לחיות עם פריצת דיסק ולדעת מה לעשות כדי להימנע מהכאב ומהפחד לעשות תנועות ופעולות. את הכלים הללו תוכל לרכוש בשיעורי פלדנקרייז. בהצלחה רבה ובברכה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור התנועה ופריצת דיסק
איתן לרנר12/07/2012ד' שלום ,
אני מבין את סבלך וכאבך ויודע שהרצון למצוא תשובה ופתרון הוא בוער במצבים כאלה.
מניסיון רב עם תלמידים ומטופלים עם פריצות דיסק שלמדו ולומדים אצלי דרושה סבלנות אך הסבלנות יכולה להשתלם .אוכל ללמדך כיצד לההתנהל ולהתנועע כך שהלחץ על הדיסקים לא ישפיע על בחירותייך ואפשרויות התנועה שלך ותוכל להפוך את חייך לנעימים וקלים יותר. הכלים שתלמד הם כלים שהופכים להיות לטבע שני במידה שמתמידים ומטמיעים אותם.
בהצלחה ותרגיש טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקמתשאלה03/07/2012
איך השיטה הזאת יכולה לעזור לעקמת בגב אצל נערה בת 13?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתנועע עם עקמת השדרה
איתן לרנר03/07/2012שלום לך ,
בשיטה ובאופן שאני רואה אותה (וכך אני עובד עם אנשים), אני רואה את האדם והפוטנציאל שלו כאדם שלם חושב ומתנועע ומחפש את היכולות שלו וכיצד אוכל לעורר אצלו אפשרויות צמיחה ושיפור שיבואו לביטוי בין השאר באיכות השימוש שהוא עושה בגופו.
כשיש מגבלה מסויימת בין אם היא מבנית כמו עקמת או תפקודית, ניתן ללמוד כיצד לנוע בחופשיות ולהשתמש בגופנו בצורה מלאה והרמונית יותר למרות המגבלה. כך לומדים למשל להתעקם עם עמוד השדרה בצורות שונות ולכיונים שונים לפי הצורך. יתכן שבתהליך יהיה שיפור בזוית העקמת אך חשוב מכך - הילדה תלמד לנוע כך שהעקמת לא מפריעה לה .
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעקמת - תגובה
דורית דינור03/07/2012שלום רב. בנוגע לעקמת ישנם שני מרכיבים לדאגה ולשאלה. המרכיב האסתטי שיש לו חשיבות גדולה והמרכיב התנועתי שעלול לגרום להגדלת העקמת, לכאבים בהמשך החיים. בשיטת פלדנקרייז נתייחס בעיקר למרכיב התנועתי במטרה למנוע הגדלת האסימטריה שכבר קיימת בגב ומשליכה על כל הגוף. בשיעורים נכוון ליצור יותר סימטריה בתנועתיות, נעסוק בנשימה טבעית, בשיפור היציבה כדי שהתפקוד היומיומי כמו ישיבה, עמידה הליכה, כפיפה ועוד יהיו תקינים ויגרמו לשיפור מתמיד. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמגוםאפרת24/06/2012
האם השיטה מטפלת בגמגום?
מדובר בילדה בת 12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמגום ושיטת פלדנקרייז
דורית דינור24/06/2012שלום אפרת. הדיבור היא פעולה מורכבת הקשורה לנשימה, ליכולת להפיק צליל, לגמישות של הפה, הלסת, הלשון והגרון. שיטת פלדנקרייז לא מתייחסת במיוחד לגמגום, אלא אנו מסתכלים על הילדה ומשפרים את הדברים בהם היא טובה ומגבירים את הביטחון שלה בעצמה. זה בא לידי ביטוי ביציבה, ביציבות ובגמישות. נעסוק גם גם בשימוש שלה בלסתות, בשימוש בלשון, בשרירי הגרון והפנים שמובילים לדיבור. אשמח לתת ייעוץ בטלפון. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמגום ושיטת פלדנקרייז - תגובה
איתן לרנר24/06/2012שלום אפרת ,
בהמשך למה שכתבה דורית, ניתן כאמור לעבוד ולשפר את השימוש בשרירי הפנם הגרון ואברי הדיבור . מעבר להיותי מורה לשיטה אני קריין וזמר ועוסק בלמידה ושיפור הקול והנשימה ומשלבם בשיעורי השיטה
אשמח לעזור
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז לתינוקותמתעניינת13/06/2012
האם פלדנזקרייז יכול לעזור לתינוק בן שנה וחודשיים שעדיין לא הולך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לתינוקות - תגובה
איתן לרנר14/06/2012למתעניינת שלום,
לא פירטת אם מדובר עם תינוק עם בעיה או עיכוב ולען אענה לך באופן כללי.
התשובה היא בהחלט כן - אם עובדים עם מורה שמנוסה בעבודה עם תינוקות וילדים. אני מתמחה בעבודה עם תינוקות וילדים עם עיכוב התפתחותי ועד ילדים עם צרכים מיוחדים. השיטה עובדת נפלא ומאפשרת לתינוק להמשיך ולהתפתח בצורה מיטבית.
אשמח להמשיך ולעזור
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך והאם לעזור לתינוק ללמוד ללכת
דורית דינור16/06/2012שלום רב. כפי שאיתן כתב, התשובה היא כן, ניתן לעזור לתינוק ללמוד ללכת. השאלה היא האם צריך להתערב ולמה את מודאגת. האם התינוק זוחל, מתהפך, מתישב בעצמו. או במילים אחרות האם שלבי ההתפתחות הקודמים להליכה התמלאו כבר. אם התשובה היא כן, הרי שיש מקום להמתין לקצב האישי של תינוקך. אם התשובה היא לא, ייתכן שמדובר בעיכוב שכדאי לתת עליו את הדעת ולהתערב בעדינות, כלומר ללמד ולעודד את התינוק לעבור את השלבים הללו. אשמח לעזור בייעוץ אישי. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלט בגבאורנה03/06/2012
שלום
סובלת ממספר בלטים בגב,
איזה טיפולים מציעה השיטה ומה אופיים?
מה משך טיפול שכזה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלט בגב - תגובה
איתן לרנר03/06/2012
שלום אורנה,
שיעורי השיטה מועברים באופן פרטני וקבןצתי .השיעורים הפרטניים מועברים באמצעות מגע ידי המורה המניע את אברי גופך באופן המאפשר לך לחוש את איכות השימוש שאת בהרגלייך עושה בגופך ולשנות את אופן התנועה כך שהבלטים לא יהוו גורם מפריע יותר. שיעורים כאםה נמשכים כ 45 - 60 דקות.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלט בגב - תגובה
דורית דינור03/06/2012שלום אורנה. בלט בגב הוא מצב בו חוליה אחת (או יותר) חורגת מעמוד השדרה לכיוון מסוים. בלט כזה בחוליות עמוד השדרה מהווה בעיה רק אם הוא גורם לכאבים או להגבלת תנועה. אם את סובלת מכאבים או מגבלה בתנועה, שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור. לא מובטח שהבלט יחזור למצב אידיאלי, אך רוב הסיכויים שתלמדי להתנועע, ללכת, לשבת, לקום, להתכופף כך שהכאב יפחת ואף ייעלם. השיעורים מתקיימים, כפי שאיתן כתב, באופן פרטני או בקבוצה. בכל מקרה תלמדי לשים לב איך להימנע מכאבים, איך לעשות את פעולות היוםיום והחיים בלי כאבים. פירוש הדבר שתלמדי לחפש בתוך עצמך את האפשרויות לתנועה ולשימוש בעצמך, אפשרויות שתהיינה לך חדשות. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כרוניםרחלה15/05/2012
האם השיטה יכולה לעזור לכאבים כרונים?
בעלי סובל מאוד מכאבים ברגל בעקבות תאונת דרכים
אנחנו מחפשים פתרון עבורו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים כרונים - תגובה
דורית דינור15/05/2012שלום רחלה. שיעורים בשיטת פלדנקרייז יכולים לעזור לכאבים ממושכים שהתחילו כתוצאה מתאונה. בשיעורים הללו, אפשר ללמוד לנוע בדרך אחרת, להקטין את המתח השרירי, ללמוד להשתמש בשלד כדי להפחית מאמצים ברגל ובמקומות נוספים. אינני יודעת מה מקור הכאב, האם הוא שרירי או עצבי ובשני המקרים ראיתי שיפור במצב התפקוד של האדם וירידה ברמות הכאב.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים כרונים - תגובה
איתן לרנר15/05/2012רחלה ערב טוב ,
מניסיוני כאבים ואפילו כרוניים, מוקלים במהלך תקופת השיעורים ולאחרייהם ולעיתים אף חלה הטבה מוחלטת.
בכל מקרה כפי שכתבה ליך כבר דורית, בשעיורי השיטה ילמד בעלך לנוע עם פחות מאמצים מיותרים וישפר את תפקודו. תאונות ופגיעות גורמות לנו נזק ארוך טוח בכך שהן גורמות הגבלה של התנועה גם בחלקים ומקומות בגוף שלא נפגעו ישירות ואיכות התנועה עלולה להתדרדר.לכן אני מאמין שבעלך ימצא בשיטה כלים משמעותיים לשיפור עצמי והקלה על סבלו.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאולאוסנת01/05/2012
האם יש קלטות וידאו של השיטה שניתן לרכוש הביתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלטות פלדנקרייז הביתה
דורית דינור02/05/2012שלום אונסת, יש קלטות שמע לתרגול ולמידה בבית. גם לי יש קלטות ולעוד מורים יש, תוכלי למצוא בגוגל.
אם תרצי, תתקשרי אלי בנושא רכישה. בדרך כלל קלטות פלדנקרייז הן לשמיעה בלבד וללא הדגמה, כדי שכל אחד ימצא את דרכו וילמד איך לעשות את התרגילים. בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)