מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העברת עובדת לעבוד בחברה אחרתדנה15/02/2010
שלום רב, אני באמצע החודש השמיני להריוני והמעסיק שלי לא זכה במכרז והחליט למכור את כל העובדים לחברה אחרת.
המעסיק הודיע לי שעקב כך שאני בהריון הוא לא יכול לפטר אותי ולמכור אותי לחברה אחרת ואני נשארת מועסקת אצלו אך מכיוון שאין לו עבודה לספק לי (המחלקה נסגרת עקב אי זכיותו במכרז) החל מה8 למרץ, אני צריכה ללכת לעבוד בחברה השניה עד יציאתי לחופשת לידה (בתחילת אפריל) למרות שהם לא המעסיקים שלי אלא הוא ואני אמשיך לקבל משכורת ממנו.
האם זה חוקי? אם כן, האם אתם יכולים להפנות אותי לחומר משפטי הנוגע לעניין? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדנה
עו``ד ליאת שטיין16/02/2010דנה שלום,
על פניו המעסיק נוהג איתך באופן הוגן ובהתאם לחוק, אולם על מנת לבחון את המקרה על נסיבותיו הספציפיות, יש לעשות זאת במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לדמי אבטלה אחרי לידהאירית14/02/2010
היי,
רציתי לברר מה הקריטריונים שאני אוכל לקבל דמי אבטלה?
הסיפור שלי הוא כזה, עבדתי בחברה גדולה כ 10 שנים ואחרי שילדתי לפני כ 8 חודשים לערך חזרתי לעבודה.
ששבתי לעבודה עבדתי בערך כחודשיים וחצי 3 ואז החלטתי להתפטר.
ההתפטרות נבעה מהסיבה שמצאתי עבודה במקום אחר ולכן החלטתי לעזוב.
נכון להיום לאחר שעוד מעט חודש אני עובדת במקום החדש החלטתי שלא מתאים לי התפקיד ורציתי לדעת האם אני זכאית לדמי אבטלה?
אני אמנם התפטרתי מעבודתי הקודמת ולכן אני שואלת.
לפי בירורים שעשיתי הבנתי שאישה לאחר לידה עד גיל 9 חודשים של הילד, במידה והיא התפטרה או שפיטרו אותה זכאית לדמי אבטלה מהיום הראשון.
האם נכון הדבר?
לבדיתקכם אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות - דמי אבטלה
עו``ד ליאת שטיין16/02/2010אירית שלום,
עשית קצת סלט מהכל...
המועד של 9 חודשים רלוונטי לעניין קבלת פיצויי פיטורים מהמעסיק (במידה ואכן מתקיימת הזכאות - הייתי ממליצה לך לבדוק את העניין ככל שלא קיבלת פיצויי פיטורים).
מבחינת ביטוח לאומי - מפוטר זכאי מיידית לדמי אבטלה, מתפטר - רק בתום תקופת המתנה של 90 ימים (אם כי חובת ההתייצבות היא מיידית).
להלן תקופת האכשרה הנדרשת כדי להיות זכאי לדמי אבטלה:
לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
לעניין תקופת אכשרה, ימי העבודה בחודש עבודה מלא יהיו כמניין ימי הלוח לאותו החודש.
לעובד בשכר יומי - עבדת 300 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
בחודש שהעובד היומי עבד אצל מעסיק אחד 18 ימי עבודה או יותר, ייחשב, לצורך חישוב תקופת האכשרה, כאילו עבד 25 ימים באותו החודש.
מי שהיה עובד בשכר חודשי ועובד בשכר יומי לסירוגין, ייחשב כעובד בשכר יומי, ויידרש להשלים 300 ימי עבודה. חודש עבודה מלא שבו עבד כעובד חודשי, ייחשב ל-25 ימי עבודה.
עובד במשמרות - משמרת שהתחילה לפני חצות הלילה והסתיימה לאחר חצות הלילה תיחשב כשני ימי עבודה, ובלבד שהמשמרת הבאה לא התחילה באותו יום קלנדרי.
למרות האמור, גם מי שצברו תקופת אכשרה קצרה יותר מהתקופות המפורטות למעלה, יוכלו להיות זכאים, בתנאים מסוימים, לדמי אבטלה למחצית התקופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה לחופשת לידה מוקדמתלי14/02/2010
שלום,
אני מתמחה במשפטים ועתידה ללדת כשבועיים לאחר תום ההתמחות. שאלתי, האם באפשרותי לצאת לחופשת לידה כשבעה שבועות לפני הלידה? האם בכלל יגיעו לי דמי לידה עבור 3.5 ח' אם אצא לפני תום השנה
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות
עו``ד ליאת שטיין16/02/2010לי שלום,
לעניין הזכאות לדמי הלידה - מצ"ב הנוסח על פי חוק הביטוח הלאומי:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מומלץ לבדוק את העניין ספציפית על פי נתונייך מול המוסד לביטוח לאומי.
עקרונית ייתכן ועומדת לך האפשרות לצאת לפני הלידה, בכפוף להתקיימות מלוא התנאים הנ"ל לגבייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת הנקהרמית14/02/2010
בחברה בה אני מועסקת ישנן הסעות שכן היא ממוקמת באזור ללא תחבורה ציבורית. האם החברה מחויבת לדאוג לי להסעה הביתה שעה מוקדם יותר או שמחובתה רק "לשחרר" אותי שעה קודם למרות שאין שום דרך הגיונית לחזור חזרה הביתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסעות ושעת הנקה
עו``ד ליאת שטיין15/02/2010רמית שלום,
אכן שאלה מעניינת, שמטבע הדברים אין לגביה כל התייחסות בחוק נוכח נדירותה. ככל הנראה הדבר צריך להיות מוסדר בינך ובין המעסיק, שכן מדובר בשאלה של פרשנות משפטית בה יכול רק בית הדין להכריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון ודמי מחלה- קצת דחוףאורלי13/02/2010
שלום, אני בחודש שביעי להריוני, בחודש חמישי יצאתי באישור רופא אורטופד ורופא נשים לימי מחלה עקב בעיות בגב, הגשתי לביטוח לאומי תביעה לשמירת הריון שכן הייתי יותר מ30 יום בבית וכרגע אחרי חודשיים שאני בבית התבשרתי שאיני זכאית לשמירה ואני יכולה לנסות להגיש שוב בחודש שביעי שזה כרגע. השאלה שלי אם יאשרו לי את השמירה רק מחודש שביעי, מי ישלם לי על החודשיים שאני בבית מחודש חמישי באישור רופא? אני צריכה לדרוש מהמעסיק ימי מחלה על החודשיים שלא רוצים לשלם לי? איזה עוד פתרונות יש לי שהפסדתי משכוררת במשך חודשיים? בתודה אורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אישור שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין15/02/2010אורלי שלום,
ככל שלא אושרה לך השמירה, בפנייך שתי אפשרויות:
1. לקבל את ההחלטה כפי שהיא, ולהעביר למעסיק ימים אלה כימי מחלה.
2. לערער על ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אין מספיק ימי מחלה
אורלי15/02/2010אם אין לי מספיק ימי מחלה לפדות אצל המעסיק י לי מקסימום 30 מי ישלים לי עוד חודש שהייתי בבית? מה הפתרון שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניצול מלוא ימי המחלה
עו``ד ליאת שטיין16/02/2010אורלי שלום,
אין פתרון קסם - ככל שמיצית את מלוא ימי המחלה שעמדו לך לפי חוק, ולא תוכר תקופה זו כשמירת הריון, ימים אלה יהיו על חשבונך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמי הבטלהאלנה11/02/2010
שלום רב!
ברצוני לברר אם 90 יום של אי תשלום מתחילים מיום ההתיצבות בלשכה או מיום תחילת הפיטורין.
כלומר אם לא נגשתי ללשכה מיד וכבר חלפו 90 יום, האם אהיה זכאת לדמי הבטלה החל מיום ההתיצבות (ברור לי שלא רטרואקטיבית) או בחלוף 90 יום ממועד זה?
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי אבטלה והתייצבות בלשכה
עו``ד ליאת שטיין11/02/2010אלנה שלום,
התקופה מתחילה להימנות מיום ההתייצבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר חלתשרית אטיאס11/02/2010
אני משרתת בקבע ויצאתי לחלת לאחר חופשת לידה
השבוע התקשרו אלי לגבי המשך שירותי בצהל
במאי אני צריכה להחליף תפקיד התפקיד שאני מבצעת כרגע לא נח לי בהיותי אם
הצבא הסביר לי שבמידה ולא יהיה לי תפקיד עלי להשתחרר ואני צריכה לחתום להם על טופס שאומר שאני רוצה להשתחרר מרצוני
מה עלי לעשות האם הצבא מחויב למצוא לי תפקיד קרוב ?
האם זה נחשב התפטרות מרצוני ?
מה קורה עם הפיצויים שלי ?
מבקשת את עזרתכם בנושא לא יודעת למי לפנות
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד לאחר חופשת לידה
עו``ד ליאת שטיין11/02/2010שרית שלום,
באופן עקרוני, עלייך לשוב לתפקידך כפי שהיה ערב יציאתך לחופשת הלידה.
אם את לא מעוניינת בכך - הצבא לא מחוייב למצוא לך חלופה אחרת, אלא רק רשאי לעשות כן. אם תחפצי לחזור לתפקידך - חובה על הצבא להשיבך לעבודתך בפועל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה/ שמירה?אלינור10/02/2010
אני בשבוע 27,
בגלל שאני סובלת מכאבי גב חזקים וכמו כן מאיבוד תחושה רגעית ברגל מדי פעם בגלל דלקת שיש לי אני מאוד פוחדת ללכת. כבר נפלתי 3 פעמים בגלל זה.
הייתי אצל רופא נשים שהפנה אותי לאורטופד.
האורטופד אמר שהוא לא יכול לתת או למליץ על שמירה אבל נתן לי 14 ימי מחלה.
העניין הוא שאחרי שהמחלה תיגמר גם אם יאריך לי אותה, לא אהיה זכאית לתשלום כלשהו מהעבודה וזה אומר שאני פשוט אנוח בבית על חשבוני.
מה החוק אומר לגבי זה?
אם באמת הוא מאריך לי בעוד שבועיים וכן הלאה (כי המצב כנראה לא ישתפר אלא רק יחמיר בגלל כובד העובר) האם זה כבר נקרא שמירה? איך ביטוח לאומי רואה את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד ליאת שטיין11/02/2010אלינור שלום,
תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.
מתן הוראה לשמירה רשאי לתת רק רופא גניקולוג, והדבר צריך לעבור את אישור המוסד לביטוח לאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת מיקום העבודה לאחר חופשת לידהקרן09/02/2010
שלום,
אני אמורה לחזור מחופשת לידה בעוד כשבועיים. הארכתי את חופשת הלידה בחודש וחצי נוספים.
אני עובדת בבנק והודיעו לי שהם מעוניינים להחזיר אותי לסניף אחר שיותר מרוחק ממקום מגורי.
יש לציין כי התפקיד והיקף שעות העבודה לא השתנו. רק המיקום הגיאוגרפי השתנה.
שאלתי היא, האם מבחינה חוקית זה אפשרי? האם הם לא מחויבים לשמור לי על מקום העבודה בו עבדתי לפני הלידה?
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי תפקיד - מרחק
עו``ד ליאת שטיין11/02/2010קרן שלום,
על המעסיק חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך משך 60 ימים מיום חזרתך (יש לבחון במקרה שלך אם אכן מדובר בשינוי מהותי עקב המרחק או לא - כל מקרה לגופו של עניין), אם כי קיימת חובה להחזיר את העובדת לתפקידה ערב יציאתה לחופשת לידתה, וכבר נפסק בעניין זה לא פעם כי שינוי תפקיד עשוי להיות הפלייה אסורה.
אשמח לסייע בפרטים נוספים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים בזמן הריון-הבהרהאוהד09/02/2010
שלום,
אישתי בחודש חמישי להריונה (שבוע 22).
היא עובדת קבועה באותה חברה כבר למעלה משנתיים.
היא הודיע למעסיקייה על הריונה בשלבים הראשונים של ההריון.
בזמן האחרון החברה נתקלה בקשיים כלכליים רבים והיא אף סוגרת הרבה סניפים הפרוסים ברחבי הארץ.
החשש שלי הוא שיחליטו לסגור גם את הסניף שבוא עובדת אישתי.
מה עושים במצב כזה ?
האם אפשר לפטר אשה בהריון בתירוץ של קיצוצים כלכליים ?
האם העובדה שכביכול אסור לפטר אשה בהריון תקפה גם למצב הזה (של סגירת סניף) ?
מה קורה במצב קיצוני יותר שבו החברה נסגרת ואז למעשה אישתי מפוטרת ללא ברירות ?
תודה רבה
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון - סגירת סניף \ חברה
עו``ד ליאת שטיין11/02/2010שלום לך,
אין דין אשתך שונה מדין כל עובדת אחרת בהריון, ואין סגירת סניף או אף סגירת החברה מקנה פטורים אוטומטיים לחברה, והיא מנועה מלפטר אותה ללא היתר ממשרד התמ"ת.
אשמח לסייע בפרטים נוספים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב דמי לידהרותם09/02/2010
אני בחודש שביעי והחסרתי ימים בעבודה (ימי מחלה) כלומר הנטו בתלוש שלי נמוך יותר
כיצד זה ישפיע על חישוב דמי הלידה שלי? כלומר אם בתלוש רשום סכום מסויים וניכוי של כאלפיים ש"ש בגלל ימי מחלה - מכיוון שניצלתי את כל המכסה שלי
ייתכן ובחודש הבא יהיה לי אותו מצב לכן אני רוצה לדעת איזה סכום נחשב לדמי לידה
בנוסף בכל התלושים שלי יש לי תוספת לברוטו של כ450 ש"ח לנסיעות מה שמעלה לי את הנטו- האם זה גם מחושב בדמי הלידה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב דמי לידה - ירידה בשכר
עו``ד ליאת שטיין11/02/2010רותם שלום,
דמי הלידה מחושבים לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, עקרונית ללא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת מחלהמיכל09/02/2010
בוקר טוב,אני בת 39, בהריון שלישי בשבוע 20 . בהריון הראשון ילדתי לידה מוקדמת -צירים מוקדמים-בשבוע 32, הריון שני בשמירה משבוע 32 -צירים מוקדמים- ילדתי בשבוע 37 .אני סובלת מכאבי גב תחתון , עצם הזנב ותחושת נימול ברגל ימין בנוסף יש לי התכווצויות ברחם.
אני מטופלת באוטרוגסטן 200 מ"ג כמוכן הרופא נשים המליץ על מנוחה מוחלטת למשך שבועיים .
עם האוטרוגסטן ההתכוצויות שכחו , אך כאב הגב,עצם הזנב ותחושת הנימול לא מרפים . מה עליי לעשות? האם שבועיים מוכרים כשמירת הריון?(אין ברשותי ימיי מחלה בכמות זו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון
עו``ד חן שטיין09/02/2010שר שלום,
עלייך לפנות לרופא הנשים על מנת שיאריך לך את שמירת ההריון, שכן תנאי הסף לקבלת שמירת ההריון הינם מינימום 30 ימי שמירה רצופים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבירת ימי חופשאני08/02/2010
שלום
האם בזמן חופשת לידה צוברים ימי ופשה ומחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבירת ימי חופשה ומחלה בחופשת לידה
עו``ד חן שטיין09/02/2010שלום לך,
התשובה לשאלתך בעייתית ומורכבת, אולם אנסה להשיב בפשטות:
ימי החופשה הם פונקציה של מספר ימי העבודה בפועל במשך שנת העבודה. לפיכך, לא נספרת ההעדרות בחופשת הלידה לקביעת הזכאות לחופשה, ונדרשת עבודה בפועל 200 ימים לפחות לצורך הזכאות. יחד עם זאת, ניצול ימי חופשה שקולים לעבודה, ולכן אין תשובה חד משמעית.
חשוב להזכיר, כי מכל מקום מדובר במספר ימים בודדים (כשלושה ימים), ואינני משוכנעת כי הדבר מצדיק מלחמה, ככל שזה עומד בפני עצמו.
הזכאות להבראה כן נצברת, אגב.
אשמח לסייע בפרטים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לפני או אחרי הלידהשלי08/02/2010
שלום,
רציתי לדעת האם יש הבדל בין התפטרות לפני היציאה לחופשת הלידה להתפטרות אחריה.
אני עובדת במקום עבודתי 4 שנים וצריכה ללדת עוד חודשיים.
האם דמי הלידה שאקבל יהיו זהים בשני המצבים (בהתחשב שגם אם אתפטר לפני החל"ד, אעבוד עד יום הלידה עצמה ),
וכמו כן האם אוכל לקבל פיצויים (עקב טיפול בילד) במידה ואני מתפטרת לפני החל"ד- האם סיבה זו תופסת מבחינת המעסיק ומבחינת ביטוח לאומי במידה וההתפטרות עצמה נעשתה מיד לפני החל"ד ולא במהלכה או אחריה.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות טרם הלידה
עו``ד חן שטיין09/02/2010שלי שלום,
יש הבדל עצום בין התפטרות לפני הלידה להתפטרות אחריה - היזהרי בפעולותייך!
אם חשוב לך לא לעבוד בתקופת סוף ההריון, עומדת בפנייך האפשרות להקדים את חופשת הלידה, שזה עדיף בהרבה על האופציה השנייה אותה את שוקלת.
אני ממליצה לך לקבוע פגישת ייעוץ מסודרת טרם ביצוע פעולות בלתי הפיכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 40 שעות בדיקות-האם ניתן להוריד מחלהאיילת08/02/2010
שלום,
אצלנו בעבודה ימי מחלה ניתנים כדין. כלומר, על חשבון העובד בהתאם לאישור מחלה.
האם במקרה שנעדרתי מיום עבודה (עקב מי שפיר) והבאתי על כך אישור מהמדקר, מלבד העובדה שקוזזו לי 9 שעות ממכסת 40 השעות שמותר "להשתמש" בהן, מותר להוריד לי גם יום מחלה?
זה נראה לי כמו תשלום כפול.
מה דעתכם?
תודה,
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיזוז מחלה בגין 40 שעות בדיקות?
עו``ד ליאת שטיין08/02/2010איילת שלום,
אין להוריד יום מחלה - יש להוריד את השעות ממכסת ה 40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)