מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכםאביבית19/04/2012
ביתי בת 12 ויציבתה לא נכונה, היא עומדת והולכת כפופה מעט
אני צריכה להזכיר לה כל הזמן להזדקף
האם השיטה יכולה לעזור לה לעבוד על היציבה שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם - תגובה
איתן לרנר19/04/2012אביבית שלום,
מהסוף להתחלה :השיטה אכן עוזרת לשפר את היציבה ואופן ואיכות התנועה. יחד עם זאת הליכה כפופה מעט לא בהכרח מצביעה על יציבה לא טוב. יציבה נבחנת באופן בו אנו נעים מקום למקום וממצב למצב אחר ולא בהכרח עד כמה אנו זקופים אם כי גם לכך יש התייחסות בשיטה. אני מבין שאת דואגת לביתך אך אין טעם להזכיר לה להזדקף מאחר שממילא אין בכך בכדי לעזור לה להתיישר. היציבה אינה נשלטת על ידי השכל והחלק המודע שבו אנו מזכירים לעצמנו לעמוד כך או אחרת. ברגע שהיא שוכחת היא מפסיקה לעמוד כך ובכל מקרה הזדקפות הזו אינה הזדקפות אמיתית וטבעית וסביר שרק מוסיפה לה מתח והרגשה שהיא לא בסדר כי מתקנים אותה.
הצעתי היא במידה שזה חשוב לה ומעניין אותה לקחת אותה לשיעורים קבוצתיים בשיטה ובינתיים להניח לה לנוע ולעמוד כפי שהיא.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציבה נכונה - האם יש דבר כזה
דורית דינור22/04/2012שלום אביבית
אני מצטרפת לתשובה של איתן ומדגישה שאין מושג כזה יציבה נכונה כי אנחנו מתנועעים כל הזמן ויציבתנו משתנה מרגע לרגע. ייתכן שמבחינה אסתטית יש לך דימוי של מה נכון ואיך "צריך" לעמוד או ללכת. ייתכן שהדימוי הזה לא מתאים לביתך, לא יהיה לה נוח להיות כפי שאת מציעה לה למרות שלך זה מפריע. השאלה היא האם היא יכולה לעשות בקלות פעולות יומיומיות כמו להתכופף, להזדקף, להרים יד לגובה, לעמוד על רגל אחת, לשבת בצורות שונות וכולי. האם כואב לה או מציק לה משהו. האם היא נבדקה על ידיד רופא? כל אלו שאלות לבירור לפני שמתחילים בהתערבות כלשהיא בגיל הזה. בברכה ובהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאביגיל09/04/2012
האם השיטה יכולה לעזור לילד ב 1.5 שעדיין לא התחיל ללכת. הרופאים אומאים שהוא בסדר ושהוא ילך בזמן שלו אבל אני מחפשת דקכים לעזור לו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקות , ילדים ושיטת פלדנקרייז
איתן לרנר09/04/2012שלום אביגיל,
התשובה היא בהחלט כן במידה ואת הולכת למורה שמומחה בעבודה עם תינוקות וילדים.
אני עובד בעיקר עם תינוקות וילדים ובעיקר במקרים של קושי או עיכוב בהתפתחות. זה אומר שניתן גם לעבוד עם ילד שאין לו בעיות כלל. אשמח לדבר איתך ולשמוע מה הסיבה שאת חושבת שהוא זקוק לעידוד או עזרה. האם כיום הוא זוחל, מתיישב , עומד ורק ההליכה עוד לא נראית לעין ?
את מוזמנת ליצור קשר
חג שמח
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילד עדיין לא הולך - מה עושים
דורית דינור22/04/2012שלום אביגיל, משאלתך אני מבינה שאת מודאגת מכך שילדך עדיין לא הולך למרות שהרופאים מעודדים אותך להמתין לקצב של ההתפתחות. בשיטת פלדנקרייז, ובמיוחד מי שעודבים עם תינוקות בשלבי ההתפתחות הללו, יש אפשרות לראות את ההביטים הרבים של ההתפתחות, כמו שגם איתן הזכיר לדוגמה את השלבים הקודמים להליכה, כגון זחילה, עמידה על שש ועל ארבע, ישיבה, התהפכות, קשר עין, ועוד. האם כל אלו נמצאים. בהנחה שהכל תקין וההתפתחות מלאה בכל מרכיביה, הרי שההמתנה יכולה להיות מבורכת. אם חסרים מרכיבים בהתפתחות, או שילדך דילג על שלבים אחדים, יש מקום לעבוד איתו. אשמח לשוחח איתך בטלפון. בכל מקרה שיהיה בהצלחה. דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן?חני30/03/2012
האם יש למישהו מכם המלצה על אמוני פלנדקרייז באזור השרון(כפר סבא והאזור)
בצורה מקצועית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן? - תגובה
איתן לרנר31/03/2012הי חני ,
המלצה אישית מתוך ניסיון עם אותו מורה לא בהכרח אבל אם תפני אליי אוכל למסור לך טלפון של קולגה שלי שמלמדת באזור
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידית25/03/2012
האם גם אנשים חרשים יכולים לעבור טיפול בשיטה? האם יש צורך לשמוע הסברים תוך כדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר ללמוד ללא יכולת השמיעה
איתן לרנר25/03/2012היי עידית
שיעורים יחידנים בשיטה מבוססים כמעט באופן מוחלט על מגע ידיו והנעתו של המורה את גופו של התלמיד. ההקשבה הנדרשת היא חושית תחושתית ולא בהכרח אקוסטית. בשיעור אישי אני מסביר לעיתים ולעיתים גם מבקש מהתלמיד לעשות תנועות מסויימות אך במצב כזה ניתן גם לדבר לאט, לחוות סימנים ולקרוא שפתיים במידת הצורך.בעיקרון אין צורך כמעט לראות את פניו של המורה ואת מרוכזת בהקשבה לעצמך.
מקווה שעזרתי לך ואשמח לעזור עוד אם את מעוניינת.
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשבה או שמיעה
דורית דינור25/03/2012שלום עידית. בשיטת פלדנקרייז את לומדת להקשיב עלצמך. לא צריך להיות שומעת לשם כך, אם כי בהרבה שיעורים, במיוחד בקבוצות, אני מדברת והמשתתפים מקשיבים למילים. יש אפשרות להתאים כל שיעור גם למי שאינה שומעת, התקשורת תתנהל בצורה אחרת, למשל במגע.בשיעור אני מעצימה אתהתחושה שלך, כדי שתבחיני בהבדלים. יש דרכים לתקש וללמד גם בלי לשמוע. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההגר15/03/2012
שלום שלום
האם משתמשים בשיטה גם בגני ילדים במקרה? במיוחד בציבוריים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז בגני ילדים
דורית דינור15/03/2012שלום רב
מעניין אותי לשמוע מה העניין שלך בנושא ומאיזו נקודת מבט את שואלת. למיטב ידיעתי ישנם גנים במקומות ספורים שיש בהם שיעורי פלדנקרייז לקבוצות של עד 15 ילדים בגילאי גן חובה או טרום. לא ידוע לי היכן בדיוק. לגבי גנים ציבוריים, הדרך להכניס את שיטת פלדנקרייז לשם ארוכה מאוד. אני עצמי התנדבתי בגן של אקים לפני מספר שנים ונתתי שם שיעורי פלדנקרייז לקבוצת ילדים בגילאי 6-8. זה קידם אותם מאוד אך נפסק. בברכה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז בגני ילדים
איתן לרנר15/03/2012שלום אביבית ,
למיטב ידיעתי אין פלדנקרייז ברוב הגנים הפרטיים ואני מניח שבציבוריים עוד קשה יותר.
אני אישית מתנגד לגני ילדים כיון שבעיניי הם פוגעים בהתפתחות הרגשית ובכלל של הילד ופוגעים באוטונומיה שלו , דבר שכל כך חשוב להמשך ההתפתחות. אני מניח שפלדנקרייז בגני ילדים ישפר את התפיסה העצמית של הילדים למרות הגננות והשיטה ויאפשר להם המשך התפתחות טוב יותר, ספונטניות ויצירתיות.
אני עבדתי בגני אלו"ט (לגבי גנים של צרכים מיוחדים התפיסה שלי שונה כיוון שבשונה מילד רגיל ובריא אוטיסטים חייבים מסגרת מיוחדת לשם המשך התפתחותם) תקופה כמתנדב אך עשיתי זאת בשיעורים פרטניים ולא בקבוצה.
ישנה שיטה שפותחה על בסיס פלדנקרייז והיא נלמדת במעט גני ילדים באזור המרכז ומודיעין.
מקווה שעזרתי
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכישת קלטותזה אני06/03/2012
אני מתאמן בחוג עם מדריך אך מעוניין לתרגל עוד באופן יום יומי.
מה האפשרויות / אם יש כאלה על מנת ליצור לעצמי ספריה רחבה של שיעורים אני צריך מבחר גדול ?
כמו כן, אם מתרגלים יותר משיעור אחד ביום זה בסדר או בבחינת תפסת מרובה לא תפסת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלטות לרכישה
דורית דינור07/03/2012שלום רב דני. בשיטת פלדנקרייז תוכל לעשות יותר משיעור אחד ביום. תוכל גם לעשות אותו שיעור מספר פעמים ולגלות כל פעם משהו חדש. אני עצמי מוכרת קלטות עם שיעורי פלדנקרייז. לפי כללי הפורום, אינני יכולה לפרט, אך תוכל להיכנס לאתר שלי ולמצוא אותן. או ןלהתקשר אלי בטלפון. בברכה ובהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שהיא קצת offtopicזה אני06/03/2012
סתם עבור הידע הכללי.... אפילו שפלדנקרייז היא שיטה יחסית צעירה האם יש שיטות שהתפתחו ממנה או בהשראתה ? או זרמים של פלדנקרייז ?
סתם בשביל הסקרנות אשמח לשמוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטות שתפתחו מפלדנקרייז
דורית דינור07/03/2012שיטת פלדנקרייז מבוססת בעצמה על שיטות אחרות כגון יוגה, אלכסנדר ועוד. מתוכה התפתחו בשנים האחרונות שתי שיטות בארץ. "שיטת שלהב "או "Child'Space" באנגלית' uשיטת "צעד ראשון" ששתיהן עוסקות בהתפתחות תינוקות ובלימוד הורים וילדים איך לעקוב ולראות את ההתפתחות הזאת ולעודדה. כמו כן התפתחה שיטת כל עצמותי אן באנגלית "Bones for Life" שעיסוקה בבניית עצם ומניעה של בריחת סידן. באירופה ובארצות הברים התפתחו שיטות המשלבות את ההדרגתיות והמודעות של שיטת פלדנקרייז עם תרגול מדיטציה. השלב בו אנו נמצאים מעודד שילוב של שיטת פלדנקרייז עם שיטות נוספות כגון פיזיותרפיה, הידרותרפיה, לימוד רכיבה על אופניים, שחיה ועוד. בברכה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגישות בשיטת פלדנקרייז ו
איתן לרנר07/03/2012דני שלום
באשר לגישות שונות, מאחר שאנשים מגיעים מתחומים שונים ומתפיסות עולם שונות לשיטה, ישנן גם גישות שונות וזרמים בשיטה. אני הגעתי לשיטה מתוך חיפוש אחר הקשר בין המוח ומערכת העצבים אל הגוף ויכולת השינוי האנושית מעניינת אותי לאו דווקא בהיבט התנועתי.אני מחבר לשיטה מטבע הדברים את תובנותיי וניסיוני בתחומים אחרים כגון קול והבעה והתייחסות לרגשות והיבטים פרימאליים של הילדות המוקדמת וכיצד הם מתבטאים בתנועה, אחזקת הגוף יציבה ותפקוד. ההתמקדות שלי וההתמחות שלי בעבודה עם תינוקות וילדים עם צרכים מיוחדים ובעיות התפתחות נובעת מתחומי העיניין והתפיסות שתיארתי. ישנם מורים שבאים מתחום הריקוד, המוסיקה,הפסיכולוגיה , אמנויות הלחימה ואחרים ואני מניח שהם מלמדים בצורה שונה האחד מהשני.
באשר לשיטת שהתפתחו מהשיטה אפשר לציין את שיטת שלהב או שיטת ענת בניאל שהן בעצם שיטת פלדנקרייז ביישום שלה עם תינוקות וילדים. יש את צעד ראשון שמטפליה אינם בהכרח מורים בשיטת פלדנקרייז והם לא מלמדים פלדנקרייז אלא מעין חוגים לתינוקות וילדים ללא בעיות - דבר שאני מסתייג ממנו בעליל.
קיימת גם שיטת רותי אלון לטיפול בצפיפות העצם , שיטת ריצ'ארד קורבייל לפיתוח קול ואני בטוח ששכחתי כמה או שאיני מכיר את כולן.
בהנאה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לומדים לקפוץ בצורה נכונהאייל29/02/2012
הייתי רוצה טיפים , עצות ולדעת אם יש שיעורים שקשורים לקפיצה? איך עושים זאת בצורה נכונה יותר לגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתור בצורות שונות
איתן לרנר29/02/2012שלום אייל ,
אין דרך נכונה לקפוץ כלומר כזו שמתאימה כפי שהיא בכל מצב ומצב. בשיעורי פלדנקרייז אתה לומד שרק כאשר יש לך אפשרות לבצע פעולה או תנועה מסויימת מתוך מודעות ולפחות במספר אופנים שונים החופש להתנועע ולבחור כיצד לנוע גדל ומכאן גם היכולת להבחין כיצד מתאים לנוע(במקרה זה לקפוץ) בכל סיטואציה.
לכן אם אתה מעוניין ללמוד לשפר את הניתור והקפיצה כדאי לך לעבוד מתוך הקשבה לעצמך ולאופן הביצוע ולחפש דרכים שונות לנתר.למשל לנתר על רגל אחת כשהשנייה במגע קל עם הרצפה, לנתר על העקבים ועל הכריות ועל השול הפנימי ועל השול החיצוני של כפות הרגליים ולחפש כל מיני וריאציות.
בשיעורי פלדנקרייז יש לא מעט שיעורים העוסקים ישירות בניתור וקפיצה והרבה אחרים שמכינים אותך לתנועות אלה. בתהליך פלדנקרייזי טיפוסי אלמד אותך בשכיבה על הגב להרגיש טוב יותר את הקשר בין תנועות הרגל לגב, לעמ"ש ולראש.תעבור שיעורים שונים העוסקים בהעברת משקל על גבך ועל בטנך ובתנוחות שונות ואז בעמידה היציבה תהיה שונה ומוכנה יותר לתחילת עבודה על ניתור טוב ונוח יותר.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקפוץ בצורה נכונה - תגובה
דורית דינור01/03/2012שלום אייל. אוסיף על מה שאיתן כתב רק כי לניצור יש שני חלקים: לנתק את עצמך מהקרקע ולחזור בחזרה למגע עם האדמה/רצפה בצורה בטוחה וקפיצית, כדי למנוע מכות פנימיות בעצמות. כדאי שהניתור לא יגרום להפסקה בזרימת הנשימה, בחופש של הראש לנוע ושהוא ייעשה בהדרגה ובקלות. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה תודה לכם אנסה להתקדם מכאן
אייל01/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלדנקרייז לעקמתגילה28/02/2012
זה יכול לעזור לבת שלי? בת 13 עם עקמת 70 מעלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלדנקרייז לעקמת - תגובה
איתן לרנר28/02/2012גילה ערב טוב
התשובה היא כן בהחלט. זה חשוב שהיא תעבור טיפולים אישיים ושיעורי קבוצה כי השיטה עובדת טוב עם עקמת והרבה בעיות אחרות.ככל שצעירים יותר יש סיכוי גדול יותר גם שהעקמת עצמה תשתפר ותשתנה.
בברכה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלדנקרייז לעקמת - תגובה
דורית דינור28/02/2012שלום רב. לעקמת ישנם צספר היבטים. 1. ההיבט החזותי, כלומר איך הילדה נראית. 2. ההיבט התפקודי, כלומר איך הילדה מתנועעת, יושבת, הולכת, משתתפת בפעילויות של בני גילךה. 3. ההיבט של הכאב. האם העקמת גורמת לכאבים. שיעורים בשיטת פלדנקרייז לא יישרו אולי את העקמת מבחינה פלסטית, אך יביאו את הילדה למצב של תפקוד יותר סימטרי מבחינת הגב, הכתפיים, האגן וכל פעולות החיים. ככל שהסימטריה בתפקוד תהיה יותר משוכללת, גם העקמת תוכל להישאר סטטית ואף לקטון.
בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד או היכן ניתן להתלונן על מטפל?מירי18/02/2012
שלום רב,
רציתי לשאול כיצד או היכן ניתן להגיש תלונה נגד מטפל שהתנהג בצורה לא אתית?
נראה לי לא הוגן שיחס זה יישנה מול מטופלים אחרים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד או היכן ניתן להתלונן על מטפל? - תגובה
דורית דינור18/02/2012שלום רב לך מירי
אני מצטערת על חווייה לא נעימה שהייתה לך במפגש עם מטפל בשיטת פלדנקרייז. אני מעודדת אותך לפנות ולהתלונן, מהסיבות שציינת, כדי שלא יישנו מקרים דומים. הכתובת לפנייה היא אגודת המוסמכים בשיטת פלדנקרייז. לאגודה יש אתר אינטרנט ושם תוכלי למצוא כתובת מייל או מספר טלפון לפיו תוכלי לפנות לאגודה. הם יטפלו במקרה. בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד או היכן ניתן להתלונן על מטפל? - תגובה
איתן לרנר18/02/2012מירי שלום ,
מצטרף להבעת הצער של דורית.
לדעתי התלונה לאגודת המורים מתאימה רק אם המורה חבר באגודה , הלא כן , דורית ?
בכל מקרה אם מדובר בהטרדה מינית או משהו שמעבר לאתיקה הוא גם פלילי או על הגבול האפור , כדאי להתלונן במשטרה לפני הפנייה לאגודה. כמי שכתב את הקוד האתי ומניסיון קודם , בכל מקרה תצטרכי לפנות גם למשטרה על מנת שיטופל הנושא באגודה.יתכן ששונתה המדיניות ושווה לברר.
כל טוב
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגל קצרה מהשנייהילדה09/02/2012
נולדתי עם רגל קצרה יותר מהשנייה.. בעיקרון מן הסתם אני כבר לא מרגשיה את זה
אבל פה ושם כואב לי בשרירי הירכיים. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגל קצרה מהשנייה-מה ניתן לעשות
איתן לרנר09/02/2012ילדה שלום,
כאשר רגל אחת קצרה יותר כל מערכת השלד והשרירים צריכה להתארגן בהתאם ולהתאים עצמה בכדי לאפשר תנועה מיטבית במצב לא סימטרי. לכן במצבים כאלה הגב אינו מתפקד בצורה מיטבית וניתן למצוא על פני כל הגוף שרירים מקוצרים או מתוחים ותנועה לא נוחה המתאימים למצב.
כדאי לך לבדוק במה שיעורי פלדנקרייז יכולים לתרום לך. מניסיוני זו השיטה הטובה ביותר לשיפור התנועה ושינוי הרגלי היציבה והתפקוד כך שלא תצטרכי לפצות בתנועת הגב והחזה על עובדת היותה של רגל אחת קצרה יותר ותוכלי למצוא דרכים חלופיות להתנועע בנוחות ובקלות. אני מניח שגם כאבי השרירים שלך יפחתו או אף ייעלמו.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגל קצרה מהשנייה - תגובה
דורית דינור10/02/2012שלום ילדה. איך מודדים אורך של רגל, זאת השאלה כאן. הרי הרגל אין לה התחלה מדויקת כי היא מחוברת לכל עצמך. לפעמים רגל קצרה היא סימן או תוצאה של עמוד שדרה עקום. כי יש קשר בין האיברים הללו. בשיעורי פלדנקרייז תלמדי לפצות על כך שהרגליים שלך לא סימטריות. במקום לאמץ את שרירי הירכיים, תלמדי איך להשתמש בגב, באגן הירכיים באופן כזה שלא תורגש הרגל הקצרה, ולא יכאבו לך השרירים. בהצלחה, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב ליד עמוד השדרהתקווה30/01/2012
יש לי מין שריר תפוס ליד עמוד השדרה, אבל לא תמיד אני מרגישה את זה אלא רק כשאני עושה תנועות מסוימות. למשל סיבוב הגב לכיוון הופכי מהאגן.
איך אפשר לשחרר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריר תפוס בתנועת פיתול
דורית דינור30/01/2012שלום רב תקווה. כשיש שריר תפוס, דבר ראשון לא כדאי ללכת נגדו אלא בכיוון שלו.
אני מבינה שאת יודעת מה הכיוון ולשם כדאי לנוע בהדרגה ולעזוב לאט לאט.
כך השריר יעזוב את ההחזקה שלו.
זוהי תשובה שטחית, אך היא מבהירה את התפיסה המחשבתית מאחורי שיטת פלדנקרייז. כמובן שכדאי לנסות כיוונים שונים כי יש להניח שמדובר בקבוצת שרירים ולא בשריר אחד.
שיעור פלדנקרייז, בקבוצה או אישי יכול לעזור. לא כדאי לחכות עם זה כדי שלא יחמיר. בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר תפוס
איתן לרנר30/01/2012שלום תקווה
דורית כבר ענתה לך כל כך בהיר ויפה ואני רוצה להוסיף רק שכדאי לך לנסות את התנועות בעדינות מרובה ולא לחפש להרגיש שחרור או מתיחה או התכווצות אלא זרימה של תנועה באיזור עצמו וביתר חלקי הגוף הנעים ביחס אליו. כמו כן נסי לעבוד על הרצפה , על הגב או על הצד ובאופנים שונים. במידה שתצטרפי לשיעורי פלדנקרייז תוכלי לגלות קשרים רחבים יותר של תנועה ותפקוד בהן השרירי נתפס ותלמדי לנוע ולפעול אחרת, בורה שאינה מטילה על איוזר מסויים להתאמץ במקום אזורים "פרזיטיים" אחרים.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדריך אישי?קסבייר22/01/2012
אני רוצה להתחיל בפלדנקרייז ומתלבט אם לתרגל בקבוצה או עם מדריך. האם מדריך אישי עולה משמעאותית יותר מתרגול עם קבוצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בין שיעור פרטני לקבוצתי
איתן לרנר22/01/2012שלום קסבייר,
אני מבין את התלבטותך. כאשר פונים אליי לברר כיצד כדאי להתחיל אני בדרך כלל מנסה לברר מהי סיבת הפנייה. אם התלמיד עם בעיה או צורך בוער מסויימים אני מציע פגישה אישית ראשונה ולאחר שאנחנו נפגשים ואני לומד להכיר את יכולותיו ומגבלותיו אני מציע תוכנית שיכולה להיות אישית, אישית משולבת בקבוצתית או רק קבוצתית. הכל על פי הצורך. אם המצב הכלכלי מאפשראז גם ללא בעיה מיוחדת אני חושב שכדאי לחוות מספר שיעורים אישיים לכל תלמיד. השיעור האישי הוא שיעור בו אני מנחה בידיי ובתנועות עדינות ומדוקייות את התלמיד לעבר היכרות מעמיקה עם דפוסי התנועה וארגון הגוף ומציע לו אפשרויות תנועה חדשות. אם אתה רוצה, ניתן להתייחס לזה כמו אל שיחה של שתי מערכות עצבים בשפה שמובנת למוח - התנועה והתחושה.
שיעור אישי כמובן יקר יותר משיעור בקבוצה.
אשמח לעזור לך יותר במידה שתרצה לשאול עוד שאלות הבהרה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישי או קבוצתי
דורית דינור22/01/2012שלום קסבייר
אם אתה מתלבט בין קבוצה לשיעור אישי ויש לך אפשרות כלכלית לשתי האפשרויות, אני ממליצה לך לנסות גם קבוצה וגם שיעור אישי ולהחליט בעצמך. השאלה הזאת היא עניין אישי והעדפותיך הן הקובעות. יש הבדל משמעותי במחיר של שיעור אישי ושיעור בקבוצה, יש גם הבדל משמעותי בגמישות המועד לשיעור, בתשומת הלב וכפי שאיתן כבר כתב, שיעור אישי מלווה במגע מלמד. הרעיון הוא ללמוד על עצמך, על התנועתיות, הגמישות והתפקוד שלך ולשפר אותם. יש הנהנים מאוד משיעור אישי, מהדיאלוג שנותר בינם לבין המורה, ללמידה המיוחדת הקורית בשיעור ומהמגע המיוחד כל כך לשיטת פלדנקרייז. לעומתם, אחרים, אוהבים לבוא לקבוצה, להיות בחברת אנשים נוספים, לדעת שיש להם משהו קבוע בזמן זה נותן להם מסגרת. הלמידה בשיעורי פלדנקרייז יכולה להיות ממושכת, זהו תהליך המתחדש וגורם לשיפור. השתתפות בקבוצה, מאפשרת לכל אחד להתנסות בשיטה החכמה הזאת. אם תרצה להתלבט בעל פה, אתה מוזמן ליצור קשר איתי או עם איתן. בהצלחה, דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פלדנקרייז יכול לעזור ?זה אני12/01/2012
יש לי בעיות במערכת העיכול (קרוהן, טחורים פנימיים וחיצוניים) ופיסורה. האם יש שיעורים יעודיים בשיטה לבעיות שלי שיוכלו לעזור לי לרפא את עצמי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במערכת העיכול
איתן לרנר12/01/2012היי דני
בעיות במערכת העיכול כמובן יכולות לנבוע מהרבה גורמים וסיבות. מערכת העיכול מאוד רגישה לשינויים במתח רגשי ואחר בחיינו וכך גם התנועה. בעבודה בשיטת פלדנקרייז ניתן ללמוד לנוע כך שהנשימה הופכת מלאה יותר, הלחץ על האיברים הפנימים קטן ובעיות במערכת העיכול קטנות . אני מאמין שבתהליך ארוך הלוקח בחשבון עבודה נוספת עם גורמי המחלה(למשל :תזונה , רעלים סביבתיים, לחץ ומתח נפשי ) שיטת פלדנקרייז יכולה לעזור לך לשפר את חייך ולשנות את ההרגלים (על כל היבטייהם)הגורמים לך לחלות ולסבול.
ישנם המון שיעורים וכולם פחות או יותר ישפיעו על כל המערכת. ישנם לא מעט שיעורים שאני יכול לחשוב עלייהם שיכולים להיות מNוקדים ומתאמים יותר לאברים הפנימיים.
הדבר האופטימלי בעיניי יהיה לקחת שיעורים פרטניים ולהתחיל במקביל או קצת לאחר מכן שיעורים בקבוצה.
לבריאות
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם פלדנקרייז יכול לעזור למחלת קרוה
דורית דינור22/01/2012שלום דני
אי אפשר להבטיח שתהיה לשיעורי פלדנקרייז השפעה ישירה על המחלה עצמה. אך יכולה להיות לשיעורים הללו השפעה על תפקודים אחרים שמושפעים מהמחלה וממשכה. איתן כבר הזכיר את הנשימה ויחד עם הנשימה יכולה להתשפר גם הגמישות של הגב, יכולת העמידה וההליכה, תפקוד הידיים, הראש ועוד. ככל שהתפקודים הללו ישתפרו, זה ישפר את איכות החיים באופן כללי ואת האפשרות לחיות עם המחלה לאורך זמן.
בהצלחה
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי צווארמיכל05/01/2012
שלום, אני קמה כל בוקר עם כאבי צואר ושכמות, למרות שיש לי כרית אורטופדית.
האם אתם יודעים למה זה קורה? ואיך אפשר לעצור את זה? ניסיתי שינוי תנוחות שינה ולא עזר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי צוואר :סיבות ומה ניתן לעשות
איתן לרנר05/01/2012היי מיכל ,
בחירת הכרית והמזרן הם דבר חשוב לבריאותנו ולנוחות שלנו אך הם אינם הגורם היחיד ואפילו לא החשוב ביותר לנוחות בתנועה.
כאבי הצוואר והשכמות יכולים לנבוע מהמון סיבות ולא דווקא בגלל השינה.הם יכולים אמנם להחריף בגלל שינה לא נוחה וכרית מתאימה יכולה לעזור לך למנוע החרפה, אבל לתפיסתי בירור מקיף הנוגע לאופן התנועה והיציבה שלך יעזור לך גם לגלות איך את פועלת ומתנועעת שגורם ללחץ וכאב באזור זה ובעיקר איך לנוע כך שכאבים אלה לא יהיו כורח המציאות.
הצעתי לך היא לקבוע פגישה אישית או שיעורי קבוצה אצל מורה לשיטת פלדנקרייז.
בינתיים , אני מקשר אותך כאן לשיעור קצרצר מצולם שניתן לעשות על כסא ,שיעור שיכול לעזור לך להתחיל את התהליך.
בהצלחה
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי צוואר - מה הגורמים
דורית דינור06/01/2012שלום מיכל. את שואלה מה יכולה להיות הסיבה לכאבי צוואר בבוקר. יכולות להיות סיבות רבות ואני ממליצה לך לערוך בירור עם הרופאים. אחרי בירור כזה, אם ישללו כל מיני סיבות, אוכל להגיד לך שאצל רבים מהאנשים שאיתם אני עובדת, כאבי צוואר קטנים ונעלמים אחרי שלומדים להשתמש ולהניע את הגב, את עמוד השדרה והצלעות של בית החזה. נוקשות וחוסר תנועה בבית החזה, גורמת לעודף מאמץ בחוליות הצוואר, ולעייפות בשרירים המתבטאת בכאבים. בשיעורי פלדנקרייז, תלמדי להשתמש בבית החזה, הכוונה לחוליות עמוד השדרה, לצלעות ולגב. הלימוד נעשה תוך כדי תנועה והתנסות. אפשר בשיעור אישי או בשיעור קבוצתי. בהצלחה לך, דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)